99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är nog för att människor är livrädda att prata om det här! Vem vill bli uthängd pga att ifrågasätta kvinnors rättigheter. Men positivt att fler vill lyfta det här ämnet, och ifrågasätta.

   Jamen då kan man ju ifrågasätta att tjejer åker ner till Grekland o Turkiet o är med barkillar.

    ? 🥴😵‍💫

    Hur kan man jämföra sex med samtycke och sexköp? Det är ju helt olika saker..

     Så bara för att någon betalat eller blivit betald för sex så finns automatiskt inget samtycke? Alltså va? Så svartvitt? Inte en enda i hela detta kommentarsfält som läst på.
     Alla sexköp är inte Lilja 4ever trauma, det är trafficking! STOR skillnad.

     Tänk dig: du träffar någon du blir attraherad av o gärna ligger med. Är det då ett problem om han vill betala dig 5000kr+? 😁

      Ja.

      Men självklart är det ett problem haha. Vad sjukt. Var är din självkänsla som tycker det skulle vara ok att någon betalar för att köpa din kropp?

       Jag tycker inte att man ska skamma någon som väljer att sälja sex. Problemet är de som väljer att köpa.

        Men det är ingen som skammar de som säljer sex? Hela vår lagstiftning bygger ju på exakt det du säger – Det är den som köper som begår brott.

         Jag har inte sagt någonting om sexköpslagen.

         Det jag kommenterade var kommentaren från ”E”:
         ”Var är din självkänsla som tycker det skulle vara ok att någon betalar för att köpa din kropp?”

       Så du menar att alla sexarbetare har dålig självkänsla? Har du någonsin träffat någon? Finns många inom vård och skola tex som extraknäcker som strippor eller säljer sex. Smarta, ambitiösa, starka kvinnor. Ofta mammor dessutom.
       Men det vet inte du för du vägrar tänka längre än näsan räcker 🙂

       Och vadå köpa kropp?? Det är tid och en tjänst som säljs.
       Precis som du gör på ditt jobb. Tycker det är mer hederligt att tjäna pengar på sex än att ”sälja sin kropp” 40 timmar i veckan sittandes i kassan på Ica för samma lön en annan hade tjänat på några dagar. 😀

       Följ redumbrellasweden på instagram. Där kan ni lära er ett och annat!

    Vad är det för skillnad mellan att ligga med en kille i… tja, Danmark mot Turkiet?

     Enorm skillnad! Du kan väl för fan inte ligga med en dansk!? Skärpning!

    Har man gjort i sin ungdom, minns dock inte att någon fick betalt…. men det var i och för sig inte killar som jobbade i baren, bara killar som var kunder i baren så det räknas kanske inte

    Om dessa tjejer betalar för sexet, jag då kan man absolut ifrågasätta det. Om det däremot är sex där båda samtycker och ingen betalar för sexet så är det inget att ifrågasätta.

   Eller så är det just nu ett ”inneämne” dom alla passar på att ha en åsikt om för att få trafik

  Jag har läst den kan vara skadlig för underlivet.

   Vilket? Massagen? Vart läste du det?

  Dags att låta försäljning av petting/smeksex bli lagligt då, både för män och kvinnor?

   Nej varför?

    För att det uppenbarligen handlar om välbefinnande och välmående.

  ”I förhållande till en mans orgasm”… Lägg ner bara. Efterblivet skrivet så det finns inte. Leta efter fel.

   Ironiskt skrivet så inget att bli upprörd över. 😉

  Simon Häggström (polis inom människohandel/prostitution) har också skrivit om ämnet. För mig är det helt ofattbart att folk inte anser detta är sexköp.

   Håller med. Tycker att det är helt sjukt vilken brist på självinsikt vissa inlfuencers har och bara pratar om det här som att det vore det mest normala i världen. De låter lika äckliga som män som normaliserar sexköp eller happy endings, men att de inte fattar det är helt galet.

  Folk är väl oroliga att bli stämplade som sexköpare nu när det uppdagar sig att sexköpslagen är, som Simon Häggström skriver, könsneutral och att denna typ av massage innefattas av denna lag eftersom det anses som köp av sexuell handling
  Oops liksom? Svårt att hantera att happy ending är olagligt för både män och kvinnor

  Att en kvinna är assexuell, neutral, ointresserad av njutning är så inplanterat i människors hjärnor sen decennier bak så därför har gemene man (kvinna) svårt att se kvinnor som: pedofiler, sexuella förövare eller personer som köper sex.

  Tror jag i allafall. Kvinnors njutning har ju liksom alltid varit sekundärt i historien.

   Ärch skärp dig!! Så var det en gång i tiden men numer så vet väl de flesta (i detta land iaf) att även kvinnor vill ha och njuter av sex!!

    Med det sagt så finns det fortfarande en skev bild av tjejer vs killar som haft mycket sex

  Du betalar för en tjänst. Ett utförande som du aktivt har beställt och har gjort bedömningen att du vill betala för.

  En extern person rör dina intima delar, med syfte att stimulera, massera och avslappning.

  Oavsett vilket kön man har, så är sexköpslagen könsneutral och kan appliceras på båda könen.

  Bara för att influensers försöker rättfärdiga handlingen och ser det ur ett kvinnligt perspektiv, så innebär det ju inte det är rätt.

  Kalla en spade för en spade och inse vad det de facto är.

  INTE ALLA SEXKÖPARE…
  Kunde de lika gärna skrikit.
  Tråkigt när man begår brott men tycker man har rätten att göra det. #Ebba..😆

  Såklart sexköp, finns i get att diskutera i den saken.

  Det verkar dessutom alltid vara män som utför ”massagen”. Undrar hur mycket njutning de också får under ”behandlingen”, skulle inte förvåna mig om de får st*nd… 🙄

   Och vad exakt har det med saken att göra?

    Att om det varit kvinnor som masserade så hade det varit större möjlighet att de bara masserade utan att själva njuta av det. Dock är det ju svårt att veta personens sexuella preferenser

   Konstigt fokus, nu är det faktiskt kvinnorna som gjort fel.

   Om du resonerar på samma sätt när män köper massage med ”happy ending” så hör du hur dumt det låter.

   ”Det verkar dessutom alltid vara kvinnor som utför ”massagen”. Undrar hur mycket njutning de också får under ”behandlingen”, skulle inte förvåna mig om de blir våta… 🙄”

    Jag menar att det rör sig om en form av övergrepp, utförda under en fin och vacker täckmantel.

     Nej, det är inte alltid kvinnorna som är offren. När det handlar om att köpa Toni-massage är det kvinnan som är förövaren.

     ..som nån BETALAT för

     Om en man betalar en kvinna för en massage med ”happy ending”, är det då kvinnan som begår ett övergrepp mot mannen ”under täckmantel”?

      Förtydligande: jag tror inte att de män som ger kvinnliga influensers yonimassage är utsatta män som är offer för trafficking och/eller i desperat behov av pengar till droger eller män i hjälplösa positioner. Jämför dem med prostituerade kvinnor, kvinnor i trafficking etc och den”tjänst” de utför med yonimassagens män. Ok? Ser ni nån skillnad? Jag ser en himmelsvid skillnad.

       Jag har aldrig påstått att det inte finns prostituerade som är offer för trafficking, och det känns som att det är ganska irrelevant i just denna situationen.

       Du fick det att låta som att en kvinna som frivilligt går till en massör och BETALAR för att få sitt underliv masserat själv skulle vara ett offer för ett övergrepp ”utfört under täckmantel”.

       Att männen som utför massagen säkert väldigt gärna vill göra det är samma argument som manliga torskar använder när de säger att just den kvinnan de köpte en sexuell tjänst av säljer av helt egen fri vilja.

        Det finns folk som säljer sex av fri vilja. Eller strippar. Gör porrfilm etc. De finns!! 🙂 ut o prata med dom o sluta va så trångsynta.

       Det är många unga män som har kommit till Sverige och blir tvingade att bli knullad av bögar eller kvinnor för att ha råd med sitt uppehälle. Kvinnan kan också vara förövaren och inte bara männen

     Men skärp dig Valentina. Någon jävla måtta får det väl vara.

      Jag förstår men ser fortfarande en skillnad. Sorry. Det betyder inte att jag tycker detta är ok på minsta vis, jag ser det som sexköp som ska gå under samma lagstiftning som andra sexköp.

  Helt onödigt att ens försöka hitta andra infallsvinklar i detta. Det är ett sexköp. Punkt slut.

  Har funderat och yttrat min åsikt om detta förut … var det inte Maxine Björk eller vad hon nu heter som for till Indien och köpte den tjänsten? Vet att jag har funderat mycket på dubbelmoralen i denna fråga redan då.

  Nåväl … det är inte att få kvinnor att vara starka och feministiska genom att ta rätten att köpa sexuella tjänster. Jag förstår i ärlighetens namn inte hur inte varje kvinnlig individ som går till en massör, köper massage av sitt underliv med syfte att ”slappna av” och även att (eventuellt) komma inte gör kopplingen till ”happy ending”.

  Det här är pinsamt och jag skulle gärna se att en åklagare prövar de kända kvinnorna som öppet sagt att de köpt denna typ av massage. Bara för att få en vägledande dom på saken.

   Det här undrar jag också. Om de nu har erkänt som flera av de gjort, varför åtalas de inte?

    Därför att det krävs någon annan bevisning än ett erkännande, jämför med Thomas Qvick.

  Klart det är sexköp. Fattar inte varför rasism kom in i bilden?

   Kontot som tog upp det heter Vardagsrasismen

  Tantrisk massage och yoni är mycket populärt bland färgade i USA. Var väl PDiddy som började trenden och besök på praktiserande affärsrörelser har synts i svart media och tv. Det är faktiskt något minoriteter har gjort stort i väst.

   Vad är det du försöker säga? Oavsett vart det kommer ifrån och vilken hudfärg en har så är det sexköp.

   (Genuin fråga, vad är svart media och tv?)

    Självklart är det sexköp. Min poäng är att det är inte vita kvinnor som ökat dess popularitet i västvärlden. I USA finns det media och tv-kanaler av och för svarta.

     Med andra ord försöker du säga att det är ”färgades” för att använda ditt uttryck fel för att det finns här. Vita kvinnliga influencers är bara ”offer” för den hemska handlingen som svarta tog med.

     Eller har jag missförstått?

     Tycker du också att det är svarta mäns fel att vita svenska män åker till Thailand och köper sexuella tjänster?

      Haha nej, jag bor i USA, ”färgade” är vad de kallar sig själva och vill bli kallade, poc . Självklart är vita kvinnor i Sverige inga offer här. Jag sätter bara fenomenet med yoni i västvärlden i sitt rätta perspektiv eftersom texten uttryckligen nämner vita kvinnor men utelämnar inom vilken demografi det är mest populärt och öppet accepterat.

       Skillnad på poc och colored, det sistnämnda anses nedsättande.

  Trodde mest det var en extrem massagevariant, samma grej som Martin Melin fick i Robinson (om nån här är så gammal som minns det). Är tanken att man ”ska” komma vid yonimassage eller är det mest en annorlunda massage? Har svårt att tänka mig att män som köper en runkning (kukmassage) inte har som mål att komma.

  Trodde mest det var en extrem massagevariant, samma grej som Martin Melin fick i Robinson (om nån här är så gammal som minns det). Är tanken att man ”ska” komma vid yonimassage eller är det mest en annorlunda massage? Har svårt att tänka mig att män som köper en r-nkning (k-kmassage) inte har som mål att komma.

   Jag tror att de inte kan säga att det är meningen att få orgasm, dels för att det då skulle vara helt uppenbart att det är en sexuell tjänst, men också för att det låter finare att säga att det huvudsakligen är en ”känslomässig upplevelse”.

  Vidrigt. Kan inte förstå att någon faktiskt VILL köpa en masturbation?? Det är exakt samma sak som att betala för sex, oralsex, happy ending, whatever. Och att de öppet pratar om det som att det vore helt normalt och ok? Hur kan man vilja bli sexuellt tillfredsställd av någon man betalar? Vidrigt

   Varför inte? Utveckla gärna. Är genuint nyfiken hur folk som du tänker och vill lära mig 🙂

    Jäkla troll. Då är du väl ok med all slags sexköp. Jag tycker det låter fullständigt motbjudande att ha sex med någon som bara gör det för pengarnas skull, man vill väl känna sig åtrådd? Vidrigt

     Oj så upprörd du verkar bli. Ut och prata med sexarbetare så kan du säkert få svar på dina frågor!
     De flesta om inte alla säljer sex för att betala hyra, räkningar, resor osv.
     Va inte så trångsynt. De finns folk som frivilligt säljer sex, strippar, gör porr etc.
     Och bara för att DU tycker nånting ska det automatiskt gälla för alla?

     Kolla in redumbrellasweden och lär dig något nytt! Du skiter fullständigt i sexworkers behov. Du vill bara sitta på din höga häst och moralpredika.

    Troll-Anna

     Haha ni är galna. Troll för att man har en annorlunda åsikt och geniunt vill förstå sig på er får som bara följer normen.
     😀 prata med en sexarbetare, gissar att ni aldrig ens träffat en och om ni gjorde så skulle ni döma skiten ur hen.
     Allt är inte svartvitt och det finns folk som tycker det är ok att betala för en sexuell tjänst. 🙂

  Betänk fenomenet med orgasmglappet (googla), och vidare om fejkade eller uteblivna orgasmer hos kvinnor sedan tidig debutålder vs män som utnyttjar, kommer för fort o.s.v. så tycker jag att hela den där diskussionen faller oerhört platt. Låt för tusan kvinnorna få njuta, för en gångs skull! Snacka om icke-fråga. Knappast att männen som utför detta lider nämnvärt. Aldrig hört talas om en man som känt sig sexuellt utnyttjad av en kvinna då de flesta män snarare tenderar att bli stolta bara de lyckas tillfredsställa henne överhuvudtaget. Har personligen väldigt lätt för att komma men har under halva mitt liv tvingats ta del av berättelser där kvinnan blir utnyttjad och är så oerhört trött på den biten.

   I Sverige är vi lika inför lagen. Lagen är könsneutral. Då är det så. Det är sexköp oavsett vad någon ”tycker”

    Men låt det vara sexköp då. Utan någon värdering i det 😀 är ju faktiskt mer rimligt att kvinnor skulle betala för sex eftersom så många män är så dåliga/tråkiga i sängen

     Åh herregud. Men då kan vi ju vända på det och säga att det är helt ok för män att köpa sex för frugan är för tråkig/ful/fet eller whatever. Du måste vara ett troll

      Måste allt vara så svartvitt? Självklart ska det ju skötas snyggt o inte så att man sårar någon etc men de är en helt annan riktning i ämnet.
      Man har sålt sex i alla tider så varför inte fokusera på att göra det tryggt o säkert istället.

      Gissar att du aldrig ens träffat en sexarbetare och pratat med dom, de är ju trots allt de som sitter på erfarenhet. Gissar också att du dömer skiten ur sexarbetare som nog de flesta här gör.
      Va lite ödmjuk. Allt är inte svartvitt

      Kolla in redumbrellasweden innan du yttrar dig om saker du inte vet någonting om

   Om det finns enstaka män som har svårt att komma, ska de männen då också få köpa sexuella tjänster?
   Finns det kanske några andra grupper som borde få köpa sexuella tjänster?
   Borde kanske handikappade få köpa sex?

   Att män bara skulle känna sig stolta av att få tillfredsställa en kvinna låter dessutom lite som ”myten om den lyckliga horan”.

   Svar till L: Du tycker alltså att kvinnor ska utnyttja andra människor för att få orgasm?

   Tänk om våldtäktsmän och pedofiler körde med den ursäkten – hade du tyckt det var ok också?

  Johanna och Edvin pratade med Bianca om detta i sin podd i senaste avsnittet 🙂

  Herregud har ni inte hört talas om the Nordic model?
  Jag tycker det ska vara lagligt att sälja/köpa sex som vuxna, inte att blanda ihop med trafficking. Det är en helt annan sak. Läs på!
  Det är sån norm att det skulle vara nånting dåligt o fult med att sälja/ köpa sex.
  Det låter som att man är ”för våldtäkt” och liknande men det stämmer inte.
  Ju mer man läser på desto mer förstår man!

  Intressant ämne, skriv gärna mer om detta Camilla 😍.

   Även om jag inte själv anser att sexköp ska vara lagligt så kan jag ändå förstå att det finns de som anser det.

   Det jag inte förstår är att det finns vissa i kommentarsfältet som anser att detta inte ens är ett sexköp, när det uppenbarligen handlar om massage av underlivet för sexuell njutning.

   Bara för att det är en kvinna som köper och en man som säljer så vill vissa inte se det för vad det är.

   Fast ’the Nordic Model’ handlar väl just om att det ska vara lagligt att sälja sex men olagligt att köpa?

   Jag kan förstå att köpa sex inte nödvändigtvis moraliskt sett är våldtäkt, dvs i en perfekt värld utan utnyttjande och under perfekta former och stark kontroll över den marknaden, skulle det kunna vara moraliskt okej att köpa sex där det finns ett samtycke som bara handlar om sex och att tjäna en extra slant (som vilket yrke som helst). Dock ligger problematiken i att detta sällan (typ aldrig) är fallet. Du har säkerligen hört argumenten ett flertal gånger men det är väl värt att upprepa igen; kvinnor och barn i prostitution är väldigt ofta utnyttjade, tvingade, missbrukare och ja, barn som inte kan ge sitt fulla samtycke. Att få betalt för att ge sitt samtycke är inte samma sak som att ge ett samtycke av egen vilja. Eller åtminstone är den bakomliggande viljan något som utnyttjas.

   Dessutom finns det extremt mycket skadliga, misogyna aspekter som också gör, i min mening, köp av prostituerade fel. Kvinnor blir slagpåsar och misshandlade till döds, eller utsatta för grovt sexuellt våld. De redan skadliga samhällsnormer vi har förstärks i hundraåttio för prostituerade. Jag tycker rentav att det är en skadlig syn att ha, att sexköp är okej, för det lägger så oerhört mycket skuld på prostituerade kvinnor som är konstant utsatta för våldtäkter att både söka hjälp, att få upprättelse och att bli lyssnade på överhuvudtaget. Det blir att prostituerade kvinnor kommer att skuldbelägga sig själva för övergrepp någon annan har utsatt dem för. Gå gärna in och läs på instagramkontot InteDinHora, de har massa bra sparade Stories och inlägg där man får lära sig oerhört mycket, och där alla dessa saker är förklarade exceptionellt.

    Du har så fel! Prostituerade har gränser o de är bara våldtäkt om deras kunder kör över dom. Har följt intedinhora länge och det är tydligt att där är kvinnorna offer.
    Men tro mig, det finns folk som frivilligt säljer sex, strippar och gör porr och mår prima. Allt är inte svartvitt.
    Och DU lyssnar ju knappast på sexarbetare, du talar för dom utan ens någon erfarenhet. Du vill ju bestämma att ingen får sälja en sexuell tjänst bara för att DU inte vill det. Borde vara upp till var o en vad man gör med sin kropp o sitt liv.
    Ut å prata med ett gäng sexworkers innan du yttrar dig!

    Och jag pratar fan inte om BARN. Jag pratar om vuxna människor som kan fatta beslut på egen hand o göra vad de vill med sina liv.
    Sex med barn o trafficking är ett helt annat jävla ämne. Så tröttsamt att ni alltid blandar i det! Som om det vore likställt.
    Slår vad om att ingen i detta kommentarsfält har ens pratat med en sexjobbare. NI VET INTE ALLT.

    Ni faller för normen och era fördomar, ni har ingen aning.
    Värt att upprepas: alla som säljer sex är INTE hjälplösa offer!
    Har ni ens varit på strippklubb, bordell, sexklubbar etc?
    Ni sitter på era höga hästar och moralpredrikar. Tror ni gör kvinnor en tjänst. Men det gör ni inte. Finns flera konton på insta om detta, skapat av sexworkers för sexworkers.
    In och läs på så ni kan vidga era vyer och sluta vara så trångsynta och arroganta

   Hahahaha ”läs på 😍🥰”. Gör det du med! Och kom gärna med ett grymt girlboss-förslag på hur vi säkerställer att exakt varje transaktion (”sexköp”) som utförs är baserad på goda grunder där båda vill, och där säljande part INTE gör det på något slags tvångsbasis/som sista utväg/mot sin vilja. Man KAN inte köpa ett samtycke.

    Man kan köpa samtycke. Som sagt alla som säljer sex är inte hjälplösa offer.

    Det är klart att det GÅR att köpa samtycke. Annars skulle de flesta arbeten vara slaveri.

    Med det sagt så är det inte samma sak som att sexköp borde vara lagligt.

     Bara för att du inte vill sälja sex så ska ingen annan få det heller? Låt vuxna människor bestämma själva över sina kroppar o liv. Skadar ju inte dig att en annan får betalt för att ligga.

      Min kommentar var riktad till ”Anna 2” som påstod att det inte går att köpa samtycke.

      Samtycke går givetvis att köpa och jag ifrågasätter inte att de finns de som säljer sex av egen fri vilja.

      Trots att det finns de som säljer av egen fri vilja så tycker jag fortfarande att det borde vara olagligt att köpa, eftersom att det även finns många som inte säljer av fri vilja.

      Detta är dock inte ”en kulle jag är beredd att dö på”. Min främsta invändning var mot de personerna som påstod att massage av underliv inte skulle ses som köp av sexuell tjänst.

     Kolla in redumbrellasweden och lär er något nytt!

      Det var inte meningen att skamma dig om det är så att du säljer sex.

      Jag kände inte till ”redumbrellasweden”, men jag ska kolla senare.

  Tycker dessa inlfuencers borde anmälas. Sexköp är vad det är

   Ja enligt svensk lag är det sexköp. Inga tvivel om det.

  Var det inte Hanna Friberg och Lojsan Wallin som pratade om att dom skulle testa det, gjorde någon av dom det?

   Ja, det skulle vara intressant med en uppföljning kring det.

  Märker att en del resonerar i termen om att ”det är inte samma sak med de som utför denna typ av massage som med de kvinnor/män som är prostituerade”.

  Nä, okej – vi kan absolut göra den skillnaden. Att Greta eller Ove som har ett massagebolag har tjänsten ”massage av underliv” (låt oss kalla vad det är ist för det yonimassage). Greta (eller Ove) gör detta helt frivilligt utan tvång från någon annan. Syftet med massagen av underlivet är att släppa på spänningar i underlivet och området runt om, släppa ”blockeringar” i underlivet och området runt om – och råkar det bli en eller flera orgasmer så ses det som positivt för det anses vara lika med att spänningar och blockeringar släpper i de olika zonerna (G-spot, A-spot osv).
  Gott så …

  … förklara nu för mig hur jag nu då inte kan använda exakt samma resonemang när det kommer till en man som vill köpa tantrisk massage av sitt underliv för att släppa på spänningar och ”blockeringar”? En man kan mycket väl lida av detta pga olika orsaker som gör att han tex har svårt för att komma i samlag med en annan kvinna, har svårt för att inte komma på tok för snabbt, blir inte hård nog för att kuna ha sex osv. Och … ja … ska jag följa logiken i detta då torde Greta och Ove erbjuda denna tjänst för män också utan problem. Eller?

  Så ska något gälla för en kvinna bör det rimligtvis gälla för en man också. Men, det gör inte det.
  Skulle en man köpa tantrisk massage av sitt underliv (vilket torde inbegripa massage av penis och anal) så klassar vi det som något annat. Det är dubbelmoral!
  Sedermera så … att kunna köpa massage av sitt underliv är inte en mänsklig rättighet. Om man praktiserar metoden rent privat utan att pengar utbyts (skapar en beroendeställning) så kan jag ju knappast säga något. Men är pengar involverat – lägg av! Den som utför tjänsten åt dig är beroende av dina pengar. Sedan om Greta eller Ove nu gör detta frivilligt – så är de ändå beroende av dina pengar (i de flesta fallen – inte alla underlivsmassörer är det). Och nej – du kan inte jämföra massage av axlar med massage av ett underliv. Det är en helt icke relevant jämförelse.

   Spot on!
   Exakt detta är vad jag anser också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *