Hanna Friberg om att skaffa sig en ”summerbody”

Medan många andra influencers försöker få bort vikt och kroppshetsen inför sommaren och uttryck som ”bikini body” eller ”beach body”där man måste banta/komma ifrån/förändra sin kropp för att visa sig i en bikini på stranden, så gör Hanna Friberg tvärt emot.

Me calling my summer body to see if we’re still on for June 📞

Ja, det kanske är ett skämt, lustigt skrivet för att kunna skapa en video med den här låten då det här temat – med en ”summer body” – var den enda hon kunde komma på som funkade, men samtidigt så är det här något som dykt upp med jämna mellanrum på Hannas sociala medier genom året.
Det är alltså inte en engångsföreteelse.
Du kan bland annat läsa om det HÄR, HÄR och HÄR.

Det är galet att en kropp måste förändras för att duga på sommaren!
Jag har läst flera resonemang på nätet (inte från Hanna specifikt) att, man på vintern ju kan ”gömma” sin kropp i lager av kläder och då spelar det mindre roll hur den ser ut, men på sommaren så syns den ju.
Hör ni hur sjukt detta resonemang är?
Jag har på mig lager av kläder på vintern för att inte frysa, inte för att ”gömma” min kropp för att den inte skulle DUGA!!??

Vad en ”sommarkropp” är enligt mig:
Du har en kropp. Invänta sommaren.
Voilà – en sommarkropp.

Tack för tips!

167 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det handlar inte så mycket om hur man ser ut, mer om hur pass bra kroppen fungerar nu och på sikt. För många extrakilon kan aldrig vara bra, oavsett årstid eller hur många som säger ”du är fin som du är”.

   Men precis. Det måste ju finnas en balans mellan det fysiska och det psykiska. Du kan må bra med övervikt idag, men må superdåligt av det om 10-20 år. Precis som undernärdhet är skadligt.

   Men snälla, det vet ju de flesta. Nu var ju inte det som var grejen utan att varför det är så himla viktigt att gå ner i vikt just till sommaren.

    Det finns väl ingen som talar om för någon annan att gå ner i vikt till sommaren? (ja, typ alla tidningar, men det är ju inte riktat mot någon enskild person) Låt Hanna skämta om sin egen kropp, herregud.

     Nu var det inte Hannas inlägg jag svarade på utan anonym 12.04.

    Det är väl en bra tid att ta tag i saker!

    För då har man ju ofta kortare klänningar/shorts tunnare kläder osv. Då syns ju alla extrakilo mer. Undern vintern kan man gömma dom men det tror jag att du förstod!

   Fast nu handlade just det här inlägget om utseende.

   När det kommer till skadlig övervikt är det självklart viktigt att man gör något åt det. Flertalet sjukdomar är direkt eller indirekt relaterade till det. Att pendla i vikt inom rimliga gränser är något våra kroppar klarar av. Det är en del av vårt evolutionära arv då föda inte var jämt tillgängligt under året.
   Frågan är vad som menas med några extrakilon och vem som tycker att det är extrakilon?

    Fast det ska andra inte lägga sig i. Sköt dej själv du och lått andra leva sitt liv Live and let live.

     Måste fråga vad som triggade dig i min kommentar ovan?

      Du låter osympatisk!

       Aj då. Du kanske kan ge mig några tipps på hur man blir lika sympatisk som du. Ciao.

     Anonym 13:49 har du problem med läsförståelsen?

   Ja det är ju lätt att säga Jag har en vän som är överviktig pga medicinering. Förra sommaren var det många skratt och pikar från män. Fy fan vad elakt. När vi var och badade. Hon och andra har rätt att se ut som dom gör. Insidan är viktigast. Alla ska få njuta av sommar och bad. 😊

   Men vad är grejen? De flesta av oss trivs inte med några extrakilon ä. Ska folk nu shameas för det med? Herregud

    Hanna har inga extrakilon. Varför ska hon då snacka om viktnedgång för sina unga följare?

    Folk har alltid shame:att för att vara ytliga 🙃
    Det är det smalhetsen handlar om, ytlighets

     Alltså jag förstår inte. Hennes kropp har sett exakt likadan ut hela tiden, är det inte bara dags att sluta skriva skit om kroppar bara för man hatar sin egen? Och alla hennes tips om att äta på visst sätt för att bli smal verkar ju uppenbarligen inte funka för henne själv.

   Hon har väl åkt utomlands också, konstigt att folk inte reagerar och arga för det. Även Viktor Fris har åkt till Marbella och festar, men han kommer undan det mesta, han har det bra, han kan bygga sitt imperium för han har ju inga som motarbetar honom, smutskastar honom och försöker sätta krokben för honom. Ingen sätter käppar i hjul utan han kommer undan med allt t o m dr….

    Ja killar verkar komma undan mer i denna pandemi. Det är lika jäkla idiotiskt att resa vare sig du är man eller kvinna.

    Berätta mer om Viktor Frisks… imperium?

  Skriv om att Therese Lindgren vloggat om att hon beställt memmo hos Anna Book och betalat för sång men Anna låtit bli att sjunga 😁

   Fast Therese skrev ju själv att hon inte behövde sjunga, bara om hon ville. Försök inte hitta på saker som inte stämmer nu

    Nja, det är väl Anna som hittar på saker i vanlig ordning? Det gick bra att sjunga hemma hos Kin men när det behöver presteras så är hon plötsligt belagd med sångförbud? 🤣

     Men varför ska Anna sjunga om hon inte vill? Therese skrev i meddelandet ”(du måste inte om du inte vill!)”
     Är inget fan av Anna book men tycker det är så onödigt att skriva något här som inte ens stämmer

     Men vill hon inte så vill hon inte, herregud.

      Fast hon sa inte att hon inte ville. Hon påstod att hon är belagd med sångförbud. Tvek på den faktiskt.

       Haha herregud hon får väl säga vad hon vill? Fattar inte varför man ska skriva ett inlägg om att Anna book inte ville sjunga när Therese skrev att hon inte måste om hon inte vill. Kul och spännande inlägg…. verkligen

        Mer kul och spännande med Hannas sommarkropp?

       Det där sångförbudet existerar bara när det passar henne själv.

        Men låt det få vara så då. Man kan säga mycket om Anna book, men man ska inte behöva göra saker man inte är bekväm med.

         Hon erbjuder ju sång på sin memmo, är hon obekväm med att sjunga kan hon bara ta bort den möjligheten 🤷‍♀️

          Hade varit skillnad om Therese endast bad om en sång och inget annat. Nu gav hon Anna möjligheten att välja och Anna valde att inte sjunga, jag förstår inte varför man försöker skapa drama av det?

         Jag låter det vara så, har jag hindrat henne? Men man får väl diskutera det ändå.. herregud alltså.. scrolla vidare och diskutera det du vill så diskuterar vi tooken här.

          Jag tycker också det är lite kul att Anna ”artist sen 35 år tillbaka” Book inte vill sjunga när hon väl får chansen. Det skulle ju alla andra artister gjort om de hade fått en memmo-beställning av Therese med en miljon följare.

           Hon kanske valde att fluffa kuddar och bjuda på kranvatten- iskall då förstås 👍

       Ja men oavsett om hon har sångförbud eller inte, om hon nu hade velat sjunga så hade hon gjort det. Nu valde hon att inte göra det och det är väl upp till henne. 🤷🏼‍♀️

    ”Men måste inte om du inte vill”. Nu försöker du få det här till något det inte var.

   Kul att Therese beställt ett memmo hos Anna Book!

   Apropå Anna. Hon brukar ju uppdatera med stories hela tiden, men jag har inte sett att hon gjort det idag. Är det jag som är halvblockad? Ser ju allt i övrigt flödet

    Nej det är du inte.

     Jag är halvblockerad. Ser inte stories eller live. Jag vet inte varför heller. Kan vara att jag följer bloggbevakning. 🤨

   Jag såg Therése gjorde ett inlägg om att hon lagt ut vloggen, bilden var på thumbnailen hon använde. Hon hade stängt av kommentarerna till inlägget och nu har hon tagit bort det helt. Varför gjorde hon så tror ni?

    Ett sju sidor långt sms från booken?

     😂

    Gissar att det har med Booken att göra att det är borta. Trots att både Therese och hennes sambo verkade genuint snälla mot Booken när de diskuterade hennes meemo så antar jag att Booken fullkomligt gick i taket. Förmodligen för att hon läser allt som skrivs om henne på fb. Hennes ”jobb” verkar vara att läsa allt som skrivs om henne och reagera över det. Borde verkligen skaffa sig ett riktigt jobb och logga ut från nätet en gång för alla.

  Otroligt typiskt Hanna tyvärr…

  Och till er som skriver att fetma/övervikt inte är nyttigt. Absolut, MEN det är vanorna som är det viktiga, inte vikten i sig. Dessutom: det extrema fokuset på utseende gynnar ingen, varesig man är normalviktig eller överviktig.

   Jo

   Fast vikten har visst betydelse…

    Är det nyttigt att matas med ”så går du ner 10 kg”, tjat om sommarkropp, reklamer där alla är normsmala, fettförakt osv osv?

     Sa jag det? Men det är klart att övervikt/fetma inte är hälsosamt heller, de vet alla.

      Det jag nämnde är inte heller hälsosamt 🙂

       Då så. Alla mår bra av en hälsosam icke-överviktig kropp som man tar hand om på det bästa sätt som passar en själv 👍

        En överviktig person kan äta hälsosamt och röra på sig utan att gå ner i vikt. Hälsosam är inte samma sak som smal. Smal är inte samma sak som hälsosam

         Ja om den äter för mycket av det nyttiga. Annars går man ner. Men visst, om det får dig att må bättre så

          Testa att läsa på lite om hur ämnesomsättningen fungerar 🙂

      Hälsa innefattar även psykisk och social hälsa, inte bara vikt. Trillar polletten ner nu?

      Det är inte hälsosamt att röka eller festa heller Typiskt svenskt med sina dryga pekpinnar. Tvi.

       En sommarkropp är en kropp man själv är bekväm i att bära så kallade sommarkläder, som shorts eller bikini typ. Självklart kanske vissa (som jag) föredrar att väga 65 kg istället för 68 kg, låt mig då gå ner den vikten och sen va stolt över min ”summer body”. För majoriteten handlar det inte om någon ohälsosam hets, det är bara bra om man äter lite mindre godis och rör sig mer månaderna innan sommaren?

      Det rär inte hälsosamt nej, men att fokusera på att man ska vara snygg till sommaren Isf att långsiktigt ändra sina vanor, handlar bara om utseende och inget om hälsa.

      ”Sommarkropp” har ingenting med hälsa att göra, det är exakt lika ohälsosamt att vara överviktig på vintern.

  Ovanligt att hannalicious uttalar sig korkat, det har aldrig hänt förr

   De här tjejerna som är besatta av att gå ner 4 kg till sommaren är dessutom sällan överviktiga utan vill bara få blickar på stranden.

  Tycker faktiskt det sjukaste är att man inte året om äter bra och tränar för att ge sin kropp det den behöver. Man mår ju bäst av att träna och äta bra, en välmående och vältränad kropp får man ju på köpet.

   För att choklad och vin är godare än en vältränad kropp.

    Så kan man tycka om man inte vet hur bra man mår i en vältränad kropp.

     Något som ser ut som en vältränad kropp är inte alltid en välmående kropp. Tvärtom är det inte ovanligt att den vältränade kroppen ser ut som den senaste modetrenden kräver. Träningstimmarna som läggs ner för att uppnå rätt form på rumpa, biceps, magrutor, bröstbåge, rygg är många och ofta ensidig. Kardioträning begränsas till 5 min på löpbandet för att värma upp musklerna för den riktiga träningen. 5 minuter som ofta chockstartar kroppen då den görs på hög hastighet på löpbandet men med 0% lutning vilket i realiteten blir som om att rusa i nedförsbacke. År ut och år in, samma ensidiga träning och många har dessutom lika ensidig och direkt farlig kost, vilket deras acetondoftande andedräkt skvallrar om. Vi har en ny tickande hälsobomb, alla som inte äter rätt och tränar rätt.

      Nä men inte fan är det en tjock kropp

       Det beror väl lite på vad du menar med en tjock kropp. Fel kost kan ge upphov till skadligt fett på de inre organen som inte nödvändigtvis syns bakom uppumpade muskler.

     Äter hellre choklad och är överviktig än lägger tid på tråkig träning. Vältränad kropp är fan I mig inte värt det.

      Kom tillbaka när du fått massa hälsoproblem, då är det nog inte värt det.

       Nä jag är 50+, överviktig, otränad och mår prima med finfina värden så jag fortsätter nog så här med vin och choklad varje dag.

    Dock så kan man få en tränad kropp även om man äter choklad och dricker vin 🙂

    Man kan ju ha både en vältränad kropp och choklad och vin. Om man vill.

    Kan vi inte släppa den idén?

    Jag har en vältränad och frisk kropp samtidigt som jag äter choklad och dricker vin. Ibland om jag känner för det äter jag även pizza eller kebabtallrik.

   Finns ingen mat på jorden som mäter sig med känslan av att ha en riktigt snygg kropp. Men visst, trösta dig.

    Du låter som att du verkligen är lycklig på riktigt 😂

    Du har uppenbarligen inte ätit tillräckligt med choklad.

    Sorry men så säger bara en ätstörd.

     Eller nån som lagar äcklig mat… 🤷🏼‍♀️

    ”Nothing tastes as good as skinny feels” Hahhaha skiten man gick på under 00-talet..

     Det är dock mest sorgligt för det var ett av mottona som gjorde att jag senare fick spendera två år av mitt liv på ätstörningskliniker😑

    Där är vi nog alla olika. Vad man prioriterar. För mig är min kropp nåt som ska fungera och bära mig, inte för utställning, nåt fint att titta på.

    Är det du Katrin zytomierska?

  Det han gör är något som är en trend på TikTok, har sett flera som använder exakt samma låt och det angående summer body

   Hanna*

  Tänk att behöva haka upp sig på allt. Iofs ett jobb och du tjänar bra med deg. Men varför ska man ifrågasätta någon som önskar sig en kropp man kanske är mer självsäker i lagom till sommaren? Alltså tänk tanken. Att det här klimatet att påpeka/berätta för andra vad som är rätt och fel försvann för en vecka. Om Hannalicious mår bra på stranden i en fit kropp – låt hon! Mår du bra av att göra motsatsen – varför ska vi ifrågasätta det?

   Thank you! tror ärligt att det här väldiga moraliserandet och pekpinnarna skadar mer än exempelvis detta.

    Tror helt ärligt det är avund och att folk här antagligen är lite mulliga själv me för lata för att göra något åt det och hatar alla andra som klarar av att gå ner i vikt och hålla den

   *henne

   Fast skulle det inte vara bättre om man kunde känna sig självsäker i sin kropp oavsett form och vikt?

    Jag skulle inte vilja känna mig bekväm med att vilja gå upp massa i vikt 🤷🏼‍♀️ Är väl upp till var och en. Vill man vara smal så får man väl vilja vara det.

     Och om man är tjock så får man väl också vara det.

      Ja men då ska man inte försöka inbilla of själv och andra att det är ”nyttigt”.

       Vem har sagt det? Smalhets är inte nyttigt förresten, så inbilla dig inte det.

        Det sa jag inte heller. Men att tjata om att ”man kan vara tjock och hälsosamt” är att lura sig själv. Det har också gått till överdrift.

         Sålänge fettföraktet existerar i denna utsträckning så har det knappast gått för långt.

          Alltså jag är ledsen att behöva avslöja detta för dig. Men ingen kroppsaktivism i världen kommer att ändra dem som tycker fetma är fult, eller hindra dem från att uttrycka detta. Det måste vara världens mest lönlösa aktivism?

           Att du tycker det är meningslöst att tjocka ska kunna gå ut och ha på sig badkläder utan att utstå blickar och kommentarer samt känna skuld och skam får stå för dig.

           Nej men de kanske ändrar på hur en överviktig ser på sin egen kropp och sitt eget värde.

         Man kan ju det, precis som man kan vara smal och ohälsosam. Så kan vi sluta tjata om att det inte kan vara så och försöka ha ett helhetsperspektiv på hälsa som inte fokuserar på utseende.

          Men övervikt tar ju på kroppens inre delar, oavsett hur hälsosam du är. Knäna tar stryk när dom får ”lite extra kilo” på sig, jagvet för jag har varit där.

           Jag med. Men min ätstörning som samhället gav tärde ännu mer på min kropp och knopp.

           Jag har alltid vägt några kilo ”för mycket”, har BMI 26-27 men det är här jag mår som allra bäst och oavsett hur jag lever så stabiliseras min vikt alltid kring den vikten till slut ändå. Jag kan gå ner i vikt men till vilken nytta? Jag mår inte bra när jag gör det, blir alldeles för fixerad trots att jag försöker avdramatisera det. Då lever jag hellre sunt året runt livet ut med några extra kilon.

           Nu menade jag dom som har bmi på 30+. Hade 40kg övervikt, inte 10 liksom

         Men att tjata om att smalhets ör normalt och bra är inte att lura sig själv??

  OT men Joanna Swica i Robinson!! Hon är så otroligt dryg och otrevlig?! Har fått en helt annan (och tyvärr negativ) bild av henne efter att ha sett Robinson 😬

   Jag har alltid uppfattat henne som dryg. Man kan vara rakt på sak, självsäker, se och kommunicera ut sitt eget värde och säga vad man tycker och tänker utan att bete sig som hon.
   Mina fördomar om henne infriades när jag såg hur Joanna betedde sig mot min vän, som köpt hennes PT-tjänster. Sämre kunskap och kundservice har jag aldrig skådat.

    Vad hände?

     Min vän, som i grund och botten har ett stort intresse och kunskap om kost och träning, ville utvecklas lite mer inom löpning och köpte Joannas tjänster.
     Hon fick en kostplan som hon upplevde avvek otroligt mycket från de upplägg som hon fått av andra coacher (bla skulle hon äta över 200g protein/dag och få i sig nära 4000kcal/dag, oavsett nivå på aktivitet). Min vän ställde välformulerade frågor kring detta och hoppades få en motivering kring idéen bakom det höga intaget av både protein och kcal.
     Joannas svar? ”Jag kan ändra kostplanen om du vill”. Inget mer. Endast den meningen.

     Min vän kontrade med att hon kände sig besviken över svaret och att hon hoppades på att få sina frågor besvarade, eftersom hon ju betalat för tjänsten och upplevde att kosten fått henne att må sämre (fysiskt) eftersom hon ökat ca 4kg i vikt på 3 veckor.

     Joannas eminenta svar var: Mitt upplägg är inte för alla, tydligen. Om du inte är nöjd med mig kan du få pengarna tillbaka.

     Varpå Joanna direkt därefter gjorde en instagramstory där hon proklamerade sin storhet (som PT och kvinna som står upp för sig själv) och hur förvånade folk blir när de får en kostplan där de måste öka matintaget.

     Ja… vad ska man säga. Hon är en bitch. Inte en person med skinn på näsan. Det är två helt olika saker.

      Vad tråkigt.
      Gav ett egocentriskt intryck i början, men hon verkar hur klever och anpassningsbar just nu, får hoppas att hon kommer tillbaka! 🥺❣️

      Hej!

      Jag har kört träning med henne i 6 månader och upplevde de inte alls så. Jag har haft mängder av frågor och en egen vald sanning som jag har trott varit det bästa för mig men fått mig att må kasst. Hon förklarade, fick mig att tänka om, och ibland var hon även hård mot mig vilket jag visste och ville när jag anlitade henne.

      Förstår att hennes coachning inte är för alla, men har sett flera som är nöjda med henne och hon har ägnat mer tid än hon borde i min coachning vilket jag är tacksam för. speciellt när hon direkt har ringt upp när jag har varit omotiverad fast att jag inte har betalat för just den tjänsten.

      Men alla får tycka vad de vill och jag tycker hon är cool i programmet! 🙂

   Har inte sett programmet men hon har väl alltid varit lite dryg. Har avföljt och följt henne i omgångar för jag tycker hon är cool och sund i grunden men ibland stör jag mig på saker och då avföljer jag.

  De som vill få till den där sommarkroppen är knappast de som har en rejäl övervikt. Den blir man inte av med på ett par månader, säg snarare två år i bästa fall. Det här vänder sig till de som vill gå ner 4 – 5 kilo kanske, då är det rimligt. Man ska inte sikta på att gå ner ett kilo i veckan om man inte tänker svälta.

  Men kan det bara vara dåligt att ha en kropp i bra form, eller att vilja ha en kropp som är i bra form?
  För mig är det lite en spark i baken att sommaren kommer, vilket gör att jag blir mer motiverad att träna och komma i form. Personligen attraheras jag mer av en vältränad (antar att det är okej att ha personliga preferenser?) I så fall känns det inte helt konstigt att jag själv ska vara i god form.

   Om det funkar för dig så kör!! Jättebra ju:) För andra blir det negativt och man får dåliga associationer till mat o träning och då är det ju inte längre hälsosamt 🙂

  Men vaaaaad har hon på sig? Vilket osmickrande plagg.

  Kan folk lära sig att ta saker med en nypa salt. De flesta vill väl komma i lite extra form till sommaren, inget konstigt. Måste det vara tabu? Herregud kan folk ta ut sina pinnar ur röven

   Bästa kommentaren hittills faktiskt, precis hur jag tänker också!

   Jovisst, en nypa salt kan jag ta. Jag förstår dock inte varför man som influencer (företag) vill uttrycka sig så kroppshetsande då deras verksamhet bokstavligen lever på följarnas förtroende för dem. Att uttrycka sig problematiskt skadar företaget. Dessutom marknadsför sig hannalicious som en down to earth person som enbart vill att alla skall vara nöjda med sig själva. Det där uttalandet säger emot det, vilket också skadar följarnas förtroende.

   Så ja, jag förstår verkligen att vissa vill gå ner i vikt och få en sommarkropp. Däremot förstår jag inte varför man har behov av skriva ut det eller skämta om det på sociala medier, speciellt inte som influencer som lever på följarnas förtroende för dem.

  Måste kännas tomt att verkligen inte ha något bättre/vettigare, mer nytänkande att komma med 2021 när man når ut till en publik..
  Slår alla fördomar om de mest hjärndöda ”influencers”
  -ännu en som verkar ha sovit under en sten och kanske skulle behöva rannsaka annat än sitt utseende. 🤦‍♀️

   👏🏻👏🏻

  Och Lojsan vill anställa någon som kan leka med hennes barn 9.30-15.00 4-5 dagar i veckan i sommar.
  Absolut att man kan vilja ha avlastning men vill man inte spendera så mycket tid som möjligt med sina barn på sommaren och skapa minnen?

   Så sjukt

    Inte sjukare än fritids va? Sen vet vi ju inte hur lång tidsperiod det gäller. Antagligen inte hela sommaren.

     De ska vara i sin sommarstuga men vill ha någon som leker med deras barn. Fritids har man väl snarare sina barn på för att man måste pga jobb?

      Men de ska inte jobba då? Jag tolkade det som att de ville jobba från sommarstugan.

     Håller med lite ovan. På fritidshemmet där jag ska vara i sommar (där jag jobbat tidigare), har det varit elever från skolans sista dag fram till kanske två veckor innan skolan börjar, för att ens få lite ledigt. Vissa elever har varit till skolstart.

      Det kan ju handla om föräldrar som studerar vanligtvis och måste jobba hela sommaren för att ha en buffert? Eller någon vars ekonomi kräver att man även har ett sommarjobb på semestern? Eller nån som nyligen börjat på nytt jobb och knappt har någon betald semester?

       Ja precis, det är precis det jag menar. 🙂 Vi hade elever på det fritidshemmet där föräldrar inte kunde eller fick ledighet pga olika anledningar. Våra elever lider inte av det, vi hade aktiviteter i stort sett varje dag för att dessa elever skulle få ha roligt oavsett och tänka på annat. Så, bara för att barn har tider hos dagmamma/barnvakt eller är på förskola/fritids betyder inte det att de lider av det. 😊 Vi pedagoger gör allt för att de ska ha en sådan bra sommar som möjligt. ☀️

        I vuxen ålder har min mamma berättat hur dåligt samvete hon hade av att vi barn var på fritids hela sommaren när de andra hade semester. Hon var ensamstående med två olika jobb. Ibland grät hon på väg till jobbet för att vi inte fick samma semester som våra kompisar.
        Jag och min syster förstod ingenting. Sommaren var bästa tiden på fritids. Vi var få barn där så vi hade helt andra möjligheter att få göra roliga saker med fröknarna. Vi fick ofta välja när vi kom på morgonen vad vi ville göra, vi bakade, tog små utflykter, badade i en pool på gården osv. Var alltid lika tråkigt när resten av barnen kom tillbaka i slutet av sommaren 😄

         Haha jaaaa samma! Sommarfritids var BÄST!!!

         Ja, jag har också hört i vuxen ålder av många kompisar och bekanta hur deras föräldrar hade dåligt samvete av att lämna sina barn på fritids pga att de inte fick ledighet. Det är sorgligt att höra att föräldrar kände/känner så, därför har vi satt upp scheman över sommaren, varje vecka, vad som sker på fritidshemmet så att föräldrar kan se vad som händer. 🙂
         Vad kul att läsa att du har den bilden av fritids! Att du hade roligt och hittade på olika aktiviteter. Det är roligt för en annan att höra och ta med sig i mitt arbete på fritidshem i framtiden. Jag älskar det varje minut och gör allt för att dessa elever som inte kan ha ledigt att de ska ha en meningsfull tid hos oss ☀️

          Du låter som en bra fröken (sorry, kan inte det ”riktiga” ordet för en som jobbar på fritids..). Viktigt att man har bra vuxna runt sig som bryr sig om en, inte bara hemma.

         Håller med!! Skulle precis skriva samma sak.
         Nu var vi inte hela sommaren, men det bästa tiden på fritids var på sommaren. Vi var på utomhusbadet, lekte ute i trädgården, hade mer tid med enskilda barn och inte en hel drös som sprang runt och skrek. Fritidsledarna gav varje barn mer uppmärksamhet, och det kändes som att dom faktiskt mådde bättre med oss också. Som en harmonisk familj(vilket jag inte hade) 😛

         Jag minns att man hörde ibland om de aktiviteter de som gått på fritids under loven hade gjort och blev avundsjuk (gick inte mycket alls på fritids under loven själv). Har många fina minnen av sommar på semester och leka med kompisar hela lediga dagar men också minnen av att vara väldigt uttråkad. Det är verkligen inte svart eller vitt, barnen får knyta nya kontakter och spendera mer tid med vänner de kanske inte umgåtts med annars, även om det såklart kan vara fantastiskt att ha en hel sommar ledig också.

   Lön, eller föväntas man passa barnen gratis?

    Arbetsbeskrivningen är nog ”lek”, blir nog billigare så.

    Hade inte varit förvånad om det är obetalt………

   Förmodligen för att bägge föräldrarna måste jobba? Är de något konstigt med det?
   Barnen får vara på hemmaplan istället för förskola, hon skapar ett arbetstillfälle, winwin. Så sjukt att det hela tiden ska ifrågasättas hur föräldrar väljer att göra med sina barn, oftast från föräldrar som tror sig vara bättre än alla andra och bara måste få utlopp för det.

    Tror det mest handlar om att vi i Sverige inte är vana vid nannys/barnpassning på annat sätt än förskola och fritids.

   Och? Låt dem leva lite! Morgonpass med kidsen sen mysa på eftermiddagen och ha egentid däremellan, man blir ju snarare en bättre förälder av det.

   Barn är ju sjukt jobbiga. Hade gärna betalat någon för att få mer ledig tid, om jag hade barn 🙂

  Om du själv var i god form, tror du att du skulle klaga lika mycket på folk som vill hålla sig i trim då?

   Klaga på folk som vill hålla sig i trim 😂

   God form för mig handlar – tack och lov – om annat än att tappa några kilo inför sommaren för att känna mig bekväm och ”tillräckligt snygg” på stranden.
   God form för mig mäts i hälsa, smärtfrihet, att inte vara begränsad utan att ha friheten kunna göra vad jag vill i livet. Några kilon hit eller dit har NOLL inverkan på detta, utan är bara en utseendefixerad hets som kan få människor att må dåligt, om man inte lyckas komma inom ramarna för det ”i trim” som den här ”summer body-n” stipulerar enligt dig.

   Men kalla det gärna för ”god form” om du vill, och varför inte slänga in någon floskel om hälsa också när du ändå håller på?
   Här kan jag verkligen hålla med Alexandra Nilsson och hennes uttalande om att en besatthet av ”hälsa” också kan vara en ätstörning. Jakten på ”the summer body” där några ynka kilon avgör om din kropp duger eller inte är även det ett lysande exempel på detta enligt mig.

   Jaken på ”the summer body” är inte överviktiga människor som försöker gå ner i vikt, utan människor med normalvikt som tror att de behöver tappa några kilon för att känna att de vill visa sina kroppar i bikini eller liknande utan att skämmas.
   Sinnessjukt!

    För bra formulerat.
    Folk kritiserar dig som journalist/för att inte vara journalist.
    Tycker du är toppen oavsett, skarp kvinna Camilla.

    Alexandra Nilsson är också en vettig person jag följt länge och är 10 år äldre men verkligen bidrar och tillför något att följa, fenomenal mognadsprocess, genuin och verkar lycklig med Andreas.
    Inte perfekt alla gånger med gamla issues och kämpar på, och gör rätt. Härlig med humor, någon man absolut hade kunna tänka sig bilda en vänskapsrelation med ☺️

    Bara för att du personligen inte bryr dig om ditt utseende behöver du väl inte ge dig på alla som faktiskt vill se bra ut? Det är fullständigt naturligt att vilja se bra it, och så länge man äter sunt och inte överdriver träningen så är det enbart positivt.

   Självklart skulle hon inte det. Vi som har kroppar som vi ”håller koll på” vet vad som krävs och att det inte bara går att äta vad man vill om man vill hålla sig där. Det verkar vara någon form av avund mot folk som bryr sig om sitt yttre. Dock är det ju en minoritet som tänker så för hela västvärldens yngre befolkning försöker väl komma i form lite innan sommaren i alla fall

    Varför skulle man vara avundsjuk? Det är mycket roligare och härligare att inte behöva bry sig om hur ens kropp ser ut.

  Kan man inte bara få vara tjock eller smal om man vill! Trött på att kvinnors kroppar ska diskuteras i det oändliga.

   Eller snarare som man är än som man vill vara. Jag är kraftigt överviktig och håller sakta men säkert på att gå ner i vikt. Just nu är jag fet, jag vill inte vara det men jag är det.

   Någon annan har små bröst trots att den vill ha stora, någon vill ha annan form på näsan eller längre ben.

   Folk ser olika ut, vare sig de ser ut som de vill eller inte.

    Okej, då bestämmer vi att man får se ut som man vill men också får se ut som man inte vill men som man gör 🙃.

     Eller så ger vi bara fan i och diskutera folks kroppar. Punkt.

     Låter väl bra. Är nog inte många som ser ut exakt som de skulle göra om de fick välja fritt. Men de får se ut precis som de gör ändå och de är lika mycket värda trots det.

  Kan vi inte bara sluta diskutera vikt/bantning osv.

  Vi lever ju fortfarande i ett samhälle där man förväntas vara smal. Det spelar ingen roll hur mycket jag försökt jobba bort de tankarna de är kvar ändå. För mig är det snarare relaterbart att kunna se att andra människor kämpar med samma saker. Vi påverkas fortfarande av smalhetsdiskurser och Hanna ör knappast ett undantag.

   Så är det, och det är synd. Jag påverkas också av dessa tankar jämt och ständigt.

   Däremot tror jag att både du och jag är så pass förständiga att vi inte kommenterar vikt eller utseende eller ”skämtar” om dieter eller viktnedgång på sociala medier. Enligt mig är det common sense, men tydligen vet influencers som Hannalicious inget om det.

  Skäms hon inte att hon reser utomlands nu mitt i en brinnande pandemi och skyltar med det? På hennes instagram i kommentarsfältet är det tydligen inte semester..🙄 Så vad är så viktigt att resa för som inte kan göras digitalt? Jag gissar starkt på behovet av att skapa lite lyx-fluns-content. Blir så provocerad! I podden låter hon duktig och säger att hon ”tänker resa när man får resa”. Anser hon på riktigt det är läge nu?
  Undrar också om hennes re-branding, ser ingen skillnad alls i hennes kanaler?

   Jag undrar också vad som kan vara så viktigt så att man bara måste ut och resa mitt under en pandemi?! I mitt jobb behöver vi resa ut till leverantörer för att göra ordentliga utvärderingar och säkerställa att lagar och regler följs, men under pandemin gör vi istället allting digitalt. Resultatet blir naturligtvis inte lika bra men så länge som vi har en pågående pandemi så får det helt enkelt vara ”good enough”. Uppföljning på plats får ske när läget är stabilt igen.
   Att resa just nu för att skaffa ett mer spännande content känns verkligen ofräscht och faktiskt väldigt tondövt tycker jag. Dessutom inspirerars jag inte alls av det just nu. Om de (influencers i allmänhet) nu vill jobba för att inspirera så skulle jag föreslå att de istället fyller sina flöden med coronasäkra aktiviteter. Det om något skulle inspirera och kanske tvätta bort lite av det skamfilade ryktet som en del influencers har…

  Det finns ju en anledning att hon inte är en av de större influenserna och det är för att hon är ointressant och provocerar a la paow.

  Fan vad ledsen jag blir på vissa kommentarer här. Varför måste ni bry er så mycket om hur andra ser ut?!

  Jag vet att jag tar detta personligt nu, men jag lever med en kronisk sjukdom som jag måste medicinera för. Dessa mediciner medför viktuppgång. Det syns inte på mig att jag är sjuk, få personer vet. Jag som äter ordentligt och tränar flera dagar i veckan får ändå ta emot blickar och fula ord bakom ryggen. Förstår ni hur det känns?! Att man gör vad man kan för att vara hälsosam, men vikten går inget att göra åt?! Och inte fan kan man få lida över det i ensamhet, utan andra måste påpeka att man är överviktig också.

  Även om många överviktiga personer har sig själv att ”skylla” så vet ni inte vad som ligger bakom vikten hos folk ni möter, kan ni inte bara sluta bry er? Var nöjda över er själva istället för att slita fram pekpinnarna 🤦‍♀️

   Jag är totalt på din sida!
   Jag måste också medicinera och har blivit väldigt fluffig. Bilringar! Vet inte om det är att kroppen binder vatten. Men jag vågar inte välja att sluta med medicinen, nu.

  Alltihop är trist och Hanna känns korkad och passé som skriver sådant men det är väl dock inte så konstigt att man vill att det som visas upp är på topp? Ska jag ha fest hemma gör jag mitt hem fint, ska jag på bröllop tar jag på mig en fin klänning, ska jag gå till stranden vill jag ha en fin kropp. På vintern kan folk se mina kläder och på sommaren får de se min hud. Det är skillnad. Men såklart, alltihop är rätt deppigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *