Monas Universum startar fond

Också fond. 🙂

Måndag idag och jag har en hel del viktigt att ta tag i. Bland annat starta en fond. En mycket bra idé som någon gav mig i fredags och som flera av er här inne har föreslagit under helgens gång. Tack!❤️ // Monas Universum

Efter att först inte velat be om hjälp att betala sitt skadestånd, så kom det ett inlägg med ett swishnummer från Mona, som hon sedan tog ner inlägget igen och bad om ursäkt för det, vilket för oss fram till det här inlägget.
Nu avslöjar Mona att hon vill starta en fond, och jag gissar att det har med skadestånd, förtal och/eller sexuella övergrepp att göra – det som är huvudnoterna i inläggen jag länkat till här ovan.
Om ni, som jag, inte heller vet skillnaden mellan en fond och en stiftelse så kommer här en liten nätt förklaring som jag hittade på nätet.

Vad är skillnaden mellan stiftelse, fond och stipendium? Kolumn 1 Vad är skillnaden mellan stiftelse, fond och stipendium? Information Stiftelse är en gåva eller donation av medel med ett uttalat syfte till vad eller hur dessa ska användas och eventuellt även placeras. En fond är det generella namnet på en samling av pengar eller medel och säger därför inte om det till exempel är en stiftelse eller gåva. Stipendium är följden av själva utdelningen ur stiftelsen, alltså att man beslutat dela ut en summa pengar till en person. Denna mottar då pengarna i form av ett stipendium.

Här kan man läsa mer om hur man startar en fond för den som är nyfiken.
Det kostar några tusenlappar att starta upp den, men verkar ändå betydligt enklare än att starta upp en stiftelse, som Isabella Löwengrip låg i startgroparna för tidigare.
För att bilda en stiftelse krävs det nämligen att det finns en egendom.
Egendomen kan vara till exempel pengar, fastigheter eller aktier. Det måste också finnas ett gåvobrev, ett testamente eller någon annan handling. Det här dokumentet ska ange hur egendomen ska användas, hur styrelsen ska utses och vem eller vilka som får ta del av egendomen.  I stiftelsens namn ska alltid ordet stiftelse ingå. (Källa: Skatteverket)

Skulle ni hellre skänka pengar till en fond som är registrerad av Länsstyrelsen, än en privat insamling via Facebook, Crowdfunding eller liknande, eller handlar det helt om vem som står bakom?

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Och jag som trodde att det krävdes ett samvete för att starta en fond. Så fel man kan ha. Eller hur, Mona?

   Hur kan det ha undgått henne att man länge bett personer som haft covid att inte boka sig för vaccination nu utan vänta? Är det verkligen möjligt att hon inte tagit till sig den informationen? Hon berättar ju hur ofta hon testar sig och har kvar sina antikroppar.

    Hon vill åka utomlands i sommar och vill vara vaccinerad innan det ?

     Ja, hyra en privat villa på spanska solkusten för pengar hon tiggt sig till.

    M gör som M vill och spegelbilden är viktigare än nyhetsflödet. Det är de som gör henne så omtänksam och godhjärtad?

    Hon är så k-t på att vaccinera sig så hon vet inte ens vilket vaccin hon har fått! Står ju på dokumentet! LOL – Allt för att kunna vara vaccinerad innan semestern. Förut var ju hennes antikroppar helt tillräckliga och räckte ju sååå länge, så mycket är de antikropparna värda nu. Vilket jvla skämt! Hoppas hon slipper obehagliga biverkningar med tanke på alla fillers hon sprutit in

     Det vore ju karma 🙂

    Det man sa i början var att de som nyligen har haft covid kan vänta lite. Mona hade det för ett år sedan så varför skulle hon inte kunna vaccinera sig nu? Nu säger de att alla ska vaccinera sig

    Det är ju de med antikroppar som ombeds vänta. Jag hade Corona förra året men fick inga antikroppar så jag fick skiten i år igen.

    Och oftast är det de som varit riktigt sjuka och letat på sjukhus som får antikroppstest kroppar. Vi som bara blir lindrigt sjuka/halvsjuka kanske inte får antikroppar

    Mona skriver nu att hon inte haft tid att följa med i media och därmed har missat informationen om att de som har antikroppar solidariskt bör vänta med sin vaccination. Hon har verkligen fullt upp, mycket mer än alla oss andra.

   Ta det på Öppet spår i morgon kväll. Tack.

    Var inte så bitter. Hjälp studenten istället.

     Definitivt inte. Oartigt att kapa kommentarsfältet högst upp med ovidkommande OT.
     Hoppas det raderas. Tar fokus från det viktiga!

      Är du lika rolig privat?

       Är du lika motvalls jämt hela tiden? Ovidkommande OT = Öppet spår. Räcker inte tre dagar i veckan till för det? Ta det med CamCam.

        Vem fan är camcam?

         Hon som driver denna blogg.

      Från det viktiga?? Vad är det som är så jävla viktigt tycker du? Hjälp studenten istället din bitterkuk.

       Jag är mer en bitterfitta än bitterkuk, men jag hjälper gärna studenten. Under Öppet spår. Inte här, inte nu.

       Jag hjälper gärna studenten. Under Öppet spår. Inte här. Inte nu.

       Ditt språkbruk gör inte saken bättre, kära du.

   Nanna: du stavar som en kratta och formuläret har du googlat fram på nätet = snott rakt av och inte ens orkat översätta till svenska förhållanden. Ett råd: gör ett bättre jobb, förkovra dig. Jag vill inte se mina skattepengar slösas bort på ingdomar som är lata.

    Jepp, du ser felet va? Obs test

    Ha, ha! Klockrent! Nanna, du är så ägd. Lycka till med skolan. Ha det så bra.

    Jag kollade bara på första sidan och det är onekligen konstigt att formulären är på engelska och inkomster anges i amerikanska dollar ? Finns det plagieringskontroll på folkhögskolor?

   Kanske att mamma A-K eller pappa O kan hjälpa dig att stava? Jo, vore bra om du var litet mer ”med” på lektionerna.

   / Dina älskade klasskamrater

   Haha, förlåt att jag skrattar. Men att Mona skulle starta en fond för att hjälpa pedofil/incestoffer finns inte på världskartan. Hon pratade för två år sedan att hennes äldsta dotter ville starta en fond alternativ stiftelse, hon har fortfarande inte gjort det. Familjen gör inget om det inte gynnar dem själva, tyvärr 🙁

  En fond som i första hand ska betala hennes dotters behandling, tveksamt om jag hade litat på att hon delade med sig till andra offer. Vem kan kolla vart pengarna går?

   Helt sjukt om hon kan starta en fond som betalar hennes dotters terapi, kanske sitt skadestånd också?
   Kan man göra så?
   Hoppas hon inte lurar av hennes läsare pengar, utan att hennes välbeställda vänner skänker pengar.

    Är det inte ett företag hon ska starta. Ta emot pengar från sina läsare. Sedan skatta och ta ut lön

  Det handlar helt om vem som står bakom. Kan inte kärringen bara sluta tigga pengar nu?

   Mona försöker på alla sätt få bort fokus från sitt pinsamma tiggeri och därför låtsas vara intresserad av att starta en fond. Hon fattar att hon gjort bort sig och mår säkert skit över det men låtsas som det regnar. Fast innerst inne vet hon att hon skitit i det blå skåpet och ”kompisarna” ( har ni tänk på att varenda människa hon känner är hennes ”kompis”, även om det bara verkar vara ytliga bekanta?!! ) är nog inte så glada att kopplas ihop med henne just nu. Med all rätt.

    Jag är i hennes bekantskapskrets och börjar få upp ögonen nu.

     Hälsa så mycket från oss!

      ?

     Så du missat t ex fallen med Fitterbittan? (Fejkväskan och lånegrejen). Alltså frågar dig som säger sig vara i Monas bekantskapskrets.

      Hon har ju en annan bild som hon förmedlar, kan man säga.

     Nu kanske Maggan kan bli kompis med My igen, när Mona gör bort sig…

     Jag hälsar dig välkommen ??

    Angående Monas kompisar så skrev hon sär här om (en av?) sina bästa vänner:

    ”Vi har känt varandra i närmare 25 år och sa redan den allra första gången vi möttes, på filmfestivalen i Cannes: ”vad som än händer i livet så kommer vi för all framtid att vara bästa vänner”. Vi lovade varandra det och så blev det.”

    https://www.monasuniversum.se/2021/05/10/nar-man-slapper-taget/

    Så dom möttes, blev bästa vänner på en gång och lovade varandra att vara bff för alltid. Låter både extremt snabbt att bli bästa vän med någon (det tar ju tid att lära känna en människa) samt något infantilt med att lova vara det för alltid.

     Vad gjorde hon på filmfestivalen i Cannes skulle jag vilja veta? Var hennes porrfilmsproducerande make inbjuden?

      Jag skrattar så orimligt mycket åt denna kommentar ???

      Viktigt att få in att hon var där. Fast hon kanske bara bytte flyg i regionen men det var en tv på på flygplatsen och festivalen pågick samtidigt …

  Jo skulle hellre ge pengar till fond. För många är sedan när jag hade det knapert behövede jag en ny krona ang tanden. Sökte då en fond i någon med italienskt namn och dennes fond. Tog ett halvår men så kom pengarna. Vad glad jag blev.

   Absolut, men du tror väl inte att Mona startar en fond för att hjälpa andra människor? Skulle aldrig hända.

  Skulle aldrig ge till en privatperson eller aktör som inte kontrolleras.

   Särskilt inte någon med hennes historik av tiggeri och ekonomiska trubbel…

   Märklig ovilja att betala skatt hos många influencers…. karin Björkegren som i mitt tycke har ganska många följare grinar över dåligt skyddsnät för egna företagare. Hon missar många reklammärkningar och smyger under radarn med dessa uppenbarligen. Sanningen är ju att betalar man in lite arbetsgivaravgifter, skatt och moms så får man också ut lite. Rimligt ändå.

    aldrig hört talas om människan, vem är hon? Karin alltså.

  Och nu har hon roffat åt sig vaccin också, hon har i flera månader hävdat att hon inte behöver följa Fhm riktlinjer pga att hon har antikroppar som hon mäter varje månad.

  Men har man antikroppar kan man vänta med vaccinet, och låta de som ej har antikroppar få vaccinet före. Men inte Mona hon bokade vaccin och fick sitt vaccin första dagen hennes åldersgrupp fick.

   Och påstår att hon fick reda på dagen efter att människor med antikroppar ska vaccineras senare. I samma veva har hon påstått att hon följer FHMs regler till punkt och pricka, då borde man ju rimligtvis vara uppdaterad dagligen eller har jag fel?

    Oavsett vad FMH säger kanske en kan tänka själv om en borde vara i störst behov av vaccin. Jag har inte antikroppar men kan jobba på distans och anser därför att jag inte behöver tränga mig fram.

   Och hon vill ha dos två efter 3 veckor så att hon är färdigvaccinerad till sommaren. Hon har ju antikroppar så hon behöver den inte egentligen. Gissar att hon vill ha andra dosen så snart så att hon kan få vaccinerads och kan åka på semester. Mona är den mest egoistiska av alla influencers. Men jag kan inte låta bli att läsa henne ändå ?

    Vaccinpass skulle det stå

    Hon ju helt sanslös, man får spader!!

    Håller med om egoistisk men vägrar läsa henne nu, blir bara förbannad.

   Allvarligt talat så är jag glad att folk vaccinerar sig öht. Ett problem i Stockholm har ju faktiskt varit att det funnits lediga tider som inte går åt. Rikta kritik mot vaccinmotståndarna istället tycker jag.

    Måste man vara ”motståndare” bara för att man själv väljer att inte ta det?

     Nej, tycker du själv det?

      Vilka vaccinmotståndare är det som behöver kritik då?

       De som är just vaccinmotståndare. Vill du ha specifika namn eller räcker det med att säga ”gruppen som inte tror på Covid-19 och/eller vaccin”?

       Jag tänker själv antagligen inte ta vaccinet, är dock ingen motståndare för det.

        Men… Varför är det då ett problem att det finns lediga tider som inte går åt tycker du? Förlåt det är bara väldigt oklart. Du tänker antagligen inte ta vaccin, men vaccinmotståndare är inte okej?

         För att jag tycker att det är jättebra att vaccin finns som en möjlighet såklart?

         Det innebär dock inte att jag tror på ökad risk för autism, chip i hjärnan eller ställer mig och demonstrerar som en dåre i grupp mot att vaccinet existerar eller påstår att covid-19 beror på 5G.

         Varför måste allt vara så svart eller vitt hela tiden?

         För egen del tvekar jag då jag tidigare har drabbats av anafylaktisk chock och är orolig över att få det igen. Därav är jag osäker och kommer själv antagligen inte ta det. Det innebär inte att jag inte kan vara tacksam över att andra tar det.

         Jag tror nämligen på både covid och vaccin, till skillnad från motståndarna.

          Just för din skull, och andra som faktiskt inte kan ta vaccinet, så skall vi andra göra det ❤️
          Är så tacksam över att vi har ett vaccin, det är helt fantastiskt! Tvekar inte en sekund.

          Jag satt i ett väntrum med en kvinna som hade drabbats av anafylaktisk chock tidigare, det var inga problem med vaccinet för henne.

          Har du kollat om det inte går?

          Till anonym 14:57. Min man har som du fått samma reaktion tidigare. Han fick ta sitt vaccin där det fanns tillgång till läkare och syrgas. På hälsodeklarationen man fyller i innan vaccinering är det en punkt där man ska ange just det. I samråd med personalen, får man då hjälp till säker vaccinering.

    Jag har nu i tre dagar försökt hitta en ledig tid i Stockholms län. Finns inte.

     Tråkigt att höra. Det fråntar dock inte faktumet att regionen flera gånger gått ut och bett folk att boka för att det funnits så mycket lediga tider tidigare.

      Må så vara, men som du säkert vet så får man bara boka enligt regionens eget åldersintervall. Vilket gör att det inte hjälper mig och andra att det fanns lediga tider tidigare. Nu idag sen ett par dagar tillbaka finns det inte några tider.

      Nu när man sänkt åldersgränsen denna vecka finns inga tider i Sthlm, eftersom egoister som Mona bokat de.

      Stockholmare har ju bokat tid i Sörmland…

   Jag förstår inte en grej. Varför känner ”influensers” ett stort behov av att dela med sig av allt, även saker de vet är inkorrekta och kommer få kritik för?
   Mina vet säkert vad rekommendationerna är men väljer ändå att vaccinera sig, varför skriva det? Gör det som alla normala människor som vaccinerats utan att vädra ut det?

   Är behovet av att synas så mycket viktigare än att få skit? Jävla narcissister hela bunten. Så sjukt!

    Avsaknad av konsekvenstänk?

  Äntligen mer om Mona! Fortsätt så 🙂

  Man kanske skulle starta en fond som ensamstående mamma med tre hemmavarande söner som söker förbannat många jobb, men inte får några. ?

  Finns en familj i Märsta med en hemmavarande mamma som skulle behöva en fond till lösnaglar, löshår, frisörbesök, solariebränna, ”vitaminer”, tvättmedel till offerkoftan och litet till.

   ??? ”vitaminer” ???

   Hahahahha dog lite. Tvättmedel till offerkoftan, så jäkla bra ?

   ??Nu blir jag nyfiken…varför ”vitaminer” skrivet så?
   Vad syftar du på ?

    ”Karameller”.

     Karameller man inte köper på Ica?

      Beror litet på var Ica-butiken ligger.

   Glöm inte nya lakan och pulversås.

    Nänänä pulversåsen sponsras ju av cook along, tillsammans med 5kg bär och 10 liter grädde

   I Siiiigtuna snälla du.

    Odensala BAM BAM BAM blockeliblock.?

   En bastutermometer på minst 135° behövs också. Oklart om det är Kelvin-, Celsius- eller Fahrenheitskalan.

    Termometern ska ju visa bastugrader, ingen annan skala!!!!! ??

     ?

   Filtren som används i sociala medier börjar bli slitna, där kan det behövas nya. Samma sak med emojierna. Kanske också en ny mobil med bättre kamera som inte beskär bilderna i höjd med pannan.

  Skänker aldrig pengar, är med i postkodlotteriet – det räcker.

   Haha, word!

   I have one favorite charity: Me.

   Du menar: ”Skänker aldrig pengar, om jag inte själv har en chans att vinna på det”

  Skulle aldrig skänka pengar till en privatperson som tigger pengar på nätet. Pengar skänker jag till seriösa organisationer eller hjälper människor i min närhet. Ibland några gånger per år åker jag (OBS! Ej under pandemin) till Asien och spenderar mina pengar där de bäst behövs i ett av världens fattigaste länder. ❤❤❤

   Självklart så åker du till Asien för att hjälpa dom fattiga.

    Inget fel med det

   ”Ett av världens fattigaste länder” ligger inte i Asien.

    Förlåt. Glömde Nordkorea. Det är måste vara landet som avses.

    Nu ligger ett av världens fattigaste länder i Asien.

     Ja, skrev ju att jag glömde Nordkorea.

      Även om det inte finns någon data från Nordkorea så det inte går att veta säkert.

    Tråkigt med människor som bara ser sin egen världsbild. Och ett av världens fattigaste länder ligger i Asien. Syftar EJ på Nordkorea.

     Är du rädd för att landet ska bli kränkt om du skriver ut namnet på det?

      Nu vet inte jag vad som menades i orginal inlägget. Men jag gjorde en snabb sökning på Google. Och visst är det korrekt som någon/några skriver att ett av världens fattigaste länder ligger i Asien.

       Nej det stämmer inte. Det fattigaste landet i Asien (vars namn man inte verkar få skriva här, verkar fastna i mod, men börjar på A och slutar på stan) har HDI-RANK 169 och BNP-PPP-rank 167. Hälften av Afrikas länder är fattigare än så.

        Inte lika roligt att semestra i Afrika.

         Haha nä, är väl inte det! ?

         Svenska damer verkar tycka att det är trevligt
         att semestra i Afrika (Gambia).

          Ja, det verkar vara stake i de resorna. ??‍♀️

     Oavsett hur du räknar (HDI eller PPP) så stämmer inte det du säger. Det fattigaste landet i Asien är Afghanistan (HDI-rank 169, BNP-PPP-rank 167). Hälften av Afrikas länder är fattigare. Det är fakta, inte att jag har problem med att bara se min egen världsbild.

     Eller vilket land syftade du på?

      Personen skrev inte världens fattigaste land utan ett av världens fattigaste länder.

       Ja men det stämmer ju inte.

  Nu är jag inte den bästa på att söka på nätet men det borde väl rimligtvis finnas privatterapi som tar landstingskassa? Så man får högkostnadskort? Och det borde väl rimligtvis gå att redovisa vilken klinik som anlitas dvs alla pengar som samlades in ska det finnas kvitton för. Och kan terapi kosta motsvarande belopp för skadeståndet? Observera att jag inte varken misstror eller missunnar dotter hennes terapi utan det sättet man säger sig ha använt pengarna. Men jag misstror starkt alla positiva kommentarer på bloggen som gladeligen säger sig skänka. De borde väl också gå att redovisa att det är riktiga människor bakom som inte Mona/nån väninna skrivit?
  Jättebra att starta en fond för sexuellt utsatta men Mona ska inte hålla i den.

   Jag har sökt till psykiatrin i min kommun. Fick avslag på egenremiss och hänvisades till vårdcentralen där jag fick en tid efter 3 veckor. Även om jag får remiss från VC är det flera månaders väntetid till att ens komma till psykiatrin och därefter 1-2 års väntetid till terapi. Själva terapin går via privat aktör som psykiatrin har avtal med eftersom de själva inte har kapacitet. Så jag förstår dem som söker sig till egenfinansierade aktörer, hade jag haft råd hade jag också gått utanför landstinget men nu får jag lida i åratal innan jag får hjälp.

    Jag gick till min VC, fick en remiss till en privat psykolog och kunde börja mina besök efter en månad.

     En psykolog som har avtal med landstinget vilket gör att kostnaden inte blir för hög? Sen så är det inte så enkelt att bara gå till en psykolog. Det måste även fungera med psykologen, vilket inte är en självklarhet.

      Svar ja. Jag betalade 100 kronor per gång, plus att högkostnadsskyddet kickade in efter ett tag. Och jag kunde byta psykolog om det inte fungerade, men det behövdes inte i mitt fall.

       Om psykolog på privatklinik som inte är kopplade till landstinget kostade 800kr/timme när jag var 14 år, 2003. Så kan man ju bara gissa på vad det kostar idag.

        Om vi räknar med 1000kr/tim och det samlades in 100.000 kr till skadeståndet så ger det terapi i 100 timmar. Dvs t.ex en gång i veckan i nästan 2 år och då varje vecka. Om man då tänker att man får betala varje gång istället för en klumpsumma så kanske man kunde ha använt de insamlade pengarna till skadeståndet och avstått ett inköp/behandling till förmån för dotterns terapi. Eller?

         70000 påstår hon att dotterns terapi har kostat

  Vet att jag tjatar men Mona har själv skrivit i ett inlägg att hon inte uppbär inkomst och slipper skatta.

  Om man som Mona tjänar slantar på att kränga allt från dåligt tillverkade Cashmirsjalar till gräsliga prydnadstuppar försvinner då plikten att skatta?

  Skulle vilja lära mig mer från svindel Mona och samtidigt agera lika käckt..
  Att dela ut mat till hemlösa är beundransvärt. klingar dock falskt då dessa personer blir exploaterade i Universums sfär endast för avledning.

   Ja, svindel och trixa med allt för egen vinning då kan man bo i stort hus i Bromma och ha tjänstebil. Utan att betala skatt. Plus tigga pengar på nätet.

   Det kallas nolltaxerare och det kan man tipsa Skatteverket om. Sök på Nolltaxerare och SVD så finns en artikel.

  När Mona får reda på att det kostar några tusenlappar att starta upp fonden kommer det aldrig att hända. Snåljåp är hennes mellannamn. Kommer aldrig att glömma när hon skulle få ett jobb gjort hemma med nån borrning av nån stenskiva som skulle gå på några tusen lappar och hon var alldeles förtvivlad över det för det skulle ju bara ta en kort stunds arbeta att få det gjort.
  Hon kunde inte förstå hur det kunde vara så ”dyrt”.
  Människan begriper inte att för riktiga jobb krävs det ofta dyra verktyg och maskiner i inköp och en förvärvad kunskap för att kunna utföra jobbet.

  Alla kan ju inte gå den enkla vägen genom att kränga vuxenfilmer som maken eller skit man importerat någonstans ifrån som Mona. Som kan göras utan större kunskaper eller omkostnader. Nä sanna mina ord detta kommer att rinna ut i sanden.

   Förlåt om jag inte förstår men hon ska alltså starta en fond som hon själv ska söka pengar ur? Från sin egen fond då? Och kan fler söka? Varför söker hon inte från de som redan finns? Aaaah just det… det är ju inte samma rovdrift.

   Vill man ha jobbet gjort för en billig peng så får man göra det själv. Man kan inte välja snabbt, billigt och professionellt i ett och samma paket.

    Det där lärde jag mig av farsan som nyvuxen med de första lönepengarna som brände i min plånbok: ”Du kan välja två av följande tre alternativ; snabbt, bra eller billigt. Det alternativ du inte väljer är det du inte får.”

   Kränga vuxenfilmer låter mindre allvarligt än det är; utnyttja olyckliga och trasiga ungdomar till porrindustrin. Vidrigt är vad det är.

   Tror inte att Mona kommer att registrera en fond hos länsstyrelsen. Hon lånar namnet fond för att det ska verka mer trovärdigt och inte vad det egentligen är fråga om, tiggeri. Alltid lurar det nån.

  Jag skulle inte betala en krona till ngt som det inte finns krav på vad pengarna ska gå till och utan insyn. Det är t ex därför jag inte skänker till Vid din sida som inte har 90 konto och där det inte finns någon ekonomisk redovisning eller insyn.

   Nej, men tyvärr verkar svindlar-Monis ha en grupp mindre smarta bloggläsare som naivt sväljer alla hennes uppdiktade historier med hull och hår och verkar mer än villiga att skänka sina pengar till henne. Det är banne mig katastrof! Önskar att hon kunde åka dit för sina svindlerier så att det visslar om det.

    Den sortens fifflande som familjen Lundgren ägnar sig åt är förödande för samhället. Samtidigt som man vill framstå som ädel och god med sin välgörenhet.

  Brukar ni använda Bongs fonder? Vilka isåfall? Tycker kalvfonden och hummerfonden är riktigt bra, inte testat så många av de andra. Missat något?

   Kantarell tycker jag är riktigt bra!

   Gillar kycklingfonden. Snabb kall sås = creme Fresche+ lite fond

   Grönsaksfonden använder jag, den är bra.

   Oxfond till brunsås! HERREGUD vad gott! Testa!

    Brukar använda kalvfonden till det men ska absolut testa!

   Från säker källa har jag hört att i Nockeby är torskfonden populär. Ger lite krydda åt tillvaron. Kan hotta upp även den mest smaklösa soppan. ?????

  En fond startar man väl inte för sin egen vinnings skull, utan då ska ju pengarna samlas in till något annat/någon annan ? Jag skulle kalla det hon gör för en insamling.

   Ska hon starta en fond till sig själv? ?

   och jag kallar det för tiggeri.

  Har alltid undrat, varför finns det ingen fläskfond?

   ??

    Vad är skillnaden mot oxfond, kalvfond eller kycklingfond?

   Har också funderat på det. Känns som att det skulle vara klockrent. Brukar göra egen fläskfond när man ändå kokar tex fläsklägg. Hur fint som helst till massa saker!

  Om man startar en fond, är den en offentlig handling vad pengarna går till då? Jag menar, kan jag som givare, kontrollera så att hon inte gjort ännu ett ingrepp på sin tragiska hals? Eller ännu fler fillers eller botox..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *