Lively Wines fortsätter skicka ut Läckbergs vindunkar i pressbud, trots AGMs beslut

Hur tänkte man här då?
1. Jag ställer Lively Wines utskick av Camilla Läckbergs vin mot informationen vad som är tillåtet enligt alkohollagstiftningen.
2. Lively Wines påstår sig följa alkohollagstiftningen vad gäller pressutskicken av Camilla Läckbergs vin.
3. Alkoholgranskningsmannen slår fast att utskicket bryter mot alkohollagstiftningen.
4. Lively Wines fortsätter skicka ut vindunkar i pressbud, trots AGMs beslut.

Hur tror ni diskussionen gått på kontoret?
Zero fucks given?
YOLO?
Out of sight, out of mind?

🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha! ”DET … är balans!”

  Böter borde dom få!!

   Komma hem efter träningen och få böter? DET … är inte balans.

   Varför egentligen? Det är standard att pr firmor som jobbar med alkoholbolag skickar ut flera flaskor samtidigt. Vilket blir mer än en bag in box.
   Enda skillnaden är att ingen visade upp pressbud förut då det ansågs skämmigt att visa upp bud. Pressbud var förr var nästan som en hemlighet haha, dvs tiden innan den nya generationen av instagram influencers tog över och göra visa allt de får haha

    Det är fortfarande inte lagligt hur du än vänder och vrider på det.

  Och Läckberg repostar storyn så hon verkar också give zero fucks.

  Självklart så måste hon veta kritiken, konstigt att hon inte får kritik även ifall hon juridiskt inte är ytterst ansvarig.

  Men hur kan det inte få några konsekvenser mer än att det konstateras att de brutit mot lagstiftningen? Vi driver restaurang och bryter vi mot alkohollagen genom att tex bjuda på alkohol kan vi få en varning, vilket sedan leder till att serveringstillstånd dras in. Samma borde väl gälla här? Fast försäljningstillståndet eller dyl dras in?

   Vadå får de inte ens böter? Kan man ens kalla det en lag då?

  ”Motparten har uppgett att det inträffade inte kommer att upprepas men påpekar att de anser att agerandet varit vanligt förekommande.”

  Jäkligt kort minne verkar de ha iaf… 🤦‍♀️

  När jag pluggade media för hundra år sen minns jag att läraren berättade om skvallertidningar, typ Hänt osv. Och att dom ofta blir stämda för osanningar dom publicerat osv, men att det är skitsamma för dom tjänar på det dom skriver iaf. Vet inte om det är sant, men kanske tänket går igen här?

   Har också hört liknande!

  Paula är i Marbella för att spela padel…

   Ny Martens har åkt till Spanien för att träna trots kraftigt nedsatt immunförsvar…

    My..

    Ja för några dagar sedan orkade hon knappt ur sängen o orkade knappt en promenad.. Nu påstår hon, har väl ifrågasatts, att hon varit sängliggande till o från i tre månader. Alltså hennes försök, försvar o överdriv för att få sympatier.. hur det alltid blir mer o mer och värre.. Först påstod hon att hon legat på sjukhus i flera veckor, senare hette det många veckor och nu varit sängliggandes i tre månader. Nej det har hon inte och inte inlagd i flera veckor heller. Alltså hennes lögner, hela tiden. Stört.

     MM måste ju få egentid för rehab och se till att kroppen släpper vätska (som hon själv uttrycker det). Snart har hon ju träningshelg på hotell Skansen på Öland så måste slimma till sig.

      Först skrev hon att hon var själv på Mikes gym. Sedan visade hon bilder där de såg ut att vara ett 10- tal som tränade. Svarade på frågor att det var ju ortsbor… Svänger lite utefter vad som passar in för dagen.
      Nu har hon plockat bort bilderna, inlägget.

      Ja och det är ju inte första gången hon ”börjar om på noll efter sin värsta period i livet”, inte första gången som ”kroppen lagt av och inte svarar”, inte första gången hon ska ”rehabträna” det körde hon med redan förra våren/sommaren. I augusti förra året var hon på Mikes i Marbella och då svarade inte kroppen och hon började om på noll och skulle tillbaka i form. För typ tionde gången. Man ska igen och igen ”följa hennes resa tillbaka” kör hon ju med för att få läsare och följare. Så manipulativ. Sveriges bästa läkarteam hette det förrut att hon har runt sig också. Jo men tjena. Alltså hon är så fake, pinsam. Skönt att hon inte är sjukare i alla fall än att hon än en gång klarar att resa ensam och hårdträna, men hon gör det ”i sin egen takt efter sina förutsättningar” glöm inte det för allt i världen. Alltså. Orkar inte.

      Förstår inte att Pischa vill ha event ihop med henne, hur kan hon vilja förknippas med My? Varför låter hon My rida på henne? Så dumt. Bästa för My vore nog att sluta vara fixerad vid sin kropp och träning och slutade vilja vara coach/pt för det blir ju en stress o press på henne att själv vara i form. Hon skulle nog må bättre om hon slutade med sociala medier, slutade jaga följare o klienter och slutade räkna steg o kalorier. Alla dessa omstarter… Orka.

      My hade redan drygt 20 kilos övervikt vid årsskiftet, innan hon påbörjade sin behandling.
      Nu säger hon att den medicin som sats in har påverkat sköldkörteln och minskad hennes ämnesomsättning (Hypotyreos). Därför har hon fortsatt att gå upp i vikt. Kan delvis stämma men om hennes prover visat på stora förändringar så hade redan medicinering sats in då det kan vara skadligt i längden att ha för låga sköldkörtelvärden. Mys provsvar har visat på mindre förändringar och då sätter man inte in behandling.
      Vill kanske finna orsaker varför inte lyckas gå ner i vikt. Troligen beror det på att när man är sjukskriven, blir mindre aktiv och lätt småäter utan att man tänker på det ( kalorier in och kalorier ut Mys egen devis). Det är min egen erfarenhet.

       Ja hon var överviktig innan. My vill alltid ha orsaker/bortförklaringar till varför hon gått upp i vikt och har svårt att gå ner, men det blir ju så, blir svårare att gå ner för varje gång man gått upp och svårare ju äldre man blir. My är för besatt, det blir en stress för henne och då går man inte ner, man går ist lätt upp. Hon gör ju så fel.

    Såg att hon skrev svar till någon att dom kunde ses där senare, för hon ska tillbringa hela sommaren där….
    Så kan det gå med, ingen ork, nya mediciner som ska ställas in, och provtagning varje eller varannan dag.

   Jaha?

    Joho🤸‍♀️

   Och?

  Böter är det enda som funkar på dessa giribukar dom tycks stå över lagen! 🙄 Bojkotta skiten!

  Men Läckberg repostar så hon verkar också sk*ta i vad som gäller! Läckberg borde väl få kritik, elr är hon fredad.

   *eller

   Anmäl igen så borde väl nåt hända, eller?! Skandal och tror hon står över lag och rätt, blir så arg..

  Osmakligt beteende av företaget och deras ”kändispromotor”, Läckberg. Detta får mig att aldrig vilja köpa deras produkter.

  Dessutom tycker jag att det är mycket märkligt beteende att skicka ut alkohol i reklamsyfte. De har ju ingen som helst aning hur mottagaren tar emot denna gåva. Menar att det kanske inte alls är lämpligt att skicka ut till random människa då de omöjligt kan veta hur det ligger till med ev beroende eller missbruk.

   Det är en anledning till att det är förbjudet att buda hem alkohol till folk. Det går även under lagen om lagning där bl a en budfirma åkte dit för att de körde ut alkohol till folk. Man kan inte säkerställa vem som öppnar dörren och tar emot budet, det kan vara en tonåring i huset som råkar vara hemma. Vidare får man endast ge bort alkohol i marknadsföringssyfte till vinjournalister t ex och då endast som mindre varuprov.

  Herregud vad arg jag hade blivit om nån skickat alkohol till mig i mitt eget hem!
  Mvh nykter sen 2008

   Gissar ändå på att de inte skickar till folk som de vet inte dricker.

   Jag är också nykter, till och med så långt som sedan 2002, och jag kan säga att jag skulle bli skitglad över en dunk.
   Fatta att få hem något sådant gratis som man lätt kan ge bort till vänner. Typ som present på en grillfest man blivit bjuden till i sommar ☺️

  Reklamen > Eventuella böter

  Hu, tänk klarat sig
  från köpa alkohol i x dagar o så möts man av en dunk vin..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *