Paula Rosas svarar på fördomar

Paula Rosas inleder sitt inlägg om fördomar med att berätta hur jobbigt hon tyckte att det var, förra gången hon ställde frågan till sina följare om vilka fördomar de har om henne.
Den här gången ställde hon istället frågan på Instagram då anonymiteten i ett kommentarsfält på en blogg gör att folk är grövre än på exempelvis Instagram.
Ja, man kan givetvis skaffa sig ett trollkonto där med om man skulle vilja, men det tar längre tid än att bara slänga iväg en anonym kommentar på en blogg.
Det Paula tar upp är viktigt att ha i åtanke som influencer, att om man inte riktigt är beredd på att ta emot folks fördomar – hur osanna de än må vara – så ska man nog hålla sig från att haka på den här ”trenden”.

Med det sagt så kommer här några av de fördomar följarna hade om Paula och hennes svar på dem:
Resten av fördomarna och svaren får ni läsa inne hos Paula.

Att du vill ha det på ditt vis annars blir du sur?

Jag har varit envis sedan födsel men i takt med att jag har blivit vuxen och skaffat familj har jag fått mycket övning. Jag har lärt mig att kompromissa och jag tycker om att ta beslut tillsammans. Jag inkluderar till beslut men tycker ofta att det jag föreslår är mer genomtänkt.

Att du är perfektionist?

Stämmer?. Det ligger så djupt rotat inom mig. Jag trivs bättre i ordning och jag nollställer efter att jag är klar. Den här egenskapen är inte jobbig för mig att leva med och jag tycker att vi som familj har fått en himla bra flow i att ta som vana att hjälpas åt.

Att du tror att du är aningen bättre (pga framgång) än de med lägre status än dig?

Detta stämmer inte alls. Jag skulle aldrig någonsin se ner på någon utifrån framgång eller vad hen ägnar sig åt arbetsmässigt. Personligen tycker jag att det låter tragiskt att se ner på någon utifrån arbete och mer som att personen som tänker så är fattig?

Jag kan absolut inspireras över andras framgång men det som tilltalar mig mest med andra människor är deras personlighet, livserfarenheter, intressen och tankesätt. Det är spännande att prata med någon som har varit med om mycket och det jag är minst intresserad av är vad hen gör för att tjäna pengar.

Du har blivit lite arrogant?

Stämmer kanske på sätt och vis. Inte på det sättet att jag inte är intresserad av någon annan än mig själv och att jag tycker att jag är överlägsen alla andra. Där har jag kvar min ödmjuka inställning. Men under senare år har slutit mig och blivit mer hård. Fått taggarna utåt för att skydda mig själv. Både privat men också på jobbet.

Den slutenheten känns avlägsen idag men har lämnat kvar ärr. Ärr i själen som jag är ödmjukt inställd till att de tar tid att repa sig efter tuffa perioder.

Jag tänker att det är mänskligt att ha fördomar, och så länge de handlar om någons eventuella klädinköp så är ju fördomen ganska harmlös.
Farligare blir det när fördomar föds ur okunskap, med den rädsla som okunskap kan skapa i oss.
Det är ett betydligt allvarligare scenarion än när ni trodde att jag hade lila/grå panelgardiner från Mio hemma som svar på frågan om vilka fördomar ni hade om mig.
😉

Så checka er själva?
Vad har du för fördomar om omvärlden?
Vad grundar de sig i?
Jag skulle säga att svaret oftast är okunskap, i alla fall om jag ser till mig själv.

Det är inget fel på panelgardiner, de är bara inte för alla. 🙂

397 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att folk som bara lyssnar på ny ”radiomusik” är ointressanta människor utan djup.

  Att läkare är arroganta och självgoda.

   Jag har en snarlik fördom. De som enbart köper och läser skönlitteratur från typ ICA Maxi är utan djup. De är samma personer som har ängslig inredning, som ur en Miokatalog från 2010. Som köper kändisviner och slaviskt följer Idol och Let’s Dance med smågodiset redo varje lördag.

    Samma personer som länkar Aftonbladets clickbait-artiklar på Facebook ?

    Exakt, deras inredning och kläder är också oftast massproducerat och billigt från typ Kina. Det ska se dyrt och fint ut men är alltid kass kvalité.

     Klasshat

      Nej, de jag syftar på köper nytt hela tiden utan att tänka på miljön.

      Definitivt klasshat haha. Blir så uppenbart. Samtidigt är de som skriver sina fördomar här förmodligen samma slags människor som stolt skriver att de följer hjärndöda PH men att de minsann är högt utbildade, högt uppsatta personer med spännande intressen och djupa tankar och konversationer. Men de bara mååååste få koppla av till PH ju!

      Också kul hur vissa här dömer andra som ytliga och ointressanta grundat på just ytliga företeelser (inredning, klädstil, vilket program de kollar på en fredag).

       Öm tå?

       Jag är helt för att ”call people out” för klasshat med håller inte riktigt med. Det är mer av en personlighetsgrej enligt mig. Jag är inte i närheten av rik, men väljer att lägga pengarna på kvalitet istället för kvantitet. Till exempel väljer jag att köpa dyrt rörstrandsporslin, som kommer hålla resten av livet, istället för skit på Ikea. Min svärmor däremot, väljer att köpa skit på Ikea och sedan byta ut porslinet rätt så ofta.

       Är det en fråga om kulturell klass? Kanske. Är det en fråga om ekonomisk klass? Inte I vårt fall.

        Fint att du tycker dig vara kulturellt förmer än din svärmor med en hänvisning till vilket porslin ni köper… Ha i åtanke att hon kommer från en annan, troligen fattigare, generation där många sedan barnsben har det djupt rotat i sig att man måste hålla hårt i pengarna, vilket kan göra det svårt att lägga större summor på en gång, trots att många rent intellektuellt förstår att de har råd om de vill, men det tar emot då de inte är uppväxta med ”unna dig” tankesättet.

         Kommer från sämre ekonomiskt ställt än henne, så nej knappast. Däremot tror jag definitivt social/kulturell klass har betydelse. Det handlar om vad som värdesätts. Hon lägger i slutändan mer pengar än mig på dessa saker då det ständigt köps nytt.

         Har dessutom väldigt svårt för unna sig-tankesättet.

    Typ harlequinromaner? Det är ju bästa läsningen någonsin och den tränger igenom och stimulerar alla djupa lager jag har ?

    De som läser Camilla Läckberg!

     Ibland vill man slippa tänka.

      Det var så hon kände när hon skrev böckerna.

       Några miljoner gillar dom…

        Ja ?

    Jag köpte Hans Roslings böcker och Stewen Hawkings nya bok på Ica Maxi. Har jag inget djup? :-O

     Nej.

     Stewen ?

      Ptheven!

       HAHAHA skrattade fan högt!!

   Ja! Bortsett från det där om arroganta läkare att det enda sjuksköterskor gör är skvallrar & instagrammar om sina hjältedåd.

    Haha ja, de gillar även att skriva långa fb/instainlägg där de berättar hur ”verkligheten ser ut” …

     Hahahaha, jaaaaa!!!!

     Deras våta dröm är att få en artikel på Aftonbladet om att ”Sabinas inlägg om hjältarna i vården blev viralt”.

      Ja, och de heter namn som Sabina, Nathalie, Thérese och liknande

       Helt normala 80-90-tals namn?

     Värst är ju alla profilbilds-selfies med full covid-utrustning på sig..

      Jaaa! Att ingen berättat det är supercringe?

    Håller med. Men inte ssk utan USK:orna i min hjärna. ?

    Helt sjukt att håna vårdpersonal som berättar om och visar upp sin verklighet just nu. Folk behöver ju uppenbarligen höra om det så som det ser ut just nu..

     Det är väl ingen som hånar vårdpersonal direkt utan inlägget handlar om att ventilera fördomar?

      Hånfulla kommentarer ovan. Att ens tänka så…

     Här blev aldrig covidavdelningen full likväl gick uskorna igång på social medier och beklagade sig. Tänker på lastbilschaffisar som kör dag och natt för att få ut varor till tomma affärer, från brutna kommunikationer och näringskedjor. Ingen chaffis har jag sett som beklagar sig, medans de får minimal sömn och pissar i flaskor, för att skynda ut matvaror och toalettpapper.

      Oj vad sant!

   Haha och jag ser ner på folk som har en stolthet i vad de lyssnar på för musik och frågar om vad andra lyssnar på

    Det är väl ingen motsägelse? Bara för att man inte endast lyssnar på ny radiomusik betyder det ju inte att man har en stolthet i det och frågar andra om vad de lyssnar på haha.

   Läkare inom psykiatrin – absolut.

    Mycket erfarenhet av det eller? ?

   Alla läkare har asperger

    Hahaha! Ja!

  Usch för Paula …. gillar inte henne…. skenhelig som moder Maria.

   Vem?

    Personen som inlägget baserar sig på?
    Vad gör du här överhuvudtaget med så sjukt dålig koll?

     Fattar inte liknelsen bara. Vem är moder Maria och varför är hon skenhelig?

      Jesus mor.. sa att hon blev gravid med en helig ande.Och hon förblev oskuld. Pappan till Jesus.
      Fast det vet ju alla att det inte kan ske.
      Hon låg nog runt en hel del och visste inte vem pappan var. Därav skenheliga Maria.

       Alltså tror man på berättelsen så är den ju sann. Sen kommer nån som dig och upplyser hela världen om att det inte går, wow alla kristna väntade på dig liksom.
       Wake up: det är miraklet som är grejen, annars hade han inte varit guds son!
       Obs jag är själv ateist men jag stör mig på obildade historielösa människor som ska ha åsikter.

        Alltså hon var ju en stackars kvinna som blev på smällen ogift. Och lyckades klara sig med årtusendets (+!!!) lögn ?

         Enligt dig och mig, ja. Enligt alla kristna nej. Jag är ateist men har respekt för alla som tror. Det kan lika gärna vara de som har rätt.

          Så respektfullt av dig❤

           Tycker jag inte om jag ska vara ärlig. Personen saknar ödmjukhet och talar för ”alla kristna.” Själv tycker jag skämt om Maria är kul (som kristen).

   På vilket sätt är Maria skenhelig?
   (Antar att du menar Jesus mor)

    Var det inte hon som sa till sin man den helige ande befruktat henne när hon blev gravid?

     Precis ! Gud va far till Jesus och Maria var oskuld.
     Läs er bibel , läs er bibel.
     Haha , nej vet inte exakt hur det gick till. MEN något åt det hållet.
     Säkert går det att googla fram rätt snabbt ,om man orkar.

     Hon sa och hon sa? Enligt religionen sa ängeln till henne att hon skulle få ett barn.
     Jag är ateist men för att kunna vara en trovärdig ateist måste man förstå de troende. De tror på miraklet, alltså är det meningslöst att hävda att Maria ”sa” att hon var gravid genom Gud.
     Vill ni kritisera religionen måste ni gå längre än att säga ”en oskuld kan inte bli gravid” eftersom ingen påstår det. Det som påstås är att gud genom ett mirakel gjorde oskulden Maria gravid.
     Ni bör börja med att motbevisa gud och mirakel.
     Obs: jag är själv ateist.

      Öh? Tack för din långa utläggning men min kommentar syftade endast till att besvara personens fråga.

      Alla gånger du säger att du är ateist motbevisar att du inte är ateist.
      Obs! Jag är inte ateist. På riktigt alltså.

      Men herregud. Jag är kristen men det betyder inte att jag aldrig skämtar om vad som står i bibeln.

  Att folk som vill ha vinster i värdfärden är lite korkade.

   Hade du velat starta ett konkurrenskraftigt företag utan att tjäna pengar? Kan dock tycka att det ska finnas ett vinsttak inom vård/ omsorg!

    Jag är chef på ett stort privat vårdföretag med flera vårdcentraler och andra inrättningar. Jag har inga problem med att vi får vinst. Som jag ser det så får jag pengar som jag betalar skatt på och sedan konsumerar med. Samma sak med delägarna. Att ägare av stora koncerner flyttar skattepengar utomlands är inte ok men vinst i välfärden är inte värre än vanliga företag. Vi betalar rejält med skatt som alla andra.

     Ok. Vad får dessa vinster för effekter ur ett patient- & ett parientsäkerhetspetspektiv? Hur förändras svaret om vi diskuterar komplexa sjukdomsbilder och äldre patienter? Vad ska samhället prioritera, ditt företagarperspektiv eller patientperspektivet?

      Finns det en motsägelse? Vi har ett tydligt uppdrag från regionen.

       På a säger jag grön och på b goddag yxskaft.

       Regioner styrs dessvärre mycket av Moderaterna, därav den usla vården i Sverige nu.

        Men hen skyller ju bara ifrån sig fattar du väl. Oavsett vad hen får för uppdrag av regionen så förändrar ju inte det effekterna av att bedriva vård för de allra mest kostsamma ur perspektivet av ett vinstdrivande företag.

         De ska inte vara möjligt att göra vinst på sjuka människor.

          I hela världen existerar privatläkare. De tjänar sitt levebröd på att hjälpa sjuka.
          De som har matbutiker tjänar sitt levebröd på att sälja mat till de som behöver mat.
          De som har advokatbyråer tjänar sitt levebröd på att sälja advokattjänster till de som behöver detta.
          Osv.
          Varför ska just läkaren inte göra vinst?

           Tråkigt svar men du får läsa på lite om vård som sektor och även om vårdformer. Vård för t ex multisjuka kan inte gå med vinst och utgör alltid endast en kostnad (kan alltså inte jämföras med en vinstdrivande matbutik eller juristfirma).

           Du har rätt i att det finns privatläkare i större delen av världen, skillnaden är att de inte är finansierade av skattemedel. Vill man ha en privat läkare får man köpa den tjänsten och betala ur egen ficka, då hade varit att likställa med att sälja mat och andra tjänster. Skillnaden nu är att 100% av vårdbolagets intäkter är skattemedel. Läkaren får således göra vinst, det som folk ställer sig tveksamma till är när vinsten består av skattepengar.

           Apropå alla andra länder osv så är Sverige modell för finansiering (av framförallt skolor, det är mer mitt område men principen är densamma) både ovanlig och kritiserad. Det är Sverige och Chile som har offentligt finansierade skolor som tillåts gå med vinst.

           Företagets vinst kommer från företagets intäkter – företagets kostnader. I ett vårdbolag är intäkterna skattemedel och kostnader är pengar som går till att vårda folk. Man kan öka intäkterna genom att se till att fler söker vård eller minska kostnaderna genom att dra in på saker som hade kunnat gå till patienterna. Det som blir över blir vinst. Vinsten kan återinvesteras i företaget, en buffert inför kommande år. Eller delas ut till ägarna. Förra året så delade academedia (som äger exempelvis engelska skolan) ut 157 950 154kr till sina ägare. Det är alltså 157 MKR av våra skattepengar som nu går till investerare. Academedia investerar även sina pengar i skolor utomlands, bland annat dubai. Svenska skattemedel finansierar alltså skolor i Dubai med förhoppningen att dessa ska ge bra avkastning.

           En annan bakvänd grej med vinstdrivande bolag som är skattefinansierade är att risk och avkastning ska korrelera, ju högre risk du tar desto högre avkastning kan du hoppas på. Det är värre om ett välfärdsbolag går i konkurs än om valfri brödhandlare gör det eftersom välfärdsbolagen är centrala för just vår välfärd. Konsekvenserna är större för barnet som behöver byta skola, den cancersjuke som behöver byta sjukhus eller någon som är dement och behöver flytta. Teoretiskt borde då dessa välfärdsbolag inte locka investerare eftersom att det inte borde vara en riskverksamhet och därför inte borde ge speciellt hög avkastning. Det är dock inte fallet.

           Välfärdsbolagen som är offentligt finansierade utsätts inte för de marknadskrafter som vanliga bolag gör. Deras intäkter är stabila och går i princip att beräkna på förhand eftersom att staten står för alltihop och de får betalt per barn (hej betygsinflation). Det går att spekulera i att även konkursrisken är begränsar pga de samhällskostnader det skulle medföra att låta bolagen konka.

           Går inte att jämföra. Vid brödhandling får jag mitt bröd. Vid läkarbesök kan hen leka gud och inte lyssna eller ge medecin. Hemskt!

      Men vad är alternativet då? Offentlig vård är ett skämt då det gäller att skapa värde för våra skattepengar och skattepengarna räcker inte i närheten till det det borde, om inte annat har hela den här pandemi-historien visat det. Tyvärr är det ju inte heller mycket patient-perspektiv med alla dessa nedskärningar som man tvingas göra…

     Men du fattar väl att du hade fått lön även om vården var offentligt driven?

      Svara inte ”chefen, uppenbart ett troll.

     Varför ska jag betala skatt som går till privatvårdens och privatskolans överskott och vinst och inte in i systemet igen?

     Det är så märkligt att de som propagerar för vinster i välfärden är samma personer som tycker det slösas för mycket med skattepengar och inte gillar att betala skatt.

      Så när du betalar för den privata modebutikens vara är det ok att de gör vinst? Men inte att läkarens skatt går till vinst?

       Din liknelse med modebutik funkar bara om modebutiken får pengar från staten för att köpa in sitt lager, men sedan stoppar ägaren vinsten vid försäljning i egen ficka.

       Pengarna går ju inte ens till läkaren eller sjuksköterskan i det här exemplet…anledningen till att skattepengar bekostar vården är att den ingen individ som är seriöst sjuk i över sex veckor har råd betala för den- inte ens HM chefen. Det är ingen sektor där du vill se kapitalister (& då röstar jag på M men heja vänstern i det här fallet), det ska handla om humanitet.

     1. Det är ju inte förvånande att du är för vinst i välfärden när det ligger i ditt privata intresse. 2. Vinst i välfärden är en helt annan sak än i vanliga företag. 3. Att ni betalar skatt har ingenting med saken att göra.

    Utan subventioner från oss skattebetalare i så fall, vad är annars risken för dig? Du ska ha bra lön men resten av vinsten ska tillbaka till oss som betalar.

     Jag betalar också skatt…

      Ursäkta, förstod du vad hen sa/menar?

      Fördomen är numera bekräftad!

      Dina svar är lite som en nidbild över den typen av människor man helst velat förbjuda inom vården & du bekräftar ju tyvärr de fördomar man har om människor som driver välfärdsbolag. Du verkar ju inte förstå ditt eget uppdrag utan dina prioriteringar verkar helt åt helvete.

  Att vissa skyller på dyslexi när dom egentligen bara är korkade.

   Klockren!

   My Martens!
   Hon är djupt deprimerad nu, men nu jobbar hon mer än vanligt och reklam blandas med snyftinlägg.

   Jaaaaa haha

   Tiingelinn. Svinbra exempel.

   Fast vad är det för fel på att vara korkad? Är hemskt hur folk ser ner på människor som hade oturen att födas mindre begåvade. Sen jag fick ett svagbegåvat barn inser jag hur fruktansvärt illa man blir behandlad och hur det tär på självkänslan när man har låg intelligens.

    Fast då tror jag du tolkar in detta helt fel.

  Människor som köper saker på avbetalning, typ en TV! Spar och köp när du har pengarna. Man klarar sig utan en ny/ nyare TV!

   Du angav aldrig vilken fördom du hade om dessa personer.

    Dom är lite korkade?

   Vem e du att bestämma vad folk ska ta på avbetalning?

    ?

  Jag tror ofta att folk är elaka och vill mig illa, men tror det beror på mig egna negativa inställning till mig själv som jag egentligen projicerar på folk ?

   Terapi, terapi…

  Att katter är korkade.

   Är träffat på en smart katt.

   Är kattmänniska till 100% och kan bara hålla med! Men det är liksom charmen. Hundar är också puckade men på ett mer klängigt och fjäskigt sätt.

   Oj tvärtom katter är dom snarare djuren!!

   Har nästan bara träffat väldigt smarta katter i mitt liv. Men såklart så finns det en och en annan ärthjärna även i det släktet.

  Vet inte om det är en fördom eller ej men jag anser att människor som hävdar att de är ödmjuka eller har en ödmjuk inställning till något, är inte det! Se exemplet med Paula i inlägget.

   På samma sätt som chefer som säger att det är högt i tak på deras arbetsplats. Då vet man att det inte är det

   Ja samma med alla killar som säger att de är ”snälla killar” och ”vet hur man ska behandla en kvinna” – det är de personerna som man ska akta sig för ?

    Haha eller Kalmar sig själva för svärmorsdröm. Lägg benen på ryggen…

   Eller som de som har en ”riktigt sjuk humor”..

    Eller att de bara är raka och ärliga = elaka

  Att folk som sysslar med rekrytering och personalfrågor skulle vara helt omöjliga att anställa nån annanstans.

   Kan du beskriva dig själv med tre ord?

    Jag är en rebell

     Vi hör av oss.

     Det var liksom fyra….

      Hen får inte jobbet!

      Rebelliskt!

      Men swooosh ??

   Varför tänker du att de är det? Uppriktigt nyfiken:)

    Att de är stendumma och inte fattar vad verksamheten egentligen går ut på ? Förlåt, jag inser att det är en fördom!

  Jag tror att folk som tittar på mig tycker att jag är ful. Spelar ingen roll om det är en snabb blick, ett kort samtal eller om de tittar länge på mig. Jag förstår ju att det är ju min låga självkänsla som spökar men jag blir ändå osäker, tror att det ligger någon sanning i det haha.

   Känner igen mig ?

  Vad har ni för fördomar om människor som arbetar inom mode?

   Ytliga såklart ?

   Att ni tillbringar era dagar med att göra prickar på strumpor.

   Det beror helt på vad de gör. Att säga att någon arbetar inom mode är väldigt svepande.

   Att de är ganska ytliga och inte tänker så mycket på sina klimatavtryck.

    Inte helt förvånande att folk tänker så men har man en utbildning i mode så brukar det snarare vara tvärtom att man ska arbeta med hållbart mode.

     Det finns ju inget hållbart mode. Mode, alltså att byta ut kläder för att de inte är trendiga längre, är själva definitionen av icke-hållbart. Allt sliter på miljön, även ekologiska kläder.

      Mode handlar dock inte bara om trender.

      Och det finns mer hållbarare och etiska märken än andra. Jag pratar inte om stora modehus som använder sig utav greenwashing och tror de gör världen en tjänst bara för de sätter en sustainable lapp på en ekologisk vit tröja.

     Hållbart är det om man kan göra plagg av kvalité som håller lääänge. Mode tycker jag snarare är motsatsen eftersom modeplagg per definition blir ”ute” efter en säsong och man måste köpa nya hela tiden…

      Definitionen av det kallas trender.
      Mode är större än så.

       Mode betyder trend

        Nej det är inte riktigt samma sak.

   Att de är kvasiintellektuella.

    Ja att de håller på med ”konst”.

  Att alla veganer är fascister, mer eller mindre i smyg.

   Åh, utveckla gärna varför du har den här fördomen! Jag funderar på att börja äta veganskt på vardagarna. 🙂

    Äta vegetariskt.

    Veganism är ju lite fascistartat.

     På vilket sätt då?

     Hur är det facistartat?
     ”italiensk politisk massrörelse, grundad och ledd av diktatorn Benito Mussolini och präglad av förakt mot demokratin, vurm för den nationella revolutionen” enligt NE.

     Eller om du vll använda en bredare betydelse från Wikipedia:
     ”Fascism är en form av högerextrem auktoritär ultranationalism karakteriserad av maktutövande via diktatur, våldsamt förtryck av politiskt oliktänkande med strikt dominans över samhället”

     Medans veganism är:
     ”Veganism är en filosofi och ett sätt att leva som strävar efter att – så långt det är praktiskt möjligt – utesluta alla former av exploatering och grymhet mot djur för mat, kläder eller andra syften; och i förlängningen främjar utvecklingen och användningen av djurfria alternativ till förmån för djur, människor och miljön.”

     Rätt rejält annorlunda saker, inte sant? Du kanske snarare söker ordet militant? För det används då och då i samband med veganism. Och visst finns det veganer som är militanta, som i precis alla rörelser – feminism, anit-rasism (såväl som rasims för den delen) m.m. Men de allra flesta veganer är ju inte det, bara att de som är det hörs mest och gör mest väsen så det är dem du lägger märke till. Kan garantera dig att du stött på bra många fler veganer än du tror men du vet bara inte om det, för surprise surpise – de flesta människor diskuterar inte sådant med random människor eller alla omkring dem. Men veganism själv handlar om att vilja utesluta djur och djurprodukter från allt vi konsumerar om det går att undvika.

    Rätt så stor skillnad på att vara vegan och att äta veganskt på vardagarna.

     Men man kan inte äta veganskt. Man kan äta vegetariskt. Veganism är en (rätt ofta fascistoid) livsstil.

      Man kan visst äta veganskt.

       Nej. Vegetarianer och veganer äter samma kost. Men veganer utesluter ALLT animaliskt i livsstilen, inte vegetarianer.

        Skärp dig. På middagar och restauranger säger man naturligtvis veganskt eller vegetariskt, alla förstår då vilken kost som åsyftas.

         Fast det är egentligen fel. Precis som att folk förstår att någon bara vill ha en gurkmix och inte nödvändigtvis måste vara från Felix när de ber om att få Bostongurka.
         En person som är vegetarian äter inte animaliska produkter i någon form. Men på något sätt så har folk fått för sig att det är Lakto-ovo-vegetarisk kost som går under epitetet ”vegetariskt”

         Nej för då får de en bakläxa av miljösamverkan om de använder sig av fel definitioner.
         Lakto och ovo måste framgå tydligt.

   Ni vet det där gamla skämtet: ”Hur vet du att en person i ett rum är vegan/har gjort Iron Man/bestigit Mount Everest etc? Denne kommer oombett out of context berätta det för dig”
   Haha så jävla sant!!

  Att dom flesta som följer influensers och tror på deras bull sällan är från Stockholm, utan från glesorter och mindre städer som följer “glamlivet” i stora, spännande Stockholm.

  Eh, människor som handlar på avbetalning kanske?!

   Vad är din fördom om människor som handlar på avbetalning?

  Att alla influencers är bortskämda, relativt korkade personer som anser att de alltid har rätt och går något emot dem så är det HAT!!!!

  Att sjuksköterskor ser sig som det viktigaste vi har här i samhället.

   Vad är viktigare? Än adekvat sjukvård?

    Mat

    Det finns jättemånga länder som inte har tillgänglig sjukvård för alla och de överlever. Generellt lever de lite kortare, men de lever.
    Vad man däremot inte överlever utan är mat, rent vatten, ren luft och sömn. Försök vara utan allt i en vecka och se vad som händer.

    Sjukvården är enormt viktig, men det är också skolan, transporter, livsmedelsproduktion, forskning av alla dess slag, livsmedelsförsäljning, produktion av diverse ting etcetera. Det finns tusentals viktiga jobb.

  A whitetrash är avunsjuka på andra för dom har det så jävligt själv.

   Jag tror att dom du kallar för ”White trash” är ganska nöjda med sina liv. Du däremot.. ujujuj.

    Nej för mej är dom öltokiga med skinnvästar som super och slår frun. Inget ansvar och slöa och läser aldrig tidningar och dina fulaa glåpord kan du stoppa upp i sädin feta röva!!!

  Att stockholmare är högst otrevliga och arroganta
  Att människor enbart jobbar som läkare för att det är status och att de skiter i människor
  Att människor som älskar sociala medier och finns överallt är bekräftelsesökare
  Att människor som har Tinder är besatta av att träffa en partner

   Och:
   Människor som säger att de är glutenintoleranta vill egentligen bara banta

    Gud ja! Inte de som är diagnostiserad så klart. Men de som inte äter gluten, socker, mjölk etc är bara ätstörda.

   Min fördom mot dig är att du är uppvuxen i ett litet samhälle, Sveriges undre halva av storlek på städer där det bara finns en enda arbetsgivare, som typ Uddeholm, Gimo eller Malmköping.
   I en sådan stad när det enda alternativet är att börja jobba på fabriken efter gymnasiet, eller flytta till en större stad där jobben finns. De översta 2% som är riktigt drivna börjar läsa vidare på universitetet. Stannar man kvar är enda valet att gifta sig med sin ungdomskärlek och innan de är 25 har de villa, volvo, vovve och tre ungar. Det är där du fastnat och nu går du och är lite småbitter för att dina föräldrar inte lärde dig att man ska satsa på utbildning istället.

   Det är också anledningen till varför du har de fördomarna du har.

    Är du från Vingåker?

     Roligt att du säger det, min farmors, mormors mamma var faktiskt därifrån. Hon tog dock sitt förnuft tillfånga och flyttade till en storstad. Och det är i den staden släkten har bott sedan dess.
     Så på sätt och vis kan man säga att jag är 3% Vingåkerbo. Det är en väldigt pittoresk by.

      Jag förstod att du har rötter från Vingåker.

       Även en stillastående klocka visar rätt två gånger per dygn. Du hade bara väldigt mycket tur

       Vad var det som avslöjade mina 3%?
       Var är mina övriga 97% från?

    Asså drömmen att ha allt det där och säkert typ 0 skulder när man är 25 dock, iaf om man har ett jobb man tycker är kul (oavsett om det kräver universitetsutbildning eller inte)

     Verkligen inte…

     Hur ofta tror du att dessa personer har ett jobb de tycker är kul?
     De stannar enbart för att kollegorna är roliga på fritiden, absolut ingenting annat.

      Tror faktiskt de flesta är det, eller så byter de 🙂 har inte varit något större problem för någon jag känt (med eller utan akademisk examen) att hitta något nytt inom ett halvår. Svåraste delen var ju när folk skulle hitta jobb precis efter gymnasiet, men med några års erfarenhet är det ju inte så klurigt. Upplever att man är mer eftertraktad med erfarenhet än när man var nyexad med, så verkar ju gälla generellt.

  Folk som definierar hela sin person kring att de är introverta och hsp är personlighetslösa.

   Dit hör även till alla som hela tiden ska dra upp vilken av de 16 personlighetstyperna de är. Helst de som lägger upp det på tinder.

    Och även de som definierar hela sin person kring att de är extroverta

     Jag är grön.

     Har nog aldrig träffat någon som hela tiden måste påpeka att den är extrovert så fort den får chansen men ja, det låter personlighetslöst.

      För att extrovert är normen.

       Är det verkligen det? Svenskar är väl kända för att vara introverta..

        Det känns ändå som att extrovert är normen ur perspektivet att det är status att ha många vänner. Däremot känns det trendigt att vara introvert..

         Ja, extrovert är normen för att det är positivt att vara social – både i privatlivet och på jobbet. Att företag hellre rekryterar den som är framåt än den som är tänkaren. Att man är tråkig om man inte vill hänga med på AW, tjejkvällar, fester och backpacking.. och andra sociala aktiviteter.

         Trendigt att vara introvert? Tror det är mer så att alla som är introverta äntligen förstått att det inte är något fel på dem och märker att det är skönt att connecta med likasinnade – vilket gör att man pratar om det vitt och brett.

          Hatar båda termerna, tror inte man kan dela in folk sådär. Folk har verkligen blicot besatta av att definiera sig själva – ingen annan bryr sig om man är introvert eller extrovert..

     Och gärna säger ”jag praaatar ju så mycket”… liksom ”hå hå så tokig jag är”. Men håll käften då bara.

   Ja gud, så himla trist. En del är nästan besatta av hsp och att de är så speciella…

   Ja, haha. Folk som alltid ska dra upp att de är HSP.
   Töntigt hittepå, och det stämmer att de är personlighetslösa.

   Hur är en personlighetslös person?

  Då var Vlad R på G igen. Se instaS. eller svenskayoutubers

  Folk som refererar till vilken ”färg” de är har inte koll på källkritik.

   Jag är vit. Det vet jag säkert.

   Grön och röd med dominerande blå, fast ibland gul

  Att extroverta personer är lite korkade eftersom man inte ”klarar av” att underhålla/vara med sig själv, måste liksom eka tomt där inne ? Kanske inte fördom, utan mer en teori.

   Hehe tog du åt dig av fördomen ovanför?

    Blev inspirerad! Och kom att tänka på att jag hade en fördom relaterat till introvert/extrovert 🙂

   Jag är extrovert och älskar att vara med mig själv ?

    Håller du låda för dig själv?

   Håller med. Alla extroverta jag träffat är ganska pantade ?

    Nu är jag mer extrovert lagd och kanske lite korkad, men jag tycker ofta att de som gärna framhåller att de är introverta TROR att de per automatik är intelligenta och mer trygga i sig själva än extroverta. Och de talar gärna om det.

    Tror skillnaden är att de så gärna skyltar med det ? introverta uttrycker ju sig helst inte alls utan att vara 100% säkra (är min uppfattning)

     de kanske håller sina pantade åsikter för sig själva…

      Antagligen därför dom är tysta hela tiden

   Haha jag har svårt att vara ensam därför att det händer för mycket i huvudet när jag har tid för mig själv, tänker och överanalyserar fram ångest. Umgås ofta med människor för att döva mina egna snurrande tankar! Skulle dock varken kalla mig extrovert eller introvert… De flesta är väl lite av båda eller?

    Intressant! Har inte tänkt på det så. Såklart är man lite av båda 🙂

  Allmänläkare på vårdcentralen jobbar där bara för att det är välbetalt lattjolajban på kontorstider. De är okunniga inom de mesta och kunde inte bry sig mindre om sina patienter.

   Haha sjukt kul fördom! 10000% instämmer

   Att folk som har den fördomen om allmänläkare inte har en susning om hur bred kompetens de har, hur stressigt arbetet är och hur mycket överarbete de gör.

    Tänker också att övriga läkare hjälper till? För helt ärligt, det finns ju inga andra läkare just läkare ser ner på lika mycket som allmänläkare och psykiatriker (lata pajasar som cashar in typ). Så det är väl lite en fördom som skapats inom kåren?

     På vilket sätt är de lata? Alla i läkarkåren vet att allmänmedicin är en av de tuffaste specialiteterna. Varför tror du så många allmänläkare blir utbrända? Det du säger stämmer inte.

      Det är en utbredd fördom bland många läkare- jag påstår inte att det är sant eller att du är lat.

       Jag är inte läkare. Jag själv är lat inom ett annat yrke ?

        Haha & jag har all respekt för både allmänläkare och psykiatriker. Men det är sant de inte ses som de ”tuffaste” inom läkarkåren.

   Ja tror en del läkare blir det för att få hög lön. Och känna den stora makten.

  De som mest vill ha en löneförföjning förtjänar den minst.

   Sant!

  Min fördom om glada människor är att dom är lite korkade. Är man glad jämt förstår man inget om världen. Som en golden retriever.
  Men det är nog mest för att jag själv aldrig kan vara glad.

   Vem vill inte ha en golden retriever på sin arbetsplats?

   ❤️

   Oj, jag fick en fördom haha. Du kanske inte alls tycker det är tråkigt att inte kunna vara glad!

   Nu blir allt jag vill säga fel?‍♀️

  Blev det aldrig något inlägg om att gravida = riskgrupps-Kenza hade en babyshower? IVA-platserna är ju ej överflödiga.

   För att svara på inlägget: att många influencers ej hade fått följare om de ej var rika och kunde show off sina ”fantastiska” liv.

    Varför kritiseras inte Kenza? Hade det varit nån annan hade det tagit hus i helvete

    Undrar också detta?! Camilla??

   Var de inte typ 4 personer som träffades i SPA:et? Vad finns det ens att skriva om?

  Personer som kollar på de senaste serierna är ängsliga wannabes utan personlighet.

   Lyckoviken menar du!

   Jag är så nyfiken på varför du tänker så. Man börjar väl se på serier ofta för att man får den rekommenderad av någon, den nämns överallt osv? Hur gamla måste de vara för att man ska kunna se dem med personlighet i behåll?

  Att veganer/vegetarianer går runt med rastaflätor i en stor knut på huvudet och bär fula sjalar i bajs/grön/gula färger.

  Undersköterskor tror de gör hjälteinsatser i coronapandemin men de springer mest runt i hemtjänsten/boenden och smittar gamla.

   Haha men va? Jättevanligt att va vegetarian idag ju men ganska få människor har den där stilen.

  Personer som lyssnar på ljudböcker och sedan säger att de läst boken är lata som vill verka duktiga.

  Jag har inget emot ljudböcker och att personer har ett behov av dem. Tycker bara att det är ett hån mot det tryckta ordet att säga att någon har läst en ljudbok.

   Jag känner en som ”slukar” böcker. Hon har läst allt! Minsann!
   Sanningen är att hon lyssnar på ljudböcker och sover bort största delen av dom.
   Jag tycker hon är korkad.

   Ja precis. Man kan väl inte läsa en ljudbok? Man läser en tryckt bok eller alternativt en e-bok.
   Jag brukar säga att jag lyssnat på en bok om jag har lyssnat på den. Förstår inte varför det skulle vara konstigt?

   Ja det är verkligen inte samma sak. Tycker inte man ska använda ordet ”läst” då.

  Flerbarnsmorsor (+-10 barn) vill innerst inne bara dra och lämna barnen till pappan.

   Hahaha den va så rolig, jag vet inte varför men den gav mig så roliga bilder i huvudet och familjen annorlunda hade ju blivit lite kul om mammorna bara – hell No nu drar jag ??? tack för ett gott skratt!

  Att PK-mammor som härjar mest i tex mammagrupper på fb är de mest ensamma och tragiska typerna

   Och att det är de mammorna som står för den sämsta uppväxten för att de lägger mer tid på att korrigera andra än att fundera över vad de själv kan göra bättre. Och ja, tror man att man är bäst så ser man uppenbarligen inte sina egna fel ?

  Att feta människor innerst inne vill bli smalare men inte orkar ge upp sina liv ett hälsosammare liv.

   Ha den stämmer på mig! Tittar ofta på min mulliga degiga mage och tänker en gång var du fin och smal tänk om du skulle få bli så igen. Så tänker jag fan va onyttiga saker är gott och motion är jobbigt så ja får det vara?

   Tror de flesta vill vara smala som vårt samhälle ser ut ja. Men inte alla kan, orkar eller vill göra det som krävs för att bli det om man inte är det.

  Att personer som lyssnar på dansbandsmusik har ett IQ under genomsnittet.

   Brukar lystna på dansband ibland när jag springer. Bra tempo i musiken!

    Lystna!??

     Herregud, har språkpoliserna sitt årsmöte här inne just nu eller?

     ?

  De som säger de dricker ett glas vin eller två till maten för att det är gott eller ger mer smak till måltiden är smygalkisar

   Ajjemän minst 20 ska de vara och ändast för att bli full.

   Speciellt folk som verkligen ska poängtera att de dricker minsann så lite och absolut bara för att det är så gott, sen att det råkar vara alkohol i ja det råkade vara så. Där ska man minst tredubbla mängden de hävdar att de dricker.

   Eller så har de lite mer koll på mat och dryck…

    Ja motsatsen är läsk eller saft till maten ?

     Ja, jag har verkligen fördomar om folk som dricker läsk till allt. Tycker de har dåligt utvecklade eller väldigt barnsliga smaklökar. Jag dricker vatten till maten till vardags. Jag blir fan I mig förolämpad om jag lagat en god maträtt med balanserad kryddning och så vill nån jeppe ha cola light till det…

  Kvinnor som förlåter otrogna män och sen säger sig vara ”starka” är patetiska utan självförtroendet

   -t*

  Att de par som ser mest gulliga och lyckliga ut i sociala medier är de som har allra mest problem.

  Att överklassmänniskor är korkade och med dålig inlevelseförmåga om andra mindre lyckligt lottade människor.

  Hur FAN skriver Paula? ”Jag inkluderar till beslut…”. Vad menar hon?

  Fördom om influerare som säger att de inte läser bloggbevakning.se: De läser!

   Svenska språket är inte hennes starka sida.

   Haha ja

   Men tycker hon att det är ”charmigt” att hon använder helt fel ord eller vad är grejen? Nu senast hade hon också skrivit ”vi försov oss.. men ingen super fördrivning”. Menade hon fördröjning eller är det jag som inte fattar?

    Tror bara hon inte kan, inte så bra på att skriva och använder för svåra ord hon inte behärskar.

  Att rasister är rädda för det mesta.

  Att alla dessa människor som föraktar vårdpersonal och andra som kallar dem för hjältar egentligen gör det för att må bättre över deras inte lika samhällsviktiga jobb 🙂 nej jag är inte vårdpersonal lol

   Jag är vårdpersonal, men jag föraktar ändå alla som kallar vårdpersonal för hjältar ?
   Föraktar även all vårdpersonal som försöker bli virala med ”härliga” dansvideos eller beter sig som idioter på andra sätt för uppmärksamhet.

  Att de som röstar borgerligt är egoister och inskränkta.

   Att folk som röstar rött vill ha nån som bestämmer åt dom.

    Som du själv? ?

   Dom som röstar rött vill inte jobba för pengarna. Någon annan bör jobba så du har råd med dina cigg

    Finns det statistik på att det endast är arbetslösa som röstar rött?

     Finns det säkert. men röstar man rött så kollar man knappast upp det själv

    Som sagt de som röstar blått är inskränkta egoister.

    Haha är vänster, har jobb och röker ej..

   Det är ju sant!

   De som röstar rött är två läger. De som är generösa, godhjärtade, är känslostyrda och röstar med känslor och hjärtat.
   Och de andra som vill ha så mycket skyddsnät som möjligt för deras egna del. Alltså egentligen motsatsen till det första lägret.

   De som röstar blått är realister och röstar med huvudet utifrån vad som faktiskt funkar.

    Fast nu funkar ju inte de blåas politik något vidare. Privatiseringar gynnar inga andra än ägarna.

     Det snacket kommer jag ihåg från Televerkets tid. Folk var oroliga att privatiseringen inte skulle gynna någon annan än ägarna.
     Och nu kan man ringa obegränsat för 100kr i månaden istället för att betala 5kr/minut.
     Det var samma argument när apotekverksamheten privatiserades. Och nu kan vi beställa mediciner online för att få dem levererade till dörren några timmar efteråt.
     Samma sak med posten, alkoholimport och allt annat vi har privatiserat.

     Privatiseringar är faktiskt positivt och ingen gynnas av monopol:
     https://www.ifn.se/publikationer/nyhetsbrev/nyhetsarkiv/2013/nyhetsbrev-2-2013/effekter-av-privatiseringar-pa-konkurrens-och-effektivitet

      Posten blev ju inte så lyckad!

       Inga statliga bolag är ju speciellt lyckade. Eftersom de inte vet hur de ska tackla konkurrensen.
       PostNord gjorde ett magplask, medan det går bättre för Bring, CityMail osv.

        Post går alldeles utmärkt att driva privat. Vård gör det inte.

      Nu finns det ju dock inget som säger att de förbättringar du nämner direkt kan härledas till privatisering. De kanske hade skett ändå (och har gjort det på andra platser, där man inte har gått crazy med privatisering. Det är en myt att teknisk och ekonomisk utveckling endast sker inom den privata sfären. Ta den gröna revolutionen, till exempel.

      Inte ens kapitalismens högborg USA har tex privatiserar posten. Och tänka sig, den funkar faktiskt där….

  Att en stor andel av dagens ”närodlade” influencers är riktigt dåliga på svenska. Det är säkert inte deras eget fel, utan skolans, som vanligt. Tyvärr bekräftas denna fördom alldeles för ofta…

  Att ”instagramfeminister” i själva verket är den totala motsatsen.

   real life maskulinister?

  Att de som inte kan ta ett glas vin till middagen är präktiga och även barnsliga då de oftast häller i sig cola istället.

   Ehh och de som inte dricker alls?

    Dör man inte då?

    Har ingen fördom om dem! Bara om de som känner sig så duktiga för att de avstår ett glas till middagen mitt i veckan men super som fan på helgen.

     haha precis så tänker jag om folk som avstår godis/fika osv.

      Haha! Jag avstår i stort sett alltid godis/fika då jag helt enkelt inte tycker det är gott, äter därmed inget av det på helgen heller. Har svårt för sötsaker och mår mest illa av det. Märker dock att många har fördomen att de tror man bantar vilket jag absolut inte gör. Föredrar god mat och dryck istället. Ost, chark och rödvin är mitt godis!

       Jag tror fortfarande att du ljuger och moffar godis i mängder när du är ensam hemma.

        Varsågod att tro vad du vill, jag moffar milanosalami och parmesanost sålänge. ?

   Haha men Cola är ju bäst!! Eller nej, Pepsi max för min del. Mvh 28 år gammal ?

    Jag gillar också cola men jag syftar på de som ska hålla tal om hur dåligt det är med ett glas vin medan de häller i sig en hel colaflaska typ haha.

  Att folk här inne känner sig analytiska och smarta! ?

  Att de flesta kvinnor skulle vara lyckligare utan sina män, men de skulle ALDRIG erkänna det.

   Framförallt vågar inte männen erkänna det!

    Generellt så är det kvinnorna som går lyckliga ur skilsmässor.

   Och min fördom om såna som dig är att ni bara är avundsjuka och bittra för att ni inte haft turen att träffa en bra man.

    haha som sagt, ni skulle aldrig erkänna det;)

     Haha ojoj folk blir irriterade ? (19:59)

     Vad ska jag erkänna? Att jag är med nån som behandlar mig som en prinsessa, gör allt hemma och drar in alla pengar samt är lojal och älskar mig? Sorry att du inte får uppleva det?

      Vem försöker du övertyga?

    Vad som klassas som ”bra man” är ungefär vad som är lägsta nivå för en kvinna.

   Håller med och då är jag gift och älskar min man osv. ??

    Prata inte för andra kvinnor tack. Alla är inte lika korkade som du är.

   Håller med trots att jag älskar min man, tyvärr är jag hetero och han är den bästa jag hittade, livet ??‍♀️

   Ja det är ju bara att läsa om alla puckon folk är ihop med på öppet spår.. Såna klarar man sig bättre utan…

  Att folk som bor på 20 kvadrat men på en bra adress är patetiska och lider av minoritetskomplex

   Jag bor på 40 kvadrat. Vem är jag?

    Nu skrev jag 20 och syftar på dem som prompt måste bo i typ Vasastan men inte har råd med mer än 20 kvm där men tycker adressen är viktigare än lägenheten

   Vad är ett minoritetskomplex?

    Haha mindervärdeskomplex menar jag såklart ?

  Att vuxna som inte har körkort är lite kassa.

   Aj

   Hallååååååå ?

   Jobbigt för dom som inte får ta körkort ? är synskadad = kass

   Folk som klagar på de som inte har körkort är de som själva tar bilen överallt pga lathet och förstör både miljön + sin egen hälsa.

  Att hundägare är mer korkade ån kattägare. ?‍⬛ ?

   *än ?

   Tänker precis tvärtom! ? Kattägare är lite mindre smarta så de klarar inte av att ha en hund som de måste träna och uppfostra. Lite lata är de också, vill gärna ha ett djur men orkar inte med det jobb en hund kräver.

    Lat är inte lika med dum! ?

     Det skrev jag inte heller, skrev att de var lite lata också. ?

      ?

    Samma här ? katt är ju lite det näst bästa när man inte hade möjlighet att ha hund för folk 🙁 fel att jämföra då de är så pass olika ändå

   Ingen fördom. Är ju sant?

  Att folk som hela tiden letar fel hos andra är avundsjuka och bittra.

  Att skitsnackarna på jobbet är de mest bittra och misslyckade.

  Att inflyttade Stockholmare är det mest dryga och trendhetsande.

  Poliser umgås bara med poliser.
  Stockholmare är ytliga och otrevliga.
  Folk som jobbar på kundtjänst/ telefonförsäljare snackar mycket skit under lunch.
  Förskolelärare är tråkiga , gillar att plantera växter på fritiden .
  De som jobbar på vårdcentralen är okunniga och dryga.

   Haha. Min pappa är polis och umgås inte alls med poliser 🙂

  Män som jobbar inom finanssektorn är mer korkade än grnomsnittet.

   Japp! Men de tror det motsatta. 🙂

  Alla chefer är dryga narcissister

  Älskar hur folk som känner sig lite väl träffade av en fördom alltid måste svara med en tvärtomfördom.

  ”folk som inte äter gluten…”

  ”intressant, för jag tänker att folk som ÄTER gluten är si och så!”

  eller så vill man kanske bara trolla lite…

   Nej, varför då? Jag inser att jag delar ca 60% av fördomarna som rabblas upp här ?
   Sjukt kul!!

  Barn som heter Liam och Kevin har en mamma som är sjukskriven för ”dålig rygg”. Mamman har mjukisbyxor och går i foppatofflor året om. Hon har ingen behå. Färgar håret själv. Röker på balkongen. Pappan jobbar på ortens industri, går i träskor och ser fram emot att somna i soffan på fredagskvällen efter några bärs.

   Kallas klassförakt med ett annat ord.

   Hon kanske har en liten fast byst som inte kräver bh?

  Att snälla empatiska människor är gravt underskattade i vårt samhälle!

  Hon kanske har en liten fast byst som inte kräver bh?

  Att de som hela tiden visar upp sitt lyckliga förhållande/äktenskap är de som tvivlar mest på sitt val av partner.

  Att de som hetsar andra människor till att börja träna egentligen är små smygfascister!

  Att många kvinnor som lider av kroniska åkommor som inte går att diagnostisera egentligen är perfektionister som inte orkar med livets alla måsten.

   Eller att läkare inte tar kvinnor på allvar riktigt. Iof ingen fördom utan fakta!

    Absolut fakta. Men kanske stämmer det andra också till viss del? Eller så är det bara en fördom.

     Tror mer isåfall på att de inte tas på allvar. Fortfarande är väl mannen normen och kvinnan undantaget inom forskningen.

      Så kan det vara.

  Att de som säger att de älskar småbarnstiden egentligen inte vågar leva ett vuxenliv med egentid där man måste stå ut med sig själv.

  Att de som arbetar i klädaffärer är samma personer som var populära på högstadiet och sen inte kom vidare i livet.

  Gud, jag har hur många som helst på lager känner jag.

   Hmm intressant. Jag jobbade i klädaffär under tiden jag studerade på uni och jag var allt annat än populär på högstadiet. Men jag förstår ändå vad du menar i din fördom.

    Ja jag jobbade som vårdare och barnflicka medan jag pluggade på uni. Tänkte kanske på de som inte har det som extrajobb. Men det är som sagt en fördom.

     Jag håller ändå med dig. Vi kan enas i att de som är fastanställda var de populära ? extraarbetarna behöver inte ha varit det ?

   Instämmer ? Gick in en klädbutik häromveckan och i kassan stod tjejen som var skolans snyggaste i nian…

  En sista. Att de som äter väldigt medvetet egentligen gör det för att dölja sin ätstörning. Och att de flesta veganer har en tidigare ätstörning.

   Haha håller med dig i allt. ?

    Skönt att man inte är ensam i sin fördomsfulla värld ?

   Stämmer väl på mig ?

    Stämmer på min syster också tyvärr.

     Ätstörningar är jäkla svårt att jobba bort i denna värld tyvärr. Hoppas att din syster kommer ut det.

      Hon skulle nog inte säga att hon har en ätstörning längre men att vara medveten om exakt allt man äter är inte friskt. Jag har gett upp. Hon har gjort det i 15 år.

  Att människor som skriver familjelivstrådar i öppet står på bloggbevakning är riktigt sorgliga människor.

  Att människor som skriver familjelivstrådar i öppet spår på bloggbevakning är riktigt sorgliga människor

  Att fibromyalgi är fake

   Får jag fylla på med att alla som har fibromyalgi är konstiga i huvudet, och att det är mer en psykisk åkomma än en fysisk?

  Jag har massvis med fördomar!
  Jag växte upp i ett väldigt invandrartätt område, där över 90% har en invandrarbakgrund och de flesta av mina fördomar är baserade på egna erfarenheter.
  Yta, anseende och respekt är väldigt mycket mer viktigare för folk som inte är från Sverige. De ska ha snyggaste och snabbaste bilarna, stort hus inrett med gulddetaljer och speglar. De är mer hänsynslösa och mer själviska. Vilket inte är så konstigt eftersom de inte är uppfödda med det socialistiska tänket. De är mer burdusa, högljudda och de flesta prioriterar inte utbildning.

  Småstadsbor har mindervärdeskomplex. Sjuksköterskor tror att de är guds gåva till mänskligheten, men de tar och lullar runt med foppatofflor och en kaffekopp och delegerar bort så mycket av deras arbetsgifter de kan och lite till till undersköterskorna. Lärare överskattar deras roll, tror att de är viktigare än vad de är och mår bättre än vad de säger. Säljare är arbetslivets avskum som kräver att alla servar dem när de vill, hur de vill och med vad de vill. Det är säljtypen som knäpper med fingrarna till servitriser och är allmänt otrevliga mot folk i serviceyrken.

  Folk som kallar andra för WT, och speciellt grejer som är extremt privilegierade som klisterlappar på Iittala glas. De är extremt ignoranta och vet inte hur riktiga världen ser ut. De är sådana som blev skjutsade med bil överallt i barndomen, spenderade två veckor varje vinter på ett ställe de var tvungna att flyga i 9-10 timmar till, 1 vecka i familjens fjällstuga på sportlovet och hela somrarna spenderade de någon annanstans än hemma. De fick också körkortet betalt av föräldrarna eftersom de aldrig började röka och så fick de hjälp med kontantinsats till första bostadsrätten.

  Det är vad jag kommer på just nu.

   Instämmer med hela texten haha.

  Den första och andra tillsammans är som min mamma, man vill ha det på sitt sätt annars blir man sur och alla i familjen hjälps åt för att hålla det på hennes sätt. Har varit så sen jag var liten, alltid fixat för perfektionisten, vilken lättnad när pressen släppte när jag flyttade hemifrån. Nu bor jag i ett kaos och älskar det. Det är mitt och jag behöver inte serva en perfektionist som blir sur annars 🙂

  Att vanliga Svenssons som röstar på moderaterna tror att de gör en klassresa och skiljer sig från resten av pöbeln.

   A la Paow

   Men den här fördomen är så rolig! Varför skulle en vanlig Svensson rösta vänster om den politiskt står till höger? Alltså DEN fördomen är ju mer spännande än den du tar upp?!

    Jag sa inget om vad man ska eller inte ska rösta på utan det är min fördom om folk omkring mig som röstar på moderaterna.

  Att de som dricker te istället för kaffe är lite tristare människor.
  Samma fördom för de som väljer hårdkokt ägg istället för mjuk.

   Helvete. Jag dricker te oftare än kaffe och äter bara hårdkokta ägg. Sen är jag kanske lite trist också.

   Men jag hatar te och hatar löskokt?
   Är jag normalrolig då? Eller blir det dubbelnegativ parantes?

   Måste begrundas

   Väldigt random måste jag säga. Får man fråga var ifrån dessa fördomar kommer ifrån?

    Så märkligt! ?

   Vi är bara britter.
   Mvh
   /tedrickarna

   Haha, samma järn Vill lägga till de som beställer sitt kött welldone istället för rare/medium

  Att Moderater har dålig koll på kultur och dålig musiksmak.
  Ett utmärkt exempel på det är Fredrik Reinfeldt! ✌?

   De är ju rätt tomma inuti öht ?

    Yes! ?

  Att många högt uppsatta makthavare som tex. politiker är psykopater.

  Lärare är de som var smarta i skolan, men inte tillräckligt smarta för att bli något annat. De lägger för mycket tid på att inte bli ”påkomna” och motarbetar därför alla satsningar som syftar till kollegialt lärande och tvålärarsystem

   Så man kan inte brinna för att va lärare då? Man har nöjt sig? Låter som du ser ner på dem och att det inte är ett tillräckligt ”bra” yrke.
   Känner inga lärare som motarbetar sånt, snarare ledning och resurser som hindrar.

  Att de flesta som röstar vänster inte lever som de lär utan bara vill godhetssignalera. De säger med andra ord att de står för en sak utåt men tycker nåt annat och gör något annat egentligen. Min absolut starkaste fördom just nu.

   Hurdå lever som de lär och gör något annat? Röstar man har man använt ett av de starkaste sätten man har att påverka. Och godhetssignalera? Ingen kan ju veta vad du har röstat på så det är ju onödigt. Då kan man ju bara säga att man har gjort det men inte göra det? Nä, tror de som röstar vänster gör det för att de tror och tycker det är den bästa politiken (som de flesta röstar helt enkelt).

  Att unga mammor är personlighetslösa och lite korkade. Det är hemskt, jag vet, förlåt!!

   Detta är ingen fördom utan mer en upptäckt jag gjort, pojkmammor (alltså en kvinna som bara har söner) är oftast snygga och fräscha när de närmar sig medelåldern och framåt

    Dvs snyggare och fräschare än kvinnor som har döttrar

    Tycker faktiskt det kan stämma relativt ofta, inte alltid förstås, men ofta ändå. Och min hypotes om varför det är så att papporna är mer engagerade som föräldrar till söner än döttrar och tar mer ansvar, vilket gör att mammorna till söner får mer andrum och all tyngd ligger inte på deras axlar.

   Oj sorry inte meningen att kapa din tråd

  Att dom som kommenterar på ÖS är trevligast och har mycket empati. Men dom som klagar på det är olyckliga som fan och ointelligenta. Och tråkiga!!

   Hahahhaha låter som att du hör till den senare kategorin …

  Kvinnor som endast får söner skaffar fler och fler barn pga att de vill ha en flicka.

   Eller så vill de ha fler barn bara?

   PS. Alla mina kompisar med döttrar tycker dom är skitjobbiga.

    Vilken fruktansvärt tråkig inställning till sina barn dina väninnor har. Byt umgänge ?
    Givetvis är barn lika ljuvliga oavsett kön.

  Så fort en människa påstår att hon är ödmjuk så blir jag dödssäker på att det är precis tvärtom.

  Min värsta fördom är att de som skönhetsopererar sig (säger man så ens? ?) är lågutbildade. Jobbar på att bli mer fördomsfri dock!

  Håller helt med C om att fördomar grundas på okunskap, så också i mitt fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.