En lite otippad moralpolis

@hannalicious inlägg från Instagram som är i samarbete med Bubbleroom där kontot @fashionxoxo frågar om Hanna kommer ta avstånd från NA-KD med 3 emojis med uppspärrade ögon

Hanna ”Hannalicious” Friberg publicerar den här bilden på Instagram, i samarbete med Bubbleroom. 
Då får hon en kommentar från ett annat Instagramkonto @fashionbyxoxo – som undrar ifall Hanna kommer ta avstånd från NA-KD – vilket grundar sin i kritik som ni kan läsa om i det HÄR inlägget. 

Det kan absolut vara en relevant fråga att ställa till influencers, men jag blir en smula förvånad över att den ställs av just personen bakom det här kontot.
En minst sagt relevant motfråga skulle ju då kunna vara:

Kommer du sluta sälja piratkopierade produkter på DIN Instagramsida?
Du vet att det inte bara är omoraliskt eller oetiskt – vilket man skulle kunna tycka att ett samarbete med NA-KD är, med tanke på kritiken – utan att det är OLAGLIGT!?
Du säljer enbart kopior på designerprylar på sitt konto – och tjänar säkert bra med pengar på det – och DU har mage att peka med en pekpinne på Hanna Friberg om NA-KD?

Är inte det en smula märkligt ändå?

Skärmdump på kontot @fashionxoxos Instagramkonto

Bilder från samma konto på olika piratkopierade varor till salu. Bland annat scarves från LV, kängor från Chanel och mössor från Acne.  Bilder från samma konto på olika piratkopierade varor till salu. En väska från YSL och en väska från LV.

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bara att kontakta respektive märke här i Sverige med fashionbyxoxos kontaktuppgifter. Hur svårt?

  Svara

   Ha,ha,den ena är värre än den andra,,,,tar det aldrig slut med influencers dumheter?

   Svara

  Men gör inte reklam för sånt här. Finns alltid IQ-befriade människor som tycker att en fejkväska är en bra idé.

  Svara

   reklam 😀

   Svara

   Men det har hon ju redan gjort…

   Svara

   Ska du posta den här länken under exakt alla inlägg?

   Svara

  Där var en som kastar sten i glashus 🙄
  sen kan man hoppas att alla som shoppar från det kontot fattar att det är fejk med de priserna…

  Svara

   Det är ju inte det som är det stora problemet om köparen fattar att det är fejk eller ej utan att de svarta pengar som är inblandade i den gigantiska apparaten som är kopior kopplas till bland annat finansiering av terrorbrott osv. Tänk på det när ni köper en ”gucci”.

   Svara

  Ot. Vad har hänt med Eleine Eksvärd? Hon får utbrott och skäller ut läsare i varannat inlägg.

  Svara

   Det var någon som rört om hennes chailatte moturs istället för medurs. Hon är litet känslig för sånt där.

   Svara

   Hon har svårt för kritik o kallar då folk för troll. Hon är så pinsam, manipulativ, falsk hycklare som vänder kappan efter vinden. Nu vrider hon det till att hennes podd är stor och toppar listor men det är ju för att hon släpper flera avsnitt i veckan och gör reklam för den hela tiden, kollar man poddindex så är hon inte ens topp hundra. Det är Elaines strategier o manipulativa sätt i ett nötskal.

   Svara

   En annan blogg har ju avslöjat henne – f..d f.r f.ka – sätt in oo o och i ist för punkter. Enligt hen så skriver E själv som S och Sofia och ja ja tror också det är så faktiskt. Strategiskt av E att ta bort kritik och avslöjanden och spela god och oskyldig men aj aj så falsk, full av dubbelmoral… precis som fler, och härinne flödar dubbelmoralen.

   Svara

    Apropå att tala om falsk – man ska inte kasta sten i glashus det vet du väl?

    Svara

  träna på att lukta på saker! tex vanilj, kanel osv.

  Svara

  Det är ÖS om 1.5 timme. Du kunde inte vänta?

  Svara

   Och du kunde inte sluta gnälla 😂

   Svara

    gnälla ja..

    Svara

  Jag hade corona i maj och tappade lukt/smak (hade inga andra symptom). Jag fick tillbaka både efter 7 dagar. Håll ut!!

  Svara

   Man har inte Corona man har Covid-19.

   Svara

    Du som är så petig, då antar jag att när du är förkyld eller har vinterkräksjukan så använder du rätt namn där med. Du benämner säkert vinterkräksjukan som norovirus och gärna vilken som är årets stam, ex. Norovirus GII-4. Eller?

    Svara

  Min kollega blev sjuk i april/maj. När vi pratade om detta i september hade hon fortfarande varken smak- eller luktsinne. Vet inte om det kommit tillbaka sedan dess men det verkar ju som det kan hålla i sig ett tag om man har otur 😞

  Svara

  Tog ung 3-4 veckor för mig. Tror inte det finns nåt man kan göra men efter ett tag kände jag en del lukter innan allt kom tillbaka. Typ vinäger och aceton kom tillbaka först. Men tycker inte du ska gå och sniffa på det utan vänta 🙂

  Svara

  Nu har @fashionbyxoxo helt plötsligt inga följare alls och bara 238 bilder?

  Svara

   Sorry fashionbyxoxo, bara för att jag är på ”instängd med coronafasa alldeles för länge”-humör ska jag kontakta de svenska representanterna för respektive varumärke i helgen. Puss och kram.

   Svara

    Är det här som Sannawesters köper sina väskor?!? 😂😂

    Svara

  Har tagit ungefär 6v att få tillbaka det för mig. Min läkare sa till mig att köpa Nasonex nässpray. Det är kortison i och han sa att det skulle kunna hjälpa till att få tillbaka det fortare. Nasonex står inte vid vanliga nässpray på apoteket utan vid allergi-medicinen. Ofarligt att ta många dagar i rad till skillnad från vanliga spray.

  Svara

   Tror din läkare är ute och cyklar tyvärr. Det är en nerv som slås ut, nässprej eller nässprej med kortison hjälper inte så helt onödigt. Kortison ska dessutom undvikas om inte nödvändigt.

   Svara

    Upp till var och en vad och/eller vem man väljer att tro på. Och när man varit utan luktsinne i flera veckor är man beredd att prova det mesta, tro mig.

    Svara

     Förstår om det kan upplevas som påfrestande men jag tappade också luktsinnet under covid och skulle ändå aldrig rekommendera någon att ta kortison som inte behöver.

     Svara

    Du tror helt fel anonym! Att förlora luktsinnet är inte särskilt ovanligt och kortisonspray är det man blir rekommenderad (t o m tabletter). Den variant som finns på apotek är heller inte stark.

    Jag är helt för att man pratat med sin läkare innan man börjar med läkemedel, men att sitta och anonymgissa utan någon som helst koll är så j-a onödigt!

    Svara

  Sök på överdosering av zink, många påstår att överdosering av just zink ger lukt och snaksinnet tillbaka.

  Svara

   Nejnejnej. Zink försvinner mycket långsamt ur kroppen & kan vara toxiskt. Du vinner absolut inget på att överdosera zink, tvärtom- du skapar bara fler problem.

   Svara

  Guud vad det där kontot drar upp gamla minnen… trodde absolut inte det var kvar. Köpte en fake LV väska därifrån för tusenlappen för 5 år sedan ungefär. Det tog två veckor efter swishen och obesvarade DMs. När jag började skriva att jag ska ha tillbaka swishen för jag vill häva köpet, annars polisanmäler jag, då fick jag svar direkt. Tog yttligare en vecka innan jag fick den. Rekommenderar inte den sidan för dom var extremt oprofessionella 😂

  Svara

   En säljare av fejkgrejer som är oprofessionell? Nu har jag hört allt!

   Svara

    😂😂😂👏🏼👏🏼👏🏼

    Svara

   Rekommenderar du inte en sida som säljer fake… ? Ha ha ha!!

   Svara

  Inte när jag kollar.

  Svara

  Är det här sannawesters köper sina väskor? Ping sannawestersakebags @ instagram

  Svara

   *sannawestersfakebags ofc..

   Svara

    Hittar inte?

    Svara

     Nej kontot är nu borttaget. Antar att Sanna och alla hennes sju fakekonton som hon friskt kommenterar sina bilder på sig själv med like ”Du är såååååå snygggg!!!!” anmälde kontot.

     Svara

      haha, alltid samma kommentarer. Hennes tävlingar vinner ju hennes fakekonton. Att hon orkar med sig själv.

      Svara

   Varför tror du att hennes väskor är fejk?

   Svara

   Men eller hur!

   Något med hela hennes stil och profil känns off på något sätt. En massa, massa märkesväskor från ingenstans och då är hon inte en Bianca Ingrosso direkt. Tycker väskorna hänger konstigt också, som att formen inte hålls (då de enligt mig antagligen är fake) uppe. Lädret ser märkligt ut också, kolla hennes Louis Vuitton giveaway 8 nov. Sist men inte minst: folk med så mycket pengar, och ett intresse av sådana statusprylar, att de kan lägga flera hundra tusen på väskor (ja sammanlagda värdet är garanterat där) brukar låta detta synas i övrigt också. Sist men inte minst: folk med riktigt mycket pengar har inte sådär tunt och stripigt hår om de inte är typ rockstjärnor.

   Svara

    Sist men inte minst: folk med riktigt mycket pengar har inte sådär tunt och stripigt hår om de inte är typ rockstjärnor.
    Det här är det verkligen det konstigaste jag någonsin har läst 😳 bara för att man har råd betyder det alltså att man vill ha hårförlänging/förtjockning(?)?
    Jag är tyvärr en dom av som har väldigt tunt och glansigt hår (ser lät stripigt ut då) men skulle aldrig orka ha fejkhår i, trots att jag har råd🤷‍♀️

    Svara

     Jag pratar inte om hårförlängning, jag pratar om ett välskött hår som en statusmarkör. Rika människor kan gå till frisören varannan vecka, en riktig duktig sådan, och har råd med bra produkter. Tunt hår p.g.a. gener går självklart inte att göra något åt. Med tanke på att Sanna verkar go all in för att verka rik och influensig är det konstigt att hon glömt bort det med håret, som ser väldigt slitet, flygigt och torrt ut.

     Det handlar inte heller om pengar utan går längre än så. Att ofta gå till en dyr frisör är inte självklart men har du vuxit upp med sådana rutiner sen liten så sitter det alltid i, precis som att rika människor ofta har välskötta naglar (nej inte nagelförlängning nödvändigtvis), putsade skor och bra tänder.

     Om du på något sätt tar illa vid dig för att jag nämnde tunt hår så är det inte min mening. Kan väl säga att jag menade tunt hår p.g.a. neglect och inte genetiskt 🙂

     Svara

      Hittar inget fel på hennes hår alls.

      Svara

      Ja det är något som känns off med henne. Typ fejk-rik. Krystat och tillgjort.

      Svara

      Hahaha jaha då förstår jag! Jag fattade det som att du menade att ingen rik kan ha tunt hår 😂

      Svara

    Okej har helt klart inget bättre för mig en fredag kväll så var tvungen o scrolla på hennes insta och håller med?! Tycker vissa av väskorna såg lite hängiga ut i kanterna liksom? Plus om man nu har typ 5 Hermes Birkin bags kan jag inte tänka mig att man förvarar dem i öppen garderob utan dustbags på…?

    Svara

     Hennes giveaway hade ”vinnaren” (Sanna själv) lagt upp på story där hon tackade för väskan. Problemet var bara att bilden var snodd från Pinterest 😂 kolla sannawestersfakebags på insta. Dessutom var väskan som Sanna visade upp i giveawayn fejk😬

     Andra väskor som är fejk är:

     Svart Chanel Trendy CC 27 feb 2020 -> för få stygn än originalet vilket är vanligt bland kopior.
     Lila chanel Classic flap medium 30 april 2019 -> felplacerad axelrem. Sitter i nederkant och inte till höger som på originalen.
     Chanel pearl bag, har printshot från hennes blogg som hon lösenordsskyddade för nån dag sen. Men där kan man tydligt se att pärlorna inte följer samma mönster som originalet och att väskan ser säckig ut.

     Svara

    Aldrig sett tjejen innan men behövde kolla upp när du skrev detta. Ser inget konstigt med hennes hår, men hatar att hennes bilder är så mörka att man knappt ser vad man tittar på…

    Svara

    Definitivt fake. Att hon skulle ha ett stort gäng med Birkinväskor för hundratusentals kronor finns det ingen vettig människa som går på. Nån väska hon har är säkert äkta men tror inte en sek på att Hermésarna är det. Eller ptja, kan ju köpt på lånade pengar iofs…..

    Svara

     Hade vart spännande att få se alla orangea boxar hon borde ha hemma om Hermés väskorna är äkta 😁🙈

     Svara

      Köper man superfakes så får man dom levererade i boxar, dustbag och i vissa fall även fejkade kvitton. I hennes sparade händelser går det att se boxar som är staplade på varandra… det som är väldigt konstigt bara är att hon har några väskor av samma modell och storlek men boxarnas storlek är olika🤔 vilket är ytterligare ett tecken på att dom är fejk

      Svara

    Sanna Westers hade ett traderakonto som stängts av för hon sålt väskor och folk fick dom aldrig. Säkert 50 pers gav henne negativa kommentarer. Hela hennes instagram är lurig. Ökar 3000 följare på 2 dagar. Kollar man kommentarer är det typ 16 st. Eller alltid samma som skriver eld-emoji

    Svara

    Håller med om allt! Känner till Sanna sen innan. Ingen av de större kontona fattar. Hur allt hos henne är fake. Följer henne noga nu. Hon ökade sen förra veckan 48K till 52K… kommentarerna är ibland knappa 30st.. o då från random konton med 0 följare eller massa följare o kommenterar alltid babe till henne

    Svara

   Appråpå väldigt många väskor och statusprylar, what’s up med Alvaorrenvade på Instagram? 😱

   Svara

    Du kan ju testa googla på hennes namn 🤪 gärna i kombination med flashback så hittar du snabbare information

    Svara

  Har ni sett Dasha Girines senaste påhitt? Gjort en vlogg som heter Stockholms dyraste julbord som bara handlar om hur hon är ute och äter julbord på dyra ställen med olika människor. De flesta influencer har iaf vett att inte göra content av att tänja på riktlinjerna men Miss Dasha går ut och gör en vlogg om det. Jävligt oansvarsfullt, respektlöst och även lite tondövt? 😅 Hur kan hon kalla sig influencer….

  Svara

   Hon är så blåst (och desperat) så hon förstår inte bättre…

   Svara

   Hon hade frågestund igår där hon skrev att hon tycker att vi ska leva som vanligt och samtidigt ge mer pengar till vården… Hur ska mer pengar hjälpa vården om platserna tar slut och många fler blir sjuka? Jag förstår inte hur hon tänker

   Svara

    Så sjuk inställning… även om vi ger massa pengar till vården kommer folk bli allvarligt sjuka, en del kanske for life och vissa kommer dö. För att hon vill leva som vanligt…

    Svara

     Sjukaste jag hört. Verkligen blåst, pantad… pinsamt. Tänk att vara hennes förälder och höra henne säga så? Skämskudden big time. Har hon inte heller gått klart skolan (verkar ju vara ett krav för att bli influenser)

     Svara

  Kul att när man kommer in här så är NA-KD överst som reklambanner! och så kommer detta inlägg direkt under! 😅

  Svara

  Å andra sidan så ställde hon ju bara en fråga. Inget dömande eller någon pekpinne 🤷‍♀️

  Svara

  Det går inte att skynda på det beror på att ACE2-receptorerna är på högtryck nu i din virusinfektion.

  Svara

  Kanske dags att sluta röka då

  Svara

  Google? Öppet spår?

  Svara

  Hjälp!!!! På vilken kanal går på spåret????

  Svara

   Göta kanal. Reprisen ses på Lule älv.

   Svara

    😀 😀 😀

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.