Isabella ber om utsäkt för sitt tjockishån

Bilden är så klart borta, skriver hon.
Vad hon syftar på är sin blogg, där en stillbild på den tjocka kroppskostymen fanns publicerad.
Videon däremot, togs inte ner utan försvann från story när den legat uppe det hela dygn (24h) som är max för den typen av publicering.

Alltså inte det aktiva ställningatagande som Isabella själv vill få det till, men att hon överhuvudtaget berör kritiken kring sin kränkande film och inte bara sticker huvudet i sanden, sin vana trogen, är mer än vad jag förväntade mig av henne så man får väl vara glad över det lilla, antar jag…

263 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Verkligen orka!!!!! Folk är fan inte normala nuförtiden

  Svara

   Vad är det som är onormalt?
   Att andra människor har känslor som du har svårt att identifiera dig med?

   Det finns säkert saker du anser viktig som andra inte alls känner samma för- jag hoppas att du så blir respekterad, på samma vis jag önskar du kunde respektera andra.

   Svara

    Folk är så fulla av sig själva idag att man inte tänker på att folk är olika och tycker olika saker är jobbigt bla.. så sorgligt!!

    Svara

     Fast, har inte jag som vet att jag tycker vissa saker är jobbigt ett ansvar att antingen undvika det jobbiga eller ta itu med problemet och jobba för att det inte ska vara lika jobbigt?

     Svara

      Lät jättelogisk eller inte! 😂 Hur tänkte du nu? Bara en dålig ursäjt för att inte ta ansvar för vad man vräker ur sig, tänk efter före.

      Svara

      Lät jättelogisk eller inte! 😂 Hur tänkte du nu? Bara en dålig ursäk att inte ta ansvar för vad man vräker ur sig, tänk efter före så svårt är det inte. Du kanske också tycker tjejer med kort kjol får skylla sig själv om något händer dom?! 🙄

      Svara

       Tar du på allvar och jämför lattjande i en sumodräkt med en våldtäkt?
       På riktigt? Seriöst?

       Om det är en sådan logik som din hjärna applicerar så förstår jag varför du inte ser någon logik i det här resonemanget.

       Svara

        Jag tror att ni inte förstår riktigt.
        Att det är djupare innebörd i det hela.
        Vi är just nu i en kamp för kvinnors rätt och mot det skeva idealet för hur kvinnor ska se ut. Att göra tjockisheten som en rolig grej är lika illa som att göra narr av hudfärg eller etnicitet. Håller vi på så här, kommer vi aldrig se acceptans för olikheter hos människor och deras kroppar.
        Om Bella hade gjort narr att ha Down syndrom, hudfärg osv hade vi aldrig accepterat det och varför det?
        Förklara skillnaden för mig?
        Många människor som är överviktiga diskrimineras på flera sätt. De överviktiga som inte har blivit det är det bara vara glad över.
        Det skeva idealet för kvinnokroppar påverkar våra döttrar och ger dem fel bild på vad som är ok. Detta är viktigt att tänka på innan man gör narr av övervikt. Vad vill man förmedla? Att det är kul att se tjock ut och få alla att skratta. Vi får skratta åt Bella som leker tjock men inte skratta åt en person i affären som tjock? Hur lär vi barnen skillnaden när det är accepterat att vara tjock och skratta och när är det inte?
        Bara en fundering.

        Svara

       Din första kommentar var vettig, men din skutkläm hör inte riktigt hit. Vi snackar om tolknings-/åsiktsföreträde snarare än om offrets ansvar. Det finns inte direkt något offer som ska ”skylla sig själv” här, men det finns mängder av människor med rätt att tycka att agerandet är problematiskt. Kanske för att de känt verklig fettfobi. Ingen kan förvänta sig att få sucka ”sluta var så lättkränkt” och himla med ögonen oemotsagd i tron att man kan bestämma vad någon ska ta åt sig av.

       Svara

       Hej, leg. psykiatriker här. Det stämmer att det inte är en bra idé att lägga ansvaret på andra – jag som mår dåligt över min vikt eller något annat har ansvar för mina känslor. Det är inte någon annans skyldighet att inte nämna/skämta om/skriva om/lägga ut en bild på något som ”triggar” MIG.

       Svara

        Hej, leg. Napoleon Bonaparte här!

        Svara

        Hej, leg. psykiatriker. Skulle du säga samma sak till ett barn som blir mobbad på grund av sin vikt, hårfärg eller dialekt?

        Svara

         Ser du genuint ingen skillnad på en individ som mobbas och triggerexemplet ovan? Försök en gång till.

         Svara

          Kan du förklara varför man inte ska applicera ”–jag som mår dåligt över min vikt eller något annat har ansvar för mina känslor” på ett barn som blir mobbad på grund av ett yttre attribut? Ska man ha ansvar för sina egna känslor eller inte?

          Svara

           Barnet som blir mobbad blir inte mobbad specifikt för sin vikt. Denne blir punktmarkerad personligen attackerad.
           Någon som spexar i en tjockdräkt mobbar ingen.
           Kan du verkligen på riktigt inte se skillnaden?!

           Är det leg. psykiatriker som talar igen? ”Blir inte mobbad specifikt för sin vikt” nänä. När blir det mobbing då?

           Det känns som att du inte vill förstå mig här.
           Så är det ens någon idé att vi har den här diskussionen?
           Du har uppenbarligen din bestämda åsikt.

           ”Försök en gång till/Kan du verkligen på riktigt inte se skillnaden?!”

           Baserat på det förstod jag faktiskt inte att du ville ha en öppen och respektfull dialog där vi kan lära av varandra. Försök igen om du vill fortsätta!

         Men herregud vad allt ska dras till extremer precis hela tiden!

         Svara

          På vilket sätt är det extremt? Du vet väl om att folk skrattar åt tjocka människor i alla åldrar? För många år sedan på min kusins skola så brukade andra barn ”härma” en tjock unge genom att stoppa kuddar under tröjan och säga ”Hej jag är XX”. Alla dog av skratt. Jag tycker problemet ligger i att håna en kroppsform (att sätta på sig en tjockisdräkt och skratta), inte att folk inte ”har ansvar för sina känslor” (blir ledsna).

          Svara

           Fast barnet X i ditt exempel blir mobbat. Influencern IL som lallar i tjockisdräkt trakasserar ingen. Jag kan ha respekt för att du som känner barn X tar illa vid dig men du liksom barn X (som har all rätt i världen reagera på mobbing) får liksom alla andra hur hårt det än låter jobba på era triggers. IL mobbar inte ”barnet X”. Du har en dålig erfarenhet & läser in den i en okänd kvinna i helloweenkostym som inte vet om att ni existerar.

         Men Gud, vem har blivit mobbad???

         Svara

          Ingen inte av isabella iallafall när det gäller det där med tjockisdräckten. Det var bara rent allmänt.

          Svara

        Hej, detta var ett mycket bra argument mot psykiatri.

        Svara

     Jag håller med dig! Verkar särskilt vanligt på sociala medier, man försöker pracka på en annan sin egen åsikt för att den andras ”är” på tok fel. Det är förjävligt att man inte ska få tycka olika, vara olika, göra olika.

     Svara

      Och få skämta om olika saker!

      Svara

       Exakt!!

       Svara

      Så för att sammanfatta: din åsikt är att dina åsikter ska tillåtas och andras åsikter om dina åsikter ska inte tillåtas.

      Svara

       Eh, nej? Men tolka du så, det gör allt så himla lätt och bra.

       Svara

      Håller med! Tycker man inte som ”alla andra” blir man tystad. Ett vidrigt klimat som börjar uppstå i Sverige. En diktatur där alla alla ska va lika å tycka lika. Man får ju inte ens rösta på vad man vill längre. Jag röstar inte på sd men samtidigt så tycker jag att folk måste få rösta på vd de vill. Samma med Vänsterpartiet. Det är ju ett kommunist parti i grunden men de har ju ändrar sig.

      Svara

   Ellerhur! Om man blir så kränkt av att nån tar på sig en tjock dräkt för att man själv är överviktig så kanske man inte är så kroppspositiv ändå. Om man mår dåligt över sin vikt är det ens eget ansvar att göra nåt åt det.

   Svara

    Ja R precis så är det.

    Svara

    R: nääää men ge dig. Där hade du inte tänkt till ordentligt.
    Kroppsaktivisterna blir inte personligen kränkta av Isabellas tjock-hån. De är aktivister för att de försöker få förändring.
    Ingen skrattar åt en normkropp. Inte heller åt en anorektisk kropp, men just tjocka kroppar är helt okej att skratta åt och håna. Varför ska det vara okej att göra så? Varför kan inte tjocka kroppar också få finnas och existera utan att de hela tiden ska häcklas i olika sammanhang..

    Svara

    Jag tror att ni inte förstår riktigt.
    Att det är djupare innebörd i det hela.
    Vi är just nu i en kamp för kvinnors rätt och mot det skeva idealet för hur kvinnor ska se ut. Att göra tjockisheten som en rolig grej är lika illa som att göra narr av hudfärg. Håller vi på så här, kommer vi aldrig se acceptans för olikheter hos människor.
    Om Bella hade gjort narr att ha Down syndrom, hudfärg osv hade vi aldrig accepterat det och varför det?
    Förklara skillnaden för mig?
    Många människor som är överviktiga diskrimineras på flera sätt. De överviktiga som inte har blivit det är det bara vara glad över.
    Det skeva idealet för kvinnokroppar påverkar våra döttrar och ger dem fel bild på vad som är ok. Detta är viktigt att tänka på innan man gör narr av övervikt. Vad vill man förmedla? Att det är kul att se tjock ut och få alla att skratta. Vi får skratta åt Bella som leker tjock men inte skratta åt en person i affären som tjock? Hur lär vi barnen skillnaden när det är accepterat att vara tjock och skratta och när är det inte?
    Bara en fundering.

    Svara

     Fast nej! Så är det inte. Varken jag eller någon annan överviktig jag känner reagerade, eller tog illa upp på något sätt. Tyckte faktiskt att det var lite roligt. Förutom Kakan och Wolter så verkar det uteslutande vara de med en normkropp som tyckte att det Bella gjorde var kränkande.
     Och det är de som, genom sin kränkthet, talar om för oss tjockisar att det inte är okej att vara tjock.

     Det var först efter att ha läst kommentarerna här som jag började jag må dåligt, tvivla på mig själv. Bli väldigt kroppsmedveten och ställer mig frågan om jag någonsin kommer att hitta en pojkvän som är okej med att jag väger så mycket som jag gör.
     Jag blir fortfarande inte illa till mods av Bella, det är fortfarande rätt roligt, men jag blir illa till mods av kommentarerna för att alla klart och tydligt påtalat att det inte är okej att se ut såhär, lärt mig att jag är förtryckt och påpekat att jag är så pass utsatt att jag inte kan skämta det minsta lilla om mig själv.

     Till dina sista frågor där så säger jag att barn är inte korkade, de är bara oerfarna. Men de är så pass erfarna och socialt kompetenta att de ser skillnaden på någon som spexar och någon som handlar.

     Svara

      Glad att du inte tog illa vid dig men din åsikt är inte alla andras.
      Som du själv skriver så är barn oerfarna. Barn gör som vi vuxna gör. Står du och skämtar om en överviktig person så garanterar jag dig att barnet gör likadant. Du lägger för stort ansvar på barn att veta när det är ok att skämta om att någon är tjock och att förstå varför det är ok. Jag ser redan på förskolan och skolan att överviktiga/mulliga barn retas och hånas.
      Det är naivt att tro att andras upplevelser om roliga tjockisskämt stannar vid ett skämt. Andras liv präglas av det och påverkas av det negativt.
      Om du är överviktigt och skämtar om övervikt kommer dessa skämt vara ok och göras på folk som inte anser det är ok. Och varför skämta om det, skämtet är ju en verklighet.
      Jag anser att du är naiv i ditt tänkande.
      Du ser inte helhetsperpektivet.
      Om du mår sämre att det finns folk som står upp mot kropphets och kroppsförlöjligande så har du problem.

      Svara

      Läs igenom din text igen. Reflektera över den. Varför tog du upp om du någonsin kommer få en pojkvän som accepterar dig för vem du är.
      Måste man skämta om sin kropp och göra narr av den? Varför skämtar du om din övervikt? Vad vinner du på det?
      Är din kropp ett skämt enligt dig?
      Nej det är det inte! Det är DIN kropp som ingen ska skämta om, varken du själv eller någon annan.
      Jag är usel på att laga mat för jag Hatar att laga mat. Det brukar jag skämta om eftersom jag kränker ingen specifik person utan en syssla som var och en kan om man vill lära sig. Jag kommer aldrig lära mig för jag vill inte heller.

      Svara

    Men det handlar inte om individers känslor här. Det handlar om ett klimat där vissa kroppar är okej att skratta åt. Isabellas post är en droppe i ett gigantiskt hav som sträcker från stereotypa skildringar av tjocka i alla jävla filmer som finns till mobbing på tiktok där du hetsas till självhat om du avviker 2 cm från normen. Hur svårt kan det vara att se och förstå att det handlar om ett krympande utrymme kring den mångfald av utseenden som är ett faktum hos människan. Jag chockad över avsaknaden av reflektion och empati.

    Svara

   Fattar inte att dermarome var korkade nog att köpa löwengrip…

   https://www.matsmart.se/beauty-sale-3

   Produkterna säljer inte… går så dåligt att de får reas ut på matsmart…

   Svara

    För att EN ansiktskräm hamnat på matsmart?

    Svara

     En? Hela deras sortiment har ju legat där

     Svara

      Där finns också produkter från Marabou och Coca Cola. Saker hamnar på Matsmart av olika anledningar, inte bara för att de inte säljer.

      Svara

   Ska jag ta åt mig under Halloween när folk tar på sig skelett-kostymer också? Jag är alltså väldigt smal (alldeles FÖR smal enligt de som anser sig ha rätt att kommentera min kroppsform) och borde väl känna mig kränkt då? Men näää, jag orkar inte.

   Svara

  ”Alltså inte det aktiva ställningatagande som Isabella själv vill få det till…” Nej, aldrig är det bra…

  Svara

   Scrolla vidare! Varför läser du denna blogg?

   Svara

    DU kan ju scrolla! Du behöver ju inte läsa min kommentar.

    Svara

    Ja inte är det för att läsa alla mobbningsinlägg om Isabella Löwengrip. Bloggen heter ju BLOGGBEVAKNING och inte IBbevakning/besatthet

    Svara

  Men åtminstone inser hon väl att det var känsligt och ber om ursäkt för att ha agerat fel? Tycker inte att hon gör det så ofta, så vet inte varför man ifrågasätter henne just med detta faktiskt.

  Jag hade faktiskt inte tänkt på det själv heller, men när jag läste alla kommentarer här och i gruppen pink room insåg jag att jag (som alltid varit smal) inte någonsin kommer att förstå hur det hade känts. Tog åt mig och lärde mig, även om jag inte är Bella 😅

  Svara

   Tror inte det är tjockisarna som tar åt sig. Som vanligt är det ängslig, kränkt, normalsmal medelklass…

   Svara

    Så är det. Varken jag eller någon annan tjockis jag känner reagerade medan jag vet flera smala som blev sååå kränkta.
    Det är dom som blir kränkta som, genom sin kränkthet, talar om för oss tjockisar att det inte är okej att vara tjock.

    Svara

     Men exakt så!
     Jag är också på gränsen till fet snart enligt bmi och jag tog inte illa upp på något sätt av Bellas inlägg och reflekterade ingenting på det. Tyckte faktiskt att det var lite roligt.
     Men efter att ha läst kommentarerna här börjar jag må dåligt, tvivla på mig själv. Bli väldigt kroppsmedveten och ställer mig frågan om jag någonsin kommer att hitta en pojkvän som är okej med att jag väger så mycket som jag gör.
     Jag blir fortfarande inte illa till mods av Bella, det är fortfarande rätt roligt, men jag blir illa till mods av kommentarerna, har fått en del ångest av dem och har idag hetsätit skräp för över 600kr.
     Tack så mycket för den alla som klart och tydligt påtalat att det inte är okej att se ut såhär, lärt mig att jag är förtryckt och påpekat att jag är så pass utsatt att det inte går att skämta det minsta lilla med mig.

     Svara

     Eller hur?! ”Stackars tjockisar” liksom. Som att en överviktig person blir lycklig av massa privilegierade brats som får en kick av att tala om hur godhjärtade de är trots att de (enligt sig själva) är ”normativa.” Sen ska man tydligen applådera deras behjärtansvärda insats & vara tacksam de ”förstår” hur ”jobbigt” ens liv är som ”icke smal” 😂

     Svara

     Precis. Är också överviktig, men tyckte inte att det var något kränkande i det hon gjorde. Skrattade lite gott åt själva grejen hon filmade. Inte åt henne utan själva dressen och hur hon studsade osv. Lite självdistans får man väl lov att ha!

     Svara

     Exakt! Som ni säger här ovan 🙏☝️

     Svara

  Vad bra med en ursäkt. Alltså nu är jag seriös, då kan vi alltså gå vidare i vetskapen att detta från början till slut hade noll nyhetsvärde. Vi kan alla göra obetänksamma saker, gott så.
  Hälsningar någon som är så förbannat trött på IL-inlägg och de repetativa k-fält som följer.

  Svara

  Men vad begär du? Att hon ska gå tillbaka i tiden och ta bort sin story innan den automatiskt försvann? Det är väl svinbra att hon tog åt sig av kritiken och tog bort bilden på det ställe där den ligger kvar längst och kan googlas fram. Jeez, kvinnan kan verkligen inte göra rätt.

  Svara

   Man kan kanske begära att hon kunde ta till sig kritiken som kom ganska snabbt efter att hon publicerade på IG.

   Svara

    … och inte 24h senare.

    Svara

     OMG

     Svara

    Men hon sitter inte på nätet eller instagram 24/7. Hon har barn, hon sover, hon har ett liv. Hon är inte online hela tiden. Orka.

    Svara

     Tror du på den själv? Orka.

     Svara

      Nä såklart, det är säkert hon som är stollis, TRH, katten, Rebecka och alla Anonym som kommenterar härinne.

      Svara

      Hon har två barn, en pojkvän, några företag, ett hus & alldeles säkert ett liv. Ja, jag tror på anonyms teori, hon sitter inte på instagram 24/24.

      Svara

     Hon la upp storys efter så uppenbarligen var hon inne på sin Instagram.

     Svara

      Jo men det betyder inte att hon är inne och läser på andras konton. Det var dessutom senare på kvällen folk började klaga här och var, och hon la upp storys under dagen. Kanske gick och lade sig tidigt och ägnade kvällen åt familjen. Ge dig.

      Svara

  Värst är väl människosynen hon ger till sina barn, men den lär hon nog aldrig be om ursäkt för.

  Svara

   För alla andra är ju så perfekta 🙃

   Svara

    Älskar logiken två fel gör ett rätt.

    Svara

  Vad är grejen? Hon tog kort på en stor dräkt? Vilket jäkla brott. Herregud

  Svara

   Det var mer än ett kort. Det är grejen.

   Svara

    Så grejen var att hon la upp en film om det?
    Fortfarande: VAD ÄR GREJEN?!?!?!

    Svara

     Om du verkligen inte fattar det hoppas jag att du har ett jobb där sociala skils inte är ett krav.

     Svara

     Du ser verkligen inte ”GREJEN” med att spexa och göra sig roliga över en tjockisdräkt? Att folk som lever i den kroppen kanske kan känna sig utpekade och som en kroppsform man fritt kan driva med? Är det något annat kroppsligt du tycker det är ok att driva med?

     Svara

      Såvitt jag vet är det ingen som lever i en tjockisdräkt. Om det finns någon som gör det så bör man vara så hårdhudad att man inte blir sårad om någon skämtar om en.

      När ska alla sekundärkränkta börja slappna av och börja ha kul i livet?

      Svara

      Men alltså skärpning, du behöver inte försvara ”folk som lever i den”, det är deras problem om det nu är ett problem för dem. Jag är överviktig och jag tyckte det var roligt att hon för en gångs skull släppte lite på sin annars hårda yta. Blev lite spexig. Roligt bara. Man får skoja!

      Svara

       Visst… och tvingar sin femåriga dotter att filma och ger henne skeva ideal om att tjocka människor kan man minsann göra sig rolig över.
       Dummaste kommentaren jag någonsin hört.

       Svara

        Men sluta, varför skulle hon ha tvingat dottern. Lägg ner bara, barn tycker det är kul att filma, det var nog inget särskilt tvång men du hittar fel i allt och vänder allt till fel. Fjantigt. T rh skrev ett bra inlägg om det, kolla hennes blogg F*od for fika.

        Svara

       Bra ”S”
       Då kan vi ses så kan jag ”skoja” om din övervikt för det är lite ”roligt bara” så ska vi se hur roligt du tycker att det är då…? Eller?

       Svara

        Så du fattar inte skillnaden mellan att skratta åt att nån kanske spexar och gör sig lustig ”tjock och klumpig”, och att peka ut någon enskild och skratta åt den personens övervikt specifikt?! Ok.

        Svara

     Är det verkligen så svårt att förstå att hon gjorde sig rolig på bekostnad av en förtryckt grupp; tjocka kroppar?

     Hela jävla samhället är ätstört och fettfobiskt men du kan ändå inte förstå grejen att inför hundratusentals människor (inkl sin dotter) vara rolig pga och med en tjock kropp, när människor med dessa kroppar dagligen bemöts med mindre respekt, av hån, sämre vård, blickar, kommentarer, oombedda tips om kost och träning osv?

     Är det verkligen jättesvårt att förstå grejen?

     Svara

      Men överdriv lagom. Tjockisar är inte en förtryckt grupp.

      Svara

       Jag blir livrädd av kommetrarerna här. Är folk så här dumma överlag eller är det i det här kommentarsfältet?
       Tjocka är en förtryckt grupp och jag föreslår att samtliga utbildar sig lite i ämnet så att ni slipper sitta och de såhär sinnesslöa ut i era motargument.
       Tack och hej

       Svara

        Livrädd haha

        Du lever väldigt skyddat då

        Svara

         Jamen eller hur! Gissar att åtminstone hälften tillhör generation z 🙄

         Svara

          Just svaret om generation skulle till kommentaren om ”woke” här nedan. Hamnade fel.

          Svara

      Herregud vilka överdrifter. Jag blir alldeles matt. Är det det här reaktionerna som är innebörden av ordet ”woke”?

      Svara

       Tänk om du kunde kanalisera denna energi på att faktiskt läsa lite om intersektionalitet istället för att bara uppröras av dina egna föreställningar om hur världen fungerar.

       Svara

      Överviktiga barn är i särklass överrepresentera när det gäller mobboffer på skolorna, så Bella är verkligen en lysande förebilds för sin dotters gällande synen på överviktiga människor.

      Svara

       Då kanske föräldrar borde ta sitt jäkla föräldraansvar och se till så att deras barn inte blir feta?

       Svara

        Svar till anonym 20:22:

        Hjälp! Hoppas HOPPAS(!!!!) att ni inte har egna barn med de åsikterna! Och inte kommer skaffa heller för den delen!

        Det finns så många anledningar till att ett barn kan vara överviktigt som inte innefattar okontrollerad frossa!!!! Lägg för fan inte skulden på offren!

        Svara

         Offren? Är tjocka människor offer menar du?

         Svara

         Är vi tjockisar offer menar du?

         Svara

         Som två pers redan påpekat är det helt sinnessjukt tala om överviktiga som offer…försök förstå för jag tror du vill väl vilken människosyn och förakt du egentligen ger uttryck för.

         Svara

          JA! Den som blir mobbad pga av sin övervikt är ett offer för mobbningen. Den tråden jag svarade på menade att det var föräldrars ansvar att se till att barn inte blev överviktiga så barn i sin tur inte blir mobbade. Jag anser att man faller offer för mobbning oavsett om det beror på övervikt, sexuell läggning, utseende m.m.

          Svara

        Svar till 20.22 Ja! Inte bära glasögon heller!! Eller ha föräldrar som inte har råd att ge sina barn de senaste märkeskläderna! Faktiskt är det ju så, blir man mobbad får man faktiskt skylla sig själv!!! Japp, javisst. Kanske om jag såg dig så finns det ngt som jag anser vara skäl nog att mobba dig för? Det är ju ok då, givet din logik.

        Hoppas du var ironisk.

        Svara

      Hahaha ”förtryckt grupp: tjockisar”, tjockisar är inte förtryckta. Puh-lease. Överdriv mer.

      Svara

   Camilla lever ju på att skapa kontroverser, så hon tar varje chans att blåsa upp minsta lilla händelse till enorma proportioner.

   Svara

   Man blir helt matt. Hur många har inte haft på sig/hyrt en sån dräkt. Hur f*n orkar folk bli kränkta av precis allt?
   Det har ju blivit en folksjukdom. Skärp er.

   Svara

  Tror på riktigt publiceringen var ett misstag av Bella.

  Hon har ju flertalet gånger pratat om att hon pendlat i vikt och aldrig varit negativ mot det.
  Postat bilder i bikini oavsett kropp. Poserat med budskapet size me på sin tidning osv. osv.

  Svara

   Tror du verkligen det på riktigt??

   Svara

   Eller hur. Jag tycker att det är så skönt med i alla fall EN influencer som aldrig pratat bantning, dieter, viktnedgång eller kommenterat sin kropp på ett negativt sätt. På det sättet tycker jag att Isabella är en bra förebild.

   Svara

    Eller skenhelig?! Finns SÅ många i fluencers som gör det du skriver för att det är ”rätt” men i själva verket har de ätstörningar Eller är extremt noga med mat å träning osv men skulle aldrig säga det/visa sina följare det. Istället läggs det upp bilder på pasta å bullar å det pratas om hur ”onyttigt de äter hela tiden” men det är bara för att verka avslappnade(i själva verket äter de inget av det!!!) Det gör ju bara att följarna som äter/gör så som influencern SÄGER att de gör/äter känner sig dåliga då de inte ser ut som sin förebild trots att ”vi äter samma sak”

    Svara

   precis jag har glömt att det fanns ett sådant inlägg för jag fick ECT etc.

   Svara

   Bella gör ingenting av misstag. De uttalanden eller inlägg där hon får kritik tillskriver hon sin neuropsykriatiska diagnos.

   Svara

   Alla förstår inte att en del blir kränkta av vad som helst.

   Svara

  Ja det är väl bättre än inget men samtidigt är det för jäkla futtigt av henne. Hon ber om ursäkt till alla som tog illa upp skriver hon, men är det verkligen så att alla tog illa upp som skrev? Jag tog inte illa upp men ville gärna ifrågasätta vad som var så kul och få henne att tänka till en gång. Bara för att man säger ifrån betyder inte det att man har mått dåligt av något och behöver någon jäkla ”tycka synd om” runda för det. Hon hade gärna kunnat be om ursäkt och med det även skrivit att hon var helt oförstående kring vad hon gjorde och att hon nu fått upp ögonen för denna fråga, samt tacka för de som upplyste henne, och att hon ska lära sig mer om detta. Att bara be om ursäkt och sen inte veta vad man gjort fel gör liksom inte någonting i slutänden.

  Svara

   Jag blir så trött. Verkligen ingenting som influencers gör är bra nog.

   Svara

   Men ska hon be om ursäkt till folk som inte tar illa upp? Varför ska man be om ursäkt till dem? Jag uppskattar verkligen att hon skrev ”till dem som tog illa upp” och inte ”om någon tog illa upp”.

   Svara

    Nej, jag menade inte att hon ska be om ursäkt till folk som inte tog illa upp. Men nu vänder hon sig ju endast till folk som just tog illa upp, och jag menar att bara för att man sa något behöver det inte betyda att man just tog illa upp. Bara att man ville uppmärksamma henne på något som kanske inte är så himla bra att göra. Och jag tycker därmed att hon kunde uppmärksammat det också genom att ex säga; ”tack för alla ni som upplyste mig, jag förstår att det här inte var bra gjort och jag ska försöka lära mig mer om detta, och till alla er som tog illa upp är jag verkligt ledsen för det, för det var inte min intention”.
    Hänger du med? Jag tycker inte alls att det finns någon anledning att be alla om ursäkt bara för att de sade ifrån.

    Svara

     Jo jag hänger med, fast det är också väldigt egocentriskt och barnsligt tänkt. Varför ska man behöva en klapp på axeln och bekräftande av hur duktig man är som säger till trots att man själv inte berörs? Tycker faktiskt att det är löjligt att gnälla på att hon inte ger medaljer till folk som kommer med kritik, när hon så uppenbart tagit till sig av den och pudlat.

     Svara

      Att be om ursäkt betyder inte att man förstått problemet. Det är det jag vill komma åt. Inte att hon ska dela ut medaljer. Det har jag aldrig sagt.

      Svara

       Men problemet är väl att folk tar illa upp? Hade ingen tagit illa upp hade det väl inte funnits något problem?

       Svara

  Men snälla, gå ner i vikt och lös ditt problem om du nu är så känslig! Att folk orkar…

  Svara

   Snälla gå i terapi för att lära dig lite empati. (Oavsiktligt rim)

   Svara

    Eller så är det alla snöflingor som borde gå i terapi för att lära sig att man inte kan vara hudlös, ha alla känslor utanför kroppen och begära att alla ska vara tankeläsare och inte skämta om saker som sårar just dem.

    Svara

     Det är rätt många som inte nödvändigtvis blev sårade men som har vett nog att förstå att det är rätt oskönt att spexa och driva med andras fysiska aspekter. Ställer samma fråga som innan, är det något annat kroppsligt du tycker det är ok att driva med?

     Svara

      Det var alltså många som blev sekundärkränkta.
      Det låter ju himla mycket mer hälsosamt och rimligt.

      Svara

       Sekundärkränkt betyder för dig? Berätta.

       Svara

        som Yoda formulerar du dig alltid?

        Svara

     Ellerrrr så försöker vi alla dra vårt strå till stacken genom att kanske vara lite mer förstående och vänligare? Istället för att häva ur sig något så taffligt som ”snäll gå ner i vikt och lös ditt problem” när jag tror vi alla innerst inne vet att livet inte är så enkelt alla gånger.

     Man kan ha empati för människor utan att för den delen vara ”en snöflinga med alla känslor utanpå kroppen”, som du så härlig uttrycker det.

     Svara

     Eller så kan man utbilda sig lite för att få större perspektiv i det hela.
     Det du skriver är bara naivt och ogenomtänkt.

     Svara

   Och vi som enligt norm inte behöver gå ner i vikt men ändå tycker det är ett empati- och sympatilösa ”skämt”, utan respekt för människors olikheter, ännu mer cementerar den indoktrinerade fettfobin i vårt ätstörda samhälle och inte tycker det är rätt att göra sig rolig offentligt på bekostnad av andra människor – vad ska vi göra åt våra problem med medmänsklighet?

   Svara

    Ni ska tillbringa en helg helg med ett maraton av Fluffys uppträdanden.

    Svara

    Ni kan börja med den här:
    https://youtu.be/SlGbTzrTHvk

    Svara

    Engagera dig/er i nåt vettigt. Vill du göra nåt bra mot fettfobi finns det säkert nåt smartare du kan ägna dig åt än sekundärkränkt trams? Du får nog också respektera inte alla uppfattar dig som just ”empatisk” i den här frågan.

    Svara

    Sånt här fascinerar mig. Du tycker på riktigt du är en godare människa än andra när du demonstrerar din medmänsklighet genom att fördöma petitesser på internet? Blir du jätteförvånad om inte alla håller med om din självbild?

    Svara

     Låt mig gissa: du är ingenjör och utilitarist.

     Svara

  Så bra att hon förstod att det blev fel och gav en ursäkt! Viktigt för alla som är feta att det inte är något att skratta åt.

  Svara

   Varför är inte det något att skatta åt?

   Svara

    Har du ingen empati?

    Att vara fet är jobbigt nog, att andra dessutom ska skratta och håna fetma gör bara att de som lider av fetma mår ännu sämre.

    Man ska vara snäll och visa andra respekt.

    Svara

     Om det nu inte är en enda person som står bakom alla kommentarer om att ha svårt att förstå varför skämtet var jävligt respektlöst, så säger det en del om folks empatiska förmåga härinne.

     Att så många tycker det är okej att göra sig rolig på bekostnad av redan förtryckta grupper är för mig så jävla… vill inte säga obildat, men åtminstone förvånande sympatilöst?

     Svara

      Feta personer är inte en förtryckt grupp!
      Det är extremt respektlöst mot romer, samer och alla andra grupper som är förtryckta på riktigt.

      Svara

       Jo, feta är förtryckta. Vakna.

       Svara

        Jag är vaken. Feta är lika förtryckta som brunögda.
        Sluta bli så jäkla sekundärkränkt

        Svara

         Ok.. du verkar väldigt verklighetsfrånvänd.

         Feta är diskriminerade och förtryckta. Oavsett vad du tycker.

         Svara

          Feta är bara diskriminerade av gravitationen.

          Svara

          Nja, jag är fet, har 40 i BMI jag kan inte komma på en enda gång som jag har känt mig förtryckt, varken i arbetslivet eller privatlivet. Det enda som jag kommer på är att en del människor har trott att jag är gravid men det kallar jag inte att förtrycka

          Svara

           Då har dessa människor redan en uppfattning att har man mage så måste vara gravid. Då handlar det om just att en viss kroppsform bör endast vara när man är gravid…..
           försök och se helheten fast du själv aldrig drabbats. Lite som med rasism. Varför kämpar vi mot rasism? Det drabbar ju inte oss…

         Men ärligt talat, på vilket sätt är feta inte förtryckta? De har svårare att få jobb, får lägre lön, får sämre vård, möts av fördomar om att de är lata, ohygieniska och ointelligenta. De lider av psykisk ohälsa, de blir mobbade, uttittade och påhoppade. Precis som kvinnor, rasifierade och homosexuella har de samma legala möjligheter och rättigheter, men möts av ett strukturellt förtryck.

         Svara

          Varför ser du ner på folk som inte duschar? Vi kanske inte orkar duscha. Ska inte vi få jobb bara för att vi har mentala problem och därför svårt för att duscha? Vi som inte duschar är en förtryckt grupp…

          Svara

      Men snälla…tyck ett skämt är kul eller plumpt men när du börjar dra paralleller till apartheid går det liksom lite långt…

      Svara

      Fröken perfekt Prisonbeauty!!! Har du aldrig skrattat åt ”tjockskämt” någonsin exp på tv?

      Svara

       Inte bara perfekt utan också godhjärtad 😇 låt oss nu alla enas i kampen mot SVTs förtryckande maskeraddräkter för att förbättra världen!

       Svara

       Säkert messet gör inte saken rätt.
       Ingen är perfekt vilket innebär att vi måste verkligen tänka till.

       Svara

  Det var ju inte hon själv som kom på att hon gjort fel. Utan att folk påpekade det.
  Hennes ursäkt betyder inte ett dugg.

  Svara

   Låt mig gissa. Du är en sådan där som vill att din partner gör saker du vill att denne ska göra, utan att du bett om det. Partner ska liksom läsa dina tankar och bara veta vad dina behov är och när.

   Typ att du säger att du inte vill göra något speciellt på alla hjärtans dag, men du förväntar dig ändå en trerätters på en fin restaurang ”för att partner bara ska veta att du egentligen inte menar det du säger”.

   Jag blir så otroligt matt på er.

   Svara

    Men gå och lägg dig om du nu blir så matt.

    Svara

   Precis och det var den viktigaste poängen här. Så fort IL gör något galet ska det klemas bort för IL är medias gullepulla.

   Svara

   Kan man bara be om ursäkt om man var den som först insåg att det var dumt?

   Svara

  Jag kommer hit för Isabellabashingen. Jag erkänner. Det är det enda jag kommer hit för.
  Men nu tycker t.o.m jag att det räcker. Hon har inte begått något oförlåtligt brott.
  Hon skojade med sitt barn. Det blev inte helt PK, det är sånt som händer.
  Skämtar alla ni därute hyperkorrekt hela tiden? Stackars er i så fall.
  Nu bad hon om ursäkt och tog ner bilden. Vad ska hon göra mer? Bygga en tidsmaskin och ändra historien? Gå i kloster resten av sitt liv och betänka sina synder? Leave Isabella alone!

  Svara

   inväntar 321357 kommentarer som säger ”hej stollis” eller ”hej TRH”

   Svara

    Personen som brukar kallas ”stollis” har ett säreget sätt att skriva som lätt känns igen. Personen ovan är inte hen.

    Svara

     Åhnej, Stollis försöker bara lura er genom ett ” nytt” sätt att skiva på. Även alla dessa ovanstående kommentarer har printats ner- av just Stollis. Ni får inte vara så lättlurade, utan inse att Stollis endast bytt taktik.

     Svara

      Låt er inte luras- Stollis står återigen för majoriteten av kommentarerna.

      Svara

       Ibland på sitt säregna sätt och ibland på sitt nya sätt, Stollis kämpar på😂

       Svara

    😂

    Svara

   Om hon ”bara” skojade med sitt barn så hade hon inte behövt lägga ut det till 440 000 följare på IG. Såklart, barnet kanske har IG och det är den vägen barn och mor kommunicerar?

   Svara

    THIS! Så bra sagt. Vad du skämtar om med dina barn privat är din ensak, jag är inte alltid PK, men vad du postar öppet inför tusentals får du f*n stå för och kunna ta kritiken för.

    Svara

     Men hon gjorde ju det! Hon tog till sig av kritiken och vad om ursäkt. Kan folk bara gå vidare och fokusera på sina egna liv?

     Svara

      Inte här!! Här ska hon brännas på bål helst! Alla här är så perfekta!
      Mvh 20 kg övervikt och blev inte kränkt alls! Inte ett dugg! Det måste svida rejält i er alla smala att jag inte bröt ihop och hängde ut henne på min instagram

      Svara

  Hon var så illa tvungen att be om ursäkt då ALLA kommentarer (över 200 st) till senaste inlägget endast handlade om det!

  Svara

   Bloggen eller insta?

   Svara

    Insta så klart! 🤦🏼‍♀️

    Svara

    Svar till ”Anonym 18:50” insta.

    Svara

  Jag tycker det var bra gjort av Isabella.

  Svara

  Men GE dig nu! Hon kanske inte sett ert d r e v innan storyn försvann, ska det nu klagas på att hon tog bort bilden från bloggen nej men snälla. Du framstår som m * nisk och det är tydligt hur du försöker m an ipulera genom att lägga till en pratbubbla med din text, dessutom har du hela veckan kämpat med att s ä nka och k ränka IL genom att f ör vr ida om henne och få till saker… så lågt.

  Svara

   😂

   Svara

   Håller helt med!

   Svara

   Cykeln drev på pontonen, i alla lägen är det IL som är offret för hon är söt den stackars sockerpullan & dessutom medias gullgris.

   Svara

   Till den som undrade ovan, det här, anonym 18:22, är ”stollis”.

   Svara

   Ägna dig åt din egen familj. De kan verkligen inte ha det lätt med dig.

   Svara

  Helt ärligt mår jag illa av ditt sätt att gå på Isabella. Besatt av att hitta fel hos henne och att skriva nedvärderande saker om henne.

  Svara

   Ja det har verkligen gått till överdrift, exakt allt hon gör är fel och ska ifrågasättas eller hånas. Förstår att hon granskas för sitt ljugande men att hon ska ha kritik för precis allt hon gör, från hur hon har skoj med sin pojkvän till hur hon ber om ursäkt för en dum video? Ge henne ett break för tusan.

   Svara

    Äntligen har folk börjar se denna sjuka sjuka besatthet av att kränka och hänga ut en enskild person.
    Sjukt

    Svara

   Tycker det är bra att någon granskar och visar upp ursäkta men detta är en person som ska ha varit Sveriges största bloggare osv. Tjänat mycket på det. Har man rätt att göra vad man vill då? Nej. Framför allt nu när allt kommit fram. Väldigt viktigt att saker kommer fram och det är ju mcket tack vare denna blogg. Inte bara skvaller.
   Just detta tjockis skämt är hemskt just för hon normaliserar att skratta åt tjocka personer framför sin dotter. Det är inte okej. Och dessutom lägga ut på Instagram? Det är just samhälls problemet att diskriminera andra grupper och många här tycker det är ok verkar de som för att ”snälla lägg aaaav nu” . Nej de är inte ok! Stäng av kameran

   Svara

  Wow be om lam ursäkt på story för att man plockat bort bild på bloggen? Sen NÄR blev det rutin att kommunicera till bloggläsare via ig story? Två helt olika plattformar och två helt olika medier
  Bilden som är borta var på bloggen
  Filmklippet som folk reagerade på var på storys

  Svara

   Ironin i att hon hela tiden hävdat bloggläsare och instagramföljare som helt olika följare och därför räknat dem separat för att få ihop de följarsiffror som visat sig inte stämma, men nu utgår från att alla bloggläsare kollar en instastory som ligger uppe i 24h 🙃

   Svara

    Prisonbeauty ge dig nu…ta tre andetag 🤑

    Svara

    Tror du man kan helgonförklara dig prisonbeauty? Din empati liksom bara svämmar över 😄

    Svara

    Det stämde visst och så gjorde Jocke Lundell också och flera andra så. Varför skulle hon utgå från att alla bloggläsare kollar en story menar du? Hon har skrivit samma på bloggen. Var det nu fel att hon skrev en story med ursäkt också, alltså ge er, sluta vänd allt till fel. Tur att du är så perfekt fröken P som alltid har pekpinnar och mycket att säga till om.. efter vad du gjort.

    Svara

  Så folk blev alltså upprörda av en kostym som såg rolig ut? Herregud. Jag ska bli arg på alla som är smala bara för jag är smal (och inte gillar det)… Folk blir verkligen kränkta av allting nu för tiden. Vi alla får dra på ett varsitt lakan snart 🙂

  Svara

   Du fattar verkligen ingenting….

   Svara

   Nej, vi blir upprörda pga den cementerade och indoktrinerade fettfobin i ett redan ätstört samhälle, att människor med stora kontot tycker det är legitimt att inför hundratusentals följare göra sig roliga på bekostnad av en redan förtryckt grupp.

   Varken du eller jag som normsmal kommer aldrig fullt ut förstå vidden av att förtryckas, diskrimineras, hånas och få blickar, viskningar och höjda ögonbryn bara pga att vår kropp enligt dagens samhälle anses fel. När vi söker vård är det inte vår vikt läkare tar upp som orsak till det mesta, ingen kollar snett om vi köper massa godis en lördag, när vi ska köpa kläder kan vi gå in i valfri butik och veta att vår storlek kommer finnas och överallt möter vi kroppar likt vår egen; i reklamer, tidningar, tv-kanaler och all form av media som bekräftar att vår smala kropp är enligt norm den rätta. Vi får inte i tid och otid oombedda råd om kost och mat, blir inte hela tiden påminda om att vår kropp anses fel av den stora massan och behandlas med respekt som människa och inte utifrån fördomar om vår kropp.

   Kan rabbla saker i evigheter, men om du inte förstår skillnaden mellan att göra sig rolig på bekostnad av normsmalas kroppar (vilket är idealet) och en förtryckt kropp, vet jag inte hur jag ska kunna förklara? Om du likt mig alltid varit normsmal kommer vi aldrig förstå det klimat tjocka hela tiden behöver utstå, men det är inte jättesvårt att sätta sig in i om man har lite medmänsklighet.

   I grund och botten handlar det om att människors lika värde, att man inte behöver göra sig rolig genom en tjock maskeraddräkt, måla blackface, klä ut sig till amerikansk ursprungsbefolkning eller whatever förtryckt grupp. Det är inte Stephen Hawkins-nivå på de sakerna. Sen är det såklart upp till var och en huruvida man vill visa respekt mot andra eller inte, men man bör ändå vara medveten med tanke på det informationssamhälle vi lever i idag.

   Svara

    I grund och botten handlar det om att du vill cementera din egen makt och ett strukturellt förtryck genom att offerstämpla grupper i samhället du upplever som icke normativa dvs inte som dig själv. Samtidigt vill du bli uppfattad som en god människa.

    Svara

    Prison beauty: tjocka är diskriminerade som grupp. De är inte förtryckta. Istället för att läxa upp andra och godhetssignalera lyssna på de tjocka som skriver här istället och då särskilt det om att bli pådyvlad en offermentalitet.

    Samhällsdebatten tar för tillfället stryk av att man alltid ska älta alla småsaker till förbannelse och denna otroliga polarisering. Och utan samhällsdebatt ingen utveckling där alla inkluderas.

    Det var taktlöst av IL. Hon har bett om ursäkt och tagit bort bilden.

    Svara

     Amen!

     Svara

    Lol….förtryck….du är vit va?

    Tjockisar är roliga. Typ som i filmen Mathilda, eller typ the nutty professor.
    Och det är absolut inte hälsosamt med den bukfettma som tjockisdräkter har.

    Svara

   Tycker istället du borde fundera på varför du tycker att en dräkt som ska göra så du ser tjock ut ens klassas som ”rolig”

   Svara

   Är kränkt nu för att du skrev ordet smal 😭😭😭😭
   Herre jösses!! Bort med offeroverallen alla kränkta galningar!

   Skäll på butiken som hur ut detta istället!!

   Svara

  Men klart du inte är nöjd. Inte ens att hon bad om ursäkt är rätt. För hon gjorde det för sent…

  Svara

   Hon bad om ursäkt för att alla sa att det var fel det hon gjorde. Hon kom inte på det själv.

   Svara

    Och?

    Svara

    Men vad spelar det för roll? Hon ber om ursäkt och har insett att hon gjorde fel. Förhoppningsvis har hon lärt sig något av det.

    Svara

  Nu när allt är borttaget från Bellas kanaler så borde du också ta bort dem från din plattform.
  Inte mer än rätt.

  Svara

   Nej.

   Svara

    Nähä? Och varför inte då tycker du?

    Svara

  Inlägg nummer två idag.Bra jobbat.
  Skam den som ger sig-

  Svara

  Löwengrip vet alltid vad hon gör och gör vad som helst för uppmärksamhet. Gissar att det var fallet också nu. Ursäkten är lika tam som fjanterierna med en fatsuit. Barnen är ointressanta i sammanhanget tror jag? Dottern var väl med för att få mera uppmärksamhet?

  Svara

  Haha när Bella ber om ursäkt då har det gått långt! Mao blev kritiken för hård, för hon ångrar aldrig nåt..

  Svara

  Jag undrar mest vad fan hon gjorde i SVTs kostymförråd när hon skulle på en maskerad med Paul? Får jag också gå dit och låna kläder? Och vem går på fest i denna pandemi?

  Svara

  Jag tycker Isabella löwengrip är jättebra som blondinbella och förstår inte alls hur någon kan kritisera henne för någonting! Hon är ju en perfekt förebild för urholkad falsk feminism och mytomana entreprenörer, som säljer skit.

  Trump har erkänt att Obama skapade ISIS, så varför kan någon gnälla på Bella?

  Vad gnäller ni om?

  Svara

  Alltså du är sj.. obehagligt manpulativ. ”sitt tj*ckish*n” skriver du strategiskt men det var det nog inte enligt I utan det är vad du vill få det till att det var. Varför skulle hon ta bort storyn när du spred den och dessutom manpulerat den med pratbubbla? Du borde också be om ursäkt. Hoppas nu att alla ser och förstår hur du manepulerar och föv.rider om I.L på ett elakt sätt med ett syfte.

  Svara

   Hej då, dåre! 👋🏼👋🏼👋🏼

   Svara

   Alltså du kan inte vara sann. Gör något åt din besatthet av IL.

   Svara

  Vad är grejen med att be om ursäkt till ”alla som tog illa vid sig”? Varför inte bara be om ursäkt?

  Svara

   För att vi är en hel drös som inte ser problemet i att spexa i en sumodräkt. Måste vara jobbigt att bli så upprörd över småsaker.

   Svara

    Nu var det inte en sumodräkt hon hade på sig. Hon hade på sig en kroppskostym. Där nästa steg är att ta på sig kläder, utanpå kroppskostymen. Således hon klädde ut sig till en naken tjock kvinna. Hon tyckte det var jättekul att skoja med detta tillsammans med Sally.

    Svara

     Är det någon som frågat sig varför SVT hade den här kroppskostymen från början? Vill ni verkligen att era skattepengar ska gå till sådant?

     Svara

      Du får maila svt. Verkar mest vara du som tycker att det är svt som ska ställas till svars. Är du snäll kanske du får ta en titt bland deras kostymer och (helt utan kontext) peka ut vad de får ha kvar och inte.

      Svara

       Och ändå är det precis vad alla läsare begär av en bloggare. De pekar ut vad för content som ska få vara kvar och inte…
       Skenheligheten här alltså…

       Svara

        Jag har väl inte sagt att Bella gjort fel heller? Det finns flera anonyma här.

        Svara

      Eller hur! Hur kan SVT ha denna dräkt? Vi måste maila! Anmäla! Vem har tillverkat den? Vi borde skapa ett drev! Alla skådisar som burit den och låtsas varit större än de är? Hur törs de?!?!

      (Ironi om det inte framgår).

      Svara

       Tack för din input.

       Svara

  Välkommen till Sverige, landet där man kan bli kränkt av precis allt.

  Har man den ”formen” som Isabella provade så borde man inte bli kränkt utan börja tänka på sin hälsa istället. Att vara fet har aldrig varit och kommer aldrig bli hälsosamt! Vad nån annan än säger.

  Svara

   Du vet om att man kan ha en sjukdom eller hormonrubbning som gör att man är stor. Då hjälper det inte hur hälsosam man än är.

   Svara

    Stämmer, och den sjukdomen ska i så fall medicineras och behandlas i samråd med läkare och ibland även kostrådgivare. Så att man går ner i vikt.

    Svara

    Jag vet att de finns och borde förtydliga min kommentar då de är borträknade från de onödigt kränkta och ohälsosamma.

    Jag tänker på dom som äter sig feta och sen gärna hyllas för sin kroppshydda och dumma livstil.

    Svara

     Även där finns det väsentliga skillnader mellan individer, faktiskt ända ned på gennivå. Saken är helt enkelt inte så enkel.

     Svara

     Vem är det som hyllar fetma tycker du? Kommentarer som din är mycket vanligare än hyllningar.

     Svara

  Är det någon som gått på SVT lika hårt, ställt dem mot väggen och bett om en förklaring till varför de har en sådan dräkt från början?

  Svara

   Men att dräkten finns är inget problem. Att skratta åt den är det.

   Svara

    Dräkten är ju till för att skratta åt!
    De ska ju inte ens behöva en sådan dräkt. Om det är någon som ska vara fet på film så får filmbolagen casta en fet skådespelare helt enkelt.

    Svara

     Kanske ska vara som i vänner, en tillbakablick med samma skådespelare. Du vet om att de har gravidmagar etc också? Varför inte casta en gravid?

     Svara

      Det finns inte en enda scen där man inte skämtade om feta monica. Så var det verkligen rätt att ta in en tjockisdräkt då?

      Svara

       Min poäng var att de inte kunde ta i en fet skådis.

       Svara

        De borde inte ha gjort henne fet från början på det sättet de gjorde.
        Enda anledningen till varför de gjorde Monica fet var för att de skulle kunna skämta om det.
        Enligt alla som går igång på vad Bella gjorde så är ju feta Monica ännu värre!

        Svara

     Vet du ens när de har använt dräkten på svt?

     Svara

      Det är väl ändå fruktansvärt irrelevant?
      De har en och sådana där dräkter används nästan uteslutande som en ”comic relief”

      Svara

   Vad är det för fel med att de har den dräkten i sitt kostymförråd? Det innebär ju inte per automatik att den används för att skratta åt.

   Svara

    Men hur naiv är du?
    Om man behöver någon som spelar tjockis så får man ta in en tjock skådespelare. Annars blir det ju samma grej som när västerlänningar ska spela asiater eller afrikaner. Motsvarigheten till blackface och Kulturell appropriering som alla har gormat åt så mycket.

    Svara

     Se 19.38 strax ovanför.

     Svara

     Kan du peka ut i vilka produktioner den här fatsuiten har använts? Då kan vi ju diskutera huruvida det var problematiskt att de inte tog in en fet skådis eller inte.

     Varsågod. Jag väntar.

     Svara

      Se 19:52 strax ovanför

      Svara

       Ett nej alltså.

       Dvs du är upprörd över hur den används utan att ens kunna peka ut ett enda tillfälle.

       Svara

        Nej, jag är inte upprörd. Men alla andra som är upprörda över vad Bella gjort borde vara upprörda. Men man väljer sina strider, kan inte bry sig om allt osv.

        Svara

     Kan ju vara så att en skådespelare spelar en karaktär som gått upp eller ner i vikt.

     Svara

  Alltså javenne. Mycket kan man beskylla blondinbella för men inte fatshaming, faktiskt

  Svara

  Hon den där Fnulans reaktion när nån sagt hon var tjock och hon drog in sin dotter i debatten var ett värre sätt tycker jag, hennes dramatiska reaktion visade ju på att det var förskräckligt att vara tjock. Gav helt fel signal till sk dotter. Isabella hade bara en kul stund med en dräkt och sin dotter. Du har gjort en höna av en fjäder.

  Svara

   Verkligen

   Svara

  Hur många här inne tycker att Bella gjorde fel?

  Hur många av er som tyckte det var fel sitter samtidigt och skrattar till Monicas fatsuit i vänner?

  Svara

   Tror ändå att dom flesta vettiga idag tycker att Monicas fatsuit och allt det står för i vänner är extremt problematiskt.

   Svara

   Vänner är över 20 år gammalt….

   Svara

   Ja iaf Camilla for sure 🙂

   Svara

   Jag tänker på de roliga speglarna i Skrattkammaren på Grönan. Där får man ju skratta för att man ser både tjockare, kortare, längre eller smalare ut. Rätt eller fel?

   Svara

  Till Belsans hårt arbetande trollarmé
  Se nu till att ni får rikligt med OB både för alla obekväma arbetstider och glöm inte dubbelkolla så att ni får helgersättning för den nytillkomna helgdagen fredag oxå 😘

  Svara

  Stollis och IL försöker få bort Bloggbevakning från Internet i en skenmanöver för att fixa tillbaka den givna offerrollen till Löwengripskan. Då först kan Stollis snyffta tryggt och hemtamt som förr i tiden.

  Stollis hatar b loggbevakning och C amilla!

  Svara

   Men ge dig, IL har varken ambition eller makt att få bloggbevakning att försvinna från sociala medier, bara ett komiskt påstående från dig.

   Svara

    Naawww blev du rädd för att förlora arvodet och den generösa 3dagars helg ersättningen som IL troll nu

    Svara

   Nej snarare att IL och bloggbevakning samarbetar lite.. 😉

   Svara

  Hon bad ju om ursäkt.. Hon tänkte sig inte för. Helt onödigt inlägg.. Känns som du bara ville håna henne. Har ni nån privat konflikt eller?

  Svara

  I Aftonbladet så säger hon att det gick lite fort med BILDEN hon la upp. Hon nämner självklart inte storyn där hon flamsar och fnissar framför dottern och är helt enkelt omogen. Som vanligt är hon mästare på att förminska och utelämna det hon gör fel.

  Svara

  Nu har hon tagit bort inlägget på Instagram där följarna ifrågasatte henne för videon. För egen del tycker jag att det där med att radera bort alla spår av kritik mot sig själv när man gjort bort dig på det viset inte direkt gör att ursäkten hon sent omsider lyckades få upp känns särskilt genuin…

  Svara

  Är det bara jag som tror att ursäkten på bloggen kom upp EFTER att Aftonbladet hade hört av sig?

  Svara

  Herregud. Folk får ge sig lite. Undrar om folk är lika mkt på Bingo när han lägger ut den där videon på överviktiga damen som dansar..

  Svara

  Det är inte hälsosamt att vara tjock. Vi ska absolut INTE ha tjocka kroppar överallt för att du ska känna dig mer bekväm och slipper ta tag i dina problem med mat. Det är farligt att vara för överviktig, leder till flera olika sjukdomar som hjärt och kärl, diabetes samt minskad fertilitet. Det är på grund av hälsa som du blir påmind av läkare. Men visst vill du äta ihjäl dig gör du det, men Kom inte och kräv att samhället ska stå bakom dig eller normalisera sjuklig övervikt

  Svara

   Samhället har promotat sjuklig undervikt i decennier. Twiggy, Kate Moss, Olsen tvillingarna… Hyllats som vackra och fina. Tjänst pengar på sitt utseende. Helt ok men så fort någon är lite överviktig nej nu jäklar måste vi tänka på häääälsan!!

   Svara

    Samhället har aldrig gjort det, däremot modeindustrin.

    Svara

   Vilken otroligt hemsk kommentar som du faktiskt borde skämmas förde den lyser av så mycket okunskap att jag blir mörkrädd. Det finns så många anledningar till övervikt/fetma och du väljer bara en att bygga hela ditt case runt. Jag skulle säga att överätning oftast INTE är ensam anledning till fetma och det är sådana som dig som tror det som gör det så svårt för feta att röra sig i samhället. Alla dessa fördomar. Många är faktiskt feta pga omständigheter som står utanför deras kontroll, mediciner och andra sjukdomar är ofta boven. Ska du uttala dig, vidga dina vyer tack!

   Svara

  Hela den här kommentarstråden under det här inlägget är ett utmärkt exempel på varför vi aldrig kommer uppnå jämställdhet. Det finns ett stort confirmation bias i hela ”kropphets” debatten. Alla hävdar kropphets och menar att det är enskilda individer som florerar i sociala medier som skulle ligga bakom denna. Ingen riktar kritik mot de kanaler, verksamheter och företag som faktiskt initiera ideal och bilder om hur kvinnor ska se ut. När ska exempelvis ni i den här tråden rikta kritik mot de som faktiskt bär ansvaret för synen på kvinnors kroppar? Jag tror uppriktigt sagt inte att ni är intresserade av att nå källan till problemet, ni går igång mer på att moralisera över olika individers sätt att bete sig. På så vis stärker ni idealen och manifesterar dem ytterligare. Men det fattar ni inte, ni vill bara tjafsa. Hela den här debatten går i sedels och en del i detta är att det bara är ett ideal av flera som diskuteras dvs.vikten. Kvinnor förminskas oavsett kroppsstorlek och utseende, det är det som är grundproblemet. Vikten är bara ett av alla uttryck för kvinnoförtryck som det går trend i. Under många århundraden var det ideal att vara stor och fyllig, nu i några (men inte särskilt många) har smalhet varit det ”fina”. Smalhetsen har dock ingen effekt på hur människors faktiska vikt är eller blir. Allt fler i samhället är överviktiga och ohälsan till följd av detta bara växer. Om ett par decennier kommer smalhetsen vara ett minne blott då majoritet av oss inte kommer ha sådana kroppen (vilket vi visserligen inte har nu heller). Istället för att lägga fokus på vad som är rätt eller fel i kropphets-debatten borde vi lyfta fram vad som är sunt. Sunt är att röra på sig regelbundet och äta en varierad kost. Man är en lika dålig förebild om man är inaktiv och pinnsmal och käkar pizza varje dag som om man har samma livsstil men är större. Vikt betyder noll, hälsa är viktigt.
  Vi bör således föra en debatt om att stärka kvinnors fysiska och mentala hälsa istället för att fixera vid hur kvinnor ska se ut. Och så kan vi även sluta tillskriva sunda vanor som exempelvis fysisk aktivitet dåliga egenskaper som att det bidrar till vikthets. Det gör det inte, det är vi människor som gör det.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.