Är detta sanningen om Alexandra Nilssons ”Instagram vs Reality”?

@anna97tokiohotel har ett bra tillägg i hela diskussionen kring ”Instagram vs reality” som jag skrev om här.
Jag rekommenderar att läsa det inlägget först för att få lite kött på benen. (Eller tofu om du så önskar)
Alexandra Nilssons kommentarer på Saga Lignells inlägg om varför hon känner att hon ”måste” lägga upp Instagrambilden också, och inte bara den som är ”reality” är så talande.
Där säger hon verkligen svart på vitt hur viktigt det är att visa att man inte är ”tjock på riktig” så ingen får för sig det.

SÅ viktig var alltså kampen för att visa att alla kroppar duger som de är.
Eller….de duger på andra, bara inte på Alexandra själv?
Att benämnas som annat än smal verkar vara bland det värsta som kan hända henne, så tolkar i alla fall jag hennes kommentar.
Hur ska man annars tolka den?
Hur tolkar du den?

205 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alexandra gör allt för likes. På detta sätt får hon likes av feminister men också kåta killar.

  Svara

   Alexandra har gjort något bra här, önskar fler personer la ut bilder på hur deras kroppar faktiskt ser ut. Framförallt från smala personer, behövs efter alla år av att alla retuscherat bort varenda litet fel på kroppar.

   Svara

    Anonym 18.20, instämmer helt.

    Människor som tror att de har någon typ av tolkningsföreträde saknar verklighetsuppfattning. Det gäller speciellt i det här fallet när en tjock aktivist kritiserar Alexandra, samtidigt som hon säger att hennes följare minsann brukar skriva att hon har hjälpt dem i deras ätstörningar. Det vill säga EXAKT samma sak som Alexandras följare skriver till Alexandra. Varför ska den tjocka aktivisten ha ensamrätt över att hjälpa människor med kroppskomplex?

    Svara

     Kanske lät onödigt otrevlig, men blir så provocerad av att den här aktivisten tror att hon är bättre lämpad att hjälpa människor med deras komplex. Uppskattar tusen gånger mer att en smal person som anses utgöra idealet vågar lägga upp bilder på sina skavanker, än att en tjock person gör det. Den tjocka personer har inte alls samma krav och förväntningar att leva upp till.

     Svara

      Yes! Hela idén att bara tjocka kvinnor och tjejer går vara kroppspositiva. Spyr galla. Är 32 snart och har dom störst haft strlk 42 i kläder och som minst 32. Sen jag var typ 13 har jag haft hysteriskt dålig självkänsla så fort jag gick upp i vikt, kände mig tjock, ful och ovärdig. Idag kan jag titta på bilder från när jag var 18, strlk 38, och känna sån sorg att jag inte såg mig för vad jag var. I spegeln såg jag bara FETMA och en lat TJOCKIS.
      Så till alla som veva flaggan för ”riktiga tjocka kvinnor” säger jag bara håll käften.
      Maken till avsaknad av empati och offerkofta så det förslår. Att kroppspositiva förebilder behövs är ett faktum. Och att kroppspositiva förebilder behövs för ALLA är också ett faktum. Bara för att man inte är tjock betyder inte att man inte känner sig eller rent av tror/ser sig själv som tjock. Fatta kortslutningen i hjärnan på den tjej som ser en bild på Alexandra eller Johanna och får en AHA-upplevelse att hon själv inte är tjock, att hon duger precis så som hon är, med valkar som ”gömmer sig” eller vad det nu hette. Och den kommer någon annan som minsann FAKTISKT är tjock och rackar mer på den nyfunna förebilden som att denne skulle vara dålig, bara för att förebilden inte ser ut som den riktiga tjocka tjejen??!!! Nej skärp till er.

      Svara

       Amen and word!

       Svara

       Fast du säger det ju själv, att smala är rädda för att vara tjocka och att smala kan inse att de duger och att de faktiskt inte är tjocka för att även folk på instagram har valkar när de sitter ner. Indirekt blir ju budskapet att vara tjock på riktigt går inte för sig. Är du tjock på riktigt duger du inte. Jag tycker bara instagram vs reality befäster föreställningen om att det värsta en kvinna kan vara är tjock men kroppspositivismen handlar ju om att alls kroppar duger. De kroppar som idag inte duger är ju de tjocka kropparna och därför borde det i första hand handla om att tjocka människor blir accepterade i samhället, slutar bli diskriminerade mm och att det inte ska handla om att visa smala som tror att de är tjocka att de inte är det.

       Svara

        Allas kroppar duger, men vi ska för den skull inte uppmuntra människor att vara ohälsosamma. Nu måste alla människor sluta vara så lättkränkta och jobba på sin egen självkänsla! Sluta omedelbart att kasta skit på andra!

        Svara

         Fast att lägga upp bilder på sig själv när man är tjock handlar inte om att uppmuntra ohälsa! Det är ju också jävligt ohälsosamt att varje gång man postar en bild på sig själv behöva få kommentarer om att man uppmuntrar till fetma etc. Det visar ju bara på att det inte alls är ok att vara tjock för då ska en miljard personer lägga sig i den personens hälsa som ingen vet något om? Hur ofta kommenterar du folk som lägger upp att de dricker ett glas vin att de uppmuntrar till alkoholism för att ta ett exempel?

         Svara

        Jag förstår vart du vill komma men jag tycker att du bara ser det från ett väldigt snävt perspektiv. För MIG och många som MIG så är den typ av Insta vs Reality som Alexandra och Johanna bl.a. sysslar med är Viktig för min bild av mig själv. För helt ärligt, i dagens verklighet så är ALLA kroppar som inte är Barbie-kroppar ovärdiga. Vare sig du är tjock eller inte. Och jag förstår då inte för hela mitt liv hur det kan vara negativt, överhuvudtaget, att det finns förebilder för dom som behöver det? För mig befäster inte Insta vs Reality att det är fel att vara tjock. För mig befäster det att oavsett vem jag är, oavsett vad jag gör eller hur jag ser ut så är jag tillräcklig. Min inre dialog med mig själv har ändrats mycket genom åren och en av dom sakerna som påverkat mig allra mest har varit att se dom tjejer och kvinnor som har ansetts vara normen av skönhet (inte bara A och J), vara precis lika vanliga och normala som jag. I min värld så är Insta vs Reality ett verktyg där Patriarkat-Filtret bryts ner. Och JAG och många som MIG behöver se det.

        En väldigt klok person kommenterade någon annanstans i tråden att ”sociala medier är stort och det finns plats för alla.” Och oavsett vad man tycker om det så jobbar ALLA dessa influencers mot samma mål, dom har bara olika tillvägagångssätt för att kunna bemöta alla de olika behoven som finns hos deras följare. Så jag står vid vad jag sagt, maken till avsaknad av empati och offerkofta så det förslår.
        Vem tror du och dina att ni är för att tala om för mig och mina att våra behov är fel för att det inte passar din syn på dig själv och ditt sammanhang eller plats i världen?

        Svara

         Alltså jag håller med till viss del och jag tycker att det är bra att influencers lägger upp realitybilder men jag hade önskat att de la upp bara realitybilder okommenterat. Och det är klart att alla kroppar ska få synas på sociala medier men det jag vänder mig emot är att ellos till exempel använder en smal person med lite veck på magen som en revolutionerande bild när nästan alla ser ut minst så. Det hade varit mer hjälpsamt enligt mig om man bara använde sånna bilder okommenterat. Jag är själv smal men jag tycker sånna bilder säger mer ”titta jag har en tjock mage men det är ok” fast personen inte alls är i närheten av att vara tjock och det jag menar är att gränsen för vad som räknas som en tjock mage liksom befästs. Jag tror att i längden är det bättre om aktivister driver kampanjer för att ta bort rädslan för att vara tjock istället för att visa att smala också har mage ibland. Men man får tycka vad man vill såklart och jag har aldrig sagt att någons behov är fel så jag förstår inte riktigt vad du menar med ditt sista stycke. Jag försöker bara ha en diskussion om ett fenomen och en struktur. Har inte gått till personangrepp mot någon. Sen är tjocka mycket mer hatade och diskriminerade än normsmala personer även om vi alla påverkas av skönhetsidealen.

         Svara

      Tjocka personer har precis samma krav och förväntningar att leva upp till. Vi är bara lite sämre på det, så att säga.

      Jag säger inte att inte smala personer kan ha kroppskomplex, och jag förstår att även smala människor har behov av att få se kroppar som ser ut som deras, med skavanker och allt. Men det får inte ske på bekostnad av tjocka människor.

      Den typen av inlägg där man framkallar en valk som om det vore något fel på att ha valkar kanske kan peppa en smal person, men som tjockis känner jag mig allt annat än stärkt. Tjockhatet i samhället är ganska extremt, och en kroppsaktivism som reproducerar det är ingen riktigt kroppsaktivism.

      Svara

    Men att klandra smala kroppar och att folk kräver att dom minsann ska visa att dom ”inte är perfekta” känns och Är dömande. Är det ett krav från alla på denna jord att böja fram veck mm? Det är ju sådana här insta vs reality som fortsätter bidra till detta ”såhär ska man se ut och vara om man vill va älskad”. Så less på hela skiten, från alla storlekar. Människa som människa. ❤️

    Svara

    Alexandra driver ju inte riktigt samma kamp som dem. Jag personligen samt flera andra (med liknande sjukdomsbild i bakgrunden som A) uppskattar hennes initiativ och kan relatera till henne mer än de som kritiserar – som driver en annan jävligt viktig kamp. En kamp som inte tillhör oss.

    Varje kamp räknas väl?
    Sociala medier är stort. Vi alla får plats och vi borde inte jämföra eller se ner på varandras kamper.

    Svara

   Va? Nej, jag är helt klart team Alexandra här! Bra initiativ som inte förtjänar en uthängning på det här sättet, framförallt får det genomslagskraft från någon som har byggt upp sitt varumärke på att smalhetsa och retuschera bort valkar på bilder. Det börjar även bli riktigt tröttsamt med Instagramaktivister som slår ner på andra som försöker bidra till samma rörelse, men som de hävdar ”gör det på fel sätt”. Finns väl oändligt många viktigare (riktiga?) frågor att ta tag i om man nu brinner för att förändra t ex kroppsideal.

   Svara

  Det jag tolkar det som är att hon började med insta vs reality för att hon då och då lägger ut bilder där veck finns och också då får de kommentarerna. Hon har ju inte direkt slutat med att lägga ut ”vanliga” bilder där hon inte posar.

  Svara

   Håller med, tolkar det inte alls så som Camilla försöker få det att framstå som. Dessutom med ett hitte-påcitat som Alexandra inte alls sagt.

   Svara

   Eller hur! Camilla du verkar totalt ha missförstått det Alexandra skriver ju. Hon skriver ju inte alls det som du insinuerar! Hon gör det ju för att hjälpa tjejer att må bättre. Allt är inte så jävla svart eller vitt. Det finns jävligt mycket mellan smal och tjock, och kan/vill Alexandra hjälpa tjejer med komplex så är väl det endast en positiv sak! Sluta vara så förbannat ensidiga.

   Svara

  Jag tolkar den inte alls. Slutade läsa efter det idiotiska att ”smala tar vår kamp”. Börjar tro att alla tjocka så kallade kroppsaktivister är dumma i huvudet. Osunt besatta av sina och andras kroppar är de tveklöst. Hoppas alla slutar bry sig om deras orimliga gapande snart.

  Svara

   Om nu vi tjocka är så ”osunt” besatta av våra kroppar så beror det ju i första hand på att samhället är så osunt besatta av våra kroppar, av kroppar överhuvudtaget men tjocka i synnerhet. Jag hade gärna suttit på fikaraster och sluppit höra mina kollegor prata om hur mycket de gått ner med hjälp av sin senaste diet, eller gå på en arbetsintervju och bli bedömd på grund av min kompetens och inte min storlek eller siffra på vågen (har hört andra tjocka bli bedömda på grund av detta så tar för givet att det även är så jag blir bedömd så). Eller varför inte våga gå ringa/gå till sjukvården efter år av besvär som oavsett vad det är kommer bemötas som viktrelaterat. Jag hade också gärna sluppit höra barn hånskrattande skrika tjockis/fetto/annat nedvärderande efter mig på gatan eftersom de har lärt sig någonstans att det är något som är dåligt. Men du kanske tycker att dessa saker är okej? Om det är så förstår jag att du inte tycker att vi tjocka ska höras, samtidigt som du själv ger bränsle åt det som vi försöker säga genom att lämna den här kommentaren. Sluta gapa själv så slipper vi snart göra det för rätten att alla ska bli behandlade värdigt.

   Svara

    Låter som att du missförstår kommentaren du svarar på…
    Anonym 18.06 skriver ingenstans vad jag ser att inte alla ska bli behandlade rättvist och lika. Läs igen och försök att göra det lite mindre kränkt 👍🏼

    Svara

  Men om det hjälper för folk som har samma kroppstyp som Alexandra, eller den tjejen i inlägget häromdagen – behöver de av annan kroppstyp ha en åsikt om det då? Kan inte alla få sköta sitt. Jag tycker personligen att det är skönt att se valkar på människor som har en kroppstyp som man inte sett det på tidigare. Måste de som är större ge sig in i detta om det hjälper? Det tar ju inte ifrån dem sina följare liksom

  Svara

   Men eller hur!! Man kan fan inte ha ensamrätt på tjock med åsikter, det kommer alltid finnas nån tjockare än dig….

   Svara

    Haha det beror ju på…vissa är helt enkelt fetast jämt 🙂

    Svara

   Exakt! Jag mår så jävla dåligt över de kilona jag la på mig efter graviditen, även fast jag fortfarande är smal. Såna bilder hjälper mig att acceptera min kropp och den hängiga magen jag fick.

   Svara

    100 %!!

    Svara

   Eller hur!? Jag är ganska smal, med valkar, alltså en helt normal kropp. Men eftersom varenda människa som egentligen har samma kroppstyp som mig på insta aldrig visade en enda valk, stora lår, stora armar så fick jag en skev bild av min kropp.
   När Alexandra visade att hon har också lår och lite mage så föll bitarna på plats liksom, det man ser är inte verkligheten.

   Svara

    Kom att tänka på Flashback forum för många år sedan,fanns en medlem som väldigt ofta stenhårt drev sin egna lilla tes. Att de flesta smala tjejer var smalfeta. Även om de var 160 cm och vägde 40 kg så var de inte så smala som tjejerna själva trodde utan de var smalfeta. Fashinerande att läsa och helt nytt för mig. Om människan provocerade (mest troligt) eller verkligen tyckte så vet ej. Önskar jag komihåg argumenten och detaljerna men tyvärr.

    Svara

   Det är i och för sig bra att smala också visar att de har valkar och inte ser bra ut från alla vinklar. Men, kommentaren om varför hon inte bara la ut reality är inte så fräsch, den bevisar ju att hon inte alls är fri från ängslighet om vad andra tycker och måste bevisa att hon är smal. Det gör att man får lite mindre respekt för det hon gör. Om hon bara fortsatt att kanske lägga ut fler okommenterade reality utan någon stagead bild bredvid, skulle det ge mer respekt. Man blir besviken att hon verkar så ängslig över vad andra tycker, hon framstår som mer obekymrad om det annars (förutom kommentaren), vilket är uppfriskande!

   Svara

    Jag tycker inte hon bevisar att hon är smal, jag tycker att hon bevisar att hon ser olika ut i olika vinklar.

    Svara

   Tjockis här, håller med dig!

   Svara

  Men fy är det bara jag som är skrämd av detta nya klimat? Man får inte säga eller göra speciellt mycket innan nån är kränkt, och är den personen överviktig/svartare än dig/mer feminist så vinner dom och du måste hålla käften och veta din plats.. vafan? Jag tycker att precis alla ska få tycka lite som dom vill, posera lite som dom vill ovh skriva vad dom vill på sin ibstagram och så kan den som tycker art det är fel tex avfölja och göra nåt annat åt saken som är bättre.

  Svara

   Det är fullständigt sjukt!
   Feta har ensamrätt på att visa magen, bara svarta får ha åsikter om rasism, bara kvinnor får ha åsikter om feminism HOPPSAN jag skrev kvinnor, det heter icke-män för annars blir nån icke-man kränkt, jag är femtio år, vågar jag uttala mig om någon som är femtioett eller börjar hen vråla ”du har inte tolkningsföreträde”…

   Svara

    Instämmer totalt. Pallar inte klimatet som blivit

    Svara

    Jag tycker vi bara kan skita i kränktfolket och carry on med vilka samtalsämnen vi vill. Det är lixom mättat nu. Jag kan inte lämna mer företräde än jag gjort för de ämnen och frågor som även rör mig och mitt liv för att någon annan tar mer plats eller skriker högre.
    Tough titties men jag kan inte tystas bara för att någon annan anser sig själv vara viktigare.
    Ursäkta mig men det är JAG som spelar huvudrollen i MITT liv.

    Svara

     Då vrålar de ”backa! Läs på! Informera dig om dina privilegier! Jag ska inte behöva utbilda dig!”

     Svara

      Men snälla, jag hat slutat lyssna för längesen. ”Sköt ni ert så sköter jag mitt”. Det finns plats för oss alla även om vissa tar upp mer utav den..

      Svara

   Håller med! Snart kan man inte säga nåt. Tex om man säger att man röstar höger, då kommer vänster folk å säger att man är rasist. Så jäkla sjukt. För det första är man inte rasist för att man röstar höger. Lika lite som jag antar att vänsterfolk är kommunister. För det andra är invandrarfrågan inte ens en fråga jag bryr mig så mkt om. Fast säger jag det är jag väl också rasist. Färgat dessutom ögonbrynen, det gör mig till en sån där CA också…

   Svara

    Eh, va finns ingen som säger så?

    Svara

     Du skulle varit med i Sandra Beijers 925-grupp på fb när det var val 2018. De tjejerna härjade på om att alla som röstar höger är onda

     Svara

      Gick ur den gruppen. Tyckte att det blev så sjukt otrevlig stämning i vissa kommentarsfält.
      Systerskap, men bara sålänge alla tycker och tänker lika.

      Svara

    Hej!
    Insatt i politiken här,
    Jag hör sällan någon påstå att dom som röstar höger är rasister.
    Däremot förväntar JAG mig att dom som röstar höger är rika.

    Svara

     🤦

     Svara

   Ja det gäller alla utom influensers. Tycker influensers vad de vill, känner som de vill så tar det hus i jelvete

   Svara

  Men tjockisar får tagga ner lite nu. Instagram vs reality handlar för det första inte om vikt, ”utmaningen” handlade om att visa hur verkligheten ser ut vs hur instagram bilden ser ut. Handlar om allt från vinklar, ljus, filter, retuscherad hy osv osv osv. Inte valkar.
  Sen får man fan acceptera att alla personer kan ha komplex för sina kroppar. Även smala personer. Jag blev glad när Alexandra visade upp hur hennes kropp ser ut på riktigt.
  Tycker den här förminskningen mot smala personers peoblem och komplex som tjocka ”kroppspositiva” konton håller på med gör att de framstår som oseriösa.

  Svara

   + 1 Anonym 18:12. Exakt detta har väl dessutom Alexandra skrivit någonstans i nu dagarna. Att det inte handlar om tjock vs smal.
   Och jag tolkar inte alls hennes kommentar som du, Camilla.
   Heja Alexandra som verkligen lyckats vända sitt varumärke till något bra.

   Svara

   Jag förstår vad dom menar, att det är problematiskt när företag nu ser det som ett tillfälle att vara ”inkluderande” utan att faktiskt vara det. Dessa företag tycker jag ska få viss kritik, för att använda en bild på en smal person som visar valkar är inte att vara inkluderande, bara mer realistisk. Men jag tycker även att det är viktigt att smala personer får och gör sådana inlägg som Alexandra. Det hjälper kanske inte någon som är överviktig att acceptera sin kropp mer, men det kan hjälpa en smal person som brottas med kroppsångest, och är inte det också viktigt?

   Jag har alltid varit smal, nästan onormalt smal när jag var ett barn. Hela mitt liv har jag fått höra både att jag ska äta mera, men att dom också var avundsjuka på min smala kropp. Det skapade en känsla av att jag inte riktigt dög som jag var, men samtidigt vore det dåligt om jag gick upp i vikt. Sen kom puberteten och jag fick kurvor och gick upp lite, fortfarande underviktig, men inte sådär att folk var ”avundsjuka” längre. Jag var hellre inte så bra på det där med vinklar vid foton, så det finns många bilder på mina små små valkar.

   Alexandra hjälper mig förstå att valkar är normalt, oavsett hur smal du är. Det handlar inte om att bli smalare, utan om att acceptera sig själv och må bra. Sen kanske det hade varit ännu bättre om hon själv inte hade en uppenbar kroppsångest med problem kring att bli kallad tjock. Man skulle kunna tolka hennes budskap som att ”lär dig vinklar så blir du lika snygg som jag”. Men jag väljer att tolka det som att valkar är normalt. Oavsett vikt. Hon hjälper mig.

   Svara

   De har helt missförstått ”överviktig”. Fet betyder INTE att de är viktigare än andra.
   (Bara latare med sämre diciplin)

   Obs. Jag är med överviktig (fet)

   Svara

    Jag tycker att Alexandra har helt rätt att lägga upp sina bilder. Men din retorik är ju vidrig, när ska folk sluta säga att fet = lat!!
    Jag är tjock men tränar 4-5 dagar i veckan, cyklar 8 km om dagen och käkar hyfsat varierat. Hade du sett mig så hade du tänkt att jag var fet och lat. Faktum är att jag går på kortison och har gjort en lång tid, kortisonet får mig att svälla men det har inget med lathet att göra. Men då jag vet att majoriteten tänker som du så har jag grov kroppsångest. Så pass mycket att jag funderar på om det inte är bättre att lida av min sjukdom för att slippa trångsynta människors kommentarer!

    Svara

     Ja men alla tjockisar äter inte kortison så din högst personliga anekdot lär inte ändra någonting.
     Bye felicia

     Svara

      Nej men vi är sjukt många. Den psykiska ohälsan är även stor och en sån sak som antidepp kan påverka vikten. Jag hoppas att du aldrig själv råkar ut för något i livet som får dig att ofrivilligt öka i vikt. Och om du gör det så hoppas jag att du slipper stöta på människor med din inställning.

      Svara

     Jag tänkte precis på samma sak. Jag är kroniskt sjuk med svår astma och allergi och behöver därmed äta kortisontabletter i långa perioder. Jag känner mig då så dubbelbestraffad. I sämre perioder kan jag inte göra det jag älskar (träna, alltså kan inte ens gå på promenad), blir svullen och går upp i vikt av kortison, samt hungrigare av kortison. På det så blir jag dessutom shamed pga min övervikt som kommit av sjukdomen. Folk tror då att jag är lat trots att jag egentligen bara är sjuk och kämpar som fan för att kunna träna så mycket jag bara kan.

     Btw har jag, precis som du skriver att du funderat på, försökt undvika kortisonet för att slippa. Pro tip: ta medicinerna du behöver, det är inte värt det.

     Svara

  Tycker inte det är fel att folk som ser ut enligt normen lägger ut insta vs reality faktiskt. Det behövs även visas att de som klassas som smala får dubbelhaka, veck osv i olika vinklar när man inte poserar och medvetet gör en snygg bild.

  Svara

   Verkligen. Särskilt eftersom det man fått se tidigare av smala personer är retuscherade bilder och alltså inte rätt bild av hur kroppar faktiskt ser ut.

   Svara

  Bara i Sverige zzzzzznark. Vi har inga stora problem så då ska allt smått och gott som hör livet till problematiseras och kränkas över

  Svara

   Det är verkligen inte bara i Sverige.
   Begreppet ”snöflinga” myntades av den amerikanska författaren till boken fight club. Den som gjorde det populärt var en brittisk författare som beskrev en händelse på Yale, som bekant är ett amerikanskt universitet.
   Cancel culture, Cultural appropriation, victimhood culture och allt annat liknande är begrepp som alla kommer från USA. Standpoint theory (tolkningsföreträde på svenska) kommer från Tyskland.

   Det är verkligen inte bara i Sverige.

   Svara

  Ja, jag tolkar det ju verkligen inte som dig.
  Jag förstår verkligen inte HUR det här kan blåsa upp till något så stort? Jag väger inte hennes ord på samma våg som de som kritiserar Alexandra.
  Det är väll skitbra att visa hur man ser ut, kalla bilderna BTS då om det får er att känna er mindre butthurt? Hur det ser ut utan att posa och fixa till dom? Syftet är att visa att instagram inte speglar verkligheten? Förstår verkligen inte den här kritiken öht.

  Svara

   Det är ändå lite av en bedrift att arbeta med sociala medier och inte veta vad insta vs reality är. Eller ens bemöda sig kolla upp det innan man ger någon en helt obefogad avhyvling 🧐

   Det har ju inget alls med vikt att göra, för det första. Och för det andra har Alexandra aldrig menat på att hon är tjock eller ser tjock ut. Och hennes kommentar har du läst helt upp o ner.

   Man skulle nästan kunna tro att du missförstått med flit för att du så gärna ville röra runt i grytan och sula en slev med skit på henne 💩

   Svara

    Mennn vafanders denna hamnade ju helt fel 😖

    Svara

  Kan alla tjockisar bara sluta kapa alla hashtaggar som är kopplade till kroppen och utseende?!
  Kroppspositivism bör inte handla om att enbart tjocka kroppar är positiva. Det bör handla om att ALLA kroppar är positiva.
  Insta vs. Reality handlar om fasaden man skapar på instagram, oavsett om det handlar om utseende, relationer, ordning och reda, humör eller vad som helst.

  Om tjockisar vill ta en kamp för tjocka kroppar så får de ta sin kamp någon annanstans. Skapa en egen kamp och ge fan i att kapa andras eller hävda tolkningsföreträde på något de inte har tolkningsföreträde på!

  Svara

   Men det var ju för fan tjocka som skapade bodypositivity-rörelsen, som sedan kapades av smala. Varför kan inte smala ta sin kamp någon annanstans istället för att kapa andras?

   Svara

    Men hon har inte kapat kampen!? Kolla hennes bilder, det står tydligt Instagram vs VERKLIGHET. Instagram vs Real life osv!

    Svara

     Exakt! Ordet ”verklighet” är rätt svårt att göra anspråk på.

     Svara

  Kampen om vem som har mest rätt att vara kroppsaktivist beroende på vem som har mest valkar. ZZzzZzzZz.

  Svara

  Är det dig hon ska fakturera för 169 bilder?

  Svara

   Undrar också vem hon menar?

   Svara

  Jag tycker definitivt att media har ett ansvar att visa att det finns olika typer av kroppar, både när det gäller färg och form. Dock så tycker jag det är fel att försöka normalisera övervikt och fetma – ja idag är de flesta kroppar överviktiga (51% i Sverige 2016) men det betyder inte att de är ett ideal att eftersträva eller normalisera. Övervikt och fetma är ett patofysiologisk tillstånd som leder till ett flertal sjukdomar, dessutom ökar det risken för komplikationer vid sjukdomsingrepp men även vid graviditeter.. att vara politisk korrekt i all ära men låt oss ändå titta på vad medicinen säger om dessa kroppsideal.

  Svara

   Oj oj oj – nu har du snart några arga aktivister på dig!

   Feta kan vara jättevältränade inuti och smala kan röka och leva på donkenmat…vi har hört det, vi vet det…

   Håller med dig helt om att det blir så skevt att framhålla fetma som något lika bra som att vara smal. Som om det vore en smaksak, ungefär.

   Svara

    Jag förstår bara inte varför ni bryr er? Väldigt få om ens nån vill vara eller bli tjock i dagens samhälle. Att ni tjatar om hur dåligt det är minskar inte övervikt. Sköt din egen kropp och låt andra vara!

    Svara

     De tjocka låter ju inte smala vara såatteh… 🤷🏼‍♀️

     Svara

   Farligt att vara för tjock eller för smal. Var lagom.

   Svara

   Jag tror inte deras syfte är att inspirera andra till att också bli överviktiga utan snarare ta bort stigman som följer att vara överviktig, ex visar studier att du har svårare att få arbete.

   Jag tror väldigt få strävar medvetet att bli överviktiga utan hamnar där av olika anledningar. Jag tror att det i många fall är symtom på något annat, psykisk ohälsa, matmissbruk eller ex andra underliggade sjukdomar. Att då även behöva dömas ut av samhället istället för att stöttas känns kontraproduktivt.

   Svara

    Men allvarligt talat, absolut beroende på typ av arbete, men: vem vill de flesta anställa? En person som tar hand om sin kropp genom kost och träning samt vårdar sitt yttre genom att hålla normalvikt? Eller en person som genom att äta för mycket och träna för lite låtit sin kropp bli fet och därmed i riskzonen för massor av tillstånd och sjukdomar, som kan leda till sjukskrivningar?

    Det finns ju en väg till fetman och de flesta av oss bromsar efter julledigheten när vågen börjar peka uppåt. Lite mindre portioner, lite fler och längre promenader/löpturer. Så länge det handlar om några kilo är det lätt att vända nedåt igen.

    De som tillåter sig gå upp 20, 30, 40 kg saknar ju viljestyrka och då kanske de inte orkar ta i på jobbet heller, när det blir svårt eller tråkigt.

    Svara

     Så trångsynt!!!! Läs vad Martina skriver och försök ta till dig vilka faktorer som kan leda till övervikt.

     Svara

      Ja, psykisk ohälsa och matmissbruk. Inget av det är ju något man söker hos en person som ska arbeta med en? Att låta sig bli fet betyder ju att man är antingen vanligt hederligt lat (ej eftertraktad egenskap på arbetsmarknaden) eller har någon form av psykisk ohälsa eller missbruk (ej eftertraktade egenskaper på arbetsmarknaden).

      Om feta har svårare att få jobb är det ju lätt att misstänka att ovanstående är orsaken!

      Svara

       Fast stopp här nu! Om en person har ett matmissbruk, det går ju åt båda hållen. En anorektiker behöver inte vara så smal att du förstår att personen är sjuk. Och då smala personer har lättare överlag med allt i samhället inkl. få ett jobb så spelar ju inte matmissbruket ngn roll, uppenbarligen går ju folk efter utseende och fördomar.

       Svara

        Skulle inte anställa en anorektiker heller. Det hen där uppe skriver är hårt men så sant.

        Svara

         fast det jag säger är ju att du kan inte alltid se på en smal människa om hon är anorektiker el inte. En del är jättesmala naturligt också. Det är ju bara fördomar allt. Varför skulle du inte anställa en anorektiker då förresten? Om den tjocke är lat o har dålig karaktär, då har väl den smala anorektikern en sjujäkla karaktär o de är ju oftas överaktiva istället. Borde ju enligt ovan retorik vara den perfekta anställda 🤷🏻‍♀️

         Svara

       Man kanske är fet för att man jobbar så mycket att man inte hinner laga nyttig mat och träna 🙂

       Svara

        Kan man laga ohälsosam mat så kan man laga nyttig mat
        Gick ner 20 kg på de viset. Tid finns ❤️

        Svara

       Jag (och många fler med mig) är varken lat eller har psykiska problem men är ändå överviktig. Andra anledningar till övervikt kan exempelvis vara extrakilon av en graviditet eller effekt av en fysisk sjukdom (eller biverkan av mediciner för dessa). Så snälla, sluta tro att du vet allt om alla.

       I övrigt håller jag med om att det är skitviktigt att förespråka hälsa, det kommer dock inte uppnås genom att skandera ”fetma är farligt” för det vet alla redan. Utan snarare genom att uppmuntra rörelse och nyttig mat.

       Svara

     Vårda sitt yttre genom att hålla normalvikt??? Du tycker överviktiga är fula alltså och att det är viktigt att va snygg på jobbet? Så konstig kommentar.

     Svara

    När jag känner mig nöjd med mig själv så lever jag mer hälsosamt. När jag i perioder får för mig att jag är fet och ful lägger jag mig i soffan och äter. Jag tror därför att inte ”skamma” och gömma överviktiga leder till någon positiv förändring överhuvudtaget för folkhälsan, om det nu var det ni ville?

    Svara

   Håller absolut med. Jag vet att det (som ett inlägg ovan) finns människor som tar mediciner, t.ex. kortison som gör att man går upp i vikt. Men i de allra flesta patologiska fetma-fall handlar det inte om det, allra oftast handlar det om bekvämlighet och dålig kost. Vi måste släppa offer-mentaliteten om vi inte om några år ska bli som USA. Fetma leder till så otroligt mycket mer sjukdomar än folk tycks inse, det bör inte normaliseras! Det ska absolut inte hyllas. Givetvis ska inte en fet person få elaka kommentarer, men jag tycker inte heller vi ska uppmuntra något så hälsovådligt.

   Svara

    Men tror du verkligen att fler kommer att välja fetma, bara för att feta människor får synas?

    Svara

     Att göra fetma någon inne-klubb och powerstatement då det är goals att acceptera att man är tjock som att det inte går att förändra kommer kanske inte göra att folk vill gå och få fetma, men det kommer definitivt inte hjälpa de som redan har det att gå ner i vikt.

     Svara

    Stigmatisering leder dock inte till att personer förlorar vikt. Jag är en av de som gått upp i vikt av kortison och inte tusan blir jag hjälpt av att bli sedd som lat eller misslyckad. Det som faktiskt kan hjälpa är information om hälsa, med allt i från information om motions effekter på kroppen och psyket, till information om stress, matvanor och andra hälsoaspekter. Något jag märkte när jag sökte upp information om viktnedgång är att det tyvärr är svårt att hitta bra information från myndigheter, supersynd tycker jag.

    Svara

    Precis! I de flesta fall handlar det helt enkelt om hur mycket du stoppar i dig jämfört med hur mycket du gör av med. Det finns massor med bidragande faktorer som att vissa har sämre ämnesomsättning än andra och kan då inte göra av med det de får i sig lika enkelt, och då får man kämpa hårdare om man vill gå ner i vikt/hålla sin vikt. Eller mediciner mot psykisk ohälsa, som gör att du helt enkelt blir mer orkeslös. När du är orkeslös säger kroppen åt dig att fixa energi. Du kan antingen stoppa i dig massa kolhydrater och socker för att snabbt få energi, eller så kan du gå ut och promenera eller träna på något sätt. De flesta väljer det första alternativet. Det är därför folk säger att ”antidepressiva påverkar din vikt” men det är inte medicinen i sig. Det handlar om din egen diciplin.

    Svara

   Tack för omtanken men jag vill äta mig själv till döds. Och det finns inget du har med det att göra eller behöver lägga dig i, eller hur? Jag jobbar och betalar skatt, går aldrig till läkare och utnyttjar sjukvården. Kostar inte samhället mer än jag betalar. Ändå ska du tala om för mig hur jag ska leva. Har du för tråkigt liv själv eller vad är problemet?

   Svara

  Jag tror ändå att vanliga feta människor är rätt ok med detta.
  Det är dom vanliga som gapar, Kajjan, LD, dom är kränkta per definition och självklart också över en ”smal valk”.
  Jag fattar inte hur de kan bry sig. Var fet och visa upp magen, det är fine! Men tro inte att ni kan bestämma och censurera vilka som ska få visa sig fula och vilka som absolut inte får visa något fult.
  Alla kan vi se fula och valkiga ut, det är väl bara bra för alla som är osäkra att få se svart på vitt att även en smal kropp ser ful ut i vissa vinklar.

  Svara

  Det handlar väl om att visa att verkligheten inte är vad den ser ut som på Instagram. Alla dessa instagrammodeller och influensers målar upp en helt skev verklighetsbild, med sitt poserande och sjuka mängder kläder.

  Svara

   Det handlar inte om influensing överhuvudtaget, eftersom majoriteten av följarna inte kan leva på samma sätt som de gör. I stället är de levande reklampelare som projicerar en fab livsstil – vilket bara skapar ångest hos följarna. Drömmem om ett liv med resor, ett hus och en garderob som de aldrig kan få.

   Svara

  Håller med!! Jag relaterar inte själv till deras kamp, men jag har likt många andra också en inre kamp om att acceptera mina celluliter och kroppsform trots att jag är smal. Därför är jag generellt positiv till att fler börjar lägga ut bilder från verkligheten oavsett vem som egentligen är tänkt att ta del av budskapet.

  Svara

  Har hon sagt att hon ser tjock ut på reality-bilderna? Jag tolkar det mer att hon vill visa hur sin kropp ser ut på riktigt och inte när hon anpassat sig till Instagrams norm. Att hon gör det gör att öka flödet av normala kroppar, smala och tjocka samt det mittemellan, så att killarna som skriver att hon är ful faktiskt inser vad en normal kropp är. Kanske visar sina följare att idealen inte är sunda. Jag tror faktiskt inte att hon bryr sig om att de kallar henne tjock. Om det skulle göra det, kanske vi kan ha lite överseende med att det skulle trigga känslor i henne, med tanke på hennes tidigare ätstörning?

  Svara

  Det är rätt sjukt hur det har blivit fult att säga sanningen, att den som är fet bör lägga om livsstilen och gå ner i vikt.

  Man ska jamsa med och låtsas att det är friskt och snyggt med fetma. Helt otroligt.

  Svara

   Det är rätt sjukt att folk tycker dom har med andra personers kroppar att göra. Helt otroligt.

   Svara

    Amen!!

    Svara

   Jag tycker det kan vara fint!

   Svara

   Man kan va frisk och fet. Man kan tycka att överviktiga är vackra.
   ”Sanningen” är din sanning, inte allas.
   Och låt bara folk va.

   Svara

    Man kan ha åsikter men sen finns det ju medicinsk fakta. Med få undantag, så innebär ju all sorts övervikt men ffa runt midja en ökad sjukdomsrisk. Precis som man talar om hur farligt rökning är så bör vi också prata om detta. Tycker absolut inte man ska ge sig på folk, dock så gör man framtida generationer en tjänst genom att ta tag i detta hälsoproblem.

    Svara

  Man kan välja att uppfatta och tolka det mesta så att det passar ens egen agenda….

  Svara

  Jag tolkar det som att det är killar som kommenterar att hon är det och ful på hennes bilder och att hon på det sättet fått upp ögonen för att så fort en tjej inte visar sig vara pinnsmal så blir hon scammad och därför vill visa upp att alla tjejer har valkar

  Svara

  Hon menar det inte alls så som du tolkar det. Det är en motaktion till alla idioter som säger att hon är fet när hon bara visar sig vanlig. Därför har hon börjat med insta vs reality och lägger även fortsatt upp bilder som inte är ”perfekta”.

  Svara

  Jag tolkade det (iaf från vad jag sett hittills) att Alexandra vill belysa att folk inte ser ut som på instagram i verkligheten, inte försöka normalisera att vara tjock (vilket hon inte är och det tror jag inte hon påstått heller).

  E.g. motverka att folk får kroppsångest/jämför sig med kroppar som inte ens ser ut så.

  Det är väl två olika syften som båda behövs?

  Svara

  Camilla gör ett magplask igen.

  Svara

   Ja verkligen.

   Svara

   Tänker själv att det skulle vara svårt att bedöma utifrån vad läsarna kan tänkas gilla eller slå konsensus kring. Därav Camilla i regel öppnar mer för diskussion?

   Blev dessutom sugen på att simma när du skrev magplask.. inte simmat i en simhall på evigheter nu.

   Svara

  Har en stark känsla att Alexandra nilsson gör ddetta för likes och uppmärksamhet för att få kommentarer som

  ” åh vilken förebild ”
  Asså omg alla borde vara som du
  Du är så äkta wow
  Alltså ja dör för dig.

  Hon har börjat överdriva med dessa bilder nu.

  Svara

   Jag HOPPAS att hon gör det för att få uppmärksamhet. Det hjälper otroligt mycket att se fina kommentarer till hennes bilder där hon visar upp sin kropp som den är.

   Svara

   Men du, nu har du kommenterat supersyrligt och bittert om 2 kvinnor bara idag (som jag sett)
   Hur är det egentligen, hatar du ALLA kvinnor, eller bara de som får den uppmärksamhet du önskar?

   Svara

  Jag tolkar det som att Alexandras anledning till att hon visar två bilder, är för att visa människor att en kropp som ser ut på ett visst sätt på ena bilden, kan i exakt SAMMA ÖGONBLICK se annorlunda ut. Huruvida det handlar om veck på magen eller celluliter eller acneärr är ointressant.

  Jag tror det hjälper många, varav mig själv, för att man kan relatera. Om jag mår dåligt av min acne på morgonen när jag sminkar mig, och sedan tänker på alla som i mina ögon ser perfekta ut på instagram, är det ju lätt att må dåligt. Om man sedan inser att dessa människor ser likadana ut som mig på realitybilderna så förstår jag att det vi matas med i sociala medier är fejk och det får mig att må bättre.

  Slutligen, jag håller med om att kroppspositivism inte handlar om vikt och storlek på kroppar. Jag är så trött på att självutnämnda tjocka personer ska ha ensamrätt till detta. Alla har vi våra egna komplex och ingen kan bestämma hur stora de ska vara för att räknas. För om det hade varit så att det bara handlar om fett och storlek, vem bestämmer då hur tjock man måste vara för att räknas som kroppspositivist?

  Svara

   ”Vem bestämmer då hur tjock man måste vara för att räknas som kroppspositivist?” – WORD!!

   Svara

  Insta vs reality och kroppspositivism är ju två separata grejer. De har med olika saker att göra och har olika mål. Varför blandas de ihop? Insta vs relity vill visa att den perfekta kroppen inte är äkta och hjälpa folk som försöker vara perfekta (oftast smala personer) att släppa pressen och vara nöjda som de är. Kroppspositivism handlar om att tjocka människor ska få vara lika synliga, ta lika mycket plats och vara lika representerade i i samhället som smala. Så tjocka kan vara nöjda som de är. Ingen säger att insta vs reality-tjejen med valkar är tjock och att hon är underrepresenterad!

  Svara

   Borde inte kroppspositivism handla om att vara positiv till din kropp oavsett hur den ser ut?

   Svara

    Nej nej nej handlar om att tjock = bra, smal = dåligt. Du är automatiskt privilegierad som smal och du får absolut inte ha några komplex över din kropp. Amputerar du en arm? Du har en till! Deppa inte, du är smal.

    Svara

    Säger bara vad rörelsen kroppspositivism handlar om idag och att den är något annat än insta vs reality.

    Svara

  Några av världens absolut mest privilegierade människor tävlar i vem som är mest förtryckt.
  ”Kamp.” bitch please, den enda kampen i ditt liv handlar om att få upp ett tajt burklock.

  Svara

   Alltså tack, verkligen! Det absolut galnaste i allt detta är att folk jämför detta med feminism och rasism, liksom what. Jag blir diskriminerad för något jag till 110% kan påverka och förändra men istället för att JAG ska förändra mig ska samhället förändra sig? Liksom du kan inte sluta vara svart eller sluta vara kvinna, men du kan sluta vara tjock.

   Jag förstår att det låter skithårt och jag förstår att det inte alltid är enkelt att gå ner i vikt, men använd all denna kraft ni clearly har på den kampen istället.

   Sue me

   Svara

  Jag tolkar inte alls Alexandra på det sättet du menar. Tycker hon gör något bra.
  Verkar mer som att du är sur på henne över något?

  Svara

  Fattar inte… Är det Alexandra som fnittrande säger det i den svarta rutan? Att hon egentligen inte är tjock ..? Känns så olikt henne

  Svara

   nej, det är vad den där Anna påstår att det är vad Alexandra menar egentligen. Anna97tokiohotel läser verkligen Alexandras kommentar som fan läser bibeln.

   Svara

  Skriv inte mer om det här nu. Är så tröttsamt och leder ingenvart.

  Svara

  Nja alltså jag tolkar det mer som att hon vill visa att alla som lägger upp piffade bilder också har valkar i ”vanliga lägen”, att de inte alltid ser så smala ut som bilden visar. Jag tycker faktiskt det är en sund grej.

  Svara

  Men hör tror jag Tokio Hotel får läsa igen… det är ju inte alls vad Alexandra skriver? Alexandras inlägg har väl inte alls med kroppspositivism att göra?

  Svara

  Håller med i princip alla ovanstående! Hon har aldrig sagt att det har med vikt att göra heller, hon kallar sig inte kroppspositiv har jag för mig att hon sagt också. Hon har däremot fleera gånger förklarat vad hon vill med sina insta vs reality.

  Kan tjocka snälla sluta vara så lättkränkta och tro att såfort nån visar lite hud så är det ett hån emot deras kamp. Jeeeeezz. 😴

  Svara

   Eller hur.
   Ellos skrev inte att Johanna bland var tjock heller. Det var tjockisarna som bara antog att det var det dom menade 🙄

   Svara

  Så när nån lägger upp ett Instagram vs realitet bild på sitt superstödade hem va hur det ser ut utanför bild som också går under samma hashtag… ska tjockisar skrika att det är fel då med? För det är ju exakt samma budskap Alexandra vill få fram med sin bild. Att alla ser inte ut som på instagram irl.
  Tjockisar ser verkligen det de vill se och ”som fan läser bibeln”

  Svara

  Vem är det som har skrivit citatet till bilden? Det är ju inget alexandra skrev? Vad är nyttan av att hitta på ett citat när det hon skrev står svart på vitt? Hon visar inte att hon är ”smal och valkfri egentligen” utan tvärtom. Jag tolkar det som att när killar skrev att hon är tjock och ful så försöker hon äga hur hon ser ut ist.
  Snacka om att fultolka det alexandra skriver.

  Svara

  E motståndare till grejen med insta vs reality just av den anledningen att det är en smal-grej att göra MEN måste bara säga att jag inte tolkar Alexandras kommentar så som inlägget antyder! Jag tror snarare hon menar att hon fick såna kommentarer av killar och då kände att det finns behov av kroppspositivism på nätet och att hon då TAR den för laget. Typ. Så inte att hon för egen del vill visa att hon e smal utan för att hon insåg att det måste normaliseras i allmänhet! 🙂

  Svara

   Det är det ju inte alls det. Alla kan göra insta vs reality. Instabild = filter och tillfixad. Reality = Inget filter, inte fixad.
   Har inte med vikten att göra.

   Och OM det vore en smal grej, varför vara emot det för? Får bara tjockisar har egna saker?

   Svara

  Så hon menar att bara tjocka personer har valkar eller vaddå? Jag är normalsmal och även jag har valkar och lite fett här och där. Spela roll.

  Svara

   Som jag. Har strl xs i kläder men trots det har jag fett på kroppen och valkar på magen som syns både när jag står, sitter och ligger.

   Svara

  Jag tänker att det de smala tjejerna vill visa på är inte variantion, mångfald etc, de vill inte ta rollen som ”den feta”, utan bara visa att tillsynes perfekta, vinklade och retuscherade kroppar också är ”mänskliga”, att verkligen inte är vad Instagram får den att se ut som.

  Det ena behöver inte utesluta det andra, de tjocka är aktivisterna är jätteviktiga för att visa att alla kroppar har en plats och kan vara vackra, men de tjocka tjejerna kommer ändå inte svara för det ”ouppnåeliga” på instagram som kvinnor och flickor mår dåligt för att de inte uppnå, och som pojkar och män normaliserar och förväntar sig hos kvinnor i verkligheten, därför är det viktigt att även de tjejer som ser ut att vara helt felfria visar att det felfria och ”perfekta” bara är en fakead fasad, att det bara är en yta, och att till och med dem som SER UT att se ut så inte ser ut så, utan att vinkla, vrida och retuschera.

  Svara

   Verkligen! Det är två heeeelt olika kamper som båda behövs.

   Svara

  Camcam, hur tror du Dey linnet gå för Ebba som fått sånt backlash på sina senaste inlägg? Hon brukade skriva så vettigt.

  Svara

  Camcam, hur tror du Dey linnet gå för Ebba som fått sånt backlash på sina senaste inlägg? Hon brukade skriva så vettigt.

  Svara

  Roliga är ju att den där Saga inte ens är särskilt tjock själv. Hon har väl typ strl 44 kanske? På bilderna med rött ljus ser hon dessutom bara sådär sexigt kurvig ut.

  Svara

   Är man inte tjock om man har storlek 44?
   Jag har storlek 44 och känner mig som ett berg. Har över 30kg övervikt och står enligt BMI längst bort i skalan, jag räknas alltså inte längre som överviktig längre, jag räknas som fet.
   Jag orkar knappt gå till garaget och jag blir andfådd av att gå en våning i trappor. Jag kan inte se mina tår om jag tittar rakt ner. Har problem med knän, ryggvärk och ledvärk. Sover dåligt eftersom att jag inte får tillräckligt med luft när jag ligger ner och jag har problem med mage, pms och ångest.

   Inget av det här hade jag problem med när jag var normalviktig.

   Svara

    Banta då men sluta gnälla.

    Svara

     Jag gnäller inte. Jag berättar bara hur det är.
     Och enligt din kommentar att döma så låter det som att du inte tycker att jag ”inte är särskilt tjock”

     Svara

    Men ta tag i ditt liv människa!

    Svara

     Vem är du och var fick du luft ifrån?

     Svara

    Vad sjukt! Jag har storlek 44-46, ser alla mina tår och sover finfint 🙂

    Svara

    Fast vikten handlar väl också om längden i proportion till vikten. Drar själv 44 i storlek ( ibland 46!!) Men har inga problem som du; går långa promenader, kan cykla mkt, ser mina fötter etc. Är 1,60 lång.

    Svara

    jo visst hon kanske är tjock, men jag tycker inte hon ser så himla stor ut på bilderna. storlek 44 kan man ha och lida av fetma, eller vara ganska normal, beroende på längd och var fettet sitter. Jag har strl 42, bara en under 44, och jag är inte alls som du. Har lite övervikt men absolut inget som är särskilt farligt. Min poäng är att om Saga ska klaga på att någon som inte är tjock visar bilder på valkar, så kanske hon ska kolla på bilderna där hon på riktigt ser jättesnygg och sexig ut, och fundera på om hon verkligen är rätt person att säga att Alexandra är för snygg för att göra insta vs reality

    Svara

   Jag skulle skriva detsamma!

   Hon är ung, hon kan ha kvar sin vikt, gå upp lite, gå ned lite, eller förändra kroppen genom träning. Hon är normal, kanske i den ”större skalan”, inget fel med det! Hon är inte fet. End of story. Möjligtvis kan hennes bmi visa ”övervikt” (kanske, jag har ingen aning) , men det gör bmi på kroppsbyggare också!

   Men, nej, hon har inga viktproblem eller hälsoproblem pga vikten.

   Om jag hade en dotter i hennes ålder som kallade sig tjock hade vi haft långa samtal och jag hade antagligen skickat henne till en psykolog.

   Jag var alltid ett huvud längre än alla andra när jag växte upp, och jag tyckte att det var så j&vla jobbigt att gå upp till strl 38,när alla andra fortfarande var pinnsmala, men när man över 1.60 lång är 38 i storlek inte tjockt! Det vet jag idag, det visste jag inte då.

   Svara

   Jag tänkte först att dessa bilder är tagna från Sagas Only Fans-konto. Sexiga flickbilder i ett porr-rött rum.

   Svara

    Med svarta kryss för brösten. Det är definitivt taget till ett Only Fans konto

    Svara

  Har kollat igenom flödet hos den där anna97tokiohotel nu och tja… stenar, glashus osv. lägger ut jättemycket halvnakna bilder där hon ska se ”naturlig” ut i någon ”osexig pose” och en bild där hon visar sina celluliter. Hon taggar inte bilderna som ”insta vs reality” och hon skriver inte något sådant heller, men hela hennes flöde är en jättesnygg tjej med normsmal kropp som hon visar upp i underkläder, blandat med bilder där hon gör något lite ”tokigt” eller har typ lite fett hår. Men alltid är det någon som står längst fram villig att kasta första stenen.

  Svara

   Är det dig Alexandra menar med att hon ska stämma?

   Svara

   Men är du skön eller? Det är ju exakt det som är poängen som hon framför. Visa BARA reality-bilden, okommenterat, utan någon tillrättalagd ”Instagram”-version bredvid. Haha hur står det till med läsförståelsen här

   Svara

    Som att inte de snygga sexiga bilderna på Anna är tillrättalagda? Som att inte hela hennes flöde är oerhört noga genomtänkt. Anna menar inte bara att det är just taggen insta vs reality som är problemet. Hon anklagar Alexandra för att försöka vinna poäng genom att vara jättesnygg och ”tjock” eller ”ful” samtidigt, så att både killarna och feministerna/kroppsaktivisterna ska gilla henne. Men hela Annas konto är bilder på PRECIS det. En jättesnygg tjej som ibland kastar in en ”operfekt” bild för att visa att hon är en sån skön avslappnad tjej. Enda skillnaden är att Anna tror att hon gör det med lite mer finess än Alexandra.

    Hela Annas konto är en enda lång skrytfest över hur jävla snygg hon är. Och när man ser ut som hon tycker jag man ska ta det lite lugnt med att kritisera andra supersnygga tjejer för att visa hur supersnygga de är.

    Svara

  Trodde inte det va ok med lättklädda bilder. Va ju ett jäkla gnäll på Bianca när hon hade nåra bilder med mindre kläder. Detta är ju ännu naknare

  Svara

   När tjocka kvinnor lägger ut lättklädda bilder är det kroppsaktivism. När smala tjejer gör det så är de bara offer. Suck vilken jävla dubbelmoral, man blir ju helt utled.

   Svara

    Fast vad är det du inte förstår? Smala halvnakna kroppar syns redan överallt. Det är ingen som tittar på en sån bild och tänker ”åh jag duger också som jag är”. Finns inget högre syfte överhuvudtaget förutom att ”kolla vad snygg jag är”.

    Svara

  Camilla, spana in Ebba von Sydows kommentarsfält på de två näst sista inläggen. Massiv kritik mot hennes resa till Sälen, som hon vägrar besvara.

  Svara

   Varför skulle hon besvara dem?

   Svara

  Men det är väl ändå för att visa att alla är mänskliga, även de som lägger ut perfekta instabilder!
  Killarna säger att hon ser tjock ut – reality, men hon visar att de bilderna de är vana att se -instagram, egentligen är samma.
  Jösses! Man behöver inte överläsa in allt! Man ska behöva väga varenda j-bla ord på en silvervåg innan man skriver el säger ngt nu för tiden. Alla blir så jäkla kränkta för allt!
  Hade hon skrivit på ngt annat sätt så hade ni hittat ngt fel med det också 🤷🏻‍♀️

  Svara

  Intentionen bakom Alexandras inlägg blir helt irrelevant så länge det hjälper andra, vilket det gör och jag är ett exempel på det.
  Jag är smal (160 och väger 48) men har ändå valkar när jag sitter. Det kanske är skevt, men jag trodde länge att jag förmodligen inte var tillräckligt smal och fit eftersom andra tjejer inte hade valkar när de satt. Inte tänkte jag att det hade med vinklar att göra.
  Bilder som Alexandra lägger upp gör att jag känner mig mer okej med mig själv.
  Tjocka har liksom inte patent på kroppsnoja

  Svara

   Precis som jag!

   Svara

   Men vilka tjejer är det du sett som sitter ner som inte har valkar? Är det inte bilder på Instagram som gör att du känner sådär bland annat? Det enda som behövs för att du ska slippa ha ångest är att människor som Alexandra slutar lägga ut ”instagram”-bilder och bara lägger ut ”reality”. Det tjocka tjejer behöver för att slippa ångest är att få se andra tjocka representeras av framgångsrika företag som exempelvis Ellos. Snälla, lär dig skillnaden på komplex/kroppsnoja och förakt/förtryck.

   Svara

  Som man har jag haft fantastiska möten med några kraftiga kvinnor.
  Föredrar faktiskt det men det är givetvis personen som är viktigast.
  Så egentligen spelar det ingen roll. Tror det är ni kvinnor som mobbar mest.

  Svara

   Ja, men vi har blivit bedömda utifrån våra kroppar sen vi började skolan. Då var det inte de andra tjejerna som kommenterade…

   Svara

   INGEN VILL HA DIN MANLIGA RECENSION PÅ OM VI DUGER ELLER EJ, stiiiiiiiiick

   Svara

    Tala inte för någon annan än dig själv, surmus.

    Svara

   Kul för dig, och så…

   Haha men vad vill du uppnå med den här kommentaren? Själva problemet är ju att hamna i tankefällan om att det ena eller det andra skulle vara bättre.

   Svara

   OK Agaton

   Svara

  Det här är löjligt. Förtrycket av kvinnors kroppar är alla kvinnors kamp, inte bara tjocka kvinnors. Utseendefixeringen drabbar oss alla. Och de smala tjejerna som visar att de också har valkar och ”imperfektioner” gör en helvetes insats för alla unga tjejer med ätstörningar eller som börjat utveckla sådana.

  Jag är så trött på att kvinnor beter sig som om det är andra kvinnor som är deras fiender. Vi förtrycks alla under samma patriarkat och ingenting blir bättre av att avfärda smala kvinnor och smala kvinnors kroppsnojor som mindre viktiga eller mindre relevanta för kroppspositivism. Ja, det suger att bli negativt särbehandlad för att man är tjock. Men det suger att vara undernärd och ändå tro sig behöva banta och träna mer för att man inte ser ut som på bilderna. Vi har det skräp under utseendefixeringen och patriarkatet, allihop.

  Jag är idag fet (dvs inte bara lite överviktig) och har tidigare lidit av anorexi. Bara de som har erfarenhet enbart av den ena sidan och som är helt fast i sin egen upplevelse kan inbilla sig att de smala har det bättre (eller att de feta har det bättre, för den delen). Om vi verkligen ska ha en jävla chans i det här så måste vi se till att värdera systerskapet först, och i systerskapet attackerar vi inte andra kvinnor för att de också vill få känna att deras kroppar är acceptabla, och prata om det förtryck de utsätts för. Skäms för fan.

  Svara

  Vilket otroligt omoget inlägg, snacka om att misstolka.

  Svara

  Camilla. Förut var den här bloggen riktigt rolig att läsa och jag kände att jag kunde hålla mig uppdaterad gällande flunsorna utan att behöva följa varenda en själv. Men du har gått från lättläst och rolig till krånglig och bitter. Du vinklar dina inlägg åt det håll du känner för och det är som att läsa en dålig version av hänt extra. Det är alldeles för mycket utsvävningar och du tappar bort dina läsare i texten. Tråkigt.
  Dessutom verkar du inte villig att stå för detta.

  Svara

  Allvarligt talat, alla dessa feta kroppsaktivister börjar verkligen göda mitt förakt mot feta. Ett förakt som aldrig funnits tidigare men som på senaste tiden börjat gro. Men det kanske är deras mål?

  Svara

   Eh, då har du problem. Låter du några instagrammare påverka din bild av en stor grupp människor av alla sorter? Jeez.

   Svara

   Sök hjälp

   Svara

  Snacka om att feltolka, verkligen ojuste mot Alexandra. Lägger ord i hennes mun som hon inte alls skrev eller menade

  Svara

  Alltså förlåt men var fick denna Sagawlignell luft ifrån, hon är ju inte ens själv ”tjock”, hon faller ju själv inom ramen för ”norm”/normalstor, snacka om att kasta sten i glashus…
  Sen grejen ”insta vs reality” handlar om att visa just det, insta vs VERKLIGHET, verkligheten är att smala också har valkar och veck. Insta vs reality har aldrig handlat om tjocka, utan om att verkligheten vs fixade bilder.

  Svara

  Ser ut som pornografiskt innehåll vid första anblick på det som hon lagt upp. Önskar jag hade sluppit se detta helt ärligt.

  Svara

   20:52
   Så tycker jag också. Tjock, smal, mittemellan. Ser pornografiskt ut.

   Svara

  Jag hoppas Alexandra fortsätter med detta och inte låter sig tryckas ner. Bara för att du väger 200kg har du inte företräde. Jag väger 64 kg och har valkar och celluliter. Alexandras bild hjälper mig mer än nån som väger 200kg. Alla har olika målgrupper att nå.

  Svara

  Tänker mig att instagram vs reality visar SKILLNADEN. Att vi inte ska tro på den stylade bilden. Att den är falsk. Det kan man inte visa upp med bara en reality-bild. Tycker man kan klandra Alexandra för mycket annat, men inte det här!

  Svara

  Aldrig förstått när jag läst inlägg/kommentarer att AN skulle ha blivit snäll/trevlig/naturlig/whatever. Tycker snarare bara att hon förfinat sitt sätt och inte är lika öppet sarkastisk/dömande/elak, men grundbeteendet sitter kvar i ryggmärgen, vad jag kan se.

  Svara

  Men oj.. Det är ju för fan en av mina gamla kompisar 😅
  Aldrig riktigt förstått mig på henne tbh.. tror hon är bättre än andra. Nej tack.

  Svara

  Vadå ”@anna97tokiohotel säger det så jäkla bra”, hon är ju bara nedlåtande och bara fett oskön? Alexandra försöker svara trevligt, hon säger dessutom inte att de har fel utan förklarar bara varför hon började (och nej det är inte för att vara snygg för killar utan förmodligen för att hon blev fett less på att killar försökte komma åt henne på det sättet och därför bestämde sig för att äga situationen, så läser iaf jag det).

  Sen rantar den där Anna på stories om att det är töntigt att sluta använda emojis och vara passive aggressive i diskussioner, och där har hon väl absolut en poäng, men fan så mycket töntigare då att göra ner andra tjejer och försöka få dem att framstå som korkade.

  Svara

  Hjälp vad solbränd Margaux har blivit, vart har hon varit?

  Svara

  Jag tycker tycker tyvärr inte poängen riktigt sitter med tanke på att kritiken komme från Anna. Anna som är en normsnygg tjej med normsnygg kropp som tramsar runt i underkläder och visar pattarna på insta i vad jag förstår något bodypositivesyfte.
  Förstår dock i övrigt kritiken mot Alexandra men jag håller inte riktigt med. Syftet med att visa båda bilderna är väll för att försöka visa att mycket vi ser är vinklar, ljus och fejk.
  Men som sagt Anna är inte bättre hon. Betackar mig för hennes nakenhet.

  Svara

   Skönt att se fler kommentarer som mina. För ja jag tycker också Anna är normsnygg, stora bröst, smal midja osv , jag ser inga valkar ens som hon nämner.

   Svara

    Menar saga 😂

    Svara

  Man kan också tolka det som att hon började göra instagram vs reality för att visa dessa killar att det de kommenterar illa om faktiskt är en verklig version av kvinnokroppen

  Svara

   Precis så tolkar jag det!
   Nu tycker jag verkligen synd om Alexandra, nu kommer hon få en riktig hatstorm efter sig för att denna saga inklusive Camilla på bloggbevakning har valt att förvrida hennes ord.

   Svara

  Det kanske hade varit vettigt om #Bloggbevakningen hade granskat dessa 2 konton. Unga, normsmala, normsnygga tjejer som tror att de är överviktiga pga skev kroppsuppfattning, kritiserar Alexandra som bara visar instagram vs verkligheten. Många av hennes bilder handlar inte om att vara tjock utan hur man kan göra en instagrambild bättre och snyggare genom retusch, ljus och vinklar.

  Svara

  Mera kroppspositivism: @fiaanderberg

  Svara

  Patetiskt av Alexandra. Ingen av dessa ”insta vs reality”tjejerna skulle någonsin börja lägga upp vanliga bilder på sig själva utan posande och redigering. Aldrig.
  De måste ALLTID vara en bild där magen och putar och en jävla massa text om ”SÅHÄR KAN MAN OCKSÅ SE UT!!!!”

  Om de så gärna vill visa upp att ”ingen är perfekt” -varför inte bara lägga ut bilderna utan dessa kommentarer?
  Jo för då kan ju vi få för oss att dom inte är perfekta. Precis som Alexandra skriver. Hon vill inte bli kallad för tjock och ful, men lägger gärna upp insta vs reality för att visa att hon kan vara snygg också.
  Usch.

  Svara

  Jag ser bara en porrig bild. Varför så viktigt att lägga ut sådana bilder.

  Svara

  Jag har alltid fått höra folk säga men gud du har ju ingen rumpa,du får börja träna upp den gör si och gör så så växer den.
  Det har gett mig stora komplex för baken men nu har jag lärt mig säga,
  Alla människor har rumpa annars skulle man inte kunna gå jag är nöjd med det jag har skulle aldrig börja träna bara för att folk stör sig på min kropp.

  Svara

  Detta gör mig arg. Ni tolkar ju henne helt fel.
  Alexandra fick kommentarer att hon var tjock, INNAN hon började lägga upp dessa realitybilder.
  Hon vet att hon är smal och tar inte alls kampen som en fettaktivist, DÄRFÖR tycker hon att det är sjukt att bli kallad tjock bara för att hon har gått upp i vikt de senaste åren.
  Hon är kroppspositiv, ingen fettaktivist.
  Alexandra är en av de vettiga därute. Hon har inte bara börjat lägga ”Instagram/reality” Utan även vanliga bilder där hon bara är och har slutat försöka se smalare ut.
  Kroppshetsen riktar sig även mot normsmala och HUR ska hon kunna föra sin kamp på ett annat sätt än som hon gör?

  Svara

  Alexandra är ju en av de smala tjejer som visar upp nån liten framtvingad minivalk eller mindre smickrande bild och kallar det för kroppspositivism.

  Att hennes helt normala bilder, inte tjocka, får det fokuset är ju fan bara sorgligt. Än mer sorgligt är ju att hon inte står för ”kampen” som hon påstår att hon bedriver.

  Svara

  Och simser jag INGA valkar på Anna heller. Stora bröst och smal midja – normkropp.

  Svara

   Jag menar ju saga…

   Svara

   Njaa hon är absolut mer åt det överviktiga hållet. Inte farligt men hon skulle absolut behöva gå ner lite i viktig för att ha en hälsosam vikt (för 18/19 år som hon är).

   Svara

  Är det jag som är ute o cyklar eller? Är inte hela poängen med bodypositive att man skall acceptera ALLAS kroppar? Att allas kroppar är fina som dom är vare sig du är mindre eller större? Lång som kort osv. Är du smal får man höra skit som ”aneroxia, skelett, inget att ta på, ful osv” och har du mer på kroppen får man skit som ”tjock, äter fel, lat osv”. Alla kroppstyper får någon fördom och elaka kommentarer.
  Att vara bodypositive enligt mig är att acceptera alla för hur du ser ut. Du är vacker.

  Svara

  Nu har jag inte läst hela tråden, meeeen….
  Vad är det för del på att få visa ”mellankroppar”? Alla kroppar?!
  Om hennes bilder hjälper *någon* så är det väl bra?! Hon finns inte till för att hjälpa ALLA!

  Ibland överanalyseras tex Alexandras kommentarer och vrids och vänds på och för att sedan misstolkas!
  Även om hon inte är, enligt många tjocka, tjock, så lägger hon väl inte ut såna här bilder för att håna eller ”ta kampen från överviktiga”
  Hon visar sin kropp. Punkt. Som den är, i olika vinklar, i olika postioner osv.

  Lägg av bara!

  Svara

  Är så trött på att se nakna kroppar på IG. GÖR nåt med era kroppar istället! Prestera något så kan jag ha en åsikt om dig, varför skulle jag värdera pga antalet kilo runt magen? Jag skiter väl i hur folk ser ut, lev och må bra och GÖR något! Det är som att folk bara sitter där på IG och vill bli sedda.
  Jag tror inte ett skit på att man är en förebild bara för att man visar sin naturliga kropp, vi behöver mindre kroppsfokus, inte mer.
  Och den här tävlingen, vem som är tjock på riktigt och tolkningsföreträde hit och dit, varför har det fått fäste, det är ju helt sjukt…

  Svara

  En mer generell tanke kring smala människor som visar sina skavanker så finner jag som själv är smal TRÖST i inlägg liknande Alexandras. Det är ganska befriande med någon som är smal men ändå visar att smal är inte lika med perfekt. Det är som att bara extremerna på skalan existerar. Antingen är man tjock eller så är man pinnsmal. Det finns inte någon ”normal”-smal. Att alla som anses smala på socialamedier inte bara är smala utan trådsmala platta plankor känns jobbigt för mig som är smal men definitivt inte alltid ser platt ut. För mig känns det skönt att veta att Alexandra på en och samma dag kan ta en bild när magen är platt som en planka och en annan lite valkig. Det får mig att inse att jag behöver inte banta ner mig 5kg (som redan är smal) för att räknas som ”snygg”-smal.
  Det är möjligt att den kampen som de som räknas som verkligt tjocka för är viktigare än den kampen för oss smala att veta att man ser inte alltid platt ut. På något sätt så måste väl ändå en valkig och cellulit-ig smalhet vara ett positivt budskap. Att smalhet är inte lika med på gränsen till ätstörd och cellulitfri utan äkta smalhet är lite valkar här och där också. Ser ut som att smalhet kommer vara någon form utav ideal fortsatt i framtiden för den mänskliga arten och då är det sortens smalhet som Alexandra visar upp en betydligt bättre variant än den fejkade smalhetsnormen som råder.

  Svara

  Som hjälp mot ätstörningar och skev kroppsuppfattning tror jag då hundra gånger mer på att smala människor visar att de också har valkar och att bilder på Instagram visar en förskönad verklighet jämfört med att en fet person lägger upp bilder på sig själv. Jag säger inte att det är fel men tror de hjälper olika syften.

  Svara

  Fast hon är ju inte heller tjock.

  Svara

  För en person som har haft problem med ätstörningar så tycker jag att såna här poster från t ex Alexandra har varit hjälpsamt för mig och det är inte för att jag tycker dom är ”roliga”. Jag har väl en s.k. ”normativ kropp” utan övervikt. Men jag har inte tonade muskler och stenhård mage. Jag har valkar och celluliter. Poster på bikinibilder med extremt tränade och smala kroppar har varit väldigt jobbiga för mig att kolla på. Jag har tyckt det har varit jobbigt att visa mig i bikini på sommaren, då jag tänker att alla andra utom jag har en sån kropp. Ja, jag vet att tjocka personer inte ens behöver visa sig i bikini för att bli dömda och det är helt sjukt och det är en viktig kamp kroppsaktiviterna tar. Men det är inte en kamp jag kan relatera till. Det som Alexandra Nilsson postar är en annan ”kamp”. Eller om man ska kalla det för kamp, men för mig som privatperson med kroppskomplex har jag tyckt såna här poster har varit väldigt sköna att se.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.