Historien om Unni Drougges hundar hastar vidare

Lär här om du missat de tidigare inläggen i ämnet.
Inlägg 1.
Inlägg 2. 

Unni Drougge påstår alltså att det inte finns ett uns av sanning i allt det som Länstyrelsen baserar beslutet att omhänderta hennes hund Hipster på.
Det finns flera inlägg på Unnis Instagramkonto som visar hur hennes hundar gått okopplade på Söder en antal gånger, där hon även ”bemöter” den kritik hon fått för detta av andra hundägare och människor hon stött på.
Kanske är de tagna under den tid av oskuld som Unni nu säger är förbi, tiden då hon och andra hundägare kunde ha sina hundar okopplade utan att polisen la sig i? 

Hur hade ni regagerat om ni mött dessa två okopplade hundar?
Huruvida Unni haft hundarna kopplade de senaste åren, vet jag inte men så här har det i alla fall sett ut tidigare på Södermalm när hon rastat dem.
En liten pusselbit till att lägga på bordet i den här härvan…

Tack för tips!

315 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon ska inte ha djur.

   Hon ska inte ha hundar.
   Men kanske en dvärghamster!

    Vandrande pinne.?

    Nen, ingen hamster då det slutar inte så bra för hamstern om den försvinner under sina dagliga okopplade promenader på Tanto.

   Hon fattar det ju inte?! Jag är djurälskare men kom dom där stora hundarna springande mot mej skulle jag bli så rädd. Jag känner ju inte dom! Och tänk hur rädd ett litet barn kan bli.

    Jag håller med. Jag älskar Cane corso och hade gärna haft en. Jag har stött på Unni och hennes hundar flera gånger, och jag tycker att hennes hundar är jättefin men jag tycker det är sjukt obehagligt (har dock inte varit rädd) de gånger jag har mött hennes okopplade hundar.

     Jag har också mött henne flera ggr i Tanto, hon har ju fan stenkoll på dom. Dom är väldigt lydiga. Jag hade en ilsken skrikhals till hund med mig en gång och den ville tugga på hennes hundar men dom brydde sig inte.

     Precis som hon visar finns det fjärrkontroll till halsbanden, den avger ett surr eller ett pip och då ska hunden komma, stanna, sitta eller vad hon nu lärt in hos dom. Hjälpmedel för döva och blinda hundar från början men det går säkert utmärkt att ha som koppel. Ett koppel behöver inte vara ett snöre utan bra pli på hunden är ju som att den är fast.

     En hund måste få röra sig, var ska hon ta vägen? Alla miljoner hundar springer lösa där, inte ett ord om dom. Är det för att dom är mindre, är det för att dom inte har Drougge som ägare? Rastgården i Tanto är ett skämt, 2 x 2 meter, hundarna tar ett kliv in o kan vända sig, mer är det inte. Polis åker ofta där och jag har aldrig sett dom ta fast ägarna till okopplade hundar.

     Hur kan man bli rädd för hundar som fredligt går där o strosar, jag tar för givet att en lös hund är en lydig hund. Hur många småhundar med flexi har inte rusat fram mot min väninnas ilskna hund, även hundar i koppel har snott runt o försökt bita. Kvinnan som alltid går på Södermalm och i Tanto med 6 lösa hundar då? Olika storlekar, 3 på varje sida o hon har inte ens koppel med sig. Det här är rena klappjakten på just Drougge.

      Den här kommentaren känns vetkligen som att den är skriven av Unni, eller en vän till Unni.

       Verkligen! Pinsamt försök att rikta uppmärksamheten på alla andra istället för Unni och hennes hundar.

      ”En hund måste få röra sig, var ska hon ta vägen? ”

      Det skulle hon ha tänkt sig innan hon skaffade hundar när hon bor inom tullarna.

      Jo. Ett koppel ska vara ett snöre. Att du råkat sett henne någon gång när hundarna lytt henne betyder ingenting. Alla hundar lyder ganska bra – sen kommer en annan hund, en katt, en köttbullemacka eller vad som helst och då kan den där lydnaden som du råkat se vara bortblåst. Det vet inte du, eller jag – men framförallt inte de hundrädda personerna som Unni dagligen möter på sina promenader. Jag bor utanför stan med en 4kg teddybjörn – vi möter hundrädda då och då och för dem är hon en varg, det spelar ingen roll att hon är världens snällaste och inte skäller utan de går undan ändå och inväntar att vi passerat. Gissa vad de känner när de ser 50kg CC rusa runt? Vi vet dessutom att Unni fått in flera anmälningar, från olika privatpersoner och poliser på sig, samtidigt som hon själv skryter med att hon skadat fingret när hon försökt få hennes hund att lyda så att hon har koll verkar vara flyktigt om något.

      Håller med om att en hund måste få röra på sig. Det ansvaret ligger på dig som hundägare. Väljer du att ha en stor hund och tvunget ska bo mitt på södermalm så får du anpassa dig och ta tuben ut till skogsområden eller gå långa promenader i närområdet, varje dag. Om du då tycker att din instagram eller din självbild blir förstörd om hundarna är kopplade på dessa promenader kanske du inte ska ha hund överhuvudtaget.

      Oj oj. SÄg det till någon med dålig erfarenhet av kopplade hundar. Tror du den bryr sig? Den är iaf skiträdd för andra hundar med eftersom den kanske blivit påhoppad av en hund. Som jag blev när jag gick till skolan när jag va liten. Det var en stor schäfer som kom springande på mig, ägaren ca 10 meter bort. Som skrek han är så snäll så.. mm jo tjena va skulle jag lita på han för när de kom en stor best springande mot mig som litet barn? Och det sitter i, de har de gjort hela mitt liv sen dess med lösa hundar.

       Det ska stå 100 meter bort inte 10 meter som det råkade bli.

       Förlåt men gud vad jag ser ner på folk som är rädda för hundar. Det är så löjligt och barnsligt. Ni måste börja jobba bort det där.

        Och du är inte rädd för nånting alls?

        Tror du att nån bryr sig om vad du tycker ?. Som att de skulle börja jobba med detta för att du känner så?

        Du borde jobba på att inte vara så känslig, och vara mer förstående för andra människors känslor.
        Är man hundägare och har kontroll på sina hundar och respekt för människor i sin omgivning så påverkar det inte mig om andra är hundrädda.

      Jag blir automatiskt rädd för en stor lös hund, även om jag förnuftmässigt tänker att med största sannolikhet inte är någon fara och att hundägare som låter sin hund gå läs har bra koll på sin hund. Jag tror att Drougge har full koll på sina hundar, men inte på att människor känner blir rädda av stora lösspringande stora hundar, hon respekterar inte andra människor.

      Det är lag att alla hundar ska ha ett fysiskt koppel på sig, det är lag och gäller inom området Unni rastar sina hundar. Om hundarna går lydigt fot utan koppel är det väl inte svårt att bara sätta på ett koppel så man följer lagen och alla är nöjda, ett koppel skadar inte hunden på något sätt.

      Är hundrastgården för liten får man ta upp det till kommunen och begära en större rastgård, alt åka till ett område där det finns en större rastgård, du kan inte göra en hel park till din privata rastgård bara för att du tycker den kommunen gett dig är för liten…

      Om andra har sina hundar lösa kan du be dom koppla hundarna eller anmäla dem om du vill.

    jag har hållt på med hundar i 25 år och är bla instruktör och skulle reagera om dom kom mot mig. Även fast jag har erfarenhet av dessa raser. För mig är det så respektlöst av någon och bara släppa dom såhär. Jag har själv min hund lös men då på ställen där man inte träffar folk . Man vet aldrig vad en person som man möter har upplevt och känner så blir så arg på sådant här som drar ner dessa raser. Helt fel ägare till fel hund

     Håller med. Undrar också hur andra hundar reagerar på dessa. Men hon har säkert uppfostrat dem väldigt bra. Men det hjälper ju tyvärr inte.

   Nä hon ska ha en kaktus.

    Vad har du emot kaktusar?

     Jag stack mig på en och taggen gick av och fastnade i fingret och jag var tvungen att få läkarhjälp då det blev infekterat och taggen fick plockas ut.
     Sen dess har jag ett lätt ont öga till kaktusen.

      Då förstår jag. Du har min fulla sympati.

   Tycker bara detta är så synd. Man borde kunna enas om att alla kopplar sina hundar inne i stan. Samtidigt så är sanningen att många inte gör det men när man ser border collies, settrar, schnauzers, pudlar osv reagerar folk oftast inte förutom andra hundägare för det har blivit slagsmål med nån annans kopplade hund. Såklart att stora väldigt vaktiga hundar också ska vara kopplade. Men det är också tråkigt det verkar sluta så illa för Unni och hennes hundar. Länsstyrelsen borde kunna döma människor till koppelkurs i stan…

    Unni har redan blivit dömd till koppeltvång = hennes hundar ska alltid vara kopplade där hon kan möta människor. Men hon vägrar ha sina hundar kopplad.

     Koppel – ha ha. Rycker jyckarna till ordentligt så klarar hon inte hålla fast dem.
     Jag är jätterädd att möta en sådan hundägare när jag har med mig min hund (kopplad, ja).

   Hundarna ser ju otroligt skrämmande ut. Det är inte konstigt att folk anmäler att de går lösa!! Så ja jag är villig att hålla med om att hon inte bör ha hundar alls om hon inte kan ta och visa att hon faktiskt ansvarar för dom. Om hon dessutom använder sig av halsband med fjärrkontroll så betyder ju det att hon INTE alls kan garantera deras beteende och lydnad på avstånd. Snacka om att hon genom dessa inlägg på insta just talat för polisens och Länsstyrelsens sak.

  Är hundrädd och skulle inte vilja möta hennes hundar utan koppel. Inga andra hundar heller för den delen..

   Terapi?

    Koppel?

     Jag är rädd för okända män, för jag blev våldtagen när jag var jättefull. Koppel på män kanske!

      Terapi verkar vissa tycka.

       Ja det är klart attt jag jobbar med mig själv,när jag blir rädd för en man .Jag försöker ta bort min rädsla, det finns ju ingen nytta med den det vållar ju mig bara stort obehag, jag mår dåligt hela dagen efter ex träffat pizzabudet om jag är ensam i min lgh vid leveransen. Jag vet ju att alla män är inte våldtäktsman .

       Därför tycker jag att det är samma med de som har blivit bitna av hund och skriker högt här inne att alla hundar måste vara kopplade, det är inte lösningen på deras problem. De kommer ju fortfarande bära på rädslan. Det sin egen rädsa man måste jobba med . För alla hundar bits inte.
       Jag tycker inte att Unnis hundar ska gå lösa, det är inte det jag säger.

      De är lag på koppel på hundar. Tyvärr inte på män ?

    Idiot. Man behöver knappast terapi för att man är hundrädd, bara för att såna som Unni inte visar någon hänsyn.

     Hundägare fattar inte att det är deras eget fel att man är rädd för deras ”pälsklingar”. Hade man kunnat lita på hundägare, att de uppfostrade sina hundar, hade koll, hade koppel på dom och inte lät dom springa fram till folk så hade inte så många varit hundrädda. Man är oftast inte rädd för hundar utan anledning. Jag har tex ett ärr tvärs över underläppen pga en hund, det sitter i ryggmärgen sen att vara vaksam.

      Fast man kan fortfarande behöva gå i terapi oavsett. Hundar finns i samhället och de får gå okopplade så länge det inte finns koppeltvång. Så som vissa beskriver det i det här kommentarsfältet kontra hur många som faktiskt blir skadade av hundar så är det i en viss utsträckning en irrationell rädsla.

       Fast där Unni rastar sina hundar råder det koppeltvång, att det ska vara ett fysisk koppel på hunden, det räcker inte med lydnad enligt lagen.

      Pälsklingar.. Pratar du om Pischa? ?
      Paula Rosas vän som hon kallar pälskling.

       ?

     När, det hjälper ju inte så mycket med terapi heller om det är en rationell rädsla. Och det är rationellt att vara rädd för alla hundar som har ansvarslösa ägare.

     Förlåt men Jo. Vara hundrädd är i mina ögon extremt barnsligt då hundar inte skadar någon om inte människan förstör dem. Var snarare rädd för människor som aldrig vill dig något gott.

      Hundar kan faktiskt döda om du inte visste det… och det finns många idioter som Unni som inte kan ta hand om dem…

       Människor kan också döda.

        Ganska svårt för en människa att bita Unnis hundar i halsen så att de dör.

      fast har man blivit påhoppad eller biten så kan rädslan sätta sig starkt och det är inget barnsligt med det

      Att förminska andras rädslor är extremt barnsligt tycker jag

      Min dotter blev oprovocerat biten av en okopplad hund. Är det barnsligt att jag och hon är hundrädda?

       Det du, och andra, upplever oprovocerat är förmodligen inte det. En hund attackerar inte utan att först ha blivit triggad av något. Det kan vara vad som helst, något obetydligt litet men är aldrig helt oprovocerat.

        Du får det att låta som att det är den bitna personens fel att hunden bet för att den blev provocerad. Menar du att personer som blir bitna har sig själva att skylla?

         En del , definitivt har sig själva att skylla. Då jag är ute och går med min pappas lilla lurviga hund, springer barn bakifrån från hunden fram och böjer sig över henne och börjar krama henne. Hon blir narturligtvis jätterädd. Om jag hade en stor hund som rusade på barn bakifrån och lade sina framben om halsen på barn hade barnen oxå blivit rädda och det blivit väldigt upprörda och arga föräldrar. Men samma föräldrar tycker att det är helt ok att deras barn gör så mot hundar. Aldrig någonsin att en förälder sagt till sitt barn att inte rusa på och krama min pappas lilla lurviga hund. Hon är nu rädd för barn och kan nafsa till barnen för att de ska lämna henne ifred.

          Och vart är du som hundägare i denna situation? Det är ditt ansvar att skydda hunden, precis som det är ditt ansvar att skydda så hunden inte skadar andra.
          En gång kom ett barn springande för att kasta sig över min hund, jag fångade ungen i luvan och höll den som i ett koppel i luven, och sa åt den att aldrig någonsin göra sådär eftersom det kan vara farligt. Kan säga att den ungen aldrig försökte sig på samma sak igen på mig och min hund.

         Nej, man kan inte kräva att alla kan läsa hundens signaler. Men som jag skrev, ibland behövs det bara något litet för att en hund ska känna sig trängd eller som att droppen rinner över. Detta ligger närmast hos hundar som har ett högt stresspåslag eller är rädda/osäkra.

         Det jag menar är bara att det sällan är så oprovocerat som folk ofta tror att det är, detta utan att lägga skuld på någon part. Försöker bara förklara att hunden alltid har en anledning till sitt beteende, vad det än är, men de som inte är kunniga ser såklart inte detta.

          Hundar kan bli provocerade av att barn springer, att barn skriker, att barn har en leksak som låter, att joggare rör armarna när dem springer, cyklister och bilar kan trigga jakt instinkt, fyllon/missbrukar kan trigga skydds instinkt. Men för mig spelar det ingen roll, du ska kontrollera din hund och den aldrig skadar någon annan.
          Barn har rätt att springa, skrika, leka, joggare har rätta att motioner, cyklister och bilar har rätt att finnas i samhället, människor med problem har rätt att finnas i samhället. Det enda problemet är om du inte kan kontrollera din hund när den blir triggad av något.

        Spelar ingen roll vad som triggade. Det är alltid hundägaren ansvar att hålla koll på sin hund så den inte kan skada andra.

      Okej! Blev oprovocerat attackerad av en irländsk varghund på öppen gata… min hundrädsla är, ursäkta uttrycket, fan inte barnslig! Fruktade för mitt liv.

       Ingen attack är oprovocerad.

        Ingen attack är okej, alla attacker är på hundägarens ansvar.

      Anonym 19.10: Så alla vakthundar är förstörda då menar du?
      Du kan ju testa att ge dig på mig eller göra inbrott i mitt hus. Min cc kommer skada dig och han är inte det minsta förstörd. Uppfostrad med kärlek och så klart regler men aldrig hårda tag. Stabil och väldigt go mot dom han känner.

       Men du som hundägare har fortfarande ett ansvar att din hund aldrig ska skada någon.
       Om din hund skadar personen som gör inbrott blir du skyldig för dem skador din hund orsakat och du kan bli tvingad att ha koppeltvång och munkorgstvång på din hund.

      Jag möter helst inte en lös springande hund om jag är ute på promenad. Jag vet inte vad jag skulle göra då. Och värre om jag hade mitt barn med mig i en sån sits. Nej tack. Här på min ort springer ofta hundar lösa. Skit irriterande. Man läser i nån facebook grupp var och varannan dag om hund lös där den smet den springer runt på vägen osv.. en sommar var de en hund vid en lekpark och attackerade barn. Så fruktansvärt oansvarigt av ägare. Det är dom som ska ta sitt ansvar. Inte jag! Det är inte barnsligt!

       Fast att hundar rymmer rår man ju inte för. Det är oansvarigt att ha sin hund lös om den är aggressiv och olydig. Annars är det inte det alls, så länge det inte är koppeltvång.

       Jo, du är barnslig. Gå i terapi, det är inte sunt at gå omkring och vara rädd.

        Dumheter. Det är ditt ansvar att göra ditt bästa så inte hunden rymmer. Om du vill ha en hund så har du ett ansvar att ta hand om den och att den inte är en oangelägenhet för din omgivning. Klarar du inte det, så skaffa inte hund. Punkt

      Blev biten i ansiktet av en Weimaraner och fick akut uppsöka läkarvård.
      Ägaren insisterade på att jag skulle klappa eftersom han var ”världens snällaste”.
      När jag sträcker fram handen så hoppar hunden upp mot mig och biter mig över hela ansiktet.
      Den hunden var kopplad och ägaren kunde dra bort honom. Vill inte veta vad som hänt om hunden var okopplad…?

   Amen! Jag ogillar hundar, kvittar hur stora eller små de är, vill inte möta okopplade hundar för det

    Jag älskar hundar och därför har jag en egen hund. Men gissa vad, jag är LIVRÄDD att möta andras okopplade hundar när jag är ute med honom. Särskilt okopplade hanhundar.

     Samma här. Skulle ärligt talat bli jättenervös om jag såg dessa hundar lösa, oavsett om jag var ensam eller med min lilla hund, som inte skulle ha en chans mot dem.

   Om man nu nödvändigtvis känner att ens hundar måste leva i frihet får man väl flytta från Södermalm till ett hus i skogen utan grannar. Kan iofs mycket lite om hundar men de har väl generellt inget behov av att bo i innerstan.

    Haha word!

    Faktum är att det inte spelar någon roll. Så länge hunden får tillräcklig motion, stimulans samt allmän omsorg har boendet (lägenhet/hus, storstad/småstad/landsbygd) ingen betydelse. Dessutom finns det forskning som visar att hunden inte blir lyckligare av att få gå lösa. Sedan kan jag köpa att man som hundägare tycker om känslan av att låta hunden gå lös.

     Men om hundägaren känner så borde hen kanske bo någonstans där det inte är koppeltvång?

   Ha ha. Men gud. Man kanske bör lära sig att samexistera.

    Nej! JAG! Anpassa efter mig! Rädd! Allt är farligt! Jag!

  Hade gjort exakt samma sak som jag gör varenda gång jag ser hundar okopplade på allmän plats: tar ett foto och ser till att telefonen är i handen om jag måste akutringa polis/ambulans.

  Har blivit attackerad och biten av lös hund vilket resulterade i nervskador i armen. Hundägaren stack innan jag ens hann fråga om djuret var rabiesvaccinerat. Sedan dess tar jag inga risker.

   Det kan jag berätta för dig att väldigt få hundar är, rabiesvaccinerade alltså, eftersom rabies inte finns i Sverige.

    Der är ju bra men alla som skriver här bor inte i sverige… blir jag biten skulle jag definitivt kolla om hunden är vaccinerad.

    Jag bor i USA och här har vi tyvärr rabies. I många städer får du inte registrera din hund om den inte är vaccinerad och är den inte registrerad kan du få böter.

    Idag är väldigt många hundar importerade, och alla dem importerade hundarna SKA vara vaccinerade. Men väldigt få är det tyvärr.

  Jag är livrädd för hundar. Hade två såna där kommit emot mig hade jag börjat gråta.

   ?

    Menar du på allvar att du skrattar åt en annan människas rädsla? Så jävla oempatiskt så det finns inte ?

     Jepp för hundrädsla är sådant påhitt. Hundra spänn på att personen som är rädd mer än en gång har dragit hem en okänd från en bar. Var snarare rädd över det.

      Är du så intelligensbefriad på riktigt eller låtsas du bara?

       Antagligen bara uttråkad? Ung och dum kanske också är en faktor?

      Ok, jag var rädd för hundar när jag var barn, hade inte dragit hem något folk från baren då (har inte gjort det på vuxen ålder heller). Så din ”teori” faller platt.

       Ps. Kan du swisha mig din hundring?

      Blev biten i ansiktet av en stor hund som liten. Jag har som vuxen lärt mig hantera min rädsla till en viss grad, men hade två sådana monsterhundar kommit springande mot mig hade jag också börjat gråta. Det är en normal reaktion på en potentiellt livsfarlig situation och ett återupplevande av ett trauma. Sådan icke-empati som du visar i din korkade kommentar är däremot inte normalt. Skithög.

       Men för den skull behöver du kanske inte kalla dem för monsterhundar?

       Exakt samma här! Blivit biten som barn rakt över ansiktet när jag sov. Tyvärr alldeles för många idioter som har hundar. Visst att de inte är hundarnas fel men man är ju rädd för hunden oavsett för de är inte idiotmänniskan som kommer springa fram och bita en!

      Precis som höjdskräck och andra tramsigheter, påhitt alltihopa.
      Och big farma styr allt.
      Och du är en jävla foliehattidiot

      Säg det till min kompis som blev avbiten underläppen av en lös hund.

      Du vet ingenting du. Det är verkligen inte påhitt. Mitt hjärta rusar varje gång jag möter en sån best okppplad. Jag vill inte bli påhoppad igen!

       Du blir inte påhoppad av alla lösa hundar, du måste lära dig det. Alla lösa hundar är inte farliga. Du mår inte bra.

        Den som mår sämst är ju dock du som måste trycka ner alla andra för att få känna dig viktig. Ett tips – gå i terapi.

        Eller så kan folk koppla sina hundar helt enkelt? hur svårt ska det vara egentligen…

      Du är ju ett så uppenbart troll

  Det är jävligt respektlöst och nonchalant att inte ha koppel på sin hund.

  Unni Drogge, vem du nu är (nej, du är INTE en kändis), skärp till dig. Om du helt saknar förmåga att följa lagen (ja, den gäller faktiskt för dig också), störtljuger om övergrepp mot dina stackars hundar, blir förbannad när folk säger åt dig, vägrar lyssna och käftar emot när polisen säger åt dig, då får du fan skylla dig själv.

  Och du, Cissi Wallin, är du så jävla uppmärksamhetskåt att du vill bli anmäld för förtal? Skriv dina krönikor i Expressen, och låt resten av världen vara ifred. Tack.

   Är inte hundrädd, har själv haft rottweiler och Leonberger dvs rejält stora hundar……..med det sagt…hade jag mött två cc okopplade mitt i stan hade jag troligtvis agerat på instikt och med list och ilska fångat in kräken om det så krävt att jag skadade mig. Hade sedan läst lusen av ägaren så till den milda grad att eyelinern hoppade av och drog sig tillbaka till 1983.

    Kräken?

     Kräk betyder djur.

    18:21
    Vadå kräk?

     Kräk är bara en förolämpning när man använder det på en människa.

   Hon är bl a författare och har skrivit bra böcker.

    Ja, läste en av hennes böcker för mycket länge sedan. Minns inte titeln men den kändes en smula självbiografisk. Handlade om en skilsmässa. Undrar om inte en hund fanns med där i handlingen? Minns inte titeln nu.

     Boven i mitt drama kallas kärlek hette den boken

      Nej Andra sidan Alex

       Japp. Hade god behållning från den då, det minns jag iaf.

    De flesta minns nog henne som åsiktsmaskinen som vill höras o synas till varje pris. Ville delta i alla debattprogram som bara gick. En riktig hobbyexpert.

     Som majoriteten här då.

  Varför ger du dig in i det här när det inte finns någon härva från början? Ägare till hund missköter sig – > får flera chanser att bättra sig men gör det inte – > får konsekvenser pga sitt agerande – > Cissi har tråkigt så gör ett drev av det.

  Vem fan bryr sig?

  Snuten? Cool tant det där ?

   Verkligen ?

   ”Kolla så coooool jag är som döper min hund till nedvärderande ord på poliiiisen”.

   Ruggig jävla tant det där.

    Det märks att Unni är en äldre person, hon borde ha döpt hunden till Aina istället för Snuten.

  Finns inte så mycket att säga mer än att hon ska inte har hundar PUNKT.

  Jag är inte hundrädd, men jag vill inte möta okända hundar i den storleken komma springades mot mig oavsett om de bara vill leka eller inte.

  Blev förövigt biten av en liten skithund härom veckan, den var bunden utanför en butik i alldeles för mångt koppel och gjorde ett utfall när jag gick förbi, gjorde inte ont, men när jag kom hem så såg jag att att den lyckats bita hål i mina byxor så de var bara att kassera.

   Varför gick du så nära? Och vad då ”liten skithund”?

    Som jag skrev var det ett för långt koppel (kanske inte gick att förstå pga av min felstavning)? så Nej jag gick inte nära den lilla skithunden.
    Hundar som attackerar helt oprovcerat är skithundar och den var liten så alltså en liten skithund!

     Det var inte oprovocerat.. hunden upplevde att du gick för nära, den kände sig trängs i och med att den var bunden och behövde mer space = den gick till attack.
     Sen kan man diskutera fenomenet att lämna hunden ensam utanför affären, det i sig är ansvarslöst av hundägaren.

      Så du tycker det är OK att hunden vaktar ingången till butiken och nya kunder skall vänta på gatan utanför? Har jag uppfattat dig korrekt?

       Precis, ingen hade kunnat gå in eller ut ur butiken med tanke på hur långt kopplet var.

       Nej, det verkar som att du missade mitt sista stycke i kommentaren.

      Men ägaren ska väl inte koppla hunden så pass då att den kan ens vara i vägen för någon som ska in i butiken. Jag hade inte velat gå in där då om den var där.

   Som ägare av liten skithund tycker jag det är vansinne att lämna hunden bunden utanför affärer så där. Även om hunden sköter sig när ägaren är med kan de bli osäkra av att lämnas på det där sättet, helt upplagt för skällande och utfall.

    Jag lämnar aldrig mina hundar bundna någonstans. Men jag kallar dem heller aldrig för skithundar.

    Fan vad ni hakar upp er på liten skithund, alla små hundar är inte skithundar släpp kräktheten människa.
    Det här var en skithund, förmodligen med en skitägare. jag är glad att det var en liten skithund och inte en stor som högg mig i benet

     Jag hakade inte upp mig, kallar min för betydligt värre själv lol

     ?

   I vissa lände är det förbjudet att koppla upp hundar utanför butiker. Att folk inte har mer förnuft har jag förstått med tanke på hur svårt vissa har att följa alla råd, förmaningar och direktiv.

    Fast en del har kanske inget val. Om du är ensamstående och hunden extrem separationsångest så?

     .. så mår den ju verkligen bra av att lämnas ensam i en utsatt miljö utanför affären? ??‍♀️

     Då är de väl bättre att den stannar hemma under tiden ägaren handlar sin mjölk och bröd? Och går på promenad sedan?

     Men hjälp, då får man väl gå en hundkurs och lära hunden att vara hemma medan man handlar?! Eller låta bli att skaffa hund om man inte klarar av det?

     Då skaffar man hundvakt, handlar genom matkasse som man kan hämta utan att gå in i butiken, eller liknande. Finns ingen anledning att lämna en hund utanför butiken. Speciellt när man vet att dessa hundar riskerar att båda stjälas och skadas.

  Respekt till allergiska och hundrädda, men också bara folk rent allmänt. Stora hundar som går helt löst, lyssnar inte alls på bedjan om att koppla! Finns massor av hundrastgårdar på Södermalm dit hon kunnat gå. Är inte synd om en människa som inte kan lyssna på basic krav

  Elhalsband och stackel är väl förbjudet i Sverige?

   Japp, det är förbjudet. Satt just och funderade på om det är det hon har på hundarna.

    Petsafe är ju ett elhalsband iaf…..Spelar roll om hon trycker på knappen liksom,det stoppar inte en Cc som är på dåligt humör.

     Intessant om den ”sanna djurvännen” som hon är använder ett elhalsband på sin hund. Speciellt om det inte ens stoppar hunden, vad är då syftet med halsbandet?

      Det är inget elhalsband utan spray (helt lagligt).

     Petsafe har antiskallhalsband som är fullt lagliga i Sverige. De fungerar med vibrationer eller spray. Inte med el. Kan dock inte tänka mig att det är tillräckligt som det ”osynliga” koppel hon påstår hon har.

   Kuperade öron på en av hundarna också.

  Nu säger Unni att detta beror på att folk (av någon märklig anledning) försökt leta upp ett särdrag hos henne för att ”piska upp ett hat eller döma ut någon, som man gjorde hos judar till exempel”.

  Ja, hon sa ordagrant så.

   Går inte att diskutera med en sådan person. Helt meningslöst. Har nog blivit för många gladkarameller genom åren.

   Hon har lämnat den här världen och lever nu i Unnis värld.

   Wow ???

  Ok

  Jag är hundrädd och blivit biten en gång. Jag ser ingen hund jag ser en stor mun med gula dräglande tänder redo att hugga in. Tycker inte man ska få ha hund i innerstan det är ingen lämplig miljö för djur.

   Då borde du söka för det. Kbt kanske kan hjälpa till? Alltså om du på riktigt upplever hundar på det sättet. Låter ju ganska begränsande och jobbigt :/ Jag gick kbt för min ormrädsla, gillar inte ormar idag heller men är iallafall inte livrädd för dem.

    Ja och det träffar man ju på varje dag i stan ormar utan koppel. Jag skämtar. ?

    Bättre att hundarna är kopplade än att behöva söka hjälp.

   Åh men lägg av. Sök hjälp istället.

    Ja om dom oansvariga hundägarna med okopplade odjur betalar kostnaden.

     18:48
     Oj vad mycket o. Varför ska en hundägare betala kostnaden för att du behöver hjälp? Odjur? Du kanske är ett hjärtlöst odjur.

      Därför att oansvarig hundägare var ansvarig för att jag blev biten
      så jag har blivit hundrädd.

      För det är hundägaren som ska agera efter lagar och regler. Inte jag som privatperson utan hund?
      Har du hund har du också massor med ansvar gentemot även andra inte bara hunden!

    Jag tror du kan fråga tex Hundcoachen eller Cesar Milan om dom skulle gilla om det kom två lösa hundar emot dom.
    Det har inget varken med hundkunskaper eller storlek på hund.
    Hundar ska inte vara lösa på allmän plats.

     För det första är Fredrik Steen stans tönt som enbart kan saker från böcker han har läst som är skrivna av andra. För det andra bor Cesar Millan med sin flock som är 20 hundar eller mer och han om någon är INTE hundrädd.

      Fattar inte den kritiken? Alla lär sig väl saker från böcker skrivna av andra? Vore supermärkligt om man lärde sig nya saker från böcker man skrivit själv. Om man inte är typ dement eller så?

    Jävla idiot. Ska man söka hjälp för en fullkomligt rationell rädsla för att människor inte kan följa lagen eller vida hänsyn?

     Ja, har du hundfobi ska du såklart söka hjälp t ex kbt. Men som du säger, att känna obehag av lösa vakthundar på gatan handlar inte om fobi utan är rationellt och inget du behöver gå i kbt för.

    JÄVLA IDIOT. Ska någon söka hjälp för eb helt rationell rädsla för att sådana som du inte följer lagen eller visar hänsyn???
    Hundar kan faktiskt döda. Om du inte visste det.

   Nej och bajs är det överallt med så vidrigt! Kisset såg man med när det var snö. Så otroligt äckligt med hundar!

    Ja och dåligt för klimatet med all foderindustri.

     ”Dåligt för klimatet med all foderindustri”? Vad äter du?

      Hundmatsindustrin naturligtvis fullständigt onödigt dom äter kött
      och bidrar till klimatförändringen mer än vad folk vet.
      Själv äter jag vegetariskt.

       Bra att du är vegetarian ? Djurfoder är i regel restprodukter från slakt/ fiskindustrin.

    Vad hemskt att se hundarnas kiss när det är snö ? Bättre att se snön svart och smutsig av avgaser och annat miljöfarligt avfall. Skärp dig!

     Nej har inte sett svårt snö i år faktiskt. Bara gul med hundbajs. Så vidriga hundägare.

      Jag ser smutsig snö varje år här uppe i norra Sverige.

      Är det hundägarna som kissar i snödrivorna eller varför är de vidriga? Hänger inte med..

       Tönt. De är vidriga för de inte plockar upp skiten efter sina djur som de har ansvaret att göra?? Förstår nog du med!

        Ska man plocka upp den snö som hunden kissat på eller vad menar du?

   18:22
   Du ”ser ingen hund” utan bara ”gula dräglande tänder redo att hugga in”. Sedan låtsas du bry dig om hundarna och tycker att innerstan är olämplig för dem. Lägg ner. Gå I terapi istället.

    Ja jag kan väl ha medkänsla för djur även om dom är läskiga.
    Är du helt Imbecill.

     Nej det är jag inte. Är du?

      Uppenbarligen är du det.

       Nej.

   Att förbjuda folk i städer är omöjligt och orimligt. Däremot finns det redan massor som gör att storstads hundar har ett bra liv, koppeltvång = alla hundar ska ha fysiskt koppel, om det följs så ger det trygghet till andra boende. Rastgårdar där hundarägare kan släppa sina hundar lösa, så kan hunden får busa av sig utan att riskera att störa andra människor.
   Om hundägare bara hade respekt och brydde sig så skulle hundar i storstan aldrig vara något problem 🙂

  Att hon skämtar om att hundarna pissar på barnens midsommarstång utanför deras förskola ändå? + allt annat då. Hur är det fatt med människan?

   Hon är ju lite punk sådär. Förnedra flaggan osv.

   Vem har kuperat deras öron skulle jag vilja veta. Och varför?

    Fruktansvärt vidrigt. Det är till hundarnas fördel om hon förlorar dem. Jubelidiot. Hoppas de får nya, kärleksfulla hem. Och att det blir högre straff på djurplågeri.

    Det är gjort utomlands, det är lagligt att kupera utomlands, olagligt att göra i Sverige.

     Det är ju fortfarande fruktansvärt omoraliskt? Precis som det är omoraliskt när män åker utomlands för att köpa våldtäkt utomlands för att det är olagligt i Sverige. Förstår inte hur man kan stötta en uppfödare som klippt hundarnas öron?! Spyr.

  Vet ej hur jag skulle ha reagerat, har nog aldrig sett stora hundar utan koppel i innerstan. Men dom är fina, älskar hundar.

   Nej dom flesta hundägarna har väl vettet att koppla i innerstan kanske? Inte leka tuffing så där.

  Skulle skita på mig om jag såg de hundarna okopplade, ingen eld utan rök…..tror att Unni talar osanning tyvärr….

   Jag tror också det. Jag har fyra hundar, alla kan vara lösa. Jag skulle dock aldrig ha dom okopplade i stan av respekt för andra människor och djur. Det finns alltid en risk att de inte lyder. Jag vill heller inte möta människor med lösa hundar.

  Hundar ska vara kopplade vid koppeltvång, så är det bara. Så som hon har sina hundar är inte ens ett osynligt koppel.
  Sen måste man sluta låtsas som att det inte är skillnad på hund och hund. Cane Corso är ett 40 kg kraftpaket med skarp vaktinstinkt, en liten hund kommer aldrig i närheten kunna göra samma skapa som en sådan hund. Har man valt en sådan hund behöver man ha extra mycket koll helt enkelt och det har man inte om den är koppellösa 5 meter ifrån en.

  Haha Jennie Walldén la upp en bild från fjällen där hon skrev att de haft en trevlig vecka med familj och vänner. Gissar på att hon fick motta en del kritik med tanke på att inlägget försvann ganska snabbt.

   ”Haha”. Ja det var kul.

    Haha Ulla

   Minimalisterna( Instagram) har också varit i Sälen med motivering att det inte är förbjudet och att de vill gynna fjällvärlden för att deras barn ska kunna åka skidor i framtiden!!!

    Det tycker jag dom gör rätt i. Fjällvärlden välkomnar dom och nya norska studier visar att barnen tar större skada av isoleringen nu än man först trott.

     Jaja, stadsbarnen kan tydligen inte få varken luft eller lek om de inte får åka till fjällen? Tror att det är fantasilösa föräldrar som inte orkar dra ut med sina telningar i närområdet utan lättare att ställa dem i liftkön. De svenska barnen har inte för vana att vara utomhus annars. Nej, inte alla i fjällvärlden välkomnar en massa turister, jag lovar!

      Fjällvärlden lever på turism. Majoriteten har förstått detta, som tur är.

      Allt går självklart alltid att försvara, människan är en egoistisk ras. Jag är jättetrött på Stockholmare (ta inte åt er om ni sitter hemma), som flyr fältet med takboxen i högsta hugg för en vecka i fjällen. Mellanlandar i små orter för att gå in på den lokala Ica-butiken för att handla på sig inför veckan. Är så trött på att behöva säga åt gäng på upp emot 6 pers att inte gå in allihopa och bete sig som svin. Turismen är viktig för hela Sverige, men just nu står allt still, och vi kan inte offra oss på de mindre orterna för att stockholmare ska få en najs vecka och känna att de är duktiga och gör det för välgörenhet och ”turismens” skull. Ni sticker ut ganska väl bland lokala ortsbor, och många beter sig bara extremt pinsamt. Gnäll, gnäll, gnäll. Men låt mig 🙂 Och ja, jag jobbar i den lokala butiken och ser hur folk beter sig dagligen. 🙂

       Menar du att det endast är Stockholmare som rest till fjällen?
       Vad jag har sett började det strömma in folk till skidorterna för 2 veckor sedan, då var det sportlovsstart för södra Sverige.
       Snälla, låt inte Stockholmare klä skott för ALL skit som landsmän från alla landets län och städer är ganska ”duktiga” på att skapa….

       Sportlovet i Stockholm börjar nu, så jag tror dock tyvärr att de ni kommer stöta på den kommande veckan är en hel del Stockholmare.

       Anders Tegnell har ju uttryckt ett flertal ggr att det är bättre att folk reser till fjällen och åker skidor än att man samlas i köpcentrum i städerna…. MEN då ska man ha säkerställt att man är friska, håller sig för sig själva, i sitt eget boende och inte springer runt i butiker längs vägen eller umgås med andra människor.

       Folk klarar inte av att lyssna på hela informationen i riktlinjerna verkar det som och då blir det skit i slutändan.

     Nej, inte alla välkomnar turisterna.
     Vi bor i en genomfartsort till fjällvärlden. För att komma till fjällen kör turisterna igenom här och stannar ofta till på lokala ICA butiken.
     Senast igår var jag och handlade. Affären har en elektronisk skylt som visar när det är fullt i butiken, och då väntar man utanför. En familj såg skylten men sa ” Vi ska ju bara in lite snabbt, så vi räknas inte” och gick in. Personalen, jag och andra som stod utanför och väntade försökte stoppa men de gick in ändå. Tillslut blev familjen utkastad av chefen.

     Sånt händer VARJE DAG, flera gånger om dagen. De ska bara in lite snabbt, bara gå på toa, bara si bara så. Så jävla idiotiskt.

  Hon verkar inte vara den vassaste av de vassa, så att säga.
  Koppelregler måste vara helt obegripliga för henne, men gnälla, det kan hon ??‍♀️

  Otroligt egoistiskt.

  Unni Drougge har alltid varit en gränslös person, genom hela hennes ”karriär”. Att hon nu plötsligt skulle ändra sig ser jag som omöjligt.

   Gränslös matte och gränslösa hundar (okopplade). Ingen bra kombo

  Koppla hundarna. Har hundrädda barn, att möta såna där skulle inte göra den saken bättre…. 5-åringen tycker liksom mopsar är läskiga…

   Koppla dina barn, jag har en hund som är rädd för barn, oavsett hur små eller stora de är.

    ? Terapi verkar en del hundägare behöva också tydligen.

    Är så himla trött på dessa kommenterar från vissa hundägare, och ogillar barn som springer fram och ska klappa utan ens att fråga innan.
    Men det är en väldigt skillnad på barn och hund. Och denna tråd handlar om lösa hundar på platser där det är koppeltvång. Att din hund är barnrädd är ju totalt ointressant?
    Rent krasst, om valet står mellan barn och hund i innerstan så är det hundarna som åker ut. Så det blir ju en icke-diskussion.

     ?

     Tack!

     Precis det som var min poäng, att frågan handlar om okopplade hundar på ställen med koppeltvång – då är det inte heller relevant huruvida det vistas barn där som är hundrädda eller ej, det hör inte till sakfrågan som ju är att bryta mot de lagar och regler som finns.

  Koppla era hundar o ta upp era hundars bajs. Vidrigt

   Ja! Det är så vidrigt att ha rykande högar överallt! Tänk om man skulle slänga bajsblöjor i naturen som hundar glatt glufsar i sig ?

    Haha. Sett bajsblöjor, tamponger och bindor både i naturen och inne i stadens parker och på trottoarer.

     +1!!
     Och har man då en hund som gillar att rulla sig i allt möjligt är det INTE trevligt med dessa sanitära olägenheter som inte hör hemma i naturen.

      Du kanske ska ha bättre uppsikt på din hund?

       Kanske bättre att inte slänga saker på ställen där de inte ska vara?

        Nej såklart inte, men eftersom jag själv har hund och bor på Södermalm så har jag stenkoll på min hund. Folk slänger så mycket skit ? så jag vill inte riskera att min hund råkar stoppa i sig något som den inte borde. Att min hund skulle hinna leta rätt på en bajsblöja och sedan börja rulla sig i den utan jag märkte hade ju inte hänt, en annan sak hade ju varit om vi var ute på landet där han får vara lös och strosa omkring på ett annat sätt.

  Exakt sådana här korkade människor som gör att den här typen av hundar får dåligt rykte… Lovar att detta enbart handlar om hur hon känner sig full av pondus och självsäkerhet när hon promenerar lösa med dom där två hundarna. En vettig cc-ägare hade naturligtvis kopplat hundarna på allmänna platser och så var det ingenting mer med det.

  Sjukt pinsam tant.

  Jag hade vänt om och gått en omväg om jag sett att de var okopplade. Men om de hade haft koppel då hade jag hållit mig på avstånd
  Ju större hund desto farligare i bettet samt att en del raser biyer hårdare än andra.
  Har en granne vars hund jag inte litar på även om den är kopplad. Möter vi varandra i trappuppgången så ställer sig grannen framför hunden i ett hörn.

   Bra granne!

   Jag gjorde samma med min hund, han kände sig trängd när vi möte okända människor i smala trappuppgången så jag ställde honom emot väggen och mig emellan så han ”gömde” sig bakom mig och kände att jag ”skyddade” honom när det blev trångt, då blev han lugn och kände sig trygg.

  Unni ♥️ Cissi = bilkrock!

  På bild nummer 6 så ser det ut som att ett litet barn står vid vollynätet. Även om hundarna inte skulle springa och bita barnet så kan ju de i all hast tex råka knuffa omkull barnet. Som förälder kanske man istället uppfattar det som en livsfarlig situation och blir rädd.

  Blir som hundägare oerhört trött och uppgiven när andra hundägare inte har respekt för sin omgivning och där med ger oss andra dåligt rykte. Jag har bor mitt i city och även fast jag har stålkontroll på min hund så har jag aldrig henne lös när jag går i stan. Dels för att visa respekt för hundrädda men framförallt för säkerheten. Även fast min tjej är lugn och trygg så KAN hon bli rädd och sticka iväg, och det är farligt både för henne och för andra.

   C
   Det kan räcka med en plötsligt hög smäll av att någon tappar något för att en hund kan reagera. Även djur kan ha en dålig dag och som normalt gillar att bli klappad, vill inte klappad ibland. Det är samma sak när det gäller de som rider på bilväg. Ser jag en ryttare så sänker jag volymen på radion och kör sedan sakta förbi.

   Uppförande och sunt förnuft går åt båda hållen.
   Men tyvärr är det ofta som man läser om lösa hundar där hunden bitit barn och ägaren säger att hunden i normala fall är snäll. Bor man i ett område med mycket baen så håller man hunden kopplad. Spelar två barn tex fotboll och sedan ser en stor hund komma från ingenstans som vill leka så är det som gjort för en olycka.

    Precis, det var ju det jag skrev? ? och är en av anledningarna till att jag har henne kopplad.
    Sen så är jag en av dom som inte tillåter okända (barn eller vuxna) klappa min hund. Inte för att jag är osäker på henne, utan för att jag inte vill ha en hund som söker kontakt med andra ”utanför” flocken. Hon ska vara neutral helt enkelt, och det funkar finfint.
    Men sen så är hon en schäfer, så det gör inte den biten så svår hehe.

   Precis, samma här. Bor i centrala Barcelona och skulle aldrig ha min hund lös mitt i stan med trafik osv. Skulle dessutom bli livrädd för min hunds säkerhet om jag mötte dessa två okopplade hundar.

    Manonym
    Vad skulle hända om två lösa hundar sprang fram till en människa för att leka och människan skadar djuren för att den blev rädd?
    En främling som ser två hundar komma farande utan koppel kan gå försvarsläge och sparka hundarna i panik. Eller så kan personen se dåligt och helt plötsligt se två stora löda hundar någon meter framför.

    Tror inte att många hundägare tänker på att sådana saker kan hända. Hur vet man att en lös hund som rusar fram vill leka?

    Om det skulle hända mig så skulle jag nog få panik och slå med handväskan.

     Tror att du måste skada hunden väldigt allvarligt, typ knivskära hunden, för att det ska hända något. Om du sparkar eller slår en lös hund som kommer springande emot dig hamnar det på ägaren eftersom dem inte hade kontroll på hunden. Om du däremot använder orimligt våld, tex kniv, för att skydda dig kan det räknas som att du skadade någon annans egendom.

  Du som envist kommenterar att alla ska gå i terapi, det finns tidigare helt snälla hundar som gått till attack därav en fara att hon har dem lösa på det här viset
  Det finns dessutom
  Allergiska som även utomhus (ja utomhus) få en extremt allvarlig allergisk reaktion. Handlar om respekt även för rädda dem ska inte behöva gå i terapi för du inte kan sköta din hund

   Ja det är ju inte som att det är en helt obefogad rädsla. Ingen har heller skrivit att den har hundfobi, alltså typ får panik av en leksakshund. Tror de allra flesta är helt ok med hundar i sig, så länge de är på avstånd. Vad låter rimligt – att hundägare följer regler om koppel eller att hundrädda ska gå i terapi och sen får man leva med att det sker olyckor ibland? Ska den hundrädda gå i lite till terapi sen och hoppas på det bästa?

  Tänk om hon och Patrik Sjöberg skulle debattera mot varann ?

  Varför tog dom bara den ena hunden ?

   Tror att den andra redan blivit omplacerad

   Unni hade placerat den andra hunden hos någon, kanske därför den inte tagits?

  Hon kanske är för gammal för att orka hålla i hundarna när dom drar? Och därför har dom okopplade ?

   Om det vore fallet så ska man inte ha stora hundrar som drar. Det är både oansvarigt och egoistiskt. Man skaffar en ras som man vet att man kan hantera samt att man vet rasens behov av att tex röra på sig, få valla får, använda huvudet och lösa olika problem eller att få spåra i det vilda.

   Ja såna där gamla kärringar kan ha en dvärgtax. Hennes attityd är däremot som en uppkäftig tonårings. Människor som vill verka coola i hennes ålder är bara töntiga.

    Är så less på åldersdiskrimineringen i detta land.
    Nej, det är snarare tröttsamt med alla 21-åringar som går runt o leker gud.

     Jag är inte ung själv, men gör bara sånt jag har kontroll över. Och som inte är en fara för omgivningen.

      Har du kontroll över din syn på äldre tycker du?

       Jag har kontroll över min syn på människor i alla åldrar.

        Men man får inte vara för utstickande efter vilken ålder?
        Att kalla någon kärring eller tant är inte direkt en komplimang.

         Unni är tyvärr patetisk.

       Unni=kärring
       Blogg-Dagny= tant

       Vad man kallas härrör till personlighet. Inta antal levnadsår.

    Vill du veta en hemlighet? Du kommer förhoppningsvis att leva så många år att du också blir en sån där gammal kärring.? Det kommer att gå fortare än du tror, tro mig

     Du är ju dum på riktigt! Jag är på dödens planhalva. Ställer jag till en massa skit som drabbar andra så räknar jag med kritik. Kalla mig gärna kärring om jag skaffar hund som inte är anpassad för min boendesituation, fysik och mentala status.

   Tror inte någon kan hålla emot om det drar iväg med en sånt kraftfullt djur.

  Det kanske behövs ett sånt där elchockshalsband på Unni. När hundarna är okopplade får hon en elstöt.

  Usch vad jag hatar hur normaliserat croppade öron blivit normaliserat!!! Tack vare kändisar såsom Kendall Jenner mfl som glatt visar upp sina croppade hundar utan en uns av skam bidrag tyvärr till den lavinartade ökning av detta förfärliga djurplågeri på senare år! PCPSA har rapporterat en över 600% ökning de senaste fem åren.. ett oerhört lidande är vad detta innebär för djuren, en del har ”tur” och får det utfört under ”städade former” men det innebär trots detta ett livslångt lidande för djuret – andra får öronen klippta med en sax utan bedövning eller liknande.

  Jävla människor

   Håller med, det är fruktansvärt och inte ens tillåtet i Sverige..

    Men varifrån kommer hundarna och får man då föra in dem i Sverige men bara inte utöva det I själva landet??

     Tyvärr får man föra in och äga croppade hundar i Sverige men man får inte croppa dom i Sverige.

      Borde vara olagligt att köpa in. Samtidigt är detta problemet så stort och hos uppfödarna. Alla som föder upp hundar borde fan bli tillsynade

    Men kuperar svenska ägare hemma i smyg? Ej insatt i hundvärlden.

     Nej, kullen föds vanligtvis upp i Sverige för att kunna stambokföras här. Sedan tas de utomlands för att croppas innan de hinner åka hem till sina nya familjer. Hundarna är då redan svenskregistrerade och för därför komma in i landet igen utan problem.

      Tack! Då förstår jag.

      Stämmer inte, svenska uppfödare med stamtavla åker inte utomlands och kuperar hundarna eftersom valparna då inte kan återvända till Sverige förens dem är 15 veckor, dem flesta vill ha sin valp när den är 8-9 veckor och inte vänta tills den är 15 veckor + att det är olagligt att ställa ut kuperade hundar = uppfödaren kan inte ställa ut avkommorna och få dem bedömda.
      Kuperade hundar är antingen importerade eller kuperade olagligt hemma hos någon.

     Hundar med stamtavla kan inte kuperas i Sverige eftersom man ser på stamtavlan att dem är födda i Sverige. Dock händer det bland blandras avel, kriminella och andra idioter att dem kuperar själva hemma. Men det syns på kuperingen och blir det känt omhändertas hunden.

   Fattar dock inte, är det lagligt. Med Riesen är det inte det menar jag…

    nej det är inte lagligt i sverige, ofta importeras dock många som redan har fått öronen croppade, eller åker man till någon shady veterinär som gör det efter kontorstid (detta förekommer) eller helt sonika gör någon amatör det… i USA är det dock lagligt, tyvärr.

  Med tanke på hur många som vittnat om exakt samma sak och dessutom anmält incidenter, så är det klart att Länsstyrelsen inte har beslutat detta utan vidare.

  Unni tror att hon står över lagen. Knappast.

  Bara en undran. Det ser ut att vara UNs insta. Kollade du inte där innan de tidigare inläggen? Eller har jag missförstått?

   *UDs

  Vet en som hade en normalstor supersnäll hund hemma som en dag bara bet deras barn i ansiktet, barnet var väldigt lugnt och hölls alltid undan från hunden (om ni ska argumentera att barn kan vara jobbiga) instinkter kan plötsligt slå till även i den snällaste hunden var min poäng

   Det kan ju vara sant men låter också jättekonstigt. Eller man hade velat veta om det verkligen gått till som barnet sa.

   Oftast är det inte plötsligt, kan vara att hunden blev gammal och började få ont, att hunden var sjuk, att barnet drog hunden i öronen/svansen, att barnet slog hunden med en leksak, att barnet trängde in hunden i ett hörn, osv. Oftast finns det en orsak, därför ska man som förälder alltid ha koll så såna situationer inte kan uppstå.

  Försökte få reda på vad som hänt, så gick in på hennes instagram – men jösses så jobbigt det var att se när hon pratade, hon bara skickade sig runt munnen hela tiden. Hur gammal är hon? Varför säger hon att hon ”borde” lida av utmattning och depression för att alla i hennes ålder gör det?
  Och varför vägra koppla om det hade räddat hunden?

   64.

    65 bast den 1 april.

   Jag kollade också. Plågsamt. Det där slickandet och smackandet…

  Ja, ja, Unni som dödshotade dåvarande utbildningsministern Jan Björklund på Twitter, och skrev ”Gå och skjut dig i munnen” som svar på en kritisk kommentar. Den Unni. Fin människa, det där.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4dR6A6/forfattare-dodshotar-bjorklund-pa-twitter

  Fråga till dig, Unni: du som är 65 bast, är två (!) cane corso-bastanter lämpligt för en liten pensionärstant? Det kanske är så att du vet med dig att du aldrig skulle kunna hålla i kopplet, utan istället göra ett dike i gräsmattan när du slajdar efter dem?

   Det goda hatet.

   Styrka sitter inte i åldern. Att hon är tunn som en binnikemask är dock ingen fördel när man ska hålla två stora hundar i koppel. Kanske är det anledningen till att hon vägrar använda koppel?

   Skulle själv inte vilja bryta arm med tex Farmen-Qristina eller annan bastant, stark tant.

    Qristina har nog betydligt mer även i huvudet.

    Kanske det 90 kilo hundar och 55 Kilo Eller något Unni. Snacka om
    plog som släpar efter.

  Det här är så dumt att jag inte finner ord. Unni ska inte ha hund – hon är en skam för oss hundägare. Helt rätt att Länstyrelsen tar hundarna av henne.

  Punk och anarkist får 60+ tanten vara i andra sammanhang, inget fel med det. Men att vägra koppla två cane corsos i stadsmiljö är bara … finner inga ord.

  Men det är klart – hon har ju fjärrkontroll!

  Hon har lagt upp en bild på Mussolini på sin insta. Så jävla patetiskt. Påminns om gubben Wingårdh, arkitekten som liknar kritik mot hans fula hus med rasism. Dags att börja golfa med andra seniorer kanske?

  Är inte hundrädd men hade de där sprungit lösa hade jag gått åt andra hållet.

  Hade de varit i närheten av mitt lilla barn hade jag blivit tokig. Varför kan hon inte bara ha koppel? Har hon inte lärt dem det?

  Är inte särskilt hundrädd. Har vuxit upp med många hundar genom åren, och haft två egna. Tycker dock inte att det spelar någon roll om man är hundrädd eller inte, att hundarna är snälla och lydiga eller inte. Finns det regler/ restriktioner så ska de följas. Jag känner att personer som den där Unni gör så att andra hundägare får sämre rykte. Och hade hon verkligen älskat sina hundar så hade hon följt dessa regler med koppeltvång istället för att riskera någon olycka, eller som nu, att hundarna omhändertas eller i värsta fall avlivas dessutom.

   Jag håller med dig.
   Troligen är sanningen att Unni inte orkar att hålla i sina hundar och även motionera dem i koppel
   Då har hon istället gjort det bekvämt med att släppa loss sina hundar. Och därefter tyckt det är helt ok att göra så.
   För hon har sin hybris att hon är så kääänd!
   Därför får hon göra detta.
   En riktigt nonchalant typ!

    Helt övertygad om att det här är närmare sanningen. Hon ville bestämt ha just dessa två hundar där dels varje hund förmodligen väger mer än henne själv och kräver betydligt mer motion än vad hon orkar och vill. Som ett barn som VILL HA utan att fatta konsekvenserna, sk*ter i alla andra människor och djur.

     Det är ofta det som händer när folk köper vissa raser utan att veta vad de hundarna avlats fram till. Dessa hundar är vakthundar i grund och botten och jag har lite svårt förstå varför man inte skaffar en sällskapshund i knäformat istället när man bor i stan och är 60+?

  Jag hade blivit jätterädd om jag sett de två springa okopplade, och jag är egentligen inte rädd för hundar. Är ju hennes fel om han blir avlivad, hennes dumma principer verkar viktigare än att hunden får leva. Hon verkar ha fått flera varningar

  Förstår mig inte på sådant beteende! Jag har en liten fransk bulldog och det skulle aldrig falla mig in att ha henne okopplad, oavsett hur lydig jag anser att hon är. Dels på grund av lagen, dels på grund av respekt för andra människor och dels på grund av risken för olyckor! Förstår inte varför det ska vara så svårt att koppla sin hund! Skäms.

  Hur många hundar har hon?

  Jag får så ont i magen av bilden där hunden är lös och hon skriver ”chilla jag har fjärrkontrollen ?”
  Fy fan, ha koppel på hunden så behöver du inte ge den stötar. Vidrigt på riktigt, skulle aldrig utsätta min hund för en sådan sak.
  Den kvinnan ska inte få komma i närheten av ett djur.

   Fjärrkontrollen går till en dosa som spreyar citron vatten på hunden, inga stötar.

  Blir tokig på vissa hundmänniskor. Som inte har förmågan att förstå att man borde ha sina hundar kopplade (aka koppeltvång) och jämför det med barn. Typ ”har du dina barn kopplade då ällääärr”.

   Känns inte friskt att de jämför så och det ger tyvärr ännu mer anledning att tvivla över deras hundar.

  Skulle fått hjärtsnörp och då underdriver jag.

  Har en hund som är livrädd för andra hundar. vi tränar genom att hålla avstånd och titta på andra hundar på långt håll, då går det jättebra. Men gång på gång förstörs vår träning av att lösa hundar kommer framspringande till oss med en ägare som skriker ”han är snäll!!” Men det spelar ingen roll för min hund och vi backar ungefär 1000 steg i vår träning varje gång det händer och det suger verkligen.

   Samma här! ?

  Egentligen är det rätt enkelt

  Kommuner med Koppeltvång=koppla hunden
  Övriga platser och kommuner=ha hunden lös om du har sådan lydnad som om den vore kopplad
  Olydig hund (90%) håll hunden kopplad
  Hundrädda= var arg och skäll på dom ägarna som inte sköter sig. Gilla läget med dom som sköter sig oavsett vad för hund. Er rädsla är inte deras ansvar även om man bör visa VARANDRA hänsyn.
  Föräldrar= håll ordning på era barn
  Hundägare=släpp inte fram hundarna till barn.

  Gällande Unni förstår jag varför hon känner sig utpekad. Det vimlar av lösa hundar på söder utan att något händer.
  Men att andra också gör fel är inget försvar.

  Det måste vara otroligt jobbig situation Unni är i just nu, men hon kan inte varit helt ovetande om hur ansvarslös hon varit under lång tid.
  Istället för att gråta om hur alla gaddar ihop sig mot henne skulle hon rikta kritiken inåt.

  Vill hon ha sina hundar lösa får hon skaffa sig ett hus med egen tomt, precis som alla vi andra har fått göra. Eller gå till en hundgård, det finns väl en del i huvudstaden? Jävla gnäll som gör att hundarna nu inte får vara hos sin matte….

  Skulle aldrig låta det gå så långt, älskar mina hundar för mycket för att riskera något så som Unni gjort.

   Finns flertal hundrastgårdsr på söder

  Jag har haft flertalet stora svarta hundar. Labrador med flest new foundland. Förutom att vara snälla, labben förarvek och njuffarna utan en uns jakt så är de just STORA… och SVARTA. Jag är fullt medveten om att de kan skrämmas bara genom att finnas till och även om jag vet att de är jordens vänligaste så har jag dem alltid kopplad. Utan undantag. Kallas respekt för din omgivning och att följa lag och ordning. Jag jobbar dem lösa också när tillfälle ges och det funkar med alla möjliga störningar (hennes fjärrkontroll…) men de går likt förbannat kopplade.

  Spelar ingen roll vad det är för hundar, stora som små så skall de vara kopplade, punkt. Har själv två hundar i medium storlek, samma ras som dig Camilla. De beter sig exemplariskt, men jag skulle aldrig få för mig att ha de okopplade bland människor, trafikerade vägar eller bostadsområden. Bodde i ett kvarter där en kvinna alltid envisades med att ha sin pudel lös, den sprang efter min tik ett flertal gånger då hon löpte och började jucka mot henne. Spelar ingen roll hur mycket jag litar på mina hundar eller hur duktiga de är på att lyda mig, kommer det ett litet barn springande mot hundarna kan de i sin tur kanske bli rädda, hoppa till så att de skadar barnet, trots att de bägge är exemplariska med barn, så kan man aldrig vara 100%. Jag har kontrollbehov, vill inte att någon hundrädd människa ska behöva bli orolig för att jag som hundägare är för lat för att ha hundarna kopplade. Är redan lagomt trött på människors tveksamma antaganden gentemot mina hundar att jag väljer att strikt följa koppellagen. Men, mina hundar tillåts att ha kul, och vi har våra ställen där vi kan busa och leka såklart.

  Hon måste gjort ganska mycket för att få sina hundar omhändertagna i Sverige är det snarare lite för svårt att få djur omhändertagna ibland, så tror inte helt enkelt helt på hennes historia hade vart bättr om hon var helt transparent också eftersom så många sett dem lösa, hade hon bara följt reglerna hade det inte hänt eftersom hon fick chanser

  Hundar ska vara kopplade. Inget snack.

  Jag minns en gång när jag var ute och sprang med hög musik i lurarna. Helt plötsligt känner jag hur ngt snuddar vid benet mitt i löpsteget, jag tittar ner och ser vad jag tror är en grävling. Får då panik på sekunden och liksom snesparkar ut i panik för att få bort den. Träffar den lite halvlätt. Visade sig vara en hund. Fick så jävla mkt skäll av ägaren som sa att jag hade försökt att misshandla hunden, skulle ringa polisen etc. Ägaren kunde inte förstå att det var av ren reflex då jag trodde att det var en grävling som faktiskt kan bita till ngt överjävligt.

   Hade ägaren ring polisen hade hundägaren fått skit. Hundägare ska ha koll så deras hundar inte kommer fram till främlingar, du har rätt att försvara sig emot främmande hundar inom rimliga gränser.

  Anonym 19.10: Så alla vakthundar är förstörda då menar du?
  Du kan ju testa att ge dig på mig eller göra inbrott i mitt hus. Min cc kommer skada dig och han är inte det minsta förstörd. Uppfostrad med kärlek och så klart regler men aldrig hårda tag. Stabil och väldigt go mot dom han känner.

  Inget i det här är hundarnas eller omgivningens fel – det är hundra procent Unnis och att hon sätter sig själv framför sina egna hundar. Stör mig enormt på att hon och flera här inne försöker få det till att Unni älskar sina hundar så otroligt mycket när inte ens en sån enkel sak som koppel är något hon orkar göra för deras skull? Hon älskar uppenbarligen BILDEN av sig själv som hundägare där hundarna strövar fritt och hon är någon alfa i mitten. Den BILDEN är så viktig för henne att hon hellre offrar hundarna än ger upp den. Det är inte kärlek.

  Alltså… Vart är hennes skamkänslor?
  Jag har en American bully. En dag när vi var ute och jag hade en långlina som jag höll i, då vi skulle till skogen, så mötte vi två grannar med deras Staffar. Den ena liten valp.
  Min bully älskar valpar och tog ett glatt skutt emot dem, och linan lossnade från halsbandet och min hund knatade glatt emot den och nosade på den.
  Tjejen skrek: DET HÄR VAR DET SISTA SOM FICK HÄNDA!!! Självklart chockad då min hund är stor och har ett jättestort huvud och jag fattar att man blir rädd!
  Jag fick ju snabbt tag på min hund och trots att inget hände, min hund är otroligt snäll, och hennes hund blev inte rädd, så skämdes jag så mycket. Jag bad henne 100 ggr om ursäkt. Hade nästan lust att leta upp vart dem bodde och komma med blommor.
  Jag brukar gå i skogen med långlinan när han ska få röra sig fritt, då kan han springa ”lös”. Han har ingen jakt i sig så jag behöver inte oroa mig för att han ska springa efter vilt. Vi håller oss borta från stigar så att ingen ska bli rädd, och han får terrängunderlag vilket är det absolut bästa för att stärka hundens småmuskler i kroppen.
  Skulle ALDRIG ha honom lös bland folk. Jag har trots allt respekt för andra människor.

  Det här handlar ju inte om kvinnan i inlägget, det handlar om hundarna där åtminstone en kanske måste avlivas nu. Djurplågeri, kallas det. Att utsätta sina djur för att eventuellt behöva avlivas, det är djurplågeri. Förhoppningsvis tar de inte bara bara hundarna utan ger henne även ett förbud att i framtiden ha hand om djur. Jag blir ledsen av att se hur hon riskerar djurens välmående, faktiskt.

  Så trött på Unni och Cissis lögner då jag själv är hundägare och boende på Södermalm. Har själv bevittnat hennes två hundar springande lösa i tanto och och man ser inte till Unni. Är också vittnet till när ena hunden går till anfall vid det tillfället så var den ena hunden kopplad och den andra gick lös. Hunden som var kopplad gick till anfall mot en betydlig mindre hund. Unni klarade inte av att hålla hunden tillbaka utan släppte efter med kopplet. Hon ber inte om ursäkt hon frågar inte hur gick det? Utan hon smiter undan och vägrar svara eller tar sitt ansvar som hundägare. Detta har varit återkommande problem och Unni har ej följt eller respekterat varse lag eller uppmaningar från LS.

  Väldigt moget av Cissi att kalla den 38 åriga mannen som rapporterade henne för en incel som bor hos sin mamma, och attackerar honom för att bo där. Dem vet väl inte varför någon bor hemma som 38,(eller runt där minns ej helt var dem sa)alla har inte tur i livet och blir tvungna till olika saker, jag tror väldigt få väljer det om dem hade andra alrnetautv ( nu vet jag inte fallet för denna mannen men ändå) fattar inte heller hur det är relevant att attackera honom. Nä jag känner varken Unni Cissi eller denna mannen, jag tror inte heller ett dugg på att Unni har ett stort antal människor som arbetar tillsammans för att få bort hennes hundar från henne bara för dem inte gillar henne, så känd är hon inte och det är så mycket mer bakom en anmälan och bevis som krävs.

  Obehagliga hundar , hade blivit livrädd om jag mötte dem

  Känner mig _alltid_ obekväm när jag möter en okopplad hund, framförallt större. Ju mer kraft desto svårare att föravara sig, om olyckan är framme dvs. Med det sagt tycker jag att alla hundar ska(!) vara kopplade oavsett storlek.
  Min dvärgpinscher blev nästan ihjälbiten av en lös hund för 8 år sen, är fortfarande ärrad från den upplevelsen – och inte minst min hund, tyvärr. Förstår inte att det ska vara så svårt att förstå? Du kanske känner din hund och litar på den, men den du möter kan omöjligt göra det.

  Spelar ingen roll hur tränad ens hund är, hur mycket ”världens snällaste” den än är, för en hundrädd person så blir man lika jävla rädd ändå.

  Jag är hundvakt åt en alaskan husky på några månader. Han är liten, bra tränad redan & snäll. Men när jag möter min granne i trapphuset som flackade med blicken redan när vi kom upp i trappen, så höll jag undan hunden & höll honom stilla så att min granne kunde gå förbi mig ifred. Han tackade så mycket efter & det känns så fel att han kände ett behov av att tacka för en sån sak som borde vara common sense. Alla människor gillar inte hundar, oavsett hur snälla dom är, punkt.

  Håll dom kopplade bland andra.

  Den här kvinna bor i samma område på söder som jag och hundarna går lösa fler gånger än de går kopplade. I området bor massa barn och ett dagis ligger precis intill. Hundarna har en gång hoppat på min mamma helt oprovocerat när hon gick förbi. Sinnessjukt att människan inte kan koppla hundarna när hon går i ett så tätt bostadsområde som vårt är. Ser jag de utanför porten väntar jag ut tills de går förbi.

  Vem tusan låter sin hund kissa på en midsommarstång, fy f*n vad äckligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.