Stackars priviligierade Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw fick inte åka till Maldiverna på semester med sin familj då han inte blivit informerad om vilka säkerhetsåtgärder som vidtagits på grund av den pandemi som härjar i världen, och visst, det är tråkigt att de inte verkar få sina pengar tillbaka och så men vad sägs om lite perspektiv på saker och ting?
Han frågar SAS om de tycker att det är rimligt då de ”inte behagat” skicka ut någonting information till honom om det.

Jag skulle vilja veta om HAN tycker det är rimligt –  att som priviligierade kändisar (som både han och hans fru är) – gnälla över en inställd semesterresa när covid19-pandemin precis slagit sina klor i världen på nytt, där människor dör och sjukvården går på knäna?
Är det verkligen rimligt att offentligt lipa över på Instagram?
Är det verkligen rimligt att hinna sticka en så pass stor offerkofta innan man ens hunnit lämnat flygplatsen?

Det är tråkigt, absolut, men att tagga SAS i det här inlägget och ge sig själv total ansvarsfrihet, är fan snudd på patetiskt, särskilt om Måns erkänner att anledningen till att det här ens skett, är just för att han förväntat sig att bli skedmatat med den här informationen från någon annan.
Att själv säkerställa att man gjort allt som krävts för att kunna kliva på planet till Maldiverna, nej det verkar inte ha funnits på världskartan.
Stackars priviligierade kändisfamilj.
”This is the world’s smallest violin, and it’s playing just for you.”

Måns har i skrivande stund tagit ner sitt inlägg från Instagram, då jag bara kan gissa att han inte riktigt fick den mängd sympati och styrkekramar som han förväntat sig. 
Detta är förövrigt en välanvänd strategi för tillfället. Isabella Löwengrip har själv raderat sina två senaste Instagraminlägg eftersom de innehöll så mycket kritik mot hennes ”tjockishån”.

”Out of sight, out of mind.”

278 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Skönt att se att det trotts allt finns lite jämställdhet bland den influenciska idiotin mellan kvinnor och män

  Svara

   Fast det här är väl mer ”svenskt” än en influencergrej? Tycker vi i Sverige rent allmänt beter oss som barn som tror att ”nån annan” ska fixa åt oss, särskilt när vi är eller ska utomlands. Tycker det finns så många konstiga exempel typ han som åkte fast för covid i Grekland & inte kunde förstå varför han inte fick bättre hotell…

   Svara

    Så sant! Fan va jag hade skämts om det var jag, jag hade aldrig gråtit ut i tidningen med namn och bild.

    Svara

     Vi i bönesamfundet runk-pullarna kommer idag söndag att be för alla stackars influencers i Sveriges rike samt annorstädes ute i världen.

     Ni som vill deltaga behöver bara onanera och tänka på en influencer, det är en typ av bön som verkligen gör skillnad och fungerar.

     I dessa tider kan det vara bra att sprida värme människor emellan även om viss försiktighet råder kring petting och dylikt exploration av de mer intima könsdelarna.

     I Dag Söndag kan vi även tillägna Stollan och resten av IL familjen en extra värmande när vi ber och biktar våra instrument för framtiden & replikationen.

     Svara

      Tack för ett fint och religiöst alternativ för att hylla influencerna samt att be för tillskott i deras intellektuella hälsa/healing och samtidigt ha en skön stund. Många är bara negativa skitar och har en synnerligen dålig ton som inte förstår det uppskattande & helande i en härlig runk-pullning.

      Att Runk-Pulla för våra influencer gör verkligen en positiv skillnad. Sannolikt är Runk-Pullningen för influencer en massrörelse inte bara i Sverige utan även internationellt med fler följare och utövare än någon enskild influencer har. Många gör det utanför den kyrkliga gemenskapen, men vet ändå att det är en riktig massrörelse som hasar sig fram över jorden när den vrider sig fram runt solen.

      Att Runka och Pulla i strikt bönemässighet är dessutom att ta ansvar och ha det skönt i Coronatider! Bry dig inte om nedlåtande kommentarer med dålig ton! Runk-Pullning är ett sätt att ta ansvar och visa Hänsyn!

      Svara

      Tack men motivet Stollan övergår min iofs livliga fantasiförmåga. Men visst bönestunder med verklig inlevelse är aldrig fel. Att Måns blir utan resa för att han inte kan informera sig om reglerna är självfalllet något vi alla kan be för och samtidigt dela hans influencer upplevelse, på ett skönt sätt.

      men ok, ska försöka med S toll an också även om det kantänkas gå lite stötigt & upplevas som stötande. Men jag tänker inte kritisera förslaget och ha en nedlåtande ton, så javisst Here i Come!

      Svara

      Att gråtrunka samtidigt, hur ställer ni er till det?

      Svara

    Får mig att tänka på Ebba von Sydow som seriöst var arg på vården för att ingen hade informerat henne om att det gör ont att föda barn. 🤦🏼‍♀️

    Svara

     Va? Really??
     Ser och hör iofs många som klagar på att man aldrig får veta innan att det är jobbigt att va gravid eller ha en bebis…

     Svara

      Tror att många likt döda fiskar följer strömmen och skaffar barn för att det är något man ”ska” göra, utan någon närmre eftertanke. Undra på att de får en kalldusch när barnet kommit och de då förstår vilken sits de satt sig i de kommande 18 åren..

      Svara

     Hahahha haha what?!?! Är detta på riktigt?

     Svara

    Det är inte ”Hån” utan en influencerförmån att hälsas tillbaka till verkligheten och följa regelverket, ganska internationellt faktiskt

    Svara

   Hahaha. Är lite matt på svenskt gnäll. Jag var separerad från min man i sex månader och kan ff inte lämna landet jag bor i komma tillbaka utan enorm byråkrati och massa tester och karantän. Min chef (en väldigt högt uppsatt tjänsteman) satt fast på en flygplats i tre dagar en annan kollega var separerad från sin man i åtta månader och fick under tiden missfall i 25 veckan. Alltså världen är i kaos. Men stackars Måns.

   Svara

    Ja just det träffade en kvinna som varit separerad från man och små barn ifem månader…..

    Svara

    Eller hur, min vänninas man har inte sett sin familj i Australien på två år, och oklart när de kommer kunna ses igen pga Australien tar inte ens in sina egna medborgare. Men stackars måns

    Svara

     2år, då har han väl ändå valt att vara borta i 1,5år innan corona, så känns lite löjligt att börja gnälla nu…

     Svara

      Ingen jag känner klagar. Bor man utomlands har man ett val. Jag valde att stanna i det land jag jobbar i eftersom jag har ett uppdrag att hjälpa och det även under svåra omständigheter. De som tog samma beslut som mig tänker likadant. Vi visste inte att vi skulle genomgå två perioder av lockdown och att landet skulle stänga i sex månader and counting. De med barn som lämnade landet i mars gjorde detta av sjukvårdsskäl sjukvården här är undermålig. Nu kan dessa inte komma tillbaka. Jag lyckades komma ut och in i landet med mkt krångel ovisshet och till höga kostnader så jag kunde hämta hem min man. Jag kunde träffa min pappa men ej min mamma pga riskgrupp. Har ej träffat henne på 18 månader. Just nu är landets sjukhus knökfulla och jag hoppas jag inte behöver vård då medevac är osäkert. Jag väntar på mina saker som lagrats i Bangkok i tio månader och jag har fram till september i år bott på olika tillfälliga platser.

      Jag har dock haft ett fantastiskt år även om det varit svårt och jag har utvecklats enormt samtidigt som jag kunnat bidra till landets hantering av pandemin. Jag stöttar även lokala vänner som drabbas hårt ekonomiskt.

      Jag är oerhört tacksam att jag har ett jobb och mina vänner och familj mår bra.

      Jag tycker nästan synd om dem som upplever pandemin som något som krånglar till resor och nöjen när detta är den största prövningen mänskligheten drabbats av på årtionden.

      Svara

       Undrar bara, vilket land? Jag sitter fast i Myanmar, och det kanns oerhort tungt och ensamt. Sitter inlast i min lagenhet far inte traffa nagon.

       Sist jag delade en maltid eller promenad men nagon annan va 6 veckor sen och kanner att jag haller pa att bli galen. Sen far jag paminna mig sjalv om att detta ar nagot alla maste overleva och att vi ar en del av varlden hjalper sa min inte kanner sig sa ensam. Sen laser man svensk media och svenska influencers…. och blir mest trott!

       Svara

  Men kan folk snälla sluta flyga så mycket. Bring back aningslösa influencers!!!!

  Svara

   Hahaha kämpa, RIP flygskam

   Svara

   Ja, vad hände med det kontot? 🙁

   Svara

   Och ännu en priviligerad stackare som bara MÅSTE få resa nu: Annica Englund festar i Marbella.
   1. Varför ens resa över huvudtaget nu?!
   2. Och varför då gå ut på krogen och festa i Marbella där det ser helt knökfullt ut?

   Svara

    Snart blir det utegångsförbud för alla festprissar i Spanien. De börjar stänga ner igen.

    Kanarieöarna är det fortfarande fritt fram att festa. Får se hur länge det varar.

    Svara

     Det är nattligt utegångsförbud mellan kl.23.00-06.00 från och med idag i hela Spanien!

     Svara

      Samma gäller dig, det är från 22-06 så sprid inte felaktig information.

      Svara

     Resturanger och barer har redan varit stängda i en och en halv vecka så läs på innan du uttalar dig.

     Svara

    Men skojar du?? Bor i samma stad som Annica och har en gemensam bekant med henne..men är så fruktansvärt trött på människan, förstår hon ens vad hon utsätter andra för? Och jag vet att det inte bara är Annica som beter sig såhär just nu

    Svara

     Det komiska är ju att hon var helt rabiat när NHL kallade in hennes kille för att avsluta säsongen och han då måste lämna henne och Sverige. Enligt henne var det helt sjukt och oansvarigt av dem även fast killarna bara är med varandra och alla spelare testas regelbundet. Själv åkte hon till Sthlm, var ute i samhället och nu till Marbella. Snacka om bortskämd flicka som ej klarar när Inte precis allt går hennes väg.

     Svara

   Vem åker på semester nu, speciellt utomlands? Obegripligt!

   Svara

    House of Philia. Spanien under lovet. Tänker att dessa personer nästan förtjänar att drabbas av att länderna akut stänger ner t.ex… Så onödigt att resa just nu

    Svara

    Typ jag! Är i Frankrike nu en vecka

    Svara

    Ja Bingo, Kenza och Charlotte Pirelli för att nämna några just nu iallafall….

    Svara

   Internetanvändning är fortfarande värre än flygresor

   Svara

    Så då ska man göra båda menar du?
    Att flyga till Maldiverna för att posta på insta LOVAR jag dig är värre än att posta här hemma.

    Svara

  Vad har hänt med dig det senaste Camilla? Tonen är så mycket tråkigare på dina inlägg nu än tidigare.

  Svara

   Hur hade du velat att det här inlägget var utformat? 😊 Jag är öppen för förslag.

   Svara

    Det hade väl varit bättre ”utformat” om du hade tagit med det faktum att det inte handlade om semester, utan om jobb samt inte ignorerat det faktum att han faktiskt hade förhört sig om det behövdes något test. Förslagsvis.

    Svara

     Har inte följt hela grejen men hade han frågat SAS om det? Tror man rent allmänt borde upplysa konsumenter, kanske särskilt i länder som Sverige där man är van få saker serverat att man har skyldighet kolla själv med berörda myndigheter i landet man åker till. Visst har man rätt vara ledsen över en inställd resa men tyvärr är det ju så att SAS inte ansvarar för maldivernas covidregler som dessutom liksom i alla andra länder uppdateras med jämna mellanrum.

     Svara

      Så här står det på SAS hemsida:

      ”RESE- OCH INRESERESTRIKTIONER – DITT ANSVAR

      Observera att rese- och inreserestrektioner gäller för vissa destinationer. Innan du åker till flygplatsen är du som resenär skyldig att ta reda på vilka restriktioner som gäller för din destination. För information om din destination kontakta t.ex. Utrikesdepartementet.”

      Dvs. onödigt att skylla på SAS när man själv fuckar upp det.

      Svara

     Jadu, bara för att man väljer att kommentera inläggen med en influencers ofta fullständigt verklighetsfrämmande beskrivningar så behöver ju inte tonen vara verklighetsfrämmande, tvärtom oftast närmare den verklighet många människor lever i, med de beskrivningar som gäller i den verkligheten och något sådant är väl per automatik inte nödvändigtvis ”en dålig ton” eller dåligt?

     Däremot är det principen ”gnäll om att någon är gnällig” osv.
     Bättre ton tack!

     Svara

     Och vem MÅSTE åka till Maldiverna för att jobba just nu? Kom igen

     Svara

      Ngn som får resan sponsrad med syfte att locka andra att resa till samma ställe?

      Svara

      Kenza… tydligen. iallafall.

      Svara

     Jobb? På Maldiverna? Har Måns spelning på en ö med 20 pers eller vad är det frågan om

     Svara

      Och varför ska hela familjen med om det är jobb? Brukar inte ta med man och barn på konferens etc..

      Svara

       Fast om man har möjlighet tar man väl med familjen, hade jag lätt gjort!

       Svara

    Är du verkligen öppen för förslag på riktigt?
    Då är mitt förslag följande:
    Måns Zelmerlöw fick inte åka till Maldiverna på semester (faktakontroll på det här, det är inte semester han ska på) med sin familj då han inte blivit informerad om vilka säkerhetsåtgärder som vidtagits på grund av den pandemi som härjar i världen, och visst, det är tråkigt att de inte verkar få sina pengar tillbaka och så men vad sägs om lite perspektiv på saker och ting? (Bara för att andra har det sämre försvinner inte rätten att bli sur över ”lyxproblem”)
    Han frågar SAS om de tycker att det är rimligt då de ”inte behagat” skicka ut någonting information till honom om det.

    Jag skulle vilja veta om HAN tycker det är rimligt – att som priviligierade kändisar (som både han och hans fru är) – gnälla över en inställd semesterresa när covid19-pandemin precis slagit sina klor i världen på nytt, där människor dör och sjukvården går på knäna?
    Är det verkligen rimligt att offentligt lipa över på Instagram?
    Är det verkligen rimligt att hinna sticka en så pass stor offerkofta innan man ens hunnit lämnat flygplatsen?
    (Här skulle du kunna skriva något konstruktivt som att det ligger på resenärens ansvar att kolla upp vad som gäller istället för att komma med irrelevanta 700 känsloargument. För som sagt, Bara för att andra har det sämre försvinner inte rätten att bli sur över ”lyxproblem”)

    Det är tråkigt, absolut, men att tagga SAS i det här inlägget och ge sig själv total ansvarsfrihet, är fan snudd på patetiskt, (onödigt hånande ordval) särskilt om Måns erkänner att anledningen till att det här ens skett, är just för att han förväntat sig att bli skedmatat (samma här, onödigt hånande ordval) med den här informationen från någon annan.
    Att själv säkerställa att man gjort allt som krävts för att kunna kliva på planet till Maldiverna, nej det verkar inte ha funnits på världskartan. (Nedlåtande)
    Stackars priviligierade kändisfamilj. (ännu en gång, onödigt hånande ordval)
    ”This is the world’s smallest violin, and it’s playing just for you.” (och ännu en gång, onödigt hånande ordval)

    Måns har i skrivande stund tagit ner sitt inlägg från Instagram, då jag bara kan gissa att han inte riktigt fick den mängd sympati och styrkekramar som han förväntat sig.
    Detta är förövrigt en välanvänd strategi för tillfället. Isabella Löwengrip har själv raderat sina två senaste Instagraminlägg eftersom de innehöll så mycket kritik mot hennes ”tjockishån”. (Ganska onödigt att dra upp Isabella i det här)

    ”Out of sight, out of mind.”

    Svara

     Barnen skulle stanna hemma

     Svara

     Ja ja, den där Måns försöker rida på sina höga hästar.

     Svara

    Om du också förväntar dig att bli skedmatad så kommer en färdig utformning här:

    Måns Zelmerlöw blev nekad att flyga till Maldiverna då han inte uppfyllt alla säkerhetskrav. Visst, det är tråkigt att han inte verkar kunna boka om eller få sina pengar tillbaka. Han frågar SAS om de tycker att det är rimligt då de ”inte behagat” skicka ut någonting information till honom om det. Men han verkar helt ha missat att det är på passagerarnas ansvar att själva kolla upp vad som gäller.

    Jag skulle vilja veta om HAN tycker det är rimligt att lägga hela ansvaret på flygbolaget. När det uttryckligen står i bokningen vad som gäller (print screen på en bokning). Han skriver att han kollat upp med flygbolaget för sista sträckan och fått ett besked. Men är det rimligt att anta att SAS har samma villkor? Tycker man att det är orimligt att behöva ringa till båda flygbolagen för att kolla vad som gäller?

    Det är tråkigt, absolut, men att försöka använda sig av sin plattform och tagga SAS i det här inlägget i ett försök till att få sin vilja igenom, det finner jag inga ord för. Särskilt eftersom Måns erkänner att anledningen till att det här ens skett, är just för att han varit slarvig och inte tagit ansvar över att själv ta reda på vad som gäller hos samtliga flygbolag.
    Med alla nyhetsartiklar om folk som gråtit ut över att de inte blev ombordsläppta eftersom de inte levde upp till kraven som publicerats det senaste halvåret så är det svårt att missa att ansvaret ligger helt och hållet på en själv. Har man dessutom bokat en biljett som inte är ombokningsbar, då bör man veta att man måste vara extra noggrann.

    Nu har Måns tagit ner sitt inlägg från Instagram, då jag antar att han inte riktigt fick den mängd sympati och styrkekramar som han förväntade sig. Kommentarerna var allt annat än förstående och jag kan faktiskt förstå varför.

    Vi kan bara hoppas på att Måns lärt sig en läxa (om än onödigt dyr en) att man till nästa gång måste kolla upp samtliga flygbolags restriktioner och krav. Det räcker inte med att bara kolla upp ett och tro att alla bolag har samma regler. Förhoppningsvis görs denna resa inte inom snar framtid då hela världen är ense om att ingen ska göra onödiga resor just nu. Då behöver man säkerligen inte ha koll på var man kan göra snabbtester.

    Svara

     Håller helt med om tonen. Kritik väger tyngre och tar skarpare när den är saklig och välformulerad. Annars blir den lätt att avfärda som mobbing.

     Svara

    Lär dig att stava. Privilegierad.

    Svara

     Privilegierad var dock INTE det enda stavfelet.

     Svara

    Lite roligare stavfel tack, om du nu ska envisas med att INTE korrläsa dina texter!!

    Svara

     Det är jag som är eskpert på stafvel! Eller, nej, mnear autuocoretc! 🤪😙

     Svara

      Dina stavfel är ju inte roliga. Bara patetiska. Faller lätt platt att försöka vara en besserwisser och så stavar man regnet ”regent”. Måste ju ha ett idiotlexikon för att läsa din fikablogg
      .. snark

      Svara

       Det är inte den ”faktiska” The real Hmm som skrivit den där kommentaren. Hon skriver alltid med samma namn och mailadress.

       Svara

        Eh ja det var ju uppenbart men ska hen låtsas vara Hmm får hen väl ta kängan oxå, resonerade jag.

        Svara

   Varför klaga då mycket? Tycker inte alls att tonen är dålig, klart man måste kritisera när flunsor o andra kändisar tydligen tror att de inte behöver följa rekommendationer som andra, trots att Corona härjar för fullt. Att kändisar skiter i alla rekommendationer och festar, flyger, reser som vanligt är faktiskt vidrigt, ett hån mot alla som drabbas och det är jättebra att Camilla och andra är kritiska mot det. Tycker även det var jättebra att Camilla tog upp Isabellas vidriga ”skämt”, att vara så respektlös mot en viss typ av kropp som ÄR VÄRD PRECIS LIKA MYCKET SOM ALLA ANDRA KROPPAR. Så, ja, jag tycker det är bra att det kanske är en liten tråkig ton när man tar upp vidriga beteenden som med rätta ska kritiseras. Sååå trött på alla egoistiska kändisar.

   Svara

    Orka…

    Svara

     Orka…

     Svara

    Vi ska inte heller hylla att fetma är okej. Mycket ohälsosamt med övervikt ur alla perspektiv. Punkt slut så är det.

    Svara

     Men vem är det som hyllar fetma? Ingen!

     Svara

   Jag håller med! Upplever oftare och oftare en aggressiv och nedlåtande underton. Ibland rent hånande. Synd tycker jag eftersom jag började läsa den här bloggen för underhållningens skull. Men alla tycker såklart olika och jag förstår om folk inte håller med mig.

   Svara

    Många influencer verkar tro att de ska få äga världen och själva definiera hur världen ska hjälpa dem att berika sig själva. Självklart kan många influencer uppleva sig som aningens kantstötta eller att världens oförrätter har begåtts då de själva råkar få lite feedback på sitt beteende.

    Kan vi kanske samlas tillsammans och be för alla stackars oförätter som influencers råkar ut för på den här planeten?

    Svara

     Vad svamlar du om?

     Svara

     Men alltså, aggressiva, nedlåtande och hånande kommentarer är inte feedback.
     Feedback är konstruktiv och det är extremt lite i både inlägget och kommentarerna som följer som är konstruktiv.

     Svara

    Varför så dålig och nedlåtande ton om faktapresentationen? Anonym var bättre förr!

    Svara

   Tycker tvärtom att Camilla får till en fullträff när hon målande beskriver; ”för att han förväntat sig att bli skedmatad med den här informationen från någon annan.” Skedmatad, som att en ansvarstagande vuxen skulle kratta manegen för ett oförmöget barn. Det gäller alla som, oavsett anledning, väljer att resa nu att de själva måste styra upp sina resor, och eventuella motgångar, så gott det går.

   Svara

    Hon skrev dock ”skedmataT” ett av många stavfel som för evigt förstört min bild av det svenska språket. Vem visste att det kunde misshandlas så fult

    Svara

    13:40 bra där, jag håller med dig.

    Svara

   En sak jag tänkte på, varför hyrde han inte privat jet istället?? Pengar finns ju.

   Svara

    Det gör ju ingen skillnad, maldiverna har beslutat inte släppa in honom om han inte är testad. SAS eller privatjet spelar ingen roll i det läget.

    Svara

  Om han hade följt Kenza hade han haft koll!

  Svara

   Tänkte precis samma!! 😁

   Svara

   Haha, tänkte samma. Om Kenza visste vad som gällde så borde väl informationen finnas tillgänglig någonstans. Kanske borde gjort lite mer research innan han åkte? Förvisso kanske inte samma flygbolag men ändå.

   Svara

  Folk förlorar jobb, förlorar nära och kära. Men, såklart Måns måste få gråta ut om en missat semester han tänkt göra i dessa tider 🙄

  Svara

   Enligt hans fru skulle han jobba…..

   Svara

    Om det stämmer så har han inte ens betalat biljetterna själv…

    Svara

    Vill också ha jobb där jag”måste” åka till maldiverna 😍 (dock inte mitt i pandemin ofc)

    Svara

    Det stämmer. Han skulle/ska uppträda 7 kvällar med start imorgon.

    Svara

     Desto viktigare att ta lite eget ansvar och kolla upp vad som gäller då, kan man tycka 🙃

     Svara

      Han hade ju gjort det?

      Svara

       Nej tydligen inte? Han hade frågat SAS? Som att ringa fröken ur om du vill ha tag på tegnell.

       Svara

        Nej, han hade frågat de som flög sista delen, Turkish Airlines.

        Svara

         Lika dumt det.

         Svara

         Ändå skyller han på SAS? Väldigt märkligt.

         Svara

         Är det så att det är Maldiverna som kräver test, inte flygbolaget? Eftersom Kenza sagt att det var noga med test. Så olika flygbolag kanske hanterar detta olika? Håller dock med att i grunden handlar det om eget ansvar.

         Svara

          Självklart är det inte flygbolagen som kräver test (de är inga länder och har inga folkhälsomyndigheter). Vill du resa in i Sverige är det inte thai air du ska vända dig till utan svenska staten (via ambassad, statens turistbyrå osv). Samma gäller givetvis för maldiverna. Det finns ingen poäng ringa flygbolagen.

          Svara

          Jag har hört att om flygbolagen tar med folk som inte uppfyller inresekraven i länder är det flygbolagen som får se till att personerna kommer hem igen. (?) så antar att det är därför. Jag fick Panikboka en bussbiljett ut ur Costa Rica när jag stod i Frankfurt för hade flygbiljett till Costa Rica och hem från Mexiko, nåt som lufthansa inte godkände. De krävde att jag skulle ha bevis på planerad utresa ur Costa Rica inom den fastsatta tiden, annars tog de inte med mig. Så tänker det är samma med c19 testen

          Svara

   Var väl precis jobb han förlorade på detta.

   Att underhållningsbranschen drabbats hårt rent arbetsmässigt har väl inte gått någon förbi..

   Svara

    Ja. Desto underligare han inte brydde sig om att kolla reglerna bättre. Typ ”det finns inga snabbtest på Heathrow”. Det kan man väl ändå inte bara ta för givet det ska göra när man kommer på man behöver ett test 🧐

    Svara

     Dessutom är pcr inte ett snabbtest utan det brukar ta 24 timmar att få resultat. Min man var precis tvungen att resa på jobb och han fick ta ett test samt betala ca 1400 kr för det går man han åkte…

     Svara

   Vilka yrkesgrupper får tycka att det är jobbigt att de förlorar jobb under pandemin?

   Sen vet vi ju inget om hur Måns nära och kära är drabbade av viruset.

   Svara

  Är så jävla trött på influencers och andra som bara inte kan hålla sig hemma. Ute och festar, reser etc. Trött på regeringen som ger med sig när folk tjatar
  om att de vill gå på fotboll, teater etc trots att vi det en ökning. Har ett svårt sjukt syskon som ligger på sjukhus som vi inte får besöka pga Covid och igår fick vi veta att hon fått Covid ändå…. av någon sjuksköterska eller personal där antar jag. Det är direkt livsfarligt och vi är såklart oroliga. Det gör mig förbannad och helt förkrossad att se sådana här inlägg där folk tycker synd om sig själva för att de inte får göra det ena eller det andra som är riktiga lyxproblem, medan mitt syskon kämpar för sitt liv och vi inte ens får vara där. Jag orkar inte mer.

  Svara

   Känner som du, och då har jag inte ens något syskon på sjukhus. Förstår att frustrationen mångdubblas ännu mer då. Även om det inte hjälper skickar jag många varma tankar till dig, och håller tummarna för att allt går bra för ditt syskon! <3

   Svara

    ❤❤❤

    Svara

   ❤️

   Svara

   ❤️❤️❤️❤️

   Svara

  Influencers och information.. det ska alltid komma serverat, även när vi lever i en tragedi-pandemi.

  Svara

  Fast Isabella har tagit upp sin blunder i sitt senaste blogginlägg och ner om förlåtelse igen, så det är inte helt out of sight 😉

  När det gäller Måns så hade jag, om jag skulle resa, tagit reda på alla detaljer in i det minsta, för säkerhets skull. OCH tagit alla tester som fanns tillgängliga. Att sen SAS kunde upplyst om vad som gäller, är en annan sak, man tycker de kunde ha skickat ut ett meddelande till samtliga resenärer i god tid.

  Svara

   *ber om förlåtelse….

   Svara

   SAS upplyser om det. Har en chef som ska flyga med SAS vars bokning jag sköter. Framgår vad som gäller men det krävs att du läser lite mer än bara avgång tid och pris. Så helt hans eget fel

   Svara

   Flygbolagen har tiotusentals passagerare som ska lite överallt i världen, det kanske är bättre att den enskilda passageraren tar reda på vad som gäller för det egna resmålet än att flygbolagen ska ha koll på samtliga resmål och hur de rekommendationerna ändras från vecka till vecka?
   Sen kan det inte ha undgått ngn det senaste halvåret hur petiga olika flygbolag och inte minst semesterorter kan vara, tycker det låter märkligt att han antog att det nog inte behövdes något test utan att verkligen dubbelkolla. Särskilt om det gällde jobb, inte så proffsigt.

   Svara

    Ja, att ”skicka ut” information blir ju i princip omöjligt, eftersom (som även Måns noterat) reglerna ändras hela tiden. Eftersom resor ofta bokas långt innan skulle det ju säkerligen komma flera Mail innan avresan med olika info vilket skulle bli väldigt rörigt. Självklart måste man kolla upp själv och självklart kan de inte bara ge honom pengarna tillbaka och låta hans säten stå tomma för att han gjort en miss.

    Svara

  Och queen Kenza klagade på att det var jobbigt att flyga i 16 timmar med ett litet barn… Stackars stackars dig. Det är inte så att du var tvungen att åka till Maldiverna.

  Svara

   Tänk vad hon får stå ut med för att kunna visa upp mage och solglasögon på stranden vid Indiska oceanen.

   Svara

    Är så TRÖTT på att se bilder på Kenzas mage och solglasögon. Har sett dom minst hundra gånger tidigare.

    Svara

   Men gud.. Hon var ju verkligen inte tvingad. Mer synd om de andra passagerarna om ungen härjade (fast kanske inte ändå just i denna situation, då får de skylla sig lite själva som är ute och flyger…)

   Svara

   Att åka så långt med ett så litet barn, och när man är gravid, till ett resmål där det finns zikavirus…

   Svara

   Känns onödigt att släpa med sig småbarn på så långa flygturer, stackars unge.

   Svara

    Och stackars medpassagerare..

    Svara

     Jag hatar verkligen folk som flyger med odrägliga barn. HATAR.

     Svara

      BARN ÄR INTE ODRÄGLIGA FÖR ATT DOM ÄR LEDSNA

      Svara

    Är väl dessutom andra ggn dem är där med barnet efter han föddes…

    Svara

   Det gjorde hon inte alls, palla ljuga? Hon nämnde att Nicola var lite jobbigare än vad hon förväntat sig för han somnade inte. Tönt

   Svara

  Men vad sjutton är problemet?
  Det är ju självklart att det är surt att man inte får tillbaka pengarna på en dyr resa oavsett om man heter Anna Andersson och bor i Ljungby eller om man heter Måns Zelmerlöw?
  Det är inte heller så att han taggar vården eller arbetsförmedlingen och gnäller, utan han riktar ju sig mot flygbolaget.

  Ska man kritisera det här så ska ändå kritiken läggas där den hör hemma och inte blanda in irrelevanta känsloargument som att vården går på knäna, folk begår självmord pga arbetslöshet och att folk dör på intensiven. Som att man inte är befogad att må dåligt eller klaga alls om man fortfarande är frisk och har ett jobb för att många har det mycket värre.

  Svara

   Absolut surt med pengar oavsett vem du är.
   Men hur kommer det sig att Kenza med sällskap kunde ha koll på vad som faktiskt gäller och ta sig fram.

   Det är upp till var och en att under pandemin hålla koll så man har allt i ordning om du nu ska resa, och det kan ändras från en dag till en annan.

   Svara

    fast helt ärligt, det faller ju verkligen inom ramen för vad SAS borde informera om tycker jag. Sen tycker jag också att visst egenansvar kan tillämpas, men fattar att han är lite lack och mycket besviken. Hade du också varit.

    Svara

     Fast vad får dig att tro att SAS inte informerat om detta? Måns skrev att de kollade sista sträckan på resan vilket var Turkish Airlines (något hans fru skrev på instagram) men ändå riktar Måns kritik mot SAS i sitt inlägg.

     Svara

     Sas flyger inte till Maldiverna. Hur kan det vara sas ansvar att informera om vad som gäller där?

     Svara

     Varför skulle SAS vara ansvariga? Om jag hoppar på tåget som går till CPH en gång i timmen härifrån, är det Skånetrafiken som är ansvarig att informera mig om vilka kategorier som har ok på inresa i Danmark? Eller är det mitt ansvar? Det senare anser jag.

     Svara

  Det är inte så att både Kenza och Måns är bjudna på ngn slags sponsresa till Maldiverna t o m? Avresa typ samtidigt?

  Svara

   Tänkte samma sak. Kan vara så att en sponsor valt att betala för ej ombokningsbara biljetter p.g.a. billigare och att influensern har en tid att passa vid ankomst till Maldiverna, d.v.s. resan kan ej skjutas på framtiden. Om flygbiljetterna var betalda av någon annan blir resan betydligt dyrare än planerat.

   Svara

    Ja! Kenza har taggat någon typ av maldiverna-turism-grej pyttelitet i hörnet på en story. Varför? Har de sponsrat? Borde inte det vara utmärkt tydligt då?

    Kontot hon taggat är: maafushivamaldives

    Svara

     Det skulle inte förvåna mig om hon får bättre betalt för samarbetet om det inte så tydligt framgår att hennes åsikter om resmålet är köpta. Men tack vare ambassadörerna K och M vet vi nu två negativa saker om Maldiverna: 1. Det tar förbaskat lång tid att resa dit, 16 timmar, och 2. Man måste ha gjort något löjligt test innan man blir insläppt i landet.

     Svara

  *privilegierade

  Svara

  Bingo och Katrin ska ut och resa också
  Nyss satt de isolerande i Jämtland

  Svara

   Nyss? Var väl ett halvår sen?

   Svara

   Han åkte idag med alla ungarna o l följer efter imon

   Svara

   Sådan extrem dubbelmoral. Vända 180° från att klaga på alla som inte isolerade sig totalt, till att agera superspridare. HUR kan ”kändisar” som beter sig så här leva med sig själva? Förmodligen har de ingen skam i kroppen alls. Sådana personer är farliga. Ifrågasätt, kritisera dem hårt, sluta följa och fokusera istället på bra människor, utan en sån extrem dubbelmoral.

   Svara

    Och de som också påstod att de visste mer än alla andra för att han (minns inte namnet pappa till yngsta barnet) var ”expert”

    Svara

    Skulle vara så intressant på en uppföljning på det där samtalet Katrin hade med läkaren på SVT. Höra varför hon ”tänkt om” 🙄

    Svara

   Hon va i Spanien i slutet av september också, Katrin alltså.

   Svara

  Jag betvivlar att Måns bokar biljetter som ej är ombokningsbara. Har han dock gjort det under pågående pandemi så är det lite som att få skylla sig själv.
  Inbjudan som Perrelli slängde ut efter att hålla med honom om att de är SÅ välkomna till dem i Spanien istället. Vet inte vad som är mest osmakligt?!

  Nej Måns du som passagerare måste såklart hålla reda på alla regler och vad som gäller till ditt resmål.

  SAS ligger dessutom ganska mycket efter med sina återbetalningar så tråkigt för er Måns att ni ej kan åla på en lyxsemester under pandemin. Vi som väntat på återbetalning sedan april sitter tyst och tålmodigt accepterar läget och bara väntar…..

  Svara

   Något som har påpekats väldigt många gånger här nu är att han det inte är en semesterresa han ska på. Så kan vi bara lägga ner att vara nervärderade på det sättet, tack!

   Svara

    Måns ska följa reglerna och inte vara nedlåtande mot flybolag eller flygbolagspersonal, Tack!
    Att han inte får pengarna tillbaka är helt enligt reglerna, du tror väl inte stora internationella flygbolag bryter reglerna för internationel travel?

    Svara

    Hans fru uppmuntrade sina läsare att kolla upp regler innan de reser för annars kan de få ”holidaying at Costa” (kaffekedja på flygplatsen. Senare stories skriver hon att Måns skulle jobba.

    Visst kan det vara så att han skulle jobba men varför skulle hon dit?

    Måns skriver ett väldigt negativt och nedvärderande inlägg själv, där han dessutom beskyller SAS när det var Turkish Airlines han kollat med.

    Svara

     Fruktansvärt nedvärderande av Måns med en dålig ton gentemot SAS, när det är hans ansvar som resenär att hålla koll på fakta kring vilka regler som gäller. Inget att gnälla över eller vara nedvärderande mot flybolagspersonal för! AJJA BAJJA!

     Svara

  Pinsamt

  Svara

  Han kunde ha frågat resetips från Kenza, hon verkar inte haft problem o komma fram 😅

  Svara

  Nja det är väl Ett inlägg IL tagit bort, och det har hon ju rätt att göra, precis som du drottningen av dubbelmoral, manipulationer och rävspel brukar göra när du får kommentarer som inte faller dig i smaken. Sluta h y c k l a och kalla det för något som du skapat och inte IL. Du är så obehagligt manipulativ, retorisk och besatt. Du är inte bättre än vare sig Måns eller IL, tvärtom.

  Svara

   Ingen orkar ens läsa klart dina inlägg numera 😴 Skaffa dig en terapeut och sen ett jobb

   Svara

   Men försvinn!
   Sluta förpesta vartenda kommentarsfält din störda jävla psyko!

   Svara

   😂😂😂😂😂😂😂

   Svara

   Är du Isabella Löwengrip?

   Svara

   Var inte så förbannat nedvärderande och manipulerande med din besatta hjärna. Är du Blondinbella eller ingår du bara i kretsen av de närmast sörjande?

   Svara

   Retorisk?

   Svara

  Tyck synd om de stackarna istället för att racka ner på dessa Sveriges viktigaste grupp av människor. De som förgyller våra gråa dagar med att beskrivande berätta om hur det är ute i den stora världen, vilka kläder vi ska ha på oss, vilka delar av kroppen som ska opereras och var vi ska slå klackarna i taket. Låt oss se dessa som högst viktiga för landet och hjälpa istället för att stjälpa. De jobbar dygnet runt med sitt varumärke så att pengarna ska rinna in i en aldrig så sinande ström och de vil ju bara visa oss dödliga den rätta vägen till ett lyckligt liv. Stackars Måns det måste komma som en chock att pandemin är något verkligt som inte bara finns därnere i den simpla världen. Låt oss ta fram empati och välvilja och gemensamt ge alla styrkekramar till alla som betyder så mycket för oss alla och landet i övrigt.

  Svara

   Amen! 🙏🏽

   Svara

  Buuuuhuuudå!
  Med tanke på rådande pandemi så borde man ju kolla upp saker om vad som gäller. ÄNNU mer nu är i vanliga fall

  Svara

  Tänk att det fortfarande finns idioter till folk som prompt ska resa trots att det pågår en världspandemi!

  Svara

   Det finns ingen som helst anledning till att kalla människor för fula ord. Du kan allt uttrycka din åsikt och få fram ditt budskap utan glåpord.
   Dessutom behöver du inte bli så arg. De som ligger på intensiven och dör kommer inte må bättre för att du är förbannad.

   Svara

    Nej, men som anhörig har man rätt att bli förbannad eftersom de antagligen inte skulle ligga på ”intensiven och dö”, som du uttrycker det, från hela början om det inte vore för att folk inte kan bete sig och bara stanna hemma.

    Svara

     Du har aldrig rätt att bli så förbannad att du kallar folk för fula ord.
     Din anhöriga kommer inte heller bli frisk bara för att du blir förbannad. Och det finns ingenting som de du blir förbannade på kan göra för att förhindra det som hänt. De kan inte åka tillbaka i tiden och få allt ogjort liksom.
     Ingenting bra eller konstruktivt kommer ut av att du blir förbannad.

     Svara

      Jag håller med om att det inte är rätt att kalla någon fula ord – det var inte den delen jag höll med om, utan jag sa att man har rätt att bli förbannad. Det är alltså inte jag som är anonym ovan. Jag håller inte med om att inget konstruktivt kommer ur att bli förbannad – att gå runt på ett moln och gulla med folk som inte lyssnar eller fattar hjälper inte heller. Ibland är det nödvändigt att bli förbannad och i det här läget när det gått snart 6 månader och folk ändå inte fattar att man måste hålla sig hemma så blir man förbannad och det är okej.

      Svara

       Okej, jag förstår. Men det finns en himlans massa gråskalor mellan att vara så förbannad att man går runt och kallar folk för idioter och att gulla med folk.
       Det går utmärkt att vända den här ilskan till något konstruktivt och börja jobba för att informera folk vad de gör fel, varför det är fel och hur de ska göra istället.

       Nu är det ju dessutom så att man inte behöver hålla sig hemma om man är frisk.

       Svara

        De flesta människor klarar nog att vara förbannade och samtidigt informera folk om hur de ska göra på ett konstruktivt sätt, men eftersom vi är där vi är 6 månader senare så är det ju tydligt att det fortfarande är många som inte verkar förstå vikten av att hålla avstånd och hålla sig hemma när de kan. T ex så får jag alltid säga till när jag går till mataffären, för att folk flåsar en i nacken och prompt ska stå precis bredvid en vid hyllan när man plockar något. Då undrar man var de varit de senaste månaderna. Jämfört med andra länder så har vi otroligt mycket frihet fortfarande, ändå gapar man efter mer och måste resa, springa runt på stan, ut och äta etc men ändå kan man inte ens då hålla avstånd. Jag och andra, med all rätt, är förbannade över ignoransen. Såg senast imorse en video på Rebecca Stella’s instagram där hon festade med ett stort gäng inatt. För någon timme sedan var videon borttagen, så i nyktert skick insåg hon väl själv att det var dumt. Sånt provocerar också för då är de ändå medvetna om att de gör fel men gör det ändå. Ska jag behöva ”informera hur de ska göra istället” då? Jag tycker inte det. De vet ju uppenbarligen men skiter i det.

        Svara

         Med ”informera folk” menade jag att man ska prata med de man har i sin direkta närhet. Att influencers lägger upp provocerande saker kan man inte göra så mycket åt. Annat än att avfölja.
         För som du säger, de vet mycket väl vad som gäller men skiter i det. Då spelar det ingen roll hur mycket man än informerar och det spelar ingen roll hur förbannad man blir. Dessa kommer inte sluta.

         Och då är det bästa man själv kan göra att logga ut och göra något annat som är mer givande.

         Svara

          De i min direkta närhet har hållt sig hemma i flera månader, men kanske är det för att vi har en nära anhörig som kan dö och vi själva har sätt vad som kan hända. Kanske är det först när de här ignoranta människorna själva blir drabbade på något sätt, som de börjar lyssna lyssna. Jag tänker i alla fall inte sluta vara förbannad, ifrågasätta och påtala när folk är ignoranta och gör fel – om det får en enda person att tänka om så är det värt det.

          Svara

           Kram!

    12:59 ordet är fritt. Utan dina pekpinnar, tack.

    Svara

  Som du då. Du har ju tagit bort ett antal inlägg när du fått mycket kritik, har du glömt det? Och kommentarer som är kritiska mot dig och skriver fakta som du inte vill skylta med raderar du. Det finns mer som du borde ta bort. Är du inte medveten om att du framställer dig som galet besatt, du har betett dig galet besatt senaste veckan. Du gör bort dig själv mer och mer. Ta en paus.

  Svara

   Kommer ihåg inlägget ”kissande tjejer” som fick svidande kritik och vips var inlägget borta. Finns säkert flera men det här kommer jag speciellt ihåg eftersom det var så nedvärderande. Kommer inte ihåg om det blev någon ursäkt eller uttalad ånger för inlägget.

   Svara

    Hahaha, nej det var ingen ånger där!
    Det var mer en dryg kommentar som skulle slå Charlotte Perrellis i stil med ”eftersom folk tog illa upp så har jag tagit bort bilden”

    Svara

   Stollis! Ta en paus du!
   Jag är så jävla trött på dig och alla dina nya ip-nummer.

   Svara

    Kan svära på att jag inte är St-llis, det finns nog minst ett hundratal som kommer ihåg ditt inlägg om smygfotade tjejer som
    kissar ute med neddragna trosor, hela kommentarsfältet tyckte att inlägget var undermåligt. Efter kritikstormen tog du bort hela inlägget, inget mer med det, var bara ett exempel att alla kan göra misstag, ångra sig och ta bort ett inlägg som inte är så lämpligt. Kolla gärna mitt IP och historiken, är nog den mest neutrala här och det vet du.

    Svara

     Äsch inget att bry sig om, Camilla tror att hon kan få all kritik att bli orelevant för andra om hon hävdar att den kommer ifrån Stollis.

     Svara

      Stollis svarar sig själv i vanlig ordning. Psyko

      Svara

       Hade kunnat skriva exakt samma

       Svara

       Är inte en kommentar från stollis. Känner ni verkligen inte igen hur stollis skriver vid det här laget? Människan kan ju inte skriva ordentligt.

       Svara

    Har tanken aldrig slagit dig att det kan vara olika personer? Jag är inte samma person som ovan (vilket du kan se på mitt utländska IP) och håller helt och hållet med ovan. Och är inte (heller) stollis.

    Svara

     Fast härinne är det ju ett retoriskt knep skrika ”stollis” när man har slut på argument. Synd man inte kan använda samma på möten i verkliga livet 😊

     Svara

    Det där var garanterat inte Stollis, men lätt att dodga kritiken med att skrika Stollis 👍

    Svara

  Hur svårt kan det vara att ens googla 🤨 Detta står till och med på SAS hemsida: ”SAS strongly recommends passengers to keep updated and read the latest entry requirements of their destination. Do this even if you are a citizen or resident of that destination – or if you’re just transferring and getting a connecting flight.”

  Svara

   Hallå! SAS ska väl ändå ringa upp mig personligen och läsa upp vad som står på deras hemsida? Ska jag verkligen läsa själv? Vilket skitbolag.

   Svara

    Gud, påminner mig om mina år i resebranschen.. om ni visste vad ofta folk faktiskt tycker det. Att man skulle infat om att det finns ryssar i Turkiet, att man borde infat om att inte alla pratar engelska i Vietnam, att man borde infat om att det är kallt i vattnet i Portugal osv osv osv. Och att information bara har getts om man personligen ringt, och skickat ett skriftligt, daterat, signerat brev….

    Svara

     INFORMERAT. Tack.

     Svara

    Och så måste de kontrollera att jag faktiskt förstått informationen också, ifall de råkat ringa när jag är trött, full eller något. Repetera texten till exempel. Och måste man ha ett test så måste de ju rimligen komna hem till mig och göra testet.

    Svara

   Står i bokningsinfon också. Men antar att han inte ens läst den 🙂

   Svara

  Har mamma som jobbar hos SAS som fått vara med om svenskar (främst stockholmare) som stått och frågat henne på flygplatsen ”visst får vi munskydd av er, har inte haft tid att köpa”…

  Så trött på folks idioti och att direkt skylla på bolaget (Amir när han blev nekad ombordstigning pga brist på mask, då var det SAS fel. Och nu Måns…)

  Svara

   Hur kan din mamma vara säker på att det är stockholmare hon pratat med och på vilket sätt är det egentligen relevant i det här?

   Svara

    Dialekten? Den är inte särskilt diskret…

    Svara

     och på vilket sätt är det egentligen relevant i det här?

     Om det är Arlanda som din mamma jobbat på är det ju inte heller så konstigt att folk har stockholmsdialekt. Det är inte många skåningar och de som bor i närheten som åker till Arlanda och Stockholm för att flyga ut i landet liksom..
     Landvetter är väl också en relativt stor flygplats så det finns inte heller någon anledning för västkustbor med omnejd att korsa landet för en flygresa. Så redan där har vi uteslutit typ 70% av befolkningen.

     Eller är det Kastrup vi pratar om här?

     Svara

      Alltså, personens mammas erfarenhet är att stockholmare som reser från Arlanda är sämre pålästa än exempelvis norrlänningar som reser från Arlanda. Kanske ska du bara acceptera det meddelandet.

      Svara

       Fast det kanske inte är så konstigt att man träffar på fler stockholmare än norrlänningar om man står på Arlanda?
       Norrlänningar har dessutom inte utgått från Arlanda, utan de kommer från mindre flygplatser och har bara Arlanda som anknytning. Vilket gör att de behövt fråga och ta reda på vad som gäller tidigare.

       Så nej, jag ”accepterar inte meddelandet” för jag ser fortfarande väldigt mycket som felar i det.

       Svara

        Mvh kränkt 08

        Svara

         Är kränkt det enda ord du kan?
         Jag är bara så jäkla less att lyssna på det där eviga stockholmsföraktet.

         Svara

          Speciellt när det är på fel grunder

          Svara

          Haha du hjälper ju inte direkt till att ge en annan bild.

          Svara

           Och du hjälper definitivt inte till att ge en annan bild av att alla utanför lider av småstadskomplex.

          Ingen gillar er / resten av Sverige.

          Acceptera fakta.

          Svara

        Men vad du ska acceptera är att det är personens mammas erfarenhet. Vill du göra en vetenskaplig studie över vem som är sämst resenär på alla flygplatser i norden eller bara Arlanda får du göra den själv. Det är hennes personliga erfarenhet, det går liksom inte att debattera. (Också stockholmare, inte grinar jag för det)

        Svara

         Precis exakt. Det var den här kvinnans högst personliga och färgade upplevda erfarenhet.
         Ska tas med en näve salt med andra ord

         Svara

    Jag är tredje generationens stockholmare, och även jag är säker på att det var stockholmare utifrån beskrivningen!

    Svara

    Kanske för personen ifråga gav mer info om var hon kom ifrån jag inte vill skriva här.

    Väldigt bra exempel hur man inte ska ta saker för givet och bli kränkt. Bara för jag inte skriver ut allt betyder det inte att jag hittar på något.

    Svara

   Hoppas fasiken din mamma och alla som jobbar nekar alla som inte har ett munskydd med sig!

   Svara

  Eller så har han tagit bort det för att SAS har kompenserat honom…

  Svara

   Eller i alla fall svarat

   Svara

   Eller så har han läst det finstilta.

   Svara

    😂
    Stackars Månsen och hans familj. Nu får de hänga i regniga London istället. 😭

    Svara

     Sist jag kollade var det två veckors karantän som gällde i England innan du kunde röra dig fritt i landet. Du var tvungen att meddela myndigheterna var du befann dig så att de kunde kontrollera. Läget är fortsatt mycket besvärligt.

     Svara

      OK, rättar mig själv. Karantänskravet vid resor till Storbritannien från Sverige hävdes kl 04.00 12 september, enligt swedenabroad.se.

      Svara

  Jag förstår inte, folk vill att livet ska bli som vanligt igen men förväntar sig att det ska bli det när man samtidigt väljer att resa under en pandemi. Man skjuter ju bara upp det. Är det så svårt att bara skippa alla fester, resor osv. tills pandemin är över? Det är inte så svårt.

  Svara

   Du kan stanna hemma, vi tänker inte göra det. Inte mitt problem att folk dör.

   Svara

    Du säger nog inte samma när det drabbar dig eller nån anhörig.

    Svara

   Det finns inget som säger att det kommer att gå över.

   Svara

  Är man ute och flyger i dessa tider måste man kolla upp vad som gäller. Det är passagerarens ansvar, inte flygbolaget.
  Det är extremt tröttsamt att vuxna människor inte tar ansvar!
  Jag själv jobbar på en flygplats och får neka väldigt ofta nuförtiden då det saknas rätt intyg osv.

  Svara

   Men hur lätt är det att ta reda på vilka intyg som behövs?
   Nu har inte jag flugit sedan förra året, så jag vet inte. Men till och med maximalt tillåtna dimensionerna på kabinväskan kan vara svåra att leta upp beroende på flygbolag.

   Svara

    Det går ju utmärkt att ringa om man nu tycker det är körigt att förstå text..

    Svara

     Som om de som svarar i telefon skulle ha bättre koll på reglerna som konstant uppdateras?
     Jag kan satsa allt jag äger och har på att svaret kommer bli ”de senaste bestämmelserna finns att läsa på vår hemsida”.
     Frågan är ju inte att det är krånglig text utan det svåra är ju att hitta texten från första början.

     Svara

    Men alltså prova gå in på SAS.se
    Om man trycker att informationen om corona oxh ”entry restrictions for your destination” är svåra att hitta så är man ju inte fit for flight

    Svara

     Jag skrev precis att jag inte flugit på ett år så jag har ingen aning om hur det ser ut på hemsidan eller hur lätt det är att få tag på informationen.
     Det var precis därför som jag frågade.

     Det finns ingen anledning alls överhuvudtaget att komma med nedlåtande uttryck som att man inte är fit for flight om man inte hittar.
     Det räcker med att berätta att det är lättillgängligt, till och med svåra att missa och dessutom lätta att förstå.

     Varför behovet att svara så otrevligt?

     Svara

      Men herregud, trots att du inte flygit på länge, är det svårt att förstå att man ska kolla flygbolagets hemsida!?

      Och du blir kränkt av tonen? Haha, gissar att du är en sådan som väntar dig att få allting serverat.
      (En annan anonym)

      Svara

       Nej, jag blir inte kränkt av tonen. Du vet, man kan ha andra känslor.
       Och nej, jag är inte en sådan som förväntar mig att få allt serverat.

       Jag sa bara att det oftast är så att flygbolags hemsidor är ganska svårnavigerade och det är vanligtvis ganska svårt att leta rätt på deras information om vad som gäller. Jag sa inte att det är svårt att förstå att man ska kolla på hemsidan överhuvudtaget.

       Svara

      13:41: Du började ditt förra inlägg med ett ”men”. Det är attityd om något…

      Svara

       Jasså? På vilket sätt då?

       Svara

    Man kollar med respektive lands Ambassad t ex. Det finns detaljerad information på deras hemsidor.
    Vid resa till Dubai så behöver jag visa upp friskintyg som inte är äldre än 72 timmar vid ombordstigning på Emirates avgångar. (Eller om det är 95 timmar) Plättlätt!

    Svara

     Maldiverna har ingen ambassad i Sverige

     Svara

      Ojdå! Jamen då är det ju jättesvårt att kolla. Herrekuu, internet?

      Svara

       Varför behovet att svara så otrevligt?

       Svara

        Varför förväntar du dig att få allting serverat?
        Varför skrev du en dryg kommentar om att det inte finns ambassad ?

        Svara

        Jämfört med hurdana svar jag tidigare fått, och hur andra här kommenterar, ganska så otrevligt ibland, så är mitt svar till dej som en härlig västanfläkt.
        Men om du tycker jag var hård, så ber jag verkligen om ursäkt. Det var inte min avsikt.

        Svara

         Jag kanske också överreagerade lite granna. Som du säger, sättet andra kommenterar gör att toleransnivån sänks avsevärt.

         Svara

      Då kan du ringa deras ambassad i ett annat land. Eller statens turistbyrå. Även om de ligger i Norge. Eller leta efter deras ambassad eller inrikesministerium på internet.

      Svara

  Stackars liten…
  Camilla du borde kolla in Matplatsen hon har nu varit i Spaninen tre gång inom loppet av någon månad… hejåhå vi reser på och dricker alkohol som om det snart är jordensundergång.

  Svara

   Ja, jorden kommer att gå under förr eller senare, jag tänker ha kul på vägen dit.

   Svara

    Hur blir det för dina barn i framtiden då?

    Svara

  Ännu en felstavad rubrik…

  Svara

  Äsch, skärp er och njut av livet. Jag ska resa imorgon, äntligen! ✈✈✈✈✈

  Svara

   Ha en trevlig resa.

   Svara

   Hoppas du fastnar i någon lockdown. 🙂

   Svara

    Den enda sanna glädjen 😇

    Svara

    Vi har redan planerat för att om det blir lockdown drar vi hem direkt.

    Svara

     Hahah då kan du ju inte göra de så lycka till. stupid!

     Svara

   Jag åkte idag ✈️✈️ Underbart!

   Svara

  Varför ens ge sig ut och resa på semester i dessa Corona-tider?! Är det verkligen så viktigt att åka på semesterresor nu?
  Han får skylla sig själv, förutsättningar kan ändras från en dag till en annan. Det trodde jag alla visste om.

  Svara

   Affärsresor har blivit väldigt viktiga att göra nu, framförallt för artister med ekipage. Om du inte har hört det så är alla våra kulturarbetare väldigt hårt drabbade.

   Svara

    Fast varför är det viktigt? De får väl streama konserter online? De är inte de enda som får ändra på sitt sätt att bedriva verksamhet.

    Svara

  Chockerande att Therese Lindgrens senaste YouTube (thumbnail) är bild på henne ”naket/bara i underkläder”… NOT!

  Svara

   Sorgligt

   Svara

   Men gud, låt henne vara. Moralpoliser. Hon är snygg och gillar att visa upp sig. Är väl bra om det gör henne lycklig.

   Svara

    Snygg skulle jag kke inte kalla henne. Hon börjar vara lite för gammal för såna poser

    Svara

  Detta ar sa lojligt. Det rader ingen pandemi i ordets riktiga bemarkelse. WHO andrade ar 2009 ordets betydelse, sa att den nu innefattar aven nya sjukdommar utan hog dodlighet. Influensan hade ocksa innefattats med denna definion om den var ny. Titta pa statistiken, t.ex. europeisk forskningsstatistik over overdodlighet: https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps . Inga inkluderade lander, utom mojligen Spanien marginellt, har nagon namnvard overdodlighet just nu.

  De restriktioner som infors nu maste ha andra syften. En gissning ar for att infora okad overvakning av medborgare och for att begransa manniskors frihet.

  Svara

   Men herregud, oavsett vad du kallar det så dör folk. Det är upp till dig att avgöra om du vill resa och vill du det, ta då reda på vad som gäller då större delen av världen anpassat sig efter nya restriktioner.

   Svara

    Om du kollar min lank till EUs statistik sa ser du att inte fler dor just nu an normalt, i alla lander utom marginellt i Spanien (som dock hade fler doda under de flesta influensasagoner an de har just nu).
    https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

    Svara

     Det spelar ingen roll hur läget ser ut just idag då det är antal döda under hela pandemin som kommer visa hur farlig covid är. Och det vet vi inte innan läget är stabilt.

     Svara

     Inte farligt alls! 🙄
     Hittills över 1 miljon döda i covid och smittalen fortsätter upp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Svara

     Visst, det finns anledning att fundera på vad restriktionerna har för effekter på den enskildes roll i förhållande till staten. Du kan läsa t.ex. Agambens superkontroversiella olika inlägg i frågan om du vill.

     Med det sagt så är det du skrev är inte bara feltolkningar, utan farliga, nära nog onda feltolkningar.

     Svara

   ”Just nu”. I Sverige dör det varje år mellan 200 och 700 personer i influensan, det är mycket ovanligt att det närmar sig 1000. I oktober månad närmar vi oss redan 6000 personer som dött i covid-19. Det är bara i Sverige. Om du inte fattar att vi befinner osd i en för många livsfarlig pandemi så ta ett studiebesök på en iva.

   Svara

    Overdodligheten ar enda statistiken som ger sakra siffror, for influensadod kan registreras som Covid-dod i nulaget. Men det stammer att vi hade viss overdodlighet i maj. Dock ej nu, och de flesta europeiska lander hade inte namnvard overdodlighet ens da.

    Svara

   Spelar väl mindre roll vad man kallar det men ett faktum är ju att på många håll i världen har sjukhus och personal helt gått på knäna vilket påverkar både de som drabbats av covid, annan sjukdom eller väntar på behandling. Eftersom det finns små marginaler även i lugnare tider så måste man ju på något sätt begränsa smittspridningen om det inte ska sluta med att folk ligger och dör i sina hem eller i sjukhuskorridorer. Covid eller annat, alla kan drabbas. Sen är det såklart en balansgång men just nu funkar det inte att släppa allt fritt. Om alla gör en liten bit av jobbet kan alla leva hyfsat normalt och ha ett behagligt liv även med Covid i samhället.

   Svara

    Men det beror ju (i alla fall till stor del) pa att de stangt ner andra delar av sjukhusen med ursakten att den ’ska komma in’ Covid-fall. I USA t.ex. star flera sjukhus nu tomma, och det ar sa aven i vissa andra lander. Kolla dokumentation pa youtube (innan den tas bort). Sjalvklart dor folk om man stanger ner sjukvarden.

    Svara

    Men det beror ju (i alla fall till stor del) pa att de stangt ner andra delar av sjukhusen med ursakten att den ’ska komma in’ Covid-fall. I USA t.ex. star flera sjukhus nu tomma, och det ar sa aven i vissa andra lander. Kolla dokumentation pa youtube (innan den tas bort). Sjalvklart gar sjukhuspersonal pa knana om man later delar av personalen vara borta, sa att personalstyrkan krymper.

    Svara

   Gud.. har du glömt din foliehatt nånstans?

   Svara

  “Idag umgås vi mest privat och Isabella är ju i princip helt sjukskriven”, säger Pingis Hadenius i Breakits podcast.
  ”Det kanske vissa har svårt att förstå, med sociala medier, men faktum var att när vi blev bolagspartners, jag tror det var ett halvår innan, så hade hon också lite lätt gått in i väggen. Det här är ett tufft jobb.”
  https://www.breakit.se/artikel/26686/pingis-hadenius-om-tuffa-tiden-for-henne-och-lowengrip-isabella-ar-i-princip-helt-sjukskriven

  Jag tycker dock Bella verkar väldigt pigg för att vara sjukskriven. I alla fall om orsaken till sjukskrivningen är vad hon själv förmedlat och inte någon för oss utomstående okänd åkomma.
  Jag förmodar att hon har ett sjukintyg men inte använder sig av det för att få någon ersättning från Försäkringskassan.
  Skulle de bevilja henne sjukpenning och neka så många andra så vore det tjänstefel.

  Svara

   Det vore verkligen intressant att veta om hon får ut sjukpenning.
   Och vad betyder ”i princip helt sjukskriven”? Från vad och hur många procent?

   Svara

   Men alltså Pingis är en snake, hon är lika trovärdig som Bella, så varför tro på något hon säger?

   Svara

    Därför att det inte skulle förvåna mig ett dugg.
    Japp, Pingis är ingen trovärdig sanningskälla men man brukar säga att det finns ett litet korn av sanning i varje lögn. Det här kan vara ett sådant korn.

    Svara

    Exakt! Pingis har slingrat sig igenom luftslottet med plånbok och ”ära” i behåll. Lät lätt Bella ta hela smällen. Med sådana vänner behövs inga fiender.

    Svara

   Men måste man vara typ döende för att se eller verka vara sjukskriven då?

   Svara

  Men SAS är ju så tydliga med att resenären själv ansvarar för att hålla sig uppdaterad kring nya bestämmelser 🤦🏻‍♀️

  Svara

  Säger du priviligium också?

  Svara

  Tycker han har rätt.
  Oavset tom man är kändis eller inte så har företaget en upplysningsskyldighet tycker jag, speciellt i sådana här fall.
  Betala tillbaka annars.

  Svara

   Fast det är ju individens eget ansvar att hålla koll på det som krävs för resa. Eller kräver du att SAS ska fixa sina visum också?

   Svara

    *dina visum

    Svara

   De upplyser. Men han har inte läst.

   Svara

  Men det beror ju (i alla fall till stor del) pa att de stangt ner andra delar av sjukhusen med ursakten att den ’ska komma in’ Covid-fall. I USA t.ex. star flera sjukhus nu tomma, och det ar sa aven i vissa andra lander. Kolla dokumentation pa youtube (innan den tas bort). Sjalvklart dor folk om man stanger ner sjukvarden.

  Svara

  Varför kallar dj inte Fnulans inlägg för tjockishån nej det rosadedj trots att det dröjt av åsikter att tjock är lika meddet värsta man kan vara, signalerna hon dessutom gav sin dotter är inte atg föringa. Mycket värre än ILs inlägg.

  Svara

  Fast till hans forsvar.. Jag bor sjalv i Stor Britanien och det AR jobbigt med hur restriktioner andras oavbrutet har. Visst, att aka utomlands ar inte nodvandigt och visst har man ett eget ansvar men jag uppfattar det som om ALLA har ar sa ofanligt trotta pa hur regler andras att det behovs valdigt, valdigt lite for att man skall ga bananas.

  Svara

   Klart alla tycker det är jobbigt med covid, restriktioner, kass sjukvård osv. Vad som blev problemet här är förvänta sig att SAS ska lösa det åt en.

   Svara

  PrivilEgierad! Hur kan det vara så svårt?

  Svara

  Förstår inte folk som åker iväg under rådande omständigheter, är det verkligen så viktigt att åka iväg?

  Charlotte Perelli drar till Spanien likaså Bingo (som dessutom har med sig barnen så hur tänker Katrin om det, hon som var så nojig att hon drog till Norrland och isolerade sig och familjen men hon är ju ute och partajar för fullt…), landet som utlöser nödläge?

  Svara

   Hon ska ju resa dit idag dock så hon tänker nog ingenting om det..

   Svara

  Det är fascinerande hur mycket avundsjuka som får ”rätt” att komma fram nu. Alla dessa avundsjuka kommentarer om ”kändisar” som äntligen får sitt ”straff”. Dessa kändisar har betalat bra mycket mer skatt än du själv, och det är den här skatten som betalar lönerna för vårdpersonalen mm.
  Att dina anhöriga lider av covid har ”kändisar” inget ansvar för.

  Svara

  Priviligerad? Är det så ni vänsterblivna kallar folk som kämpat hårt och lyckats? Måns skulle ha mindre rättighet att klaga över en sån här sak för att han lyckats i sin karriär och tjänat pengar på sin musik?
  Hur resonerar du dig fram till det? För det är vad ditt inlägg handlar om. Du gör skillnad på människor baserat på hur mycket pengar dem tjänar?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.