Att prata med barn om skönhetsoperationer

Fråga: Skulle vara intressant att veta vad/hur du berättat om operationen för barnen. Har du sagt till dom rakt ut att du opererar om tuttarna? Har dom undrat nåt och ställt frågor och vad har du då svarat? ”Mamma ska opereras för mamma tycker hennes tuttar är fula” får jag liksom upp i huvudet 😅 Skulle aldrig kunna säga så till mina barn eftersom man inte vill föra över skeva ideal. Så min fråga är genuin: Hur har du pratat med barnen kring din operation? Tänker att de ju har erfarenhet av Jolies operation som är nödvändig för att hon ska må bra. Men din operation var ju långt ifrån det syftet. Har de varit oroliga? GabJoss svar: Jag har berättat att mamma fick problem med magen efter att dom hade bott i magen och att dom har hjälpt mamma att sy ihop den igen. Och så har jag berättat att mammas bröst förändrades mycket efter att dom hade ätit på brösten två år per barn och att mamma ville återställa hur det kändes innan dom. Vi har pratat mycket om att kroppen förändras när man har en bebis i magen och ibland kan man få ont i magen, ont i snippan eller vad det nu kan vara. Barnen är så små och dom förstår inte olika syften med olika operationer men jag ville ändå att dom skulle veta om det och vara transparent. Jolie tycker att det är kul att mamma också har opererat sig och nu kan vi prata tillsammans om hur det kändes att ”sova” på sjukhuset (narkosen), om hur sår/ärr känns osv. Det behöver inte vara så dramatiskt eller en stor grej men samtidigt är det viktigt för mig med att vara öppen med barnen om allt som händer 🙂 dom har absolut inte varit oroliga. Allt handlar ju om hur man lägger fram saker och vad man säger tänker jag. Kram kram <3
Bildkälla: Gabriella Joss blogg

Hur pratar man egentligen med barn om skönhetsoperationer? Eller fillers? Och botox?
Gabriella Joss har svarat på en kommentar om saken, där hon berättar om hur hon pratat med sina barn.
Vad säger man? Behöver man säga så mycket? Bör man uppmärksamma saken och sitta ner och prata, eller ska man låtsas som det regnar?
Bör man behandla det på samma sätt som en ny frisyr eller hårfärg?
”Jag tycker det är snyggare så här…” typ och sedan inget mer?

Jag har faktiskt ingen aning och har heller aldrig varit i en liknande situation, så jag kan varken säga bu eller bä här. 
(Ja, stoppa pressarna – ett ämne där Bloggbevakning varken har pekpinnar eller rekommendationer. att strössla omkring sig ) 🙂

På den här sidan så diskuteras just det här – om hur man pratar med barn om skönhetsoperationer, närmare bestämt en bröstförstoring. 
Personen som skriver nojar mest över hur hon ska kunna säga till sina döttrar att de ska vara nöjda med sig själva om mamman själv opererat sig för att hon inte var nöjd med sina bröst. frown
Den där ÄR väl det svåraste att förhålla sig till. Jag tycker att vuxna människor får göra vad de vill med sina egna kroppar, samtidigt som jag önskar att fler var nöjda med sig själva, precis som de är och utan att behöva plastikkirurgi eller liknande.
En något ambivalent situation alltså.

Hur tänker ni om det här?

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har man gjort en bröstförstoring kan man väl inte säga till sina barn att alla är fina som de är. Då får man ju vara ärlig och säga att för mig är det finare med stora fasta bröst och jag har opererat mina så att de blev finare.

  Jag förstår inte ens problemet?

  Jag har aldrig opererat mig eller gjort fillers, det är jag öppen med. De som opererat sig måste ju vara lika öppna med det och att de tycker det är finare när man fixat sig.

   Nej jag tycker inte att man måste vara öppen mot små barn att man har opererat sina bröst. Det kan man berätta när barnen är vuxna i så fall.

    (Nej jag har själv inte gjort ingrepp)

    Det är ju bra att prata om det i tid. Förklara för barnen varför mamma inte liknar sina barn.

     Brösten behöver man knappast förklara med operation varför de inte liknar barnens…..

     Men va 😂 Vadå inte liknar sina barn? Min mamma är inte opererad, hon ser inte ut som nåt av sina fyra barn. Vi barn är heller inte opererade.

     Det är en bröstoperation. Thats it.

     Så ett barn behöver ha stenkoll på mammas tuttar? Tror jag inte.

     Ni som kör med den här grejen att barnen inte alls kommer likna sin förälder pga någon operation. Både ni och vi vet att det är en grov överdrift så ni kan sluta med det nu.

     Haha, läste:
     ”Förklara för barnen varför mamma inte likear sina barn”
     För det verkar ju lite på hennes förklaring som att hon inte riktigt gillar sina barn, eftersom de förstört hennes kropp genom att ”bo i magen” och ”äta på hennes bröst”.

     Du ska nog göra betydligt mer än att operera bröst och ta bort någon rynka för att dina barn ska fråga varför de inte liknar dig.

    Vuxna?? Mitt 8-åriga barnbarn sa till mig nyligen: ”Farmor, du har väl alltid haft små bröst från början?”
    Även små barn är medvetna om att det finns människor som förändrar sitt utseende för att de inte är nöjda med sitt naturliga utseende.
    Vad jag svarade? Jag sa ”ja” och sen fortsatte vi att spela Labyrinth. Jag hoppas innerligt att han växer upp till en ung man som uppskattar en god självkänsla och sund utstrålning hos andra människor, före något annat.

     Vad har det med saken att göra? Man behöver inte berätta för barnet att man opererat brösten bara för att de frågar om hur ens bröst ser ut. Man behöver inte ljuga heller.

     Min dotter frågade varför jag är tjockare än hennes pappa. Ska jag berätta för henne att jag bantar bara för det?

      Nu förstår jag inte, jag är inte opererad!

     Varför ska barn tampas med vuxenfrågor? Ja, självklart om de frågar behöver man ju inte ljuga, men man behöver inte heller ge dem en massa info de inte behöver för sin ålder.

     Det finns mängder av saker vuxna gör som inte bör förmedlas till barn.

   Det går utmärkt att inte berätta sånt alls är jag säker på, och istället svara ärligt sen om barnen frågar som äldre.

   Varför ska man sätta sig ner med en liten och tala om massa saker de ändå inte kan greppa, vad ska ett barn vinna med den informationen?
   Känns mer som att det är den vuxna som isf vill lassa ur sina egna komplex på nån som är tvungen att lyssna.

    Exakt!! ”Det man inte vet lider man inte av”. Tycker inte barn behöver veta om skönhetsoperationer. Tycker väl inte barn behöver veta exakt allt en vuxen gör 😬

    Fast helt plötsligt kommer mamma hem med stora meloner… xD hahah!

     Eller inte.
     Jag gjorde mina bröst innan jag fick barn, har tonårstjej nu. Finns noll orsak att säga något om det, hade jag börjat prata om det hade hon bara suckat o tyckt jag var pinsam och mer än hon vill veta om sin mamma.
     Och på vilket sätt hade det hjälpt ens, jag har typ d kupa nu som efter två ammande barn och 20 år är småhäninga på ett rätt normalt sätt, inte små visst men inte skapar det komplex varken hos henne eller hennes kompisar.
     Då tränar hon nu, tänker på vad hon äter osv, kroppsmedveten som alla tonårstjejer men sin mammas bröst är verkligen inget hon bryr sig det minsta om!
     Jag har alltid varit noga med att överföra sunda värderingar hemifrån, vilket jag tycker det är att inte prata om och normalisera operationer.
     Sen vet hon att jag gör botox för att jag vill se fräschare o piggare ut, vilket hon inte fäst sig vid utan mer tycker att jaha ointressant.
     Så förminska inte tonårstjejer och deras förmåga att tänka och sortera saker.

      (Till Ale)

   Alltså, en del av mig känner att det är bättre att bara vara tyst än att säga ”kag vill ha det som innan jag fick dig”, risken finns att barnet tar skulden på sig för att ha ”förstört” sin mammas kropp med all den där informationen? ”När du bodde i mammas mage så förstördes den”….
   Om man nu ska tala med sina barn så vänta tills de ens kan greppa den informationen.

    Ja, verkligen! De kanske också tror att andra som inte opererar magen och brösten efter barn gör något fel.

   Måste man verkligen vara öppen med allt man gjort? Inför bara barnen (från vilken ålder?) eller inför exakt alla?

    Näää det tycker jag verkligen inte 😂 Äh man gör vad man vill med sin kropp. Det är bara ett par bröst.

   Jag är 0% lik min pappa i utseendet. Bör jag be honom berätta om alla operationer han måste ha gjort nu?🤔

    Skulle vara svar till Med lite högre upp…

    JA!! Fråga och återkom med svar tack 😂

    Du bör kanske kolla vem som var brevbärare året innan du föddes.

     Så du tror på allvar att man har samma utseende som bägge sina föräldrar? Om ens näsa inte är lik mammans så har hon opererat sig. Och har man inte pappans ansiktsdrag så är han inte pappan. Rimligt..

     Va? Brukar det inte vara rörmokaren? Han måste ju ändå komma in för sitt ärende, medan brevbäraren på sin höjd kommer in på uppfarten. (Antar att vederbörande bor i hus. Vid lägenhet appliceras helt andra brevbärare-parametrar)

   Nu är det inte så att ALLA som opererar sina bröst gör det för att de tycker att det är finare med stora fasta bröst rent generellt. Vissa som opererar sig gör inte ens stora bröst, utan större än vad de hade. Jag har gjort mina tuttar 10 år innan jag fick barn och jag kommer att vara öppen med det, men inte med orden att jag skulle anse att silikonbröst är finare än andras. Man kan prata om den andra delen, självkänsla, självbild och normer i samhället.

  Jag tänkte förstora brösten när mina döttrar var 8 och 13 men gjorde dom först 10 år senare. Tänkte att det gick att prata med dom lättare då 😏

  Här lägger hon ju ”skulden” på sina barn! DE har orsakat problem med magen och DERAS ammande har gjort brösten fula. Är allt deras fel?

   Ja, det blir ju underligt vinklat. Isåfall får bara de som fött och ammat operera sig?
   Fillers och botox går bort då eftersom graviditet och förlossning inte syns på näsa/kindben/panna/läppar?

   Exakt vad jag tänkte!

   Tänkte också precis på det. Blir ju väldigt direkt sagt till barnen att det är pga att hon fick dem som hon gör det.

    Vi fyra syskon älskade allihop mammas mjuka, sköna mage med gamla bristningar på. Den va ju hennes liksom. ❤

    Hon sa bara att den såg ut så för att vi hade varit där inne, men aldrig ett enda ord om att hon mådde dåligt över det eller ville ändra på det.
    För henne var det värt att ha lite ärr på kroppen efter att ha fått FYRA underbara små mirakel.
    Så BORDE alla känna.

     Eller hur! Det var samma sak med min mamma. ❤

     Vänta tills du fått 4 egna barn och magen ser ut som ett russin snippan är sladdrig och brösten ser ut som upp och ner vända glasstrutar. Man älskar inte sina barn mindre för att man vill se ut som man gjorde innan graviditet.

      Men man behöver inte tala om för barnen att det minsann är deras fel att mamma ser så illa ut att hon måste opereras.

      Det är väl ändå ett val man gör, att föda 4 barn. Jag tänker att om kroppen förändras till det sämre efter 2 så kanske man kan sluta föröka sig? Annars kan man också fortsätta, operera sig och göra det helt uppenbart att man inte ens försöker motverka dom skadliga skönhetsidealen som påverkar barn och andra vuxna negativt.

      ”man vill se ut som man gjorde innan graviditet”

      Som när man var 34, 27, 18 eller kanske 12 år? Eller var stoppar det? Vilken tid har man sin ”riktiga” kropp, som sedan måste ”återställas” vid minsta föändring?
      Så bisarr idé.

     Men om man inte haft mirakel i magen och ändå ser ut så, så kan man ju förstå att någon vill åtgärda det.

     Fast genom att säga att ni varit där inne så på hon ju skulden på er. Hon hade bara kunnat säga att alla magar ser olika ut och att det är så hennes ser ut.

      Vilken skuld?

      Det var bara ett konstaterande att magen såg ut så för att vi hade varit där inne.

     Fast du kan ju inte bestämma vad andra ”borde” känna. Det är helt ok att vilja förändra något man inte trivs med. Finns inga rätt eller fel.

   Tänkte på detta med! Gud va hemskt att ens säga så till sina barn!! Bättre att inte säga något alls då tycker jag!

   Men JAAAAA exakt!!! Mamma fick problem efter att ni hade bott i magen?? Mammas bröst förändrades mycket efter att ni hade ätit på dem???!!! Whhhhhaaaaaat!!! Herregud, vilket jävla skämt?! Människan säger att barnen orsakat allt detta. Börja lägga undan pengar för terapi redan nu vettja. Jisses.
   Om det nu är så himla fine att ändra och skära i allt, så säg det på en gång då. Jag trivdes inte med mina bröst så jag opererade dem osv…
   Sån jävla dubbelmoral här. Dubbelmoral personifierat.

   Kollade in på Paow´s insta. Där hon nu gjort implantat i rumpan. Det var en kvinna som skrev att hon undrade hur vi kan hylla sånt här, med all rätt. Jäklar va skit hon fick.
   Paow skrev ett ganska mästrande svar tillbaka.
   men, den kvinnan har ju opererat allt? Det kan inte vara sunt förnuft som gör att man håller på så? Det finns inget självälskande i henne. Hon älskar ”perfektion” inte sig själv. Opererat magmuskler, implantat i rumpan, fettsugit magen, injektioner i ansiktet, filat ner sina gaddar och fått en jäkla brygga i munnen som ser ut som löständer (det blir för stort liksom) och är kritvitt.
   Hela den kvinnan är ju fake? Det enda jag ser iom det, är att man vill vara något man inte är och det känns så himla trasigt. Verkligen trasig inombords. Tänk va mycket kul hon kunnat haft för de pengarna hon lagt ner på det. Visst det mesta är spons, men ändå.
   Är sååå nöjd att jag växte upp på 70-talet och inte nu. Där kan vi snacka tacksamhet 🙂
   Jag är absolut inte avis..jag skulle aldrig vilja se så plastig ut som hon gör.
   Å hur Katrin Z raljerade om botox och hela baletten i deras näst sista podd..och my good. Jag är 48 år, ser ut som 30-35 enligt väldigt många. Kanske bra gener, vad vet jag. Men som Katrin gick på om det, så blev jag ledsen av vad hon skickar ut till andra människor. Inte klokt vart det här dragit iväg.
   Visst kanske man vill fixa till en sned näsa, om man nu har det, men att korrigera varenda del på sin kropp, då kan man inte må ngt vidare och då har man lätt fel ideal.

    Ni läser in alldeles för mkt. Jeeesus

   Verkligen. Och som att bädda för att dottern inte kommer vilja amma sina barn mm. Föräldrar som opar sig är duktiga på att sprida komplexen ner till sina barn sen.
   När den person man ser upp mest till visar att hen inte duger, hur ska man då som liten känna att man duger själv?

   Fixade mina acneärr som yngre, har aldrig ens tänkt att berätta det för mina barn.

   Ja, det hon säger är ju ”ni har förstört mammas kropp så nu måste mamma gå igenom flera stora och allvarliga operationer med lång återhämtningstid och ha jäteont pga er.” Stackars ungar som skuldbeläggs bara för att de föddas, fattar hon inte att sånt biter sig fast och stannar kvar i barnets psyke?

    Nej det är inte det hon säger. Det är det vi vuxna tolkar in i det hon säger.

   ”Skulden” Haha lovar att dom kommer sova gott om natten och få kärleken dom behöver från sin mamma. Herregud , barn överlever. Sen är de ju sanning, de va ju för att dom bodde i magen som hennes kropp förändras

    Ja jag tror inte att barn kommer behöva terapi för att en mamma opererar brösten och förklarar vad amning gör med bröst.

    Nu måste även jag använda ordet jag hatar… snöflingor.

    Absolut att förändringen hos kroppen kan tillskrivas graviditeten. Men därmed inte sagt att mamman måste operera sig. Det är ju ett aktivt val som hon gjort för att hon inte var nöjd med hur kroppen såg ut. Så ”sanningen” är väl helt enkelt att hon opererade sig för att hon ville. Inte för att graviditeten tvingade henne till det.

   Varför ska det alltid vara så synd om barnen? När jag var liten sa min mamma att hon hade så fula bristningar på magen efter graviditeterna, jag kände inte för en sekund att hon anklagade mig eller att jag behövde känna någon slags skuld. Jag är rätt övertygad om att barn som växer upp i en välfungerande och trygg familj (vilket jag tror vi kan räkna med att Gabjoss barn gör) inte tänker i de banorna. Många barn, förmodligen även J&J, känner en villkorslös kärlek från sin förälder och känner inte att de behöver ta ansvar för sina föräldrars känslor eller liv. Jag tror inte man drar slutsatsen att man gjort något fel om inte mamma eller pappa skäller på en. Om Gabjoss snällt förklarat för dem att mamma har ont i magen efter hon fött barn, tvivlar jag starkt på att barnet känner att det är deras fel, eller ens ett fel alls… Små barn analyserar inte samband på det viset.

  Jag undrar vad Kardashians kommer säga till sina barn i och med att de inte är det minsta lika sina mammor pga att mammorna opererat precis allt som går att operera.
  De barnen lär ju lägga sig under kniven så fort de får chansen. 🙁

   Ja gud vilket trauma det måste vara att inte vara lik sin mamma!

  Nä man får nog föregå med ett gott exempel helt enkelt och leva som man lär.

  Jag anser inte att man ÄR nöjd med sin kropp om man gör ingrepp. Det är jag säker på att barnen förstår också.

  Det finns barn som får ätstörningar pga att deras mammor bara pratat om vikt, mat, kalorier, osv. Så jag tror många borde se över sin egen situation och mående.

   min morsa har jojo bantat hela mitt liv. vem tror ni har problem med vikt? satt senast idag på toaletten och tänkte ”jag ser ganska smal ut fast att jag nästan är överviktig. USCH

   Ja, så enkelt är det. Antingen väljer att man påverka sina barn med dessa ideal att det är mycket viktigt att vara kn-lbar, ännu mer än vad samhället ändå gör, eller så låter man bli.

  Så hon ”förklarar” sina skönhetsoperationer genom att skuldbelägga barnen?!?
  Att en mage det bott bebisar i blir fel och ful, och att bröst som ammats med behöver ”återställas”?
  Och det skulle liksom vara en skonsam variant av förklaring?
  Det är ju sjukt!

   Fast anledningen att hon opererat magen är ju för att hon vill slippa smärta i eventuella framtida graviditet?? Hon skriver ju ingenstans att hennes mage är ful, utan hon fick ett navelbråck som kommer påverka henne om hon blir gravid igen! Hon säger ingenstans att den är ful för att barnen har legat där? Herregud jag blir mörkrädd av alla människor här inne😂 hoppas ingen av er har barn, som i framtiden får reda på att deras föräldrar sitter och snackar skit och trycker ner andra på internet. DET skulle iallafall skada mig betydligt mer än om min mamma hade operera brösten 🥱

  Men att säga att tuttarna är förstörda pga av barn…hur bra är det ur föräldraperspektiv? kan man inte vara mer praktiskt ”det händer mycket med kroppen…” etc etc.

   Tror ju knappast hon sa det på det viset.

    Hon skriver ju det för att dom har legat i hennes mage.

  Jag undrar mer vad man säger om man förändrat sig så totalt som t ex Rebecca Stella. Hennes barn lär ju ha svårt att känna igen henne på gamla bilder och om man då råkar likna mamman innan alla operationer så blir det ju lite svårt för mamman att säga till barnet att du är vacker som du är.

   Ja. Jag känner en mamma som opererat näsan. Dottern har lika stor näsa som mamman hade innan operationen. Mamman säger utan problem ”jag betalar din näsoperation när du blir stor nog”. Det är iallafall ärligt, hon hymlar inte med något snack om att ”alla är fina som de är” för det tycker ju inte hon.

    Wow. Hoppas hon betalar för framtida terapi också.

    Detta är skevt. Är flertalet i min hemstad som fått bröstoperation i present när dom fyllt 18 av sina föräldrar

     Linn ahlborg opererade brösten innan 18 års ålder och det måste föräldrarna godkänna

     🤮

    Jag har knäckt min näsa flera gånger så jag har fått en bulle på den. Jag har blivit kallad ”hon med näsan” och folk tror att jag är jude och/eller invandrare pga det. Alltså ENBART pga min näsa, som att etniciteten skulle sitta i den.

    Jag har hatat min näsa sen jag var liten och först insåg att den var annorlunda men jag börjar ändå känna att det är okej. Jag kan inte ta bilder i profil och folk får tro vad de vill. Ro i sinnet är viktigast och skulle jag operera den skulle jag dels bli fattig och dels skulle jag garanterat få komplikationer. Det är inte värt det, framförallt inte när acceptans är gratis och komplikationsfritt.

     Fast ang näsan så går mycket att fixa med fillers. Bra att vara nöjd med sig själv men den möjligheten finns.

      Mm, för att låta någon spruta in gift mellan ögonen med några månaders mellanrum för resten av mitt liv känns ju som ett bra och billigt alternativ, eller? Nej, jag lever med min bulle, min syn och mina pengar istället. 🙂

       go go! // opererad näsa som faktiskt ångrar sig

    Men det är ju också sjukt. Så sätter hon såna idéer i barnet att hon absolut inte ska vara nöjd med hur hon ser ut naturligt.

     Men sånt förstår ju dottern ändå. Det är ju bättre att vara ärlig och säga att man tycker en liten näsa är finare. Vad blir det annars för konstigt budskap? Jag opererade min stora näsa men du ska vara nöjd med din stora näsa?

      Tycker ändå att det är bättre att inte säga nåt alls! Frågar dottern själv sen kan man vara ärlig, men helt onödigt att ta upp ändå.
      Det är ingen lögn att inte säga nåt om privata ingrepp, och säkert bättre för barnet att leva i ovetskap så länge som det går.

       Håller helt med.

       Precis som att man kan räkna kalorier och undvika socker utan att detaljerat berätta det för dottern. Man behöver inte berätta allt för barnen. Och det betyder inte att man ljuger. Barn behöver inte veta allt som hör vuxenvärlden till.

      Så du tänker det var helt rätt av min mamma att säga till mig som 5-åring ”Du är tjock, jag ska lära dig att banta” istället för att ”ljuga” och säga jag var fin som jag var?

       Nej jag personligen tycker inte detta. Det jag menar är att alla som hysteriskt hävdar att det är fint och bra att de opererar sig och sprutar in gift borde i konsekvensens namn inte ha några problem med om deras barn vill göra samma sak.

  Så sjukt att skuldbelägga barnen ”Ni gjorde så mammas mage och bröst blev fula”. Oavsett om hon idag kallar det problem för att få det att låta som något medicinskt nödvändigt så kommer de ju haja att det var skönhetsoperationer så snart de blir äldre.

  Gjorde bröstförstoring innan jag fick barn 21år gammal (något jag ångrar idag), de är idag 10 och 13år gamla.
  Berättade för dem för ca 2år sedan. Förklarade att jag vantrivdes med min kropp, kände mig okvinnlig, och därför gjorde jag det. Även om de blev fina så blev jag inte mer nöjd med mig själv, hade aldrig gjort det igen och inom kort ska jag faktiskt plocka ut dem.
  Så jag har varit väldigt ärlig med barnen om varför jag gjorde det.

  Okej first off att hon säger till sina barn att det är p.g.a DOM hon opererat sin mage och bröst????? Nej. Bara nej nej nej. Det är ju som bäddat för att speciellt hennes dotter ska växa upp och tänka ”kroppen förstörs av att få barn” vilket den ju inte gör, utan den förändras precis som den även gör även om man inte får barn. Gabriella känns som en person som nog hade kunnat operera sig ändå, så förstår verkligen inte hur hon kan skylla på barnen? Riktigt dålig stil och ärligt talat dåligt föräldraskap. Ja, jag sa det!

  Nåja, hoppas hon inte blir alltför chockad den dagen dottern berättar om hur hon lagt sig under kniven för att skära i sin (o) perfekta kropp.

  Asså vad är det eg som hon behöver fixa? På bilder putar hon ju både med rejäla tuttar å rumpa hela tiden. Har svårt tro de är så ”förstörda”?
  Sorgligt dock när man har små barn och utseendet är så viktigt att man kan riskera allt.. Som hon jocelyn cano som dog på op-bordet och lämnade sina små mamma-lösa.

   Ja detta också, så så mycket! Hur riskerar du som förälder att dö eller skadas av ett rent ut sagt onödigt ingrepp?

    För dig är det onödigt, för en annan inte.

   Tror dock hon använder rejäl push-up bh

   Har du inte sett hennes bröst nakna, så tycker jag inte du bör kommentera dom. Det borde du iof inte göra öht. Ändrar mig. Om hennes bröst inte sitter på din kropp – så har du inget att säga.

  Jösses, är väl bara säga att om man verkligen vill fixa till ngt så tänker man över det, kollar upp risker och hittar en seriös, duktig och utbildad utförare. Ser det lite som renovering och det gör man som man vill med. Gillar slitna hus men renoverad kropp;)

  Ja, det här var verkligen ”Mamma måste sövas och opereras för att ni har förstört min kropp”. Varför är det så svårt för vissa att acceptera att kroppen förändras av allt den går igenom under ett liv, och att det inte är något fel?

   Haha ja det där är ju lite roligt. Att den förändras är ju det som är det NATURLIGA.

   Varför är det så svårt för vissa att acceptera att alla tycker tänker och känner olika? Varför är det så svårt att acceptera att just dina åsikter inte är det rätta? Varför är det så svårt att acceptera att en helt okänd människa väljer att ändra något på sin kropp? Du ser, alla har olika saker som man tycker är svårt att acceptera☺️

  Alltså det här att så många säger att de opererar ina bröst för att återställa dom till sitt ”naturliga” utseende efter de fått barn och ammat, newsflash, brösten ändras med ålder oavsett om du fått barn eller inte.
  Eller kanske inte för alla, men jag är 36 och mina bröst ser inte ut som de gjorde när jag var 25, detta utan graviditet. Blir så irriterad över att höra ”det blir så naturligt, de ser ut som innan”. Det är INTE naturligt att kroppen ser ut som för x antal år sedan! Det naturliga måste väl vara så som kroppen blir?
  Vill man operera sig, FINE, men säg inte att det är ett ”naturligt” resultat.

   Japp, åldrande är faktiskt en del av livet och hur mycket silikon, fillers och botox man än kör in i sin kropp så kommer man till sist att ha åldrats! När ska t.ex. Paow acceptera sitt utseende och att hon inte kan se ut som en 19-årig barbie hela livet? När hon är 80 och silikonet har börjat glida ner i fötterna?

    Det är så fruktansvärt sorgligt att det ska behöva vara såhär. Snälla säg en kvinna 40-plussare i instagram-Stockholm som inte har fejkbröst och som man kan ha som förebild.

    Ja, undra hur allt ser ut när de blir gamla. Tänk de vita stora tänderna på en gammal person, eller röven🙂

    Och jag undrar hur det blir vid jordbegravning 🧐 räknas silikonet som en del av kroppen som ska tillåtas förmultna i jorden?
    Kanske inte är några problem vid kremering. Men hade varit intressant att höra hur många kilo (ton) silikon som grävs ner kommande årtionden 🤓
    Eller är det en självklarhet att implantat plockas ut? Jag försökte Googla men hittade ingenting. Upplys mig någon som vet!

    Fick en visning av ett krematorie en gång, metaller man har inopererat blir kvar och kan plockas ut askan och gå till materialåtervinning ♻️🌍💚

   Samma här. Vid 16 hade jag 65E-bröst som dock redan hade börjat bli (eller snarare alltid varit sedan de började existera vid 10 års ålder) lite hängiga (minns det var en bloggetska som var 18 som fött barn och ville operera sina bröst pga att de blivit hängiga, och de såg ut exakt som mina, tror stora bröst är hängigare än små bara? Vid 26 så var de 65D och nu vid 30 65C.har gått upp 5kg sen jag var 16 och inte så mycket annat har hänt. Tror det kan bli så att fettet placerar sig annorlunda över tid. Är säkert hormonstyrt. Fick mycket mer torr hud vid 25 också, så jag tänker att hormonerna ändras.

   Stör mig också på detta

  Det som blir mest tröttsamt är att det bara är graviditet och amning som är en ”okej” anledning till att kroppen förändras och att någon vill återställa. Det är okej att vara tjock om det är efter en graviditet, hängbröst är okej om man ammat, osv. Kan vi sluta ursäkta hur våra kroppar ser ut? Jag har haft hängbröst sedan jag fick bröst. Kan liksom inte försvara dom med att de gett mat åt en bebis.

   Håller helt med! Om man inte har fött barn så förväntas man visst se ut som Megan Fox hela livet?! Så dumt vi har fan alla skavanker och det gör oss mänskliga.

    Vi som aldrig varit särskilt snygga har nog lättare att acceptera att kroppen förändras.
    Jag har alltid fått mina kickar av annat än utseenderelaterade saker, så jag har liksom inget att sakna när jag blir äldre och fulare.

    Man förstår ju sådana som levt sina liv som ”fascinerande skönhet” eller ”sexig sportig tjej” att det blir tomt sedan när folk slutar tappa andan av deras utseende.

  Jag tycker det låter som om hon säger till sina barn att när man varit gravid så behöver man en renovering efteråt för att fortsätta vara fin? Det är ju så skevt för man märker hur hårt detta slår mot kvinnor. Kvinnor måste renovera kroppen p.g.a. graviditet och åldrande, medan män kan slappna av med sina svullna magar, skallighet och kulor som hänger till knäna… Kollade nyligen på ”princess glitterhead” på instagram som har opererat in stora bröst, tränar massor, sminkar sig till oigenkännlighet och har löshår och löständer (ja jag förstår absolut att löständerna har en funktion!). Men hennes man?! Helt ur form med skabbigt skägg och fula kläder. Så hon har piffat upp sitt utseende för säkert en halv miljon kronor medan maken har typ vad? Borstat tänderna? Tagit en dusch? Börjar man tänka på det så märker man hur otroligt ojämlikt det fortfarande är vad gäller utseendehets mellan män och kvinnor.

   Det är ju en intressant skillnad när man tänker på det.
   Dock undrar jag ifall killarna tar det så lätt som man tror. Typ vikt, hår, hud och att ha något drag som inte är idealet. Skillnaden är att det inte finns accepterade saker att göra åt det…

    Fast det finns ju det? Man kan färga hår och skägg, man kan göra hårtransplantation, fillers och botox mot rynkor… Men i princip ingen gör det för männen kommer undan med att åldras.

     Nja hur accepterat är det egentligen om en heteroman börjar göra fillers och operationer för att se bra ut?
     Inte särskilt accepterat alls!
     Om en heteroman med dålig hy använder foundation och puder, hur manlig tycker omgivningen han är då?

      Nej och här blir det ju en fråga om vad som är hönan och ägget… Kvinnor har i så många år piffat upp sig med smink och högklackat, så då är steget inte så stort till fillers och till operationer o.s.v. Män har alltid accepterats för sitt utseende, och även ”fula” män brukar komma undan med ”men han är såå rolig!” (tänk Ricky Gervais), så steget till att göra botox i pannan är ju jäkligt långt. Behovet finns inte även om jag kan tänka mig att män också står vid spegeln och tänker ”aj då” ibland. Men de har inte haft samma press på sig och då är det lättare att uppehålla sin naturliga look även om man ser ut som fan. 😛 Bland kvinnor pratas det ju om att man har ”låtit sig själv förfalla” om man gått upp i vikt och slutat använda smink i en viss ålder… Är så trött på mommy makeovers. Så sjukt fenomen.

  Tyckte faktiskt tonen i kommentaren hon fick var tråkig. Just citatet som ”kom upp i hennes huvud” tillsammans med ”😅 skulle aldrig kunna säga så till mina barn.” Som att hon påstår att Gabriella lagt fram det så till sina barn? Lite nedlåtande. Gabriella har hanterat det på sitt sätt och verkar ha en öppen dialog om det mesta med sina barn, det kanske också gör att barnen känner trygghet i att inget är tabu och skambelagt.

  Tycker det inte var så farligt sagt, ni läser in mer och värre saker! Jösses så dömande folk är här!! Tröttsamt.

  Alltså såhär … JAG skulle faktiskt vilja operera mina bröst .. min har mamma jobbat i militär/polis och spelat fotboll hela sitt liv = lett till att hon har max mascara och alltid är ”naturlig”
  Trotts detta vill JAG operera brösten.
  Såååå tänkte de omvända , att barnen kommer ha eget vett att senare göra hur sjutton dom själva vill och att mamman inte alls skapat några jäkla ” hjärnspöken” hos dom . Haha

   Detta! 👆

   Det är ju inte bara ens mamma som påverkar en. Du har förmodligen fått mycket hjärnspöken av att vara generationen som avgudar Kim Kardashian (ja nu dömer jag lite vad för ålder jag tror du är i). Det är flera saker som spelar in. Men många har nog tittat på sin mamma just i barndomen. Många inom vården uppmanar ju mammor att inte öppet banta, just för att det kan påverka barnen.

    Nej förstår vad du menar . Men NU handlade detta om en MAMMA och att folk säger att HON skulle skapa hjärnspöken

   Tror faktiskt att min hyfsade sunda inställning till mitt yttre kommer från mamma. Hon har aldrig ens sminkat sig, eller rakat benen typ. Tror aldrig vi ens pratat om utseende hemma?
   Har blivit påverkad av omgivningen såklart men jag har alltid kunnat hantera det bättre än vänner och andra.
   Har nog aldrig fått bekräftelse från barnsben att jag är ”fin i hårklämman” typ. Utan fått annan bekräftelse 👍

    Vad fint. 🙂 Önskar jag haft en sådan mamma. Jag gick upp i vikt nyligen p.g.a. medicinering samt slutat röka samtidigt, och var orolig att min sambos mamma skulle kommentera detta negativt. Han blev ett frågetecken och skrattade sedan och sa ”Det skulle hon aldrig göra! Min mamma har aldrig bantat, sminkat sig, haft högklackat eller rakat håret på kroppen! Hon skiter i sånt, tro mig” och det kändes jäkligt skönt. 🙂

  Helt ärligt så skulle jag också vilja fixa vissa grejer på min kropp som förändrats pga graviditet MEN hur skall jag då någonsin kunna se mina barn i ögonen och säga att de är perfekta precis som de är? Tycker att man som en förälder har en skyldighet att inte föra vidare skeva kroppsideal. Min egen besatthet av vikt kommer garanterat från morsan som hela min uppväxt klagat på sin egen kropp. När hon inför min son häromdagen sa att hon såg ut som en ”stor tjock padda” påmindes jag om det där och jag sa till henne att inte säga så om sig själv inför min son. Fick noll förståelse tillbaka. ”Det spelar väl ingen roll för honom”. Men jag vet att det gör det. Här hemma pratar vi istället om hur viktigt det är att äta varierat för att ge kroppen näring och ork, att det är viktigt att röra på sig så att man får muskler och mår bra osv.

   100% detta! Om jag någon gång vill operera något gör jag det inte ändå för vad fan är jag för pissig förebild till min dotter då?

   Jaaa! Håller verkligen med. Nu är min son väldigt ung än så länge men jag vaktar verkligen min tunga så jag inte säger sånt inför honom. Kan jag inte vara snäll mot mig själv för min egen skull så får jag iaf vara det för hans skull. Min mamma har alltid talat illa om sitt utseende och det är inte en tradition jag vill fortsätta.

   Detta tänker jag på såååå mycket. Både jag och min man är väldigt aktivt medvetna om att inte snacka skit om våra kroppar inför barnen. Försöker så klart att aldrig snacka ner våra kroppar men tänker extra mycket på det när barnen är med. När vi pratar träning så är vi noga att poängtera att det får oss att känna oss glada eller starka. När vi väger oss pratar vi vilka siffror vågen visar och hur mycket blir det om både en vuxen och ett barn står på vägen och sånt (alltså vi använder vågen för att träna plus och minus). Har ALDRIG diskuterat dieter utan pratar om vad kroppen behöver för att växa och vilken mat som inte är bra för tänderna.
   Inte en chans att jag tänker påföra min egen mammas eller svärmors skeva kroppsideal på våra barn.

  Med argumentet att man inte kan hävda för barnen att man är fin som man är om man opererar sig… Det kan man ju inte göra om man färgar håret, sminkar sig osv heller då. Nej det är inte permanenta ingrepp men ändå något man gör för att vara finare än man är utan.

   I och för sig så är ju Botox och fillers inte heller permanent så… borde kanske jämföras med lashlift och att blondera sig.

  Om jag vill operera bort min överflödiga hud, med bristningar (djupa sådana som fortfarande kliar trots sju år senare!) på både mage och bröst, betyder det att jag inte är nöjd med mig själv? Att jag har dåligt självförtroende? Dålig självkänsla? Kan jag inte få ta bort den där huden som är i vägen, klämmer, gör ont, skapar klåda, skapar utslag? Jag har många bra egenskaper. Jag tycker OCKSÅ att jag är fin. Jag färgar inte håret. Sminkar mig vid fåtal tillfällen. Går ibland med orakade ben, synligt. Självklart ska inte operationer tas lättvindigt – men det behöver absolut inte innebära att man inte anser sig vara fin. Eller att ens självförtroende eller självkänsla är dålig.

   Fast de flesta tycker väl att det är skillnad på att fixa till sådant som faktiskt orsakar problem? Såsom skavande blygdläppar, delade magmuskler, navelbråck, hudöverskott som skapar eksem och svamp? Det är ju en helt annan grej än att köra in 1 kg silikon för att kunna visa upp mini-badkläder på nätet…

    Ja, det är klart att det är skillnad. MEN, resultaten är ju desamma? Så om beslutet att operera sig INTE är lättvindigt – vad spelar det då för någon roll? T.ex. bröst kommer ju i alla olika skepnader och om man alltid har haft fylliga och större bröst är det klart att det kan kännas främmande och som en förlust när de inte längre är det. Precis som för vissa bröstcancerpatienter (som ju kan få en bröstoperation gratis). Eller efter en stor vikt upp- och nedgång – alldeles oavsett om den beror på fysiska problem, mediciner, ätstörningar eller graviditet. Eller att man färgar sina gråa hårstrån, för att man föredrar hur håret såg ut innan.

    (Poängterar igen att operationer självfallet inte ska tas lättvindigt)

     Nä, jag lovar dig att bröstproteser efter en total mastektomi ser annorlunda ut än Paows bröst…

      Haha, absolut, är enig med dig. Men de allra flesta har ju ändå bröst som inte ser ut som ovannämndas gör. Oavsett anledning till att de har gjort dem. Med tanke på att personen du nämner till och med har haft samarbete/gjort reklam för en klinik och tycks operera både det ena och det andra så skulle jag nog vilja påstå att hon tar operationer väldigt lättvindigt. Och överlag, det lilla vi vet och har sett så mår den personen inte jättebra alla gånger. Ingen operation kommer ändra på det.

  Tycker tyvärr att hela hon osar av dåligt självförtroende som gång efter annan ska rättas till med uttalanden om hur jättebra hon mår mest hela tiden, för att därefter lägga sig under kniven och korrigera dysmorf… inbillade fel, ny pojkvän med gangsterstil som skulle skrämma slag på vem som helst (lägga benen på ryggen ögonaböj), ett närmast sjukligt behov av att visa särskilda kroppsdelar 🍑 och att ändra sig i parti och minut angående sin ståndpunkt inom utseendemässiga förändringar. Enligt bloggen var hon 2018 starkt emot den här typen av ingrepp för egen del. Googla gärna bilder på hennes ansikte några år bakåt i tiden. Så utomordentligt söt med naturliga drag. Får anstränga sig för att hitta fel. Så slutar det hela med ännu en plastdocka i raden flunsor med identiska 🦆läppar och andra attribut man sett sig så förbenat less på idag. Hon influerar och sänder otäcka signaler till sina medsystrar, därav min reaktion. Jag som är uppenbart ”ful” (d.v.s. inte i närheten av normsnygg) påverkas negativt av hetsen hon indirekt bidrar med (om än att hon verkar ganska tar tjej i botten). Sedan har jag intellekt nog att acceptera den biten men speglar ändå vår samtid på ett oerhört sorgligt sätt.

  Shit vilka kommentarer. Tror ni seriöst att hon har suttit och hetsat mot ungarna att de har förstört hennes kropp? ”Dottern kommer aldrig vilja amma för att hon blir så skadad” alltså hahah vaaa? Älskar att folk gör någon sorts utmätning i hur skadad hennes barn är baserat på en svarskommentar på hennes blogg.. Hon har fan ammat barnen i totalt fyra år eller vad det nu var, iallafall mycket längre än oss flesta. Låt henne få fixa tuttarna om hon vill det herregud…

  Jag har förstått att många motiverar sina ingrepp med att kroppen måste ”återställas” och det kan man ju göra, inför sig själv, men skulle inte hålla på och traggla in mig i såna förklaringar inför små barn. Skulle nog bara ha sagt att jag inte var nöjd och därför bestämt mig för att operera mig.

  Och så är det ju klart att barnen påverkas av en förälder som ständigt gör olika ingrepp, kommer hem ena dagen med stora läppar och andra dagen med en ny käklinje. Likaså påverkas de av en förälder som går ut i trasiga kläder och smutsigt hår. MEN vi ska nog inte överdriva hur mycket vi som föräldrar påverkar barnen, de får så otroligt mycket input utifrån. Att barn gör som föräldrar gör är ju knappast en sanning även om uttrycket fortfarande använda ofta. Istället för att fundera så mycket över vilka val man ska göra och hur de påverkar barnen, se till att man kan stå för det man gör och motivera varför man gör det man gör.

  Gud va folk är konstiga här .
  Man kan vara en fantastisk förebild men ändå operera sig. Sluta vara så fruktansvärt ensidiga och dömande . Var går gränsen , färga håret ? Sminka sig? Operera brösten? Man gör exakt vad man vill det är inte antal skönhetsfix som avgör huruvida man är en bra mamma eller inte .
  Det är djupare än så.
  Jag spyr lite på er som skriver om gosiga tjocka magar och hur barnen älskar de . Barnen kan älska en slank kropp också haha eller driver ni?
  dessutom så är min kropp min kropp och inte mina barns . Jag tar mina egna beslut .

  Ni som inte opererar er fast ni vill pga vill vara bra förebilder ? Ni får jobba med er självkänsla ! Där är problemet ! Jag lovar er !

   Är det du Paow? 😉
   Argumentet ”det är som att sminka sig eller färga håret” håller inte. Det är stor skillnad på en operation och ögonskugga. En operation innebär alltid en risk att man dör eller får skador för livet – hur mycket folk än vill förneka det så är det så. Däremot har nog ingen hört talas om sepsis orsakad av ögonskugga…

   Tycker du att det är helt oproblematiskt att många unga kvinnor idag känner en stor press på sig att leva upp till skönhetsideal som innebär att plastikoperationer krävs? Är det rimligt att må skit för att man inte har E-kupa som står rakt ut? Bara för att se ”snygg” ut? Individen ska inte mobbas för sitt val att operera sig men vi måste kunna diskutera dessa farliga skönhetsideal ur ett generellt perspektiv för de drabbar väldigt många på ett negativt sätt.

   Du har verkligen fått allt om bakfoten 😅

   Gränsen går om man applicerar en dagkräm eller tvättar sina lakan för ofta!

  är uppvuxen i en trygg mindre stad i Sverige med föräldrar som aldrig varit utseendefixerade eller haft en osund relation till mat och hälsa. ändå har jag hela mitt liv varit extremt utseendefixerad då jag alltid blivit dömd efter mitt utseende. Alltid varit en ”söt tjej”. Och lider nu av bullimi och har även testat fillers, botox etc, och hade gärna opererat näsan och ändrat andra grejer.
  Summan är att det spelar ingen roll vad dina föraldrar gör. Samhället dömmer dig efter ditt utseende och det kommer aldrig förändras. Instagram, tiktok, reality tv…. det kommer aldrig ske en förändring i hur vi ser på andra. Vi kommer alltid avundas snygga människor

   Fast det är verkligen inte ovidkommande hur ens mamma värderat sig själv, talat om vikt osv

  Mint barn var i hennes barns ålder när jag opererade brösten. Jag sa ingenting till mitt barn att jag opererat mina bröst och kommer inte säga det förens hon blir vuxen. Varför skall man ens säga det till sitt barn när dom är i den ålder, dom kommer inte märka det om hon nu ”återställd dom till sin normala storlek” som hon säger. Det finns ingen bra förklaring att ge barnen så ska man göra brösten så är det lika bra att hålla tyst om saken. Skulle aldrig skuldbelägga mitt barn så som hon gör. Och det är sorgligt när tjejer träffar killar och börjar förändra hela sitt utseende. Innan man träffade killen så skulle man älska sig själv ich aldrig kunna lägga sig under kniven osv osv. Sen börjas det med piercingar, tatueringar, fixa läppar, botox i ansiktet och operera brösten osv. Det är så tydligt och sorgligt. Sen skuldbelägger man barnen för det, det är SJUKT.

  Säg inte till barnen vad de ska tycka och känna, lär de att bli självständiga i att vara trygg i sina egna känslor och åsikter. Vad en mentor har gjort har ingenting med barnet att göra bara för att just denna mentor kallas förälder. Det är ingen annan som ska pådyvla kids sina egna uppfattningar. Lägg inte på barnen en massa onaturliga lager med åsikter som de behöver spendera vuxenlivet med att skala av sig för att hitta den de föddes till. Man blir ändå som man umgås och gör som nära gör och inte som sägs.

  Antagligen har de en jargong och de hon menar med att äntligen ska hon också göra botox på kliniken betyder inte att hon gått runt och stört sig på sin dotters rynkor, utan att dottern antagligen pratat om att velat göra de tidigare och att de äntligen ska gå dit tillsammans till hennes favoritklinik. För oss som gör ingrepp så älskar vi våra kliniker om vi är nöjda med resultatet och rekommenderar alla vi känner att gå dit. Hör jag någon i min närhet någongång påpeka att de är missnöjda med något då ser jag till att det bokas tid och vi går dit tillsammans för det finns inget som är mer störigt än när folk påpekar sina brister med sitt utseende och inte gör något åt det (oavsett om det handlar om att göra injektioner, operationer eller lära sig att tycka om sig själv.) att man sen gör ett ingrepp betyder ej att man fortsätter med det det kanske inte var något för den personen osv

   Oj.. glad att jag inte är din kompis

  Jag la in små implantat när mina barn va 2 och 6 år gamla, har aldrig sagt något till dem. Jag inte iväg med jobbet över natten och sen såg dem mig inte naken på länge när jag duschade osv.. nu har dom sett mig naken som vanligt länge, nu är dom 6 och 10 år gamla och ingen som frågat någonting.. stora flickan börjar ha frågor om bröst överlag nu men jag säger att man får de bröst man får när man blir vuxen osv, inget inatt man kan operera, för jag önskar ju såklart att hon ska bli nöjd med sig själv, även om jag intrava det!

  Blir så ledsen över denna värld, att friska människor frivilligt opererar sig!

  Hade det inte varit bättre att vänta tills man är klar med barn med tanke på att säger att hon vill ha barn med sin nya kille? Verkar ha gått i rekordfart det där

   Ja det är oansvarigt när man redan har barn

  Min morsa gjorde tuttarna när jag var typ 10 år, hon var helt platt innan så omöjligt att inte märka skillnaden liksom 😅 Hon sa att det var för att hon skulle kunna ha urringade kläder, och för att hon ville ha bröst helt enkelt. Sen blev hon jättedålig av narkosen så det märkte man ju av, hon visade även hur allt såg ut efteråt med blåmärken mm. Jag har typ lika små tuttar som hon hade, men har aldrig varit intresserad av att förstora brösten, gissar att det har med den barndoms-upplevelsen att göra 😅

  Hade kunnat testa o fixa det ena,och andra men vill vara en god förebild för mina,barn och deras självkänsla, har valt att jobba,med min självkänsla och acceptans i stället.

  Jag tycker det låter fruktansvärt att säga till sina barn att man vill se ut som man gjorde innan barnen (förstörde) blev till. Låter som om hon lägger skuld på barnen om att hon inte är nöjd med sitt utseende. Visst att det beror på graviditeten men barnen kopplar det till dem då hon talar om vad dem har gjort. De har legat i magen och de har snuttat på tutten = mamma är inte nöjd med vad ni gjort.

  Det kan bli fel att uttrycka sig på det sättet.

  Varför pratar man med sina barn om skönhetsingrepp man har gjort huvudtaget? Om det kommer på tal absolut, men varför ens göra en grej av det? varför ska det bli en grej AV ALLT just nu? Man låter de va, och sedan försöka uppfostra en stark person med bra självkänsla och självförtroende om barnet då känner vid 18 års ålder något känns inte bra, då kan man nämna att man själv var missnöjd gjorde en operation, och prata om det hur det går till och så, men varför ska man informera folk man gjort saker? och sina barn?

   För att barnen märker det ändå, bättre att man pratar med dem på ett bra sätt då än att man lämnar de ensamma med sina funderingar. Men om man gör lite fillers eller nåt som inte märks så tydligt, då tycker jag att det är onödigt att nämna det.

  Det här med hennes läppar. Vad ska vara hennes anledning till det för hennes barn. Nu ska hon ju ja barn redan med sin kille. Hur gör hon med brösten då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *