Epic fail på Guide Michelin-mat

Bildkälla: Sandra Beijer Blogg

Sandra Beijer och hennes Björn (+ bebis i magen) är och semestrar i Italien.
Följer man Sandra så vet man att hon ofta letar upp och besöker olika krogar och testar mängder av mat, och i det här inlägget har paret bokat bord på hotellets restaurang som har en stjärna i Guide Michelin.
Förväntningarna bör alltså vara rätt höga med tanke på att det bara var 2,651 restauranger i hela världen, som hade minst en stjärna i november 2020, men det blev enligt Sandras inlägg lite av ett magplask på det här stjärnstället.

Det var en meny om nio rätter med wine pairing. Ja, inte vin till mig då men det fattar ni ☺️
Wow, maten var…jätteäcklig.
Menyn skulle vara ligurisk, men de liguriska smakerna måste varit hämtade från typ.. tusen år sen? Knappt något färskt eller i säsong och ingenting med syra. Bara inlagt, torkat och nerkokat i timmar. // Sandra Beijer

Jag har inte för vana att äta på lyxkrogar då jag har mer av en simpel husmanskost utan för många konstiga smaker-typ av gastronomisk preferens, så jag kan inte riktigt ha en åsikt här, men av Sandras kommentarsfält att döma så har flera av hennes läsare varit med om ungefär samma sak, fast på andra stjärnkrogar då.
Vilken besvikelse det måste ha varit? Maten lär väl knappast ha varit gratis på ett sådant här ställe heller?

 

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Man åker ju inte till Italien/Spanien och väntar sig att få god mat. Isåfall går man skylla sig själv.

   Haha va? Det var kanske ett skämt? Italien är ju kända för sin fantastiska mat! Jag har varit där jättemycket, och bara fått helt fantastik mat. Även en liten jäkla vägkrog halar fram de mest fantastiska rätterna!

    Håller med ang Italien, Spanien däremot är jag inte lika impad av.

     Baskien! ALLT är gott ÖVERALLT. Strandbar, familjekrog, finstället. ALLT!

    Förutom Rom. Det är en 99% turisthåla…

     Det finns jättebra restauranger i Rom, men du måste vara påläst eller be en romare om rekommendationer för att veta vilka som är bra, samt vara beredd att betala lite mer.

   Du skojar nu va? Italiens mat är ju världens smakupplevelser.

   Du kanske inte har koll på Italien dem är visst kända för bra Mat. Spanien har jag däremot inte hört jättebra om, iallafall inte så att dem är kända för det.

    Nja Italienska köket är bättre utomlands än i själva Italien. Självklart finns det guldkorn om man vet vart bästa pastan eller pizzan finns men överlag är det ganska känt att Italiensk mat i Italien inte är super.

     Skojar du. Italiensk mat ska ätas i Italien, utomlands förstör de rätterna med konstiga kryddor och för mycket sås.
     I Sverige finns det några få italienska restauranger som håller måttet.

      Några få haha, har du ätit på alla?😁

       Det finns jättefå riktiga italienska restauranger i Sverige (alltså med italiensk mat, ej försvenskad eller anpassad) så det är snabbt gjort att besöka alla i till exempel Stockholm.

       Jag räknar inte till exempel vissa influencer-familjers restauranger då, de är försvenskade.

       Så vilka italienska restauranger tycker du är bra med genuin italiensk mat?

        Adria är bra, L’avventura är bra, Mancini är mycket bra.

         Så tre stycken. Skulle jag säga är rätt så få.

          (Sorry, trodde det var du som skrattade åt att det skulle vara få.)

           Aha, ingen fara 🙂

          Man kan inte säga ”några få i Sverige” om man inte ätit på alla. Några få i Stockholm möjligtvis.

          Fast det klart, glömde att Sverige=Stockholm. Anonym har rätt, det finns några få i Sverige…

    Jag har inte varit i Italien än och vet inte mer om italiensk mat än att det är pizza och pasta där borta. Men vad mer äts där? Fisk och skaldjur? Potatis?
    Tycker även att det mer eller mindre bara är pizza och pasta på italienska restauranger också.😕

     I Italien beror det på vilken region du besöker vilken typ av mat du får. På det stora hela kan man säga att söderut får du medelhavets alla olika fiskar, bläckfiskar och skaldjur, du kan få dessa som pastarätt och du kan få dem i sin egen prakt. Grillade grönsaker av alla sorter är goda tillbehör. Färsk handgjord mozzarella (glöm den du köper i Sverige) med solvarma tomater. Underbart. I resten av landet, beroende på region, finns fantastiskt kött, gnocchi som är en sorts små kroppkakor, lasagne, risotti med olika smaker, svamp eller fisk eller någon av landets alla otroliga ostar. Ja det bara fortsätter. Matrikedomen är oändlig.

      Spännande!
      Planerar för en fotbollsresa till Milano så småningom (inte under pågående pandemi, jag stannar i Sverige), så det ska bli intressant att se vad det finns för god(?) mat då!

       I Milano ska du äta risotto! Det är deras paradrätt, risotto alla milanese (med saffran).
       Milano är långt från havet och närmare alperna, tänk så när du beställer mat så får du färska råvaror som de är experter på.
       Fisk till exempel har ju transporterats långt om den är i Milano och det är inte deras paradgren, klart du kan få god fisk i Milano men i Italien är det ofta bäst att tänka lokalt och lita på att var och en är bäst på den mat de växte upp med!

     Äter lchf och trodde det skulle vara supersvårt i Italien med all pizza och pasta. Men icke, dessa rätter äta mer som typ förrätter / sido rätter och det finns alltid massa ”riktig” mat att beställa.
     Kött, fisk, grönsaker 🙂
     Och så ska det förstås hällas citron på precis allt 🙂

      Åh, det låter gott!

   Jag har ätit vidunderligt god mat i Italien, rena drömmen! Vi åt på samma lilla ställe tre dar i rad för deras rätter och deras vin. Enda gången maten var trist och smaklös var på …. en restaurang med Michelinstjärnor. Så märkligt.

   Jag varit mycket där men gått till enklare matställen och det är jättegod mat.

  Håller den där orsakullan fortfarande på 😂

   Haha oooojaaaaa överallt.
   Sen har hon skrivit invånarnas att hon tycker det är tråkigt när folk inte skriver längre kommentarer i bloggar.
   På hennes blogg skriver iofs någorlunda långa kommentarer som hon sen svarar med såååååå korta svar. Dååååååligt tycker jag.

   Hon o Stronglife skriver överallt. Och bara en massa goja

    Skrivit i sin blogg skulle det stå… inte invånarnas

   Vad menar du nu? Blev så nyfiken.

  Nej, vad ledsamt. Men hur kan det bli så? Michelin ska väl ändå visa på någon typ av smakstandard? Även om enskilda personer såklart kan ogilla vissa rätter/smaker så kan en ju ändå märka om det är ”bra mat” eller inte?

  Jag följer inte sandra beijer så noga, blev förvånad över att bilden hon presenterar i bloggen är så full av status-/pengamarkörer ? Gucciskor, lyxhotell, michelinrestaurang. Trodde hennes grej var att verka relatable och gullig

   Nej hon är överklass personifierad

    Ängslig snarare.

     Ängslig? Hur?

     Ängslig? Hur menar du? Upplever att Elsa B är ängslig, men inte Sandra.

     Skulle nog inte kalla Sandra för ängslig, håller däremot med Kakan om att Elsa Billgren är ängsligheten personifierad.

     Sandra är knappast överklass. Måhända att hennes mamma + styvpappa sitter inne på en del pengar nu, men Sandras mamma har ju jobbat sig upp och var absolut inte rik när Sandra var liten.
     Jag tycker att hon är väldigt tydlig med att hon vet att hon är privilegierad och att alla inte har samma ekonomiska förutsättningar, tycker heller inte att hon skryter speciellt mycket om inköp o.s.v. utan verkar snarare göra väl genomtänkta köp. Dessutom använder hon ju grejerna tills de går sönder till skillnad från andra influencers.
     Säg någon annan som har haft samma t-shirt i 10+ år.

      Hur vet du att Sandras mamma var fattig? Känner du henne? För mig skriker Sandra överklass och det märks även på människorna hon umgås med. Hon har bott utomlands till exempel men hon umgås alltid med vita personer.

       Eh, att bo utomlands har väl inget att göra med om man umgås med vita? Utlandet är fullt av vita!
       Man kan vara född i Sverige och bara umgås med icke-vita.

       Oavsett vilka markörer vi väljer att tala om så KOMMER inte Sandra från Överklass. Påstod heller aldrig att hennes mamma var ”fattig” men hon hade långt ifrån den förmögenhet hon har idag. Detta kan man läsa sig till i artiklar om Anette Beijer om man är intresserad, Sandra har även skrivit en del om detta tidigare så det är ju bara att kolla på bloggen.
       Att bo utomlands eller bara umgås med ”vita personer” är heller inget som utmärker rika människor eller överklass för den delen.

       Herregud…

      Precis, och att vara överklass handlar inte enbart om pengar såsom många tror här. Överklass handlar t ex om utbildning, kulturellt och socialt kapital m.m. Så att alla nyrika influencers är inte överklass hur mycket pengar de än har.

      Ja inte är hon medelklass.

       Nä, hon är klassisk borgare. Vilket är överklass. Spelar ingen som helst roll om hennes mamma startade som vanlig knegare. Familjen har gjort en klassresa, inget fel med det, men så är det. Löjligt av folk att förneka detta.

      Man föds inte alltid in i överklass. Man kan göra klassresor. Det handlar om inkomster, positioner, bostadsområde, att röra sig i vissa finrum. Sandra Beijer kryssar i alla dessa rutor. Hon är överklass oavsett hur länge hon bär sina gucci-skor.

       Nej man kan inte bli överklass…

        Jo det kan man idag som för flera hundra år sedan i Sverige. Det var endast adel man aldrig kunde bli. Präster var/är överklass t.e.x. Borgare och Odalsbönder var överklass då som i dag.

        Märks att du inte förstår svensk klassificering av sociala skikt.

    Hur många gånger ska vi ha samma diskussion under inlägg om Sandra?? Hon är INTE överklass. Hon har pengar ja, hennes familj har pengar ja, men det innebär inte automatiskt att man är överklass. Jeeez, lär er någon gång och sluta sprida felaktigheter.

     Framförallt har vi lärt oss att SB kritiserar man inte utan att bli uppläxad här på BB.

     Du har ju fel. Överklass är ett skikt i samhället, du tänker på adel som man är född in i. SB är definitivt i ett skikt där överklass rör sig.

    Haha, hon är inte överklass (överklass handlar inte om pengar).

     Du säger det för att du inte förstår vad definitionen av överklass är. Allt som är över medelklass är överklass.

      Nej. Räcker inte med pengar för att va överklass… Man blir inte det på en generation liksom.

       Umm jo? Du blandar ju ihop adel och klasser. Begreppet klassresa uppåt eller neråt beskriver en verklighet. Får man mer inflytande och pengar så gör man en klassresa uppåt. Tappar man pengar och inflytande så går det nedåt.

        Nej, inte adel. Kulturellt och socialt kapital, hur man för sig och vad man vet etc.

  Det är väl inget som säger att man tycker om maten bara för att det är en Guide-Michelin restaurang.

   Korrekt, Anonym.I synnerhet inte lokala delikatesser. Även om surströmming älskas i Jämtland (min mormor är jämtska) och räknas av många som en delikatess så kan jag för mitt liv inte ät det!

  Hade ett ex som alltid skulle gå på de finaste krogarna och restaurangerna. Svindyrt och man blev typ aldrig mätt. Ofta var det finare än gott också.

  Jag har gått på restauranger som är med i Michelinguiden och anser att maten mer är en upplevelse än att man ska bli mätt. 🤷🏼‍♀️ Tillslut så blir man det ändå pga många smårätter.

   Nu var det inte mätt som det handlade om. Det handlade om att maten var trist smakmässigt.

  Kan det vara så att graviditeten påverkar smaklökarna lite? Så var det för mig

  Varför åker man på utomlandssemester i pandemi? Speciellt när man är gravid och i riskgrupp. Blir så irriterad på människor som tror att pandemin är över bara för att restriktionerna lättat. Man förvånas verkligen aldrig av människans idioti.

   Hon är väl vaccinerad eftersom hon är gravid. Dessutom är det ok att resa så förstår inte riktigt problemet

    I och med att restriktionerna inte till fullo hävts så antar jag att det inte är ok. Har inte hört att Tegnell har uppmanat till det. Så himla onödigt att utsätta sig själv och andra för fara. Kanske särskilt när man är influencer och influerar andra till samma beteende.

     Ja om du menar Folkhälsomyndigheterna så uppmanar de inte till mer än att man ”ska hålla sig välinformerad om vad som gäller” och att man ska ta reda på vad som gäller på respektive resmål samt skydda sig själv och andra.

     Kan faktiskt inte se att de avråder från resor här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-planerar-att-resa/

     Jag tänker att jag faktiskt inte förstår problematiken om de följer alla restriktioner och rekommendationer. Each to their own.

     Haha, som att Tegnell eller fhm någonsin kommer uppmana oss att resa 😂

    Om du inte förstår problemet får det stå för dig. Hon har fått en spruta och har inte fullgott skydd. Hon kan fortfarande bli smittad och kan därmed även smitta andra.

   Det är väl bra så har vi andra som bara sitter hemma något att gnälla på. Jag vet inte ni, men hemma i min lägenhet händer inte mycket att uppröras över annars.

  Såg Yogagirls story på när dom åkte båt allihop. Barn och vuxna och INGEN har flytväst på sig. Har sett fler som inte använder det, varken på sina barn eller på sig själva.
  Är det liksom inne att vara ansvarslös och dum i huvudet? Är det nån tävling i vem som kan ”vara mest chill och härlig”?

   Utomlands är det sällan man ser flytväst överhuvudtaget, hon har väl bott utomlands i hur många år som helst och kommit bort från det svenska tänket. Säger inte att det är rätt, men det är lätt hänt efter många år att man börjar göra som folk i det nya landet gör.

    Håller med, känns mest som det är vi i Sverige (andra närliggande länder?) Som har så mkt hjälm, barnbilstol upp i åldrarna, säkerhetsbälte osv (jag tycker det är bra, men vet också att när jag är utomlands är det lätt att man bara gör som alla andra)

   När vi åker båt får dem vuxna välja själva om dem vill ha flytväst, alla barn och hundar SKA dock har flytväst.

  Eftersom alla som är missnöjda verkar vara det när dem ätit maten i ursprungslandet, är min spontan tanke att dem kanske är vana vid en variant som är ändrar för att passa europiska/amerikanska smaklökar, så när man åker till ursprungslandet och får smaka på originalet så smakar det inte som man är van vid.

   Ja exakt, det tror jag också. Vi som växt upp/bott länge i Italien däremot klarar inte av ”utlandsvarianten”.

   Det är lite som om man var i typ Tyskland och beställde Toast Skagen på en svensk restaurang, och fick en skiva rökt lax mitt över toasten för att tyskarna tänker att ”det är ju typiskt svenskt med rökt lax så nu är det ju ännu bättre”.
   Så är många italienska rätter utomlands, de häller parmesan på allt, har pesto på brödet, origano i tomatsåsen och gud vet vilka mer påhitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *