Utskällning i podden Lillelördag?

Ni hör utskällningen i videon längst ner i inlägget.

Att det är en utskällning som Anitha levererar i inledningen av deras poddavsnitt råder det nog ingen tvekan om.
Frågan är väl hur berättigad den är och hur allvarligt menad den egentligen är med tanke på att den inte klipps bort? Hård jargong vänner emellan?
Vem vet? Inte du, vem vet, inte jag?

Anitha är i alla fall arg som ett bi på att Ann aldrig är förberedd när hon ska podda på distans. 
Under de fem år som podden funnits, har det ALLTID strulat när Ann ska vara på länk, och trots det så förbereder hon aldrig och löser strulet innan de ska börja spela in.
Detta gör att Anitha blir försenad till resten av dagens inbokade planer, vilket hon inte riktigt uppskattar av sin rant att döma.

Jag hade blivit vansinnig av något sådant, då slöseri med andra människors tid är SÅ respektlöst enlig mig.
Vad tycker ni?
Hade ni reagerat som Anitha eller tycker ni att hon borde ta ett chill pill?

Tack för tips! 

153 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är enkelt att vara generös med andras tid.

   Haha! Jag har en vän som alltid var sen oavsett tillfälle. När jag en gång frågade vad tusan anledningen var så sa hon helt enkelt ”jag brukar alltid sträva efter att åka hemifrån den tiden vi ska ses”.
   Sen dess bokar vi in henne en halvtimma innan vi andra bokar in och allt är frid och fröjd.

    Fast känns det inte konstigt att din vän resonerar så?

    Oj hon måste ju missa många tåg?

  Och den där utskällningen var slöseri med lyssnarnas tid?

   Nja. Den logiken var rätt långsökt ?

   Nej. Det var väl ganska bra och smaskigt innehåll skulle jag säga – så pass bra att det t.o.m. togs upp här.

   Inget de säger är ju relevant, så varför inte.

  Podd. Ryser av det ordet.. vill vi ens lyssna på alla dessa influensers/kändisar/typer?

   Är väl bara att inte lyssna då?

   Är väl precis som folk som lyssnar på radiopratare osv. Man väljer ju såklart en podd med personer man tycker är intressanta och som man gillar att lyssna på 🙂

    Kolla in podden Flashback forever, sjukt kul med tre väldigt förberedda komiker. Toppkvalitet!

     Flashback 4-ever heter den, sorry!

     Älskar den!!

   Jag lyssnar gärna!

   Ja! Poddar är det bästa som hänt. Man behöver ju inte välja just influencer/kändis poddar.

   Nja inte på dom kanske. Lyssnar gärna på poddar om saker jag är intresserad av. Inga influencers och kändisar som pratar om livet i allmänhet.

   Nope, extremt ointressant

   Jag lyssnar på massor av poddar men ingen utav dem handlar om eller leds av en influenser. Testa:
   P3 dokumentär
   Dumma människor
   Allt du velat veta
   Fördomspodden
   Gott folk
   Okej, Gott folk kanske leds av en influenser och gästas av en och annan influenser ibland.

  Håller ju med Anitha i sak men hade lagt fram det på ett annat sätt. Är ganska lättsam av mig och är själv dålig på att förbereda mig så jag hade nog haft en ganska hög smärttröskel. Vet hur jäkla otroligt mega jättesvårt det är att vara förberedd och att vara i tid. Måste vara något fel i hjärnan som orsakar detta hos vissa (inklusive mig själv). Haha. Vissa säger nonchalans, men hur mycket man än försöker ändra på det så känns det som att man är alldeles oförmögen att bli bättre?

   Med ”annat sätt” menar jag ”inte offentligt i en pod”.

    Gissar på att de vill få upp lyssnarsiffrorna ?

     Ja så klart ingick det i posten att hon skulle skälla.

      Potten…..

       Men skjut mig, p o d d e n

   Tror inte du har försökt tillräckligt mycket. Eller inte tänker tillräckligt på den andra personens liv…. tid…. pengar…

    Ja, det kan bli jävligt irriterande för en annan. Att sedan lättsamt skoja bort det gör enbart saken värre.

    En del av ”symptomen” på adhd och add (ja, de riktiga diagnoserna) är svårighet att planera och hålla tid. Alla kan inte bara anstränga sig. En del helt vanliga människor mitt ibland oss är medfött disträa.

    Man ska inte behöva känna sig dålig för att man inte är som andra.

     Men en vuxen människa som inte kan planera och hålla tider får väl ta eget ansvar för att bli bättre, skaffa hjälp för att kunna bli bättre eller helt enkelt göra om sitt liv så att ens egna problem inte ställer till problem för andra. Ingen behöver tolerera ett sådant beteende år in och år ut. Du har inte mer rätt att slösa med andra människors tid och pengar bara för att du har adhd.

     Jag skrev kommentaren du svarade på. Har själv grova koncentrationssvårigheter och är väldigt disträ pga diagnoser.

     Men jag har lärt mig att om jag ska vara någonstans kl 16.00, så ska jag planera att jag ska vara där 30 min innan. Alltså planerar jag att ta bussen innan den jag egentligen borde ta.

     Jag sysselsätter mig inte med saker som gör mig ännu mer disträ innan, utan fokuserar på det jag ska göra. Och vara klar i tid innan saken ska ske.

     Vi alla måste förhålla oss till andra och respektera andra. Även vi med diagnoser. Att ha diagnoser är en sak, där av kan man få ”hjälpmedel”, att skylla på sin diagnos är en helt annan, och då vill man inte ha ”hjälpmedel”, då vill man ha en ursäkt.

      Ja, precis så! Detta ska jag säga till min anhörig med asperger, som mest beter sig som en vuxenbebis när hen skulle behöva göra någonting som inte är hens favoritsyssla.

       Tycker jag absolut du ska göra. Annars går tåget! Står inte personen där 15.00, så dra där ifrån. Det har jag börjat göra. Hade inte blivit sur om någon gjorde så mot mig heller.

     Nja.. Jo. Ibland ska man behöva känna sig dålig faktiskt. Även om man har en diagnos. Jag har också problem med tider, fast efter min utmattningssyndrom, tiden flyter liksom ihop för mig på nått sätt. Kan sitta och kolla ut i luften i två timmar utan att jag reflekterar över det. Löst det med att sätta alarm på telefonen. Ett när jag ska göra mig iordning och ett 15min innan jag måste iväg. Man får hitta lösningar bara och skärpa till sig.

      Också paj i huvudet efter utmattning. Gör som du och sätter alarm och påminnelser på telefonen. Sen skriver jag upp i en väggalmanacka och i almanackan i telefonen. ?

     Jag har adhd och är helt tvärtom. Jag kommer alltid för tidigt, aldrig sent?

   Det kallas tidsoptimisim, tiden går saktare för oss än för andra

    Saktare? Snabbare, snarare.

     Hitta ett annat nick/namn, ”.” är redan taget.

    Nej. Sakta går tiden för oss som ständigt behöver vänta på er.

   Till och med människor med grav ADHD kan lära sig att vara förberedda och komma i tid.
   Kan dom så kan du.
   Orkar man inte ta tag i problem som på sikt drabbar andra så ger man fan i att boka sig på saker som kräver förberedelser och tidspassning.

   Jag har polare som beter sig så här och som verkar vara mentalt handikappade när det kommer till att tänka ett steg längre. Och så står jag där, och väntar, och slösar bort min tid.
   För att en del inte pallar ta tag i sig själva.

   Fan skäms på er.
   Ni är inte barn längre.

    Vissa människor bara vältrar sig i sina diagnoser och vägrar försöka lösa sina problem. Har en nära anhörig med mild asperger, den mildaste i skalan, och jävlar vilket kravlöst tillvaro hen förväntar sig att kunna leva i. Med orden ”det känns jätte jobbigt” kan hen bara strunta i att göra vad som helst som inte passar.

     Ja det är precis så det funkar med Aspergers. Min bild är att de trots det övervinner långt fler hinder än vi andra och gör saker

     Exakt så!
     Det är något som går att lösa om man tar hjälp och arbetar hårt på det.

     Jag har ADD och har haft problem att slutföra arbetsuppgifter. Så jag har själv arbetat fram en metod som funkar för både mig själv och som resulterar i att jag alltid är klar i tid och aldrig behöver lasta någon annan för att jag råkat ha en ADD.
     Varför ska andra lida för att jag har en bokstavsdiagnos?
     Jag skämdes och mådde piss för att jag aldrig kunde sköta någonting ordentligt, så jag fick nog av mig själv. Men andra kanske saknar självinsikt?

      Ja eller så är det svårare för dem?
      #tolerans

       Ja, absolut, men då får man prioritera och lägga energi på att bli bättre istället för att lägga tiden på saker som endast är kul. Min släkting är en vuxen människa med högskoleutbildning och fast jobb och kan uppenbarligen åstadkomma en massa saker, med rätt motivation, men allting som är tråkigt men ändå måste göras är ”jätte jobbigt” och då lämpar hen över det till andra. Eller kanske inte lämpar men är van vid att sakerna ändå blir gjorda oavsett. Hjälp har erbjudits i olika form men hen vill ej ta emot den.

     Känner igen detta. Har en nära vän som är diagnosticerad med bipolär sjukdom typ 2 och jag kan för mitt liv inte förstå hur hon ens fick diagnosen (och jo jag har erfarenhet av att arbeta inom psykiatrin). Varje gång hon vill tycka synd om sig själv och inte ta tag i saker och ting så börjar hon mala på om hur hon minsann aaaaldrig kan bli lycklig och ha ett härligt liv då hon ju har en kronisk diagnos. Jag vill så gärna stötta och hjälpa henne, men hur? Den här tunga offerkoftan i form av en diagnos tror jag bara stjälper mer än hjälper henne…

      Raka puckar, inget ”tycka synd om”-snickesnack.

    Kan instämma med detta!!!
    Är extrem noga med att hålla tider ”trots” adhd-diagnos. Spyr på folk som använder adhd som ursäkt när de beter sig dumt

   Lovar dig Ag den dag du förlorar pengar på att komma försent så kommer du ändra på dig men så länge det är andra som förlorar tid eller pengar bryr du dig inte. Kommer du försent till tex flyget eller tåget

  Jag vill fortfarande veta vad som hände mellan Maja och Sanna…

   Förstår att du håller på att brinna upp av nyfikenhet, men hur tänker du att Camilla ska få reda på vad som hänt? Ska hon mejla till Maja och Sanna? Och om hon inte får svar där ska hon då mejla till deras mammor och kanske till deras män? Tror du verkligen att någon av dem kommer att ta bladet från munnen och berätta?

   De har uppenbarligen bestämt sig för att lägga locket på. Camilla lär inte komma på någon magisk trollformel som gör att sanningen plötsligt uppenbarar sig. Så snälla, lägg ner tjatet.

   Tror för övrigt inte att särskilt många bryr sig om vad som hänt. Maja och Sanna är väldigt olika som personer, deras vänskap tog slut och de har valt att gå skilda vägar – punkt slut.

    Jag menade inte det som ett förslag till CamCam att ta reda på – jag menade bara exakt det jag skrev ”att jag är orimligt nyfiken på vad som hände”….och då jag skrev ”JAG vill veta” så innebär det också att jag inte tror att alla bryr sig om vad som hände – men JAG är ohälsosamt nyfiken på just det…

    Tycker också det är väldigt intressant att både Maja och Sanna och Bianca och Alice i princip gjorde slut exakt efter livepoddarna…

     Är också orimligt nyfiken på vad som hänt

   Jag vill veta vad som har hänt med Bianca och Alice!! Något måste ju ha skett???

  Ann, ska vi ses i morgon? Jag kanske blir en timme sen eller så, men det är väl inte hela världen?

   Fast då vet hon ju att du är en timme sen och kan själv komma en timme sent ? detta var ju värre då hon hela tiden flyttade fram det 5 minuter tills det gått 45.

    Som SJ, så att man måste stå emot kvar och vänta

  Oj haha att de tog med det, tufft av Anitha och förstår henne… Det förtjänade Ann haha, jag gillade Ann en gång i tiden men har märkt och tyckt på senare tid att hon verkar både dryg, korkad, elak, uppmärksamhetstörstande och falsk.

   Oj det var hårda ord. Känner du henne personligen?

    Man kan uppfatta en människa på det sättet oavsett om man känner hen eller inte. Speciellt om personen gör många offentliga uttalanden, som tex i detta fallet, poddar.

   Ja för Anitha är så härlig och mysig.. ?

   Allt det där som du tycker att Anitha på senare tid blivit, har hon varit hela tiden.

  Man hör på riktigt Anithas frustration och hur less hon är på Ann. De har väl just startat upp podden igen efter en längre paus på typ ett år eller nåt, hade pausen något med deras relation att göra? Jag har fått för mig det men är inte så insatt och har inte hängt med.

   Har inte Ann en podd med Sanna Lundell?

  Absolut har Anitha rätt i sak, men tycker ändå att ha med den här konversationen i podden känns.. märkligt. Okej om de vill diskutera ämnet och resonera tillsammans, men nu är det ju bara Anitha som skäller och skapar bara, för mig som läsare, en obekväm känsla när man lyssnar.

   För mig som lyssnare*
   (Inte kommentera innan man tagit eftermiddagsluren)

  Vad håller Bianca på med!? Det börjar bli löjligt med hennes entusiasm, gapande och superlativ, så överdrivet. Alltså det blir bara falskt och pajasvarning över det hela, pinsamt. Hon känns bara mer och mer falsk och girig, pengagalen.

   Menar du att allt är MAGISKT och att ALLA kläder hon haular är det snyggaste hon sett?

    …och att varje produkt som Caia släpper är hennes absoluta faaavoooriiiiitprodukt.

     och hur likt är inte Caia Kylie Jenners smink- och hudvårdsprodukter?? Lite pinsamt hur dom försöker eftersträva det..

  Läskig utskällning. Om det varit så i fem år så borde Anitha vara så smart som hon är och inte boka in något direkt efter poddinspelning. Anitha borde stötta Ann, så Ann lär sig. Jag förstår Ann, varifrån hon kommer.

   Ps, förstår såklart Anitha också, man kan bli stressad av folk som kommer försent.

    ”Jag förstår Ann, varifrån hon kommer”
    Var kommer Ann ifrån? Söder kanske?

    Totalt obegriplig mening, fattar inte vad du menar.

     Jag förstod meningen galant 🙂

      Vad hjälper det att DU förstår? Det var väl inte du som frågade vad det betyder?

       Råkade kommentera på fel kommentar. Hamnade under din när den skulle till ”kanske” för att visa att hen inte var oklar i sitt meddelande.
       Varför så arg? 🙂

     16.11 Vet vad Ann har talat om; att hon är medberoende och att det har göra med en strulig uppväxt. Det känner jag igen, så jag förstår henne.

      Fast det är väl ingen ursäkt till att inte komma i tid och inte vara ärlig med att man är försenad?

   Klart man inte ska börja anpassa sig efter Anns beteende. Det är hon som gjort fel i detta fall, det är inte ok att bete sig sådär.

   Så du är också en människa som inte respekterar andra?

   Det är läskigt. Varför är ni viktigare än andra? Ann är en vuxen människa, hon får ta ansvar för sig själv och sitt utvecklande. Hon pratar väl själv om hur det är att vara medberoende, varför ska någon bli medberoende när det kommer till hennes missbruk av andras tid?

    Ann är ju faktiskt bara 48 år, ge henne 10-20 år så kanske hon lär sig.

    15.35 Har varit, man känner sig som en dålig människa, men bättrat mig. Om Anitha vill komma i tid till sina möten kan hon ju vara pragmatisk och senareöägga dem i samband med poddinspelning som kan tänkas bli försenad. Hon har ju 5 års erfarenhet av detta. Men det är viktigt att säja tydligt ifrån att man inte acceptera att någon ständigt kommer försent. Men det hörs som om Ann tappar energi i den här utställningen och spydighet.

     Ann tappar energi för att hon åter igen har gjort bort sig. Inte för att någon säger ifrån.

     Om man känner sig som en dålig människa på grund av att man gör samma misstag om och om igen så kanske man borde göra något åt det? Inte be andra att linda era liv i sockervadd.

      16.45 Håller med, man ska göra något åt det, för andras skull och för sin egen. Och det kan behövas att någon säjer ifrån på skarpen. Klart att man vill bli bättre.

   Varför ska Anitha anpassa sig efter att Ann inte kan hålla på tider? Förstår hon blir sur, hade en sån vän för några år sen och hon var alltid minst 1h sen, och hon tyckte jag skulle anpassa mina planer efter hon var sen och blev sur när jag inte ville det. Vi är inte vänner mer, just pga hennes tidshantering, jag var snäll och köpte konsertbiljetter till oss 1 år innan konserten, hon sa hon inte hade råd att betala hela då men skulle betala av den vilket jag gick med på, när det var 3 månader innan konserten och 45 obesvarade meddelande (där jag inte ens bad om pengar men ville planera resa till/från konserten) så valde jag att fråga en annan vän, då blev hon skitsur för jag skulle ha förståelse för hon inte svarat och jag kunde ”bara skrivit igen” ?

   (Jag hade ju skrivit, flera gånger, i flera månader och fick på sin höjd ett ”oj har inte sett ditt meddelande” och sen radiotystnad igen).

    Haha men vafan, jag skulle bli GAAAALEN om nån smsade mig 45 gånger om en resa till/från ett event 3 månader i förväg!

     Hahaha, men vaddå, hade du inte svarat efter typ andra-tredje att ”Hej, vad roligt det ska bli! Men vi kan väl kolla på resor när det börjar närma sig”? Eller hade du kört tysta leken tills det var dags för dig att planera? ?

     Då svarar man den stackars människan som försöker nå en, så denne slipper sms:a 45 gånger.

      Men samtidigt, vem sms:är 45 gånger. Ligger nog mer bakom, varför man inte svarar.

     Det var inte så jag började 3 månader innan, kanske uttryckte mig dumt. Jag försökte flera gånger få planlagt konserten eftersom det var 3h från där vi bor och det skulle gå 60 000 på konserten så ville gärna få styr på transport/boende innan det var för sent. Hon kunde skrivit vi kunde ta det senare eller en dag det passade henne, men jag skrev flera meddelande utan svar och fick bara ”oj inte sett ditt meddelande” för att sen ignorera igen och när jag 3 månader innan konserten gav upp och sa att om jag inte fick ett tydligt svar av henne inom en vecka skulle jag be någon annan att följa med, 2 veckor senare skrev hon och när jag då svarade att jag skulle gå med en annan vän så blev hon sur och bröt kontakten ?

      Hennes förlust.

      Haha ja okej då förstår jag. Bra att du bjöd en annan vän- bra gjort!:)

      Du tror inte det kan vara så att hon inte ville gå på konserten, därför sa hon att hon inte hade råd. Då betalade du, och hon hade inte mod att säga det, utan lät bara bli att svara dig och tänkte att du skulle förstå?
      Ibland måste man läsa av människor.

     Det beror väl på var konserten är? Ska man köpa tågbiljetter så är de billigast just 3 månader innan resan så är väl jättesmart att boka in/köpa biljetter då?

    Såna vänner är verkligen jobbiga… Jag har en som absolut inte respekterar andras tid och planer. Vi kan boka in något om 3 veckor och om en vecka skriver hon ”oj ska nog ha mens då när vi ska fika, kommer må såå dåligt, du ska vi ta det om 5 veckor istället?”. Så bokar man om… När det närmar sig kommer nästa märkliga ursäkt ”du jag bantar just nu så kan inte fika. Ska vi gå en promenad istället? Fast jag har tappat ett par ögonfransar så kan vi ta det om 4 veckor istället??” och så fortsätter det så… Ständigt… Jag börjar tro det är något fel på henne.

     Det beteendet skulle jag uppfattat som att vännen ville avsluta vänskapen och hoppas att det ska rinna ut i sanden.

      Tänkte precis skriva det, det låter som att din vän försöker avsluta relationen utan konfrontation.

      Nja hon är väldigt ensam och skriver gärna väldigt långa sms dagligen. Tror snarare hon har någon slags social fobi och därför skjuter upp alla träffar. Blandat med att hon genuint inte respekterar andras tid. Hon fick sparken från sitt förra jobb bl.a. då hon var notoriskt sen och hon tyckte det var helt sjukt att de var så ”galna och kontrollerande” och inte kunde acceptera att hon är morgontrött… Väldigt märklig människa men samtidigt har jag känt henne länge och det vore synd om hon blev helt ensam.

     Du ska nog bara acceptera att hon inte vill umgås. Alls.
     Radera hennes nummer och gå vidare.

    Tja, varför ska någon människa anpassa sig efter någon annan? Jo, för att behövs kanske? Den som bäst kan anpassa sig efter den andre är den som får göra det.

    Jag är inte så säker på att det är du som valde bort din kompis. Först hade hon inte råd att boka biljetterna och sedan så många obesvarade samtal och meddelanden. Jag tror att hon på ett mindre snyggt sätt valde bort dig. Jag har varit med om samma sak. Hade en väninna som var oerhört punktlig och krävde samma sak av alla andra. Skulle man ses klockan 18, var det klockan 18. Inte en minut över. Då blev hon upprörd ? Det är helt ok. Men jag är tidsoptimist och måste anstränga mig galet mycket. Dessvärre blir det än svårare när jag inte är motiverad, som jag sällan var i fråga om kontakt med denna väninna. Därför blev det så att jag sällan bestämde något med henne, för att inte utsätta mig/oss för situationen. Observera att jag inte försvarar beteendet att komma sent. Vi som har svårt med detta måste anstränga oss mer.

     Nja, vi träffades ju några gånger innan jag började försöka planera det och det var hennes initiativ att ses, har även märkt på senare tid hon försöker ta kontakt men jag är inte så intresserad. Hon var alltid väldigt meckig med att hålla tider, kom alltid sent och det var bara väldigt frustrerande att man skulle respektera varför hon var sen men hon kunde inte förstå varför man blev frustrerad. Tror det var bäst för oss båda att vi bröt oavsett vad som orsakade det ?

  Vad är grejen med ”Studio Bloggbevakning” som du skrivit i varje intro i dina videor? Du har inte beskrivit Bloggbevakning som en studio någon annanstans ju? Vad menar du ens med Studio Bloggbevakning?

   JA VAD MENAR DU???!!??

   Det kanske är så hon beskriver bloggbevakning när det är i videoformat bara?

    Ja jag förstod det men jag undrade varför? Men det kanske är jag som missförstått vad studio betyder.

     Tror inte du ska ta det så bokstavligt/seriöst

  Förstår att Anitha tappar det. Ann är den gång på gång på gång.
  Men lägg inget efter då du vet att Ann alltid strular.
  Jag hade slutat podda med nån som om o om igen ”skiter” i att se till att allt funkar.
  Och jag hade slutat podda med nån som så öppet totalddissar mina fel o brister.

  Dags att gå vidare i livet?

  Vem är den där Ann egentligen? Kan någon berätta det?

  Anitha vet jag vem det är? Hon blev känd genom sitt äktenskap med Calle och gör allt för att förbli känd? Sen vill hon att dottern ska rida på deras kändisskap och drar med henne till olika castings osv.

   Ann har varit känd länge, hon är bla programledare

  1. Det där kan man ta utanför podsändningen. Det vore det mest professionella. Offentlig shaming är bara taskigt.
  2. Man kan inte straffa bort en funktionsnedsättning. Ann Söderlund har super-adhd. Självklart är det hennes ansvar att jobba med att hitta strategier för att få sitt liv att fungera ändå, men jag är 100% säker på att hon inte gör sådär för att hon är nonchalant och inte bryr sig om andras tid.

  Fast om hon vet att Ann ALLTID är sen, säg till henne då ”vi kör vid 17,00” och sedan planerar hon själv inte att köra förens vid 17,30, så slipper hon sitta och vänta.
  Jag skulle aldrig orka bli irriterad på samma sak hela tiden, utan då göra något åt det, antingen göra som jag sa eller sluta podda med Ann om det nu inte funkar.

  Sedan kan saker dyka upp PRECIS när man ska någonstans vilket kan göra en sen, tex hunden kräks på mattan, ungen bajsar och man behöver byta blöja, bilen vägrar starta, det har vart en olycka och trafiken står still, kollektiv trafiken är försenad eller inställd. Så det finns massor med orsaker som kan göra en sen, det är inte alltid bara lathet eller respektlöshet.

   Fast kommer man för sent för att hunden kräkts så har man ju anpassat sig för att allt ska gå helt friktionsfritt och man beräknar att vara på plats på minuten? Hur lång tid tar det att byta en blöja eller torka kräks? Kollektivtrafiken är ofta sen så man bör beräkna med fördröjning, samma om man själv kör. Det värsta som kan hända om man har lite marginal är att man får vänta en stund. Antingen en själv eller så får den man ska möta ta smällen. Klart extrema situationer kan uppstå men oftast är det samma personer som kommer sent till jobb etc pga trafik och svaret till varför är inte att de är otursdrabbade utan att de, till skillnad från andra, inte har marginal!

   Så gör jag med min man, lägger på 30-40 minuter extra och då kommer vi (oftast) i tid.

   Varför ska HON anpassa sig för att ”lösa” problemet? Vad sägs om att personen som är sen bara växer upp och ser till att komma i tid?

   Men hur svårt är det att komma i tid?

    Vissa har ingen uppfattning om tid överhuvudtaget
    De kan lära sig, men det tar oftast mycket tid och de måste ha någon som lär dem (oftast en arbetsterapeut). Vi som har tidsuppfattning kanske tycker det låter jättekonstigt, men vi är alla födda med olika förmågor, styrkor och svårigheter.

  Anitha har givetvis rätt i sak.
  På vårt företag sparkar vi sådana som satt i system att komma försent och som beter sig som Ann gör. Går inte att driva företag med sådan personal, det slår för hårt mot lönsamheten och trovärdigheten.

  Däremot undrar jag varför man valt att ta med sekvensen i podden? Vilket är syftet med en publik utskällning?

   Uppmärksamhet.

  Usch, så pinigt. Man ska kunna hålla tiden som vuxen. Man ska även kunna ta saker privat.

  Förlåt men hur orkar man ens med ett avsnitt med Anithas röst ?

   Jag undrar också!

   Anitha och Malin Eklund.
   Två personer vars röster jag bara inte klarar av.

    Mandy Schulmans läspande stämma är också jobbig tycker jag.

    +1 på Malin Eklund

     Har också så svårt för Malins röst! Vet inte riktigt vad det är..

   Ann då som menar att hon har en ”väldigt vuxen” röst… Hur kan ju inte prata rent för sjutton.

  VEM? Jag efterlyser på riktigt någon ?? som lyssnar på denna podd?
  Hur kan dom år efter år klamra sig kvar på b-kändislistan?

  Jag erkänner jag är en tidsoptimist i själ och hjärta. Tyvärr. Har ingen diagnos att hänvisa till heller.

  Har dock skärpt till mig med åren. Har också börjat inse mina begränsningar och ställer ”måste – gå” alarm. Min sambo blir tokig på morgonen när massa alarm ringer men jag kommer tack vare dessa i tid. För det mesta i alla fall ?

   Jag är tvärt om. Tänker alltid ”om jag ska vara där 16.30 ska jag vara klar i hallen klockan 16, men så kanske det är trafik och tänk om jag har glöm något och måste vända. Det kanske har hänt en olycka och blir kö. Bäst jag kör klockan 15. Då ska jag vara redo i hallen klockan 14.30, vilket ju typ är 14, så bäst att jag börjar göra mig redo, stressa och tjata på min man klockan 05.30!”

    Haha ja jag är likadan. Många gånger jag suttit i bilen och svurit över att jag åkt alldeles för tidigt. Hatar att sitta och vänta, men inte mer än vad jag hatar att vara sen ?

     Jag med, sån jäkla tidspessimist! ?

  Herregud. Hade aldrig orkat podda/jobba med någon som aldrig är förberedd eller ofta är sen. Folk får ta ansvar för sina jobb 🙂

  Visst, Anitha får ställa Ann till svars för att hon slösar Anithas tid och Ann är väl med på att det görs offentligt men varför nämna ”bebisrösten” och sedan det där med hur Anithas tons förändras så snart hon får en ursäkt.

  Jag har galet svårt för sånt där beteende. Det är så otroligt respektlöst och är man vuxen så borde det finnas framtagna strategier för att lösa det om det är en svårighet man har. Jag har en kompis som alltid är sen. Alltid alltid alltid. Det är ett av skälen till att vi har en ganska ansträngd relation. Jag orkar inte tjafsa massa om det då det blir obekväm stämning etc, då undviker jag hellre att göra planer med henne. Till slut rinner bägaren över och jag tänker att det var det som hände Anitha. Kan man verkligen skylla på att man ”har så svårt för det”? Blir det samma när det är ett flyg/tåg eller en tenta som måste passas. Knappast.

  Jävligt nonchalant att inte passa tider, tycker de kan komma lallande när som.

  Hur orkar Sanna Lundell med Ann? Dom poddar väl ihop?

  Jag trodde Ann enbart var känd för sin läskiga bebis-röst.

  Vem har tid och lust att lyssna på poddar nuförtiden?

   Tid? Är det nått specifikt förhållande som ändrats för alla samtidigt så alla har mindre av den menar du?

   Jag lyssnar på massor av poddar. När jag tränar, promenerar, diskar och städar, cyklar till jobbet, i bilen. Finns hur mycket tid som helst till just det. Inte som att man sitter rätt upp och ner i soffan, glor rätt ut och gör inget när man lyssnar på podd.

   Mina topp 5 poddlyssnarstunder:
   1. Hundpromenader
   2. Städar
   3. Lagar mat
   4. På bussen/tåget
   5. Ligger i badet

    Pratar du inte med din hund när ni är ute? Har aldrig riktigt fattat varför vissa har hörlurar i när man är uteed hunden, man är ju ute tillsammans?

  Har ofta tyckt att Anitha har en extremt tråkig ton mot Ann i podden, känns som hon vill dumförklara henne mest hela tiden. Hade jag varit Ann hade jag sagt upp bekantskapen, konstant behöva ta skit från någon som ska vara ens vän? Ann hankar sig ju fram på diverse sätt men Anitha har ju ingenting direkt förutom podden.

  Hatar människor som kommer oförberedda och sent till möten.

  Onödigt att gå på personangrepp känner jag bara, varför nämna Anns röst?

   Anitha har ju hemsk bäbisröst även hon.

  Det är nonchalant att alltid vara sen och alltid oförberedd. Det är helt enkelt själviskt. Man är van vid att andra fixar. Har en kompis som va sån när vi var yngre. Hon kunde sitta hemma och bara ”känna att det inte riktigt vad dags än” trots att man hade avtalat en tid. En gång skulle vi på en middag och när klockan var den tiden som vi skulle vara där, så lägger hon in ett linne som hon ville ha på sig den kvällen i tvättmaskinen…

  Har oxå en bekant som ALLTID är sen till allt. Spelar ingen roll vad det gäller. Sedan är det alltid en massa ursäkter, att det beror på hennes hund, att hon inte vakna när väckarklockan ringer etc. Så jäkla tröttsamt.

   Säg upp bekantskapen!

  Har jobbat tillsammans med Ann. Har inga bra erfarenheter, hon var ständigt sen, även till inspelning med gäster där vi hade en begränsad tid. Förstår inte varför hon fortfarande får jobba inom media…

  Men alltså de gör väl ett jobb tillsammans! Om jag och en kollega ska göra ett jobb så sitter vi inte och tjafsar inför våra kunder! Stör man sig på en kollega håller man ändå god min och utför jobbet, sedan tar man konflikten på ett vuxet sätt senare. Vad är det här för tonårsbeteende, är deras lyssnare intresserade av att lyssna på tjafs? Har iofs aldrig lyssnat på deras podd, de kanske inte har mer intressant och genomtänkt innehåll än så…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *