Gabriella Joss drabbad av en…

ja, vad är det hon drabbats av egentligen?
En stalker? En imitatör? En bedragare? En besatt?
Jag vet faktiskt inte i vilket fack man stoppar in en person som låtsas vara någon annan på sociala medier, med allt vad det innebär. Den här ryska personen har alltså skaffat sig ett Instagramkonto där hen uteslutande postar bilder från Gabriella Joss liv, och låtsas är hennes egna.
Jag tycker över lag att sådant här beteende är obehagligt, men när hon blandar in och publicerar bilder på Gabriellas barn så höjer sig den obehagliga nivån ytterligare ett snäpp.

Gabriella har bett sina följare om hjälp med att anmäla kontot så det blir nertaget, och jag tror faktiskt att så nu har skett. 
Men visst fan är det obehagligt att en människa i Ryssland leker att hon är Gabriella inför sina 5300 följare, som förmodligen inte har en aning om att de följer ett fejkat konto.
En av Gabriellas följare som pratar ryska, skriver i ett DM till henne hur den här fejk-GabJoss helt gått upp i sin karaktär och verkligen levt sig in i hennes liv.
CREEPY!

Hur är man funtad om man gör något sånt här?
Varför gör man det?
Är ens egna liv så pass tråkigt och ointressant att man måste låtsas vara någon annan för att överhuvudtaget ha något att posta på sociala medier?

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Zzzzzzzz

   Ja den kommentaren tillförde ju verkligen mycket 😂👌

    Haha speciellt eftersom inlägget faktiskt VAR intressant❓❓❓

  Antagligen mår personen inte så bra. I mina tonår så mådde jag extremt dåligt och hade inga riktiga vänner osv. Och då fantiserade jag ihop en ny identitet på internet och lärde känna nya internetvänner och bloggade om ett helt annat liv än det jag hade, var medlem på communities osv. Så på ett sätt kan jag förstå personen, även om jag aldrig någonsin skulle göra något sånt nu i vuxen ålder och äntligen mår bra igen och har ett riktigt liv.

   Ungefär som Blondinbella!!! 💡

    Jag tog nog det några steg längre 😅

   Gjorde också det som tonåring. Snodde bilder på andra (som var något äldre än mig) hejvilt och skapade profiler där jag fantiserade ihop en andra identiteter. Skrev med personer och fick en inblick i hur det kunde vara att vara en snygg tjej, som jag själv inte tyckte att jag var. Skulle också säga det att jag gjorde det för att jag själv inte mådde bra och hade väldigt låg självkänsla.

   Fattade inte då hur personerna på bilderna skulle känna det. För mig fanns de inte på riktigt. 🙁

  En av mina vänner var med om samma sak i princip, men då är hon inte känd överhuvudtaget. Hon har typ 150 följare på sin insta, fejkkontot hade typ 10k. Finns idioter överallt 🤷‍♀️

  Finns det ingen advokat eller vän som bryr sig om Bella som kan säga hur otroligt dåligt hon framställs av sitt spottande av ”bevis” hela tiden och alla skärmdumpar på folk som stöttar henne. På det sättet Joel sköter detta är det som ger mest trovärdighet. Hon lägger desperat upp saker men inget tycker jag än så länge har varit något bevis förutom att hon blev sårad av hans ointresse för mer än ligg med henne.

   Hon la även upp hennes snapchat, och att hon jobbar som en galning för att hon inte frågar efter saker och hennes net worth. Känns som en så konstig sak att lägga upp. Reagerade också på varför har hon lagt in hans agents nummer under ”Joels agent”?
   Jag vet inte, tycker det är så konstigt. Självklart kan det ha hänt, men fortfarande allt hon lägger upp är inga bevis alls…
   Sen om en kommer fram är det väl ofta fler kommer fram? Nu finns inte ens nyheten på första sidan på Aftonbladet längre…

    Precis så jag menade och tänkte konstigt att lägga upp, och att hon minsann inte behöver söka uppmärksamhet för det får hon ändå och hon ville inte ha honom för hon vill bara ha black… löjligt, men hon rider på detta nu för uppmärksamhet det är uppenbart.

     Ja hon skulle lägga nån diss till honom att han ska sluta kalla henne för ex flickvän i pressen, haha nja de är väl snarare hon som trodde/önskade de va flickvän och pojkvän? Hon ville ju uppenbarligen mer med deras relation än vad han ville.

     Timingen känns ju också klockren, att hon vill pressa honom nu när han har ett stort filmsläpp.

   Håller med, nu kör hon med blm också som extra krydda och lade ut info om sig själv där hon framställer sig som en star typ, fake it til you make it. Var kunde man höra samtalet som Joel bandat, såg att det skrevs om det här igår, någon som vet?

   Förstår folk som kritiserat här att många ställer sig på hans sida. Men det är jävligt svårt att supporta henne när hon taggar blm för uppmärksamhet och även lagt ut ett samarbete nu med nåt betting grej.

   Dessutom att hon säger att det inte finns någon restraining order även fast det står att det finns på NBC News och andra sidor och att de ska mötas i domstol den 30 augusti.

    Inte för att hon måste bete sig på ett visst sätt men för att det känns som att hon försöker mjölka det.

    Blev nyfiken nu, för på det hon delat om hennes net worth så står det att hon är född i USA. Stämmer det ljuger ju Kinnaman eftersom han sa att hon ville att han skulle fixa ett arbetsvisum till henne men det behöver hon ju inte isåfall. Någon som vet om det stämmer?

    Alltså fatta hur störd man måste vara om man har kontaktförbud på sig men påstår att personen våldtagit en.. luktar fake 100%. Jag bor i usa och här är det knappt någon som tror på kvinnor pga sånt här skit. Oftast massa pengar inblandade också.

     Kanske ändå bra med en påminnelse om varför det faktiskt är bra alla ska anses som oskyldiga innan de är dömda, också när det pratas om allvarliga brott som våldtäkt. Hoppas bara inte såna här grejer leder till att folk som varit utsatta blir rädda för att anmäla. Polis och åklagare och domstolar kanske inte är perfekta men det är samtidigt svårt se bättre alternativ.

    Fast är inte anledningen till att de allra flesta ställde sig på hans sida just vad hon själv lade ut på IG? Fått uppfattningen hon bara publicerat bevis MOT sig själv? Annars hade man väl haft en mer neutral inställning men nu är det ju jättesvårt tro hon talar sanning, inte pga vad han sagt utan pga vad hon själv sagt?

   Bella och Jade var verkligen vidriga i EOTB 🤯🤢

    Hur många procent människor verkar charmiga och normala i eotb? Programmet går väl ut på att de flesta beter sig helknäppt.

   Mm. Tycker på nåt sätt väldigt synd om henne men det kanske inte är rätt att göra det. Men känns som att hon fastnat i något hon borde ta sig ur fortast möjligt, hon är ju ung och vacker med en egen karriär- svårt förstå varför hon lägger krokben för sig själv pga vad som verkar vara att hon blev kränkt för att någon inte brydde sig om henne. Klart det måste varit påfrestande för Joel hon verkar vilja hämnas men hon skadar ju sig själv allra mest. Hoppas hon mår bättre snart.

    Har så svårt att tycka synd om någon som anmäler en människa för något av det värsta som finns. Fatta hur han måste må. Sjuka brud

     Nej men jag fattar hur du tänker såklart & det är såklart också rätt att inte ursäkta. Men samtidigt, det är väldigt svårt för mig tro att hon mår bra. Så jag kan inte låta bli tycka synd om henne- så jäkla dumt och onödigt.

  Nä kontot finns kvar men är privat.

  Det märkliga är att det fanns massor med bilder som har anknytning till Sverige på detta fejkkontot (alltså Gabriellas bilder) blir man inte som följare misstänksam mot detta?

   Tänkte att G får börja Sverigeassociera sina bilder till max nu: in med mellanmjölk, hushållsost, Gevaliakaffe och Leksandsknäcke på varenda bild som markörer.

  Smart marknadsföring?

  Kanske ger henne ännu mer insikt om vad för bilder hon lägger ut på sina barn, finns sjuka människor därute. Sjuka människor som inte alltid stannar vid att ”bara” ta någon annans bilder.

   Glöm inte hennes återkommande rumpbilder

    Fast det är ju hon själv och hennes rumpa, en helt annan grej. Och ett val hon gjort. Går inte ens att jämföra med att lägga ut bilder på sina barn.

  bara för att personen skriver på ryska behöver hen inte vara en ryss i ryssland. kan lika gärna vara åke 57 år i vetlanda som ligger bakom xD

   Okej xD

   Ja, i Vetlanda finns en massa Åkar som varit bandyproffs i Ryssland, så passa er för dem säger jag bara!

   Vetlanda, kul att min bonnhåla kom på kartan efter knivgalningen 👀 Förut visste folk inte ens att det fanns typ.

    Jodå, vi har ju Lena PH så det är klart att folk visste om oss! 😉

  Skulle nog säga att det grundläggande är identitetsstöld, alternativt stalkning beroende på vad som legat till grund för att kunna imitera personen/offret i fråga.

  Oavsett vad, ifall det inte förefaller att den som stulit/kapat kontot vill svärta ner ryktet av den faktiska personen bakom kontot så har hen nog en grund i att vilja flytta sin egen verklighet. Antingen genom att faktiskt låtsas vara denna individ och tro på det själv eller ett behov av att få respons från följare.

  På tal om vulverine /Jenny Koos som jag såg det skrevs om under ett annat inlägg. Hon kritiseras i expressen idag, just nu ej låst artikel (brukar väl bli premium efter en stund) Jag lyckas inte länka men rubriken är:” jag hade noll förtroende för kvinnovården. ”

  Ytterst anmärkningsvärt att inte fler ifrågasätter, det är ju jättefarligt att låta något som Koos få så mkt makt! Ser tex att flera jag känner följer henne på insta…

   Det är inte ett dugg farligt om folk lär sig att vara källkritiska. Sväljer man allt personer skriver med hull och hår på ett instagramkonto får man skylla sig själv. Läser man Expressen som en sanningssägare får man också stanna upp och fundera över vad det är för tidning.

    Och därmed inte sagt att allt Jenny Koos skriver är trams, hon har väldigt bra koll på en del saker och informerar om mycket grejer kring kroppskännedom som är typ helt bortglömda i vår västerländska syn på typ menstruationscykeln osv.

     Fast det kvittar. När hon säger saker som inte stämmer och sprider dålig information tar hon bort allt värd.
     Hon blir opålitlig och då kvittar det att vissa saker stämmer.

      Jag håller inte med faktiskt. Tycker det blir konstigt om jag ska hålla med och dela allt en person säger för att ta den på allvar. Man kan lyssna till vissa bitar och avfärda annat. Hennes kunskap om menscykeln är bra tycker jag, men att göra abort med kaffe och genom att springa på ett löpband har jag inget för.

   Jag blev gravid tack vare hennes ”tips.”

    Om jag följt hennes ”tips” hade jag varit tvungen att operera bort min livmoder. Så olika det kan vara…

     Får man fråga vad det rörde sig om för åkomma? Hon är ju snarare någon som ställer sig MOT att gå emot kvinnokroppen på det sättet 😅

     Du kanske tänker på någon annan?

    Eller var det en slump att du följde hennes tips och samtidigt blev gravid?

    Jag blev gravid efter en halv flaska vodka Explorer och ett ons. Tips till alla barnlösa.

     Jag blev alltså ofrivilligt gravid

      Vad var det för tips du följde? Var det alltså ett tips för att INTE bli gravid men du blev det?

    Haha nä du blev gravid för du hade sex och var oförsiktig och inte skyddade dig! Endast ditt och din sexpartners fel!

   Varför all denna kritik mot henne? Den konventionella sjukvården i all ära, men där talas nästan aldrig om mat och näring och dess inverkan på kroppen, trots att det är en så extremt viktig sak att ta hänsyn till. Jag tycker att det är bra att någon med en hyfsat stor plattform faktiskt informerar om den aspekten av hälsa (läs: kvinnohälsa). Att sedan gå och likställa likställa ett inlägg eller en kommentar på instagram med ett personligt samtal/individanpassad behandlingsplan säger ju sig självt, det är inte så smart. Men att Jenny upplyser, så att folk i sin tur kan ställa bättre frågor hos sjukvården, eller göra något så farligt (obs! sarkasm) som att dra ner på kaffe och socker, ser jag ärligt talat inte problemet med.

   Folk är generellt väldigt snabba med att tycka synd om sig själva, men när ett förslag på lösningar presenteras, då är det plötsligt ”farligt” och ”skamning”. Jag vet inte, jag.

    Vill tillägga att jag inte menar att folk med exempelvis endometrios bara ”tycker synd om sig själva”, utan det jag menar är att många inte ens är beredda att ge ett alternativ till vanlig sjukvård en chans, trots att de har så ont av sina åkommor. En förändring i kosten kan jag tycka är en ganska liten uppoffring för att potentiellt underlätta sina problem, varför inte vara öppen liksom?

    Tror säkert hon kan vara bra ang en del grejer (håller med dig ang allmänna kostråd till exempel, ingen fara med det) men hon är direkt hälsofarlig vg andra. Den här hormonskräcken hon kör med är ju faktiskt farlig för flera åkommor som kan göra dig helt infertil eller så du plågas i onödan.

     Hormonskräcken?? Det är väl exakt det hin inte håller på med, förklara gärna?

    Jag håller med, man behöver ju inte hålla med om allt eller följa allt hon skriver men t ex att sluta med kaffe, inte dricka alkohol vid mens osv är så små, enkla, ofarliga grejer att 1177 borde ta upp dem på exempel som kan hjälpa mot pms eller mensvärk och öka livskvaliteten avsevärt för många. Jag själv tex som många andra hade redan räknat ut såna samband (hade aldrig ngt hormonellt preventivmedel tills nyligen, dock.mår jag bättre nu när jag har det, ett stressmoment mindre😆) och hade koll på hela cykeln men tyvärr verkar det som att många inte tänker på det själva utan tror att allt ska vara lika hela månaden och då är det väl jättebra om hon upplyser. Tråkigt att man inte tar upp det mer i skolan.

    Det talas nästan aldrig om mat och näring i sjukvården? Hahahahhaahah. Vilken värld lever du i?
    Känns som en väldigt priviligerad en.

    Håller med dig Anonym 21:14. Hon erbjuder ett alternativ till alla kvinnor som inte fått hjälp i den traditionella sjukvården. Jag har följt henne länge på Facebook och inte stött på några konstiga påståenden. Får kanske kolla in hennes instagram med. Är ni säkra på att de här påståendena inte bara är tagna ur luften? Just det där med kaffe har jag för mig att hon förklarat någon gång och det var inte alls så hon menade som det påstås här i kommentarsfältet.

  En catfish! Hänvisar till programmet på MTV. Personen bakom kontot har säkert ett antal nätrelationer med folk som tror det är ett äkta konto..

   Spännande om Nev åker dit 😁

  Det är väl nån form av bedrägeri bakom. Ev genom catfishing. Tror knappast det är nån som fejkar en identitet bara på kul…

  Nej, kontor är kvar nub21:36. Anmälde precis.
  Sjuk kvinna

   Det kan väl lika gärna vara en man?

  Jag kollade nu och kontot är fortfarande kvar.

  Jag försöker anmäla kontot men när jag ska lägga till Gabriellas riktiga konto så får jag inte upp det?

   Jag tror folk som räknas som kända etc måste ha ett verifierad konto och jag tror inte hon har det . Försökte också med det men skriv bara att jag kände henne i stället

  Det kan ju vara gabriella själv. Hon är halvryss och vill väl göra karriär i Ryssland å.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *