Har Love By Lola redan slutat vara inkluderande?

När den tidigare ägaren Yessica Thor, i ett mail, ombads motivera sitt val att ta in Katrin Zytomierska i sitt baddräktsföretag så skrev hon följande:

Katrin Zytomierska har och kommer alltid att förespråka en hälsosam livstil och kropp. Med åren har hon mognat och lärt sig att utrycka sig mer ödmjukt.
Katrin vet hur hårt jag har kämpat med varumärket för body positivity och kroppar i alla storlekar och åldrar (äldsta kunden är 65år) och det är inget som kommer förändras, vi kommer att fortsätta jobba med storlekarna S till XXL.
Vad detta handlar om kan du läsa mer om här, men för att sammanfatta det så har Katrin tidigare uttryckt extremt fettföraktande åsikter om alla som är av en större storlek än hennes.

Enligt den före detta helägaren Yessica Thor så ska Katrin alltså ha lärt sig att uttrycka sig mer ödmjukt om olika storlekar och trots hennes delägarskap så kommer ingenting att förändras vad gäller kroppspositivitism och storlekar upp till XXL.

Med det i åtanke så såg det inte så bra ut när det helt plötsligt stod på Love by Lolas hemsida att den största storleken för alla plagg var L och inte XXL som tidigare utlovat.
Detta ifrågasattes även på Katrins Instagramsida där följarna undrade om märket nu bara skulle vara för smala människor.


Enligt Yessica Thor, som likt jag själv är uppe tidigt på morgonen, så verkar det här ha varit något fel och sidan är nu uppdaterad.
Med tanke på kritiken mot företaget så kan sådana här, normalt sett ganska simpla, misstag bli förödande.
Men skönt och se – allt är som det ska i bikiniland, i alla fall vad gäller storlekar.

Vänligen uppdatera sajten så ser du att vi har upptill XL i alla modeller (med undantag för Sassy Snake & Sassy Leo som är våra nyheter, där vi vi även har i XXL). // Yessica Thor

Jag tror fortfarande att det här kommer skada, och redan har skadat, deras varumärke, men just i det här fallet var det falskt alarm.

Tack för tips! 

154 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Godmorgon! Bra inlägg ??

  Haha skulle aldrig köpa nåt med Katrin som frontfigur.

   Absolut inte.

   Inte jag heller! Fy fan.

    INTE JAG HELLER!!!
    FYFAN, DEN STÖRSTA HATERN AV DEM ALLA!????

   Jag tror dock att många köper pga att hon marknadsför.

  Har man ett företag som riktar sig till alla kroppsformer och haft det som slogan över en lång period så är det en ganska tydlig övergång när den nya kollektionen som den nya ägaren designat bara sträcker sig till L som jag tolkar det genom hemsidan. Samtidigt skriver hon att den kollektionen är ett undantag men ändå inkluderat s-xxl?

  Falskt alarm… men det kommer

  Det är ju lätt att slänga in de större storlekarna på pappret och sen när någon ska beställa är ”de slut i lager”

   +1

  Tyvärr blir allt som mobbaren KZ tar i till guld…för ju mer hennes skara av anhängare fortsätter hjälpa till att mobba så förstärks hennes namn o varumärke. Hon är tyvärr för stor o framgångsrik för att ett varumärke ska skadas pga henne. Hon lär bli en av de mest framgångsrika i landet inom kort, och ännu vidrigare, hennes personlighet är så jävla obehaglig. Usch.

   Tror du verkligen att hon kommer bli en av de framgångsrikaste i det här landet?

    Haha, nä men en av de mest framgångsrika?
    Antar att du ofta tvivlar på det du läser in, men läs meningen på nytt vettja så slipper du ställa dumma frågor. Och lita på att du läser rätt?

     Okok.. men då kan väl du läsa min kommentar igen också. Jag vet inte hur din hjärna kopplar men för mig har ”en av de framgångsrikaste” samma innebörd som ”en av de mest framgångsrikaste” det är i mångt och mycket samma mening. 🙂 så jag ifrågasätter om du verkligen tror att hon kommer bli en av de MEST framgångsrika i Sverige. Jag tvivla starkt på det.

   Vem mobbar KZ och hennes anhängare, alltså vem är det hon och hennes anhängare mobbar? Tycker KZ är ganska härlig och har sett betydligt obehagligare personligheter.

    Katrin är allt annat än härlig.

    Hon kan vara sjukt dryg och ge riktigt otrevliga svar.
    Hon bör nog bli mer ödmjuk

     Finns fler. Undrar fortfarande vem hon och hennes anhängare mobbar.

      Alla som inte är inom ramen för hennes världsbild, som tjocka, gamla, folk med diabetes, personer utanför Stockholm osv.

       Undrar genuint. Blir du å andra VUXNA ledsna och osäkra pga vad en influencer sitter å säger på sin IG och i viss media??? Isf går det ju inte att leva i samhället?! Det kommer alltid finnas folk som inte håller med om det man själv tycker/står för. Det kommer alltid finnas folk som hånar eller säger hårda saker men det kan man ju inte på riktigt bli ledsen för????
       Som när Mickan å Fredde i Solsidan driver med Åkersberga. Eller när Gritescogänget gör en hel serie som lite driver med Åkersberga/folk i förorten. Då sitter ju inte alla i Åkersberga å kallar dem för mobbare.

        Jag blir varken ledsen eller provocerad av henne. Det betyder dock inte att jag vill stötta hennes affärsverksamhet på något sätt eftersom jag anser att hon är en otrevlig person.

        Jag blir både ledsen och provocerad ja. Jag tillhör inte alls den grupp hon ger sig på (är helt normalviktig etc) så har inget med mig själv att göra. Men ja, jag blir genuint ledsen när jag läser hennes rätt vidriga uttalanden om bl a vikt. Så fruktansvärt som det skadar och att vuxna människor har den mobbarmentaliteten och dessutom tjänar pengar på det är bara hemskt. Den som inte inser hur tufft överviktiga har det i vårt samhälle är faktiskt blind och döv.

       Hon gillar väl heller inte folk utanför Östermalm i Stockholm heller. Man är väl okej om man bor i Vasastan, bara man är smal. Vilken jävla idiot..

    Undrar jag också! Att mobba är ju när en grupp går på/fryser ut en person. Att Katrin helt själv sitter å provocerar och säger massa skit(som hon ofta inte riktigt menar) är inte att mobba. Det är att provocera. Det tar verkligen udden av ordets egentliga innebörd samt de stackars barn å ungdomar som blir mobbade på riktigt

     Hon gör ju folk ledsna får man anta?

     Tror folk syftar på definitionen. Att hon gång på gång attackerat en viss grupp av människor. En person som gör så kallas för mobbare, sen om det handlar om att mobba en specifik person eller inte vet jag inte. Förtryck låter i alla fall inte som ett begrepp som rullar bra på tungan.

     Hahah va då vet du inte vad ”att mobba” är?!! Det är verkligen inte när bara en grupp fryser ut en person!
     Läs på!

  Hur kan man som företag någonsin vilja samarbeta med denna människa? Förstår verkligen inte.
  Jag kommer aldrig förstå hur elaka mobbare fortfarande kan få ta så mycket plats i vårt samhälle.
  Vilka är alla dessa människor som stöttar och följer människor som beter sig nedvärderande mot människor om och om igen?

   Ja det är verkligen sjukt! Av alla tusentals människor de kan välja, så väljer de en mobbare.
   Bedrövligt

   Pengar

   Pratar du om C? Du verkar följa.

    Calle?

   tyvärr är hennes granola väldigt god! Tror hennes produkter är ganska poppis= går bra för henne och hennes varumärke och då struntar folk i att ett röt-ägg står bakom produkten

  Hon svarar ja till en annan kommentar.

   Förstör inte en bra story genom att presentera fakta.

   / Ja, jag är ironisk.

   Exakt!

   Camilla vad är detta? Hur gör du research egentligen?

   Vad är det hon svarar på?

    Katrin svarar ”ja” på kommentaren ”finns ju upp till xxl?”.

     Okej. Ser inte ut som att hennes ja ligger som svar på den kommentaren här i alla fall.

      Men det gör den.
      Oavsett så står det inte något om hennes ”ja” i inlägget så vad bölar ni över egentligen?

       Jag bölar inte. Jag frågade eftersom det kom upp här och för mig såg det ut som att hon svarade ja på första frågan.

       Sluta vara dryg.

        Absolut inte.
        När ingen verkar ens försöka vilja förstå att man börjar hacka på någon utan grund så blir jag dryg.
        Man kan avsky någon hur mkt man vill men rätt ska ändå vara rätt.

   Vart i inlägget skrivs det om Katrins ”ja!”??

   Ingenstans.

   Sluta anklaga folk när du själv inte har på benen

    Kolla på bilden som Camilla har med i inlägget!

     Inte ens på bilden står det ju att KZ svarar ”ja” på frågan om smalisar.

   Jämför längden på de svarta överstrykningarna. Det ser faktiskt ut som om hon svarar på frågan, men kanske menade hon att svara ja till person nr 2.

    Man kan ju annars gå in å läsa själv innan man fäller dom. Nu kanske KZ har stängt sitt konto men då kan man ju först fråga innan man gissar sig till något.

     Kanske vore på sin plats att förtydliga det i inlägget Camilla?

      Varför ska hon det när hon inte ens skrivit om den konversationen?
      Hon skriver att folk ifrågasätter, inte vad KZ svarar.

      Gå in och titta själv istället.

       Varför ens ha med bilden då om inlägget inte handlar om den frågan? Var inte dum nu.

        Inlägget berör bland annat att folk ställer frågor under det inlägget på instagram.
        ”Detta ifrågasattes även på Katrins Instagramsida där följarna undrade om märket nu bara skulle vara för smala människor.”
        Så visst har det med saken att göra.
        Men här tog ju någon anonym upp hennes ”ja!”svar och försökte få det till att Camilla skrivit felaktigt om just det.

        Vilket jag inte kan läsa mig till någonstans. Kan du?

        Var inte dum nu.

         Okej.

         Lets agree to disagree.

    Hon svarar ”ja” på frågan om allt är för smala människor. Det är bara att kika in på hennes instagram och läsa.

     Jag gillar inte KZ, men hon svarar på om det finns upp till xxl. Titta in på hennes instagram så ser du. Man måste ju titta vem det är hon svarar.

      My mistake! Jag tänkte fel när jag läste tiderna inläggen skrivits på.

     Nej hon svarar personen som skriver att det finns upp till stl xxl!

  Vore det inte jätteroligt om flera större kvinnor gick och provade (ej köpte!) dessa bikinisar, tog extra osmickrande bilder (typ fram med valkarna, kuta med ryggen) och la upp på Instagram med typ ”känner mig riktigt snygg ju!” Och taggade Katrin? 🙂 Så om folk kollade hastagen hade det bara svämmat över av bilder på XXL kvinnor? Tror Katrin hade gråtit. 🙂 (Obs jag har själv storlek XXL så inget hån här, tycker Katrin är vidrig och vore kul att jävlas med henne)

   Haha, fasen vilken bra idé!
   Att de blir märket som förknippas med lite extra trivselkilon skulle reta gallfeber på den obehaglige mobbaren Katrin. ?

    Visste inte ens att butiken hade en fysisk lokal ? synd att en inte bor i Stockholm annars hade jag både kunnat ta diabetsspruta, ammat och valkat på samma bild 🙂

   Det är en väldigt bra grundidé.
   Men för att något sådant ska få rätta ”trycket” behöver man utveckla den lite. För det kommer garanterat att slå fel om man tar ironiska bilder på sig. För vem som helst fattar ju att man inte känner sig snygg på en osmickrande bild. Katrin tillsammans med många andra skulle bara skaka på huvudet och undra vad för fånigt man höll på med.

   Om budskapet ska fram behöver man göra något med mer kraft. För att bli tagen seriöst måste man liksom vara seriös.
   Visa istället att större kroppar kan vara fina! Stå rak i ryggen, dra på smink om du vill och var stolt! Stolt över dig, stolt över kroppen och stolt över allt du presterat. Stå i en ”power pose”, tagga love by lola, katrin, xxl och en egen tagg som man döper till något catchigt.

   Det skulle ge större slagkraft, större chans till förändring och uppslutningen skulle definitivt bli oändligt mycket större.

   Det, det vore allt annat än roligt. Något sådant skulle bara ge tjockishatare vatten på sin kvarn och Katrin hade bara skrattat.

  Dubbelmoralens hycklande väktare utan självinsikt är vi som inte har så stort liv, hänger här och simmar med.

  Hur kan någon vilja samarbeta med Katrin?!?

   Alla som vill få bättre lönsamhet i sitt företag? Och de som behöver ta in extra kapital?
   Det går ju inte sticka under stolen med att hon faktiskt är väldigt bra på att driva företag.
   Den kompetensen gör att många ser mellan fingrarna för en rutten attityd mot en målgrupp man själv inte befinner sig i.

  Tycker inte bikinisarna är särskilt fina, ser ut som nåt man köper på marknaden i Thailand.

   Ja, de är i mina ögon fula och ser inte ens ut som badkläder.

   Håller med.
   Jag gillar djurmönster förvisso men det går att hålla en viss standard trots att djurmönster anses vara lite tacky.

   Här lyckas man inte och än värre blir det med svart spets till.
   Peggy Bundy hade nog gillat det ?

   De har ju bara 4 modeller på delar som man kan mixa som man vill och två olika modeller på baddräkter.
   Åtminstone två modeller skulle jag kunna tänka mig att ha på mig. Och den baddräkten som inte har djup rygg tycker jag är riktigt snygg!
   Och de är ju inte speciellt dyra heller, så varför inte?

  Men det är ju fortfarande bara storlek 36-42, det är inte jätteinkluderande tycker jag. Ganska normala storlekar, så riktar sig knappast till större kvinnor ändå.

   Sluta förskjuta gränsen hela tiden och blanda ihop vanligt med normalt. XL är stort hur du än vrider på det. Inte enormt som typ 3XXL men fortfarande en stor storlek. Vad är M och S för dig i så fall? Bebiskläder? ??‍♀️

    Vill man påstå att storlek 42 är inkluderande så visst.

    Anonym 10:12, vad snackar du om? Storlek 36-42 är ju jättevanliga? Jag är ganska vältränad och 175, jag får inte på mig byxor på HM som är strlk 42. Det är ett väldigt snävt spann.

    Om du tycker att du sällan ser kvinnor som är större än 42, så kanske är det för att de håller sig inne för att slippa bli dömda av såna som du.

     Ja det är väldigt vanliga storlekar, what’s your point? Skrev inte att de inte var det. Jag undrar hur sjutton man inte kan se XL som en stor storlek, helt objektivt skrivet. ”Såna som jag”? Jag är ingen fettfobiker för att jag skriver att det är en stor storlek.
     Enligt EU-standarden från början av 2000-talet anges ju att XL är strl 48-50. Nu har jag ingen aning om hur Love by Lola räknar XL som och Cecilia skriver ju 42 (vilket är M så hon har ju missuppfattat). Det är sjukt komplicerat med storlekar och hur man ska kategorisera dem men hur du än vrider och vänder på det är XL en stor storlek. Vanlig absolut men stor.

      Det är tydligen komplicerat med storlekarna på damkläder idag. En tidigare 38/40 är idag minst 40/42 om inte 42/44. Man har alltså krympt storleken på damkläder rent generellt.

      Går du in på länken i inlägget så ser du att love by lolas xl är en 42 (även 40/42 ibland).

      Att påstå att man är inkluderande för att man har storlek 42 är väl ändå ganska orimligt.

       (För någon enstaka är xl 44/46, så de själva verkar inte heller följa någon standard kring storlekarna)

        Menar bara att förr var en M stl 38/40. Idag, när man har krympt damklädernas storlekar rent generellt tex klädkedjan H&M, är M i själva verket en S eller t.o.m XS (enligt tidigare mått mätt). Det är alltså inte så att alla kvinnor plötsligt har gått upp i vikt och av den anledningen drar större storlek utan damkläderna har de facto krympts.

         Jag har de senaste 15 åren alltid haft 38-40/M på H&M och inget har ändrats med storlekarna vad jag kan märka.

          Jo, storlekarna på damkläder har krympts men det är naturligtvis inte officiellt. Vi inom branschen vet däremot.

           Så vi som inte bytt storlek (XS och 34) på 15 år är vad? Freaks? Konstiga?

           Ni låter som en på mitt jobb, dock inom produktionen. Hennes kläder har blivit för små, men hon har inte gått upp i vikt. Uppenbarligen har hon gått upp i vikt.

       Då verkar Love by Lola ha hittat på lite som de vill. Att likställa XL med 42 tycker jag är konstigt och inte särskilt inkluderande, nej. Inte för att klädföretag behöver vara inkluderande om de inte vill, tror inte att Versace och Balenciaga gör så mycket haute couture i XL direkt men om företaget går ut med att de är inkluderande så rimmar det lite illa.

       (ser inte att de har strl XXS men jag är å andra sidan inte en person som går på nån jävla crusade bara för att ett företag inte har min klädstorlek)

   Medelstorleken för svenska kvinnor är 42. Därmed är det inte inkluderande att ha storlek 42 som största storlek.

   Enligt tjockis rörelsen så räknas man som ger/tjock när man bär en storlek som är icke normsmal, storlekar över L (så XL och uppåt)

  Världsfrånvända patetiska Bella som som vanligt vill provocera genom att desperat hålla sig aktuell, hyllar nu Trump. Dessutom har hon fått upp farten rejält vad gäller shopping och stylist nu igen. ??‍♀️

   Skulle hon se bättre ut, enligt dig, om hon sympatiserade med tex Hillary Clinton eller Obama?

   ?

   Nja alltså, så hård behöver du väl inte vara?
   Jag tror inte hon är särskilt insatt i politik men vill gärna låtsas. Man kan tycka att Trump har bra sidor utan att tycka att allt han gör är bra.
   Sen skulle jag mig tycka att hans sämre sidor slår ut allt bra han gör men vi måste få tycka olika utan att kallas för patetiska. Väl?

   Det tar väl tid för henne att hitta sin identitet tänker jag. Det verkar som att hon aldrig haft någon, en egen identitet, utan spelat olika roller.

   Ge henne tid. Det kanske blir bra?

    Ja det tar verkligen tid!

   Du försöker provocera upp en obehaglig stämning?
   Lägg ner. Detta handlar om Katrin

   Hyllar haha njaa då ”hyllar” hon ju Göran Persson mer isåfall. Vore väl värre om hon talade nedvärderande om någon, oavsett.

    Hon hyllar båda två.

   Men sluta. Först skriver folk att KZ är obehaglig och mobbare för att sen själva vara obehagliga IL stalkers och mobbare…

    Personen kommenterar artikeln om Bella (från intervjun som Bella frivilligt ställde upp i) och Bellas stories (som Bella frivilligt lägger ut). Finns inget creepy med det.

    Jag hoppas däremot att folk slutar kommentera om Bella under inlägg som handlar om andra människor.

     Personen kallar Bella för världsfrånvänd, patetisk och desperat. Att irritera sig på allt Bella gör och kommentera allt hon gör är ganska så creepy.

      Skönt för Bella att hon har några beundrare kvar, det verkar hon behöva.

  Psykologin bakom den här typen av utseendefixerade, sexualiserade, bantande och tjockisföraktande kvinnor? Vad är det som driver dem till att hata kvinnor som inte vill se ut som dem? Som inte vill banta, svälta eller träna i timmar varje dag? Handlar det egentligen om att de kvinnor som kämpar hårt, unnar sig så lite gott i livet och lever i ständig vikt- och matångest blir provocerade av kvinnor som inte bryr sig och som istället unnar sig, äter gott och mår fint i sina trivselkilon? Är det män runt omkring dessa ätstörda kvinnor som hetsar dem till vikt/utseendefixeringen och blir dessa kvinnor då avundsjuka på andra kvinnor som blir älskade av sina män trots extrakilon? Okej för att själv vara ätstörd men varför denna aggressiva vilja att överföra sin ätstörning på alla andra kvinnor…?

   Tror för det första att de är ätstörda i hjärnan och precis som du säger avundsjuka på andra kvinnor som inte bryr sig utan lever på och mest verkar ha det trevligt och avspänt till mat och det goda i livet.
   Katrins levnadsfilosofi är verkligen inget att vara avundsjuk på, tror hennes aggressiva personlighet beror på att hon äter för lite och jämt har lågt blodsocker. Hon borde unna sig en god kanelbulle och ett glas kall mjölk så kanske även hon tinar upp någon gång! ?

    Tänker mig scenariot när man var barn och man mätte läsk-glaset med syrran. Det skulle vara på pricken lika mycket läsk i glaset annars var det orättvist. Fick jag två bullar så skulle syrran också ha två bullar. Osv. Handlar det om något rent biologiskt, psykologiskt om orättvis fördelning av resurser? En slags avundsjuka, missunnsamhet, upplevelse av orättvisa när Lina smäcker två bullar utan dåligt samvete och Katrin inte ”kan”, ”får” äta en enda?

     Kan vi lägga ner det här ”avundsjuka”? Det är så enkelt att skylla på det men jag tror bara att hon tycker illa om tjocka personer eftersom det i hennes ögon är oattraktivt och signalerar lathet, tröghet, dålig karaktär osv.

     Jag antar att jag är i minoritet men jag älskar inte mat som vissa skriver på instagram osv: ”Mat är LIVET”, ”Jag DÖR vilka goda pannkakor”. Jag tycker absolut att mat är gott men jag är inte fixerad som man tydligen ”ska” vara i dagens samhälle och se mat som sitt stora intresse. Jag belönar eller tröstar inte mig själv med mat, ser inte fram hela veckan mot en fredagsmiddag på nåt amaazing burgerställe och får inte glädjerus när jag handlar chips och cola för filmkvällen. Så varför skulle något att avundsjuk på, att kunna äta en bulle, om priset är att vara tjock? Kanske är likadant för Katrin, att hon inte heller är så fixerad vid mat? (skillnaden är att jag inte hatar tjocka som hon gör och rättelse: jo, Katrin är rätt fixerad haha)

     Guud, sjukt oklar kommentar. Får inte fram det jag vill säga men kanske någon fattar ändå?

      Karin om någon är väl fixerad vid mat!?

       (Sorry, såg din rättelse nu ?)

      Välformulerat och är med dig helt och hållet. Alla är inte besatta av att njuta av mat på samma sätt. Och särskilt inte om det är på bekostnad av god hälsa och sund vikt.

      Håller också med om att det kastas med avundjsuka lite väl mycket.

       SaraF: Skillnaden mellan dig och vikt- och utseendehetsare som Katrin är kanske att du sköter dig själv, din egen vikt, mat och utseende och skiter i andra? Det är okej att folk är noga med sina utseenden, inte vill/vågar gå upp i vikt osv men problemet är de ätstörda som inte håller sin ätstörning för sig själva.

       Tack! Läste någon artikel om att vi lever i en matfixerad kultur vilket är dåligt för personer som har ätstörningar åt något håll och till och med skapar ätstörningar i sig. Sure, gött med mat men jag kan inte alls relatera till Biancas kärlekförklaringar till pastarätter och bullar på instagram (nu vet vi ju hur hon kämpar med sin ätstörning men om vi bortser från det för en stund). Och är en kort stund av njutning, som du snabbt glömt, värt konsekvenserna? Så nej, Jag tror verkligen inte att Katrin är avundsjuk utan bara är en elak människa helt enkelt.

        Nej, hon är inte bara elak. Det ligger något annat bakom att kvinnor som Katrin provoceras av kvinnor som inte bryr sig om sin vikt i samma utsträckning som hon. Det är avundsjuka, missunnsamhet, självhat eller något annat psykologiskt bakom hennes märkliga beteende.

         Och det är ALLTID tjocka kvinnor eller kvinnor som äter utan att ”unna sig” som provocerar människor som Katrin. Alla män med ölmage och chipstuttar som obrytt gottar i sig mat verkar däremot passera deras radar obemärkt.

          Ja, det är märkligt! Tror inte heller att Katrin syftar på män när hon föraktfullt talar om överviktiga.
          Men kan vi inte bara tiga ihjäl denna människa nu då att vi slipper henne.

          11:31: Exakt. Därför handlar det inte om något förakt för ohälsa, lathet eller annat. Det handlar troligen om missunnsamhet, att de känner sig oälskade om de inte är smala och avundsjuka på andra kvinnor som äter gott, dricker gott och njuter av livet på ett sätt som de upplever är omöjligt för de själva.

           Är du seriös? Är du medveten om att samhället ser ner på tjocka eftersom det signalerar just ohälsa, lathet osv.? Har du levt under en sten?

      Nej, jag tror att du har fel 10:50. Det handlar inte om att det för Katrin eller andra ätstörda tjockisföraktare ”signalerar” något om lathet eller annat. Jag är övertygad om att det handlar om, som tidigare kommentarer är inne på, en slags avundsjuka, missunnsamhet och en tanke om att deras eget lidande (ätstörningen) måste delas med andra. Vissa människor som lider, vill att andra också ska lida. Beviset för att det ligger mer än så bakom tjockisföraktet, är att de ätstörda känner sig tvingade att pådyvla andra sin ätstörning. De skulle kunna vara ätstörda ifred men de provoceras uppenbarligen av andra människor som inte är ätstörda och de känner alltid behov av att basunera ut sitt tjockisförakt inför allmänheten. Det gör att det måste ligga någon slags psykologisk störning bakom deras beteende.

       Jag håller med dig, samtidigt inte.

       Jag tror absolut att det finns någon djupt rotad känsla av att ”lider jag så ska de lida de också” som man inte ens är medveten om. Men jag köper inte att hon är avundsjuk för att de vågar äta bullar eller ens avundsjuk på något sätt. Såna som Katrin skulle aldrig se en tjock kropp som ett acceptabelt pris oavsett vad belöningen var. Och som sagt, alla ÄLSKAR inte mat. Om jag fick ”gåvan” att kunna äta obegränsat med skräpmat och godis livet ut utan att gå upp ett gram, skulle jag inte ändra mina matvanor ett dugg.

       För övrigt är det bevisat (ska du tjata om källa kan du ju gå in på vilket body positivity konto som helst, Lady Dahmers instagram eller köra en liten googling) att vi tyvärr har fördomar om tjocka och att det signalerar just lathet, dålig karaktär, tröghet (i TV-serier är det ofta den tjocka som är lite korkad). Gissa varför tjocka har sämre förutsättningar på arbetsintervjuer? Så jag vet inte varför du avfärdar det sådär.

        Jag avfärdar inte det du talar om. Jag menar att folks fördomar om tjock/smal existerar (och då särskilt när det gäller för tjocka eller för smala kvinnor, sällan män) men att det måste ligga annat bakom de kvinnor som har behov av att basunera ut sitt förakt för andra kvinnors vikt och utseende. Du kan själv vara ätstörd, svulten, vikt/utseendefixerad, träningsnarkoman, hälsofanatiker osv utan att känna behov av att tvinga andra kvinnor till samma sak. Det är detta behov av att tvinga andra kvinnor in i de ätstördas led som tyder på att något inte står rätt till hos föraktarna.

   Tror ingen hatar eller föraktar tjocka. Katrin har väl gjort sig känd på att provocera.
   Har varit både tjock och normal och skulle säga att fettföraktet är som störst mot oss själva.
   Jag älskar kläder och tycker helt enkelt att det är lättare att hitta fina som sitter som jag vill när jag är normalviktig.

    Haha du tror inte det?

     Haha jag tror inte det

      Okej ??

       Hur fan ska man hinna hata andra när ens egen vikt tar så mkt energi?

        Det är väl precis dom som har tid att hata andra.

        Tror inte att det är dom som är nöjda och trygga med sig själva som sitter och hatar på andra för vad de väger.

         Man är nog inte så nöjd med sitt eget liv om man provoceras så grovt av andras utseende och vikt. Eller provoceras av kvinnor som tar en extra bulle till kaffet. Sällan blir de lika provocerade av överviktiga män eller lägger sig i vad män stoppar i munnen.

  Ok lite OT men MÅSTE få fråga detta:
  Såg på PH-Mcuze Instastory att han var på någon nattklubb igår/natt, och han filmade en sekvens där det var MASSA folk som stod och dansade typ? Är det ens tillåtet i dessa corona-tider, ska det inte vara bordsservering på restauranger osv??? Kan man anmäla stället på något sätt?

  Blir så otroooooooooligt provocerad av det här beteendet från folk, helt ärligt. Egoistiska ungdomar (fast han är ju typ 25? borde veta bättre?) som inte kan skippa sina utekvällar fast det är en pandemi going on.

   LOL nu när jag gick in har han tagit bort filmen? Fanns där för literally en minut sedan. Fick han kritik eller var det nattklubben som sa åt honom att radera tro?

    Nattklubbarna är öppna, massa folk ute på både klubbar och restauranger.

    Intressant.

   ”Men det drabbar ju bara ääldre och sjuuka och om man inte hostar eller typ är förkyld är det luugnt”

   Förresten, just det där med att man kan vara sjuk utan att visa symptom, vad är det egentligen som gäller? Jag tycker att vi svenskar har fått sjukt oklar information där det ibland kommit ett besked från forskare och ett annat från Tegnell men är det verkligen så att man kan vara sjuk utan symptom? Om ja, varför har inte den aspekten fått större genomslag?

    Man kan även dö om man är ung utan underliggande sjukdomar. Var nyligen en helt frisk 27-årig svensk man som dog i covid-19. Han är givetvis inte den enda som varit ung och frisk men ändå dött.

    Och ja, det är klarlagt att man kan bära på viruset utan att visa symptom, och därmed smitta andra. Det är därför ALLA ska distansera sig just eftersom man kan bära på smitta utan symptom.

  Hur kan någon som driver ett varumärke för bikinis som säger sig vilja vara inkluderande välja att samarbeta med en person som sårat så många människor pga deras vikt? Varför? Hur tänkte Yessica Thor där liksom? Antingen vill hon rikta sig mot en annan kundgrupp än tidigare eller så tänkte hon inte alls?

   Money talks? Kanske investerade hon en hel del som bolaget behöver just nu ?‍♀️

   Antagligen behövde hon en investerare för att överleva eller för att kommatill nästa nivå i att öka och utveckla företaget. Inget konstigt med det. Katrin är framgångsrik i att få företag att lyfta. Sen har hon en vass tunga, absolut.

   Tror hon skiter i det fullständigt.

   Tydligen inte bara ett samarbete, KZ har ju köpt en del av bolaget, hon är delägare. Hon kommer som ägare bestämma vad företaget ska göra t.ex att hon ska vara företagets bikinmodell, då har hon ju legitim orsak att visa upp sin kropp som hon är så mallig över, vad ska hon träna och träna för och hålla strikt diet för om hon inte visa upp kroppen för världen.

  Har någon sett dessa badkläder användas utanför Instagram?

   Nej, det tror jag ingen kommer att göra senare i sommar heller. Så fula ”badkläder”!

  Fast Katrin har väl aldrig sagt att tjocka inte kan köpa hennes produkter? Finnsväl ingen ställe du fyller i vikt för att köpa clean eating. Jag gillar inte Katrins utalande men det är ju inte samma sak som att jag inte skulle ge henne samma service som jag ger mina andra kunder. Hade Katrin gått in i företaget och sagt att nu kör vi bara upp till strl 44 som många märken gör förstår jag grejen. Men nu har inget hänt, har ni koll på varenda aktieägare i HM har för åsikter om tjocka innan ni handlar där?

   Sant, ingen har koll på barnarbete och hur ägare i HM eller Lindex etc. beter sig, vilka åsikter de har. Företaget är fortfarande inkluderande. Sen får man välja att stödja KZ genom att köpa eller ej men tro inte att andra företag är mkt bättre, finns rötägg överallt tyvärr.

    Folk har för stor tilltro till klädföretag. Love by Lola, Ellos, HM, Zara etc. är som vilken annan konsumtionsbransch som helst. Deras mission är VINST. Även goodwill genererar mer pengar eftersom folk vill köpa av ett företag med ett gott rykte. Allt handlar om pengar och hela den här ”Vi vill inkludera alla kvinnor och få alla att känna sig vackra för det tycker vi är något att kämpa för!” är till för att kunna sälja mer. Företagen skiter i individer för företag är inte en person med känslor och personlighet utan något som ska generera pengar.

     Tillägg, trött och uttjatat exempel men ändå: Dove och Axe ägs av samma företag, hur motsägelsefullt är inte det?

      Axe har ju jobbat med jämställdhetsfrågor i flera år och lagt den grabbig retoriken med modeller i sin reklam bakom sig.

     H&M är ökända, anmälda och dömda ett flertal gånger för både sin sexistiska reklam och för de anorektiska modeller de har använt sig av genom årens lopp. H&M bryr sig alltså inte om kvinnor eller flickor, deras självkänsla och vill inte erkänna att de har bidragit och fortfarande bidrar till ökat självhat och ätstörningar bland den kvinnliga befolkningen. Då har vi inte ens kommit in på deras utnyttjande av kvinnlig arbetskraft utomlands. Med mera. Jag handlar aldrig på H&M eftersom jag inte vill ge mina pengar till dessa ägare, de extremt rika män som blivit förmögna på kvinnors och flickors lidande och uppenbarligen inte bryr sig om sin egen påverkan.

    De företagen har ju inte byggt hela sin image och sitt varumärke kring ägaren heller.

  Tycker att KZ har på sig bikinis i för liten storlek för henne.

  En bikini som färgar av sig – nej tack!
  ”Special advice for our Blue, Purple and Pink (not New Pink) LOLAs
  After bathing in chlorinated or salted water these three colors may color in contact with other garments, so please let your LOLA dry before contact with other garments.”

   Alltså dålig kvalité.

   Badkläder som färgar av sig?!? ???‍♀️

  Vilken smarthuvud tänkte ut att Katrin som varken kan posera eller har ett modellutseende skulle vara ansiktet utåt för dessa fula badkläder?

   Måste alla ha modellutseende menar du? Okej… Så badkläder ska bara visas upp av en viss sorts människor och utseende? Katrin är snygg för övrigt och har väl något av en ”modellkropp” även fast det är oviktigt.

    Sanningen är att vill du bli framgångsrik och sälja är det vissa ideal som fungerar bäst. Varför skulle det annars finnas fotomodeller?

   Det är KZ. Hon vill visa sin trimmade kropp, vad är annars meningen med slitet med träning, träning, diet, avstå från god mat. Så då köper man ett bikiniföretag och bestämmer att själv vara bikinmodellen.

    Med andra ord är det KZ enda chans att vara modell. Hon lär ju knappast bli anlitad av någon annan än av sitt eget företag.

    Jo så är det ju. Om du lägger ned hela din själ på ditt utseende så vore det ju ingen vinning om du inte visade upp dig själv och dina resultat för andra? Samma med kvinnor som köper bröst. De börjar helt plötsligt använda väldigt urringade kläder. De som har gått ned i vikt börjar plötsligt använda tajta och avslöjande kläder för att visa upp sig själva och sin skapelse. Det är alltså alltid andras blickar man värderar sig själv utefter. Och det är aldrig ”för sin egen skull” man korrigerar sitt utseende.

  Jag tror att din bitterhet över att inte vara smal kommer skada, och redan har skadat, ditt varumärke.

   Hellre lite kött på benen än tom i skallen.

  Förstår inte hur XXL ska passa både d- och gkupa ?

  Kollade in deras storlekstabell och hos dem motsvarar XL 40-42. I svenska standardstorlekar är XL 46.

  Så det ett bra exempel på att vad man döper något till inte behöver betyda ett skit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.