Runar Søgaard beter sig som en obstinat barnrumpa på Twitter

Från Runar Sögaards Twitter: Jag tänker vara mån om våra gamla o utsatta o använda sunt förnut! MEN ALDRIG I LIVET att jag tänker tillåta politiker kontrollera mig och mitt privatliv o tala om hur många jag får ha hemma i mitt eget hem eller antal vänner jag får hänga med! GLÖM DET!! #fuckkontrollen

Från Runar Sögaards Twitter: Socialisternas ny stolliga regler: Max 8 pers i mitt hem. Max 20 per på begravning. F.o.m idag blir det begravning av julgris hos mig varje vecka ut året..! Meny minnesstund; Grisens skinka Glögg Kött Kakor Vin Ostar Ris a la malta Godis Lax M.m.m Välkomna vänner o familj!!

Från Runar Sögaards Twitter: ADJÖ HYSTERIN! Orkar inte läsa en rad mera om Coronan! Alla ska vi en dag dö. Deal with it! Vi ska såklart va rädda om våra gamla o utsatta! Visa omtanke o sköta normal hygien,men jag säger nu ”hejdå” till all hysteri. I övrigt umgås jag m vem/hur många jag vill. Och när jag vill

Runar Søgaard verkar säga ”fuck you” till allt vad restriktioner heter och tänker minsann inte låta någon regering tala om för honom hur HAN ska agera under rådande pandemi.
Kan inte han bara fira jul med Bingo Rimér och Katrin Zytomierska, så vi kan samla alla restriktionsvägrare på ett och samma ställe?
Be FoMH spärra av hela skiten med avspärrningsband så de inte riskerar att smitta ner några andra än varandra, och sen gå över dem med handsprit i högtrycksspruta innan de får återgå till resten av samhället?

Runar kan få låna Selmas stora – bättre begagnade –  plasttratt om han vill, för att försäkra sig om att inte smitta ner någon när han glider runt i sitt coroniska ”zero fucks given-mentalitet”.
You’re welcome!

Tack för tips!

218 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Han kan väl flytta hem till Norge.

   Norrmännen släpper väl inte in honom 😬

   Runar kallar sig livscoach, men han är en gycklare, en klassens clown som vill ha uppmärksamhet. Som ung fick han enormt mycket uppmärksamhet tack vare sitt förhållande med Carola. Nu verkar han sakna rampljuset och bekräftelsen. Det är inte Norges fel.

    Jag tror ingen är så dum att de anlitar honom. Han har väl levt på sina fruar och ägnat sig åt ekonomisk brottslighet för att försörja sig.

   Dom har väl ännu hårdare restriktioner?!

    Just därför.

   Någon är jobbig på twitter ”Flytta hem till ditt eget land” 62 personer gillar.
   Någon annan skriver flytta hem till ditt eget land om en kriminell invandrare, 20 kommentarer som svar att personen är rasist.
   Ni är så jäkla märkliga här inne.

    Nu är ju Runar just en kriminell invandrare, så du borde väl vara nöjd med 62 gillande om det nu är så viktigt för dig.

    Jag tänkte bara att han kan känna på lite hårdare restriktioner. Förstår att Norge inte vill ha honom dock.

   Jag häpnar, godkänns din rasistiska kommentar?

  Runar mår nog inte bra. Han är nog ganska ensam. Skild. Ingen familj. Ekonomiskt utblottad. Karma.

   Och snart i fängelse! 👍🏻

   Och han har ingen annan än sig själv att skylla så hos mig vinner han inga sympatipoäng.

   Och snart Corona

    Hoppas han är karl nog att stanna hemma när det är dags att möta döden.

   Den där typen av människa mår aldrig dåligt.

  H-e-r-r-e G-u-d… Egoismen saknar konsekvenstänk.

   Det kan man tycka. Men HYCKLERIET är också enormt.
   Jag är fullständigt övertygad om att många av de som sitter här och skryter faktiskt inte talar sanning! Alla de här ”jag har inte varit utanför dörren sedan februari och lever totalt isolerad”.

   Människor tenderar att överdriva sin egen förträfflighet och det här forumet är definitivt inget undantag.

    Jag tror alla gör fel ibland, men det är en väldig skillnad basunera ut det på facebook/insta etc. Visa att jag bryr mig inte. Och då sitter nån annan tänker men varför ska jag då bry mig? Går jag handlar vid olämplig tidpunkt gör jag så gott jag kan, håller avstånd, spritar händerna, men jag lägger inte upp på facebook ’titta jag handlar klockan fyra när det är som mest folk tihi’.

     Nej det är egentligen ingen skillnad, du minskar inte smittan genom att strunta i restriktioner i hemlighet.

    Jag storhandlar tre gånger i månaden i stället för att småhandla tre gånger i veckan. Julklappsinköpen påbörjades i början av november via nätet. Hämtar flera paket samtidigt hos samma ombud. Storhandlar oftast kl. 21-23. Mitt bidrag till sjukvården är att inte bli sjuk och att inte smitta någon annan. Funderar också på att bli blodgivare för att hjälpa till.

     När du storhandlar, tar du då och kör bil till och från mataffären?
     Fastän iva-läkare sagt att vi inte ska köra bil pga olycksrisken?
     Använder du munskydd och handskar utomhus, som du inte återanvänder?
     Tar du dig aldrig någonsin i ansiktet? Om du tar i ansiktet, spritar du händerna efter varje gång?
     Ser du till att allt du tar på är desinficerat?
     Levererar du paketen hem till dörren istället för hämtar hos ett ombud?

      Fast det där är skitsamma vad iva tycker, många behöver ta sig mellan a och b och har man då för långt avstånd för att gå/cykla så är bil bättre än kollektivt.

      Svårt att inte ta bilen när man bor på landet där varken kollektivtrafik eller matleveranser går 🤷‍♀️

      Vad är det för kommentar? Du låter så oerhört bitter. ”drar mitt strå till stacken” har väl inte hävdat någonstans att hen är helt perfekt, men gör sitt bästa? Det vi alla borde göra!

      PS. Ica läkaren sa att man inte ska ta bilen i onödan. Att handla mat är inte i onödan…

      Hejja dig drar mitt strå till stacken! Om alla gjorde som du skulle många liv sparas i Sverige❤️

      Ingen har sagt att vi inte ska köra bil. Vi ska göra det så lite det går för att minska risken för olyckor. Skillnad.

      Fan vad du är patetisk. En besserwisser som alla i din närhet är trött på antagligen.. då du uppenbarligen antyder att du är perfekt och alla andra är hemska onda själviska människor som inte gör EXAKT det du HÖRT av någon annan att man bör göra. Du är säkert en god och intelligent människa, tänk själv, våga var självkritisk, släng in lite ödmjukhet och du kommer bli mycket gladare och må bättre av att inte vara dömande precis hela tiden.

     Fundera snabbt, tar tid innan man får ge när man blivit godkänd.

