Paulas restriktionsinlägg

Hur många känner att dom lever perfekt enligt restriktionerna, egentligen? 
Som alltså jobbar hemifrån, inte träffar någon annan än sin hushållsfamilj, inte åker kollektivtrafik för att hämta eller lämna barn, som inte träffar någon släkting/vän/kollega överhuvudtaget, som undviker affärer ink. mataffärer för att beställa hem allt (naturligtvis inte till ett ombud så man måste gå och hämta det där utan med kontaktlös hemleverans). Som inte någonsin skarvar och gör ett ärende ner på stan. Eller går in på mataffären. Eller låter barnen ha en lekdejt efter skolan en dag. Eller vad det nu kan vara. // Paula Rosas

Paula skriver ett inlägg om restriktionerna och rekommendationerna kring Covid-19 som är bra, men jag känner att hon liksom missar målet med ungefär en halvmeter.
Hon berör inte det riktigt problematiska i situationen, kanske duckar hon eftersom det har med hennes arbeta som influencer att göra, men runt det tassar hon likväl som en katt kring het gröt.
Och vad är då detta ”problematiska” som kallar det?
Jo, själva publiceringen av de saker hon gör som inte riktigt är i enlighet med FoHMs riktlinjer och restriktioner.
DET är det riktigt problematiska här. Vad hon skickar ut för signaler, vad hon påverkar och inbjudet till för typer av beteende hos de som följer henne.
Det handlar inte om att hon och Hugo går och kör ett privatpass för Pischa på Hugos födelsedag, utan problemet är när de publicerar detta inför sina följare och de signaler som detta sänder ut.
Jag skrev om det redan i våras, när Isabella Löwengrip skulle åka någonstans och skrev om det på sina sociala medier, och tydligen behövs det skrivas igen.

Vad en enskild person gör eller inte gör är inte problemet här, utan problemet är när de publicerar det på sina stora plattformar.
Hon och Hugo hade kunnat gå och träna på hans födelsedag och struntat i att lägga upp det på sina sociala medier, men det vill de inte och det är DÄR min kritik kommer in.
De är influencers, som vanligtvis tar ganska bra betalt av företag, just för att påverka sina följare och det här är kanske lite av baksidan då av att vara just en influencer – så länge de publicerar allt de gör på sina plattformar, för just nu influerar hon till att det är okej att skita i restriktionerna och DET är problematiskt.
Så jag tycker inte riktigt att Paula kan diskutera som hon gör, utifrån vad hennes läsare, alltså enskilda privatpersoner gör eller inte gör eller förhåller sig till riktlinjerna, för hon skriver inte och publicerar inte i egenskap av privatperson, så där faller hela hennes argumentation.
Jag tycker det nästan är lite fånigt att försöka gömma sig bakom, om jag ska vara ärlig.

Har man njutit av den sötma som livet som offentlig person – i detta fall som influencer – givit, så får man nog bara vackert tugga i sig kritiken man får när man helt plötsligt låtsas att man är en privatperson som agerar och diskuterar, trots att det sker på exakt samma plattform där man nyss var en influencer med inkomstbringande samarbeten.
Jag tänker att Paula kanske får tänka ett varv till för att hamna på banan med vad den här kritiken och diskussionen egentligen handlar om.

Ps. Hur många gånger kan man använda ordet problematiskt i en text innan själva användandet blir en smula problematiskt? 
Frågar åt en vän.

[Syntolkning: Bilden föreställer Paula, vid en bänk i köket. Hon bär en orange tröja med matchande hårband och håller på att fylla en bakform med deg.]

204 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Blir lite fånigt att använda ”men ingen gör ALLT” som försvar till att man själv missköter sig mer eller mindre rejält. Jag följer alla restriktioner förutom att gå till mataffären då leverensen inte riktigt funkar där jag bor (dock är inte att gå till mataffären en restriktion, bara att använda alternativ om det finns tillgängligt uppmuntras, uppenbarligen har inte alla tillgång till hemleverens).

  Svara

   Samma här, har dock möjlighet att få mat hemkörd men har promenadavstånd till mataffären.
   Sitter hemma och RUTTNAR vid mitt köksbord med alla mina kursböcker och längtar efter biblioteket.

   Svara

   Samma här. Jobbar hemifrån, går och lämnar/hämtar barnen hos dagmamman alt. tar bilen, träffar enbart min familj, försöker beställa så mycket det går på internet och hemleverans. Det enda som inte går är maten, men då åker jag och handlar på förmiddagen en vardag när det är i princip tomt.

   Svara

   Gör så gott jag kan. Hade tänkt börja handla mat online, men tiderna för upphämtning tar slut två veckor i förväg så jag måste in i affären, men åker dit på morgonen eller på kvällen när det är lite mindre folk.

   Svara

    Så är det för mig också – men då får jag dåligt samvete och känner mig som en sån som i te håller restriktionerna eftersom de här.mine gen framförhållning som är dålig. Hade ju dessutom helt klart överlevt på havregryn osv i två veckor.

    Svara

   Jag gör mer än ”allt” och har gjort det sedan februari för min egen skull.

   Om vi som gör ”allt” talar ut så att säga, gör det någon skillnad?
   Tror inte personer som Paula att vi finns? Är våra liv någon slags myt för henne?

   Svara

   Paula och Hugo är dessutom några av de få som kan göra det mesta hemifrån.
   Paula har ett jobb hon kan sköta hemifrån. Alla möten kan ske online och de samarbeten som kräver resor till tex hotell, badhus, Kolmården, fjällen osv får helt enkelt vänta. Precis som resten av världen får vänta med sina resor.
   Hugo borde också kunna sköta det mesta hemma. Resa runt till butiker just nu känns inte viktigast.

   Paula har släppt videos där hon visar tips på hemmaträning. Varför åker hon ens iväg och tränar? Träffa familj? De är ändå en familj på fyra, ingen av dom kan uppleva speciellt mkt ensamhet om de ser till att hålla sig hemma.
   Tänk på alla som sitter ensamma genom detta. Där kan man fan gnälla.

   Jag kommer inte på något alternativ mer än akuta besök på sjukhus som gör att de behöver träffa andra. Resten är bara fula och dåliga ursäkter.

   Så jävla dåligt!

   Svara

    Håller helt med. Blir så provocerad och ledsen av henne på senaste tiden. Hon har alla möjligheter att följa restriktionerna 110%. Familj, stort hus, trädgård, bilar, nära till grönområden, uterum, möjlighet att göra sitt jobb hemma själv eller med en kollega max. Det är extra provocerande när hon bara har anstängt sig i vadå 1, 1.5 månad också… förlåt för tråkig ton men är så trött på folk dom tror de står över rekommendationerna och alla andra.

    Svara

     Exakt! Hela den familjen är så priviligierade att de skulle klara ett helt år hemma utan att behöva åka hemifrån eller träffa andra. Men att ha tråkigt är det värsta som finns.
     Att lilla mormor kanske dör precis som morfar får man väl ta, så länge de får umgås med släkten och göra kul saker som att resa, ta in på hotell, gymma osv.

     Svara

   Jag med. Jobbar hemma, handlar online, träffar ingen …tråkigt ja, men det är ju en pandemi 🙄Men det är tydligen oerhört provocerande att man försöker leva enligt restriktionerna, det läste jag på toftbys blogg. Vet inte varför jag läser den, hon stör mig ofantligt mycket…hon har aldrig brytt sig om Corona utan har levt som vanligt, först skyllde hon ju på att hon måste rädda alla restauranger, och sen kunde hon peka på antikroppar som hon var så duktig som fick …och hon vet ju allt. Hon vet inte vad ödmjukhet är. Sa jag att hon stör mig? 😅

   Svara

   Jag gör också mer än allt. Bor ensam, är hemma, beställer hem mat osv. Kan räkna på en hand antal gånger jag träffat någon annan eller gjort något .. Är i riskgrupp. 30 år. Folk förstår inte hur sjuk jag kan bli

   Svara

   Ingen jag känner följer råden om jag ska vara ärlig. Folk träffas, dricker öl, äter middagar, åker utomlands osv. Jag själv följer väl inte heller allt som jag borde.

   Svara

   Fast gå till mataffären får man göra men då helst ensam, håll avstånd, ha gärna en lista så det går snabbare. Istället är det par, kompisgäng och hela tre generationer av familjen i butiken.

   Svara

   Samma här och ALLA jag känner ”gör som man ska”. Förutom storhandling en gång i veckan på matbutiken på en noga utvald tidpunkt. MÖJLIGTVIS ett extra butiksbesök om det veeerkligen krisar och det går att handla utan att behöva trängas. Hur kan det vara så j#vla svårt att bara följa restriktionerna?/ mindre by i Norrland där matkasse-onlinehandel inte är möjligt

   Svara

   🍓 ­­­K­­­o­­l­­l­a i­­n m­i­­n t­­­o­n­­­å­­r­­i­­n­­g­­­f­­i­­­t­­t­a ­­­-­­­ http://foto016703.us17.club

   Svara

  När de dessutom har ett utegym så känns det väldigt onödigt att utsätta sig själv och andra för eventuell smittspridning genom att besöka anläggningar.
  Att hennes egna morfar gick bort i Corona och ändå fortsätter hon leva som hon gör och även då träffa sin mormor. Hon är inte den snabbaste pulkan i backen om vi säger så.

  Svara

   ”Hon är inte den snabbaste pulkan i backen” 🤣🤣🤣👏

   Svara

   Inte en utomstående jävel bryr sig om hennes anhöriga. Det enda vi bryr oss om är att bli av med covid. Helt. Låta sjukvården slippa gå på knäna.
   Låta butiker, restauranger, biografer osv få en chans att snart få öppna igen och förhoppningsvis återhämta sig. Låta alla i riskzonen slippa rädslan över att bli smittade och dö en hemsk död.

   INGEN bryr sig om att folk har tråkigt hemma och bara måste få låta mannen ha lite kul å gå på gym (vad är han, fem år?). Inga barn där av att ha tråkigt under ett år och inte få leka med vänner som normalt. Ingen bryr sig om att Paula måste få träffa sin släkt. Hon dör inte av att inte träffa dom. Däremot kan andra dö för att hon och så många andra plötsligt blivit obstinata barnrumpor.

   Svara

    Det saknas en bredare lins här. Andras liv är naturligtvis lika viktiga. Man kan inte stoppa allt för en epidemi där så relativt få dör. Det skulle få långtgående konsekvenser.

    Svara

   Yep, Hon bad mig hålla käften när jag påpekade det till henne i somras… moget va?

   Svara

  Jag blir precis som min medkommentator ovan så less på all användning av argumentet ”ingen gör allt”. Jag gör faktiskt allt. Jag sitter hemma och pluggar hela dagarna, träffar inga förutom läkarbesök och matinhandling, och i den mån det är möjligt (bor lantligt) beställer jag även mat istället för att trängas i en butik.

  Svara

   Exakt. Här går barnen förstås i skolan, men vi håller oss hemma på helgen, träffar inte släkten och undviker butiker mm
   Så omöjligt är det inte om man ”vill”

   Svara

    Vi gör allt, jag kan dock inte jobba hemma pga är lärare. Men vi träffar ingen, handlar kl 8 på söndagsmorgonen för att slippa folk. Men våra anhöriga är sura och tycker att vi överdriver 🤷🏼‍♀️

    Svara

   Så tacksam för att ha medmänniskor som faktiskt försöker göra allt de kan!
   Själv åker jag kommunalt till och från jobbet (har inte bil eller körkort) och måste jobba på mitt jobb, kan tyvärr inte jobba hemifrån och har ett samhällsviktigt jobb. Umgås me personerna jag bor med och mina föräldrar, alla andra träffar vi utomhus eller inte alls. Handlar i mataffären var 10de dag men beställer allt annat.

   Svara

  De flesta av föräldrarna på vår skola följer restriktionerna och låter inte barnen leka hos varandra. De ses ju hela dagarna endå. Men två kompisar till min dotter får fortsätta leka vilket min dotter såklart tycker är svårt att förstå och blir ledsen över. Känner mig så elak som inte låter henne, samtidigt så tycker jag de är så viktigt att alla tar sitt ansvar..

  Svara

   Synd att barnen med föräldrar som följer restriktionerna blir lidande

   Svara

   De kan väl gå hem och leka utomhus hos kompisen ett par timmar? Som sagt, de träffas ju ändå hela dagarna så känns ju som att det är större risk att bli smittad om de ändå sitter i samma klassrum.

   Svara

   Min son grät en skvätt idag för att han inte fick leka med en kompis efter skolan. Vi har haft som regel att inte ha någon lek inomhus med kompisar i flera månader nu…. så det känns tråkigt när min son gråter med Paula hintar om playdates….

   Svara

    Oj vilken störd kommentar. Du kan ju omöjligt må bra stackars människa. Såklart det är provocerande att vi är många som följer restriktionerna och sen sitter en jävla flunsa och basunerar ut för alla sina 100.000 följare hur lite hon bryr sig.

    Svara

     Jag mår fantastiskt. Ni här inne (98%) förtjänar att talas med som skit. Ni sitter här dag ut dag in och letar fel hos folk ni aldrig träffat. Nu påverkas någons son av att en influenser sagt att hon ska på playdate? Förstår ni ens hur sjuka i huvudet ni är? Herre.

     Svara

      Men hennes son påverkar såklart inte av det 😅 Det känns bara provocerande att själv följa restriktionerna till punkt och pricka och se till att ens barn också gör det – dvs tar sitt ansvar för att få slut på smittan – och sedan läsa om influensers som totalt skiter i det!

      Svara

      Nej du mår inte fantastiskt. Vem försöker du lura?

      Svara

      Hur går det med din läsförståelse?

      Svara

       Du verkar gilla att använda ordet läsförståelse på fler platser här i kommentarsfältet. Ingen som skriver så otrevliga kommentarer som du gjort ikväll, kan må bra.
       Du mår förmodligen skit. Och du förtjänar det så elak som du är.

       Svara

        Jag har bara skrivit en enda kommentar här idag (20:15) men tack för analysen av mitt mående.

        Svara

         ”Okej”

         Svara

          Men vad tror du att jag skrivit egentligen? Jaja det var väl inte viktigt.

          Svara

        Alltså jag blir typ kränkt av att folk gillar den här kommentaren haha. Jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna ”du förtjänar det så elak som du är”. Jaja, går och lägger mig istället.

        Svara

         Stödgillar din för att kompensera!

         Svara

    Varför kalla någons son för korkad? Det här kommentarsfältet blir bara värre och värre.

    Svara

     Ja det är inte normalt. Herregud.

     Svara

      I skrivande stund innehåller vart nionde inlägg i denna tråd ordet idiot i någon form.

      Svara

    Du borde söka hjälp. Vem fan kallar någons barn för korkad. Jävla pantade idiot

    Svara

    C, anmälde nyss denna kommentar, men ser nu att du skrivit egna kommentarer sen kommentaren skrevs. Du kan ju inte tycka att det här är något som bör stå kvar?

    Svara

    Till anonym med den ledsna sonen: hopps det blir fint väder så din son kan träffa kompisar utomhus någon dag snart, och hoppas hoppas att vaccinet kommer fort så att den här pandemin tynar bort. Ge din son en stor kram från mig! ❤️

    Svara

  🙋🏼‍♀️

  Svara

  Fattar inte. Blir det illa bara för att hon skriver det på sin plattform, men annars inte??
  Va alla ”enskilda” gör spelar visst roll.

  Svara

   Tyckte också detta var konstigt. Problemet är väl både och. Att hon som enskilt individ struntar i restriktionerna och dessutom lägger upp det för allmän beskådan.

   Tycker budskapet blir märkligt. Alla får egentligen göra som man vill bara man inte lägger upp det på sociala medier? 🤔🤔

   Svara

    Ja precis. Pinsamt lägga ut det, men för smittans utveckling gör det nog varken till eller från vad just Paula skriver…Strange

    Svara

     The real hmm skrev ett bra inlägg varför det är värre att publicera på fikabloggen.

     Svara

   Absolut, men det är inte DET som är det stora problemet här.

   Svara

    Så de ska gå och träna och sen ljuga om det, att de gjorde nåt annat istället?
    Är väl bättre de är ärliga så man vet vilka som sprider eländet och varför de kanske sen drabbas

    Svara

     Jag tycker publiceringen gör mest skada här och det är vad inlägget handlar om. Normaliseringen att kunna skita lite mer i restriktionerna som kommer av att influencers hela tiden publicerar hur de mer eller mindre lever på som vanligt. Om man inte kan få dem att skärpa till sina beteenden, i alla fall sluta publicera skiten.
     Typ så…

     Svara

     Varför måste de publicera allt allt allt de gör?

     Svara

      De är tomma inombords och behöver desperat all bekräftelse de kan få…

      Svara

   Det har med definitionen av vad en influenser faktiskt är att göra. Dvs de ska influera andra människor. Dvs de är förebilder för andra människor (troligen mest unga människor men ändå). Vi vet att det som de lägger ut på sina plattformar påverkar andra människor, annars skulle företagen sluta betala för reklamen. ’Påverka andra människor’ skulle stå i deras arbetsbeskrivning om de hade någon, vilket gör det problematiskt att de ’influerar’ att det är helt okej att bryta mot restriktionerna lite grann om man känner för det.

   Svara

   Ja, blir konstigt om vi alla kan bryta mot restriktionerna så länge vi gör det i smyg.

   Svara

   Jag kan hålla med. Helt uppenbart att många influensers helt enkelt slutat blogga om vad de gör. Jag vetefan om jag tror det gör någon större nytta.

   Svara

  Brukar inte bli så provocerad av saker men detta tycker jag är så illa? Hon mååste träffa sin familj för dom är så nära. Som att andra människor inte är det för att vi följer restriktionerna? Tycker hela inlägget är sjukt egocentriskt faktiskt.

  Svara

   När det dessutom finns så mycket teknik idag som möjliggör digitala möten. Jag och några från min klass hade lite zoom-aw med quiz häromkvällen. Min psykiska hälsa tar stryk av allt hemmapluggande så det var skönt att hitta på något, även om vi inte träffade fysiskt.

   Svara

   Hon är en sjukt egocentrisk människa och har resonerat såhär under hela pandemin. Just precis JAG behöver jobba från ett fik för just precis JAG är så ensam. Just precis JAG måste göra pedikyr. Just precis JAG måste träna i grupp. JAG JAG JAG!

   Tänker på min stackars mamma i riskgrupp som bor själv. Hon träffar ingen just nu och mår så jäkla dåligt. Vi är många som vill vill vill men som ändå inte gör. Men just precis Paula måste ändå få få få.

   Svara

  Paula är ju enligt egen utsago även ”väldigt tajt med hela sin stora familj/släkt” och tycker då att restriktionerna som finns inte bör gälla för henne. Precis som hon vore den ENDA i hela Sverige som har en stor familj/släkt. Jag har inte träffat min på 6 mån.

  Svara

   Samma, inte träffat någon min familj sen slutet av februari. Längtar ihjäl mig efter min mamma, men vad ska man göra liksom? Ah just det, leva som en egoist menar ju Paula…

   Svara

    Hur kan man inte träffa sin mamma på över ett halvår? Det har varit sommar, man har kunnat ses utomhus.. orka skylla på corona för att du skiter i morsan.

    Svara

     😂 önskar att jag inte skrattat åt detta but I did

     Svara

      För att du precis som anonym ovan inte kan tänka längre än näsan räcker.

      Svara

       18.49
       Ibland kan man ju tänka lite innan man uttalar sig? Känner du till det?

       Svara

     Jag bor inte i Sverige och hon gör det. Hon är dessutom riskgrupp. Så fyra planerade träffar blev inställda. Fattar att det förstås inte är helt samma sak och är mer komplicerat än någon som bor 20 minuter bort från sin familj, men även om jag hade bott i Sverige så vet jag inte om jag riktigt hade vågat just för att hon är riskgrupp. När jag säger längtar så är det ju mer än att prata med henne, det gör vi ju förstås. Men att få hålla om någon, rå om det, göra henne en middag när jag är på besök.

     Svara

      Förstår helt, bor inte heller i Sverige just nu och har inte rest hem som jag tänkt trots att jag verkligen vill för att träffa min familj. Samtidigt som just t.ex. Paula åker till Spanien för att kolla till en jävla lägenhet och sen har mage att skriva ett inlägg som det här.

      Svara

     Du är nog inte normal.

     Svara

     Anonym 18:49
     Det kanske innebär en resa för att träffa mamsen och övrig släkt? Något vi ju ska undvika..

     Svara

     Corona är en jättebra ursäkt för att slippa träffa sina störiga förälder/mvh en som bara träffar dem för artighets skull

     Svara

  Är det inte lite konstigt att restriktionerna och Stefan Löfven rakt ut säger ”besök inte gym”, men det finns inga restriktioner mot att gå ut två personer och äta på restaurang?

  ”Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.”

  Varför räknar de inte in restaurang?

  Svara

   För att de är idioter. De håller på tar fram en pandemilag nu som kommer göra det möjligt att införa strafföreläggande osv… när pandemin är slut haha.. Folk dör som flugor men vem bryr sig.. ta ert eget ansvar.. De hade kunnat stänga gymmen eller tvinga de hade någon form av regler för det finns inga regler alls för gym. Jag åker förbi säkert tio gym på mina rundor inne i stan i stockholm och de är fulla varje gång. Från sjöstaden till östermalm.

   Svara

    ha någon*

    Svara

   Restauranger är redan jäkligt hårt ansatta med diverse restriktioner. På ett gym tar du på utrustning mm som är en smittohärd. På restaurang får du bordsservering och allt är rent.

   Svara

    Tror dock inte gymmet är en så stor smittohärd. Just till gymmet går ju väldigt få när de känner sig sjuka. Dessutom smittar viruset mindre än man trott via kontaktsmitta.
    Jag har aldrig kommit nära nån på mitt gym. Värre i matbutiker då.
    Tror poängen med undvika gym, bibliotek etc är att man inte vill ha rörelsen i samhället. Folk ska hålla sig på ett ställe, hemma.

    Svara

     Ja och då borde väl restauranger ingå?

     Svara

     Du behöver inte känna dig sjuk för att ha corona å andra sidan. Det kan du ha ändå, därför ska man vara försiktig!

     Svara

      Och man smittas i regel som mest i början av sin sjukdomstid, ibland innan de första symtomen uppstår!

      Svara

  Håller med. Även om en del inte är de bästa att följa restriktioner/rekommendationer så blir det liksom aningen ”fel” när Paula som är en ”inspiratör” ska ”inspirera” andra till att resa (ja var väl nå restips efter en Spanienresa nyligen), gymma, padel, gå till frisören, träffa vänner, äta ute, låta barnen leka med andra borta och hemma och så vidare nu när vi har en pågående pandemi som tagit ca 7200 personers liv (inklusive en viss morfar).

  Svara

  Just det som skrivs i slutet av inlägget- att har man gladeligen roffat åt sig av alla fördelar man fått av att vara känd- så får man faktiskt även tugga i sig nackdelarna- det är så sant och något många lättkränkta flunsor har kvar att lära.

  Svara

  Är ju många som har väldigt nära relationer till sin familj men som inte ses just nu. Men såklart har Paula den absolut närmaste relationen till sin släkt och har givetvis företräde.
  Förstår också att det är superviktigt för henne att träffa vänner. Om vi andra skippar kan ju Paula få göra det.
  Hon har även företräde till gymmet! Är ju viktigt nu att hålla sig i toppform på bekostnad av andra människors hälsa. Kanske ens egen eller ens egen familjs hälsa tom. För att inte tala om hur viktigt det är att bjuda hem barnens vänner. Barnen kommer ju lida något fruuuuktansvärt annars. Herregud det vore ju värre än att någon faktiskt dog.
  Det viktigaste är ju ändå att Inte Paula eller någon i hennes familj dör av Corona.
  Men JUSSTE. Det har ju redan hänt. Men äsch varför ta detta virus så seriöst för det?!?!

  Hörni. Tycker vi alla gör en insats nu. För Paula.
  Om vi ALLA följer restriktionerna slaviskt nu som dom flesta redan gör så kan Paula fortsätta göra vad hon vill?

  Hon är ju ändå viktigast.

  Svara

   Jag och alla jag känner följer restriktionerna. Vad ”Stockholmarna” gör får stå för dom. Rättfärdigar knappast det Paula håller på med i alla fall.
   Alla ni som har SÅ svårt att tänka på andra än er själva. Ni borde fan skämmas.

   Svara

    ”Stockholmarna” så sprids smittan snabbast i landet i Skåneregionen 🙄

    Svara

     Jag svarade på kommentaren ovan. JAG är väl medveten om att smittan sprids över hela landet och följer restriktionerna. Därav mina situationstecken.

     Svara

      hahaha idiot! SITUATIONSTECKEN… HAHA! Så smart var du!

      Svara

       Det var väl ett jävla tjafsande!! Lägg av!

       Svara

       Citationstecken eller situationstecken potato potato.
       Varför mår du så dåligt? Och varför använder du dig av skällsord så mycket? Får tyvärr främst dig att framstå som en idiot.

       Svara

        Ehh, det är verkligen inte potato potato. Citation och situation betyder två helt skilda saker.

        Svara

         Man brukar säga situationstecken i vardagligt tal 🙂 ganska vanligt faktiskt!

         Svara

          Alltså, vadå brukar säga i vardagligt tal…det gör man ju inte alls det. Bara om man inte vet vad det egentligen heter.

          Svara

          Va? Vem gör det? Betyder inte att det är rätt heller…

          Svara

          Eftersom jag gav förslag på vad man kunde säga så vet jag ju uppenbarligen vad det heter. Och jo det är vanligt att använda båda begreppen bara det att citationstecken är det ”korrekta”.
          Förstår inte riktigt varför det ens är något att haka upp sig på… menee detta kommentarsfält är som det är. Du kan ju googla?

          Svara

          Nej? De som säger situationstecken vet ju uppenbarligen inte vad det heter. Svårare att säga dessutom.

          Svara

          Du kan verkligen inte må bra om du hakar upp dig på sånna saker. Du kallar folk idiot väldigt ofta också. Säger ganska mycket…

          Svara

          Jag är verkligen ingen språkpolis eller så och brukar aldrig kommentera sånt här, men du kan ju inte säga att det är vanligt att använda båda ”begreppen”…det finns väl inte ens något som heter situationstecken. Säger man så så är det helt enkelt helt fel.

          Svara

          Tess kan inte du googla begreppet. Det är vanligt att säga även om det inte är ”rätt”. Och jo, du är en språkpolis 😂 ge dig nu

          Svara

          Googla, varför då? Jag har ju rätt.

          Svara

          Tess vad förstår du inte? Det finns ett begrepp som heter situationstecken!! Det är vanligt att använda det men citationstecken är den rätta benämningen. Så du har både rätt och fel. Rätt i att det är citationstecken som är det rätta att använda, men fel i att det inte är vanligt att använda ordet situationstecken. Det används, förmodligen väldigt ofta. Det gör det inte rätt, men det används likförbannat för det.
          Finns ganska många sådana uttryck som används frekvent även om det inte är korrekt här i Sverige. Släpp det nu och gå vidare med ditt menlösa liv.

          Svara

         Orka du mår ju inte bra…

         Svara

    Jävla idiot. Vart någonstans har jag sagt att jag inte håller mig till restriktionerna? Det räcker med att köra förbi valfri handelsplats i sthlm under en söndag, barkarby, kungens kurva, bromma blocks, whatever och se de fullproppade parkeringarna. DET är anledningen till våra överfyllda sjukhus, tillsammans med en grupp idioter i regeringen.

    Svara

     Var någonstans har jag sagt att du inte gör det? Skrev att alla som inte gör det borde skämmas.
     Du däremot borde lära dig att läsa innan du svarar 🙂
     Du verkar väldigt aggressiv…

     Svara

     Det heter ”var någonstans” inte ”vart”. Sjukt irriterande.

     Svara

      Var det inte ett inlägg häromdagen att språkpoliserna skulle knipa igen med onödig rättelser?

      Svara

   Tack för att du tog bort denna tråden Camilla! 🌟

   Svara

  Handen på hjärtat: jag fuskar inte alls. Jag jobbar i vården så måste gå till jobbet tack och lov, får mkt av det sociala tillfredsställt där. Promenerar till o från jobbet. Min partner handlar i affären när det är folktomt eller så beställer vi hem via mathem. Jag träffar ingen kompis, träffade senast för några månader utomhus. Tycker att det är tråkigt men inte SÅ jobbigt. Men jag har en partner och träffar folk på jobbet, det hade troligtvis varit mkt tuffare om jag var singel och jobbade hemifrån. Men då får man ju göra som FHM sagt och välja ut en klick folk man träffar och träffa bara dem. O influencers som gnäller har jag inte mkt till övers för, de har det INTE tufft under pandemin.

  Svara

  Otroligt egoistiskt. Hon pissar verkligen ner oss som verkligen följer restriktionerna. Inte ok. Vi alla vet att det suger att inte kunna träffa släkt/vänner som vanligt, men nu måste vi alla hjälpas åt för att få ner smittspridningen. Det gäller ALLA, även lite smått världsfrånvända, egocentriska influencers. Håll ut! <3

  Svara

  De som vägrar följa mig restriktionerna borde stå utan vård om de blir sjuka, pga att de genom sitt egoistiska och ansvarslösa agerande har sett till att det inte finns några platser kvar på sjukhusen. Hur j*kla svårt kan det vara att stanna hemma för att rädda andra människors liv?!

  Svara

   Hahaha finns det restriktioner för det?
   Du måste va en riktigt stor idiot.

   Svara

    Fram till för en månad sedan fanns det inga restriktioner för något i Sverige heller, betyder det då att det var fritt fram att hålla på som folk gjorde? Måste staten säga till dig när man ska bete sig vettigt och när det är ok att inte göra det?

    Svara

     Att du ens jämför rökning och vin med att förhålla sig som en medmänniska till en dödligt virus visar att du är en korkad idiot. Som definitivt inte följer restriktionerna.

     Svara

      Det är nog du som är korkad och framföallt extremt aggressiv som menar att folk inte borde få råd om de brutit mot någon av restriktionerna. Vad vet du om vad folk behöver göra? Det finns människor som MÅSTE ÅKA kommunalt, måste handla vid fel tider, folk som inte har råd med mathem, osv. Med din logik borde folk förbjudas från att köra bil, utöva extremport, öv er vikt iga borde kastas på tippen då de bara är en kostnad.. så stoppa dina korkade jävla åsikter i röven.

      Svara

       få vård*

       Svara

       Hahahah det är inte ens jag som skrivit det. Du skriver med fel person. Så jo. Idiot.

       Svara

        Är det en tävling i vem som kan kalla flest för idioter här? Och dessa random ”hahahaha” eller skrattgubbe mitt i allt känns ju inte heller direkt genomtänkt

        Svara

         Åh herregud 🤦🏽‍♀️

         Svara

    Finns inga restriktioner mot att gå på gym heller, det är bara råd. Precis som rökning.

    Svara

     Men gud är det sant?!?

     Svara

   Japp. Och alla dessa som ”måste” åka utomlands över jul och nyår.
   Hoppas det blir stopp på flyget och de inte kommer hem igen….på lång tid.

   Svara

    Ja men guuud det är SÅ viktigt att resa. För JAG klarar ju inte regniga deppiga Sverige sååå länge. Sen om några dör på vägen.. det drabbar ju inte MIG. Jag jag jag jag. Människan är en äcklig varelse.

    Svara

     Du är fan äckligare med tanke på dina dömande kommentarer. herregud

     Svara

      För att jag säger sanningen?
      Antar att du är en av dom egon som ska resa med tanke på hur defensiv du blev 😂

      Svara

   Detsamma bör då gälla de som avstår vaccin! Inget vaccin – ingen ev vård vid covid smitta.

   Svara

    Fast jag kan förstå att många är orolig sen förra vaccinet. Covid verkar inte direkt påverka unga människor nämnvärt, varpå vissa hellre är sjuka i covid i 1-2 veckor än får narkolepsi (eller annan ännu inte upptäckt biverkning) resten av livet.

    Svara

     Jag tänker iallafall inte isolera mig mer efter vaccinet!

     Svara

     Det handlar om att stoppa smittspridningen och därmed sjukdomen! Kom inte och använd att unga inte blir så sjuka bla bla bla…det är unga som sprider smittan nu och när det i samma inlägg klagas när en ung kvinna vill träffa familjen men får skit för att inte hålla sig till restriktionerna. Vaccin till ALLA bör vara lika självklart som att vi tycker att restriktionerna ska gälla alla!

     Svara

    Ja!

    Svara

    I så fall bör även det omvända gälla, dvs. att de som tar vaccinet och drabbas av biverkningar inte ska få någon vård eller kompensation.

    Svara

     Helt orimligt. Det är bara själviskt att inte vaccinera sig.

     Svara

     Vaccin tar vi för att vi gemensamt måste hjälpa till att stoppa smittspridningen och återgå till en bättre vardag, ett bättre liv igen. Ditt resonemang haltar mer än lovligt, tack och lov!

     Svara

   Och de som överäter socker borde inte få diabetesbehandling, de som solar borde inte få cancerbehandling, de som röker borde inte få KOL-behandling…

   Svara

  Orka.. hennes inlägg är rätt vettigt ändå, men självklart går ditt jobb ut på att fultolka allt så du har något av göra inlägg av.. Det hon säger är ju sant, kollar man den verkliga världen utanför blogg bevakning är det folk överallt. Många av dem ser sig säkert som rätt vettiga men har ändå saker de måste göra. Det finns verkligen ingen som inte har gjort en enda grej ”fel”. Och det är så det kommer att vara så länge det inte är straffbart att ta sig ut. Varje person som ”syndar” minst en gång, och 9 miljoner människor på det blir en hel del ute som ”bara ska”. Det är väl det hon säger, att ingen är helt felfri så sluta kasta sten i glashus. Jag har själv inte träffat någon förutom min sambo och mamma som jag träffar dagligen ändå under alla dessa månader. Åker bil överallt och handlar efter 22.Min första synd var att jag gick till frisören häromdagen. Så är det liksom.. onödigt, ja, men folk försöker leva samtidigt. Finns nog INGEN som inte gått i en affär, eller gjort något ”onödigt” sedan start, kanske de som har en massa sjukdomar men annars, nä.

  Svara

   Jag problematiserar publiceringar på sociala medier. Är det att ”fultolka” verkligen? Jag skulle snarare säga att det är DU som fultolkar mitt inlägg. 😉

   Svara

    men snälla camilla, du fultolkar alltid allt. Förutom när det är någon som typ fått cancer och är döende, då har du inget fult att säga. Du hade ju till och med klagåmål på den där tjejen som sprang i 22 timmar för välgörenhet.

    Svara

   Shit vilken idiot du är. Det är därför det sprids så snabbt. För att för många människor har så få hjärnceller.

   Svara

    Fräscht att kalla personen för idiot när du själv inte ens verkar ha hjärnceller nog för att ha en normal läsförståelse. En utgång på 8 månader är ju bra.. hade alla hållt på så hade det nog inte varit som det är

    Svara

    Ja det är dumt att göra något som man är avrådd från. Oavsett om det är en gång. Det förstår man om man har normal hjärnkapacitet.

    Svara

  Ja tyvärr verkar många skarva på rekommendationerna. Tror dock det är mänskligt, nu har vi haft det väldigt begränsat i princip hela året? Folk är trötta, då slarvas det! Men däremot tycker jag inte heller det är försvarbart att flunsorna fortsätter lägga upp när de går på restaurang, deltar i gruppträning eller träffar folk inomhus.. är som att deras egon inte tåååål att vara utan exponeringen på insta/blogg/yt. De kan ju fortfarande göra samarbeten och jobba hemifrån, kolla bara Alexandra bring som verkar sköta det hela galant.

  Svara

   ”är som att deras egon inte tåååål att vara utan exponeringen” där slog du huvudet på spiken gällande de allra flesta influencers.

   Svara

  Jag träffar särbon 1-2ggr i veckan då jag åker med honom och handlar (har ingen egen bil och bor 1,5 mil från Ica), har min son varannan vecka och kanske jag träffar hans pappa 2ggr/mån om det är nåt. Annars sitter jag själv..

  Svara

   Vad fan är det med dig? Bara lägg av med att hoppa på folk sådär!

   Svara

    Tror personen härmade galningen ovan som går på någon för att den gått till frisören en gång men skött allt annat. Wild guess

    Svara

  Alla influencers verkar tycka att alla andra ska följa restriktionerna men de behöver inte det själva….

  Jag är jätteless på att jobba hemifrån, åka och handla kl 7 på morgonen och köpa alla julklapparna på nätet… men vi kommer ju aldrig komma ur denna ”andra våg” om vi inte alla hjälps åt…

  Svara

  OT/Tips – Lisa Olsson insinuerar på Insta att Blue Billies capsule collection för Gina Tricot är en ripoff på hennes signatursmycken för Nootka. Alltså de är ju lika absolut.. men jag har väldigt svårt att tro att Lisa var först med den där väldigt generella designen. Det är typ chunky bankad metall? Måste ju gjorts tusen gånger innan, så hur kan Blue Billie kopiera just Lisas design..? Eller är jag ute och cyklar?

  Svara

  Brukar sällan bli särskilt provocerad av influencers upptåg, inte ens under pandemin. Men det här provocerar mig enormt mycket. Tror det är att hon liksom försöker rättfärdiga det genom att skylla på andras beteende och sen använda saker som att hon är så tight med sin familj därför måste hon träffa dem. Snacka om att fly ansvar och spotta på andra. Ugh, måste gå och göra något annat, inte blivit såhär provocerad på otroligt länge.

  Svara

  Fint att den som slarvat rätt rejält med restriktionerna och rest. Haft gruppträning med okända för att göra reklam för makens företag. Barnens kompisar leker inomhus tillsammans med deras barn.
  Och hennes mamma jobbar inom äldreomsorgen så hon borde rimligtvis veta att man kan dö av covid-19. Eftersom hon dessutom haft dödsfall i släkten.
  Den personen kommer med pekpinnar. Den som lägger upp på sociala medier när hon skiter i restriktionerna trots att hon får kommentarer om det. Och skriver ett inlägg sen om hur dumma folk är mot henne. Eller svarar i sina egna kommentarer att man är dum.

  Lägg ner din pekpinne! Sluta skriv inlägg om saker du inte ens följer!
  Fortsätt sticka på din kofta istället…

  Svara

  Jag tycker inte att det stora problemet är att de publicerar om vad de gör utan för mig ligger problemet i att de gör det överhuvudtaget. Jag bor inte i Sverige men jag har massa vänner kvar där och INGEN jag känner följer restriktionerna helt. Här har vi levt i princip inlåsta i veckor i sträck men svenskarna kan inte ens försöka. Jag skäms numera när det är på tv här om Sverige och hur folk beter sig.

  Svara

   Gud så skönt för dig då att du inte bor kvar i Sverige :)))))))

   Svara

    Ja det känns faktiskt rätt bra just nu när det är 698 fall per 100.000 i Sverige. Men trist för de som kommenterar här att de följer restriktionerna när majoriteten inte verkar göra det.

    Svara

  Folk vill ha ärlighet från influerarna för att allt hela tiden är så tillgjort, men när de är ärliga så är det fel för de är ju just influensers.

  Vill folk ha ärlighet, eller uppstyrda falska inlägg baserat på att de är influensers? Det går inte alltid att få bägge delarna.

  Svara

   Här vill folk bara kunna snacka skit och hävda sig moralt överlägsna för de inte har något bättre att göra… I verkliga världen bryr sig ingen dock om vad någon sketen influencer gör

   Svara

   Det folk främst vill är nog att flunsorna slutar tro att dom är speciella och att dom ska följa restriktionerna som alla andra….

   Svara

  Bor granne med en mamma slm har en tonårsdotter och en 11ish-årig son, och barnen har konstant massa kompisar rännande där. Sjukt irriterande.

  Svara

   Du borde knacka på o säga till. Eller så lämnar du en anonym lapp i brevlådan så mår du bättre!

   Svara

   Varför är det irriterande för dig?

   Svara

  Finns fler influensers som har svårt att förstå. Löwengrip måste absolut åka in till stan och sitta på kontorshotell!! När hon har ett stort hus och ”jobbet” gör hon på en bärbar dator. Borde vara belagt med skärm förbud när influensers beter sig som de gör. Typ censursvart ruta ( obs skämt). Det visar också att deras jobb är bara yta, ingen substans. De är som lyxfruar/makar. Nu är deras liv tomt och innehållslöst. Obs! Löwengrip gör nu smygreklam för sambons nya webbutik med hennes flytande i Medelhavet. Pris 675 kr. Årets julklapp någon?

  Svara

   Undrar om hon har lurat i bubbel-pålle att det finns folk som vill köpa hans alster. Och att SÅ många av hennes följare undrat om bilden när hon flyter kan köpas. Stackars honom när ingen alls är intresserad.

   Svara

    Då trollas nog nya bubblor fram.

    Svara

  Sålänge folk inte tar det här på allvar så kommer det inte att bli bättre. Tur att några av oss sköter oss ”på riktigt”. Har ett samhällsviktigt jobb och sköter förstås det. Sen hem till familjen. Handlar allt med leverans på nätet. Har inte träffat mitt syskonbarn som föddes i juni inomhus än och aldrig hållit honom i famnen. Bara tittat på avstånd. Sen har jag kollegor som hänger med folk som att det inte finns ett bekymmer i världen, ute och käkar åker på hotellweekends, hänger med barnbarn och kramas och myser. Jag kan knappt prata med dom längre för jag blir så provocerad

  Svara

  Det sjukaste är ju att hennes familj verkligen drabbats av covid också, Hugos pappa var väl jättedålig och Paulas morfar dog i det. Tycker verkligen man borde inse allvaret då. Men inte ens när hon berättade att hon faktiskt haft covid, utan att märka det, reflekterade hon ju någonting över det problematiska i att inte följa restriktionerna, även om man känner sig frisk.

  Svara

   Det finns en anledning till att Paula inte gått klart högskolan.

   Svara

    Förstår inte hur hon ens kom in på universitetet…

    Svara

  Det måste väl ändå vara ett lustigt sammanträffande att alla coronahelgon hittat till Bloggbevakning av alla ställen?!
  Här i kommentarsfältet sammanstrålar mängder av felfria människor som gör ”allt” och absolut inte sticker näsan utanför dörren om det inte är något livshotande.

  Imponerande att det är just här ni hänger och hittar likasinnade!

  Själv gick jag genom mitt lokala köpcentrum på vägen hem (och hade t.o.m ett ärende i en av butikerna) och det var ganska mycket folk. Ingen trängel, men mycket folk. Väldigt fullt på parkeringen också. Gissar att de inte hänger här eftersom alla här lever i självvald karantän.

  Själv undviker jag att hänga i butiker och köpcentrum i onödan, men behöver jag köpa något/göra ärenden så gör jag det (så länge jag är symtomfri och känner mig helt frisk).

  Svara

   ja lätt för psyksjuka vars liv går ut på att snacka skit om folk de inte känner hela dagarna att hålla sig till restriktionerna

   Svara

    Uppenbarligen inte.

    Svara

     Sorry, hamnade fel

     Svara

   Ja, vi hänger ju här för vi har ingenting annat att göra längre just eftersom vi sitter hemma hela tiden och följer alla restriktioner. Darwin award på dig eller.

   Svara

   Jag förstår inte din kommentar? Skulle man ordna Fysiska möten och diskutera detta 3 gånger i veckan? Vi pratar om detta konstant på jobbet (arbetar i vården), om hur man följer restriktionerna. I övrigt ser jag samma diskussioner på andra sociala medier konstant. Facebook osv.

   Svara

  Finns ju en anledning till att Paula är skenheligheten personifierad.

  Att säga att de måste träffa sina familjer för att ”vi skulle inte klara oss annars” är bara så otroligt egoistiskt och idiotiskt. Finns många som längtar ihjäl att få träffa sin familj och leva som vanligt. Så nä Paula, du är inte unik där på nåt sätt.

  Det är liksom bra med restriktioner så länge hon inte behöver följa dem själv. De är till för alla andra. För jaaag måste gå till gymet för annars klara jag mig inte. Jaaag måste träffa vänner för det är sååå tråkigt annars osv

  Så jäkla trött på alla egoister.

  Svara

  Fast jag tycker att det är mest illa att hon faktiskt inte följer restriktionerna. Det påverkar ju andra direkt i form av risk för smitta. Att hon skriver om det, illa ja för det kan påverka andras agerande, men det är ju själva beteendet som är farligt på riktigt.

  Svara

  Jag jobbar i skola så kan tyvärr inte jobba hemifrån, men livet just nu består av jobbet och vara hemma i princip. Går eller tar bilen till jobbet. Beställer hem mat när det går annars handlar jag när det är lite folk. Har ett barn och en särbo, dom är dom enda jag träffar utanför jobbet. Barnet får inte leka med någon på fritiden just nu, tycker leken på skolan och fritids räcker gott och väl. Så jo, finns vissa som iallafall försöker göra så gott det går.

  Svara

  Men vi har det ju bra här i Sverige om vi tänker efter!
  Vi får gå på restaurang, vi kan gymma, vi kan köra paddel varje dag, vi kan fika, vi kan gå ut och shoppa, vi kan åka till IKEA, vi kan åka på spa och bo på hotell, vi kan åka till fjällen och åka skidor, vi kan umgås med närmsta vännerna och närmsta familjen Det vi ska undvika är ju trängsel och tvätta händerna och det klarar vi väl 👏

  Svara

   Uppenbarligen inte.

   Svara

   Nja, väldigt mycket av det där ska man ju inte alls göra..

   Svara

    Jodå, undvik bara att göra dessa saker om det är trängsel eller att du inte kan hålla avstånd annars funkar det bra!
    Jag lovar att Tegnell håller med mig 🤗

    Svara

     Men snälla, läs på!

     Svara

   Mitt gym har stängt på grund av pandemin, så skit på dig. Här gymmas inte.

   Svara

    Här är varenda gym öppet, spinningpass, styrketräning mm fullt med folk varje dag! Så olika det kan vara ?!

    Svara

  Hennes argument funkar inte för att ingen kan göra exakt allt. ”Jobba hemifrån”, ja… redan där fallerar jag för jag har inget annat val än att åka till jobbet. Jag behöver fysiskt vara på plats. Det handlar om att göra vad man kan. Små ärenden som att handla mat eller gå till apoteket behöver alla göra. Alla vi som måste närvara fysiskt på jobbet men tex inte har körkort behöver ta oss till jobbet på ett eller annat sätt. Det man däremot inte behöver göra är att gå ut och festa, hänga på köpcenter för att shoppa kläder eller äta på restaurang.

  Svara

  Jag har lite svårt att förstå varför hon helt struntade i restriktionerna i våras men nu när hon har antikroppar så är hon mycket mer restriktiv. Bättre sent än aldrig antar jag. Är ju ingen slump att så många influencers haft corona då de flesta lever på som vanligt. Håller helt med dig Camilla om att de inte behöver skriva ut allt de gör som bryter mot restriktionerna. Våra influencers influerar gärna när de vill kränga på oss grejer, men när det är något som inte gynnar dom not so much

  Svara

  Åh, jag kan inte låta bli att känna en yttepytte (fast ändå ganska stor) avundsjuka över att Inte få arbeta hemifrån. Att få sitta i min ensamhet, andas min egen luft utan att behöva omges eller ta hänsyn till många andra. Lite avundsjuk blir jag också på de som får gå hemma några dagar i veckan med betald lön… Och samtidigt är nog min räddning i denna corona-pandemi att allting är som vanligt i skolans värld.
  /Lärare åt 25 9åringar

  Svara

   Håller med… Hade älskat att få jobba hemifrån ett tag. Mvh ssk 🤩

   Svara

    Det heter inte ssk, det heter sjuksköterska. Det är den korrekta benämningen.

    Svara

     Omg

     Svara

   Och jag hade älskat att få jobba på plats 🙁 så trött på mina fyra väggar och ensamheten

   Svara

   Samma här, är också lärare på lågstadiet.
   Vi följer alla restriktioner jättenoga i mon familj men bpde jag och barnen blir utsatt för viruset på deras skola och mitt jobb. Det här varit många fall på min skola. Hade sett framemot att kunna träffa mina föräldrar på jul men vågar inte det då jag inte kan isolera mig 14 dagar före jul . Är bara att hoppas på ett bättre 2021 och att man klarar sig utan att bli allvarligt sjuk. Kan absolut känna mig bitter och rädd för att jobba mitt i ett allvarligt virus utan skydd var inte det jag tänkte när jag blev lärare. Älskar mitt jobb men inte just nu.

   Svara

  Och så kom det ett inlägg idag där hon frågor om tips på ”lunchmatlådor” för NU helt plötsligt har det blivit ett problem för henne. Har sen i Mars när jag började jobba hemifrån behövt fundera på lunchen. Hon börjar liksom bry sig när alla andra redan brytt sig i MÅNADER längre än henne. Dessutom är hon så skenhelig när hon för typ 2-3 veckor sen började låtsas bry sig om de ”lokala restriktionerna” helt plötsligt – samtidigt som man såg på Hugos storys att på helgerna var de ute och åt typ varje helg. Blir fan GALEN på henne.

  Svara

  Kör väl min standardkommentar eftersom det aldrig kan påpekas tillräckligt ofta:

  Dessa influencers är det som kallas lågbegåvade. Det är inte svårare än så. Låt dem vara så har de snart inget jobb.

  Svara

  Hejsan hoppsan.

  NÅGON som kommenterar fleralet gånger här inne verkar vara hyffsat obalanserad…

  Mata inte det arga trollet!!

  Svara

   Hyfsat stavas med ett F.

   Svara

    Jag brukar vanligtvis inte kommentera felstavningar men ”hyfsat” stavas faktiskt med ett F.

    Svara

  Vad är det för fel på vissa av er här i kommentarsfältet? Vet inte om det var såhär innan corona men folk är otroligt otrevliga och elaka.

  Svara

   Snart tio månader in i pandemin så tror jag helt enkelt frustrationer, uppgivenhet och en del ilska gör sig till känna. Dels har du dem som försöker följa restriktioner och rekommendationer så långt det är möjligt som nu börjar tära rätt rejält på en och som förstärks av alla dem likt Paula som verkar skita i det och rättfärdiga onödiga saker med inga riktiga vettiga anledningar. Sen på andra sidan har du dem som kanske beter sig mer likt Paula och co. som känner sig attackerad och vill försvara sitt beteende. Bam boom pow så blir det sammandrabbing.

   Svara

  Jag jobbar, tränar, shoppar, har afterwork, filmkvällar, ”spabehandlingar” och goda middagar. HEMMA. Digitalt!!
  Har t.ex. Digital afterwork med kollegor nån gång i månaden = supertrevligt!!

  Enda gången jag tar mig ut är när jag lämnar/hämtar barnen samt handlar. Vill inte ta handla oline-resurser för dem som faktiskt behöver dem. Handlar dock medvetet på tider då det är mest folktomt och aldrig kring löning. Och handlar alltid ensam.

  Snart 5årskalas, bjuder bara 3 nära släktingar. Är utomhus under carporten. Pyntar fint och sitter med långt avstånd. Använder olika toaletter.

  HERREGUD!!! Det går att LEVA med restriktionerna. Blir så less på folk som heller inte kan tänka själv.. ”ÅH VI FÅR VARA 8 ST på JULAFTON…OCH SEN 8 IGEN PÅ NYÅR”. Men nej! avstå om det går. Fira med din lilla familj. Och är du ensam- fira med dina absolut närmsta.
  Varför är det så jävla svårt att ta sitt ansvar och tänka själv?!

  Svara

  Eller varför inte bjuda in på middag, nästa dag gå på julmys med ”ett större gäng” följt av en middag med några andra.. Och så lite shopping och gym därimellan! https://henrietta.baaam.se/min-helg-pa-bild/helgen-kanslan-av-ensamhet-men-sa-javla-mycket-god-mat/

  Så otroligt självupptaget och arrogant, jag blir helt matt.

  Svara

   Ingen aning vem detta är, var tvungen klicka o läsa. Herregud, vissa verkar leva i en värld där corona inte existetar. Gravid är hon också 🤯🤯

   Svara

    *existerar

    Svara

  Samma här, är också lärare på lågstadiet.
  Vi följer alla restriktioner jättenoga i mon familj men bpde jag och barnen blir utsatt för viruset på deras skola och mitt jobb. Det här varit många fall på min skola. Hade sett framemot att kunna träffa mina föräldrar på jul men vågar inte det då jag inte kan isolera mig 14 dagar före jul . Är bara att hoppas på ett bättre 2021 och att man klarar sig utan att bli allvarligt sjuk. Kan absolut känna mig bitter och rädd för att jobba mitt i ett allvarligt virus utan skydd var inte det jag tänkte när jag blev lärare. Älskar mitt jobb men inte just nu.

  Svara

  Det lustiga är att dom flesta jag känner som är lite i riskgrupp (äldre, metabola syndrom etc) också skiter i restriktionerna…
  Man orkar/vill inte ställa in sitt liv helt enkelt. Ett beslut jag absolut kan respektera. Åren man har är inte oändliga.

  Och dom som följer restriktionerna gör det ganska sporadiskt. Man följer det som inte är viktigt för en själv. Den som aldrig tidigare tränat ”avstår gym”, den som aldrig tidigare rest ”avstår resa” etc etc

  Svara

  Faktum är att hon inte bryr sig. Fick som svar av henne när jag kommenterade att hugo skiter fullständigt i restriktionerna att ”hon är inte hans mamma”
  Nej absolut inte men jag påverkar definitivt min sambo om han inte respekterar de restriktioner som finns.

  Svara

   Jag och min sambo har lite olika syn på restriktionerna och jag känner att han tullar en del, men skulle aldrig falla mig in att INTE säga att jag tycker han agerar fel och bett han tänka sig för och fundera om han MÅSTE göra de sakerna han gör. Såg faktiskt att Paula skrev att hon inte var ”hans mamma”, frågade då min sambo om han uppfattade mig så när jag påpekar sånt för honom. Och det sa han: absolut inte. Tycker det är märkligt att man kan ha en relation där man inte kan ha olika åsikter, eller diskutera med varandra. Är det verkligen sunt?

   Svara

  Det verkar ju som att det är ett himla tummande på rekommendationerna och rätt mycket gnäll i Sverige. Kanske måste regeringen använda nya lagförslaget from mars 2021 och verkligen stänga verksamheter innan folk slutar gå dit. Det går riktigt dåligt för Sverige just nu i smittspridningen så det ser ju uppenbarligen ut som att endast rekommendationer är tillräckligt. Jag bor i London där smittspridningen bara är en femtedel av t.ex. Skåne och Stockholm nu… Jag har träffat vänner en handfull gånger de senaste månaderna och jobbat 100% hemma sedan i mars med min sambo på 37 kvadrat. Under flera månader var allt utom mataffärer och apotek öppna. Det är inte lätt men nu är ju läget såhär. Förstår inte detta ständiga tummandet på rekommendationerna många i Sverige verkar syssla med. Om det är så himla svårt att fatta så byt ut ”rekommendation” till ”regel”

  Svara

  🍓 ­­­K­­­o­­l­­l­a i­­n m­i­­n t­­­o­n­­­å­­r­­i­­n­­g­­­f­­i­­­t­­t­a ­­­-­­­ http://foto016703.us17.club

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.