Kritik mot Jotex reklam med Kenza

 

Kenzas reklam för Jotex har inte tagits emot särskilt väl och kritiken handlar primärt om att reklamen handlar med om att visa upp Kenza än företagets produkter.
#säljgrejmedtjej
Jag kan absolut förstå att man som företag vill förknippa Kenza med varumärket, men här blir ration helt fel.
Det är FÖR mycket Kenza och hennes ben och på tok för lite Jotex-produkter.

Något som kan appliceras på Jotex reklam så väl som på Bianca Ingrossos reklam för Caia Cosmetics.

Reklamfilmen som ni kan se i sin helhet här nedan påminner smärtsamt mycket om Isabella Löwengrips monolog i FlipSide, där hon vandrar runt i Jakobsberg och på knagglig engelska pratar om att känna sig trygg.
Nej, det här var inte HELT lyckat, Jotex!

Vad tycker ni om alltsammans?

 

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför pratar man engelska i en reklamfilm för ett svenskt företag…?

   De är verksamma i åtminstone Finland också.

    Bilden skulle passa bättre som reklam för klänningar, typ PhaseEight. För inte tankarna till möbler.

   För att de vill ha användning av filmen i de andra länderna de är verksamma i

   Man kan beställa från jotex i uk också. Vet dock inte om reklamfilmen visas här.

   Varför så krystad engelska?
   Man hör på långa vägar att det är någon som är obekväm med språket.

    För att det inte är hennes modersmål kanske? Din tönt.

   De är stora utanför sverige. Men herregud varför har svenskar blivit så känsliga?! Kenza är såå vacker och jag blir inte alls provocerad av bilderna. Får man inte lov till någonting längre utan en massa kritik?????

    För att det är så ute med att sälja grej med tjej.

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Jag håller med dig, det var väldigt lite uppvisning av deras produkter…

  Konstig moralpanik. Kenza är knappast halvnaken på bilden som någon påstår, hon har på sig en aftonlänning och är fullt påklädd sånär som på skor. Trött på den här viktorianska inställningen.

   Tolkade inte inlägget som att det handlade om hennes bara ben, utan att man valde att visa upp HENNE och låta henne prata om att vara en förebild istället för att visa vilka av deras prylar/möbler/whatever hon använder.

    Någon kommenterade att hon var halvnaken.

     Nakenchock år 2020…jojo.

     Kanske inte naken, men jag tycker nog att reklamen spelar på att det är en vacker kvinna som sitter där mer än ett bra matbord. Jag tycker nog inte att det är särskilt naturliga poser vid bordet. Vem äter vindruvor så ?? och på nedre bilden ser kz nästan lite kissnödig ut ? observera att jag inte kritiserar hennes utseende utan hur hon framställs – på bilder som ska sälja ett bord.

    Det sjuka med detta, enligt mig, är att hon sålt typ allt i deras lägenhet och bytt ut det mot Jotex grejer. Inget miljötänk alls! ? Och sedan så ”använder” hon alltså deras produkter ifall de ger henne allt gratis och hon får betalt för kampanjen. Känns inte alls trovärdigt.

     Typ som med Therese Lindgren då hon också hade ett samarbete med Jotex för några år sedan. De bytte ut massor av möbler mot saker från Jotex och det var ”sååå fint” i samarbetsvideon. I nästa video var de flesta gamla möbler tillbaka med förklaringen ”vi hade bara lånat från Jotex, men vi kommer få likadana påriktigt senare” vilket aldrig hände (om jag inte minns fel)…

     Tycker därför Jotex/Ellos kampanjer inte är så trovärdiga, då man ändå vet att alla influencers helst vill ha Royal Design och Svenskt tenn.

    Tycker reaktionerna är löjliga. Det blir vad man gör det till. Kan det inte vara så som ts skrev, anonym 18.07, eller att de vill visa upp att bordet passar alla tillställningar?
    Idag ska allt vridas och vändas på. Allt är faktiskt inte sexistiskt och förlegat tänk ☺️

   Jag tycker i alla fall att det ser lite konstigt ut att försöka kränga ett matbord, och sen inte ha med några stolar med i bilden.

    Hela bilden ser så varm och ombonad ut. Den där nyinflyttade looken är så mysig liksom. Där sitter hon i galaklänning på en pinnstol o ba lever sitt bästa liv, lush life liksom. Inspirationen till festen med vindruvorna måste startat här.

  Jag fattar inte – är det fruktansvärda att hon visar ett ben?

   Benet är väl inte problemet utan att de vill sälja produkter med det? ?

   Jag tycker inte att denna bild med galablåsan i sig är speciellt märkvärdig. Men den blir det i sammanhanget. om man kollar på reklamfilmen så är det lite konstigt. Alltihop. Sättet hon uppmanats att käka vindruvor på och poseringen i soffan (innan hon börjar skratta). Hade känts mindre #kränggrejmedtjej om det var bilder som kändes mer tagna ur verkligheten (som delarna med nikola). Om det var Kenza som visade upp sitt hem. Och inte Jotex som visar upp kenzas hem med hjälp av en Kenza som inte ens är Kenza.

  https://imgur.com/gallery/IPFrK7A
  tycker den passar bra nu

  Efter sett Biancas Caia var väl det här ingenting.. Väldigt fånig reklam dock, och någon inredning såg man ju inte skymten av..
  Kändes väldigt krystat också.

  DET ENDA JAG FOKUSERADE PÅ VAR HENNES SNYGGA KLÄDER! Möbler och inredning, vart då?! Såg bara K och hennes outfits!

   Jag såg den i dag och trodde det var reklam för just kläder!

    Queen Kenza lyser ?

     Lol nej.

     ?

  Sådana överreaktioner! Ganska tydligt att man kämpar för att hitta energin att förfasa sig.
  Jag ser inget sexistiskt med denna bild.
  Hur gärna folk än vill vara woke osv så kommer vi inte ifrån att vi människor gillar vackra bilder, vackra miljöer och vackra människor.
  Reklam säljer oftast en känsla och en dröm. Jag hade inte blivit intresserad av det där bordet om det satt två snoriga ungar och slabbade med spagetti och köttfärssås där. Även om detta är närmare min verklighet än att jag sitter i en aftonblåsa och ser glammig ut.

   Hon har ju liksom sin bebis med sig som hon nojsar med. Hur kan folk skrika om sexism haha

    Att försöka kränga grej med tjej är väl sexistiskt även om ett barn är med? Måste ju inte vara någon slitzplåtning för att vRa sexistiskt?

     Alltså, antingen är en man eller en kvinna med i reklamen, eller så görs den helt utan mänskliga modeller. Vad är ditt förslag om all reklam med kvinnor är sexistisk? Ska enbart män få vara med i reklam? Eller ska all reklam vara utan människor?

      Det är väl HUR personen porträtteras i reklamen som är problemet, inte att det är med en människa. Haha herregud, bara testa tänk ett varv till.

   Snarare ganska tydligt att vi har en lång väg kvar när människor som du inte fattar varför det är problematiskt att sälja grej med tjej. Det är ju väldigt tydligt att de vill framställa henne som sexig, inget fel i sig, men i en reklam för ett matbord, såvida de inte säljer det som potentiell liggmöbel så nej, jag förstår inte kopplingen. Motsatsen behöver inte vara snorigt/smutsigt/äckligt, det förstår nog även du.

    Oj, patriarkatet.
    Lymfdränage.
    Kromosomstörning.

     Bildning, gratis, även för dig.

     LymfMASSAGE om jag får be

  Funderar mest på om Kenza också kommer sälja allt så fort samarbetet är över. Gjorde väl Alexandra Bring?

   Gjorde hon inte det sist? Eller var det TL som kastade ut divanen typ 1 v senare för det ”passade inte rummet” eller nått…?

    Ja TL gjorde sig väl av med i princip varenda sak hon visade upp från Jotex. De bytte ut halva hemmet till så ”HIMLA FINA saker” men vips var allt borta igen kort efter samarbetet.

     De är stora utanför sverige. Men herregud varför har svenskar blivit så känsliga?! Kenza är såå vacker och jag blir inte alls provocerad av bilderna. Får man inte lov till någonting längre utan en massa kritik?????

   Tror det var Ellinor Löfgren (?) som var öppen med att alla gamla möbler ställdes i ett förråd under tiden de tog bilder med Jotexprodukter. Sedan ställde de tillbaka allt.

   Dom sålde en matgrupp har jag för mig, men bara det.

   100 % på att hon kommer ta tillbaka allt det gamla. varenda pryl i hela hemmet skriker jotex och det är inte kenzas stil ett dugg. kenzas stil är ju typ blå sammetssoffa, mässing, stora växter, böcker och speglar, sånt som hon haft i flera år. matbordet var skitfult, kenza har inte den lantliga stilen.

  Varför är svenskar så allergisk mot andra svenskar som inte pratar klockren engelska?

   Inte en jävla aning men jag lovar dig de flesta svenskar pratar bra mycket bättre engelska än majoriteten av amerikanare jag möter dagligen.

    amerikaner*
    Amerikanare är en bil.

   Exakt, när en fransman bryter på franska är det charmigt, men när en svensk bryter på svenska är det plötsligt pinsamt. Varför tycker alla att vi måste prata engelska som om det var vårt modersmål, det är ju inte det?

    För att det är lite pinsamt att vi läser engelska i typ 12 år och ändå har samma uttal som fylle-Bengan från Hörby som hoppade av i årskurs 6, typ.

     Fast det är ju verkligen inte sådan engelska det handlar om här.
     Titta på Vägens hjältar och lyssna när några där pratar engelska, där har du engelskan som du pratar om och det kommer inte i närheten till det bra uttalet Kenza har.

      TS pratar om svenskar, som i plural, visste inte att Kenza bestod av flera?

       Det var inte som jag förstod det som. Jag förstod det som att ”TS” (vilket man egentligen inte kan kalla det för i ett sådant här sammanhang) menade att det är rätt konstigt att folk klankar ner på b.la. Kenza och Blondinbellas uttal. Vilket är galet ogrundat.

       Och kom inte och påstå att så inte är fallet, för det finns i alla fall en kommentar här som enbart består i: ”Reagerade mest på hennes stela monolog på engelska. Med dåligt uttal och utan inlevelse. Trycker på ”hoppa över annons” så fort det går!”

        Who the fuck cares?!
        Kenza hade inte gjort något hon inte velat eller kan stå för. Dom som sexualiserar det här är ju dom som sexualiserar det, eller hur?

        Men herregud den som inledde kommentaren om det engelska uttalet då, hur kan det vara viktigt att fastna vid?

        Och flertalet kommentarer skriver om uttal rent generellt, slappna av, geez.

   Fattar inte heller.
   Jag ska börja skratta ut alla människor som bott här i flera år och ändå bryter, dom ska kunna prata svenska som om det vore deras modersmål. Jävla pack alltså.

    Jag fattar inte den här hysterin med att ”svenskar inte får prata med brytning”. Som ditt inlägg antyder så hade det varit förjävligt om vi svenskar skrattade åt människor som flyttar hit och efter några år fortfarande bryter på sitt modersmål.

    Jag jobbar på ett internationellt bolag där 80% av mina kollegor är från England eller USA. Resten är från Sverige, Ryssland, Polen o.s.v. Mina kollegor från USA och England hade ALDRIG kommit på tanken att någon med ett annat modersmål ska prata fläckfri engelska. De är bara otroligt imponerade av att, speciellt vi svenskar, pratar så bra på ett språk som inte är vårt eget.

    Jag har arbetat på företaget i flera år + bott i engelsktalande länder. Det hörs fortfarande att jag är från Sverige och jag kan ibland staka mig när jag uttalar ord som jag inte är van vid. Så länge som mina kollegor förstår mig så skiter jag fullkomligt i det.

