Kenzas Ivyrevel har skulder på 22 miljoner kronor

Expressen rapporterade igår om hur dåligt ställt det är med Kenzas företag Ivyrevel.
Efter att H&M och Zalando sålde tillbaka sina aktier till företaget så har skulderna ökar och är nu uppe i 22 miljoner kronor där H&M har krav på drygt 18 miljoner kronor.

Kenza har tidigare uppmanat sina följare att stötta hennes och hennes vänners företag som drabbats hårt av corona, men enligt Expressen så hade Ivyrevel stora ekonomiska problem även innan pandemin, med flera betalningsförelägganden som ligger hos Kronofogden.
Fyra ärenden på sammanlagt 230 000 kronor har också gått till indrivning som dock pausats under rekonstruktionen.

Huruvida Ivyrevel kommer överleva eller inte är upp till fordringsägarna och sedan om de finns intressenter som är villiga att gå in med nya miljoner i bolaget.
Sedan H&M och Zalando lämnat Ivyrevel så är företaget tillbaka på de fyra ursprungsägarna som startade upp företaget 2013 –  Kenza Zouiten, hennes make Aleks Subosic och hans bror Dejan Subosic samt företagets vd, Gustav Springfeldt.

När jag letade efter det första inlägget hos Kenza om att Ivyrevel slagit upp portarna så hittade jag inlägget här ovan.
Jag hade glömt hur jäkla mycket kritik hon fick, kläderna var dyra, daterade och hade knappt någon design alls.
Det här var några av plaggen:

Tack för tips!

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  @camcam är Monas senaste icke reklammarkerade inlägg ok? Hon skriver ju ett hennes avtal har upphört men hon skriver ju ändå om rabatter med hennes namn. Tänker på inlägget med världens bästa hudmänniska som också är världens största siffersnille på salongen med världens mest kunniga ägare 😉

  Svara

   Vem bryyyr sig 😩😩

   Svara

    Jag gör det.

    Svara

     Lätt att det blir såhär när man åker på lyxresor till Maldiverna osv, dom har säkert plundrat ut pengar ,

     Svara

    Du kanske inte följer lagar heller?

    Svara

     ???

     Orkar inte bry sig om vad Mona har för sig= laglös bandit.

     Där fick du till det din dumme fan.

     Svara

      Haha men gud tonen? Pratar du så med dina vänner också eller bara när du e anonym?

      Svara

   Vem är Mona? Vad är hon känd för?

   Svara

   Verkar som Mona vill likna sin hungriga kompis.
   Denna nya sjuka trend att frysa fett låter inte bara osund men ser man före/efter bilder på denna behandling är före bilderna att föredra ur estetisk synpunkt och det är ju endast för att vara snygg Universums reklampelare utför detta.
   Varför inte styrketräna istället?

   Ogillar skarpt Monas reklam till sina läsare att få denna behandling typ gratis.

   Svara

    Hade missat denna trend så jag fick googla lite. Det verkar (inte oväntat) vara en del av kritiken mot behandlingen, att fettet från de frysta cellerna finns kvar i kroppen och kan hamna på ett ställe där det gör mer skada. Det är nog så, att det inte finns någon quick fix som samtidigt är bra för hälsan. Då gäller nog fortfarande att träna och motionera 🤔

    Svara

     Tror att vissa litar blint på att det går att operera, skära, spruta och smörja sig till bättre självkänsla. Att inte orka motionera och träna bort det man vill ha bort visar bara på en slapp hållning generellt. Tror att M skulle åka utomlands så det är väl därför hon behöver rekkampengarna. Det är otroligt att dessa gott vuxna damer är så upptagna av att vårda sitt ego att det blir till en mani

     Svara

      Ja verkligen!

      Svara

  Kenza får sälja av några snäckhalsband

  Svara

   Verkligen!!! Hoppas verkligen hon tog åt sig av diskussionen igår

   Svara

    vilken diskussion? var?

    Svara

     Öppet spår. Första inlägget

     Svara

      haha men det var ju bara långsökt.. tror trådstartaren driver. klart hon ska få använda brun-utan-sol😂😂

      Svara

       Många svenska influencers som använder BUS och så siktar man in sig på BUS-användning hos den halvmarockanska influencern.

       Svara

    Hoppas att hon missade det tramset.

    Svara

   Herregud! Såna som du bidrar till segregation. Är det inte bättre om alla får ha vad dem vill? Ska vi förbjuda snäckor på vita människor och enbart låta mörkhyade få ha dem? Blir inte det motsatt effekt? Då utesluts ju någon ändå och dem andra pekas ut 🤔
   Den diskussionen som pågår är absolut viktig, men folk drar det till det yttersta!
   Förbjud brun utan sol, använd inte snäcksmycken, ha inte flätor, förstora inte dina läppar…
   Bättre om det blir jämställt!! Det borde man istället sträva för, inte jobba för att förbjuda och göra tydligare skillnader.

   Svara

    Får jag gissa, du är vit?

    Svara

     Jag är faktiskt asiat, eller med andra ord gul. Om det nu spelar någon större roll för dig? (Får känslan av att hudfärg är en big deal för dig).
     Du kanske vill placera mig i ett speciellt fack? Jag antar att jag inte får uttala mig på ett visst sätt om jag inte har ”rätt” hudfärg?
     Tro det eller ej så oavsett hudfärg kan jag ha en åsikt, vet du varför Lena?
     För att jag är en människa.
     Din kommentar är obehaglig.
     Åsikt efter hudfärg. Usch för dig!

     Svara

      Vilket bra svar. Målet måste väl ändå vara alla människors lika värde oavsett hudfärg!

      Svara

      Din kommentar ❤️❤️❤️💪🏼🙏🏻

      Svara

      Grym!🙌

      Svara

      <3

      Svara

      @Lin 👏 👏 👏 👏 👏

      Svara

      +1000 👏🏻👏🏻👏🏻

      Svara

     Får jag gissa, du har svårt att artikulera dina åsikter?

     Svara

     hahaha du måste trolla eller vara dum i huvudet.

     Svara

    Jag håller med dig Lin. Jag tror inte att vi uppnår jämlikhet och utplånar rasism genom såna här förbud. Absolut informera om hur det har varit historiskt, men arbeta för alla människors lika värde utan att skapa ytterligare gränser!

    Svara

     Exakt så! 👏❤️

     Svara

      ❤️

      Svara

    Jag tror att om folk generellt var mer upplysta och intresserade sig mer för andra kulturer hade det inte varit en lika stor grej. Man kan inte ha kunskap om allting men man kan försöka att inte ta det personligt om man får frågan om hur man tanker. Det är ett perfekt tillfälle att lära sig mer och sen bilda en egen åsikt. Det har vi alla rätt till, oavsett vad, men man kan inte tro att ens åsikt är helig och att ingen får säga emot. Jag har aldrig upplevt rasism så jag kan ju omöjligt säga vad som är och inte är rasistiskt men jag kan förklara min tanke och varför jag gör som jag gör och sen respektera att någon kanske tycker att jag är dum i huvudet. Det gör mig inte dum i huvudet eller rasist, men man måste vara ödmjuk inför att man faktiskt, trots sin välvilja, kan bete sig kränkande.

    Svara

     Enligt Lovette och hennes gelikar är vi alla rasister, oavsett vad vi tycker och tänker.

     Svara

      Lovette bryr sig inte ett endaste litet dugg om rasism. Hon vill bara boka nästa föreläsning hos en ängslig kommun eller myndighet.

      Svara

       Och veva igång drev. Som det senaste med hon som fälldes för våld mot tjänsteman. Så pratar vi inte om att hon i samma rättegång inte kunde fällas för den misshandel (!) som hennes fosterbarn anklagar henne för…..

       Svara

        Vart kan man läsa mer om det här?

        Svara

         I förundersökning

         Svara

      Ja men det får hon tycka, jag vet var jag själv står och respekterar att hon har en annan syn på mig än vad jag någonsin själv kan se.

      Svara

      Lovette har nog fått många att bejaka sin rasism.

      Svara

  Kommer ihåg klänningarna med rosor på, tyckte dom va såååå fina back in the days

  Svara

   Ja jag med! Kommer ihåg hur besviken jag blev när butiken lanserades och de kostade närmare tusenlappen, tror jag inte ens var tonåring så det gick ej. Men de var de finaste jag hade sett hah

   Svara

  Kan man tjäna tillräckligt bra på bara Instagram som influenser? Tänker på att Kenza inte bloggar längre och uppdaterar youtube sällan. Täcker Instagram nu vad de tre kanalerna gav tidigare?

  Svara

   Man kan ju få flera hundratusen för ett reklaminlägg så ja det tror jag nog inte är några problem att klara sig på

   Svara

  Om hon bara hade förstått att man inte gör reklam för konkurrenter (.tex. Gina Tricot) hela tiden utan istället förstärker SITT varumärke genom att göra reklam för det och inte tvärtom. Vet att hon behöver tjäna pengar på annonsen för att kunna hålla igång sin privata ekonomi men det speglar ju noll trovärdighet gentemot henne och hur mycket hon tror på sitt märke. Sen så borde de göra en rejäl marknadsundersökning och lyssna på sina följare. Om majoriteten tycker att de är för dyra så borde de diskutera detta under nästa möte. Annars blir det skulder och eventuellt en konkurs..

  Svara

   Eller hur! Jag hade lätt kunnat handla därifrån om jag hade haft ekonomin. Nu vill jag inte handla därifrån trots stadig ekonomi just för att hon är så oseriös.

   Svara

   Verkar som varken H&M eller Zalando krävt att Kenza skulle satsa helhjärtat på IvyRevel.
   Tvärtom har Kenza gjort mer reklam för konkurrenter än för IvyRevel.
   Vad har hon egentligen bidragit med som delägare i IvyRevel?

   Svara

   Håller med helt. Hon har liksom skött det som att det inte ens är hennes företag. Har hon ens nämnt någon gång att det är hennes ”bebis” och inte hennes mans företag där hon bara jobbar ibland? Känns som att hon liksom kom och gick lite som hon ville samtidigt som hon ibland gjorde reklam för dem men fortfarande gjorde ännu mer reklam för exakt alla andra företag. Så dåligt.

   Svara

    Jag tror att hon trodde att det räckte med att hon skulle vara ansiktet utåt, för så fort hon gör reklam för ett annat företag och lägger upp en rabattkod så säljer det säkert som smör. Hur ofta räcker det med enbart det (med undantag för Bianca typ)? Och det märks tydligt att hon ”dör för sitt företag” iaf. Kanske vill hon inte vara entreprenör egentligen utan gillar att vara modell och få massa reklamjobb 🤷🏻‍♀️

    Svara

  Jag var nyfiken på hennes kläder men sen besökte jag deras butik i gbg, och det var sååå tråkig kvalitet.. kändes som marknads-kläder.. :/ men jag kan tänka mig att en fashionista bara vill använda sina plagg nån enstaka gång innan de är blasé

  Svara

  Tips till Kenza:

  Kostar en tröja 699 kr så kan ni åtminstone byta ut polyestern till viskos.

  Ska ni ta 699 kr, se till att designa något nytt, inte en variant av det du tycker är snyggt idag. När plaggen tillverkats är din klädsmak inte densamma (fast fashion).

  Vill du sälja annat än 699 kronors tröjir, tillverka och designa kläder till alla foemer och storöekar, inte bara raka tjejer med bmi 19.

  Sluta göra reklam för konkurenter som säljer kläder. Finns massa annat du kunnat göra reklam för.

  Du behöver ibte ett kontor på 200 kvadrat i stan, flytta ut till Kista tex så får du behålla många fler tusenlappar.

  Kolla vad de andra har för vision inför kommande kollektion och inspireras, utgå inte ifrån att alla vi vill se ut som du.

  Jobba för att få Ivrrevel till ett riktigt företag, inte bara ”Kenzas klödmärke”. Expandera tills du inte behöver synas eller höras för att sälja.

  Plus massa fler tips. Ttp sluta desogna själv, du är inte bra på det. Anställ en ny vd som inte bara utgår från att Kenza är deras enda marknadsföringskanal. Bränn inte hms pengar på polyester osv.

  Svara

   Väldigt vettig kommentar!!

   Svara

    Förutom att viskos är skit. Det krymper och är dåligt miljömässigt att framställa.

    Svara

  Tråkiga rip-off kläder

  Svara

  Det där är dock de enda kläderna från Ivy Revel jag fortfarande vill ha 😂

  Betydligt snyggare än Balmainkopiorna

  Svara

   Hiskeligt fula kläder

   Svara

    Tur att smaken är som baken 😊

    Svara

  Att stoppat huvudet i sanden får en helt ny innebörd.. slutat blogga precis i tid så hon slipper frågor från svenska fans

  Svara

  Det känns som att en del av beslutet att sluta blogga definitvt handlade om att Kenza skulle slippa skriva om detta.

  Svara

   Yes! Helt klart.. hon är så genomskinlig, även om vissa har väldigt svårt att se det hon gör. Ni lever i förnekelse! Hon är så falsk.

   Svara

  ”Rubrikerna haglade när bolaget i början av 2017 meddelade att de tillsammans med den amerikanska sökjätten Google skulle ta fram och i närtid lansera en app där användarna skulle kunna ta designa sin egen klänning. Appen sades bland annat kunna lär sig av användarens rörelsemönster och livsstil för att optimera plagget.”

  ”Nu bekräftar dock Ivyrevels medgrundare Dejan Subosic för Breakit att projektet har lagts på is.
  ”För stunden gör vi ingenting med den biten vad jag vet. Det har inte skett någon utveckling på den fronten alls om jag ska vara ärlig”, säger han till sajten och tillägger att samarbetet med Google har avslutats.”
  https://digital.di.se/artikel/hm-agda-bolaget-har-lagt-ned-satsning-pa-google-klanning

  Svara

   Som jag uppfattade när det begav sig var väl h&m mest intresserade av deras nya ”algoritm” eller vad det var. Var mycket prat där ett tag kring hur ivyrevel tog fram något revolutionerande för sättet att handla på nätet, typ.
   Och så händer det ingenting… Snopet.

   Svara

    Ja de gjorde en hel video om den där klänningen, men så kom de inte längre? Borde man inte ha någon slags idé om hur man utför det om man gör en hel reklamvideo typ?

    Svara

    Ja eller det om att man skulle ”känna igen” kunder som gick in i affären och använda det som typ marknadsföring som att de vore zalando. Så creepy och fel i tiden med tanke på att folk blir mer och mer måna om sin integritet.

    Svara

  Skönt ändå att nån har större skulder till H&M än jag har.

  Svara

   😂

   Svara

   😂😂😂😂

   Svara

  Är inte ett dugg förvånad över att det går dåligt. Deras kläder når en för snäv målgrupp. Croppade toppar i dålig kvalitet och material- nej tack. Vilken vuxen människa bär ens magtröja.
  Kolla på Elin Kling som är ett föredöme för hur man lyckas gå ifrån influenser till modeskapare.

  Svara

   Jag bär magtröja. 🤷🏻‍♀️

   Svara

   Sandra Beijer.

   Svara

    Hon passar i det.😊

    Svara

    Håller med om att det finns vuxna kvinnor som bär croptops och passar väldigt bra i det (som Sandra). Men det är en ytterst snäv marknad om man bara når ut till de. Och det är för dyrt för att tonåringar ska välja Ivy istället för Gina Tricot och HM eller Asos som också har ett stort utbud av det.

    Svara

   Men kenza har aldrig haft det sinnet för mode egentligen, eller någon särskilt kreativ ådra. Hennes stil känns väldigt basic och som att hon fastnat i nån tonårsfas med fast fashion och icke-uppseendeväckande sammansättningar av klädesplagg. Och det är inget fel i det (förutom konsumtionens negativa konsekvenser då). Men det gör sig inte till en bra modedesigner eller företagsägare av ett klädesmärke. I slutändan får hon bara skylla sig själv. Hon försökte, och hon misslyckades. Dessutom känns hon rätt verklighetsfrånvänd. Tycker det är tråkigt att hon inte ens satsar på:
   A) bra kvalitet
   B) hållbara material och affärsidéer
   C) etiska sociala förhållanden för de som skapar plaggen
   Hon som liksom alltid försökt verka som en som bryr sig om andra, om svagare, om rättvisa, om människor. Hon har väl kanske samma syn på social rättvisa som hon har på sitt bidrag som rik turist; ”de behöver oss, turismen. Jag måste resa för jag bidrar till lokalbefolkningen”. Alltså… blärk.

   Svara

    Jag tror mest hennes outfits har sett bra ut för att allt klär en skönhet. Hon är lång, smal och snygg, kläder sitter bra på henne. Det gör henne dock inte till en designer, precis som du säger.

    Svara

     Precis. Hon har hålla sig till basic mode och är snygg = good enough haha. Som sagt, inget fel på det. Men hon har aldrig varit ”unik”, eller haft en speciell sense of fashion eller whatever. Hon har varit en snygg tjej. I början fick hon ju också massa läsare då hon var mer personlig, öppen och man fick följa med i hennes tonårsliv med fester etc. Det var det många kunde relatera till. Men nej, något modelejon har hon aldrig varit och kommer aldrig bli.

     Svara

      Åh, flashback till när hon tvingade Elite Model management Sverige att signa henne 😂

      Svara

       Men det här har jag inte hört något om, hur gjorde hon det? :O helt missat

       Svara

       Flashback till när hon skulle bli sångerska 😂

       Svara

   Jag gör! Dock är deras storlekar inte gjorda för vuxna kvinnor utan barn. Har man minsta tillstymmelse till bröst får man inte plats i deras magtröjor även om man som jag bär storlek 36.

   Svara

  Varken H&M eller Zalando gick in i IvyRevel på grund av kläderna.
  Nej, det var för IvyRevels påstådda digitala kompetens som de gick in. H&M var i desperat behov av att utveckla sin digitala affär och e-handel. Och Zalando var redan stora inom e-handel och ville utveckla den mot bättre information om kunderna genom digitala verktyg och integration mot retail.
  Och detta skulle bröderna Subosic och Gustav S med erfarenhet från Tailsweep erbjuda. De var som det verkar i alla fall duktiga säljare och både H&M och Zalando tyckte sig höra ljuv musik 🙂
  Men det verkar inte ha blivit så mycket av detta globala digitala modehus och ”fashion tech lab” som IvyRevel skulle utyvecklas till.
  Verkar som det mest var en bubbla utan substans. Kanske som Nordic Tech House?
  Trots att IvyRevel höll på att haverera både före och under coronapandemin verkar bröderna Subosic ha koncentrerat sig på andra saker. Kroppsigenkänningsbolaget Deep North tycks ha varit festligare att jobba med än IvyRevel:
  https://digital.di.se/artikel/mode-grundarnas-kroppsigenkanning-for-butiker-far-tillskott-pa-266-miljoner

  Svara

   Jag shoppar mer på Zalando än H&M, och jag upplever att Zalando klarar sin algoritm väldigt bra, i alla fall via appen. Kommer ihåg storlek, rekommenderar baserat på tidigare köp… Okej det fixar de flesta, men det känns ändå som att Zalando klarar sig bra utan Dejan och hans påstådda kompetens.

   Svara

    Det har säkert Zalando förstått vid det här laget.
    Synd bara att det kostade 20 miljoner kr att syna bluffen.

    Svara

   Jag jobbade i flera år på H&Ms IT avdelning,hundratals proffs med spetskompetens inom ehandel, utveckling, analytics you name it. Det hade varit billigare att rekrytera Kenzas man och kollega som satt på den här magiska kunskapen än att köpa upp Ivy revel.

   Nä du, uppköpet var mer ett försök att hoppa på Influencertåget och se vart det kunde leda. Kenzas var då en stark svensk profil, HM ville expandera inom nya områden så det passade bra. Men glöm tanken att ivy revels grundare hade en magisk algoritm som de själva kommit på som skulle ”rädda” hela HM koncernen. Det är skrattretande att ge dem så mycket Credit.

   Svara

    Det verkar i sammanhanget märkligt att Kenza har satsat mer på att marknadsföra konkurrerande märken som Nelly, Asos, Na-Kd och Gina Tricot än på att marknadsföra IvyRevel.
    Om nu H&M velat ”hoppas på influencertåget” borde man väl ställt andra krav på Kenza än att låta henne fortsätta med sina tidigare samarbeten? H&M skulle förstås säkerställt att Kenza jobbade exklusivt för IvyRevel. Någon annan roll hos IvyRevel än rollen som modell och reklampelare har väl Kenza inte haft?

    Svara

     ”hoppa på influencertåget”
     alltså

     Svara

     Verkligen. Och att hon inte själv varit mer intresserad av ivyrevel än att prioritera privata pengar in. Man har eller aldrig sett andra influensers i ivyrevel? Jmf med hur många som har Petras adoore klänningar idag..

     Svara

   IvyRevel var 100% bara för H&M att testa en kontroversiell teknik på. Tänk om det framkommer att HM övervakar alla sina kunder? Hade blivit ramaskri. Så då var det bättre att IvyRevel fick ta smällen.

   För Zalandos del var det med största sannolikhet ett sätt att betala för insikter kring att gå från e-handel till fysiska butiker. Återigen var IvyRevel bara testfasaden som inte hade något att förlora på experimentet.

   IvyRevel fick öppna grandiosa butiker i stora gallerior, där även H&M-investeringen Dashl fick testa sitt koncept innan det infördes på h&ms egna butiker i storskala. Butikerna var alltid tomma, förutom när de hade 70% rea. Stod alltid en stackars tjej och vek kläder i en butik ingen besökte när resten av köpcentret var fullt. IvyRevel har varit en del av startup-bubblan som pågår just nu, och den kommer snart smälla iom att både HM och Zalando fått sina insikter 🤷🏽‍♀️

   Svara

    Fast nej så fungerar det inte legalt. Om HM äger Ivy Revel och sitter i deras styrelse så är de i högsta grad ansvariga om man gör något oetiskt. Från min tid på HM IT fanns det många projekt som funderade hur man kunde utnyttja ny teknik. Etik och regala restriktioner var alltid hög prio. Nu med gdpr skulle en breach kunns resultera i 4 procents böter av hela hm koncernens omsättning.

    Svara

  Någon som är insatt i företag/ekonomi som kan förklara vad som blir konsekvenserna av såna skulder? Kan man bara lägga ner företaget eller kan Kenzas privatekonomi påverkas?

  Svara

   Ansöker du om konkurs och inte varit vårdslös så är du skyddad. Därför man har aktiebolag

   Svara

    Däremot kan ju vissa saker ha inneburit att någon behöver få i borgen för att företaget ska kunna tex låna eller ta saker på leasing när det är nytt för att det inte finns bokslut tex. Då drabbar det den enskilda personen

    Svara

    Måste man inte ha en konkursbo och alla sina tillgångar tillgängliga? Det är inte så enkelt

    Svara

  Vem hade kunnat ana att likheterna var så stora mellan Bella, Kenza och Catten …

  Svara

   Men Catten är ju en helt annan femma

   Svara

  Är det Kenza som drabbas ekonomiskt (privat) eller kan hon bara lägga allt i kk utan att själv behöva betala något? Är inte insatt i sånt så om någon vill förklara? 😄

  Svara

  Finns inget som stör mig mer än företag som skyller på corona när de varit på ruinens brant låååångt innan Miss Rona svepte in.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.