Lite frågor från Instagram

På inläggets andra bild, vad har Petra Tungården på fötterna?
Halmskor?

Precis som TramsFrans så kan jag inte låta bli att undra lite över hur ”Ebba-grått” skiljer sig från annat grått.
Någon som vet?

Vad pågår med Paows ena fot här?
Varför är den dubbelt så långa som den andra?
Är det ett vidvinkelobjektiv som ställer till det eller kan hon komma att behöva en ny halmsko till den?

Är det så här när man ska föda barn?
VAD I HELVETE KAN MAN I SÅ FALL GÖRA ÅT DET?
Så här får det ju inte gå till!

 

228 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fuck Region Stockholm som går med 6,6 miljarder i överskott men ändå ska spara in på förlossningen på Södersjukhuset! ?

    OM det vore män som födde barn…

      Eller hur de senarelagt öppningen av en förlossningsavdelning på St Göran för ”då antalet födslar verkar minska” (visa mig gärna den statistiken..)

      https://www.svd.se/nytt-bb-stoppas–skjuts-fram-till-2022-orimligt

        Är säkert sant. Många vågar väl inte skaffa barn längre.

      Men flyktingar ska vi hjälpa ditt jävla klappmongo. Skaffa dig lite empati.

        Nej det ska vi inte. Vi ska hand om vårt eget folk först. Sen hjälper vi flyktingar om det finns pengar över.

          Ja har man varit en sådan idiot att man valde att födas i Syrien/Irak så får man faktiskt stå sitt kast och hålla käft och bara dö. Fullt rimligt.

            Ja, lite kan man väl fan planera kan man tycka.

            Inte vårt problem.

            Tycker du att det är Sveriges ansvar att ta hand om hela världen?

            Att alla som av olika anledningar (alla som kommer hit är inte flyktingar) vill bo i Sverige, ska vi låta komma hit och försörja?

            Historiskt sett är det ett extremt apart och udda tänk.

            ALDRIG tidigare i historien har det funnits ett sådant system, att ett land långt borta anses ha ansvar för andra nationers folk och problem (och alltså ta av sina resurser för att genom bidrag försörja andra länders folk).

            Bara de senaste ca 70 åren har detta oerhört märkliga tankesätt tillämpats. Vad kan det bero på? Vilka vinner på detta? Vad är orsaken bakom att det ser ut som det gör? Lite kritiskt tänkande skulle inte skada.

              Det är allas ansvar att ta hand om de som behöver hjälp och Sverige har möjlighet så därför är det självklart att vi ska hjälpa till och ta ansvar!

              Dessutom är Sverige beroende av invandring. Men det verkar alla SD:are inte förstå.

                Varför är det bara europeiska länder som pressas att ta detta ansvar? Varför läggs inte detta ansvar på mer närliggande länder som tex Saudiarabien, Israel och Förenade Arabemiraten? Borde det inte vara mer logiskt att dessa välbärgade länder också tar ansvar, precis som Sverige gjort?

          Det finns pengar till det.

            Uppenbarligen inte. Eller tar du notan?

              Lätt.

          Hade du varit helt ok med att dessa länder enbart brydde sig om ”sitt eget folk” om det blev krig i Sverige och vi var tvungna att fly för att överleva? Skulle inte tro det, men vad vet jag.

            Blir det krig i Sverige flyr man till närmaste grannland, inte 5500 km. De kommer bara hit för att bidragen är (för) höga.

              Men stick till Fria tider eller dylik dynga!

                ”När debatten är förlorad blir förtal förlorarens medel.”

                – Sokrates

                  Det är inte ens en debatt. Trivs du inte med att vi hjälper flyktingar så kanske du kan flytta?

                    Jag överger aldrig mitt land. Är det inte bättre att du flyttar? Du verkar ju måna mer om folk från Långtbortistan än dina lndsmän.

                  ”När påstående framställs som sanningar fast det bygger på ens egna förutfattade meningar”
                  – Anonym på Bloggbevakning 2021

                  Ps. Att hävda saker utan källshänvisning är ungefär lika god argumentaionsteknik som att häva ut sig ”förtal”.

              Utbilda dig. Du är pinsam.

              De kommer hit för att få en dräglig levnadsstandard. De närmsta grannländerna till t.ex. Syrien är inte speciellt stabila eller trevliga för flyktingar att ta sig till. Levnadsstandarden i flyktinglägren är helt fruktansvärd, med i stort sett obefintlig sanitet.

              De flesta flyr faktiskt till sina grannländer.

              ”VISTELSEORT: Omkring 80 % av flyktingar bor i grannländer till sitt ursprungsland.”
              Källa: https://www.unhcr.org/neu/se/27030-antalet-manniskor-pa-flykt-nar-70-miljoner-unhcr-uppmanar-till-solidaritet.html

              Har du källa på att ”de” (alla?) kommer bara hit för bidragen eller är det dina egna fördomar du baserar det uttalandet på?

              Världens rikaste länder som Saudiarabien o Förenade Arabemiraten ligger är närområdet. Kanske fax att hjälpa till.

            Tro inte dom skulle vilja ta emot oss.

            Varför ger inte ni husrum till flyktingar om ni nu är så måna om dom? Nej ni tar i första hand om er själva och väntar på att andra ska ta hand om flyktingarna. Varför ska då inte våran politik agera likadant? Vi måste ta hand om dom vi har i landet först och främst och sedan hjälpa till med överblivna resurser. Att bara ta in alla i god tro att allt kommer lösa sig är otroligt naivt och kommer på lång sikt att leda till kollaps. Vi måste och kunna ta hand om alla vi tar in, annars kommer dom inte att må bra och vad leder det till? Depression, kriminalitet osv.. HUR KAN NI VARA SÅ NAIVA?!?!?!

          Vi har hjälpt massor i många år nu. Nu behöver pengarna gå till bättre vård och fattigpensionärer m m.

          Eller så kan dom sluta kriga. Hur fan kan man sabba sitt eget land. Fruktansvärt.

          Känner mig noll inspirerad att vara solidarisk mot dig, så jag föreslår att vi tar alla pengar som går till allt som berör dig (du vet, sjukvård, infrastruktur, utbildning, ekonomiskt stöd) och så lägger vi det på flyktingarna. Du och jag är fan inte samma folk.

            Fast det görs ju redan. Läggs massa pengar på flyktingar. Medans vi som betalt skatt i alla år får ta det som blir över. Dom krigar ju mot sina egna landsmän. Är det solidariskt. Tokerier.

            Bra, Emma!

          Det finns pengar över. Problemet är att det aldrig satsas eller har satsats tillräckligt på kvinnor, barn och äldre. Och det kommer nog aldrig att ändras!

        Hur många? Hur mycket? Ska Sverige gå under som det är på väg att göra tycker du?

        ”Skaffa dig lite empati”. Och så väljer du skriva ”klappmongo”? Vad är det för allvarligt fel på dig om du väljer såna ord. Camilla, ta bort såna där kommentarer direkt…

          Det var jag som fick kommentaren, och jag skulle faktiskt vilja att den står kvar.

      Ja fuck them. Så fel och och fult. Vilken fin bild på Ebba den första när hon dricker kaffe. Kjolen och toppen är så fina. Vad har Paow runt brösten? Det ut som brun krita som ritats runt?

        Tror hon försökt photoshoppa bort sina operationsärr

        Ja verkligen f*** them! Fin bild, men obekväm ställning att sitta och dricka kaffe på ? tänkte samma om Paows sittställning ?

      De stängde väl be Sophia som va det mest omtyckta också

        BB Sophia var en privat förlossningsklinik, ägd av Praktikertjänst AB. Det var företaget som sa upp avtalet med landstinget eftersom man inte tyckte det var en lönsam verksamhet…

      Vet inte hur det gått till nu i coronatider men innan pandemin skickades vissa över till Finland för att föda när platserna var slut, tror det var från Uppsala och/eller Stockholm. Något är ju galet om man måste ta hjälp av grannländer fast Sverige nog borde ha de resurserna själva.

      Har Nellie och Olav separerat? Han har inte lagt upp någon bild på över en månad och hon har bara bilder på annat nu. Och skrivit på sin insta om sig själv inget om ON sporthorses

      Eller om män vore barnmorskor……Det verkar ju vara lite ovanligt.

      Om människor slutar rösta på högerpartier och SD, detta är konsekvenserna av en högerpolitik.
      röst rött för ett rättvisare samhälle.

        Nej, nedmonteringen av BB påbörjades redan under rött styre. Politiker bara ljuger och vill visa sig duktiga genom att ha plus i kassan, helt utan att tänka en sekund på vad det är dom tar pengarna från.

      ”Ordning och reda i ekonomin – varje krona ska användas rätt” säger Irene Svenonius, Stockholms finansregionråd, när hon blir intervjuad av svd om överskottet, samtidigt som i högsta grad var delaktig i Nya Karolinska-haveriet. En vampyr är hon.

      Det är så vidrigt att spara in på det viktigaste Sverige har. Om kvinnor inte vågar föda barn för att det inte går att försäkra en säker och trygg förlossning kommer födelseantalet i vårt land att sjunka. Politikerna borde verka för att ta Sverige framåt, med en trygg befolkning, en stark ekonomi och ett samhällskontrakt där alla vill bidra.

      Irene Svenonius, M-politiker, är finanslandstingsråd, en riktig skräcködla som bara ska spara för att få större vinst i verksamheten. Till vad? Ingen fattar. Precis i början av pandemin skulle hon säga upp en massa vårdpersonal. Ändå uppmanade hon dem att utföra en vård i världsklass. De skulle väl springa fortare, eller nåt.
      HON har inte fattat att sjukvården är en del av vår välfärd och omsorg, ingen vinstmaskin som ett börsnoterat bolag. (Svenonius är ekonom i botten och har inte fattat sitt politiska uppdrag).
      Så hur ni är röstar nästa val, rösta inte M i landstinget! För vi måste får bort Svenonius därifrån.

    Petra: Vad har hon inte på armen?

    Paow: På väg att bli Gollum?

      Haha, man ser tydligt märkena på Petras smalben efter strumpor. Så tydligt att hon bara tog av sig för bildens skull

        Eller byxor med mudd? 🙂

        Det där är inte strumpmärken. Det är märken från 1) skor som knyts kring anklarna eller 2) jean med hårsnoddar runt smalbenen. Eftersom Petra inte är en tonårspojke år 2010, så gissar jag på det första alternativet.

          Finns en bild i hennes flöde (4 bilder längre ner) där hon har på sig sånna knytskor. Bilderna är sannolikt tagna samma dag

      Det är mycket hon inte har på armen.

    OMG ja dööööööör för dig, asså den gråa färgen kommer förändra mitt liv WOW❤❤❤❤❤ asså lägg aaaaaaav ❤❤

    Visserligen ser Paows fot enormt märklig ut, men lägger mer märke till de enorma ärren på bröstet, kanske en operation för mycket.

      Fast seriöst Camilla, du gottar dig verkligen i att hitta fel på folks utseende. Hon kanske bara har stora fötter, vem bryr sig?? Är det något som behöver uppmärksammas?

        Det är ju såklart något med vinkeln eftersom den ena ser så mycket längre ut. Men bilden valdes nog ut och lades upp andra anledningar här, men vi kan låtsas som att vi ska diskutera hennes ena fot

        Men snälla människa, kolla på foten, det är ju uppenbarligen något med vinkeln eller redigeringen som gått fel och då blir det ju bara en kul grej det är väl inte att hitta fel på hennes utseende!! ingen kan ju på riktigt tro att hon har typ storlek 54 på ena foten och inte andra

        Slappna av och ta inte allt så seriöst!

        Men hjääälp haha. Ja hon har säkert en supermega fot som vi ska skratta åt.. såklart är det ngt tok med bilden

    Man kan ju börja med att sluta spara på golvet och sänka chefernas löner så kanske kvinnosjukvården blir bättre…

      Japp, men Gud förbjude.

      Eller sluta privatisera vård och förbjuda vinster på välfärdspengar.

        Ja, och i synnerhet att våra gemensam.a värförädspengar går till att marknadsföra appar som hjälper folk att få träffa läkare direkt så fort de fått en förkylning. Hur kan det ens vara OK att appar marknadsför sig med att man får träffa en läkare utan bedömning först, fast det är enbart för att se själva då kan taxera regionen mer skattepengar? Folk som gillar att konsumera vård på det viset kan betala själva, tack.

        I övrigt vetefan men ge personalen högre löner är ju en bra början så kanske det slutar vara ständig brist. Har vi inte råd med det mest grundläggande borde vi inte ha råd med någonting annat öht.

        Men tänk på vaaalfriheeeten! Det är ju uppenbarligen viktigare att få välja gynekolog än att få en säker förlossning!!!

          Eller hur, det viktigaste är att.mänkiskor med små bekymmer får välja någon flärdig klinik som marknadsförs av inluenser. Att de sjukaste aldrig kan välja ändå spelar mindre roll!

      Varför vill du sänka chefernas löner? De är redan låga om man jämför med andra branscher. Det är inte ens cheferna som sätter budgeten utan politikerna. Rösta för mer pengar till vården istället. Om du bara får ett äpple kan du liksom inte göra en fruktsallad med glass till.

      Eller kanske snarare se över hur skattepengarna används? Om du på riktigt tror att det är chefslönerna som välter vården, då föreslår jag att du byter fokus och ser hela bilden. Herregud, vården är ju det sämst betalda yrket för samtliga yrkeskategorier i den. Tar ju stadiga 15 år att bli färdig specialistläkare och eventuellt överläkare. De, och alla andra som jobbar inom vården förtjänar både högre löner och bra mycket mer rimliga arbetsvillkor.

    Sörjer med alla som tvingas föda under så extremt stressiga förhållanden. Det är sjukt att det är sån skillnad…

    Jag fick barn i slutet av 2020 på västkusten och förlossningen och BB var helt fantastiska. Ingen förlossningsrädsla men flera runtom mig som såg till att allting blev så bra som möjligt. Varken BB eller förlossningen var fullsatt. Jag önskar att alla fick möjligheten att föda under dessa förhållanden och det är så otroligt fruktansvärt att det inte är så!?

      Blir väl lite tur och otur tänker jag, eftersom man inte kan schemalägga födslar blir det väl i första hand topparna som inte hinns med? Har man tillräkligt tur kan man väl alltid råka pricka in en lugn dag… Så sorgligt, stackars personal!

        Ja mitt första barn (född 2016) fick vi inte ens komma in när jag låg hemma med värkar för det var knöfullt. De pratade om att skicka oss till ett annat län (bor i Stockholm). Höll mig hemma typ 8-9 timmar till innan det blev outhärdligt, och då var det kolugnt med platser? Sen var det så lugnt på BB i två dagar att de inte ens tyckte vi behövde åka hem fast vi ville, haha.

        Rekommenderar dock inte den taktiken att vänta ut skiten, var nära att föda i bilen på väg in :)))

      Håller med. Har fört två barn i en liten kommun (med Sveriges högsta kommunalskatt) och haft två BM på varje förlossning.

      Som S menar kan en såklart ha tur eller otur men är personalen ständigt underbemannad finns ju inga turdagar.

    Har inte Petra oftast jävligt konstiga skor?

    Ang Paow så har hon psoriasis så kan likaväl vara ärr från det.

      Det är ju dock en hudsjukdom och inte något som får fötterna att växa

        Tror Anonym syftade till att svara kommentarerna om operationsärren som var precis ovanför. Men det hjälper likväl inte för det stämmer inte att man får ärr av psoriasis.

          Det är op-ärr

          Man kan visst få ”ärr”, går själv på ljusbehandling nu och det ser ut som att jag har ärr över hela kroppen för att utslagen håller på att blekna.

    Sjukt att kvinnor som förbereder sig som fan och vill typ föda hemma blir stämplade som galna foliehattar, medan det verkar 100 ggr mer riskfyllt att föda på BB nu för tiden…

      Nej det är mycket större risk att föda hemma om det uppstår komplikationer och det kan ingen veta innan om det blir.

        Yes, jag hade garanterat dött av blodförlust om jag inte varit på sjukhus när jag födde (har även fått det bekräftat av läkare) och min bebis hade också dött eller fått svåra hjärnskador.

      Om något händer så kan man inte få hjälp lika fort som på BB. Även om det ofta går bra så är det en stor risk att föda. Både för barnet och mamman.

      Fast stressigt och oempatiskt är inte samma som farligt. Om allt går bra är det säkert lugnare hemma ja, men om allt inte går bra är det ju onekligen farligare där akutsnitt inte kan göras osv. Mitt första barn hade dött om jag hade fött hemma. Vi slutade liksom föda hemma med bara barnmorskestöd av en anledning (som inte bara var patriarkat, läkarstyrd vård osv)

        Statistiken visar ju iofs att det inte är farligare att föda hemma? Alltid när diskussionen kommer upp nämner folk att deras barn dött om de fött hemma, men oftast så märker ju barnmorskorna långt före att födselninte fortskrider normalt och kan då skicka in den födande. Speciellt om man inte bor väldigt nära sjukhuset så tar de ju det säkra över det osäkra, i UK där hemmafödsel är mer vanligt skickas ca 60% av alla hemmafödande förstföderskor in. Förlossningen är ju också medveten om att det sker en hemmafödsel och skulle det bli snitt så kan teamet stå helt redo när man kommer in med ambulans. Sen finns det absolut situationer där det går snett riktigt fort och tyvärr överlever inte alla, även på sjukhus. Jag skulle absolut inte vilja föda hemma men ser inte det ”galna” i att föda hemma, så länge man följer barnmorskans rekommendationer.

      Jag personligen tycker att det är helt vanvettigt att föda hemma. Rent av egoistiskt av föräldrarna, om jag nu ska sticka ut hakan. Jag förstår inte tjusningen med det överhuvudtaget, vad handlar det om EGENTLIGEN? Min egen tolkning är att mammor gör detta av något självförverkligande eller spirituellt syfte. I värsta fall är det att laborera med sitt barns liv.

        Nej, för att inte du förstår det innebär det inte att det är helt vanvettigt. Jag har fött tre barn, okomplicerade förlossningar, varav två så snabba att jag knappt hann komma in, och jag kan absolut förstå önskemålet att i lugn och ro utan stress få föda hemma. Hade jag haft tio mil till sjukhus hade jag ju klart övervägt det. Att även slippa den kliniska och rätt torftiga sjukhusmiljön och få föda med en närvarande barnmorska ökar ju känslan av trygghet med. För alla som föder barn så handlar det främst om trygghet, inte om egoism, bara att förutsättningarna ser olika ut för olika människor.

          Jag skriver inte att det ÄR vanvettigt, utan bara att jag tycker det. Vi tycker olika helt enkelt.

          Länge sen jag födde barn men att föda hemma med 10 mil till närmaste lasarett/BB skulle jag inte våga. För långt om det skulle inträffa komplikationer. Jag hade 30 mil till närmaste BB men valde att åka till länets regionssjukhus bara för att vara säker, 10 mil extra. Låg en dryg vecka innan jag åkte hem och det var skönt att få lära sig amning och allt annan innan man kom hem. Fick vila riktigt innan vi kom hem.

        Hur kan det vara egoistiskt av en kvinna att bestämma över sin egen kropp?! Hur kan det vara egoistiskt att inte vilja föda på ett sjukhus som ändå inte ens vill ta emot en? Hur kan det vara egoistiskt att inte vilja ta emot en vård som är under all jävla kritik?

      En del föder ju hemma för att bli garanterade att ha en barnmorska med hela tiden. Det är verkligen helt fel orsak, så ska det inte behöva vara.

    Snart bokar Paow en resa till Turkiet för en sponsrad ”fotreduktion”.
    De kan ta benen och operera in dem i kinder och käkar för en mer ”urholkad” ansiktsstruktur.

      I den här galna världen blir man ju knappt förvånad om kinesisk fotbindning gör en comeback, och det måste ändå ha varit topp 3 sämsta kroppsidealet genom alla tider.

        Det är nog nr 1 på den listan, delat med könsstympning. Helt sjukt!

      Ja du det är väl inte konstigt, att Camilla ens ska ta upp att hennes fot ser stor ut är sånt skit som bidrar till att folk genomför operation och andra ingrepp

        SER stor ut? Den är gigantisk för att hon glömt kolla bilden när den är färdigmanipulerad.
        Men om man har en sån fot på riktigt så skulle den nog behöva opereras. Eller ha en clowndoja.

        ? vad rolig du är som hittar något negativt under varenda inlägg och tråd! Det är ju uppenbart att hennes fot inte är så där stor irl, kan vara vidvinkel eller vad som helst. Jag skrattade åt ts kommentar i alla fall ?

    Har fött barn två gånger och har aldrig upplevt att dom inte hunnit med mig. Har nog haft enorm tur och då födde jag ändå för två veckor sedan, mitt i pandemin.

      Dock fick jag inte plats i Stockholm första gången så fick åka till Uppsala men det var bara en positiv upplevelse.

        Det låter ju jättepositivt att mitt i födseln tvingas åka flera mil till en annan stad, hoppas alla får lika fin vård som du!

          Jag åkte hellre några mil än att bli intryckt på ett redan fullt sjukhus och riskera få likadan vård som beskrivs i Cissis inlägg.
          Var i princip tomt i Uppsala och jag överlevde den 45 min långa resan.

            Och du fattar inte att det faktum att du tvingades åka 45 minuter extra, till ett helt annat län, för att SLIPPA kaoset i förlossningsvården, enbart bevisar hur skevt systemet är??

              Liksom du kan inte inleda med att du haft ”enorm tur som hanns med” när du inte ens var i sthlm FÖR ATT DU INTE FICK PLATS DÄR, för att sthlms förlossningsvård är galen.

              Systemet kanske är skevt men faktum är att det var fullt dvs alla platser var upptagna, något som kan hända i vilket län som helst.
              Min upplevelse är fortfarande positiv, skevt system eller inte.

              Det är jättemånga som måste åka 45min till förlossningen. Det är ingen katastrof.

              Akta norrlands inland där man kan behöva åka 5h enkel väg till närmsta bb 🙂

                Tror inte många sörlänningar kan föreställa sig den resan. Vintertid med halka och 25 graders kyla 4-5 timmar med värkar och i bästa fall en barnmorska med i bilen. I bästa fall…

          Här där jag bor får ALLA åka minst 20 mil till BB. hade varit glad om jag bara behövde åka 45min, låter lyxigt

            Ja, om det är DET man tar med sig från diskussionen, så…

          Fast det är väl inte jättekonstigt om vården är planerad så man t ex Kan behöva skicka en okomplicerad förstagångsfördeska som verkar må bra och vara OK med det på en 45 min biltur? Bor man i norra Stockholm kan det var lika långt till Södertälje även om det är samma region rent administrativt. Många bort längre än så från närmsta sjukhus. Och 98 % föder fortfarande i sin egen region har jag för mig att jag läst.

          Tycker förlossningsvården verkar helt utarmad, och det måste förändras, men i sig att någon från norra Stockholm får åka till Uppsala tycke jag inte är någon katastrof, om den personen själv är lungn med det. I min värld finns det högre prioriterade grejer inom vården att lägga pengar på än att man aldrig ska behöva omfördela mellan län.

      Vad skönt! Unnar alla det!

      Mitt första barn var så traumatiskt. Jag låg i 36 timmar utan någon som helst smärtlindring förutom lustgas. Fanns ingen som hann ge mig något. Fanns ingen personal. Jag var livrädd. Min barn höll på att dö för in livmoder orkade tillslut inte mer. Då hade jag krystat i över 2,5 timmar och ibland ensam i rummet med min man.

      Jag har varit livrädd inför födseln av mina andra barn.

        Jag fick för övrigt enormt stora skador pga personalens brist på uppmärksamhet.

        Men jag är inte arg på dom.
        Dom jobbade ihjäl sig den kvällen.

          Min kompis hann dom inte ge bedövning. Det var första barnet. Hon sprack upp även i rumpan ja tyvärr var det en skräckupplevelse för henne. Så hemskt. Dom fick operera henne efteråt.

            Ja tyvärr samma för mig. På grund av bristen på övervakning kring mig och mitt barns mående blev det tillslut sugklocka och jag fick allvarligaste graden av sprickning och skadade nerver. De klippte även sönder en nerv utan bedövning.
            Detta ”åtgärdades” med operation, men jag kommer problem hela livet.

              ❤️❤️

    Jag ska föda barn i år och är inskriven på SöS. Är livrädd efter att ha läst om hur läget på förlossningen faktiskt ser ut och har ångest över detta dagligen. När jag kontaktat andra förlossningskliniker om att byta, får jag svar att det är för sent att skriva in sig nu, men att jag alltid kan ringa när det väl är dags och se om det finns plats. Usch. Känner mig jättestressad.

      Det kommer bli bra. Sluta läs om alla skräckhistorier för det är verkligen inte så för alla.

        Det kommer att bli bra. Fortsätt läs alla skräckhistorier så du är väl förberedd och kan säga till när du väl är där.

          Men nej. Det finns verkligen ingen anledning att jaga upp sig i onödan! Man måste också tänka på att det är de personer som har haft en negativ upplevelse som hörs mest.

      Har fött båda mina barn på SöS och har inget annat än bra att säga om min upplevelse! 🙂 Födde mars 2015 och december 2018 i för sig, men skulle vi någonsin få ett tredje barn (vilket aldrig kommer hända planerat) så är SöS självklara valet.

      Förstår dig verkligen. Men du kan iallafall lita på att personalen kommer att göra sitt yttersta, trots idiotiska sparkrav.

      Min erfarenhet är att det inte spelar någon roll vilket sjukhus du föder på i slutändan, det är personalen som räknas och är du inte nöjd med en barnmorska kan du alltid be om en ny!

      Vilket parti röstade du på?

      (Ja, det spelar roll.)

        Exakt! Hoppas alla som är upprörda över besparingar ser vilka som styrt region Stockholm?

          Svenonius borde sitta i fängelse! Gud vad jag avskyr den människan. Och Filippa Reinfeldt. De sålde ut sjukvården till polare för vrakpriser.

            Men ändå fortsätter folk att rösta blått i regionsvalet ? Om man vill få upp blodtrycket riktigt högt kan man läsa Sjukt Hus och Konsulterna för att få en inblick i exakt hur sjukt byggandet av NKS var och hur skattepengarna verkligen bara slösades

      Jag har fött båda mina barn på SÖS, och hade två jättebra upplevelser! Underbar personal och de lät mig inte känna att jag var i vägen/att det var fullt/etc (vilket det säkert var). Det kommer att gå bra! Kram

      Jobbar på SÖS som barnmorska och visst har vi mkt men jag vill ändock säga att du inte ska vara orolig! Vi som jobbar brinner för att ge alla en så bra upplevelse som möjligt! Du kommer bli omhändertagen med öppna armar. Lita på att personalen vill dig väl! Tycker det är jättebra att det hörs mycket nu, denna situation är inte ny och har varit i måååånga många år så nu måste något förändras! Vi som jobbar vill inte bära munkavle utan vi känner att vi måste upplysa om hur allvarligt eftersatt arbetsmiljön är! Det är farligt i längden och riskerar att driva bort fler kollegor. Så härligt att se engagemanget ändå, hoppas och tror det kan förändras framöver. Kom ihåg att ställa politikerna mot väggen då de sätter budgeten!

        Vd härligt att höra. Ska föda hos er om några veckor! ☺️

      Jag födde barn på SÖS för fyra månader sen. Det gick jättebra och jag märkte aldrig något om sparkrav eller stress, de var så himla proffsiga och hade ett fint bemötande. Det är alltid skräckhistorierna som sprids!

      Jag födde på SÖS i maj 2020 och hade en så otroligt fin upplevelse, barnmorskorna var under stor press (antar jag) men det märktes inte över huvud taget i bemötandet mot mig. Jag fick stöd och massa omtanke trots lite komplikationer, och jag var aldrig rädd eller orolig. Men jag förstår såklart att du är det, med tanke på alla skräckhistorier som sprids för att göra politiker medvetna om förbättringar som behövs göras. Har du funderat på att ta hjälp av doula? Så att du kan känna att du har fullt stöd hela tiden, oavsett belastningen på sjukhuset? Kanske bara vetskapen om det kan trygga lite.

      Stort lycka till och grattis till bebis, snart 🙂

    När det gäller färg så kan det ju vara stooor skillnad på grått och grått. Det är ju inte så att man går in i färgbutiken och ber om grå färg och direkt får en hink med sig. Finns oändligt många nyanser.

      Men EbbaGrå är heeeelt ny och fanns inte innan hon uppfann den!?
      Är den dyrare än samma nyans på grå i en annan burk?

        Förstår inte hur man kan tolka det som att hon uppfunnit en kulör. Det är ju bara en som hon har valt ut för just den tillverkaren och som då fått hennes namn?

          Ironi förstår du dig inte på?

            Såklart förstod jag att din kommentar var ironisk men det verkar ju som att ni tolkat det som att hon påstås ha tagit fram en helt ny nyans

    Ja det finns absolut brister i förlossningsvården men NEJ så där går det inte till vid alla förlossningar. Varken jag eller någon av mina vänner har upplevt så. Vi ska absolut jobba för en bättre förlossningsvård men det är helt enkelt inte sant att alla kvinnor föder ensamma eller i bilen och att inga barnmorskor hinner med.

      Ingen har skrivit att ALLA kvinnor föder ensamma eller i bilen heller. Cissi, och den länkade källan, fokuserar på bristerna, som är enorma, det är helt omöjligt att påstå något annat. Om man tror allt är bra, har man helt enkelt inte läst på ordentligt eller är inte smart nog att förstå sambanden.

        Jätteviktigt att ta upp bristerna. Det handlar ju om liv.

      Snälla någon, bara för att du och dina vänner ej upplevt problem, så betyder det inte att de inte existerar. Spräck din lilla bias-bubbla och ta in att det finns tusentals vittnesmål om motsatsen.

      Men det är väl klart att det inte händer alla – men inte desstomindre dåligt. Det är ju ett problem vi kan åtgärda. Bara det tillåts kosta pengar.
      Alla dör ju inte av att röka eller få covid heller, men vi borde väl ändå uppmärksamma det så att ingen behöver dö/fara illa?

      Hon (BM) skriver väl gissningsvis om hur det är de värsta dagarna. Men dessvärre kan man ju ha otur och råka börja föda barn en sådan dag. Dessutom ska inte personal behöva gå och lägga sig med den etiska stress det innebär när personalbrist kan ha orsakat vårdskador varken en gång i veckan eller en gång i månaden.

      Akutvård, förlossningsvård osv måste vara bemannad så de klarar topparna, inte så att det är patientsäkert 50 % av dagarna. Visst om de inte har tid att ge alla patienter en kanna saft de srressigaste dagarna, men det ska liksom inte vara barn som dör eller kvinnor som får permanenta skador pga personalbrist ens när det är som mest stressigt.

    När man läser detta från Sveriges så kallade världsbästa sjukvård blir man mörkrädd… Samt väldigt tacksam att man födde båda sina barn i andra länder i Europa. Fick vara kvar 5 dagar på sjukhuset i Spanien. Upplevde vården här i Spanien som otroligt bra.

      Åh kan du berätta mer om att föda i Spanien?
      Ska flytta till Marbella och kommer antagligen föda mitt tredje barn där.

        Jag fick eget rum både under förlossningen och eftervården i 5 dagar. Trevlig personal och de kom så fort man behövde en samt de första 2 dagarna kollade de mig och barnet varannan timme att allt gick som det skulle. Trots att jag kunde väldigt lite spanska då så försökte alla kommunicera så att jag skulle förstå.

      Nu är det wallin skriver om absolut inte standard. Jag har fött två barn, ett 2018 och ett 2020 och jag var kvar 7 dagar resp 4 dagar på båda ställena. Upplevde aldrig att jag blev uppmuntrad att åka hem, snarare tvärtom, de dubbelkollade med mig att det kändes bra att åka hem. Min syster var kvar 8 dagar, helt utan hets, pga gulsot hos bebis. Min svägerska 5 dagar, väldigt sprucken så stannade lite mer än vad hon egentligen ville. Inga problem. Jag menar inte att problemet inte finns, för det gör det högst verkligen på sina ställen, vid sina tillfällen. Jag menar bara att det absolut inte är så för alla.

        … vilket innebär att det blir ett lotteri om man får patientsäkert vård eller inte. Trist för de som drar en nitlott och får leva med förlossningsskador livet ut som hade kunnat förhindras. Eller inte få med sig någon bebis hem.

        11.21 Du har helt rätt. Min dotter födde sitt 2a barn förra året och det var personal som hade tid för allt och var underbara. Det är farligt att generalisera som barnmorskan gör. Skrämmer mer än gör nytta.

    Ebba, vilket ras hon har gjort karriärmässigt. Nuförtiden är det bara reklam och däremellan nu Köööör viiiii!!! En massa tränings- och annat hetsande över saker. Hennes stenrika kollega Emilia ligger även på och hetsar Ebba tills hon snart blir utbränd.

      Gick in och kollade prislappen på Emilias bostad för någon vecka sedan. Herrejösses säger jag bara.

        Ja, Emilias pappa är miljardär, plus att hon och hennes man säkert tjänar en del själva.

        Kan du inte dela med dig?

      Ja, undrar också vad som har hänt med henne. Från en seriös karriär som programledare bla till en flunsa i mängden som försöker kränga div krims krams och ”designa” egna produkter. Orkar inte mes dessa uppblåsta människor.

        Det är bara så märkligt. Men Ebba försvann rätt kvickt från Tv4, tror faktiskt att hon innehöll måttet. Det märker man ju nu, bara ytligheter och hetsande.

    Hon verkar inte ha packat med sig många bikinis till sin semester, Paow ?

    Rösta vänster är ju en start. Gräslig utveckling i mitten- och högerpartierna nu, med Trump-retorik och Handmaids Tale-känsla. Så otroligt less på att världen styrs av vita trötta medelåders män utan empati, där enbart vinsten styr och mänsklighet inte har något värde.

      Fast region Stockholm styrs ju av en vit kvinna…

        En vit moderatkvinna.

          Svenonius! Hon är mitt hatobjekt no.1

      09:47 bland det bästa jag läst här på BB.

        Tack <3 Mitt nyårslöfte att lämna kommentarer där det bränner och jag egentligen känner "men jag ooooorkar inte debattera", istället för lättköpta poäng om vem som har mest filler, typ.

      Ja och vem ska betala för det? Alla stackare som kämpar, egna företagare som måste ge bort hälften av vad de tjänar, nej tack till er äckliga vänster.

        Nu märks det ju att du inte är vidare intresserad av att diskutera, men för sakens skull: alla dessa ”stackare” har dragit nytta av vår gemensamma välfärd. De har fått gratis utbildning och sjukvård under sin uppväxt, kunnat gå på universitet och högskola utan att behöva betala ur egen ficka. Är det då inte rimligt att ge tillbaka till samhället efter att ha dragit nytta av dessa möjligheter? Sen, om man ser till den politik som bedrivits i Region Stockholm, är det nog snarare högern som är ”äcklig” i sin vårdslöshet gällande våra skattepengar. Läs boken Sjukt Hus så kan du själv se hur högern hemligstämplade beslutsmaterial och vägrade låta medier ta del av beslutsunderlag.

    Tragiskt att jag känner en lättnad över att inte föda fler barn, när man läser sånt här blir man mörkrädd. Det är en skam för Sverige hur vi behandlar våra kvinnor, både de som ska föda barn och de som blivit utsatta för våldtäkt och misshandel. Skäms!

      Varför föda barn över huvud taget?

        Exakt

          Det slipper ni så gärna. Jag är gärna med och finansierar sterilisering genom skattepengar. Men låt alla som vill ha barn få det också. Det är inte er sak att lägga sig i!

        Nä nu tycker jag vi avslutar världen. Inga fler barn. Tack tack. Jobbigt för den sista levande generationen dock, en samling skröppliga åldringar som får klara sig själva…ja ja men så får det bli för det var det nån som tyckte.

          Så kvinnor som väljer att inte skaffa barn är egoistiska för att det skulle bli jobbigt för den sista generationen människor? Självklart har man all rätt i världen att avstå från skaffa barn på grund av undermålig förlossningsvård! Eller på grund av precis vilken anledning som helst. Kvinnor är ingen jävla avelsmaskiner!

        Har 4 äldre systrar. Den äldsta är 22 år äldre än jag. Jag är den enda som inte har eller tänker skaffa barn. Jag blev moster första gången när jag var 7 år. Debatten om förlossningsvård och bristen på densamma har varit ständigt återkommande genom åren. Jag känner avsmak över att den verkar gått bakåt och istället för att bli bättre snarare blir sämre och att mer sparas in och lägga ned.
        Så jäkla glad att inte behöva oroa mig på ett personligt plan

        Varför söka vård öht? Världen är överbfolkad så lite onödigt att lägga massa pengar på att rädda livhanken på folk.

    Paow måste ha ett helvete med att hitta skor…

      ??

      Simfötter behöver hon i alla fall inte 🙂

        Bara en ?

    skrattar så mycket åt färgen ebba-grå. lika mycket som jag gjorde åt färgen emilia-vit. shit, hur töntiga är de inte? fattar fortfarande inte att de inte skäms över detta? sälja ut sin egen person, sitt eget hem, sin familj till en jävla väggfärg. så sorgligt att göra hela sin person och sitt liv till en reklamplats för företag som säljer en grå väggfärg, tror ni de känner att de gör nåt meningsfullt med sitt liv?

      Och så går de och blir utbrända. Kanske inte så konstigt iofs.

      Deras hafsverk till böcker sen?!? ?
      Att de inte skäms?

      Och vilken megamiss inte inte ta fram en grön nyans istället. Ebba Grön!

    Självklart blir det förödande konsekvenser för all framtid för alla svenskar eftersom Sverige 2015 skulle vara hela världens samvete och öppnade sina gränser. En del tycks tro att vi efter det skulle kunna ha samma höga levnadsstandard som tidigare. Detta ni ser är bara början, kära vänner.
    Sverige är för alltid förändrat.

      År 1970 var en svensk krona och en schweizerfranc lika mycket värda. Idag är en svensk krona värd 0,11 schweizerfranc.

        Så i Schweiz lever man tio gånger bättre än i Sverige?
        Då kan väl Sverige få utvecklingsbistånd för att kunna resa oss upp ur armod och elände?

          Haha.. Ja man lever bättre i Schweiz. Det är ett tryggare och rikare land. Mer i framkant vad gäller forskning. Sverige är ett skämt.

            Du är ett skämt

              Bra comeback. Jag som ensam individ är inte ansvarig för att Sverige är ett så dåligt land att bo i. Har faktiskt inte mycket med det att göra överhuvudtaget. Det är fakta att Sverige är rätt så mycket sämre än vad svenskar generellt verkar vilja påskina.

      Skönt att vi ännu en gång kan skylla allt på invandrare. Standardsvaret.

        Håller med. Varför lägga skulden där den hör hemma? ? (Dvs nedmonteringen av vår gemensamma välfärd och den skenande inflationen tillsammans med galna bostadspriser, tack krashen 2008 ?) det är uppenbart invandringens fel!

    Haha. Vilken vuxen människa sitter och dricker kaffe sådär i en soffa?

      Hon sitter dessutom och tittar ut genom ett fönster. Med fördragna gardiner…

        ?????

        Haha. Hade missat det

    Angående sjukvården i Stockholm så är det Moderaterna och SD som gör alla nedskärningar! Flera hundra läkare, Sjuksköterskor, Undersköterskor blivit uppsagda( men ”får” jobba med Corona patienter först?!) Nedskärningar som är allvarliga och hotar välfärden enormt. Äldreomsorgen likaså som KD gjort nedskärningar som inte är värdiga våra äldre. Så ni som bor i Sthlm rösta rätt i sjukvården annars finns det snart ingen vård alla utom för rika

      Ja, det är fruktansvärt! ?
      Man dränerar akutsjukhusen och ger privata vårdgivare mer och mer makt. När man sedan ska spara blir det endast inom den offentliga vården eftersom den privata har kontrakt och därför inte kan göra några besparingar. Inom Moderaterna strävar man efter vård som i USA med svindyra sjukförsäkringar och därmed människor som ej har råd.
      Dessutom är Moderaterna i Stockholm korrupta. Bromma sjukhus såldes och vem arbetar på det privata bolaget som köpte, jo Filippa Reinfeldt! NKS ska vi inte tala om med dessa miljardkostnader för konsulter.

    Här har du ett praktexempel på hur du bidrar till ”hat”. Du känner att det är ok att påpeka att en tjej har stora fötter? Varför då liksom? Du fattar väl att det är såna kommentarer som gör att folk opererar sig. Inte konstigt att ”cinderella surgery” till och med finns. Tror det vore kul om vi kunde få ett inlägg där vi fick håna ditt utseende, så du får smaka på din egen medicin.

      FöttER? Det var så vitt jag förstår ett skämt för att ena foten ser mycket större ut ?

        Kan ha varit ett skämt för mycket till fel person, där enda utvägen är en ”cinderella surgery”.
        Vissa tar åt sig mer än andra

          Tar man så illa vid sig av ett skämt pga kamerans vidvinkel att man måste operera sig har man nog andra problem…

            Spelar väl ingen roll hur kameran är vinklad, man kan ta åt sig ändå?

    Ja, Camilla, du kan stoppa den bedrövliga förlossningsvården väldigt enkelt: sluta rösta blått. Särskilt i landstingsvalet.

      Det skärs ner i andra regioner också, som har annan politisk färg.

        Ja. En stor anledning till att det gick så dåligt för S i Sollefteå förra valet var ju för att dom helt la ner BB där. Det är Stefan Löfvens hemkommun och det brukar gå bra för partiet där partieledaren kommer ifrån, men tror dom bara fick 10% eller något sånt

      Rösta på Vänsterpartiet.

        Nej men det är ju tydligen kommunism att vilja ha jämlik vård för alla och förbjuda vinster i välfärden. Så kan vi ju absolut inte ha det.

    Planerat snitt i oktober 2020, fick eget rum på bb och min man fick vara där tills vi åkte hem.
    Under förutsättning att han absolut inte fick lämna rummet.
    Fick en bra tid på bb och barnmorskorna var väldigt fina förutom något stolpskott som egentligen borde jobba långt borta helvete och inte med nyförlösta kvinnor.
    Fick blöjor, bindor och allt annat som var nödvändigt inom väldigt kort när jag ringde på klockan.
    Ahfan. De blev jävla bra de där.

      Och en annan åker in akut pga annat ochfår inte ha med sig nån. Fattar inte varför man gör skillnad.

        Partner passar bebisen medan den snittade ligger på uppvak.

          ”Passar”.

    ”Så här får det inte gå till”? Det går till så här och det kommer bara att bli värre.

    Förklaringen stavas inte pengar, det handlar om att framför allt läkare lämnar den svenska vården i allmänhet och den offentliga i synnerhet. Barnmorskor (som för övrigt också säger upp sig) gör ett fantastiskt jobb men när läkarna försvinner uppstår en flaskhals i arbetet. Förklaringen till det här är helt enkelt att många högutbildade människor flyttar från Sverige. Man vill inte bo kvar längre och framför gäller det om man har barn. Ibland skriver man ut sig, ibland bor man vissa delar av året i ett annat land.

    Det här diskuteras inte i media, men det händer likväl hela tiden.

      Har du källor som stödjer detta eller vill du bara svartmåla Sverige lite?

        Jag vill definitivt inte svartmåla Sverige och jag talar utifrån mina egna erfarenheter eftersom jag själv är läkare (som sagt upp mig och är på väg att flytta till Danmark – vår husrenovering har blivit fördröjd av pandemin). Här tycker jag att du har en mycket viktig poäng, jag skulle själv vilja se statistik på hur många läkare som de facto sagt upp sig. I min bekantskapskrets, eftersom min man också är läkare umgås vi privat med många kollegor, är det ett ordenligt manfall och många är som vi på väg till just Danmark, snart är vi en liten koloni 🙂 Men då är vi unga och har småbarn och personligen skulle jag aldrig ens tänka tanken att sätta något av mina barn i svensk, allmän skola. Icke. Aldrig. Återstår alltså att antingen sätta i privatskola eller flytta. Eftersom det finns så många andra problem i Sverige, i form av skjutningar, sprängningar, våldbrott allmänt och inte minst överfall av barn valde vi att flytta.

        Innan du tar de ord i munnen som du gjorde ska du kanske reflektera lite över hur du kan såra någon som faktiskt är väldigt besviken och ledsen över att inte se en framtid i det egna landet.

          Fast du som ändå läst mer än grundskola borde förstå att du och dina vänner inte är representativa för alla läkare i Sverige. Visst finns det i vissa delar en läkarbrist, men den är ju också orsakad av antalet utbildningsplatser – som läkarförbundet själva velat hålla nere.

            Om du läser en gång till så ser du att jag skriver exakt just det – att jag, min man och mina vänner inte måste vara representativa och att det vore intressant att se statistik över hur många läkare som verkligen säger upp sig. 🙂

          Du får det att framstå som att många högutbildade i princip flyr landet på grund av våldsbrott och dåliga skolor. Det stämmer inte överhuvudtaget. Det finns många högutbildade som flyttar utomlands, ja, men väldigt många flyttar även hem när de planerar att skaffa familj för att kunna dra nytta av t ex föräldraförsäkring, subventionerad förskola, rätt till VAB etc. Det kanske är du som ska fundera över hur du uttrycker dig och även om din anekdotiska bevisföring verkligen är representativ för läkare i Sverige. Om du nu ska vara högutbildad borde du ju ha koll på det.

            Men lycka till och hoppas att Danmark är så otroligt problemfritt som du nu verkar tro!

      Va, det går inte alls ihop? Det är större brist på sjuksköterskor än läkare? Och hur kan läkarbristen bara problemet när Stockholm väljer att varslar hundratals läkare?

      Det är brist på läkare inom vissa specialiteter men att det skulle vara hela orsaken till problemen inom vården är inte sant.

    Har du källor som stödjer detta eller vill du bara svartmåla Sverige lite?

    Det är inte bara foten som är lång, heka det underbenet är mycket längre. Hon borde vara rejält låghalt.

      *hela.

    Fattar inte varför vi i detta land inte kan köpa ett kejsarsnitt? Tror marknaden är jättestor för det. Men det är klart det är ju så FARLIGT med snitt. En massa plastikkirurgiska ingrepp går ju att köpa så varför inte ett snitt?
    Gudskelov har jag fött barn i Asien, där rekommenderades snitt till alla över 28 år. Så skönt att slippa förlossningsskador, för det är ju så KUL att ha konstanta smärtor och att bajsa på sig.

      Nej det är ju inte så roligt ? jag håller med om att det är märkligt, även om jag själv är glad att jag har fött vaginalt, i två helt olika förlossningar. Vid snitt kapas ju magmusklerna och det känns som ett inte så trevligt ingrepp heller.

        Fast tror du det behöver du läsa på om hur ett snitt går till.. snittet i huden görs oftast på tvären (”bikinisnitt”) och därefter öppnar man buken i mitten mellan magmusklerna.

          Min son föddes med ett så kallat urakut snitt i vecka 31. Snittet är från höft till höft längs med troskanten typ. De måste ha sytt så jäkla bra invändigt för jag har haft noll problem med snittet, förutom att det kan börja klia/bli pirrigt på den huden om det är riktigt kallt.

    Slutade följa Cissi för något år sedan. Hon kastar bara upp ämnen att bråka om för att få uppmärksamhet. Har hon någonsin gjort någonting i praktiken som gör det bättre för kvinnor?

      Ja, det har hon.

    Förstår om detta är en känslig fråga och kanske jag som är obildad (rätta mig gärna om jag är helt ute och cyklar). Men förstår inte riktigt krisen kring förlossningsvården? eller förstår är väl fel ord, kanske är det för att jag själv inte har barn? MEN all sjukvård befinner sig i kris just nu. Barnintensiven på NKS lider av personalbrist och de tar emot de sjukaste barnen från hela Sverige. Akutmottagningar runt om i sthlm har platsbrist och även personalbrist och tvingas göra prioriteringar och skicka hem även sjuka. Är inte det lika illa? man är inte tvingad att föda barn i en pandemi…

      Om man redan är gravid i åttonde månaden är det väl lite svårt att inte föda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.