    Människor som ser ner på andras brytning när de pratar på ett språk som inte är deras eget är anledningen till att så många inte vågar testa sitt nya språk. Det är charmigt med brytning eftersom det visar att den som bryter har varit modig nog att våga lära sig ett nytt språk 🙂

  Kenza är jättevacker och jag gillar Jotex, men denna kampanj känns bara fel…. kanske inte helt genomtänkt utan mer att de helt plötsligt ska rida på vågen med att inreda hos alla influencers, men har de egentligen koll på VEM som är deras kund? De kändes mer som att de har betalat för att visa upp Kenza i sina kanaler än att hon ska visa upp deras produkter i deras kanaler… magplask tyvärr

   I: känner också att det här är ett magplask. Mest för att Kenza aldrig skulle köpa något från Jotex.

  Man skulle kunna tro att Jotex är det första företaget som gjort reklam med en vacker kvinna.
  Herre gud, t.o.m. hemmorojdsalvor säljs med snygga människor.

   Problemet är inte ”snygga människor”. Herregud, eller herre gud, vilket du vill.

    Ja båda anropen är ju korrekta. Om vi nu ska hålla på så där.

  Shit va tråkigt hennes hem ser ut nu, betydligt finare innan. Och på den där bilden med kappan, varför står hon fullt påklädd med väska vid balkongdörren?! Ser ju superlöjligt ut.

   Jaja nu är det fel på hemmet också ?

    Well, hela hennes hem är ju en enda reklamkampanj nu såatt

     Hela hennes liv

   Håller såå med!! Bara beige!!

   Och vardagsrumsbordet, vad hände där..?

  Äsch, känns väldigt Kenza bara. Inget farligt. Vill man sälja möblerna hade det ju dock varit smartare att ha Kenza i pyjamas eller liknande, bakom bordet, med en kopp kaffe framför sig än den där klänningen…? Hela resten av reklamen försöker ju sälja på mysfaktor typ.

  Tycker personligen inte att reklam måste vara så produktfokuserad hela tiden. De flesta nya företag försöker istället skapa en känsla av vad varumärket är, vilken person/livsstil/känsla det ska förknippas med osv. Michelinguiden startades av ett däckföretag och många kan fråga sig vad restauranger har med däck att göra… Det är content marketing. Genom denna video framför de alltså snarare en känsla än försöker sälja in sina möbler vilket jag tycker är bra och lite roligare än bara att visa möblerna.
  Sen tycker jag kanske att det var lite tråkigt utfört, särskilt med bilderna och speakovern fick mig nästan att somna. Det hade varit roligare att se processen – hur gjorde de om hemma hos henne? Vad ville de skapa? Lite mer fokus på inredning än Kenzas liv.

   Åh du logiska människa! Man kan tro att du förstår den mänskliga naturen till skillnad från alla här som satt fredagstacon i vrångstrupen.

   Att Michelinguiden har koppling till restauranger kommer ifrån att de trestjärniga var värda att åka långt för (=slita däck för).

   En googling bort.

    Jo tack. Det var just min poäng ?

  Hahaha

  Det värsta är att hon kommer slänga allt om någon månad. Hon såg verkligen inte ut att ens gilla soffan (som såg väldigt hård och tråkig) hur mycket pengar behöver en av Sveriges största influencer?

  Fast vänta. Hur är det här INTE samma sak som precis varenda produkt influencers annonserar om i sitt egna flöde?

  Så där naturligt sitter jag alltid vid mitt bord.

  PK feminismen – OUT!!!! you go!

  Jag klarar ej av hennes engelska. ?

  När hon äter vindruvor. ?

  Bilder när hon äter vindruvor tycker jag ser himla komisk ut. Om jag inte visste att det var för jotex hade jag gissat på att hon försökte kränga 1. Frukt 2. Klänningen 3. Venus rakhyvel med de där snygga spirorna.

  Det enda jag reagerade på var att hon verkar så tråkig! Blase liksom…. ingen energi, ingen glöd NTOHING! Lika intressant som grus? Eller något mer ointressant… grus kommer iaf till nytta…

  Tycker reaktionerna är lite fåniga 🙂
  Går man in på själva kampanjer är det bara de klassiska fotona på inredning, nägon enstaka bild på Kenza när hon håller i någon vas etc men främst inredningsbilder.
  Jag tror att Kenza tillsammans med Jotex funderat ihop kring hur de vill göra reklamfilmen och kampanjbilder, att hon dressar upp – käkar vinsruvor och går i högklackat men för den som kan använda skallen tolkar man det mer som lite coolt och komiskt för att man vet att de flesta går i mjukisar där hemma ?‍♀️

   Vad är det för ”coolt och komiskt” med att någon äter vindruvor eller försöker kränga matbord pga sexig pose?

    Men om du förfäras av denna reklam, gå bara vidare. Hahaha!

     Du menar att du förfäras av allt du inte tycker är logiskt? Det är inget du behöver projicera på andra. Och du har verkligen förstått konceptet med diskussionsforum… full pott för dig!

  jotex: det här kommer sälja massa bord!
  konsumenter: vart kan jag köpa jackan??

   ?

  Dum fråga men hur uttalas Kenza?

   Kinza

   Just influencern uttalar sitt namn Kinza. Alla andra med samma namn uttalar namnet som det stavas.

    Varför uttalas det så? Varför inte stava det Kinza i så fall?

     Varför inte stava Mari istället för Marie?

     Varför inte stava Beatris, Sesilija, Alis, Dejsy?
     För att vi ibland inte stavar som vi uttalar

     För att det inte uttalas ”Kinza” egentligen. Alla araber uttalar namnet Kenza, precis som det stavas:D

  Alla ni som försvarar reklamen, vilken möbel försöker jotex sälja på bilden där hon står med kappa på? Undrar genuint.

   Försvarar och försvarar…jag struntar i just den här reklamen.
   Reklam är en konstart. Det reklammakarna försöker åstadkomma är en reaktion, en känsla.
   Den ska naturligtvis väcka habegär så att man köper varan.
   Olika målgrupper svarar på olika presentationer. Kvinnor som ska förmås att köpa en parfym lockas oftast med en vacker kvinna i romantisk miljö.
   Olika produkter kräver olika format. Ska du sälja en bil kanske du gör reklam med Zlatan i tuff miljö för det lockar männen, som oftast är bilköpare.
   Reklambyrån som gjort denna reklam har nog tänkt sig att sälja möbler mha en känd kvinna som många andra kvinnor följer därför att de är intresserade av hennes livsstil och smak.
   Även om den förargar en del av publiken säljer den säkert tillräckligt bra för att ge avkastning på denna investering.

    ….och delen där de inte visar upp någon produkt öht i bilden tänker du säljer vad? Tror du Volvo skulle sälja fler bilar om de tog en bild på Zlatan i ett random garage pga att hans bil stått parkerad där inne?

     Nä de sålde fler bilar genom att Zlatan dök ner i en isvak?.

  Varför väljer ett företag att göra om en rik persons hem gratis och ge denne gratis produkter? Kenza har pengar själv. Det är inte precis att hon i vanliga fall handlar på jotex. Hon kommer ju sälja allt sen? Och ja, de lär ju tro att de får in kunder om de använder henne i sina kanaler. Men den lilla mängd kunder de kommer få kan ju omöjligt rättfärdiga alla gratisprodukter de ger ut till Kenza och alla andra influencers hem de gör om?!

   Nej hon kommer ju skänka det till någon bättre behövande. Inte skulle hon försöka tjäna pengar på möbler hon fått gratis och dessutom betalt för att visa upp…

    Haha, är du seriös??

  Lite överdrivet. Men ändå fjantigt, hon sitter med låret framme vid ett helt odekorerat bord? Ser bara konstigt ut. Kunde dom inte ha dukat det lite i alla fall?

  OT men Margå som sitter i små trosor och ingen bh i sina stories….

   Vad gör man inte för uppmärksamhet

    ”Hon förtjänar det efter sin natt med Arnold” Eeh?

   Hon måste nog få upp tittarsiffrorna.. känns som hon haft sin stund. Vad ska hon göra när Arnold blir ett par år äldre liksom : P

   Håller med!!!

   Värst vad många moralkakor ni käkat idag.

    Om man ätit många moralkakor pga har en åsikt har du väl ätit åtminstone en du också med tanke på att du bevisligen också har en åsikt..? Den här typen av kommentarer är så tröttsamma.

   Så cringe som man säger…

  Repostar kommentar gällande Ali-inlägget längre ner;

  ”Eskil har nu ändrat texten på sitt instagraminlägg från smyckesKOLLEKTION till smyckesFÖRETAG.
  Därefter postar KAMSKIL.se ett inlägg på deras insta och säger ”Då vill vi först poängtera att vi aldrig nämnt att smyckena är egendesignade.” Lol.
  Trovärdighet vs Kamskil: 1-0”

  Intressant!

   Den som polisanmälde gjorde dem nog lite skraja haha! Men Molimentis spelar vidare….

   Tycker det är synd att de framställde det (för jo det gjorde dem verkligen) så hårt som ngt de själva gjort och tagit fram när det bara är en hederlig Kina-mix, som vanligt. Försvarstalet om att de aldrig påstått att de designat grejerna känns bara fånigt. De förstod precis hur infon som förmedlades skulle uppfattas.

  Jag klarar verkligen inte av hennes engelska. Absolut att man bryter för att man är svensk men det är nåt desperat i hennes sätt att prata på. Typ ”jag vill bli internationell eller jag är en internationell business woman” Får allergisk reaktion.

  Vindruvsklasen???? Vad pågår?

  Reagerade mest på hennes stela monolog på engelska. Med dåligt uttal och utan inlevelse. Trycker på ”hoppa över annons” så fort det går!

  Annica Englund slutar blogga!!

   I’ll live.

  Skrev hon inte nyligen att hon inte skulle anvanda sitt barn till bilder osv hon inte sjalv hade rattighet till? Antar da att Jotex ager reklamfilmen, eller ar jag ute och cyklar?

   hon ville inte visa hans ansikte – thats all. Och hans ansikte syns inte i reklamen 🙂

  Kan ju konstatera att det inte är möbler jag tänker på när jag ser bilderna. Känns ju mer som reklam för kläderna hon bär… Och nej jag tycker inte reklamen är sexistisk (dock fattar jag inte grejen med vindruvorna) men väldigt märkligt utformad med helt fel fokus. Hade gärna sett henne i samma gula klänning men med en mer naturlig pose och ett faktiskt inrett rum så man kan se möblerna i sin helhet. Känns bara som att någon ville tänka för mycket utanför boxen så hela konceptet bara föll platt.

  Har hamnat i läget ”orka bry sig”. Vad spelar det för roll? Låt henne visa ben!!! Hon är fantastisk och låt jotex bygga den känslan ihop med henne. Sluta bryyyy er så mkt!!

   Varför är hon så fantastisk?

  om vi byter a i slutet mot ett o så får vi kenzo 😉

  Alltså bryr mig inte om reklamen i sig, den är töntig men det är ju knappast ovanligt, men något jag reagerat på är att Kenza har börjat göra så mycket reklam för skräpmärken och småprylar? Jag tänkte att hon var så pass stor att hon kunde välja att bara samarbeta high end-grejerna (pumasamarbetet t ex). Eller har hon alltid gjort såhär mycket random samarbeten för småpryttlar och jag har bara inte tänkt på det förut? Nån som har koll och kan ge sina two cents??

   Tror att hon blivit för liten/ointressant för de större märkena samtidigt som det tillkommit många fler influensers de senaste åren med större fanskara. Dessutom har hon ju sagt att hon gör många samarbeten efter sin graviditet då hon inte kunnat jobba lika mycket, så därför tackar hon nog ja till det mesta just nu.

   Bianca fick ju Puma istället, hon är ju mer inne nu och aktuell. Men Jotex är väl inte småpryttlar, det gjorde för övrigt både Bianca och Pernilla reklam för förra året el förrförra, även Montazami och Mia Parnevik om jag inte minns fel.

  Det är säkert mig det är fel på men jag älskar reklamen, nä den kanske inte visar produkterna så synligt men det hade varit en tråkigare reklam. Nu får man en romantisk och mysig känsla istället och det får mig mer sugen på att gå in och kolla vad de har för produkter. Herre gud de lär ju få betala en saftig summa för att få använda sig av Kenza i en reklam då vore det ju bortkastat att visa henne i 10 sekunder och 50 sekunder på en byrå ?

   Helt ärligt, tycker du det ser romantiskt ut när hon sitter vid ett tomt bord rakt upp och ned utan en enda inredningspryl i sikte? Inte ens fler stolar?

    Nu syftade jag kanske inte exakt på den scenen utan snarare alla de med Nikola.

  HERREGUD vilken löjlig kritik!
  Allt ska man kritisera nu för tiden, allt ska man klaga på! Om en människa syns för mycket ska det klagas, syns man för lite ska det klagas. Så fort någon andas så klagas det, kritik hit och kritik dit. Hur orkar folk med sig själva som analyserar precis ALLT. Herregud bara titta på reklamen och gå vidare med era liv, gå ät lite tacos och ha lite fredagsmys.
  Jag förstår till fullo om det t.ex hade varit på samma nivå som t.ex Caia Cosmetics sexistiska reklam, MEN DET HÄR? Wow…

  Förutom att låta ena benet sticka ut ur min klännings höga slits brukar jag också ha en hand på midjan och armbågen ut konstant när jag hänger hemma.

  Reagerade på hela samarbetet när Kenza lade ut en bild på deras vardagsrum för någon dag sedan. Allt kändes vitt. Hennes hem såg mycket mysigare ut innan Jotex makovern.

  När hon lade ut reklambilderna på sig själv trodde jag att det var en plåtning för någon tidning. Kanske mama. Inte reklam från Jotex.

  Håller med om att det känns krystat, overkligt och konstigt. För vem går runt i sådana kläder hemma? Det kändes mer som en reklam för Ivyrevel än för möbler.

  Som någon annan skrev, vore det mer trovärdigt om hon satt i pyjamas och drack kaffe,omringad av möbler.

   Jag minns hur hon var glad över sin blå sammetssoffa samt spegeln med den guldfärgade ramen. Kan inte tro att hon gjort sig av med dem på riktigt.

    Dom har väl magasinerat det. Siktar ju på flytt

  Smaklöst

  Reagerar mer på själva intervjun i reklamen med Kenza. ”Hemma hos kenza” och hon berättar om sin inredningen.

  Väldigt trovärdigt när dom tog bort all hennes inredning och stylade om hemmet med reklam prylar.

  Hur går folk på detta ?

   vadå trovärdigt? Är det inte viktigare att det är fint, praktiskt och skönt (beroende på vad för pryl det är)?

  Får en klump i magen av kommentarerna. ”Halvnaken kvinna”…? Om en kvinna i långklänning, och ett jävla ben som sticker fram så ska det skylas och censureras och tas ned…. Det är inte en bild på en marginaliserad och sexuellt utnyttjad kvinna i underläge. Bara en morsa som sitter och glassar vid sitt marmorbord, släpp det, det är inget sexuellt med bilderna. Överhuvudtaget. Det är en tydlig flirt med en åttiotalsosande lyxestetik men allt dessa får ser är den biten hud som syns. Obehaglig utveckling, påminner om vissa andra delar av världen där man inte kommit så långt i jämställdhetsfrågor. Ska vi gå bakåt i utvecklingen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.