188 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Anna Book.

   GretaThunbeeeeerg!

   Nej nej skulle aldrig gå. Vågar någon jobba med Anna B? Det verkar riskabelt om man säger så.
   Clara Henry var också, precis som Keyyo nu, programledare för ett lekprogram nyligen.

   Ja det hade jag fasiken sett. Anna Book på resa eller nåt annat där det händer lite grejer. Inget tråkigt matprogram.

    Nej nej ge henne inga idéer nu fast du är kanske Anna själv eller någon närstående 😉 Hon har ju något på g, hon är så lycklig nu ju, ska få göra något på tv tydligen något som har med musik att göra verkar det som. Ska hon få vara med i någon mellanakt i mello kanske. Trodde hon skulle vara med i Mästerkocken VIP men det verkar vara något som har med sång att göra enligt hennes emojis på story.

  Vilken galet söt hund! 🐶

   Men det är ju så att alla valpar är jättesöta.

  Jag vill pitcha den nya familjeunderhållningen
  ”Sanning eller konsekvens”
  med Isabella Löwengrip som programledare.
  Deltagarna får avgöra om det som Bella säger är sant eller hitte-på.
  Om de har fel så får de en ”bestraffning”.
  Vansinnigt roligt.

   Att ni orkar störa er så mkt på en människa är helt otroligt 😅

   Alla vägar leder till Bella.

   Att hon ens är intressant eller rolig längre.

    Ja hon verkar väääldigt intressant för somlliga. Isabella L skulle passa bra för tv, hon går genom rutan, och hon skulle locka mycket tittare.

     Går hon igenom rutan? Du måste skämta? Aldrig sett en så stel människa framför kameran.

   Kul. Fyndigt. Wow.

   1:a pris 🥇 blir Bellsans nya bok! 😁😁😁

   Där kommer hon att avslöja ALLT! 🙄

   Andy, Isabella måste betyda mycket för dig?

  Tjejen som jämför sig med skyltdockan är ju inte heller ett sunt ideal. Varför ska man låtsas att övervikt är något helt okontroversiellt? Eller som hos Fayme igår, hon har blivit så snygg och en följare skrev sanningen: hon har gått ner i vikt. Då rasade kommentarer in om att man inte får kommentera kroppar. Jaha, så hon visar helkroppsbilder och alla ska låtsas att vikten inte påverkar utseendet. Hon får kommentarer om hur fin hon är, och alla låtsas att det är för att hon mår bra och känner sig stark. Jättehyckleri!

   Förstod att en sådanhär kommentar skulle dyka upp 🤦‍♀️

    Ja och? Förklara varför man inte får prata om övervikt om man inte hyllar övervikt?

     Problemet är att sådana som du anser att man ”hyllar övervikt” så länge man syns som tjock. Tjock tjej badar på stranden, hyllar övervikt. Lägger upp en helkroppbild på Instagram, hyllar övervikt. Gör vad som helst utom att aktivt banta och tala om det för alla, hyllar övervikt.

      Nej. Läs igen vad jag skrev. Jag skrev att tjejen som jämför sig med skyltdockan inte heller representerar ett sunt ideal.

       Ja jag såg det. Och jag säger att problemet är att folk anser att så fort en tjockis existerar så står den för något osunt som måste påpekas till den.

       Måste alla representera sunda ideal då? Vad händer med alla inlägg där det dricks vin? Någon håller en cigg? Konton där det aldrig läggs upp träningsbilder? Någon äter godis?

       Sen när blev vi alla vandrande reklampelare för sunda ideal?

        Ser inte så mycket sådant men hör massor av svensk musik där det just nu i alla låtar sjungs om ”jag är för full” ”jag är full och dum” ”du ringer bara mig när du är full” och har börjat reagera på det faktiskt.

         Wow alltså, när man inte trodde folk kunde bli mer PK.

          Är det pk att fundera över att berusning normaliseras?

           Väldigt PK att tycka att alla ska representera ”sunda ideal” och att reagera på låttexter där ”full” nämns. Du kanske skulle trivas bättre i en diktatur? Tips!

          Kan ju bero på vad man har för erfarenheter, till exempel av missbruk.

           Tråkigt, men om all musik och film ska anpassas efter alla sorters missbruk och trauman så finns det tyvärr inget kvar att göra material av.

           Jag har för mycket erfarenhet av missbruk, men inte f reagerar jag på en låt där de sjunger du ringer bara mig när du är full.
           Jag kan göra den distinktionen

         Massor av svensk musik är ju här = Miriam Bryant och Victor Leksells låt samt Maggios låt som Bryant gjort en cover på så underlaget för den här spaningen är väl lite skralt tycker jag.

          Sedan är det väl ett rätt vanligt fenomen att vissa bara hör av sig när de är fulla. Och vi alla har väl dragit iväg något fyllesms till något ragg el dyl som vi ångrat dagen efter? Inte helt konstigt att det sjungs om det.

        Eller hur. Den hetsätande kräkandes influensern som feströker och hinkar vin men är smal – är hon hälsosam.

         Men om de inte visar det så kan man inte veta det. Att vara överviktig är automatisk ohälsosamt.

          Och då ska detta också kommenteras så fort en tjock kvinna syns?

          Nej, det där stämmer inte överhuvudtaget! Du m.fl. måste uppdatera er om hälsa. Läs t.ex. överviktsforskaren Erik Hemmingssons bok ”Slutbantat”.

       Om du anser att tjejen som är gömd bakom skyltdockan är tjock så har du verkligen inga bra tankar i huvudet. För mig är hon inget annat än kurvig och hur vacker som helst.

        Den tjejen är rejält tjock. Jag har inte sagt att hon inte har kurvor eller inte är vacker, men hon är dessutom tjock.

         Nej det är hon inte. Inte över huvud taget. Dina hjärnspöken om fettförakt bör du söka hjälp för.

          Men snälla, hon är rätt tjock. Med det sagt så är det inget fel med det och det handlar inte om fettförakt. Det är bara ett konstaterande.

           Tjock för mig är en person som lider av fetma vilket hon inte gör. Hon är kurvig och ser hälsosam och fin ut. Ser hellre se kropparna överallt än alla smala benrangel.

          Menar du seriöst att tjejen på bilden inte är överviktig? Det är hon. Varför skulle det vara kontroversiellt att säga det?

           Kanske pga att ”rejält tjock” ger olika bilder för olika personer. För mig är det inte där REJÄLT tjock. När jag hör det så ser jag en person som lider av fetma framför mig. Tjock kan för dig vara en sak och för mig en annan. Samma som vem som är rejält smal och inte. Däremot övervikt definieras enligt BMI-skalan så det är inte upp till tolkning öht.

           Ja hon är överviktig för ögat och även hennes BMI är högst troligt på skalan överviktig.

           Överviktig är dock något annat än tjock. Inte som att alla smala är underviktiga.

          Det är inte fettförakt att konstatera att tjejen på bilden är överviktig. Att du säger ”inte överhuvudtaget” säger något om din skeva syn på det, och hur normaliserat övervikt blivit. Att bli som USA är inget eftersträvansvärt direkt.

           Varför ska man konstatera det ens? Brukar du ”konstatera” folks vikt?

           Haha exakt 13:22.

           ”Hej Berit på HR, du är rätt så smal. Har du koll på min lönespec från augusti?”

           Ska prova konstatera vikten på de nya studenterna jag ska träffa imorgon. Du ser normalviktig ut, du ser lätt överviktig ut, du är smal, du är mullig runt magen,.. jag bara KONSTATERAR!

          Kan inte svara på din kommentar 11:31, men vad kul att du tycker att ”fettförakt” existerar men inte smalförakt.

         Rejält tjock hade jag inte kallat henne. Men å andra sidan så är inte ”tjock” något som är definierat i mätbara termer, till skillnad från övervikt, fetma osv.

       Uppfattade inte hennes inlägg som att hon påstår sig utgöra något ideal. Mer som att den typen av kropp också existerar, sund eller ej, men att de också måste få synas, finnas och ta plats, utan att för den delen utsättas för elaka kommentarer ex. och för att man inte ska behöva känna sig ful bara för att man inte är normsmal.

     Det handlar inte om att hylla övervikt utan om att skyltdockor inte är reprensativa för befolkningen.

      Spot on!

    Tycker du att man ska blunda för det faktum att övervikt ökar risken för en mängd sjukdomar? Är det ett sunt ideal att ha?

     Men även bara själva känslan. Jag har varit överviktig en period när jag var yngre. Kroppen kändes tung och magen var i vägen när jag böjde mig. Träning var jobbigt, det tog emot att röra sig. Det är väl inget man önskar någon att känna sig så, även om man inte nödvändigtvis får överviktsrelaterade sjukdomar förrän senare.

      Önskar tjejen i inlägget att andra ska ha det så?

       Nej, men jag som påpekar att det är ok att prata om övervikt i annat än positiva termer gör det.

        Och det ska man göra genom att skriva kommentarer till någon tjock där man påpekar vilka osunda ideal den står för när den syns i helkroppsformat på sociala medier?

         Nej, det som skrevs till Fayme var att hon är fin nu när hon gått ner i vikt.

          Jag tycker iofs att det är en rätt så udda sak att säga till någon. Men det kanske beror på att jag själv fick sådana kommentarer. Att jag var sååå fin nu när jag gått ner i vikt. Bara det att viktnedgången berodde på en svår sjukdom som inte många visste om. Men ja, jag var ju fin i alla fall.

           De skrev att hon är fin för att hon känner sig stark, trots att det är uppenbart att hon är mycket smalare nu och därför ser bättre ut, och en följare som skrev att hon gått ner i vikt och att det är därför hon är så snygg nu orsakade ilska bland andra följare.

           Ja men det kan vara otroligt triggande att påpeka att någon blivit finare för att den gått ner i vikt. Så även om den personen skrev sen ingen så är det en sjukt dum grej att slänga ur sig. Det kan få personen/eller någon annan att triggas till att gå ner ännu mer i vikt

           Även om det personen skrev stämmer* , Blev lite knasigt.

     Det finns ju massa ideal som är skadliga, men som inte ifrågasätts på samma sätt som övervikt.
     Extrem träning och jättelåg fettprocent bland kvinnor, att sola och vara brunbränd året om, att dricka alkohol i tid och otid, att skönhetsoperera sig etc

      Det ifrågasätts ju jättemycket!

       Det ifrågasätts i en annan kontext som inte påverkar personens vardag. Folk diskrimineras inte på samma sätt som feta. Man ifrågasätts istället eftersom man inte uppnår idealet på ett naturligt sätt.

   Har hellre ett par kilo för mycket och faktiskt mår bra än att se ut som ett benrangel för att passa idealet.

    Det finns också ett normalläge, ingen måste välja mellan benrangel eller övervikt.

     Vad är normalt?????

      Normalt som tjej är ca din längd minus 110. Om du inte styrketränar massor och är väldigt musklig.

       När jag var barn på 70-talet var alla vuxna smala. Kollar i gamla familjealbum och ser bara smala vuxna. Folk rörde sig mer i vardagen, höll inte på att småäta hela tiden, fredagsmys var inte uppfunnet och barn åt godis enbart på lördagar.
       Det fanns en enda överviktig elev i min skola och alla andra var pinnsmala.
       Det är vår konstiga Netflix- och chipskultur idag som gör att så många är överviktiga.

        Mer stillasittande jobb och ökad psykisk ohälsa gör sitt också.

        Har samma erfarenhet, det var ett fåtal i min bekantskapskrets som var överviktiga. I skolan hade vi gymnastik och vi fick cykla om vi skulle till kompisar. Det var läsk när nån fyllde år och lördagsgodis. Maten var hemlagad och folk jobbade mera kroppsligt. På bensinstationen köpte man olja till bilen inte flottiga korvar och ingen var beroende av näringsdrycker. Konstigt att inte flera hade psykiska problem med tanke på allt som saknades?

        Stillasittande jobb och åka bil överallt samt att sitta vid en telefon/iPad konstant tror jag ännu mer är problemet. Typ ingen tränade/gick på gym heller. Vardagsmotion tror jag är superviktigt för hälsan

        Det är fetträdslan som har orsakat detta. När man minskade och tom helt tog bort fettet från många livsmedel, var man tvungen att tillsätta andra ämnen för att göra dem ätbara. Dessa ämnen har sabbat våra kroppar(enkelt förklarat).

       Vart får du den ekvationen från? Inte från någon läkare i alla fall.

        Från tidningen Frida från 90talet antagligen. Där fanns den ekvationen ofta med.

       Det var det dummaste jag hört. Jag som 168cm lång ska alltså väga 58kg för att vara ”normal”? Hade jag vägt 58kg hade jag varit ett benrangel.

        Har du kraftigt skelett ökar du på med 10% av 58, men annars stämmer det upp till 40 års ålder, ja.
        Jag är 166 cm och vid 56 kg är jag definitivt smal men inte benrangel.

        Stämmer då för mig. Väger 54, borde väga 50 enligt ekvationen. Och jag har extra hull på mage, rumpa och lår.

         Stämmer jättebra på mig. Jag borde väga 56 enligt ekvationen, väger 61 och har hull på mage, lår och överarmar.

        Undrar lite vad alla har för bild av ett benrangel. 58 kg till 168 cm är definitivt inte ett benrangel. Det är en helt normal vikt.

         58kilo till 168 cm benrangel?? Jag är 168 och väger 51 kilo och är definitivt inte ett benrangel även om jag ju är smal.

         För det första så är det omöjligt att veta hur vikt lägger sig på olika människor. Man kan vara exakt lika långa och väga exakt lika mycket och ändå se helt olika ut. Jag väger 65kg och är smal! När jag mådde dåligt en period vägde jag 60kg och då var jag extremt smal. Så jo, 58kg = benrangel. Denna diskussionen är löjlig då det är omöjligt att säga vad som är normalt för olika personer.

        58kg på 168cm är knappast ett benrangel. Jag är 156 och väger 46 och är inte ens i närheten av att vara det. Inte ens när jag vägde 43kg. Ser helt normal smal ut bara och har ingen platt mage.

         För. Att. Alla. Är. Olika.

         Du och jag kan ha exakt samma längd och vikt och trots det se helt olika ut. Hur svårt ska det vara?

         Fett är också mer ohälsosamt runt buken än runt tex rumpan så att bara basera hälsan på vikten rakt av funkar inte heller.

        Jag är 173 & har vägt 58 & jag var inget ”benrangel”

       Oj! Då skulle jag väga 54kg.. Jag med mitt utseende, kropp och mående skulle se förjävlig ut att väga 54kg. Runt 65-67 däremot trivs jag som bäst. (Pga medicin har jag tyvärr gått förbi det 😬)

        164 cm och trivs bäst runt 65-67 kg? Jag är 166 cm och när jag vägde 67 kg hade jag värsta magen och fick lårskav:)

         Jaha?

         Är det lårskavet som avgör? Då har jag normal vikt, är 170 och väger 89 och har aldrig haft problem med lårskav.

          Nej jag menade såklart att PÅ MIG orsakade vikten lårskav.

           Nej du ifrågasatte att någon annan trivdes bäst i en vikt baserat på att du fick lårskav med den vikten. Ett bra exempel på att en del ekvation som den ovan inte stämmer rakt av på varje individ.

       Hahahahaha. Så du menar att jag som är 152 cm lång ska väga 57kg? Väger jag 58 är jag plötsligt överviktigt enligt BMI. Bmi kan ju inte avgöra om någon är väldigt vältränad eller hur kroppen mår inuti. BMI är ett Värdelöst mått.

        Jag är 160 cm lång och väger 58 men min idealvikt är 55 gärna något kilo mindre. Känner mig varken smal eller överviktig nu men mår bäst under 55 kg.

         Jag är 160 cm och väger 70 kg just nu. Har vägt över 80 kg för några år sen men har lyckats få ner i vikt. Jag ser överviktig ut men inte tjock längre som jag gjorde då. Dock så har jag slutat snarka, har inte hört blodtryck längre ingen halsbränna heller. Iallafall väldigt sällan. Mår så mycket bättre. Men enligt dig måste jag fortsätta gå ner kanske 15 kg till för att klassas normal. Eh ok.. ärligt talat du låter väldigt störd när det gäller kvinnokroppen och hälsa.

          Kvinnokroppen?
          Män mår också bättre av att vara smala.

           Hur ofta får tex anis don demina kritik för att han står för ett osunt ideal tror du? Eller bedöms han för annat?

       Skulle se ut som ett benrangel om det stämde då har jag inte massa muskler! 😂

       Jag vägde som minst 38 till mina 170 cm. Vinner jag?

        När du var typ 14 då eller?

         Nej. Jag var 21.

        Vad har anorektisk vikt med normalvikt att göra? Vi pratade här om vilken vikt som är normal, inte vem som väger minst.

         Snälla, spela inte dum.

    Och ordet benrangel är tydligen helt okej att slänga sig med? Skumt det där.

   Så vad vill du? Att tjocka ska gömma sig tills de blivit smala?

   Tjejen som jämför sig med dockan skriver bara att hon är människa, inte något om hälsa. Låt folk existera för helvete.

   Att skamma och döma som du gör leder inte till att tjocka blir motiverade att ändra sin livsstil.

    Jag kan bara svara för mig själv. Jag följde många kroppspositiva konton för ett antal år sedan och intalade mig själv att mina extrakilon var ok och att jag inte skulle hålla på och försöka gå ner i vikt.
    Sedan gick min man ner massor i vikt och jag såg en enorm skillnad mellan honom och mig och började ta tag i min vikt, och nu känner jag mig så otroligt mycket bättre fysiskt. Jag ser tillbaka på de överviktiga åren som att jag var i en sjuk bubbla med folk som bevarar varandras skygglappar och pratar om hat och hån mot tjocka istället för att bara se till vad som är bra för en kropp.

     Och jag följer kroppspositiva konton för att det gör att jag känner att jag också är värd något, trots att jag är det. Till slut har jag insett att jag också är värd att må bra, dvs börjat ta tag i min hälsa, träna utan att bry mig om att jag inte ser ut som de på gymmet (för att jag ser på Instagram att andra som mig vågar gå dit), börjat äta nyttigare för att må bra osv. Vilket ger en positiv cirkel i livet. Jag mår bättre, vill ta hand om mig, mår därför ännu bättre.

     Innan jag följde dessa konton såg jag bara allt fetthat och kände väl att det inte var någon idé att jag gjorde något, jag var ändå usel och värdelös, isolerade mig med rädsla för vad andra skulle säga och tycka om mig, vilket blev en ond cirkel i stället.

     Men du kan ju inte applicera hur DU mådde och anta att alla överviktiga känner likadant.

     För övrigt, tycker jag inte att hon är väldigt överviktig.

      Läs anonyms första mening.
      ”Jag kan bara svara för mig själv”.

       Tack! Mycket känslor inblandade för vissa och det underlättar uppenbarligen inte läsförståelsen 🙂

      Jag tycker också att man måste kunna få lägga ut en vanlig bild på sin kropp utan att det ska vara som att man ”hyllar övervikt”. Men tjejen på bilden är helt klart överviktig och det är lite skrämmande hur normaliserat övervikt är i vår tid. Jag tror inte att skam löser någonting och vet att det kring överätande i princip alltid finns underliggande problem. Jag tycker bara det är sorgligt då övervikt leder till så otroligt mycket sämre hälsa på sikt och önskar att vi på något sätt kunde hindra den utveckling vi har.

       De som ses som normalviktiga idag var sådana som däremot stack ut som tjocka på 70-talet, när människor levde rörligare liv i vardagen och småätande inte ansågs som ”att unna sig”.

       Fast det är ännu mer skrämmande att en person inte kan lägga ut en bild på sig själv utan att höra att man normaliserar övervikt.

   Och varför är det hyckleri att hon känner sig stark?
   Smal betyder inte automatiskt hälsosam och stark.

    Läs igen. Det är hyckleri att alla låtsas att hon blivit så snygg för att hon känner sig stark. Det är uppenbart att utseendeförändringen beror på alla kilon hon tappat.

     Det är inte hyckleri, sluta säga hur andra ska må bara för att du inte håller med.

      Jag skrev ”ser ut”. Det är hyckleri att låtsas att hon ser bra ut för att hon känner sig stark, när det är uppenbart att hon gått ner många kilon och därför ser så bra ut.

       Vadå låtsas? Du vet väl inte varför någon tycker att hon är fin.

        Viktnedgång-> helkroppsbilder med magtröja -> komplimanger rasar in = hon ser bättre ut med slankare kropp

    Hon känner sig väl stark för att kroppen inte är lika tung och behöver bära runt på massa övervikt? Hon har blivit mer aktiv och ätit bättre. Och hennes kropp ser mer välmående ut nu. Hon vet det själv. Hon är snyggare nu för att hennes kropp är mer sund.

     Självklart är det så. Alla ser bättre ut när de är smalare, kläder sitter bättre, dubbelhakor försvinner och visar ansiktets form bättre, ögonen framträder mer.

      Ni 2 är vidriga. Usch.

       Varför?

        Vadå varför? På det sättet ni kommenterar så kan ni trigga folk. Era åsikter betyder inte ett skit för att folk ska bli inspirerade att gå ner i vikt, utan man mår bara dåligt att få läsa sånt. Man behöver inte alls vara smal för att bli klassad fin eller hälsosam.

   Lägg ner. Att vara överviktig säger ingenting om ens allmänna hälsa. Du kan ha bra blodvärden, träna och må bra trots övervikt. Det finns hur mycket forskning som helst på området. Du kan inte bedöma hälsa genom att se på en annan persons kropp. I sådana fall skulle du tjäna multum inom sjukvården. Tjocka personer måste kunna existera och visa sig själva utan att sådana som du ska börja gapa om ohälsa eller hur fult ni tycker det är. Lär dig vett och hyfs.

   Jag personligen mår bättre i min kropp nu än med lågt BMI. Jag är överviktig men tränar intensivt och regelbundet. Har cancer så jag får mitt blod testat regelbundet. Alla värden är bra och min kropp läker fantastiskt. Hormonnivåerna har stabiliserat sig ovanligt snabbt. När jag vaknat upp från narkos har jag varit pigg med en gång och det har enligt kirurgen varit okomplicerat att operera mig. Så stolt över kroppen nu när den utsatts för en stor prövning och ändå fungerar bra.

    En individ säger inget om den stora massan. På samhällsnivå är övervikt ett stort problem.

     Du borde gå till en psykolog för att få din förakt för överviktiga människor analyserad.

      Jag har själv extrakilon och känner inte förakt varken för mig eller för andra med övervikt. Däremot blir jag jättetrött på alla lättkränkta som inte kan ha en vanlig diskussion utan att börja prata om andras förakt bara för att man har olika åsikter.
      Det är helt okontroversiellt för mig att mina extrakilon finns där, jag hävdar inte att jag nödvändigtvis är lika sund som en smalare person, inte heller att tjocka inte kan vara sunda.
      Men övervikt är ett hälsoproblem på samhällsnivå och för många individer.

   Vad vet du om hennes hälsa bara genom en bild? Du tror hon är osund för magen inte är helt platt? Du kanske ska vidga lite dina vyer lite. Många nordeuropeiska kvinnor har typ inga skinkor, höfterna är spikrakt och benen är som 2 tandpetare. Inget konstigt och vackert på sitt sätt. Men mörkhyade har ofta en annan genetisk bakgrund där bakdelen är rejäl, precis som höfter och lår, såsom vi ser på hon på bilden här ovan. Studier har visat att bukfetma är farligt, men just stora lår och höfter är inte det. Just jag kämpar med vikten och är överviktig tyvärr, men min syster (vår mamma är från östra Afrika så vi är mörkhyade) ser ut som tjejen här ovan utan att vara överviktig. Till och med vår husläkare har sagt att vi inte ska stirra oss för blinda på bmi då bmi inte tar hänsyn till hur fettet på kroppen är fördelat. Så sjukt trist att skönhetsidealet med helt platt mage ses som det mest hälsosamma när många kvinnor måste svälta sig för att få den (och det är inte sant!)

    Tjejen på bilden har väl tvärtemot vad du säger ganska platt mage? Hon har hull på höfter och lår etc men platt mage i jämförelse. Timglasfigur. Med andra ord representerar hon en godkänd form. Det är de nordiska tjejerna med smala ben, platt rumpa och stor mage som inte ”godkänns”.

     Nä du, titta ordentligt så ser du att hon har en valk rätt långt ner på magen och då med största sannolikhet inte har en platt tvättbräda från sidan.
     Här handlar det inte om kurvor utan om vikt och att en person kommenterade att denna kvinna pga sin (över)vikt inte utgör ett sunt ideal. Så bröststorlek och kurvor kan diskuteras en annan gång för det är inte det som tas upp här.

     Inte godkänns? Snarare människor med former som inte godkänns. Åt hormonpreparat en period som satte fett runt mina höfter och mage och armar. Och vet du vad? Kan fan inte bry mig mindre.

    Ja alla har ju fettet olika fördelat. Jag må vara från norra Europa men lägger ändå på mig mest på rumpa och lår. Men jag skulle väl ändå vilja påstå att den extra bilringen jag har på min mage inte gör mig till hälsosam, eller att jag behöver svälta mig för att bli av med det. Skulle snarare säga att den visar hur jag levt på senaste. Fikat flera dagar i veckan, har mycket på jobbet så jag äter typ sockrig risifrutti till frukost, pasta flera dagar i veckan, tränar inte lika mycket som jag gjort tidigare osv.

   Precis som LD började mata ut selfies när hon gick ner i vikt, hon sätter på sig jeans igen och hennes självförtroende verkar ha fått sig en rejäl skjuts utseendemässigt. Och när hände det? När hon gick ner i vikt.

   Fayme har också gått ner i vikt vilket syns och hennes ansiktsdrag börjar skymta fram igen. Hon har ett väldigt sött ansikte som inte kommer fram lika mycket när hon har övervikt, inget konstigt i sig. Och nu klär hon sig mer levande och roligare än bara tråk t-shirts med jeans och det blir svårt att inte dra slutsatsen att det hänger ihop med hennes viktnedgång.

   Det som stör mig är att dessa två kroppsaktivister går emot vad de själva förespråkar då det är tydligt att de själva tycker de är snyggare med mindre vikt, speciellt LD. De står inte för det utan låter deras följare försvara att det inte har något med vikten att göra och att vikten inte får diskuteras. Dubbla budskap helt klart.

    Ja du sätter fingret på vad som stör även mig.
    Båda två har gått ner i vikt och ser verkligen mycket snyggare ut, på grund av viktnedgången. Detta ska då inte få påpekas av någon i deras kommentarsfält utan alla ska låtsas om nåt obestämbart ”välmående”? Båda har börjat klä sig i annat än stora oformliga t-shirts och bh-lösa linnen, och stories flödar över av snygga selfies. Men vi får inte säga att de har blivit snyggare sedan de tappade en massa kilon.

     Varför är det så viktigt för dig att få påpeka att någon har blivit snygg pga tappat kilon? Låter helt rubbat.

      Varför är det så viktigt för dem att följarna låtsas att viktnedgång inte syns och inte påverkar utseendet till det bättre?

       För att inte späda på kropphetsen och ätstörningar såklart? Blir fan mörkrädd över kommentarerna här.

        Om de inte ville späda på kroppshetsen så kanske de skulle gå tillbaka till att inte mata ut selfies på sig själva då de är piffade till tusen?

         Piffade till tusen? Pratar vi om samma människor ens? Och hur kan en vanlig selfie spä på kroppshets menar du?

         Fattar inte varför du följer dem när du stör dig så mycket.

    Suck. LD har skrivit massvis med gånger att hon självklart tycker att hon är snyggare som smal, sminkad och orakad men att hon kämpat för att stå emot ideal.

     Ja, oj vad hon kämpar sekunden hon de facto gick ner. Lätt att säga att man står emot idealen när man känner sig ful.
     Orden klingar väldigt tomma visar det sig.

      Idiot.

    Fast LD tex var ganska fet. Att ha fetma är ett annan femma. Men kvinnan på bilden som står bakom en docka har inte fetma, hon ser bara mullig eller lätt överviktig ut. Och sånt är inte alls farligt.
    De 2 anonym som kommenterar här just nu (vet ej om det är du) uttrycker sig på ett sätt att minsta lilla övervikt så är man ful eller ohälsosam och att alla ska minsann vara smala. Det är ju sånt folk har reagerat över.

     Så bra! Panikskrika över att folk har ett par extra kilo här och där., det händer väl de flesta ibland i synnerhet i lite högre åldrar. Det hör inte ihop med fetma och ohälsa.

   Jag som tyckte den bilden var så himla fin och jag kände att det finns plats för mig i samhället trots några extra kilon. Så gick jag in hit och började läsa och fyfan vad värdelös jag känner mig nu. Vill låsa in mig i mitt sovrum tills jag dör. Kan inte ni fettfobiker snälla bara hålla era tankar för er själva? Det kan verkligen skada människor som är på gränsen.

    Jag tänker att du kanske måste jobba med din självkänsla?

    Att en bild får dig att känna att du plötsligt tillhör samhället och sen får kommentarer minuten efter känna dig värdelös låter labilt. Tar du eget ansvar för ditt mående eller skiftar ditt mående efter vad för inlägg och kommentarer som finns på en blogg?

    Jag vet att man blir påverkad av sociala medier men din beskrivning från att känna dig accepterad till att vilja låsa in dig på livstid känns extremt och något som borde vara väldigt jobbigt att leva med.

     Jag har jobbat mycket med min självkänsla tack så mycket, men har såklart en väg kvar då jag inte är en robot. Såklart man som människa hamnar i perioder med svackor. Hjälper det att anonyma idioter sitter här och spyr ut sitt hat för sitt egna nöjes skull? Nej. Hur vore det om du tog ansvar för att det du uttrycker kan såra människor. Hur känns det att med flit såra andra medmänniskor? Sover du bra på natten?

      Jag har inte varit med i diskussionen på det sättet som du verkar tro. Jag kommenterade din kommentar och får tillbaka din rant om hur eländig jag är. I rest my case.

       Då behöver du ju inte ta åt dig?

    Det finns plats för dig! Jag gillade också bilden.
    Scrolla och gå vidare, ignorera idioti osv. 😘

   Men snälla nån, så om man inte är smal får man inte visa upp sig? Kan int DU ta och lägga in en bild på DIG så får vi avgöra om du är tjock, rejält tjock eller om du bara är rejält dum i huvudet?

  Kul med ett eget program. Keyyo har karisma och liksom ”det”, tycker jag.

  Jag förstår att kroppspositivism behövs och att det är viktigt för många, men måste det vara så himla töntigt?

  ”det här är en provdocka. Jag är en människa”
  Korrekt, tack för din tydlighet. Viktigt också att du är naken och har sexig blick 👍

  Jag tycker att det banaliserar viktiga frågor.

   ”Det här är en huvudlös, armlös och könlös plasttdocka, jämför dig inte med den!”

  Har en funderingar från influenser-världen som jag verkligen tänkt på länge haha

  Influensers överlag är ju inte hemliga med att köpa dyra bostäder, renoveringar, väskor osv. En som verkar relativt sparsam är S. Lindahl?! Hon har ju betydligt fler följare än flera andra influensers som köper lägenhet till och med i Stockholms innerstad, trots förre följare och kortare karriär. Visst, alla har olika förutsättningar och alltid smart att spara.. men nog känns det som att hon väl boorde ha förutsättningen att köpa en lägenhet i åtminstone Umeå?! 😅

   Tror inte hon vill köpa en lägenhet som är så långt bort ifrån sin mamma.

  Cooper? Varför har hundar så konstiga namn nuförtiden? Engelska dessutom. Tycker att vanliga människonamn är finast när det kommer till hundar. Teddy är väl ganska gulligt dock.

   Jag gillar inte människonamn på djur.

    Tack! Inte jag heller, trodde jag var ensam om det.

    10:19
    Varför?

     Är inte 10.19 men tycker lika. Det är så enkelt som att djur inte är människor.
     Behandla hundar som hundar, inte som människor.

    Jag älskar människonamn på djur.

   Tycker jag också.

   Då röstar jag för Arne!

   Tycker det är obehagligt om en hund skulle heta typ Peter, Marcus eller Maria

   Cooper är väl ett namn för människor? Bara inte i Sverige.

  Vad är det för ras på hunden?? Så söt!!

   Blandras. Pudel med nåt annat litet

    Ser ut som cavapoo

   Känner verkligen ingenting för såna här hundar.

    Håller med. Det där är en hundras för folk som inte är riktiga hundmänniskor.

     Hur är ”riktiga hundmänniskor”?

      Tror Arpanet syftar på människor som har stora robusta hundar. Typ Labrador eller Rottweiler eller Staffordshire Bullterrier.

       Faktiskt inte, tycker även att chihuahua är en riktig hund. Men Cavapoo känns som en typisk hund för människor som aldrig tidigare haft en hund. Dom vill ha en som inte gäller och smutsar ner och inte ”krånglar”.

        Oj, du verkar inte veta så mycket om dessa hundar.

  OT

  En fd deltagare i ex on the beach, lade nyss upp en story på snap där hon knullade.

   Hahaha vem?

   VEM? VEM?
   Spill the tea bro’!

   Hon skev efteråt att hennes snap var hackad. Hon hade innan lagt upp en snap när en kille öppnar en flarra, så tänkte det kanske var en fyllegrej. Vet ej hur man får till att det inte skickas från kamerarullen dock. Såg legit ut, tråkigt om hon blev hackad.

  Här flödar fettföraktet! Så trist! Min smalaste vän han är den mest ohälsosamma jag känner! Ja
  Själv har jag 20 kg men kan lova min kropp mår bättre än hans alla dagar i veckan!

  Och du låter som en typiskt kränkt övervikt person. Som minsann är sååå hälsosam trots att du rullar fram.
  Självklart är inte heller att vara smal en definition av att vara hälsosam. Lika lite som att vara överviktig är det.
  Hälsosam är du när du har en sund fettprocent, äter näringsrikt, har bra kondition osv.

   Vilken tur att vi har dig som upplyser oss om hur det ligger till.

   Hahaha nej jag rullat inte fram tvärtom kilorna satt sig väldigt smickrande, bara du som lider av fettförakt och antar saker du har noll koll på. 😄

    För det är allmänbildning att veta hur du ser ut? 😂

  Är det ingen mer än jag som reflekterar på att ”the LIVING human” uppenbarligen har retuscherat sin kropp på bilden? Man ser det tydligt precis under bysthöjd, ingen naturlig linje där inte! Då kan man ju fråga sig varför, hade det inte varit bättre att lägga ut en verklig bild? Nu faller hela idén… Sen är det väl klart att kläder hänger bättre på en slank skyltdocka och att de flesta inte ser ut exakt så, men den diskussionen är ju äldre än internet!

   Men gud jag såg inte det! Men det är ju helt uppenbart! Så dumt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *