Forni’s morgonshow

Michaela Forni och hennes plattform ”Forni” har startat upp en egen, liten variant av ”Nyhetsmorgon” som fått namnet ”Fornis Morgonshow”, ett namn som kan komma att ändras i framtiden.
Under en timme kommer de ta upp saker som de inblandade brinner eller är passionerade för och i avsnittet här ovan så gästar Dasha och visar sina bästa juldekorationer.
En lite mer uppstyrd och manusbaserad variant på en riktigt innehållsrik vlogg skulle man kunna säga, eftersom det är väldigt vanligt att influencerkollegorna gästar varandras projekt.

Jag tror och hoppas på att den här typen av projekt på Instagram-TV (IGTV) är framtiden. Att man samlar allting på ett och samma ställe, i stället för att sprida ut det på flera olika plattformar. 
Visst, det skulle kanske ge Instagram och dess ägare en ganska osund makt, vad gäller att kontrollen av materialets distribution, men ur ett rent användarperspektiv så är det GULD!
Jag tycker det verkar väldigt användarvänligt.

Har ni tittar på ”Fornis Morgonshow”? 
Vad tyckte ni?
Och vad är era tankar kring att samla mer och mer material på ett och samma ställe, så som Instagram? Farligt eller bra? Användarvänligt eller för rörigt?

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bakom en framgångsrik mamma finns ofta en dito pappa.

  Svara

   S

   Svara

   Kapar översta kommentaren för att säga att jag är så FÖRBASKAT TRÖTT på Michaela forni bara kopierar andra bloggare och influencers.

   Hennes trötta nya sida har rakt av KOPIERAT THE EVERY GIRL.
   Theeverygirl.com

   Hon har till och med kopierat deras screensavers som de publicerar en gång i månaden
   Jag har sett över 30 ”artiklar” hon härmat
   Hon skriver till och med rubrikerna precis som the every girl gör.
   Copycat är vad hon är!

   Svara

    Herregud till och med layouten på hemsidan är identiskt. Dags att tipsa tjejerna bakom the every girl….

    Hennes instagram @forni har även kopierat theeverygirls instagram och grundaren Danielle Moss 😱😱😱

    Svara

    omg!!! Verkligen inte ok att plagiera! I ”gammel-tv”-världen så hade hon varit tvungen att köpa loss formatet om hon vill använda det, och aldrig ok att utmåla sig själv som upphovsperson om man inte är det.

    Svara

     Detta behöver uppmärksammas mer!!!!

     Svara

    Jaaaa du måste skriva om detta camcam!!

    Svara

  Kolla tramsfrans instastory. Han har lagt upp en konversation med Åsa Ingrosso där hon verkar jävligt Anna Bookish!

  Svara

   Ja! Har skrivit om Antonija och Denise också i tidigare kommentar, men istället kommer allt annat 🙁 Caam?

   Svara

    Men det där är ju bara trams. Du kan låta bli att dra allt på sociala medier. Förstår att Denise är besviken men sitta på youtube och älta ger ingenting.

    Svara

   Andas Åsa!

   Svara

    Åh vi har verkligen en ny booktoka i farten 🍿

    Svara

   Läst konversationen hon har med Camilla? Finns på bloggbevakningens instastory. Lika märklig där, verkar missförstå mycket och ha väldigt dålig koll för att driva företag

   Svara

    Hahah ”gmn 😂😂😂😂😂”

    Svara

    Omggggg hon är värre än booken, varför? Jo för hon är extra privilgerad version av booken. Herregud vad hon hetsar mot den där killen, stor drevet.

    Kan se framför hur hon sitter i någon soffa, bland en hög med sammetskuddar från jotex, smuttades på blaskigt vin från eget märke, drickandes ur ett ittala glas med klistermärket på, rasande och fräser ur sig kommentarer om deras konversation
    – Hur kan han vara så fräckt?
    – VART får han sin luft ifrån?
    – Vet han inte vem hennes man?
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Svara

   Jeeeeees. Vilken galning

   Svara

  Personligen tycker jag det är lättare att läsa än att kolla. Mitt sug är för stort, så jag måste frenetiskt skumma igenom inlägg och har inte tålamodet att kolla på en 50 minuters lång video.

  Svara

   Samma här. Avskyr spelande inslag på nyhetssajter t ex. Går för långsamt. Jag vill snabbt kunna läsa igenom istället för att lyssna.

   Svara

   Jag är helt likadan. Följer några få instagramkonton med videon för att de är roliga, men annars konsumerar jag endast text via sociala medier. Kollar aldrig blogginlägg i videoformat, insta live eller instagram tv. Det ska nog även vara någon som jag uppskattar mycket för att jag ske se på instastoryn med prat, oftast trycker jag bara förbi. Vill läsa korta texter som ändå är ”roliga”. Ska jag läsa långt eller titta på något prioriterar jag annat än sociala medier.

   Svara

    Jag läser också hellre än lyssnar på t ex nyheter vloggar,storys mm.
    Jag kan verkligen inte förstå att alla dessa influencers har så många lyssnare och tittare,är så förundrad över att det finns en marknad för detta över huvud taget.

    Svara

  Zzzzzzzz. Kommer aldrig hända att jag kommer titta.

  Svara

  Men hallå, när ska vi prata om Antonija som tog sin kompis ex-pojkvän, som Denise nyligen hade gjort slut med och har en dotter tillsammans med, och sedan beter sig som att de aldrig varit kompisar?! 😅 Enligt Denise video verkade hon få veta det genom att dottern sa att hon hade sovit hos Antonija när hon var med pappan. SCHYSST.

  Svara

   Varför ska vi prata om det? Singlar får träffa varandra. Man får inleda nya relationer. Man behöver inte informera sitt ex om det. Och framförallt så är det ju ingenting som någon annan än de behöver bry sig om.

   Svara

    Men Kära någon, du har ju fått saker om bakfot? Vadå att man inte ska informera sitt ex? 🤣 Vad har det med saken att göra? Eftersom jag har lite för mycket fritid denna kvällen sammanfattar jag gärna hur jag har uppfattat hela situationen. Blev rätt upprörd to be honest, även om det ej vidrör mig alls. 😅

    A gör slut med sitt ex och blir tröstat av sin kompis D. Sistnämnda har barn tillsammans med sitt ex (som hon fortfarande inte verkat komma över och skriver att hon flera gångar försökt kontakta honom eller ha en bra relation med honom men att han ignorerar), något Antonija vet om.

    Plötsligt syns Antonija med D’s ”kille”, utan att nämna något som helst för D – som även frågar om det verkligen stämmer, istället blir Missy A irriterat och påstår att hon och D aldrig ens har varit vän samt att det inte finns något mellan henne och D’s ex. Denise får sedan veta genom sin lilla dotter att de faktiskt HAR en relation, då dottern sovit ”hos A, i hennes säng, med sin pappa.”

    Snipp snapp slut, vet inte själv hur jag orkade skriva så mycket. 😅 Lite credd får du allt ge mig!

    Svara

     ”Trösta” var väl att ta i, hon skickade typ ett DM.

     Svara

    Kan hålla med om att allt inte behöver vara eller diskuteras officiellt men det är ju ändå bloggbevakning här ☺️

    I det här fallet kan man ju tycka att mamman kanske har rätt att få veta att pappan har introducerat dottern till en ny partner, inte minst när dottern till och med delar säng med dem(?). Känns som dottern lätt kommer hamna mitt emellan sina föräldrar för jag skulle ändå vilja säga att det här tyder på extremt dålig kommunikation.

    Svara

   Nyligen? Denise och Oliver gjorde slut för mer än ett år sedan och hon var ytligt bekant/kompis med Antonia.

   Gå vidare.

   Svara

  Tycker att du verkar vettig och bra camcam men gillar inte hur du favoriserar folk. Nicole falciani gör dunderreklam för sin lura-tjejer-på-pengar kurs och reklammarkerar inte alls på stories men det tar du aldrig upp.

  Svara

   Jag såg den för första gången idag. 🙂

   Svara

  Är så himla trött på Forni 🙄

  Svara

   Får panik av bara tanken att lyssna på hennes världsfrånvända egocentriska svammel i 50 minuter, fornis morgonshow får ett nein danke av mig

   Svara

    +1

    Svara

    Nu kommer jag låta dum men på riktigt. Vad är grejen med Forni? Hon hade aldrig blivit stor idag. Hon är inte jättejättesnygg, har ingen unik stil, har ingen härlig personlighet, driver ingen spec fråga. Alltså vad är hennes USP? Hon känns som någon som blivit kvar bara av alla de som va först. Liksom, Bella är ju galen men sticker ju därför också ut. Petra Tunis är ju skithärlig, Dasha är inte jättestor men har en väldigt unik inredningsstil och är ganska kul å genuin. Är det någon här som följer eller läser henne? Hon kan inte ha särskilt många kvar som läser hennes blogg? Eller har jag missat ngt?

    Svara

     Hon skriver väldigt bra och har lätt att sätta ord på känslor

     Svara

     Hon har väl profilerat sig som karriärsdriven mm? Professionell och folk skriver in och ber om tips?

     Svara

      Karriärsdriven att kopiera andra bloggare ja…

      Svara

     Petra och Michaela är exakt likadana personer bakom fasaden. Petra låtsas bara mer i sina kanaler….

     Svara

     Hennes usp är väl att höja på ena ögonbrynet 😂

     Svara

     Hon var bra och unik för 10 år sen. På rar tiden.

     Svara

      Exakt, innan Damon och imagen av att vara rik och elegant tog över.

      Svara

  Jisses vad dåligt ljud det var i klippet. Det får de nog fixa innan det kan bli någon succé..

  Svara

   Tänkte också det – om man ändå ska satsa på att lansera ett nytt koncept så får man väl investera i lite ordentliga mikrofoner innan. Blir så amatörmässigt + att jag inte orkar lyssna på ljud som studsar mot ekande väggar i 50min

   Svara

  På tal om annat..någon undersköterska som vet fin nya lön

  Svara

   Familjeliv? Eller annat forum?

   Svara

   Varför är Sanna och Maja ovänner?

   Svara

   150kr timmen

   Svara

    Timmen?

    Svara

    Samma som att sitta i kassan på ica? Har dom så lite?

    Svara

     Jag är utbildad undersköterska och tjänar under 150:- i timmen.

     Svara

      Ja fan det är skamligt

      Svara

   Man kan även begära utdrag från kommunala löner så som undersköterskornas. Tror det får ta max 48 timmar i vissa Regioner att lämna ut till de som begär.

   Svara

  På tal om snbat .. nån undersköterska som vet sin nya lön ska det stå?

  Svara

   Kommunals förhandlade blev färdigt i veckan. När du får lönebeskedet är ej klart. Löneförhöjningen kommer utbetalas tidigast på februarilönen o gäller retroaktivt från maj/april.
   Bemannar inom sjukvården 😰

   Svara

    Fått är klart nu, gick inte tid att fråga chefen om nya lönen idag

    Svara

  En timme varje dag? 😅 Nej tack

  Svara

  Säger inte det här för att vara elak utan verkligen konstruktiv kritik, ifall de kollar här. Ljudet är katastrofalt. Till den grad att det känns som mina gamla videofilmer från när jag och mina kompisar var 10 och vi intervjuade min lilla kusin i låtsasprogram. På riktigt, det kändes som en hemmavideo. Även bilden kan bli mycket bättre. Sånt avgör hela känslan man får. Är inte intresserad av innehållet så kan inte säga nåt om det.

  Svara

  Lajva programledare, är min åsikt. Totalt ointressant och för dålig ljudkvalitet. Det där programbladet i handen? Behövs det?
  Nej kändes mer som en ovan teams användare som vill verka trygg i sin ledarroll.

  Svara

  Vill inte heller vara elak. Men en timma där menlösa människor pratar om ointressanta saker? Nej tack.

  Svara

  Lyssna på en egoistisk influencer i 50 minuter? Nej tack.

  Svara

  Skummade igenom det – fruktansvärd kvalitet som bara blir sämre ju längre in i filmen kan kommer. skakigt, dåligt ljud, dåligt ljus, märkliga vinklar

  Svara

  Haha men nu får hon ge sig. 😂

  Svara

  Helt ärligt, är verkligen La Perra såååå himla bra som hypen verkar antyda?

  Svara

   La Perla himla autocorrect

   Svara

   Jag tror… att det är hypat och inte så gott!! Men någon som varit där får gärna komma med fakta.

   Svara

    Jag har varit där både i Palma och Stockholm och tycker maten är riktigt bra. Pastan med saffran är magisk och även många av förrätterna.

    Svara

  En krönika på tal om Forni, håller personligen inte med om allt men fanns vissa intressanta punkter 🙂 https://www.expressen.se/kultur/ungkultur/kom-igen-nar-ni-ammar-pa-tjack-/
  Några urklipp:
  ”Idag ser jag en ny utveckling. Kvinnor som säkerligen är underbara mammor men som plockar falska progressiva poänger på hur illa dom trivs i mammarollen. Det har kommit en uppsjö av böcker i ämnet: ”Det här är den bästa tiden i ditt liv: Rapport från ett moderskap” av Emma Bouvin, ”En förälders födelse” av Emilia Bergmark Jimenez och ”En nybliven mammas (helt ärliga) bekännelser” av influencern Michaela Forni för att bara nämna några. Alla handlar om hur föräldraskapet inte motsvarade förväntningarna och att tanter på stan säger ”njut” fast barn egentligen är urjobbiga.”.

  ”Förlåt, men jag står inte ut en dag till med dessa bortskämda mediekvinnors jävla gnäll över hur jobbigt det är att vara förälder. Jag vill bara fråga: hur kan de mest basala erfarenheterna av moderskapet komma som en chock för er? Tar ni inte in något från er omgivning? Är lite perspektiv för mycket begärt av sin samtid?”.

  Svara

   Men jag tror det säljer okej för man vill läsa igenkännande grejer. Efter att jag läste ett tal till min systers bröllop av Linda skugge tänkte jag: jag kan absolut aldrig ha en familj.

   Glad att det hittills inte är så hemskt som i den! Det är visserligen en roman men det kändes ibland som en självbiografi.

   Svara

   Men jag håller med! Jag och alla jag känner som fått barn är mer överraskade över att det inte var fullt så jobbigt som vi trott. Ingen har en romantiserad bild.

   Svara

   Tycker det där är jättekonstiga exempel. Emma bouvins bok har ju inga likheter med fornis förutom att handla om föräldraskap. Har krönikören ens läst dem?

   Svara

  …. och varför är Engla alltid så himla sjuk!

  Svara

   ?

   Svara

  Man vet att en person är 110% tråkig när ett inlägg på Bloggbevakning om personen bara har 40 kommentarer, och när 99% av dessa ytterst få kommentarer handlar om aaaallt annat än influencern i fråga. Michaela Forni – Sveriges i särklass mest meningslösa och tråkiga influencer.

  Svara

  Saker kan ju vara jobbiga även om man är beredd på dem? Exempelvis just nu är det jobbigt att mitt barn tar huuuuudra år att lägga. Det kom verkligen inte som en chock (är av intrycket att de tär vanligt) men det är dessvärre jobbigt ändå!

  Emma Bouvin skriver väldigt roliga krönikor förresten.

  Svara

  Någon mer än jag som reagerat på att Dashas son alltid sitter med sin iPad?!? Iallafall varje gång hon filmar honom på Insta stories.

  Svara

   Tror inte han gör mycket annat än att sitta med paddan om jag ska vara ärlig. Dasha har själv skrivit på sina Instastories att han snittar på tre timmar per dag men jag tror att det är mer. Sitter han inte med ipaden är tv:n på…

   Svara

    Tycker det är otroligt synd. Finns så mycket forskning kring vad dåligt det är med skärmtid under de första kritiska åren med talutveckling mm. Klart det är bekvämt, men vilka konsekvenser får det inte för barnet?

    Svara

     Vad är det för olika brott Dasha har åkt fast för? (På MrKoll står det att hon har flera brottsmål)

     Svara

      Narkotikabrott, Stockholms tingsrätt…

      Svara

       Hahaha mest naiva svaret någonsin!

       Svara

     Och påpekar man det så kommer man väl med pekpinnar och blir blockad. Tycker det borde köpa en tågbana, bygga med lego, måla eller något annat kul där man får vara kreativ.

     Svara

   Kan helt ärligt inte tänka mig sämre personer att skaffa barn än dasha, Petra och Michaela. Minst ”moderliga” människor jag någonsin träffat.

   Svara

    Träffat?
    Spill the tea please ☕️

    Svara

     Vad vill du veta? 👀

     Svara

      Everythinggg

      Svara

  Nä tack

  Svara

  Tycker inte Michaela Forni bidrar med något vettigt alls.

  Svara

  Margaux Dietz har släppt en egen klädkollektiom för Chiquelle men ingen annan influencer pratar om det? Inte Petra, Michaela, Bianca, Hannalicious, Kenza, Lojsan, Dasha etc, alla dom som vanligtvis postar om varandras kollektioner och samarbeten.. har det skurit sig mellan Margaux och hennes branch”vänner”? Någon som vet?

  Svara

   Det är pga av ”boken” hon släppte som bara visade vita i Sydafrika….

   Svara

    Det har pågått längre än så..

    Svara

  Mf skriver väl ok men sådana här sammanhang när dialogen ska flyta på och ska kännas familjärt och igenkännande…. Nej usch. Det blir bara stelt och pinsamt. Slumrigt tal, så osäkert… Nej det här var plågsamt.

  Svara

  Är jag den enda som reagerar på att programmet heter Forni’s morgonshow? På svenska heter det Fornis …

  Svara

   Vi har alla blivit fördummade av denna tappade värld. Tack för att du påminner!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.