    Håller med, har en kompis som delar konstant om hur hemsk det är att skolan inte stänger etc etc, håller sina barn hemma nu sista veckan. Och sen lägger upp på instagram hur hon och barnen är i en klädesaffär… Så skolplikten är inte så viktigt men shoppa är.

   Narcissism också tyvärr.

  Fuck Runar!

  Alla tvivlare borde se dokumentären ”Överlevarna” på Svt. Man får följa 4 personer som fått corona och hamnat på intensiven på Kings Cross Hospital i London. Bland det mest skakande jag sett! Corona är en vidrig sjukdom!

   Så bra dokumentär! För övrigt filmad på samma sjukhus som serien Akuten – King’s College Hospital, ett av Storbritanniens största sjukhus.

   Bidrar med länk och programinfo! Överlevarna. Mars 2020. Fyra patienter vårdas på intensiven på King’s College-sjukhuset i London. Alla är drabbade av covid-19. Under sex månader följer vi de drabbade och deras anhöriga. Kommer de att klara sig? Och hur blir i så fall deras liv framöver? I en tid när Europa kämpar mot den andra vågen är kvällens film en kraftfull påminnelse om det nya virusets oförutsägbarhet. Brittisk dokumentär från 2020 av Nick Holt. Detta program är olämpligt för barn. https://www.svtplay.se/video/29350376/overlevarna

   Man skulle kunna göra samma dokumentär om tex alkhol, ser inte några medelklasskvinnor som ropar på alkoholförbud. Nej, klart mamma ska ha sitt vin när hon håller ungarna hemma från skolan för att de inte ska smittas. 2000 personer dör per år av alkohol, 180000 blir utsatta för våld i relation till alkohol.

    Medelklasskvinnor? Förklara för en trög, varför skulle en s k medelklasskvinna vara mer benägen av alkohol än andra för jag måste ha missat något?

     Kan det vara för att de är kraftigt överrepresenterade på alla AW hak i valfri storstad i Sverige. Mig själv inräknad!

     Finns att beskådas på Vinbaren vid Mariatorget 3-4 dagar i veckan.

     Kvinnokroppar klarar etanol sämre än män

     Det är medelklasskvinnor som i drev driver att i ska stänga skolor, trycker masker på barn, går på om lockdown etc. Kolla lärarförbundet, de tycker på allvar att deras medlemar, mestdels medelklasskvinnor ska gå före i vaccinkön för att de är så utsatta. Trots att vi vet att många andra yrkesgrupper som tex buss och taxichaufföre, slaktare och pizzabagar är så långt mer utsatta. Jag har en hel hög sådana i mitt flöde, upprörda över att hela kommunen in släcker ner för ett fall corona, men glatt med vinglas i handen. Och för den delen 2 bilar i familjen som körs överallt utan tanke på att det också är att utsätta sig för risk att hamna på IVA.

      Nu hänger inte jag med, är slaktare en speciellt utsatt grupp?

    Då bidrar jag med ett inlägg om möjliga långtidseffekter från covid-19 som även tycks drabba barn. Och man behöver inte varor svårt sjuk för att drabbas. 👇

    https://foodforfika.wordpress.com/2020/12/14/long-covid/

     och det finns långtidseffekter på varenda influensavirus. För att inte prata om långtidseffekten av en bilolycka, ta bort alla bilar, någon?

      Man jobbar för en nollvision ang antalet döda i trafiken. Är det inte bra tycker du?

      Men sig mig den influensa som har dessa långtidseffekter och att så många som 10% (efter en första preliminär beräkning) kommer att drabbas av det?

       sig skulle vara säg*

     Jag har detta. Så jobbigt att ni anar inte, klarar inte av att göra något fysiskt. Hekt slut av aty duscha , orkar inte handla mat ( finns tyvärr inte hemkörning av mat där jag bor, för litet samhälle) lan inte städa. Så ont i hjärtat, lungorna, luftrör och hals, grym huvudvärk och sus i öronen, feber om jag gör något fysiskt. Jag var försiktig, träffade inte vänner , men uppenbarligen inte tillräckligt försiktig eftersom jag fick Corona.

      Usch, starkare! 💜

      Jag hoppas att du läker snart av egen kraft eller att vården snabbt hittar lösningar för er. Och jag håller verkligen tummarna för att du inte ska behöva lida av sviterna resten av livet. Vi hoppas på något bättre, eller hur! 💪🌸

       Tack❤

  Jesus…
  Lille Runar, 50 nånting-snubbar brukar kunna bli rätt sjuka i Corona…
  Kanske coronan fastnar på något sätt på det överdrivet stora egot.

   Göran Persson ringde. Han undrar om du är klar med Härskarteknik for dummies snart!

    Göran Persson…?

     Ja, han är känd för sitt användandet av härskarteknik som t ex att lägga till ”lille” framför någons namn för att förminska.

     Han, likt många instafeminister, är kända för att använda härskartekniker som att förminska andra. Som t ex ”lille” före personens namn.

     Det använda bäst när man inte har något riktigt argument att komma med.

  Det är viktigt att värna om friheten. Ger man någon ett finger tar de snart hela handen. Inte något som vi kommer ihåg men många av våra föräldrar har flytt från kontrollen, Kommunismen och nazismen.

   exakt. håller med runar 🙃

   Men är du dum? Det handlar om att bli av med en pandemi.

    Fast, ska vi göra så här varje influensa då? Det dör ju 4000 varje år av vanlig influensa? Är de 4000 människornas liv inte värda att skydda?

     Corona – är – inte – en – vanlig – influensa!!!!!

     Vi har dessutom i allmänhet vaccin tillgängligt varje år för influensan.

      Nej. Influensa är en sorts Corona är en annan slags virus, vi har många coronavirus somgör oss sjuka varje år, vi har inget vaccin till dem heller. Dessutom har vi andra saker som folk dör av tex dör cirka 12000 i Sverige av cigaretter, 2000 av alkohol etc. Ser inte en enda som tjatar om masker och lockdown som inte samtidigt sitter med vinglaset i hand och pratar vilken finöl de ska ha till julbordet. Jag är för att minska umgånge och hålla avstånd men det måste finnas en rimlighet i det.

       Alkoholmissbruk är inte smittsamt. Inte heller cigaretter. Så det är långt ifrån jämförbart.

       Covid är en smitta, precis som influensa. Dina handlingar påverkar därför hur smittan sprids.

        Passiv rökning är väl snarlikt smittsamt. Andas väl dessutom in skadligare rök då om jag inte minns fel.

     Kanske det kommer bli ändringar även efter Corona när det är dags för influensan

      Hoppas det! Och de behöver inte bara så stora heller.

     09:56

     Nej, och det behövs inte heller för att minska de som för i influensa. Det räcker gott att vårdpersonalen etc ändrar på sina rutiner.

     Dessutom inte så vanligt att man smittar någon annan före man har symtom.

    Anonym / 09:15

    Vi kommer aldrig bli av med pandemier…
    De kommer att komma och gå och det funkar inte att stänga ner länder i flera månader….

     Du kan ju inte påstå att vi varit i denna situationen nyligen med en ny smitta (förutom svininfluensan då som det blev vaccin mot)
     Sen är det inte sista gången

      Fast det blev inte såhär som vi har det nu, vid svininfluensan :/

   Men det är väl ändå skillnad?
   Det kan ju knappast vara jämförbart att bli kontrollerad av nazismen som att regeringen försöker stoppa en dödlig pandemi från att skörda fler offer?
   Tycker allt att vi kan få hårdare restriktioner och få böter om man inte lever upp till dessa.

   Men bjud alla stollar på fest, lås dörren o låt naturen ha sin gång.

   På vilket sätt värnar man om friheten när man skiter i att följa (juridiskt sett) frivilliga rekommendationer?

   Ja, en del länder har helt klart tagit tillfället i akt att minska demokratin. Men att man bjuder hem folk på kalas för att värna demokratin är skitsnack. En annan sak om han ville anordna en demonstration men han ska ha muddasbjudning gör nära och kära.

   För att skydda våra äldre räcker det helt uppenbart inte att tvätta händerna, så mycket kan vi konstatera vid det här laget.

    Nja, tvätta händerna är faktiskt a och o med denna smittan, covid19 är inte så smittsamt som vi först trodde, och ja det kan smitta genom luften men då måste du ha varit väldigt nära en smittad person i ca 15 min. Det som gör att smittan sprider sig är faktiskt att vi inte tvättar händerna som vi ska, o sedan petar oss i ansiktet. Jag jobbar i sjukvården. Det är helt ok för mig att gå in i ett rum med smitta utan skydd bara jag inte ska röra patienten, ska jag däremot peta på saker eller vara nära patienten så måste jag ha skydd på mig. Skulle jag ta på patienten utan handskar o sedan peta mig själv i ansiktet så är smittorisken väsentligt högre än om jag bara skulle stå nära patienten i 15 minuter. Så handhygien är kanske det allra viktigaste i denna epedemi, även om det viktigt att både hålla avstånd och följa dom andra restriktionerna också.

     Jätteintressant med denna detaljerade information direkt från fältet!

     Så kan det vara, men att bjuda in 20 pers till en julmiddag i ditt hem. Då lär folk få sitta trångt och tror inte alla kan tvätta händers heeela tiden

      Nej, absolut inte. Du har helt rätt. Jag försökte inte försvara Runar, att umgås så tätt med folk utanför din familj där kanske någon av dom bär på smittan utan symtom är ju urbota dumt oavsett hur mycket du tvättar händer eller håller avstånd. Ts skrev att handtvätt uppenbarligen inte räcker och då menade jag bara att jo, fast det gör faktiskt det, problemet ligger i att vi inte tvättar händer som vi ska. Och så är det med alla virus, handtvätt är det absolut bästa vi kan göra för att inte sprida smitta.

     Vad jag menade var att det helt uppenbart inte har räckt med rekommendationer kring att basal hygien så som Runar skriver – dvs vanlig handtvätt – för att skydda våra äldre. Då hade inte statistiken sett ut som den gör.

     Menade inte att handtvätt är oviktigt eller att debattera kring luftburen smitta osv. Men man behöver inte vara läkare för att konstatera att det ÄR svårt att stoppa smittans spriding i samhället och svårt att skydda riskgrupper.

      Förstår att du inte menade att handtvätt var oviktigt. Det jag menade är att man kommer väldigt långt med bara ordentlig handtvätt, så hade folk bara tvättat händerna varenda gång innan dom ska sätta upp håret eller klia sig på kinden etc (vilket jag mycket väl förstår är lätt att glömma bort) så hade denna epedemi inte varit vad den är idag, samma med munskydd, munskydd kan hjälpa, men då måste det användas riktigt, du tvättar händerna innan du tar på munskydd o sedan rör du inte munskyddet, håller du på o tar på munskyddet utan att innan tvätta händerna så kan munskyddet ge motsatt effekt.
      Mitt bästa råd är att köpa små handsprit flaskor som är lätt att alltid ha med sig i väskan eller fickan och tänka på att sprita händerna så fort du varit i kontakt med folk och i butiker o på bussen o ja överallt utanför ditt eget hem. Det är faktiskt inte svårare än så, men även jag glömmer bort detta som verkligen försöker göra mitt bästa. Men som tur är har jag endå klarat mig, hittills iallafall. Hoppas du och dina nära klarar er också. Ha en bra måndag!

       12:52
       Bladad sanning med saker som antas och som det inte finns belägg för.

       Tex så finns det studier som visar på att de som när munskydd tar sig mycket mindre i ansiktet när de har på sig dem mot de som går utan munskydd som tar sig i ansiktet mycket oftare.

       Samt, hur viktigt det är att tvätta händerna vid användning av munskydd beror på vem du vill skydda när du när ett.

        Antar att du får fila lite mer på din expertis inom Google sökningar. Eventuellt skaffa dig en riktig utbildning, för du kan inte tjäna så bra med pengar på att leva som besserwisser i ett kommentarsfält, spelar ingen roll vad ämnet handlar om i flera år har du kommit in som expert i alla områden och säger dig veta bäst om precis allt mellan himmel o jord. Det är så galet att jag faktiskt tror du är en psykopat. Tack för mig o ha en bra dag, du behöver inte svara mig för nu kommer jag inte klicka mig in på detta kommentarsfält mer, jag ska iväg o jobba snart.

         Där argumenten och faktakunskapen tar slut tar personangreppen vid.

         Ha det så bra ”på jobbet”!

         PS Du som tydligen gillar googel.

         Googla kvinna som blev smittad i covid-19 från någon som stod 6 meter längre bak i en kö och tiden för exponering var 5 minuter.

     11:00

     Det där stämmer inte. Det är först och främst en smitta som sprids genom att vi andas samma luft.

     Däremot är alla som är sjuka inte lika smittsams, vissa knappt alls, medan andra är superspridare . Och varför det är så vet man inte än.

      Alltså, det fattades bara att du skulle komma in o skriva att det jag skrev inte stämmer, nej för du som bara har Google som utbildning vet ju verkligen bättre än jag som tar hand om covid patienter och bara gör som experterna inom området råder mig att göra. Ok.

       Ok. Jag antar att alla ni på din avdelning har slutat att ha på er skyddsutrustning eftersom att de enligt dig inte behövs, tvätta händerna bara, samt att de som jobbar på infektion i Malmö har fattat hel fel beslut när de har slutar att äta lunch med andra och att alla möten är digitala.

        Håller med TRH här…. Någon som påstår sig jobba på sjukhus men säger tvärtemot vad otaliga rapporter och studier vittnar om att Corona är luftburen och att ett kort möte utan fysisk kontakt räcker.

        Där jag bor har sjukpersonal problem med falska N95-masker och man har noterat att de kliniker och sjukhus som fått dessa kopior i högre grad smittats av covid…

       Personal har corona på infektionsklinike. Är det du som är superspridaren på Malmös infektion?

       https://nyheter24.se/bloggbevakning/2020/12/14/runar-sogaard-beter-sig-som-en-obstinat-barnrumpa-pa-twitter/#comment-2679169

   Men alltså då är ju bästa sättet att visa att den svenska idén med individuellt ansvar faktiskt funkar och inte ge ”öka statens makt till restriktioner – personerna” rätt. Runar gör ju tvärtom, genom att bete sig helt obstinat så visar han ju att individuellt ansvar inte funkar…

    Ja men han är ju inkapabel att både föra och förstå den här sortens logiska resonemang.

   Håller med, även om jag inte har några problem att följa restriktionerna. Friheten är det viktigaste vi har. Hade inte pallat om staten gick in och stängde ner verksamheter (som inte är deras egna) Det hade smakat lite illa.

   Och att tycka så innebär ju inte att inte bry sig om att vi har en pandemi. Men kan förstå grundtanken i Runars uttalande.

    Det där tankesättet får jag inte ihop. Vi HAR ju bara frivilliga rekommendationer. Att han skiter i dem stärker förespråkarna av straff och sanktioner för de som inte sköter sig. Vill han värna demokratin – visa att individer är kapabla att ta eget ansvar.

  Han har inte alla präster hemma.

  Det blir så när man inte har så starkt psyke, då klarar man inte av att vara mycket med sig själv.
  Det vore hemskt för honom om han döms till fängelse eftersom han även har svårt med auktoriteter. Vakter som säger åt honom vad han ska göra och när det ska göras, vara instängd i sitt lilla rum (cell) och dessutom ha en sysselsättning enligt vissa tider……… Hoppas han är medveten om att det här viruset går under Smittskyddslagen….

   Och sen råkas Covid komma lös på avdelningen och det är ju inte guds bästa immunförsvar som sitter i cellen bredvid direkt.

  Oj
  Problem med auktoriteter lite?
  Problem med att sätta andras behov framför sina egna?

  Kan han skrapa ihop fler än 7 personer som tänker lika korkat OCH som vill umgås med honom??

   Tror tyvärr det finns många egotrippade män som gillar det han säger. Samma typ av personer som gillar lamotte och ett visst parti.

    Haha varför detta pikande mot män hela tiden här inne? Tycker kvinnor visar upp minst lika bra hur ego de är gällande det här. Kan ju meddela att majoriteten inte är män som trängs på hemtex när jag jobbar.

     Eller inne på Kicks och Åhlens kan jag meddela…

     Om vi nu ska köra på empiri så är det uteslutande män som jag fått säga till för att de inte kan hålla avstånd någonendastans.

      Igår sa jag till en kvinna i kön på Ica 🤷‍♀️

      Din studie har vissa brister. min studie från mall of scandinavia visar att män är kraftigt underrepresenterade. Är min studie bättre då?

     Ja, nu handlade inlägget om en speciell man och då ligger det närmre till hands att paralleller dras till män som är idioter snarare än kvinnor som är idioter.

     Men för att bekräfta dig så ja- idioti är INTE könsbetingat .

    Extremcentern?

     😂😂😂

      Partiet för män som vägrar mask men frivilligt bär skottsäker väst.

  Jag jobbar med Covidsjuka på akuten, varje dag, även på julafton! Detta är mitt val , jag gnäller inte, utan är stolt över mig och mina kollegor!
  Men det minsta man kan begära är lite vanlig hyfs och omtanke om varandra … Det har sagts innan: ” Jag går till jobbet för dig, då kan du väl för helvete , stanna hemma för mig!” Med det sagt så önskar jag även Runar en god jul!!

   Tack för att du gör detta och hoppas alla snart börjar ta detta på allvar så vi blir kvitt denna hemska smitta!

   Tack för att du orkar ❤️

   Tack för din insats! Ni är hjältar allihop inom vården, speciellt nu! ❤️

   Tack för att ni inte ger upp! 💐

  Haha bara jag som påminns om mannen som var upprörd över hen och därför skulle kn…. en gris? 🙂

  Jag arbetar enbart med Covid-19 patienter på ett stor sjukhus i Sthlm. På Intensiven.

  Hoppas alla förstår att det här är bara början av ”andra vågen”?

  Håll i och håll ut – på riktigt!

   Tack för att du orkar ❤️

   Tack för din insats! Ni är hjältar alla inom vården, speciellt nu! ❤️

   Jodå, det förstår vi och även om jag anser att Runars utspel är både barnsligt och omoget (skrivet som av ett barn?!) framstår det löjligt när myndigheter sätter en gräns för 20 på begravning och 8 i ett sällskap när det är fullt ös på Ikea, Mall of Scandinavia och alla andra butiker och varuhus. När det är fullpackat på bussar och tåg. Häromdagen krockade ett tåg med en älg och hundratals evakuerades från tåget och istället åka ersättningsbussar.

   Det framstår som väldigt, väldigt skevt.
   Som vanligt lägger man ansvaret på individen trots att man vet att folk inte klarar att axla det ansvaret. Man kunde ha styrt upp det annorlunda, tex satt ett maxtal för hur många som får vistas i en lokal (eller buss osv) samtidigt. Anställt alla de unga som blev arbetslösa under pandemin som ”kundräknare” och entrévärdar. I mitt lokala köpcentrum finns för övrigt entrévärdar sedan någon månad tillbaka, men bara för att dela ut engångsförpackningar med handsprit?!

   Samma sak på min Ica, de har börjat med några slags entrévärdar vid ingången/kundkorgarna men dessa värdar gör ingenting trots att folk väller in och trängs alla på en gång. Då får man också räkna med att folk inte själva tar ansvar utan fortsätter att vara en del av trängseln.

    I början var de så duktiga på tex Ica och hade satt upp plastband för in- och utpassage och hade en människa i entren som räknade och höll koll och påminde om avstånd på väg in osv osv. Det höll i sig till…. april kanske? Nu när det är värre än någonsin finns ingen kontroll, och de som jobbar är lika dåliga på att hålla avstånd som de som handlar. Önskar att jag kunde få hemleverans av mat, det är trångt tom en sen lördag kväll innan löning.

     Det kan finnas mer än en ICA där du bor som levererar till dig. Knappa in ditt postnummer så ser du det. Kolla också om Coop, Willys, Hemköp etc. levererar till dig. Den lilla ICA-butiken kan fortfarande ha lediga tider för hemleverans eller hämtning utomhus.

      Tack för info om hur man kollar på nätet om man kan få leverans eller inte… Jag har precis flyttat från postadress där ALLA levererar, till hit där INGEN levererar. Jag handlar på nätet och hämtar ut istället. Har jag tur slipper jag möte folk, har jag otur ramlar det fram en hel familj med snoriga barn bredvid.

     Konstigt att det är så hos vissa… då jag inte upplevt detta någon gång jag varit i affären sen det började.
     Visst att det är mer folk nu länder var i mars-april men folk håller ändå avstånd och det har aldrig varit helt knökat (då går man väl själv inte in?!)

    Fast det kunde ”man” ju inte. För det hade varit olagligt.

   Är det något särskilt du lägger märket till på jobbet? T.ex. om patienterna blir yngre osv. Något som skiljer sig från första vågen i våras? Och vad är er i sjukvårdens åsikt om den svenska strategin? Om du orkar/vill/hinner svara?

   Utveckla vad du menar med ”bara början”. Statistiken säger något helt annat i Sverige och det ser ur som vi har nått en platå smittspridningen med svagt nedåtgående trend. Precis som trenden ser ur för Europa. Dödstalen är i en tydligt nedgående trend.

   Vad vet du som inte vi andra vet?

    Om folk turnerar runt på släktmiddagar som brukligt är under julhelgen – vad tror du händer då?

  Hela hans twitterkonto med följarna och kommentarerna vänder plötsligt denna pandemi till något positivt. Om den bara kunde ta död på hel mänskligheten dvs.

  Är människor verkligen så här dumma i huvudet??

   Bara tills någon i deras närhet dör. Då vänder de ofta på en femöring, iaf i några veckor tills skräcken bleknat.

  Jag är inne på Runars tänk…

  Vi stänger för övrigt hälsofrämjande saker såsom badhus, gym, bibliotek, kultur osv..

  Men…. Håller donken, köpcentrum och systembolaget öppna?!
  Det klingar konstigt..

   Eller så tar du reda på varför istället för att tycka det är konstigt. Myndigheter kan stänga ner saker som drivs av kommuner osv. Finns ingen lag i Sverige som gör att de kan stänga ner alla företag, butiker..

    Lagar kan stiftas. Det är ju en urusel ursäkt.

     jaha så då vill du att regeringen ska bestämma över dig, precis det runis inte vill?

     Det tar tid och inskränker på grundlagsskyddade rättigheter. https://sverigesradio.se/artikel/7525619

      Visst är det så, men man kan ju inte heller säga att det funnits en politisk vilja till att göra det.

       Och tur är väl det!

       Det ska fanimej krävas en sjuhelvetes insats för att stifta lagar som inskränker på vår frihet. Hade det varit ett val nu precis som i USA så ger jag mig fan på att det finns personer som skulle förespråka att det in flyttas till efter pandemin. Utan att tänka på vad man precis har sagt.

        Jag sa inget om huruvida jag tyckte det var bra eller dåligt. Jag bara konstaterade att det inte funnits någon politisk vilja.

     Det kommer en ny lag i mars, som kommer att kunnazstänga köpcentrum och gym mm.

   Men corona sprids även bland hälsofrämjande saker. Vi kan inte stänga ner allt, då går vi under ekonomiskt.
   Även om det kanske varit det bästa. Men hade folk hållit sig hemma och för sig själva ändå? Eller hade ekonomin gått åt helvete och coronan flödat iallafall för det kliar i rumpan och jag kan inte sitta hemma?
   De som skriker högst det behövs hårdare tag är oftast de som inte ens följer de rekomendationer som finns…

    Har inget med ekonomin att göra. Riksdagen KAN INTE stänga ner allt. Vi har lagar som hindrar dem. Men de stänger ner det de kan.

     Det har visst med ekonomin att göra.
     Sverige pga våra inkompetenta politiker sen år tillbaka så har vi inte råd med en lockdown…

     Visst finns smittan på gymmet,men jag är mer rädd för att bli sjuk från köpcentrum och matbutiker…
     På gymmet har folk i regel mer respekt mot varann..

      Vilka länder har råd med en lockdown? Detta kommer kosta, länge….

      Så länge folk inte flåsar på mig är jag inte särskilt rädd när jag går handlar faktist. Jag hålller avstånd. Undviker handa när det är mycket folk. Större chans bli flåsad på i ett gym.

   Men om en inte vill att staten ska ha för mycket makt, som Runar inte verkar vilja, så blir det ju så. Staten stänger det den har kontroll över men låter privata företag fortsätta med sin verksamhet – och låter folket ha kvar sin frihet och ta eget ansvar.
   Förstår inte hur man ska kunna vara ännu slappare än så här?

   Du är uppmanad av myndigheterna att tänka själv. Om du har planerat att besöka en butik, men det är trångt – GÅ INTE IN!

    Men för fan butikerna har ansvar och ska bara ta in ca 10 personer per gång.

     De butiker jag har varit i (Nej, jag har inte varit i många) har verkligen inte gjort något för att hålla smittspridningen nere. De har satt upp skyltar där det står att man har eget ansvar. That’s it. Att säga åt folk att ta eget ansvar är inte att vidta åtgärder.

      Då undrar jag vilka butiker du varit i. För de butiker jag sett har i allra högsta grad tagit ansvar. Är det för många i lokalen får man vänta i kö utanför och man kommer inte in förrän någon har gått ut. Väl vid entrén är det många som delar ut obligatoriska munskydd och man får inte komma in i butiken förrän man satt på sig den och spritat händerna.

      Detta på Mall of Scandinavia fö.

       Lokala affärer i staden där jag bor. Mataffärerna (två st) bland annat. Jag bor inte i Stockholm, så jag vet inget om mall of Scandinavia.

   Det är komplext och människor måste börja tänka själva lite snart och inte bara springa utan reflektion.

   Barns ångest har ökat med 200 % i år enligt samtal till BRIS. Kvinnomisshandel, depressioner, alkoholkonsumtion ökar. Barn som förut hade skolan som en fristad tvingas vara inlåsta i dysfunktionella familjer. Arbetslösheten slår hårt mot vissa grupper.

   70% av de som dött i Sverige med covid 19 (alltså ej AV covid 19) är över 80 år och (Sorry känsliga läsare men…) har ju uppnått medellivslängd…
   Hur mångas liv ska förstöras långsiktigt för att förlänga Arne 84:S liv med 4 månader?
   Och sen kommer folk dö av depressioner och hjärtproblem pga att utebliven träning och restriktoner, men det kommer aldrig kunna mätas i vilken omfattning det är kopplat till detta.

   Avstånd, hygien och var hemma vid minsta symtom men öppna för fan upp igen nu. För allas vår långsiktiga hälsa.
   Man märker ju i detta kommentarsfält och facebook att folk mår dåligt och är aggressiva och missunnsamma och vill hänga ut folk som är ”sämre”. Det kommer få långt värre konsekvenser än viruset i sig.

    Ja, tack L8 för att du belyser detta! Jag instämmer helt och hållet.
    Hoppas att alla som läser detta också har förnuft att ta till sig texten.

    Vilka andra sjukdomar ska vi låta Arne dö av? Varför opererar man cancer på Asta 85? Det är ju skitdyrt och blir bara dyrare ju fler som blir gamla. Varför för rökare vård för sina lungsjukdomar? Vi skiter i Arne 84, men Arne som har fetma och dör av covid trots att han bara är 71 då? Adam Alsing?
    En enda brännskadad patient som specialvårdas kan kosta lika mkt som preventiv vård för massor av barn – hur ung måste man vara för att det ska vara värt det då?

    Även om ditt resonemang har en poäng i att åtgärderna mot pandemin riskerar att ge värre effekter än pandemin så är det ju svårt att se att vi kan agera annorlunda.

     Opererar man verkligen bort cancer på nån som är 85?

      Nej, det ska mycket till. Cancer har ofta en långsam tillväxt på gamla människor, så sannolikt hinner de dö av andra orsaker än just cancern.

      Finns mångs olika sett stt behandla cancer på, självklart behandlingar vi de öldre och åldersdiskriminering sker ej!!
      En mkt stor andel av cancersjuka är just äldre!

       Har du satt din fot på ett svenskt sjukhus sedan 1985? Åldersdiskriminering har varit en realitet i varje fall sedan 90 talet. Självklart diskrimineras äldre i den svenska vården, för 10 år sen var det kanske mer okänt för den breda massan men idag är man ju faktiskt lite dum om man missar det?

     Jag pratar inte primärt om pengar. Utan om psykiskt mående och livskvalitet. Och ”Arne” dör hela tiden av hjärt/kärlsjukdomar eller cancer. Om han har tur dör han av ålderdom men få dör tyvärr friska.
     Jag är också säker på att många äldre vill fira jul med släktingar då de ju kanske inte ens lever nästa jul?

     Prioriteringar görs ständigt varje dag året runt inom vården men nu har vi alla fokus på det.

     Det jag ser att man kan göra annorlunda är att göra allt man kan för att skydda barnen. Låt dem vara i skolan. Låt dem ha fritidsaktiviteter. Skäll inte ut dem i Facebook-grupper för att de vill träffa vänner. Tvinga dem inte att vara hemma friska med sina sjuka föräldrar.
     Lärarna är inte mer drabbade, de har bara ett fackförbund som är bra på att skrika högt och FHM säger ju till och med att skolstängningar inte har effekt på smitta men för att ”personalen ska jobba med pedagogiskt arbete istället för att titta på presskonferenser”. Det är alltså politik och barn blir drabbade.

     Coronapandemin verkar iaf inte ha ökat antalet självmordsförsök. Med tanke på coronapandemin och allt vad den betytt i form av oro och isolering finns en risk för en än mer utbredd psykisk ohälsa och fler självmordsförsök. Men så här långt syns inte den effekten i statistiken, antalet larm är ungefär lika många som förra året.

     Det är inte alls samma utveckling som vi såg mellan 2017 och 2019 när det ökade jättemycket. Det är fortfarande en på tok för hög nivå, men det verkar ha planat av.

     Dessutom har jag sett studier där de som är äldre och förr var deprimerade nu mår bättre. Orsaken tycks bara för att de inte behöver känna att deras ekonomi inte räcker till till alla aktiviteter som förväntas av dem eller som de skulle önska kunna göra men inte har råd till.

     Så att depressioner har ökat och att det tydligen också verkar drastiskt minska hos vissa får vi nog vänta med att uttala oss tvärsäkert om.

     Hos barnen gissar jag att den största påverkan hos dem som gör dem deprimerade kommer från deras oroliga föräldrar och lärare. Inte pga deras livssituation har ändrats något lite tex i vilka aktiviteter de kan göra.

    Viktigt att ha en sansad syn på pandemin samt också väga in helheten och alternativeffekter.
    https://drcovid.medium.com/en-alternativ-syn-p%C3%A5-covid-19-och-de-%C3%A5tg%C3%A4rder-som-vidtagits-med-anledning-av-pandemin-5fd62582e395

    Måste man sätta riskgrupper och de som lider av restriktioner mot varandra? Kan man inte värna om riskgrupper och även hjälpa de som drabbas socioekonomiskt av åtgärderna? Är vi inte smartare och mer kompetenta än så?

  Jag upplever Runar som en irrelevant person som för länge sedan förbrukat sina 15 minuter i rampljuset, men som sedan dess fäktar för att synas genom allehanda provokativa uttalanden. Genom att reagera på det, uppröras och diskutera, matar vi hans narcissistiska behov. Påminner om vissa av Löwengrips uttalanden. De har inget mer konstruktivt att komma med än så för att skapa uppmärksamhet runt sin person. Dessutom behöver genomskinliga reklamsamarbeten säljas in till en stor följarskara som behålls genom utspel som väcker känslor och reaktioner.
  Hur länge ska vi mata narcissister?

   Han och Peter Wahlbäck kan bilda duo och sedan stängas in någonstans.

   Tycker vi kan sätta en sån där tratt på hans schnabel med så vi slipper risken att han förökar sig mer. Vi behöver inte fler av dessa gener i poolen…

  Och vem är ens det här? är så trött på alla coronapolis inlägg…

  Håller helt med Runar i detta.
  Vi tillåter folk att trängas i gallerior men avråder från att fira jul med familjen? Fuck that.
  Jag håller mig hemma och i trädgården, går inte i några affärer eller ute på stan. Vad som händer i mitt hem ska regeringen ta och skita i. 🖕

   Ska regeringen inte heller reagera om du slår dina barn så länge du gör det i ditt hem? Eller om du tar heroin? Vad i hemmet får regeringen lägga sig i.

    Ja för de sakerna går ju att jämföra med en julmiddag. Är du autistisk?

     Osedvanligt korkat svar!

      För din replik tillförde så mycket mer?

       På tal om obstinata barnungar…..

   Folk här är inte kloka. När jag skrev att vi ska vara åtta personer på julafton blev folk alldeles galna trots att
   Löfven gått ut och sagt att man får vara åtta personer. Det blir bara löjligt när man tänker på alla överfulla bussar och trängseln i butiker och köpcentrum. Ytterst få tar det här konstanta mikrostyrandet på allvar när det ser ut som det gör.

    Vi ska vara 12…
    Hohoho

    Grannen ännu fler, men de har tio barn😂

   Vi tillåts inte alls att trängas i gallerior. Vi SKA följa råden att bland annat inte besöka köpcentrum enligt smset som skickades ut idag. Att det är öppet innebär inte att vi ska gå dit.

    Mmm joooo. Funkar det bra tycker du? Har trängseln minskat? 😂😂😂
    Runar är ett stort skämt, men här har han en poäng i all sin barnsliga tafflighet.

    Dessutom hör jag från alla håll hur folk tänker åka iväg och fira jul i olika sällskap. Det enda är att de inte tänker fira med de äldre. Folk sätter de egna behoven främst – alltid!

     Ingen aning, då jag själv inte vistas på sådana platser

    Det är visst tillåtet. Om man stängde alla butiker förutom mat och apotek, alla jävla fik och restauranger så hade det varit mycket säkrare att umgås med familjen. Att man nu avråds från umgänge med familjen samtidigt som alla köpladorna är fulla är bara idiotiskt.

     Nej. Det är inte antingen eller. Råden är tydliga. Du ska undvika köpcentrum och bara handla det viktigaste och du ska minimera dina kontaktytor även under julen i ditt hem. Att någon annan inte följer det betyder inte att du inte kan vara en bättre människa och följa råden. Om någon hoppar från en bro gör du det också? Sluta vara ett sådant får och ta ansvar för dig själv.

      Jag har inte varit i ett köpcentrum sedan februari. Jag tänker fira jul med hela familjen. Simple as that.

       Hoppas då övriga i familjen inte heller varit på ett köpcentrum på ett tag.

       Får jag neka dig vård när du kommer till mig på akuten på nyår? För jag får inte fira med min familj eftersom våra ledigheter ställs in när du firar med din. Simple as that.

        Du har gjort ett val att arbeta inom vården så du ska nog göra ditt jobb oavsett. Simple as that.

        Nej, det får du inte.

        Nej, det får du inte, vilket du borde veta om du är utbildad inom vård/medicin och arbetar på ett svensk sjukhus. Precis som du inte kommer neka de fulla människor som på Lucia fick för sig att köra full hem, eller hamnade i slagsmål för något helt oviktigt och blev kvinhuggen. Eller mig som har diabetes om jag är på väg i koma för att jag missräknade mitt insulin till maten eller Kalle som fått hjärtinfarkt pga av för många cigaretter och för lite motion. Vi är många som är i yrken som hjälper människor som gjort dumma saker, ibland av misstag, ibland med vilje och vi gör det för det är vårat jobb, poliser, socialarbetare, brandmän, arbetsförmedlare, kronofogden etc etc. Det är inte ditt jobb som läkare att hjälpa den som behöver det oavsett orsak. Tycker du att brandkåren ska ha rätt att neka att släcka brand i ditt hus om det är så att du glömt att släcka ett ljus eller dra ur mobilladdare och den tar eld?

         Du förstod att det var en retorisk fråga? Att jag självklart inte ställer frågan på riktigt? Men att man kan bli liiite provocerad av folk som tycker sig ha rätten att skita i andra bara för att de tycker att de har rätt till det.
         Förstår att man inte ser sjukdomen som farlig för dem. Men den som är sist i en smittkedja kan riskera att dö. Det kan vara ngn man inte känner alls eller förstår att man varit med och spridit smitta till. Men man måste tänka 11 steg längre än bara sig själv oxh sina närmaste.

          Nej, för om du har valt att jobba inom vården ska du tydligen vara Florence Nightingale/Moser Teresa oavsett vilken skit folk än har för sig. Du ska även acceptera pissiga arbetsvillkor och eventuella indragna ledigheter utan att få vara irriterad eller trött eftersom ”du ju har valt att jobba där”. Härligt hur folk resonerar.

           *Moder Teresa

           Pissiga arbetsvillkor är väl om något sådan som du får acceptera om du arbetar i vården. Även indragna ledigheter vilket alla med samhällsviktiga tjänster förväntas göra vid behov.

     Man avråds inte från umgänge med familjen. Däremot uppmanas man att vara max åtta personer när man firar jul (och nyår).

      Helst bara sitt eget hushåll…

   Dock kommer ju inte polisen komma instormande hemma hemma om ni råkar vara mer än åtta.
   Det är en rekommendation precis som att INTE gå till köpcentrat.

   Ok, då antar jag att vården inte behöver lägga sig i dig eller ngn av de som ev kan smittas i ditt hem?

    och du kommer inte ringa brandkåren om din mobilladdare tog eld för du glömde dra ut den och ditt hus nu står i lågor…

    Vården ska göra sitt jobb för den lönen de har accepterat. Varken mer eller mindre.

    Ska snöröjare få välja själv om de vill jobba eller inte vid en snöstorm?
    Ska vi dubbla deras lön för att det kom 2m snö om ett dygn?

   Du håller väl inte alls med Runar? Han skriver inget om gallerior, han anser bara att han får umgås med hur många han vill. Du har ju vett att vara hemma och arrangerar väl då knappast heller några stora familjesammankomster?

  Är Runar fortfarande aktuell? Hmm.
  Man kan tycka att regeringen/FHM skapar ineffektiva rekommendationer utan att framstå som ett surt barn.

  Jag tycker också det är konstigt att vi inte ska träffa släktingar men det sker ingen kontroll av hur många som hänger på köpcenter? FHM tycker vi ska undvika kollektivtrafiken men då kommer några överläkare och säger att vi även ska undvika bilen för vården har inte tid med bilolyckor?! Malmö Stad gav restauranger tillstånd att köra ut även alkohol till sina kunder som beställt mat – som att det är en tjänst som bör diskuteras och prioriteras i en kommun under en pandemi?!

  Man förstår frustrationen hos folk och jag tror den beror på otydlighet och velighet. På sätt och vis är det mer konsekvent som vissa länder gjort, att stänga ner ”allt”, och då har man lättare att följa och ta till sig vad som gäller.

   Exactamente!! 👏🏻👏🏻👏🏻

   FHM och regeringen är de som ger rekommendationer som ska följas. Vad några överläkare säger, eller vad Malmö Stad tillåter eller inte tillåter har ingen som helst relevans. Är det otydligt är det dig det är fel på och inte någon annan.

    Fast självklart är det relevant för mig att bry mig om vad politikerna fattar för beslut i kommunen jag bor i? Och detta kanske är chockerande för dig men jag läser även utrikesnyheter för att se vad som sker i andra länder. Man kan inte bara stänga in sig i en liten bubbla och sitta och memorera vad Tegnell säger…

     Vad har malm stöds beslut om att tillåta hemleverans av alkohol att göra med restriktioner från FHM och Regeringen?

  Högstadiet i Helsingborg går över till distans från och med i morgon och de snackar om att det är svårt för både personal och ungdomar att genomföra sista FYRA dagarna av terminen på distans. Förlåt men HUR är det ett problem? Varför ger man dem inte bara hemuppgifter för de här dagarna när det bara gäller 4 dagar? Läxor, en längre uppsats eller vad som helst. Känns som ett ganska litet problem att ha debatt om.

   För att folk vill klaga, helt enkelt.

  Runt 2000 pers dör pga av alkohol varje år. Mer än hälften av de som anmäls utföra våld på annan cirka 180 000 är alkoholpåverkade. Ändå inget stopp. Edvard Blom blir vansinig för att han inte kan få alkohol leverat hem för att han isolerat sig. Jag tycket Runar är en fjant och har inga problem med att följa de verkligen rimliga uppmaningar Svenska staten ger för att minska inflödet på våra sjukhus och ge sjukvården möjlighet att bedriva vård. Men hysterin är vansinig. Socialen har högtryck för att hantera medelklassföräldrar som brytet mot skolplikten pga av ett virus som är farligt för 70plussare. Det är inte rimligt. Då borde vi stänga skolorna varje år under influensasäsonggen dec-mars.

   Ja och jag undrar hur vi människor hade tagit det om vi dagligen matats med liknande statistik om alla dödsfall.
   Ungefär 250 personer dör varje dag, tänk om vi hade haft daglig rapportering angående dödsorsaken.
   Svarta rubriker varje dag ”Idag dog 60 personer i cancer” och ”Idag dog 7 personer i vägtrafikolyckor”

    Bra.

    Men hur svårt ska det vara att förstå att alla de där sakerna inte är smittsamma? Anledningen till att vi har restriktioner nu är för att det pågår en aktiv smittspridning i samhället som kan drabba precis vem som helst! Ifall en familjemedlem får leukemi så kommer ju inte det drabba någon genom umgänge med den personen. Men om en familjemedlem får covid så kan det drabba otroligt många människor om man väljer att umgås.

    Och för viss typ av cancer finns det vaccin (ex livmoderhalscancer) och när det sker trafikolyckor så stängs vägen av/dirigerar om trafiken för att det inte ska ske fler olyckor på samma ställe.

    Det handlar inte om att få perspektiv, det handlar om att inse att vården har gått på knäna i nästan ett år nu och är på bristningsgränsen. Vi måste begränsa smittspridningen!!!!!

   Visst finns mycket som är farligare än corona..men samtidigt är det snart fullt på sjukhusen och vi har inte nått toppen än. Det skrämmer iallfall mig.

    Det har varit fullt förut men media skrev inte då (har en vän som jobbar på IVA på Karolinska). Vårdpersonalen blir lyssnade på nu av Aftonbladet. Därför får du läsa det. Och de vill skrika ut år av missnöje. Och får inte gå till jobbet vid minsta förkylning. Innan covid -19 gällde ”kom till jobbet om du inte har feber” pga att de är underbemannade. Såklart det blir kris. När det redan var kris innan.

     I våras framgick det av Socialstyrelsens rapporter på Folkhälsomyndighetens presskonferenser att IVA-platserna var fullbelagda på vissa sjukhus. Av säkerhetsskäl gick man inte ut med vilka sjukhus det gällde. Det förkom två olika åtgärder. Dels skapades extra tillfälliga IVA-platser. Jag fick intrycket att operationssalar gjordes om till IVA-platser. Dels flögs IVA-patienter med Försvarets helikoptrar till sjukhus som hade plats. Om de extra platserna inte hade skapats hade det varit kört för många svenskar. Tänk också på faran med att transportera med helikopter en patient som är i behov av IVA.

    Det är inte fullt på sjukhusen, däremot är det tufft då även personal blir sjuka och måste stanna hemma vid minsta symtom. I Malmö är 70 procent av personalen på infektion just nu smittade men de allra, allra flesta har inga symtom dvs hade de haft något av de andra coronavirusen som finns eller influensavirus så hade de kunnat arbeta för de hade inte vetat att de var sjuka. Nu måste de, helt rätt, stanna hemma symtomfria. Det ger naturligvis stora problem i sjukvården. Det kan bli fullt på enstaka storstadssjukhus men då flyttar man patienter som man alltid gjort. Är man kvinna och gravid i tex Malmö så har man i vissa perioder inte vetat innan födsel om man kan kommer föda i Malmö, Lund, Ystad, Helsingborg eller Köpenhamn. Problemet med svensk sjukvård är inte Corona, det är att de har för lite resurser, vi behöver utbilda och anställa mer personal.

     Du har helt rätt.

   Exakt. 👌🏻Vi måste sätta detta i perspektiv.

  Selma stryper Carola & Runar med sin krage!
  Vilken rubrik för Anicura!

  Håller med. Över 1 miljon människor om året dör av bla tuberkulos men inte stänger vi ner en hel värld för det (Läkare/Professor i Sverige som själv gått ut med det i media). Man ska va försiktig och hålla hygien och avstånd. Men ett vaccin som dom helt plötsligt trollar fram efter några månader säger väldigt mycket om hela situationen. Något väldigt skumt med hela Corona grejen och tror själv att det är ett sätt och försöka styra och kontrollera folk. Påminner väldigt mycket om serien Handmaids Tale… Själv gör jag mitt och håller avstånd och allt sådant men håller med Runar fullt. Min åsikt respektera den.

   Uhm ok? Det är inte ”trollat fram”. Det är exakt samma process som alla vaccin men nu har man fått pengar direkt. Du kan läsa all information om hur det går till. Respektera fakta. Och styra folk hur? Vem ville att sjukhus är överfulla och att både folk och länder förlorar pengar? Hur styrs jag av det?

  Intressant att Runar kastar ut en provokation för att få uppmärksamhet – och folk sväljer såklart betet med hull och hår!
  Vad är det han säger egentligen, bortsett från att han tänker bryta mot 8-personers regeln och ha 20 pers som måttstock istället? Jo, att vi ska vara rädda om våra gamla och utsatta, visa omtanke och sköta hygien.

  Tycker ärligt talat inte att det är så upprörande, även om Runar naturligtvis vill ha upprörda reaktioner och spridning av sitt inlägg.

  Är det bara jag som får upp en reklamvideo i högra hörnet när ni läser från datorn? EXTREMT irriterande.

   Ja då dög både den egna familjen o lucia var en normal tillställning i frökens liv…

  Runar flytta tillbaks till ditt jävla hemland, ingen vill ha dig här.

  Om alla är så måna att avlasta sjukvården rekommenderar jag att alla låter bli alkohol 6 månader (till juni-21 gäller ju restriktonerna).
  Titta hur många som kommer in till sjukvården p g a alkoholrelaterade saker… Akutens personal skulle kunna pyssla med Covid…
  Detta kommer även avlasta Polisen något helt enormt. Och Socialförvaltningen. Och fängelser.

  Eller så bestämmer vi att det är viktigare att barn inte går till skolan trots skolplikt. Jaaaa, SÅ gör vi… DET verkar jätteviktigt!

  Jag tror han skrev fel. ”Orkar inte läsa en rad mer om Carola”, skulle det stå.

  Gillat inte Runar, men har är inte korkad.
  Håller helt med honom, men här på blogge känns som en masshysteri som späds på av Camcams egna coronarädsla.
  Som att alla hysteriska paragrafryttare samlas på samma blogg.

   Vet du vem som inte är en paragrafryttare eller skiter i vilka regler och framförallt vilka undantag vi skulle önska att vi kunde få?

   Viruset.

   Det bryr sig inte om våra känslor eller hur vi tycker det borde få vara.

   Så alla kan sitta och ha vilka åsikter som de bäst tycker, så kommer viruset skrattandes spisa sig fritt vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *