Rebecca Stellas covid19-beslut

Medan många andra influencers sticker huvudet i sanden och samtidigt låtas som att det regnar när det kommer till FOHMs nya restriktioner och riktlinjer, så gör faktiskt Rebecca Stella tvärt om.
Hon är helt öppen med att pandemin satt rejäla käppar i hjulet för henne vad gäller de planer hon hade för sin popup-store på Stureplan, men berättar samtidigt vilka förändringar hon och hennes kollegor gjort för att ändå kunna genomföra någon form av öppning på ett så säkert sätt som möjligt. Först anpassade hon sin smyglansering för kollegorna – istället för en storslagen middag så fick de besöka butiken på utsatta tider, två och två eller tre och tre, och sen avbokade hon öppningen och kommer själv inte att vara där för att undvika eventuell trängsel. 
Rebecca har åkt från USA för att vara i Sverige för lanseringen av butiken, och ställer trots det in de flesta av sina stora planer och samtidigt kan en person som Dasha Girine inte låta bli att leva på som vanligt med ursäkten att ”hon har antikroppar”?

Tänk om alla influencers tog bara hälften så mycket ansvar som exempelvis Rebecca Stella och Alexandra Bring?
Förstår ni vilken skillnad det skulle göra?

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför avblåste hon inte hela grejen? Rekommendationerna säger ju att man inte ska träffa andra förutom personer i egna hushållet?

  Jag förstår att man ibland måste gå emot det för viktiga ärenden, men för en butiksöppning NEJ!

   Rebecca själv och medarbetarna träffade ju alla inbjudna influencers. Bidrar ju till stor smittspridning. Tänk längre än dit näsan når snälla!

    Trots allt extremt stor skillnad mot att tränga ihop alla på samma yta. Förutsatt att personalen är frisk minimerar du risken för smittspridning mot att gästerna minglar.

     Förutsatt att ALLA är friska menar du väl. Men det är omöjligt (och oförskämt) att anta

      Nej syftade inte på ”alla.” Det är skillnad på om tre pers i personalen för smittan vidare mot om 200 influencers gör det. De som riskerar smitta här är ju personalen, de andra exponeras inte tillräckligt mycket av att vara i en butik en kvart.

     I sthl Uppsala skåne Örebro Jönköping västra & östra Götaland och Hallands län får man bara handla i mataffärer och apotek . Är Rebeckas affär en mataffär eĺler ett apotek? Annars ska ingen gå dit antingen det bara är 2 kunder i taget eller liknande!

      Tyvärr är det inte många som följer rekommendationerna. Jobbar i butik och folk strosar runt som vanligt. Mest är det gymnasieungdomar i större sällskap som tycker om att fördriva tiden på det viset🤬

      Nej, fel fel fel !!! Du FÅR visst handla i vanliga butiker herregud ….
      Du får resa, du får gå på restaurang, du får gå till jobbet, du får gå på gym, du får gå på spa mm mm . Vi har inte ett enda förbud i Sverige lär er det! Använd sunt förnuft bara.

       Men snälla, rekommendationerna ska följas, det är inte bara lite ”tips”.

       Sunt förnuft är att följa rekommendationer! Vad tror du rekommendationer är tillför?!

    Ja, lite oklart varför det är ett föredöme medan Dashas beteende är förskräckligt trots antikroppar.

    Inget av det är inom rekommendationerna, och jag är inte så himla säker på att Rebeccas beteende orsakar mindre spridning än Dashas i det här fallet.

   Fast hon kunde ju träffa influencers?

   Kan inte låta bli att bli provocerad av sådana typer av kommentarer. Vem är du att avgöra vad som är ”viktigt”? Självklart skulle det vara allra bäst för smittspridningen om ALLA i hela världen höll sig isolerade i X antal månader, samt att alla testades och sedan fick ingen släppas ut förrän samtliga på jorden var friska. Men vad skulle följderna av det bli?

   En butiksöppning är kanske inte lika ”viktig” som att en läkare går till sitt jobb, men den som bedriver en verksamhet måste ju se sin verksamhet som viktig. Det handlar ju om att försöka få sitt företag att klara den ekonomiska krisen och inte gå i konkurs. Om ett företag som säljer smink (eller vad det nu är hennes företag säljer) och har en inplanerad butiksöppning som de helt struntar i, så kanske det leder till att företaget går i konkurs. Eller i vart fall att anställda behöver sägas upp.

   Ett företag kommer ju självklart inte att välja ett ekonomiskt dåligt alternativ bara för att ”tänka på andra”. Så fungerar det ju inte i världen. De kommer att följa lagar och regler, för det måste de. De kommer även troligtvis att göra en avvägning mellan den ekonomiska förlusten och den eventuella ”badwill” som de kan drabbas av. Sedan göra det som de bedömer innebär minst risk för verksamheten. I det här fallet var det då tydligen att öppna butiken men på ett annorlunda sätt.

   Vi måste sluta vara så otroligt naiva. Det är inte svart eller vitt. Det är en skitsvår situation – skitsvår. Det är nog inte så jäkla lätt att driva företag just nu och ansvara för företagets överlevnad, personalens anställningar, osv.

    Håller med. Blir också förundrad över kommentarer som ”det är ju bara för good will” nedan. Såklart, om ett företag gör nåt bra så förtjänar de good will, det är poängen.

    Klok kommentar! Det ÄR verkligen skitsvårt och inte så svartvitt som många verkar tro.

    Äntligen lite nyansering. Tack!

    Jag bor utomlands, här är det mycket tydligt vad som gäller och inte. I sverige lämnar man det upp till individen att föhålla sig till de regler som finns. jag tyckr var och en kan se efter sitt eget och ha lite mer förståelse för hur tufft det måste vara att försöka navigera sig igenom driva företag, viljan att leva som vanligt och ansvaret för ekonomin och sin egen och andras försörjning.

    tack för en nyanserad och bra kommentar! jag driver företag utomlands och det är omöjligt att hinna och kunna planera då regler tillkommer 2 dagar i förväg…. Helt plötsligt ska allt stängas och inkomsterna går ner på noll men personalen kan man inte bara sätta på a-kassa på en gång, och man ska fortfarande betala skatter, hyra mm….

   Hon är en idiot som ens kör pop up butik under pandemin. Hon hade kunnat blåsa av för länge sedan. Man ska inte gå i butiker ALLS, så länge de inte är mat eller apotek.
   Regeringen har inte mandat för att tvångstänga men de har fortfarande sagt man ska inte gå i butiker.
   Hon fick kritik i kommmetarer och på den här bloggen och efter det vågade hon väl inte köra sitt event. Men hon har skitit i restriktionerna hela tiden med att ens dra igång detta med butiken.

    Dessutom är covid19 luftburet. Jag vet att många människor är rädda för det ordet och att det skrämmer dem, men det är sanningen. Och det är luftburet 16 timmar inomhus. Så det spelar ibgen roll om man är få i en butik, räcker med att 1 smittad person har gått där innan så finns smittan kvar i luften

     Nej, det är inte luftburet. Sluta sprid fake News, det är en droppsmitta.

     16 timmar, man baxnar ju av folks sätt att presentera helt orimliga fakta i detta kommentarsfält. Titta på någon som röker nästa gång, titta på rökmolnet, hur det sprider sig, stiger och späds ut, allt på MAX en minut. Att tro att ett virus magiskt skulle kunna hålla sig luftburet och flyga runt OCH vara smittokraftigt i sexton timmar….

   Hanna Friberg hannalicious som var på Rebecca Stellas butiksevent är sjuk nu…. kolla hennes stories!!
   man smittat exakt lika mycket innan man får symptom. Enligt en nu studie så drivs 70% av pandemin av den spridning som sker av personer INNAN de får symptom. Pga av att det är en luftburen smitta så man inte utsättas för någon som hostar eller nyser för att bli smittad.
   Sååååå osmart att köra butiksöppning och events nu….

  Föredömligt.
  Helt off topic, men Blondinbella har inte uppdaterat bloggis sen i måndags

   Hej Bella!

   Hon kanske gick under jorden efter avslöjandet om att hon varit med en gift man. ( inte vet jag,,,rycker på axlarna)

    Va? Varifrån kommer detta?

    Samtidigt som hon själv måste ha varit gift med Odd väl?

     Nej det måste hon inte ha varit , om det stämmer att en man varit otrogen med henne under sitt äktenskap som tog slut 2011, alltså mannen skilde sig 2011 så IL borde ha varit 20 år och det var ju då innan hon träffade Odd. Hon är nog sjuk som barnen, så därför inte uppdaterat.

      Covid kanske har hittat henne till slut…

    Vad är det för avslöjande?

    Men det är säkert något skit som hon själv kokat ihop för pr

   Vi ber för det har nämnts flera gånger under varje inlägg denna vecka, vi bryr oss inte

   Vad skönt.

   Jaha, då vet vi det. Tack för informationen!

    Är osunt intresserad av hur det går mellan Bella och Paul. Och läste något om plagiat? Vad handlade det om..? Och otrohet med annan (gift) man. Vad händer..??

     Sluta blondinbella

     Relaterar till osunt intresserad😂

     Det är g som fantiserar och kokar ihop, och eventuell otrohet är många år gammalt, typ tio.

      Så för att det är gammalt- är det ok??!!

       Otrohet är ALDRIG ok!

     Killen blev lurad att vara otrogen och han ville egentligen inte ejakulera i Blondinbella alls. Efteråt tyckte han att bellan var ihålig och tom.

   Vilket jäkla tjat det var om detta då.

   Var nöjda att hon inte bloggar så slipper vi henne. Är ju ändå bara lögner hon spyr ur sig där.

  Håller med om att hon verkligen varit ett föredöme på alla sätt! Aldrig vetat mycket om Rebecka Stella men går upp för mig nu iom det här hon är extremt professionell. Dessutom skapar hon bra good will åt företaget, aldrig varit intresserad av influencersmink men det här kommer jag att testa. Är hon lika proffsig med allt är det nog inte dåligt.

   Hahaha! Mmm trovärdigt.

  Bra att nån visar lite ansvar… Men vet inte hur det ser ut med ev ”goodiebags till dom 200 första” osv…. 🙄 😁

  ”kommer jag inte kunna”… Well, skippa ”kunna” och det blir lite mer kraft i inlägget tycker jag personligen… 🤷🏼‍♀️

  Förtjänar väl inte direkt en applåd det borde vara för givet

  Förlåt men du kan INTE säga att Rebecca Stella tar ansvar för Corona. Bara en vecka sedan festade hon loss i restaurangen Papa (som verkar vara en restaurang/nattklubb) med hotshots och dans. Sen har hon ätit ute nästan varje dag i olika restauranger (exempelvis Sturehof där hon är stammis). Hur coronavänligt är det?

  Hon ställer in sin meet & greet för att hon var TVUNGEN. Annars förstör det hennes varumärke.

   Precis. Förstår inte Camillas förkärlek till Rebecca angående det här?

   Lättlurad

   Precis så, vad skulle hon göra, vad hade hon för val OCH man kunde se på andras storys att det var ganska många i butiken samtidigt, inte bara två eller tre personer åt gången. Konstigt med dessa hyllningar….

   Exakt! Camilla har du missat alla stories när Rebecca var på papas på Östermalm och bidrog till smittspridningen…

     Nä jag menar när hon tillsammans med några andra tjejer gick till papas restaurang på Östermalm. Papas kör ofta nightklubb light på helgerna men nu kör de nightklubb i smyg där folk dansar och öser på som om de vore på V. Samma personer som driver papas som jobbade länge på V nämligen.
     Hon var där med Alexandra och några andra. Det var flera stories där folk dansade på borden och stolarna och sjöng osv osv

      Hon var med Fanny lyckman och Emilie Jonsson bland annat

  Tänker på detta med att influensers fick komma in i 2 och 2 eller 4 och 4. Låt säga att någon som kom dit hade Corona, kan inte detta föras över på produkterna eller sitta kvar på ytorna i några timmar? Tänk om Rebecca eller hennes perinatal blev smittad under kvällen, hade dom kunnat smitta resterande influensers? Bara undrar rent hypotetiskt hur säkert det är

   Inget är ju 100% säkert. Utan vad man får ge henne cred för är att hon och företaget gjort sitt yttersta för att minimera risken.

    Fast det yttersta hade ju varit att inte ha något event alls just då.

     Håller inte med. Hon måste ju göra en avvägning för att företaget ska överleva.

   18 dagar sa de väl att viruset kunde överleva på vissa ytor. Det är därför man gasar utrymmen där man vet att covid funnits. Vi hade såna rymdgubbar i fikarummet på vårt jobb efter konstaterad smitta hos en av våra chaufförer

  ”Rebecca har åkt från USA för att vara i Sverige för lanseringen av butiken, och ställer trots det in de flesta av sina stora planer”

  Vilken hjälte hon är ändå! Rest från USA mitt under en pandemi för att släppa in lite färre folk i sin butik!

  ”Jag hoppas ni förstår att jag inte kommer att vara på plats på fredag. Jag kanske tittar in någon gång under dagen” säger hon i videon. Ett sånt föredöme! Och ja, hon gör verkligen tvärt om i och med att restriktionerna tydligt säger att avstå från att vistas i butiker och träffa personer man inte bor med.

   Hade Rebecca Stella brytt sig om pandemin skulle hon stannat i USA.

  Men sluta, hon är inget föredöme. Hon uppmuntrar ju ändå till att strunta i rekommendationerna och träffa folk även om det är i mindre grupper? Och reser. Men det kanske inte är lika illa att resa till Sverige som det är att resa ifrån Sverige?

  Oj nu fick jag en mer positiv bild av henne! Trevligt när det händer

   Exakt samma hände mig när nån började klaga på henne härinne 😊 Hon verkar ju superduktig & smart.

  Jag vet inte vem Dasha Girine är men varför skulle man inte kunna leva som vanligt om man har antikroppar? Då kan man ju varken smittas eller smitta andra.

   Kan man inte smitta andra om man har antikroppar?

    Nej!

    Du måste utveckla covid-19 själv först för att kunna smitta andra.

    Har du antikroppar blir du inte sjuk.

    Folk blandar ihop att man kan vara sjuk men symtomfri och då smitta, med att man inte är sjuk men ändå smittar.

    Vad man inte vet är hur länge man har antikroppar och då också ett skydd och om man då tillhör den lilla procenten som kan bli sjuk en andra gång och då också smitta.

     Alltså bli sjuk en andra gång den dagen när man inte längre har antikroppar.

   Man bidrar ju fortfarande till trängsel mm ute.

   Därför att du fortfarande kan smittas av andra strängar av covid19. Finns 20 strängar totalt. och nu har över 700 personer i norra Danmark smittats Av en muterad variant via minkar. Kyss immunitet hej då om det sprids… då är världen i katastrof för att då kommer inte vaccinen funka heller, då vaccinen är baserade på andra strängar

  Bättre än ingen ansträngning men varför inte mer om Kenzas uppenbart provokativa beteende med resan?

   Det kommer kanske?

    Dig kan man alltid lita på! ⭐️

   Man kan bara hoppas att karma biter henne i 🍑, hårt.

  Katrin Z, som just varit till marbella, mer eller mindre idiotförklarar dom följare som kritiserat resebeslutet i dagens podd. Folk är bara missunnsamma och okunniga enligt henne. Det är mindre smittorisk där än i Sverige i och med användandet av mask. Flyget är mindre osäkert än Ullared. Man vet mer om smittan nu än i mars då hon isolerade sig så det är inget argument gentemot henne heller påstår hon. Vad säger du om hennes argumentation, Camilla?

   Va säger man om KZ överlag liksom😴

  Om vi ska ta förgivet att det endast är personalen som riskerar att sprida smittan vidare: viruset kan spridas trots att du endast träffar personer två och två eller tre och tre åt gången

   Personalen kommer inte hinna utveckla viruset på den korta tiden, det tar ca 48 timmar ”normalt” att bli smittsam from att man smittas.

    Kommentaren jag svarade på, som hamnade fel, skrev: ”De som riskerar smitta här är ju personalen”. Då utgår vi alltså från att någon i personalen är smittad och kan då sprida smittan vidare till kunderna

   Nej, du blir inte smittsam under den tiden- tidigast dagen efteråt.

  Jag är JÄTTE rädd att ta Corona test. Rädd för topset som ska in så långt. Är sjukvårdspersonal och mår inte bra så jag känner mig tvungen att testa mig.

   Det är inte alls så farligt, lovar! Och jag har välutvecklade kräkreflexer…plus att det går fort!

    Hon kanske ojar sig för att testas i näsan 🤷‍♀️

   Varför är du rädd? Alltså om du jobbar inom sjukvården så vet du ju hur testet tas, det är ju inget farligt? Går över snabbt dessutom. Vissa saker är obehagliga men måste man så måste man! Du är vuxen och kommer klara detta, hejja hejja!

    Men snälla. Jobbar själv i vården och tyckte testet var högst obehagligt. Bara för att man är vårdpersonal så kan man ändå känna rädslor och ångest, även om man vet att det egentligen inte är farligt. Väldigt många av mina kollegor var lika nojiga som jag var.

     Okej meningen var att det skulle peppa lite, kanske ta ned oron lite eftersom det inte är så mycket att hetsa upp sig för? vad ska du göra istället då? Avstå testet för att du är rädd? Man får vara rädd, det förstår jag! Men i en sån här situation får man väl väga upp o tänka att nej, detta måste jag göra?! Inte undra på att folk kallas snöflingor…

    Men orka vara så jävla känslig för ALLT!!!

     Allt? Vem har sagt det?

     Va? Vem/vad är känslig?

     Exakt. Det är väl bara att bita ihop och ta testet. Folk får ångest och bryter ihop för tamejfan alla möjliga skitsaker nuförtiden. Hur skulle dessa ömtåliga prinsessor/snöflingor överleva i ett tuffare land än Sverige alternativt förr i tiden då livet var betydligt hårdare?

   Vad oväntat att en sjukvårdare är rädd för det den utsätter andra för. Seriöst alltså, trodde de i sjukvården inte var alls rädda för tester, blod, sprutor osv.

    De är ju bara människor de med…

    Jag jobbar inom vården men är jätte rädd för sprutor och andra nålar. Är väl inget konstigt med det egentligen.

    Du driver va?

     Nej jag driver inte. Kanske haft någon bild i huvudet att de som inte har svårt för såna grejer söker sig till vård/medicinyrken. De läkare jag känner kan sitta och sy i sig själva utan problem.

      Haha! Jag känner en kirurg som inte klarar av var. Läkare är lika mycket individer som du och jag.

       Va är läkare individer?? Läs vad jag skriver. Det är ganska ovanligt att folk som svimmar av blod, är nålrädda, inte klarar av att sy i någon osv utbildar sig till sjuksköterska eller läkare.

   Men vad menar du egentligen? Du ska väl ändå inte gå in och jobba om du känner dig sjuk även om det inte är corona? Speciellt med tanken på ditt jobb där du ska vistas med människor som redan har nedsatt immunförsvar, ska du utsätta dem för flera sjukdomar än den de redan har?

    På mitt arbete kör vi screenings ibland. Då har man liksom inget val. Och har vi symtom måste vi stanna hemma och då blir vi beordrade att testa oss (jobbar i vården). Så vem har sagt att TS arbetar sjuk?

   Ursäkta men tagit annat prov i näsan men med lång tops. Aldrig mer never again.

    Också tagit test (nasopharynxodling) sådär och det är obehagligt! Meeeen har också fött barn. Allt går, man klarar det!! Kämpa 💪🏼

   Det behöver du inte vara! På mig kittlades det som fan 😃

   Men gud, nasorpahyx odlingar är standard och tas vid bakteriella infektioner. Har tagit de mer än 30 gånger i mitt liv. Inget farligt händer

  Alltså hennes ansikte!!!!! Herregud

   Är ljudet skevt eller artikulerar hon skumt?

  Men varför ställer hon in när hon hade ett sånt event för influensers ?

  Tycker det är märkligt att influencers ska applåderas och höjas till skyarna när de visar sig ta sitt ansvar i dessa tider, som att de skulle vara viktigare personer och ha svårare att följa restriktioner än oss andra? Det är en självklarhet i nuläget, alla människor ska ta SAMMA ansvar och vissa ska inte hyllas pga uppoffringar mer än andra. Sen är det såklart bra att de, med tanke på sitt yrke utåt i sociala medier, föregår med gott omdömde och påverkar positivt. Men ska de hyllas för det? Vetefan.. det bör vara mer sunt förnuft och normalt beteende än något annat just nu.

   Fast det här är ju uppenbarligen en bransch där det knappt finns några positiva exempel. Då tycker jag det är helt okej man lyfter de positiva som finns, t ex detta.

   Faktiskt. Men i jämförelse med många andra influensers som glatt lever på som vanligt framstår Rebecca nu som ett geni (fast hon egentligen bara följer samma rekommendationer som ALLA ska göra) 😂

   Hyllas när hyllas bör, och här tog hon helt klart rätt beslut. Just detta beslut alltså. Sen att hon festat loss bland en massa människor några dagar tidigare är däremot korkat.

  OT, men vad tror ni är på G med Bella? Hon har inte uppdaterat bloggen på flera dagar, och på senaste inlägget är det bara ett fåtal kommentarer, som om hon blockerat publicering av nya kommentarer mitt i. Känns som något hänt, instagram har inte heller uppdaterats lika flitigt som vanligt.

   Eller så kanske det är precis det hon vill att vi ska tro – att något hänt alltså.

  18 dagar sa de väl att viruset kunde överleva på vissa ytor. Det är därför man gasar utrymmen där man vet att covid funnits. Vi hade såna rymdgubbar i fikarummet på vårt jobb efter konstaterad smitta hos en av våra chaufförer

  Måste bara säga att jag såg hannalicious och lojsans story ganska tidigt på kvällen där de visade att de bara var de 2 i butiken och då var det tomt och tyst. Nu kommer jag tyvärr inte ihåg VEM det var, men såg en story från en annan influencer lite senare på kvällen, då var det högljutt och stimmigt samt måånga fler i butiken. Hon filmade produkter, sig och sin kompis i spegel-fönstret och i reflektionen bakom dem såg man en mängd olika personer. Tanken var fin men det funkade nog inte i praktiken.

  Den ansvarsfulla människan Anna Book som skulle vara sååå ansvarig under den här pandemin och verkligen ta ansvar för sig själv, har i 2 dagar varit ute å flängt. Bland annat hos frisören och Ikea idag. Har inte Stockholm restriktioner att bara åka till mataffär å apotek? Inga onödiga utflykter?

  Man får ju jobba. Att gå på events är faktiskt influencers jobb hur banalt det kan låta. Alla andra butiker får vara öppna så varför ska inte hennes få vara det? Sen är det upp till var och en att följa myndigheternas restriktioner och faktiskt inte gå i butiker. Känns som de flesta som gick på hennes event nu faktiskt bor i krokarna och det är faktiskt gångavstånd, dom åker ingen tunnelbana och behöver inte trängas. Det som inte är okej att i Stockholm som privatperson springa runt i affärer nu i några veckor. Vi har dubblat våran smittspridning mellan två veckor här i Stockholm. Det är galet…

  Jag gillar Rebecka Stella, men blir sjukt irriterad på att hon i våras satt och kritiserade Sveriges metod att hantera corona. Hon kunde inte förstå varför landet i stängde ner osv osv. Men nu åker hon själv till fria Sverige och njuter av äta ute, öppna butik och träffa kompisar. Sverige duger när det passar henne själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *