Michaela Fornis karriärguide för 495 kr


Michaela Forni är näst ut på tur, att som influencer erbjuda en alldeles egen online-kurs. 
Först tror jag det var Nicole Falciani som lanserade en ”Älska dig själv-kurs” och sedan tog Paula Rosas fram en kurs ”Livet är nu” som riktar sig till kvinnan som befinner sig mitt i livet.
Michaelas kurs är en karriärguide, där man ska få lära sig hur man skriver ett CV, hur man ska agera på en anställningsintervju för att slutligen landa drömjobbet som kanske – om du har tur – även inkluderar ett drömkontor.
Eller som Michaela själv uttrycker det:

När jag ser tillbaka på mig själv från liten flicka, till tjej, till vuxen kvinna, är det inte helt otippat att jag sitter där jag sitter idag: i en tjusig outfit på mitt drömkontor.

Nu är det ju knappast alla som har detta som drömmål vad gäller sin karriär, så jag undrar lite kring just hur smal den här kursen egentligen är.
Det låter som en kurs för de som vill bli en influencer som Michaela och hennes kompisar, och vars högsta mål i livet är att köpa en Chanelväska, att ställa på sitt drömmiga kontor.
Om det inte är ditt mål så skulle jag rekommendera att lägga pengarna på någonting annat, eftersom jag inte är helt hundra på om digitala kurser som den här går att ångra, returnera eller göra ett återköp på.

Kanske borde Michaela använda Margaux Dietz som en referens?
Det är ju trots allt tack vare Forni som Margaux är där hon är idag, och oavsett vad man tycker om Margauxs erotiska satsning som nyligen drabbat våra öron, så är hon definitivt framgångsrik.
Det går inte att sticka under stol med.


Ps. Jag är hos veterinären med Selma just nu, men jag tog ner inlägget om Margareta efter att jag uppmärksammats på att hon precis förlorat en nära anhörig.
Diskussioner om adventskalendrar kan vänta.

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det där kommer massa unga tjejer som vill bli influensers gå på, de som vill bli som henne typ och tror de lyckas om de följer hennes steg. Michaela var bara rätt i tiden, var bland de första!

  Nej tack

  Söker influencers verkligen så många jobb att de kan kvalificera sig som några slags experter på CV- och personligt brevskrivning?

   Knappast. Däremot kan jag tänka mig att de är bra på det här med vision och företagande. Med liknande planer kan man säkert ha behållning av kursen. Men den är nog inte direkt gjord för knegare eller tekniska experter på nåt.

   Har även en känsla av att de inte har varit eller kanske ansvarat över så himla många anställningsintervjuer heller…

  Hur gjorde Forni Maggan känd?

   Hon var redaktör på den sajt där margaux hade sin första blogg. Och drog med henne på events mm

  Man får mycket info om Forni för 495 kr…

   25 sidor fullmatade med information!
   Som ett sånt där uppkopierat arbetshäfte man fick på skolan när böckerna var slut.

   jag håller med ! det är mer om henne än om kursen.

  Jag funderar på att göra något annat i livet och undrar lite vart jag ska vända mig för att få hjälp. Men just denna kurs känns helt fel, fick samma intryck som Camilla när jag läste om innehållet. Passar kanske en 20-åring eller nån som lätt kan byta karriär (som inte är 40 och redan har en massa studieskulder att betala av, som undertecknad alltså) men jag skulle nog ändå säga ”spara pengarna istället för att lägga dem på att göra Forni ännu rikare ”.

  De kurser jag testat genom åren som influencerna tagit fram (bla inredningskurs hos Hildur blad när det var nytt ) har inte gett mersmak.

   Google är din bästa vän. Skämt åsido. Googlade karriärråd och fick många träffar med en bra blandning. Tidningar som Elle, veckorevyn, Svd m fl har intervjuer med människor som delar med sig av sina karriärsråd. Jag skulle dock rekommendera att gå in på rekryteringsföretag och fackföreningarnas hemsidor och titta där. Unionen har bra råd liksom Michael Paige. En annan guldgruva är Poolia.
   Det är säkert inget fel på Michaelas karriärsråd men det är hennes resa och det är inte säkert att den resan funkar för andra.
   Lycka till.

    Tack! Så snällt!

  Det här med influencers och onlinekurser är intressant. Någon som följer LaLinda och har någon åsikt om hennes kurser? Hon brukar ju nämna att hon tjänade 500 000 på ett halvår på sin kurs ”Social Brand Lab”. Den handlar om hur man profilerar sig och når ut i sociala medier.

  Nu verkar hon hålla i någon kurs om hur man skapar onlinekurser. Och hon har själv gått en kurs i det, och har nu skapat en egen kurs om hur man gör kurser. Så alla hennes elever ska skapa egna kurser om sina egna ämnen…

  Jag känner bara: Vem ska gå alla dessa kurser? Är det ett luftslott? Det känns som ett pyramidspel. Betala 5 900 kr (exkl. moms) för att lära dig hur du skapar en kurs. Jag får ofta reklam för kurser på Facebook. Typ ”lär dig hur du skriver frilansartiklar till magasin!”. Min känsla är: ingen som går kursen kommer att sälja en enda artikel. Däremot kanske de kan skapa en egen kurs om hur man skriver artiklar. För det är där pengarna finns, inte i ämnet som kursen handlar om.

  Äh, jag vet inte så mycket om det här. Men jag tycker bara det känns…märkligt.

   Hahah kurs-inception! Låter helt bisarrt.

   Typ så är det. Min bild är att Lalindas metoder är rakt av samma som Marie Forleo lär ut på sina kurser. Det finns tusentals studenter i världen som gått hennes kurser och kör samma upplägg, så när en ser deras marknadsföring känner en igen ”snacket” och metoderna. Vet att många lyckas med sina varumärken tack vare Forleos metoder, men känner som dig att tillslut blir ju marknaden mättad och de enda som tjänar pengar är de som lär ut hur man tjänar pengar på onlinekurser samt de som säljer plattformarna som kurserna ligger på.

  Det låter alltid på Michaela som att hon gjort värsta megakarriären.. tycker det är lite roligt 😅 men det kanske beror på vem man jämför sig med och vilka mål man har med sin karriär. Men att hon skulle hålla en sådan här kurs är bara skrattretande

   Haha eller hur! Hon har typ jobbat på nöjesguiden ett år och bloggat i 10 👏 babyjourney är ju inte något hon skapat ihop med några andra, inget hon har nailat en intervju för att få 🤔
   Frågar hellre valfri kursare från uni om karriärsråd (vilket händer titt som tätt)

    Men vilken konstig kommentar? Du förutsätter alltså att alla som söker jobb för närvarande pluggar på universitet?

     Nej, jag menar ”från universitet” i som de jag pluggade med och fortfarande har kontakt med. Har jobbat i nästan 10 år sen jag lämnade uni.
     Men kursen är säkert bra för de som vill bli influencers. Är bara skeptisk till hur någon som inte kan ha varit på särskilt många intervjuer ska vara någon slags expert inom området 🤷🏻‍♀️

      Du förutsätter alltså att alla som söker jobb läst vid universitet? Det gör ju inte din kommentar på något sätt mindre märklig eller inskränkt om du frågar mig 🙂 det finns väldigt många människor utan akademisk examen och väldigt många karriärmöjligheter som inte kräver det 🙂 Min poäng var att du inte kan döma en karriärkurs utifrån synsättet hos någon som inte är intresserad av just den karriären.

       Men herregud hon utgick ju från sig själv och vem hon helst hade frågat? Jag hade också frågat mina gamla kursare om såna här tips och råd.

       Fattar inte hur du får ihop att m dömmer någon för att hen gått på universitetet och ifrågasätter värdet av kursen.
       Skulle aldrig dock rekommendera någon att lägga tid än mindre betala pengar till någon som inte har någon annan referensram än sin egen karriärsresa. Tycker snarare det är pretentiös och ansvarslöst att som lekman erbjuda professionella råd.

     Läsförståelse.

      Det är sånt kan man lära sig på universitetet 😉

   Håller inte helt med. Har man liknande drömmar som forni är hennes kurs och resa nog lärorik. Men vill man bli biokemist eller plattsättare bör man såklart välja nåt annat.

    Om man köper fornis online kurs ska man ha klart för sig att det hon erbjuder är det som funkat för henne. Online kursen kunde lika gärna samlats i en bok.
    Jag tror att det finns ett större värde i att forni istället hade ordnat inspirstionsföreläsningar där det finns möjlighet att ställa frågor. Detta kan göras både online eller genom olika fysiska talarforum.

     Ja det är väl ganska självklart? Det är väl också vad hon har att erbjuda som skiljer hennes kurs från annat dvs ”detta funkade för just mig.” Mao är hennes karriärtips såklart extremt nischade, tycker kritiken om att hon minsann inte är nån skattefinansierad syokonsulent för alla är lite fånig- självklart är hon inte det och de flesta kommer inte heller köpa kursen. Men den är säkert bra för nån.

