Det här är INTE(!) förebilder att ha – skickat mail till ansvariga för EOTB


Hej.

Jag har tidigare försökt att nå ansvarig för återkoppling kring de frågor vi har men utan något svar, hoppas på återkoppling kring de frågor vi ställt er.

Jag vill börja med att citera Anders Kilander ”vi går igenom bakgrunden hos alla våra deltagare noggrant, och i detta gjorde vi bedömningen att den personen idag inte utgör något problem för programmet eller för deltagarna”. Han pratade då alltså om ”MAN 1”, en dömd kvinnomisshandlare som strypt en kvinna på en krog. Han avslutade också intervjun med att säga ”och nu, efter att ännu en trygg inspelning är avslutad har den bedömningen visat sig stämma”

”MAN 1” kanske inte skapade några problem eller utgjorde ett hot under inspelningen men riktigt så har det inte varit med alla era manliga deltagare som genomgått er noggranna bakgrundskoll.
”MAN 2”, en annan dömd kvinnomisshandlare som slog en kvinna med knyten näve, utöver att dödshotat en polis och begått våld mot tjänsteman som ni valde att ta med i Ex on the beach för att ”alla har ett förflutet” enligt er. Stämde er bedömning där? Nej. Han hittade en flickvän i det programmet ni gav honom chansen att vara med i som han sedan manipulerade, förödmjukade och kränkte offentligt. I en video fick man se hur ”MAN 2″ pressade sin dåvarande flickvän till att hon började gråta, hur han kallar henne äcklig, hora och diverse kvinnofientliga ord samtidigt som han manipulerar henne till att allt är hennes fel och att hon är äcklig.
På vilka grunder gör ni era bedömningar? Utgår ni ifrån polisens riskbedömningar? Vilken kunskap besitter ni för att bedöma hur farlig någon är? Inga, nej och absolut ingen. 315 kvinnor har dödats sedan 2000, majoriteten av de sökte hjälp men fick ingen för att samhällets bedömningar på hotbilden var felaktig. Om inte yrkeskunniga människor kan göra dessa bedömningar, vad får er då att tro att ni är kapabla till det?

Detta år har ni valt att återigen ta med”MAN 3”, en kille som sen sin första säsong begått ett flertal kvinnofientliga handlingar och brott.
Han har själv beskrivit hur han begått en våldtäkt på sin ex-flickvän genom att göra en ”otrohetskontroll” på henne och då fört in flera fingrar i hennes vagina när hon sov.
Han har sedan sin första säsong både under säsongerna och emellan dem manipulerat sin ex-flickvän såpass mycket att hon i förra säsongen gråtandes säger till honom att förstört hans självkänsla. Han har också visat i tv hur kontrollerande han är gentemot sin ex-flickvän genom att försöka begränsa henne gällande vem hon pratar med och dansar med, samma ex-flickvän som själv berättat att han psykiskt misshandlat henne och som ni tillåter honom fortsätta förstöra säsong efter säsong efter säsong.
Hans ex-flickvän är dock inte den enda tjej som fallit offer för hans kvinnosyn utan bland säsongerna finns ytterligare en tjej som fallit offer för hans handlingar. En tjej som bl.a. polisanmält ”MAN 3” för hämndporr för att han lagt ut intima bilder på henne på sina sociala medier för att hota henne till att svara på honom. På sina sociala medier som växt sig såpass stora tack vare den medverkan ni gett honom i Ex on the beach. Det mest absurda i denna situation? Att ”MAN 3” fick med i sitt kontrakt att denna tjej inte fick komma in i denna säsong. Förövaren fick alltså bestämma att offret inte fick medverka och det tillät ni.

”Kontroll och maktbehov är en viktig drivkraft bakom utövandet av våld i nära relationer. Genom fysiskt, psykiskt, sexuellt och materiellt våld kontrolleras offrets beteende och handlingsfrihet.”

Alla människor har inte ett förflutet som innefattar kvinnofientliga brott, alla människor har inte strypt en kvinna på krogen eller begått övergrepp på sin sovande flickvän. Det är inte normalt och det ni gör när ni dels uttrycker er på det sättet men också castar dessa människor är att normalisera kvinnovåld. Ni har under dessa år gett flera kvinnomisshandlare utrymme och plattformer att kunna skada ännu fler kvinnor, vilket de också gjort under er övervakning. Ni säger att ni tar avstånd ifrån näthat, när ska ni ta avstånd ifrån kvinnohat? När ska ni sända en säsong där ni faktiskt kan garantera kvinnornas säkerhet på riktigt? Ni har ett ansvar kring det ni väljer att sända, vill ni att 14-åriga killar ska se upp till killar som ”MAN 2” och ”MAN 3”? Att de ska lära sig att kontrollera sina flickvänner? Förstöra dem och deras självkänsla? Att de ska begå övergrepp på någon för att de ”misstänker att hon är otrogen”? Att de ska tycka att det är okej att kalla sin flickvän för hora?

När ska ni ta ert ansvar? Gör om och gör rätt. Ni kommer aldrig kunna ta tillbaka de säsonger ni sänt eller det ni redan gjort fel men ni kan lära er och se till att det aldrig någonsin händer igen. Se till att inga fler tjejer skadas på er bekostnad, se till att de tjejer ni bidragit till att skada får upprättelse.

Ta avstånd från kvinnovåld och ta avstånd från kvinnohat.

Det här mailet är skrivet av en av mina läsare och jag väljer att publicera det i sin helhet då jag upplever det som djupt problematiskt att varken produktionen eller de ansvariga bemött den kritik som riktats mot deras val av deltagare.
Med anledning av att jag vittnade i just en ”hämndporrsrättegång” – en av de få som gått till åtal – igår så blir det här extra relevant med tanke på att en av de, i mailet omskrivna männen, utsatt en kvinna för just detta – ”hämndporr” – vilket innebär att mannen publicerar avklädda bilder och filmer av sexuell natur på en kvinna, med avsikt att kränka och förnedra henne. Ofta är mannen en fd pojkvän eller likande till kvinnan.

Jag är helt överrens med personen som skrev det här mailet.
Att göra kändisar av den här typen av män, normaliserar den här typen av beteede, där män tar sig friheter och kränker kvinnor utan att blinka.
Jag har skrivit om en specifik episod i just Ex On The Beach där det här demonstreras med all önskad tydlighet. Klicka HÄR för att komma till inlägget.

Jag hjälper gärna till med att försöka få en kommentar från ansvariga personer, och därför delar jag mailet i sin helhet här. 

131 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra skrivet!

  Svara

   Vettiga människor söker inte till såna program!

   Svara

    Det har du rätt i. Och tjejer vill ha lite olika typer av killar att välja på.

    Svara

   Ingen kan göra allt men alla något. Vad sägs om att skriva ihop ett meddelande som så många som möjligt mejlar till dplay för att visa att detta ej är okej?

   Svara

  Det där var verkligen oerhört välformulerat. Fy fan, vad bra. Gåshudsbra.

  Situationen är såklart helt jävla uppåt väggarna. Jag är inte förvånad, men ändå besviken på att det fortfarande går till såhär, att det fortfarande är väldigt mycket just den här typen av profiler som lyfts och ges plattformar. Just för att de är svin. Och svin gör bra TV. Vidrigt.

  Svara

   Synd på skrivfelen bara. Det det ska väl stå ”hennes självkänsla förstördes” inte _hans_ och ”för henne” istället för på henne lite längre ned. Men fattar att det är någon som utsatts som skrivit det här och därför blir det väldigt långt och fullt av lite för många skuldbeläggande frågeställningar som hade kunnat tas i slutet istället i lite mer övergripande och kortfattad form.

   Skulle aldrig kolla på ett sånthär skitprogram men skönt att även lägre utbildade kvinnor reagerar och faktiskt agerar!

   Svara

    Haha, shit vilket syrligt svar. Skrivet av en översittare.

    Svara

    Vad har stavning för betydelse i ett sånt här fall? Här beskrivs kvinnor som blivit utsatta och kränkta av män. Män som sen kommer med i tv trots detta… din kommentar till det är…STAVNING!? Du blir alltså mer upprörd över stavningen än själva händelserna! Säger en del om dig som person, du skulle nog struntat i att svara alls.

    Svara

     Vill man nå ut till någon i maktposition så underlättar det såklart om man kan få fram sitt budskap utab en vägg av felskriven text utan styckesindelning. Nu känns det som att det viktiga budskapet försvinner i det faktum att en ”ung tjej har en känsla”.

     Svara

      Utan*

      Svara

      Nu förstår jag vad du menar! Men samma kan man ju faktiskt säga om dig, din poäng försvann när du började prata om ovidkommande saker som stavfel och utbildning.

      Svara

      Du har helt rätt i att det i texten finns en rad skrivfel, skrivfel som tyder på att personen skrev i affekt och snabbt ville förmedla sitt budskap. Det finns en del att önska av styckesindelningen då det bidrar till en mera lättläst text. Skrivfel och styckesindelning tilltrotts så är det en välstrukturerad text och det går inte att missta sig på skribentens budskap.
      Jag undrar vad det är som gör att du vill förminska skribenten då ämnet är högst relevant och visar på ett stort samhällsproblem som inte begränsas av socioekonomisk klass. Faktum är att våld i nära relationer är vanligare i välmående kommuner än i låginkomstkommuner med en större andel av den grupp kvinnor som du så föraktfullt verkar vilja trycka till.

      Svara

       Handlar inte om att varken förminska eller trycka till. Jag konstaterade bara att anledningen till utebliven respons mycket väl kan vara att de fått 10 mail i veckan från någon som vill förmedla en känsla sådär, och det kan även vara så att mottagarna inte ens läste hela mailet pga de många retoriska frågeställningarna som upprepades texten igenom. De ger en väldigt oseriös eller låt oss kalla det filosofisk känsla. Inte den effekt till aktion som jag tror skribenten hoppats på.
       Det kändes uppenbart att personen kanske inte skriver så ofta. Har man en högre utbildning har man fått träna sig i skrivkonst och då även att hålla sig kortfattad så inte budskapet försvinner för alla ord.
       Exempelvis får man skrivuppgifter som ska hålla sig till ett antal tecken, såsom 1500 tecken eller liknande.

       Svara

      Det går inte överhuvudtaget att missa poängen med det hon skrivit. Dessutom kan man ju tex ha dyslexi, att tro ett budskap skulle skulle vara mer kraftfullt för att stycken och ord är rätta….. nä knappast. Det är ju inte en novell det handlar om.

      Svara

      Utab? Förstår inte alls din text nu 🙁

      Svara

    Fattar ej. Hur och varför drar du skutsatsen personen skulle vara ”lägre utbildad.” Pga ett par enstaka stavfel? Verkar inte som en vettig analys i mina ögon.

    Svara

     Låter som en analys som någon med lägre utbildning skulle dra

     Svara

      Dra en analys?

      Dra en slutsats.
      Göra en analys.

      Svara

      Eller kanske något en person med aspberger skulle uttrycka? För isåfall så ja, det stämmer.

      Svara

       Varför var det viktigt att poängtera?

       Svara

       Asperger

       Svara

   Nej, välformulerat var det inte. Bra tanke och syfte, absolut.

   Svara

  Hmm. Knepigt det där. Problematiskt med dom, absolut. Samtidigt, efter avtjänat straff ska ju alla ha rätt till nystart. Sen, absolut knepigt med skitit beteende mot kvinnor i programmet. Samtidigt, bland de killar och tjejer som ställer upp i pH och eotb är det väl inte en majoritet som är ”goda förebilder för ungdomen”? Svårt göra den typen av program om man bara castar helylletyper som pluggar hela tiden.

  Svara

   1. Stor skillnad på att vara helylletyp och kvinnomisshandlare. Finns ju mellanting där.
   2. Att ha rätt till nystart behöver ju inte betyda att man måste få vara på tv.

   Svara

    Jo men jag håller nog egentligen med dig. Ville bara starta debatt 😃

    Svara

     Folk som bara vill starta debatt är nog det folket jag förstår mig minst på..

     Svara

      Fast hur kul blir det med 200 kommentarer om alla skriver ”ja, bra, amen.”

      Svara

       Har du så lite att göra att du till och med sitter och diskuterar åsikter du inte ens har för att skapa debatt om något som de flesta ändå är överens om?

       Svara

        Japp. Dock brukar jag pyssla med annat om jag inte har mer att bidra med än vad 50 pers redan sagt.

        Svara

      Va? Fan vilket sjukt förhållningssätt till andra människors åsikter. De ska bara hålla käften och lyssna?

      Svara

       Hur menar du nu?

       Svara

   Ja har man avtjänat sitt straff så har man ju, dock har man väl sällan ändrat sin personlighet. En gång kvinnomisshandlare så lär ju de spärrarna fortsätta vara borta vilket inte borde uppmuntras i tv. Skulle man låta en dömd pedofil jobba i närheten av barn för att straffet är avtjänat? Nån som stulit pengar jobba som ekonomiansvarig osv?

   Eller är det jag som är långsökt?

   Svara

    Forts: efter vissa brott har man förbrukat sin rätt till vissa miljöer menar jag mest.

    Svara

    Gravskändare- kyrkvaktmästare.

    Vållande till kroppsskada genom utöva kirurgi utan licens – läkare

    Grovt rattfylleri – busschaufför

    Svara

    Håller med dig, och ”han har avtjänat sitt straff” är det dummaste argumentet jag hört!!! Har ni sett Sveriges rättsväsende eller, har man inte rätt att se ned på en person som våldtagit någon om den dömts till samhällstjänst för brottet? Nej. bara för man accepterat sin dom och avtjänat straffet har man inte rättfärdigat det man gjort på något sätt i mina ögon.

    Svara

     Har man ”rätt” att se ned på 🤔 Du har väl rätt se ned på vem du vill men samhället borde väl inte göra det antar jag om straffet är avtjänat.

     Svara

   Därför är det ju bättre att lägga ner ett skitprogram som dessa. Tycker alla ska slippa se att människor som dessa ens finns.

   Svara

    Finns ju ett lätt sätt att slippa se det..

    Svara

    EOTB kommer dock snart läggas ner, tror knappt folk tittar på det, känns mer som det görs för att deltagarna ska få festa och umgås.

    Svara

  Älskar att du använder din plattform för att belysa detta! Tro mig, älskar även att läsa om paows tänder osv, men blir glad att lyfter detta! Heja cam!

  Svara

  Wow, jag tänkte precis köpa tillgång till Dplay då jag är lite nyfiken på vissa av deras dokumentärer (och ligger hemma med Corona, yay!) men det kommer ju garanterat inte att hända efter att ha läst detta!
  Vad är det för jävla nötter bakom dessa skitproduktioner (som PH och ExOTB?!)?

  Gör om och gör rätt för fan!

  Svara

   Alltså, det är kommersiella program som görs för att skapa så mycket drama, fylla, sex och bråk som möjligt. Därför castar man som man gör.

   Svara

    Det går att skapa utan män som har en galet problematisk historia/person.

    Svara

    Har en vän som blev antagen till ph. Dom gör alltid en bakgrundkoll och eftersom hen hade brutit mot vapenlagen (haft en pepparsprej i sin studentlägenhet) så fick hen inte längre vara med. Det var helt enkelt en princip dom hade. Så skulle vilka påstå att det ändå är en viss skillnad mellan eotb och ph när det kommer till det moraliska.

    Svara

     castare för ph är Aina Lasse bla. och eotb är Rosanna Charles så visst är det skillnad på deltagarna dom väljer.
     Ta tex. en deltagare i eotb som kallade sig king L, han hade enorma drogproblem och det visste produktionen..

     Svara

      Usch vad taskigt. Stackars sate.

      Svara

      Vet du vad för typ av droger han tog? Han misshandlade ju en pizzabagare med pga fick fel pizza..

      Svara

     A*vid är ju dock dömd.. och p*ow dömd för droger. Så de verkar inte bry sig så mkt om det där ändå i ph

     M*na-Liza från eotb är dömd för grov misshandel så de skiter i om kvinnor är våldsamma med i det programmet

     Svara

   Kör gratis perioden bara. 😎✌🏻

   Svara

    Tack. Men tror jag skippar Dplay helt efter detta. Fortsätter kolla igenom allt på Netflix och Youtube x)

    Svara

   Sjukt att man ska behöva betala för dplay, tror inte folk bryr sig så mycket om utbudet där så länge Netflix, viaplay, hbo, Disney och liknande finns, tror ej man prioriterar skaffa dplay då. Borde vara gratis.

   Svara

    Varför borde det vara gratis? Ska alla tjänster som inte är de allra mest populära vara gratis?

    Själv kan jag inte förstå att man betalar för Disney och Viaplay. Finns inte mycket att se där även om det var gratis.

    Svara

     (Menar alltså inte att låta dryg med mitt sista stycke, menar bara att det självklart inte ska vara gratis bara för att jag inte finner intresse av att betala för utbudet)

     Svara

    Det är ju helt valfritt att kolla på Dplay och de andra streamingtjänster du nämner. Sedan är ju folk olika (tro’t eller ej) och vissa kanske vill betala för dplay medan andra vill betala för Disney +. Vissa kanske har alla streamingtjänster men äter gröt varje dag i veckan. Det är fan detta som händer när socialism styr ett samhälle, alla ska vara likadana och alla ska åka på sin all-inclusive resa en gång om året. Ska dplay subventioneras med skattepengar eller hur menar du?

    Svara

     Jag har de flesta streamingtjänsterna men slipper leva fattigt för det. Jag är ingen höginkomsttagare. Hur mycket tror du det kostar egentligen? 🤔

     Svara

    Här hemma har vi enbart Dplay pga fotbollen. Men nu är den snart slut och då ska vi säga upp det. 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Jag skaffade dplay för att se estoniadokumentären. Så bra!!

     Svara

      Finns på YT så du kunde sparat dina pengar.

      Svara

   Krya på dig!

   Svara

    Tack 🙂
    Känns som en ganska ”vanlig” influensa för min del. Men saknar verkligen att känna smaken av mat, hehe

    Svara

   Så innan du läste det här så tänkte du att Exotb och PH var ”kul” program?
   Svinfulla unga korkade människor som är elaka, sviker varann så mycket som möjligt och har sex med så många som dom bara kan?

   Svara

    Jag eller annan i tråden?

    Som jag skrev i mitt ursprungsinlägg så vill jag se en del dokumentärer som ligger på Dplay. Exotb och Ph lockar inte mig det minsta. Men kommer inte skaffa Dplay efter att ha läst detta inlägg då jag inte visste att de ansvariga på kanalen inte verkar bry sig (inte ens att svara på kritiken).

    Svara

  Vilka är männen, initialer tack!

  Svara

   Nej, onödigt.

   Svara

  tyvärr bryr de sig inte, det enda som räknas är att det kommer bli ”bra” tv som trash vill kolla på 🙁

  Svara

  Jag har tidigare jobbat som castare för ett stort program för SVT och ett stort program för TV4. I båda sammanhangen har vi tagit ut brottsregister på alla deltagare. Båda kanalerna sa att vi inte fick ha med folk som är dömda för någon typ av våldsbrott, ingen ska behöva se sin förövare i tv.
  Jag känner att om man genomfört ett våldsbrott så är det ett ”litet” straff du får leva med livet ut, sorry, men det är inte en mänsklig rättighet att få vara med i tv.

  Svara

   Det är djupt problematiskt att ge människor som begår brott av denna karaktär något som helst utrymme att fylla egon som troligtvis rättfärdigar det dåliga beteendet. Psykiskt, fysiskt eller sexuellt våldsamma människor med problematisk kvinnosyn borde bannlysas helt. Å andra sidan. Vilken helylleperson söker sig till förnedrings-tv?

   Svara

    Som sagt, ganska många grader mellan helylle och dömd för våldshandling

    Svara

    Vad är din definition av helylle? Någon som inte misshandlar sin flickvän? Någon som inte är dömd för sexualbrott?

    Svara

   A*vid är ju dock dömd.. och p*ow dömd för droger. Så de verkar inte bry sig så mkt om det där ändå i ph

   M*na-Liza från eotb är dömd för grov misshandel så de skiter i om kvinnor är våldsamma med i det programmet

   Svara

    Du menar att det ska stå Anna-Lisa, och inte Mona va….? 😂

    Svara

     Skrattar bäst som skrattar sist. 😂

     Svara

     Haha nej, hon heter mona-liza!!!

     Svara

  De här programmen är väl dock ungefär det mest cyniska och exploitativa som görs? Ju större chans folk som tittar hatar dig ju större chans har du väl komma med.

  Svara

  extra intressant med tanke på vad en av deltagarna tidigare skrivit i en instagram story (Josephine Qvist). Där fick hon under en Q&A frågan om att vara med i Bachelor, och att hon borde kontakta de som gör programmet så de kunde göra en Bachelorette med henne.
  Hennes svar var att hon hade kontaktat produktionen, men de kunde inte göra det pga männen fick inte vara dömda för något. Det fanns inte tillräckligt ”bra” män för att ha med i TV.

  Men i Ex on the beach verkar allt vara tillåtet…

  Svara

   Wow!

   Svara

   Men va? Det finns inga män att ha med i tv som inte är dömda? Låter ju helt absurt. För över alla bonde söker fru människor.

   Svara

  Du bör kolla GDPR reglerna kring att publicera personliga epost adresser på en blogg. Epost adresser räknas som personuppgifter. Jag får inte ens spara epostadresser i min Outlook på jobbet…

  Svara

   Tack, jag tog bort dem för säkerhets skull. 😊

   Svara

   Räknas det verkligen som personliga e-postadresser? Det är deras arbetsmail

   Svara

    https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/samma-regler-for-alla/hantera-personuppgifter-i-e-post/

    ”E-post innebär i princip alltid att man behandlar personuppgifter. Själva e-postadressen i sig är oftast en personuppgift och all annan information i meddelandet som kan kopplas till en enskild person är också personuppgifter.”

    Svara

     Och ett företag är inte en enskild person menar jag

     Svara

      Men förefternamn@discovery.com är en person. Jisses.

      Svara

       En person med kundkontakt å sitt företags vägnar ja, inte en privatperson med rättigheter enligt gdpr. Det finns ett allmänt intresse av en epostadress tillhörande en pr-person på en kommersiell kanal

       Fysisk person
       Fysisk person är en enskild människa till skillnad från en juridisk person som är till exempel ett bolag.
       https://www.datainspektionen.se/a-till-o/

       Svara

      Det som menas är när man mailar från en mailadress som heter förnamn.efternamn@företagsnamn
      Då är det en personuppgift som går att kopplas till dig som person.
      Det är skillnad om du mailar från info@företagsnamn eller support@företagsnamn. Då är det inte en personuppgift och går inte att koppla till just dig som person, såvida du inte har signerat med ditt namn, då får mottagaren inte spara mailet för länge.

      Svara

       Men vi pratar om att publicera en epostadress. Som tillhör en anställd som godkänt att ställa upp med namn, bild och kontaktuppgifter på en hemsida

       ”Om den anställda valt att själv tydligt offentliggöra uppgiften
       Det är inte förbjudet att behandla känsliga personuppgifter som arbetstagaren själv har offentliggjort på ett tydligt sätt. Behandlingen av de offentliggjorda uppgifterna är då tillåten förutsatt att den följer grundläggande principer och har stöd i en rättslig grund.”
       https://www.datainspektionen.se/vagledningar/arbetsliv/tillaten-behandling-vilka-krav-galler/kansliga-personuppgifter/

       Angående känsliga personuppgifter

       Svara

   Skillnaden är kanske att de mailadresser du inte får spara inte har blivit publicerade i massa pressutskick och är extremt offentliga?

   Svara

   Alla ni som ifrågasätter, straffet för att bryta mot GDPR är enorma böter. Är ni villiga att ta den risken för ert företag?

   Svara

    I dagsläget är det inte många som är pålästa eller kan GDPR.
    Det är inte många som vet om att om person A och person B mailar och nämner person C, så måste person C bli informerad om att man behandlar dess personuppgifter.

    Svara

     Har man varit ute i yrkeslivet i nästan vilken roll som helst de senaste tre åren så har man fått flertalet utbildningar i GDPR…. Jag jobbar inom sälj och marknadsföring och jag kan nästan rabbla reglerna i sömnen… Så att så många här inte har koll på reglerna säger en hel del om bloggens läsare.

     Svara

      Eller så jobbar man bara inte med externa kontakter. Jag har inte fått nån utbildning i gdpr.

      Svara

  Tycker att programmen gått utför sen de bara har med heltatuerade personer som säsongat i magaluf i flera år. Josephine Qvist, Samir Badran med flera var jättebra i sina första säsonger. Finns väldigt mkt utåtriktade ungdomar som inte är halvkriminella som jag tror skulle göra bättre tv än de som de castat under senare år.

  Svara

   Frågan är väl om dessa utåtriktade ungdomarna med rent brottstegisterär intresserade av att vara med i dessa program..

   Svara

   För samir är inte tatuerad och har säsongat?

   Svara

   Jätte bra att du lyfter detta!

   Svara

  Hello alla som inte vill stötta dplay men som tycker eotb är för intressant för att titta bort, avsnitten finns på fulstreamsidor som exempelvis nyafilmer och dom är rätt snabba på att publicera när nya avsnitt släpps så titta där ist så tjänar dplay inga pengar!

  Svara

   Eller så betalar man för sig och slutar uppmuntra till kriminalitet.

   Svara

   Vilket otroligt hycklande resonemang?

   Svara

   Förstår inte det här resonemanget. Man vill så gärna ta del av utbudet men inte betala för det. Man ska få läsa bloggar gratis men utan att störas av reklam och man vill veta precis vad någon lagt upp men inte ge ett klick, få veta exakt vad som står i alla artiklar bakom betalvägg men inte betala. Fan vad folk är snikna. Tycker man att något är underhållande så varför inte bjuda på ett klick eller bara betala för det om det krävs?

   Svara

    Visst är absolut hyckleri men hellre det än att jag betalar ett företag vars beslut jag inte står bakom, vill titta för att ”hänga med” i snacket bland vänner och kollegor m.m.
    Betalar exempelvis för viaplay trotts att PH också finns att hitta gratis för jag VILL stötta det programmet så de kan fortsätta göra säsonger, hade inte brytt mig öht om EOTB slutade sändas dock.

    Svara

     Men då borde du ju rimligtvis inte titta på personen du inte vill ska vara med i programmet eller programmet som sådant? Du stödjer ju inte programmet säger du och står inte bakom det eller dess produktion. Så varför fulstreama?

     Svara

  Följer du GDPR verkligen när du delar med dig av personers arbetsmiljö på en offentlig blogg som läses av väldigt många? Tycker heller inte det bidrar med något till sammanhanget att posta deras Emailadresser.

  Visst, vi alla kanske kan googla upp deras emailadresser, men de ska nog trots det inte läggas ut på detta sätt..

  Svara

   Hur menar du att det går emot gdpr att dela med sig av någons arbetsmiljö?

   Svara

    arbetsmail.

    Svara

     Ah så klart. Skyller på min valvakströtta hjärna att jag inte gjorde den kopplingen. Sorry.

     Svara

  I PH är Alexandra tydligt att hon absolut inte vill vara i huset samtidigt som Arvid eftersom dem har ett personligt bråk sedan tidigare, och hon mår psykiskt dåligt av att en se honom.
  Produktionen sätter sedan henne och Arvid i huset ihop, Alexandra gråter och mår jätte dåligt psykiskt pga honom.
  Dem bryr sig uppenbarligen enbart om att göra drama och få tittarsiffror.
  https://nyheter24.se/noje/948982-alexandra-nord-om-skracknatterna-i-ph-fick-gomma-mig-i-kallaren

  ”– Jag sa till produktionen att jag tycker att han är obehaglig och att jag inte vill vara i samma hus som den människan. Han fick mig att må otroligt dåligt i huset, och jag lämnade till och med en gång och sa att jag inte ville komma tillbaka, säger Alexandra Nord och tillägger:

  – Jag fick två panikångestattacker och fick ligga själv i en källare och gråta i panikångest. Det var ingen som tröstade mig. Det här kommer så klart inte vara med på tv eftersom de var off camera, säger hon.”
  https://www.hant.se/noje/alexandra-nord-och-arvid-stenbacken-om-braket-innan-paradise-hotel/7013331

  Svara

   Men åk hem då? Istället för att försöka styra produktionen.

   Svara

    Så tjejen som blir mobbad/trackad så hon mår psykiskt dåligt ska lämna och killen tycker det att kul att få henne att gråta och må dåligt ska få vara kvar? Vad sänder det för signaler till unga personer?

    Svara

     För oss som inte tittar framgick det inte av din text han vare sig trakasserat eller mobbat henne utan bara att de haft ett ”bråk.” När du skriver såhär låter det såklart annorlunda.

     Svara

   Det där fallet kändes ju mer som att hon var överdramatisk tyckte jag.

   Svara

    Har du sett PH? dem andra deltagarna ställer sig upp flera ggr och skriker till Arvid att han ska sluta, att det är nog, att det räcker, dem tar honom åt sidan och säger att det han gör inte är okej, och han säger själv att han gör det för att han vill att Alexandra ska gråta och må dåligt eftersom han hatar henne så mycket.

    Svara

     Jag har aldrig sett PH och kommer heller inte att göra det i framtiden heller.

     Svara

   Jag hade ju hellre delat hus med Arvid än Alexandra såatte…

   Svara

    Då är vi två!!

    Svara

    Fast hur mycket du än ogillar Alexandra så är det inte okej att Arvid medvetet för allt för att hon ska gråta och må dåligt, sånt beteende är aldrig okej, oavsett vad man tycker om personen som blir utsatt.

    Svara

   Alexandra har sett hur fin och bra stöttning Diana har sagt efter hon gått ut med att Josie mobbat henne och försöker nu göra samma sak. Både Alexandra och Arvid hatar varandra minst lika mycket MEN Alexandra trycker på mobbning nu för hon får inte den backningen hon vill ha av oss tittare eftersom hon är den minst sympatiska människan som varit med i PH.

   Svara

  Helt tyst på Blondinbella-bloggen. Inga nya påsläppta kommentarer heller.

  Svara

  Tipsa Expressen/Aftonbladet? Eller det kanske redan har gjorts och dom ignorerar det för då kan dom inte skriva artiklar som genererar klick…

  Svara

  Du borde skriva ett inlägg om Carola Wetterholms egoism.

  Svara

  Är sjukt nyfiken på vilka dessa ”män” är.
  Vet ju att man 3 är han vars förnamn börjar på A men vilka är de andra?
  Initialer räcker.

  Svara

   1 är väl Arvid?

   Svara

  Vem är man 1?

  Svara

   Vill jag oxå veta!

   Svara

  Även leonaidas är dömd för narkotikabrott och josie och Alexandra jobbar som eskorter så är väl inte jättebra förebilder någon av dom

  Svara

  Det finns artiklar där alla tre män är namngivna, det går snabbt att hitta. Man 1 var med för några år sen och fick bl.a ett raseriutbrott och ”flippade” i poolen i ett avsnitt. Man 2 var med i någon av de tidigaste säsongerna och blev ihop med en deltagare som var med i den senaste celebrity-säsongen, och Man 3 är nu med i årets säsong för hundrade gången.

  Svara

  Alltså: Man 1 heter K**, Man 2 heter R***n och Man 3 heter A*******.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.