      Tyvärr tror jag inte det är självklart för alla. Många unga misstar en förebilds subjektiva påståenden för fakta och blir besvikna när det inte funkar.
      Om de flesta inte kommer köpa kursen är det ju en uppenbar felsatsning.

  Nu vill jag vet allt om Bianca och hennes snubbes nya lägenhet! 👌🏼

   Bara att vänta till Wahlgrens värld tar upp det om ett år!
   Tills dess hinner hon förmodligen flytta igen och kanske byta ”snubbe” också 🙂

    Ja , om Bianca börjar filma för WV igen.

   Det såldes en lägenhet på Nybrogatan för 28 miljoner i måndags. Skulle kunna vara den. Är ju i trakterna hon bor i och hon sa att hon köpte lägenheten tidigare i veckan.

    Storgatan 57 och Storgatan 60 har också sålts i dagarna.

     Jag såg det. Den på Sturegatan 60 känns inte som Bianca stil riktigt. Eller, det går ju att renovera. Men när jag tittar på bilderna inne på Lagerlings känns den på Nybrogatan som Bianca. Men vi får väl se.

      Jeg synes den i Nybrogatan virker litt for liten til at det kan være den? ”Bare” 162 m2, hun skrev jo at hun ville bo der ”forever” og få barn der. Jeg ser for meg at de trenger større plass da.

       Är du norsk oljemiljardär😃 162 m2 i innerstan är rätt stort även för de flesta miljonärer…

        Hehe, nei! Men jeg har jo sett at det er mye større leiligheter i området til salgs for cirka samme pris.

        Husker også at hun var på visning på en leilighet som var omlag den størrelsen, og den syntes hun var altfor liten.

      Är väl rätt säkert att hon kommer renovera om hela skiten. Blåsa ut och nyttnyttnytt.

     Storgatan 57 pågår budgivning. I såfall tror jag mer på Nybrogatan 40, men där verkar också budgivning pågå.

      Nej Storgatan 57 såldes för 33.5. Togs bort i går.

       Da virker den mer sannsynlig enn Nybrogatan synes jeg.

   Skaffa ett liv!

    Tror inte det här är en lägenhet ”för resten av livet” som Bianca beskrev den nya lägenheten. Mycket opraktisk planlösning, ett rum kommer ju försvinna till walk in closet. Tror inte heller hon vill bo på den del av Nybrogatan där det alltid är mycket folk. Hon skulle ju inte ens kunna gå ut med hundarna utan att få uppmärksamhet. Då tror jag mer på den på Sturegatan 60. Mycket större lägenhet, mer för pengarna samt att de kan få den som de vill.

     Hon har ju själv skrivit att hon som uppvuxen på Östermalm gillar att lyssna på fulla ungdomar på väg hem från krogen.

  Scam! Finns nyttig gratis digital information med privata aktörer + fackorganisationer + myndigheter som avsändare. Spara hellre pengarna än att lägg på detta.

  Sån jävla ordsallad. Och vem Forni är och hur hennes karriär sett ut kan man väl googla om man är intresserad? ”Ett boostade avslut”? Nämen snälla rara.

   Vad menas med ”ett boostande avslut”?
   Har det något att göra med döden?

  Går ju att få skattefinansierad karriärvägledning på ditt lokala komvux av en studie-och yrkesvägledare. Hare gott!

   Det är ju verkligen inte heller för alla? På vilket sätt ger de bra vägledning till aspirerande läkare eller ingenjörer eller jurister eller sjuksköterskor?

    För dem finns det studie-yrkesvägledare på universiteten.

    Är Forni ett bra alternativ för att vägleda aspirerande läkare menar du? Förlåt men vad vet hon om läkaryrket 😂

  Nej! Vi behöver inte fler aspirerande influencers…😐

  Hur är punkterna ”min karriärresa” och ”min karriär i en tidslinje” olika?? Är det bara för att få ett längre innehåll eller.

  Hej. Rekomenderar starkt arbetsförmedlingens webinarium om du är ny på arbetsmarknaden och om du har några år på nacken så kolla med ditt fackförbund – de flesta har både CV och LinkedIn feedback samt karriärrådgivning. Sen kan man också kolla in uniones webinarium med Charlotte Håågård som ligger ute gratis på deras hemsida – hon är en av de bästa i karriärcoachningsbranchen och har väldigt bra praktiska webinarier. Jag skulle aldrig köpa en karriärkurs vars halva innehåll handlar om föreläsaren och att föreläsarens mål är en snygg outfitt på ett snyggt kontor. Att söka jobb och göra karriär handlar om innehållet i jobbet -inte vilka skor du bär.

   Bra tips. Men arbetsförmedlingens webinarium är enbart slöseri med tid. Lägg den tiden på att leta jobb eller kontakta företag i stället. Mycket mer värt. I övrigt bra tips!

    Beror ju på. Om man är helt ny som jag skrev ger de en bra grund. Svårt att söka jobb om du inte ens har ett fungerande CV. De är för nya på arbetsmarknaden och det är väl bra att det finns för med?

     Jag menar att det är slöseri med tid även för nya. Jag var på det som nyexad och utan erfarenhet. Hade fått samma hjälp med cv av en kompis typ. Det är bara min åsikt. Den tiden kan man göra vettigare saker med.

     Då är dina andra tips bättre tycker jag.

      Nyexad betyder att du är akademiker. Om man 19 år, aldrig sökt ett jobb och knappt vet vad CV är så är AF bra. Eller nyinvandrad. Alla har inte en kompis med den infon. Som nyexad är ju lärosätena ofta egna karriärstöd för just nyexade.

       Förlåt om jag trampade på en öm tå när jag säger att jag tycker att deras webinarium är slöseri med tid. Jag hindrar ingen från att gå dit. Jag ger bara min syn på hur onödigt det webinariet är (även utan akademisk utbildning). Ta det för vad du vill, jag är inte här för att bråka. Den som vill deltar, jag skulle däremot inte rekommendera det. Däremot hade du andra bra tips som jag tycker är mer värt tiden.

        Hm. Fast ett webinarium går du ju alltså inte till.

         Du förstår nog att jag menar att delta. Precis som jag skrev längre ner i kommentaren. Men visst, haka upp dig på det du.

         Man förstår ju absolut vad som menas. Jag var också på webinarium med AF och det var totalt värdelöst.

  Fattar inte varför allt ska handla om henne och varför folk ska betala för att lyssna på hur hennes vecka ser ut och hennes karriär i tidslinje, är ju helt ointressant för någon som ska söka jobb?

   Eller hur! Alla de första kapitlen är ju bara om henne själv, har man dessutom läst bloggen ett tag vet man redan allting. Så pinsamt att ha med det i en kurs…

   Det är väl intressant för någon med Fornis intressen att veta hur hon gjorde. Nu är jag varken influencer eller intresserad av influenceri men tycker folk är för negativa, är man det kan väl Fornis kurs vara hur bra som helst. Är man inne på ett annat spår köper man väl knappast kursen.

    Ja jag lyssnar gärna på någon som är framgångsrik inom min bransch, hur de tog sig dit osv. Däremot är det inte intressant om personen inte är i min bransch så klart.

     Absolut jag lyssnar gärna också på framgångsrika personer. Kanske inte i detalj om vad Steve Jobs gjorde på en vecka. Men då ska det vara de absolut främsta, alltså de creme de la creme av de mest framgångsrika. Hur forni gick från korvkiosk till en vanlig hederlig influencer är väl ändå inte såååå inspirerande?

      Men det beror ju såklart på vad man är intresserad av. Om man vill ha liknande jobb som forni är hon såklart en bra förebild.

  Det som Forni försöker sälja känns ju mer som en ”kom och hör mig berätta om MIN karriär” snarare än en kärriärguide. Men om man är överdrivet intresserad utav just hennes liv så varför inte. Annars finns det bättre saker att lägga sina pengar på. Maggan blev väl förresten känd för att hon var först med att faktiskt lägga ut sin förlossning? Absolut hon hade en liten blogg innan men det var väl ändå då hon blev känd? Oavsett Fornis vänskap eller inte.

   Forni tog in henne på Devote, att jobba på redaktionen, och när Forni sedan slutade så fick Margaux hennes gamla jobb.

  Jag är utbildad studie- och yrkesvägledare, och jag blir så jävla förbannad. Hur i hela världen ska hon på ett vettigt sätt vägleda andra, som inte har samma mål som henne??! Det är ”polaren köpte tatueringmaskin på Wish”-tänk över det hela. Det finns gratis vägledning för alla på valfri högskola och komvux, med en person med akademisk utbildning i vägledning. Och hela upplägget ”så gjorde jag”, går emot allt, ALLT!! som vägledning går ut på. Jag som vägledare är ointressant i samtalet. Ha en kurs i hur du blev influenser för all del, men kalla det gör fan inte för vägledning!!

  Jag bara undrar, skulle M överleva om ALLA sociala medier stängdes ner för alltid??

  Det var galet roligt när FB & Insta var nere för några veckor sedan, FOLK var som GAAALNA, alltså inte vi dödliga utan alla andra haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *