Mina spontana tankar om Isabella Löwengrips bok och intervjuerna med henne

Bildkälla: GP

Göteborgspostens Caroline Hainer är den första journalisten att närma sig Isabella Löwengrips bok och nya “persona” med ett kritiskt öga och som faktiskt vågar säga att hon inte är helt övertygad om att Isabellas uppsåt är ärligt och att hon inte har en agenda med sin bok.
Av alla intervjuer och recensioner jag läst de senaste dagarna så är det här den enda som inte är en kaskadspya av styrkekramar, offerkoftor, efterhandskonstruktioner och svalda lögner.
Är journalister så lättduperade eller handlar det om att man inte riktigt orkar sätta sig in i materialet på det sätt man behöver göra för att överhuvudtaget kunna ifrågasätta kvinnan med det strategiska excelarket och dynamisk sanning?
Jag var först med att avslöja Isabellas falska statistik, redan i april 2018, någonting som Expressen sedan publicerade om 2019 under egen flagg men utan hänvisning, trots att tidningen till och med skrev en artikel om mitt avslöjande.

Trots att allt ligger på bordet, hon har blivit avslöjad TVÅ gånger, blivit exponerad och tagen med brallorna nere så försöker hon fortfarande få det till att hon räknade fel. Ett misstag.
Att hon slog ihop alla sina plattformar, och försöker använda Bloggportalen som referens, trots att det stått på sidan sedan start, att de mäter unikt ip-nummer varje timme, istället för per vecka.
Som bevis på att Isabella visste exakt vad hon gjorde när hon planterade dessa siffror i media är inte det här inlägget, där hon basunerar ut att hon minsann har 1.5 miljoner unika besökare på bloggen per vecka OCH 400 000 följare på Instagram. Här har ingenting slagits ihop, trots att det är så hon förklarat sina höga siffror.Det som gör att jag VET att Isabella mycket väl kände till sina faktiska siffror är eftersom hennes dåvarande bloggportal – United Influencers – kontinuerligt skickade Isabellas statistik till henne, vecka för vecka.
Saknar journalister de grundläggande kunskaperna som krävs för att kunna ifrågasätta Isabella eller i alla för att ställa en rimlig motfråga?
Tror de på allvar att Isabella inte känner till skillnaden mellan unika besökare och sidvisningar?
Isabella, som startat en egen bloggportal?
Isabella, som gav United Influencers sin faktiska statistik när arvodet skulle förhandlas fram inför bloggflytten, och som sedan skickade Isabellas korrekta siffror till henne, flera gånger i månaden?

Helt ärligt så förväntade jag mig ingenting annat från Isabella, vad gäller innehållet den här boken.
Eller jo, jag hade nog faktiskt lite högre förhoppningar på hennes medförfattare Rebecka Edgren Aldén, precis som Caroline Hainer skriver i sin text.
Det mesta av av bokens innehåll har antingen redan avhandlats på Isabellas blogg, eller står i skarp kontrast till något som Isabella sagt eller publicerat på sina sociala medier.
Jag minns att när jag hade runt 20 sidor kvar att läsa så tänkte jag att: “Var detta allt?”
Boken har absolut en röd tråd, men det är inte den röda tråd som man kanske hade hoppats på med tanke på hur den här nya, ärliga, sårbara och sanningssägande Isabellan presenterats.
Det är snarare så att den röda tråden i boken, är den röda tråd som blev kvar efter att Isabella Löwengrip stickat sig norra Europas största offerkofta.
Ingenting av allt som skett är Isabellas fel, utan hon är enbart ett offer för omständigheterna. Det är föräldrarnas fel, det är läkarnas fel, det är livvaktens fel och det är den Head of Google Analytics fel som inte lärde henne hur man ser sina korrekta siffror, utan bara de falska.

Det finns så mycket att säga om innehållet i här boken, men jag tror ingen är riktigt upplagd för att läsa en lista av lögner, lika lång som Pinocchios näsa, för det hade inte varit några problem att få ihop.
Det finns tre saker i den här boken som är ren och skär lögn.
Inga missförstånd eller förväxlingar, utan rena lögner.


1. Lögnerna om hennes statistik.
Jag tror knappast jag behöver elaborera närmare vad gäller det.

2. På sidan 270 i sin bok skriver Isabella följande:
Jag hann bli intervjuad av The Australian och gick på ett cocktailparty arrangerat av Golden Globe, samt hamnade på omslaget av tidningen The Hollywood Reporters Cannes edition”
Samt hamnade på omslaget till tidningen The Hollywood Reporters Cannes edition?
Verkligen?
Omslaget på tidningen var en reklamplats för vilket företag som helst att köpa in sig på, vilket Isabella gjorde.
Hon hamnade inte på något omslag, hon köpte en annons för Löwengrip med en bild på sig själv.
Nummer 5, som Isabella köpt reklam i – har först två annonser där en är för Löwengrip, och sedan kommer tidningens faktiska omslag.

Jag antar att den sanningen inte riktigt passar för “världens mäktigaste kvinna in the making”.
Om hon nu skyller alla sina märkliga ageranden på en omedicinerad bipolär sjukdom, varför kan hon då inte bara sluta ljuga om saker hon gjorde under dessa skov då?
Kan hon ens sluta ljuga?
Den dag när jag inte längre kan identifiera stora som små lögner från Isabella, då kan jag börja överväga att tro på henne, men den dagen känns fortfarande väldigt långt borta.

3. I sin bok utmålar Isabella en anställd på ett väldigt negativt och snudd på obehagligt vis.
Hon beskriver hur han har problem med gränsdragningar och att han såg till att Isabella blev fullständigt beroende av honom.
Återigen är hon ett viljelöst offer, som det bara, bara är synd om.
Jag förstår att hon utelämnade den del av historien där de båda har en helt annan typ av “privat” relation, för det passar väldigt dåligt in i Isabellas hjälplösa narrativ.

För det är fortfarande ett narrativ. Ett narrativ som Isabella så väldigt gärna vill svänga fram och tillbaka likt ett litet trollspö.
Allt för att passa hennes agenda och för att skapa den sanning som för tillfället gynnar henne allra bäst.

Simsalabim.


Det här är min åsikt vad gäller Isabellas bok, men framför allt så är det mina reflektioner efter att ha läst mängder av intervjuer med Isabella om den här boken.
Det finns mycket kvar att säga, men den tiden är inte nu.

291 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Poppar popcorn och väntar på det eviga dramat bland kommentarer om Bella. Nu kör vi!

   Ärlighet var ordet. Från hennes blogg denna morgon, finns minst fem fel och vinn hennes bok(fniss):
   Isabellas resa börjar när hon som 14-åring flyttade hemifrån och skapade sin blogg. Som pionjär byggde hon upp det som idag är nordens största plattform med 1,5 miljoner följare världen över. Isabellas blogg kan idag läsas på fyra språk.

   Isabella är inte bara en förebild inom den digitala eran. Hon är en framgångsrik entreprenör och driver bland annat Sveriges snabbast växande skönhetsföretag. Idag har hon 50 anställda och en total omsättning på 100 miljoner kronor inom de olika bolag hon är verksam i.

   Contacts
   Felicia Bagge
   Assistant
   felicia@lowengripinvest.se

   Onekligen världsmästare på att ha så många faktafel på så få rader. Betalade inte PR-bolaget för att checka detta?
   Ingen journalist har heller bemödat sig eller var det ett av villkoren för att intervjua henne att inte kolla fakta?

    [Borttagen kommentar]

     Vad gäller följare handlar det om antal unika följare i veckan. Där kan jag hålla med om att det är en tolkningsfråga. Men det kvarstår att för ett företag som betalar IL 250 000 kr för hennes exponering av deras produkter så är det mer än en akademisk fråga om det är 1,5 miljoner unika besökare i veckan eller om det är totalt antal besökare i veckan. Gör man matten kan antalet unika besökare per vecka krypa ner till 200 000 till 300 000 unika besökare i veckan. Det är en stor skillnad, för annonsörerna betalade givetvis för räckvidden.
     Vad gäller omsättningen är även det att töja på sanningen i alla fall är det en avrundning uppåt. Hon var nära 2018. Antal anställda beror på hur man räknar. De som anges i bokslutet är fast anställda över helåret. Många hos IL var tillfälligt anställda på timbasis inhyrda från bemanningsföretag och praktikanter. IL har antagligen räknat med alla dessa resurser vilket man inte gör. Så när det kommer till antalet anställda var hon inte ens nära de 50 hon själv anger.
     Hennes linkedin sida är inte uppdaterad utan återspeglar det hon ville berätta 2019. Det är lite konstigt eftersom hon ändå använder den för att marknadsföra sin bok. Hon marknadsför sig fortfarande där som en svensk Ophra Winfrey. Däremot är det tyvärr vanligt att en del mindre nogräknade personer friserar sanningen på linkedin rätt friskt.

    Var just inne och kollade och såg att det inte står datum på bloggen när presentationen av henne är inlagd så det som anges är aktuella.
    Det står är i presens, ”det som idag är”, ”kan idag läsas” , ”Hon är en framgångsrik entreprenör och driver” , ”Idag har hon” vilket syftar på just nu och är pågående.
    Och visst vet Sveriges mest kända bloggare hur man uppdaterar sin blogg. Om hon vill, förstås.

    Välkommen
    Hoppas Camilla hittar även dessa kommentarer snart…

    En sak jag undrar över är torgskräcken hon tagit upp att hon drabbas av I umgänget med andra människor! Den verkar inte existerar när hon gör roliga saker Resor Restauranger och shopping. Jag flyttade ochså hemifrån som 15 åring och det gick ju kanske inte så bra jämt för att man saknade ofta ett skyddsnät och det kan så vara att hon har gjort det ibland! Men att hon ändå fortsätter att lägga så mycket tid på sitt yttre är ju litegranna som ett skådespeleri ?
    Det måste ju vara för att det är hennes levebröd att ständigt synas och finnas men det är ju inget val en psykiskt skör person skulle utsätta sig för Hon marknadsförde till och med intervjuerna innan Det var en strategi!

   [Borttagen kommentar]

  Inget nytt med andra ord. Så…

   Varför näms inte Simon överhuvudtaget i boken?

    Är det inte Simon hon syftar på med ” Hon beskriver hur han har problem med gränsdragningar och att han såg till att Isabella blev fullständigt beroende av honom.” eller är det livvakten?

     Livvakten

    Eller hennes BÄSTIS Linus, vad har hänt med alla dessa personer?

     Linus försvann nog samtidigt med kontoret i Gallerian och Bellas flykt från Nordic Tech House.

     De tre från det bolaget har fått nya förnamn. De nämns enbart under 2016. Inte ett ord om det berömda uttåget från det dyra kontoret vars ritningar hon hade lagt ut eller att bolaget stämde hennes bolag.

  Samma gamla vanliga. Kommer liksom aldrig fram något nytt. Samma gamla ältande om att hon ”ljög” för flera år sen. Gå vidare!!!!!!

   Ja, vem läste ens hennes bok med förhoppning om något nytt? Jag är såå less på Bella. Är hon liksom intressant fortfarande?

    Syftade mer på det eviga ältande på den här bloggen. Liksom, jaaaa vi har hört att hon ljög för 5 år sen. Nån gång får man släppa det och gå vidare. Det är så galet tröttsamt att läsa 1 likadant inlägg i veckan om att hon ljög om de där siffrorna. Och ja helt ärligt, hon är inte så relevant längre så håller med dig.

     Fast hon ljuger ju fortfarande. Det är det som är poängen med inlägget

     Men HON LJUGER OM SINA SIFFROR!!!!

      JAHA. Och. Hur många bryr sig egentligen? Alltså ärligt bryr sig?

       Hur kan man inte bry sig om att HON LJUGER!!???!!

        Hon har problem, hon har bipolär sjukdom, som påverkar hur hon uppför sig.

         Så bara för att man har en diagnos kan man bete sig hur man vill och fortsätta ljuga?

         Skulle hon ha en diagnos får hon väl söka hjälp och ta sitt vuxna ansvar istället för att ljuga och vilseleda människor.

          Ja? Har man en diagnos så har man.

         Jag har en vän som är bipolär, inte sjutton beter hon sig som Bella.

          Är bekant med två med bipolär sjukdom. Inte fan håller de på o ljuger och beter sig som hon. Nä bella måste ha helt andra problem.

         Vad är det du inte förstår? HON. LJUGER!!!

          Varför är det inte samma RAMASKRI i nästa inlägg om Bianca som ljuger?

           För att deras lögn-CV skiljer sig ganska markant åt.

         Menar du att hennes diagnos även omfattar hennes förmåga till att vara mytoman? Har flera bekanta som har diagnosen bipolär men utan att de ljuger. I hennes värld finns inga gränser på vad som är sant eller falskt och då hon ser att det ändå funkar så fortsätter hon så länge pengarna ramlar in😏

          Jag har också en bipolär diagnos men vill bara berätta hur jag upplever den. Jag är frisk för det mesta. Min sjukdom märks bara när jag har symptom och de håller inte i sig under någon längre tid, alltså flera år. Så är det för mig men så är det så klart inte för alla.

           Bara ett litet tillägg. Bipolär är inte lika med mytoman. Så jag håller helt med dig.

         Ida x: Blir så fruktansvärt provocerad av din kommentar. Har diagnosen bipolär sjukdom sedan 15 år tillbaka och har aldrig betett mig som Isabella. Bipolär sjukdom handlar om att sinnesstämningen pendlar och är en affektiv sjukdom. Det är inte diagnosen som ljuger och hittar på galna saker.

          17:56
          Håller med.

          Det är solklart att hon inte är bipolär. Kommer väl en ny bok om ett par år med nya förklaringar och ny diagnos.

        För att hon betyder 0 och ingenting i mitt liv. Faktiskt ett bra tips att hålla sig till om man nu efter sååå många år fortsätter ha en hangup på att hon ljög om sifffor.

        Att dra in ”är du dum eller” osv är ju bara korkat. Håll dig till saken 🙄

     Och Camilla fortsätter springa runt runt runt i Isabellas hamsterhjul, år efter år

      Jag tränar inför Fångarna på fortets tvättmaskin-cell.

       jag har en fråga,hur tar jag bort en komenter som jag skrivit????ångrade mig

     Håller sååååå med

     Och att snart nån gång kommer det mer att säga i frågan..

   Hon ljuger väl fortfarande och inte bara för flera år sedan.

    Men det är alltid samma ”lögn” som tas upp här

     Det finns massor! Men man kan inte skriva ut saker när man inte har valid proof. Du kan ju veta saker utan att kunna bevisa det. Och gissar att Nyheter 24 inte vill åka dit för förtal

     Lite som att alla fattar att Johanna Möller på något sätt var inblandad i sin makes död, men det gick aldrig att bevisa

      Rimligt att jämföra med mord men okej 😅

       Inga jämförelser i övrigt. Ville ha ett tydligt exempel ☺️

   Har du missat att Blondinbella skrivit en hel bok där hon upprepar alla lögner samt får plats för att upprepa allt i alla Sveriges tidningar? Därför skrivs det om igen här i bloggen.

    Har hon skrivit en bok?

     Det finns vissa indikationer på det

   Känner nog också att det är dags att släppa det här. Dom falska siffrorna kommer hon (bloggbevakning) liksom ingen vart med längre. Det är över.
   De andra punkterna…. Jaha.

    Ja hennes så kallade statistik är överspelad. Hon är körd när det kommer till att dra in pengar på content. Men tror inte det är hennes siffror som är det verkliga problemet varför folk har svårt att släppa taget. Jag undrar hur länge Isabella kommer att lyckas med att riva upp känslostormar hos folk. 5 år, 10 år? Tror inte hon lämnar med en stor smäll utan tror hon kommer att tyna bort från folks medvetande och det tror jag är det värsta som kan hända henne för då är hon borta för alltid. Ingen kommer att minnas henne.

     Ja, efter allt kring boken lagt sig tror jag att hon kommer att falla i glömska allt eftersom. Det har ju redan börjat för ganska länge sedan och om några år lär hon vara helt borta. Boken är väl ett sista försök att klösa sig fast i offentligheten. Men jag tror inte det lyckas.

  Med adhd:n som var hennes superkraft då?

  Man har ju mer lr mindre hela tiden vetat att hon lider av borderline.. Har man såna i sin krets så känner man igen symptomen…
  Men så fort man hintade något om det så fick man ju så mycket skit ifrån hennes knektar och hon var minsann powerkvinna..

  Tror faktiskt ärligt oxå att hon har en diagnos till eftersom precis allt kretsar om henne och är så oroligt självupptagen.

  Egentligen borde man tycka synd om kvinnan, men det gör jag inte. Inte ett dugg.

   Hennes knektar? Brukar vi inte kalla dom riddare? Eller har jag missat mailet om att vi bytt glåpord?

    Glåpord? Vad menar du? Är det kränkande att påstå att en person omger sig med ja sägare?

     Nej verkligen inte. Visste bara inte att vi bytt från riddare till knektar. Kränkt är jag absolut inte, att Bella ljuger ska aldrig glömmas. Om det så är det sista jag gör. Vill bara använda rätt ord här inne.

      Haha då förstår jag, tack! Tja kärt barn har många namn. När en del går igång som försvarar Isabella tänker jag mest på Sancho Panza, Don Quites ständige vapendragare som slås mot väderkvarnarna. Jag ser hennes riddare ståendes som en ring runt henne vilt fäktandes med armarna för att hålla alla odjur på avstånd. Säger väl en del om mig antar jag…

      Vilka prioriteringar! Jag hoppas jag har glömt allt om IL om något år när hon inte nämns här alls längre. Jag bryr mig inte heller om hennes siffror eller vilka ord som beskriver hennes anhängare bäst. Men för dig är det så viktigt. Tänk vad olika man kan vara!

       Det är mitt kall i livet.

   Skillnad på borderline och bipolär!!! och vadå ” Har man såna i sin krets så känner man igen symptomen…”
   Har borderline och inte fan beter jag mig som blindinbella

    Anonym :

    ”Borderline personlighetsstörning uppträder ofta tillsammans med bipolär sjukdom.”

    För mig är det lite samma sak.
    Men jag kan ha fel. Isf ber jag om ursäkt!

    Sen behöver ju inte alla agera på samma sätt som BB.

     För mig är Lombax och idiot lite samma sak. Men jag kan ha fel. Isf ber jag om ursäkt.

     Seriöst, du har ju ingen aning om vad du säger men du kan väl åtminstone googla lite snabbt och använda rätt diagnos innan du hasplar ur dig att ”man” minsann alltid vetat.

      +1

     Nu baseras ju inte diagnoser på vad du tycker. Och det kanske är bra ändå.

     Nej, det är inte ”lite samma sak”. Finns en anledning till att de har olika namn.

      +1

     Borderline och bipolär sjukdom är inte samma sak.

     Borderline heter idag emotionell personlighetsstörning och faller in under diagnosgruppen personlighetsstörningar.

     Bipolär sjukdom är en affekt sjukdom som faller in under just disgnosgruppen affektiva störningar.

     Två väldigt olika diagnoser. Det är vanligt att personer med borderline även har en bipolaritet, men åt andra hållet är det inte vanligt förekommande.

    Har också borderline, skulle heller aldrig falla mig in att bete mig så mot någon.

    Nä hon har nog problem med nån slags psykos också. Det hon väljer att kalla ”mani”
    Dock ingår det inte i mani ska skapa sig en alternativ personlighet och ljuga för hela Sverige.

   Kan alla snälla sluta slänga med en borderline diagnos så fort det är en person som beter sig idiotiskt? Ni baserar er kunskap kring borderline på fördomar. Må hända att ni har någon i er närhet med en emotionell personlighetsstörning, men ni saknar (uppenbarligen) ändå kunskap och bör överlåta detta till utbildade inom ämnet.

    Inte ett skällsord alls utan det stämmer in bra på hennes egna beskrivningar av hennes handlingar, tankar, reaktioner i hennes bok. Tänker inte att det är nåt fel att ha den diagnosen. Tänker att hon behöver få rött diagnos och behandling.

   Ding! Ding! Ding! Ding!

  Inte om Isabella men – Magdalena Graafs senaste story där hon jättepåverkad vid 06.00 imorse håller på med sin katt?! Djur känner också av påverkade personer och känns allt annat än ok!

   Oj. Stackars katt!!💔

    Tror den klarar det…

   Hon verkar ha problem. Av flera slag…

   Mia:
   Katten spinner ju?
   Men nog så hon allt lite flummig ut, de må jag erkänna… Kanske bara riktigt morgontrött lr bakis sen igår?

    En katt kan spinna av olika saker

     Det visste faktiskt inte jag heller.
     Tack för att jag lärde mig något nytt idag. ☺️

     Japp, t ex för att lugna ned sig när den är stressad.

      Ja katthonor spinner när de föder

    Katter kan även spinna för att lugna ner sig själva i stressade situationer eller när de är rädda.

     Ja, så är det definitivt. THK spinner aldrig lika högt som när han är hos veterinären. 🐈‍⬛

     Åhh 🥺 det visste jag inte!

    Får man va full me en katt

    Katten vill ju uppenbarligen inte då hen försöker ta sig loss. Dessutom, oavsett tillstånd, är det idioti att hålla kattens vikt runt hals och nacke med en hand. Äckligt beteende.

   Vad sätter ni på att hon tar bort sina stories när hon vaknar?

    De är bortplockade nu….

   Oj… Vad går hon på? Det där ser inte ut som en vanlig fylla så att säga… :-/

   Vilket snäll katt förresten, min hade gett mig minst 5 bett och 25 rivsår om jag höll henne så klumpigt.

    Hon har ju tidigare postat märkliga inlägg med insomningstablett i kroppen. Kanske något sådant?

    Inte så fin förebild med tanke på sonens missbruksproblem

     Uppenbarligen flera generationer av missbruk där.

      Vår katt spinner knappt aldrig även om han kommer och vill gosa. Väldigt tyst ibland men annars aldrig. Varför? Han verkar glad och kommer och gosar och är helt orädd när vi har besökare etc.

       Tror katter är olika byggda precis som vi människor. Båda våra katter (norsk skogkatt) spinner så högt att de kan väcka mig om jag sover och de kommer in i samma rum. De spinner bara man tittar på dem och säger något mysigt 😅 Om de har öppen mun hörs det tydligare. Din katt kanske inte har så högljutt purr men den myser säkert lika mycket för det 😊

        💕🐈

   Har inte hon småbarn? Inte så himla härligt för barnen heller.

  Fast om man betalar för att vara på omslaget har man ju ändå hamnat på omslaget 😉 är dock helt med på vad du menar.

  Huruvida en journalist ifrågasätter och liknande som du är ute efter beror helt på intervjuns upplägg. Tror du Isabella skulle dyka upp eller sitta kvar om syftet med en intervju är att ifrågasätta vad som hon marknadsför som sin sanning?

  I övrigt struntade hon ju helt i lapp-gate och annat som borde varit med i storhetsvansinnet och galenskapen.

   Oj ok, nu small nog hela proppskåpet hos Kerstin, som kommer få ett par kämpiga timmar nu med att försvara Isabella.

   Just ordvalet hamnade på omslaget av The Hollywood Reporter Cannes Edition är ett så bra exempel på ”gaslighting” som är en väldigt speciell och raffinerad form av manipulation där den som manipulerar får personer eller hela grupper att ifrågasätta sin egen verklighet, minnesbilder eller uppfattning. Isabella har lyckats med denna mycket sluga manipulationsform för den får betraktaren att ifrågasätta sig själv inte den som manipulerar.

    Fult är det absolut, men inte gaslighting.

     Jo det är gaslighting och stora flertal av hennes manipulationer är det. I just detta fall handlar det på att spela på folks dåliga minne vilket är en av de faktorer som just lyfts fram på vad som kännetecknar gaslighting. Är du nyfiken kan du titta i APAs definition.

      Jag är fullt medveten om vad gaslighting är. Men tack ändå.

      Som sagt, det är fult av henne. Det säger jag inte emot. Men gaslighting? Nej. Oavsett hur många gånger du vill påstå det.

       Det är ok. Du har din uppfattning. Den är vad den är.

        Nej, det är inte min uppfattning. Det är definitionen på gaslighting jag baserar det på. Men snyggt försök.

         Det var inget försök till något annat än en gest av välvilja. Nu är detta en blogg så ingen större skada skedd. Det är olyckligt när människor tror sig ha korrekta definitioner och envist hävdar dem som fakta när de faktiskt är fel. Jag försökte bara ge dig en korrekt definition och om du vill faktagranska den kan du vända dig till APAs nomenklatur och definition.

      Nej, att försköna sanningen/ljuga är inte gaslighting. Förstår att man vill få Bella att verka mer galen är vad hon är men det finns nog mycket kring henne man kan kritisera utan behöva överdriva så där.

    Att ljuga är inte per automatik gaslighting. Många verkar tro det.

     Nej gaslighting är inte att ljuga. Tyvärr är gaslighting svårt att upptäcka och kunskapen om dess definition är ofta begränsad. Och det är antagligen varför den så ofta går helt oupptäckt. Det är ett stort problem i många stora företag och skapar enorma arbetsmiljöproblem för dem som råkar ut för det. För dem som är genuint intresserade av att lära sig mer och uppdatera sin egen definition av begreppet kan jag varmt rekommendera att läsa forskning om detta på HBR.org.

    Gaslighting är något annat. Det här är gammal hederlig osanning.

   Hon glömde även hennes invitation till Greta. Hon glömde även att hon i USA skulle lära amerikansk filmindustri hur man blir stor i sociala media. Hon glömde även att hon arrangerade bilden till det köpte annonsomslaget i Sverige, med specialsydd klänning så att hon skulle se ut som typ Greta Garbo eller Marylin M. Bilden var tagen i Hallvyllska palatsets gård långt innan festvalen.
   Hon glömde även att ta upp att hon gärna kopierar kändisars utseende som Agneta F och Birgitte Bardot.
   Märkligt är att hon använder denna bild idag på hennes Instagram.

   Jag håller med ang journalisterna. En recension av en biografi är inte någon ingående granskning av sakinnehållet. Precis som man kanske inte ska förvänta dig kritiska frågor om man läser typ ett livsstilseportage i SVDs helgmagasin.

   Sen kan man ju tycka att det vore önskvärt att fler tidningar la lite energi på att granska influencers, med tanke på den makt de ändå har. Men i sig att Isabella fortsätter att inte ta ansvar för att hon ljuger är väl inte jätteintressant att ”granska” efter att bluffen väl är avslöjad, det är väl mer av ett personligt misslyckande.

    Har bara hittat en recension, den i GP. Alla de andra är artiklar.

   Om man betalar har man möjligen ”sett till att hamna på omslaget”.
   ”Hamna på omslaget” tolkar nog de flesta som att man är så intressant att tidningen väljer att ha en på omslaget.

   Om någon ville göra en jämförelsebok av informationen på hennes blogg så skulle hon med största sannolikhet bli inspärrad på psyket eller så här, hon skulle inte ha en chans att komma tillbaka.

   Sen det här med diagnoser. Blev verkligen någon förvånad över att hon fick en ny diagnos, Bipolär? Min fråga är dock, hur fasen blir man ständigt manisk? Förlåt men jag tror inte på denna nya diagnos? Det hon har är mytomani och mytomaner skulle aldrig ha problem med att få en eller tre diagnoser för att klara sig undan allt skit som man har ställt till med.

   Isabella är ett stort fejk som tror att vi ska få förtroende för henne.. Mmm visst.

  Pinsamt.
  https://www.facebook.com/watch/?v=683288988767289
  Mera pinsamt.
  Vad betyder ”världens mäktigaste kvinna” egentligen? Rikast? Politisk makt? Vad? Undrar vad Merkel tycker om saken.
  Och Rebecka Edgren Aldén ville bara få betalt. Verkar det som.

  Fast var detta ditt inlägg om boken. Som du hållit på i veckor? Till någon annan först varit kritisk? Som i princip inte innehöll något alls?

   Nej, det skriver jag till och med längst ner i inlägget.

    Men vad var då syftet med detta intetsägande inlägg?

     Att bland annat belysa sättet som många journalister förvandlas till Isabellas nyttiga idioter och återigen går hennes ärenden, istället för att ställa relevanta motfrågor om innehållet i Isabellas bok?

      I artikeln i Resumé, intervjun med PR-bolaget, Bindefeldt, framgår det att journalisterna enbart fått utdrag av boken innan intervjun. Det är det ingen som angett. SvT och TV4 borde ha kunnat läsa boken i sin helhet innan då den fanns tillgänglig i förra veckan vilket tyvärr inte märktes på deras intervjuer.
      Att det troligen är villkorade intervjuer märks. PR-firman har även regisserat med kläder och fotomiljöer! det har tidningar också glömt bort.

      Varför ? För hon är en klickmaskin. SVDs pinsamma intervju för något år sedan, där gick journalisten faktiskt ut med svar att artikeln om Bella gav x klick och ett antal nya prenumeranter!

      Idag anger hon att hon har en egen Hand-in-hand by i Kenya. Den hon besökte med Erik. Det var ju hans by…
      Eller han han ”gett” henne en by?

      Varför är inte tiden nu att säga mer?

      Dn skrev ju ett stycke om att boken innehöll felaktigheter och att de försökt nå Isabella igen när de fått den infon. Vad mer ska man göra om man inte får tillgång till boken i förväg?

      Vilka biografier brukar motsägas menar du?
      När någon släpper en biografi brukar inte den recenseras eller hör det verkligen till vanligheterna att den faktagranskas?

   Håller med, det innehöll ju noll och ingenting, hade varit bättre att vänta tills man fått ihop något av substans.

    Vilken skillnad det är gentemot Peter Jöback där det är riktiga recensioner och bra artiklar. Ett helt annat språk.

  Vilka köper bellas bok? Journalister vara eller har hon fortfarande fans?

   Bara journalister* eller har hon fortfarande fans? Skulle det stå 🙂

  Hon är så pinsam. Vilka är dessa nöttetr som följer henne idag? Obegripligt! Avfölj och låt henne stå i skamvrån på riktigt!

  ”Hon gick från kontroversiell bloggdrottning till näringslivets mäktigaste kvinna. Sedan kraschade hon. I samband med att Isabella Löwengrip släpper sina memoarer har hon synts i stort sett alla stora medier. För Resumé berättar Filip Jarl och Micael Bindefeld om pr-strategin bakom lanseringen: Tidigare har hon ljugit, överdrivit, men nu är fokuset att vara ärlig.”
  Läs hela den intressanta artikeln här – den är låst hos Resumé men finns (än så länge) i Googles cache:
  https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:FINIl_vnK5kJ:https://www.resume.se/kommunikation/pr/bindefelds-pr-spel-bakom-lowengrips-bokslapp/+&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se

   Mycket intressant artikel, tack för länken.

   Undrar om intervjun i SVT:s Morgonstudion var en del av denna strategi? Blev förvånad att hon fick göra reklam för sin bok på en skattefinansierad kanal. Dessutom fick hon inte en enda kritisk fråga av journalisten, som vid flera tillfällen såg ut att vara helt förhäxad av IL. Komiskt att se. Vad är det med denna kvinna som gör att journalister verkar tappa all integritet?

    Om du anser att alla som pratar om sig själva på SR och SVT gör reklam får vi nog lägga ner en hel del program.

     Stor skillnad. Hon pratar om en produkt. ”Du är aktuell med en självbiografi nu. Isabella heter boken.”

     Har du sett intervjun? Kan rekommendera den annars. Finns på SVT play, gårdagens Morgonstudion. Intervjun börjar 50:00.

      Att någon är aktuell med en bok är väl ändå en rätt standard inledning på en intervju. All avsnitt i Babel t ex. Inget konstigt med det.

      Ja, till skillnad från vilka andra gäster i olika program som släpper böcker, skivor, filmer som de är där och pratar om?

    Nu har alla journalister oavsett media tagit upp hennes nya diagnos samt att hon haft självmordstankar. Hittar inte de obligatoriska faktarutorna som hör till om detta tas upp. Faktarutor hur man kan få hjälp om man befinner sig i liknande situation. Har enbart sett en i en artikel men kommer just nu inte ihåg var.
    Tror de inte på henne?
    I boken står det också nada om hur man kan få hjälp. Märkligt slarvig av förlaget.
    Det ligger en hund begraven här.

   Jag har för mig att hon själv tipsade om artikeln i Resumé, lite som när hon stolt berättade om sitt excelark. Hon vill att alla ska få veta hur bra hon är på att manipulera.

   Har en känsla av att Bindefelds PR och Isabella ”utnyttjar” lite varandra. Har ju inte varit någon hemlighet att affärer har gått lite sådär för Bindefeld, stora förluster senaste tiden. Så ganska lägligt att ”hjälpa” Isabella och samtidigt ha fått synas så himla mkt(hur ofta vet man ens vilken PR-byrå som ligger bakom ett företag?)
   Så dealet var nu ”Du hjälper oss att synas och vi hjälper dig ;)”

  Såå bra inlägg Camilla! 👏🏼

  Hur många här inne har läst boken?

   Jag har snabbläst den och det blir inte mer än så. Den har en rödtråd som är helt väntad, den innehåller inget nytt, språket är rudimentärt för att uttrycka det snällt, och hela boken är tillrättalagd för att passa narrativet. Skulle säga att det är en bok som speglar det Isabella Löwengrip gör bäst och det är story telling. Har lämnat den på ett fik och hoppas att någon annan får mer glädje av den än jag fick.

   Det är lite som att läsa hennes blogg. Dock kan man se att författaren försöker göra det till skönlitteratur genom att lägga in meningar som denna:
   ”Gränden är liten och smal. Solen når knappt ner till den smutsliga asfalten. Trots att jag nyss värmts av augustisolen huttrar jag i skuggan.”
   Blir bara pinsamt. Detta ska vara en biografi, inte en roman. Uppdraget är enkelt, skriv som det var, utan utbroderingar. Det blir ändå inget Nobelpris för detta ”verk”.

   Har inte läst den, vill inte ge henne pengar. Kanske köper den på loppis om några år.

   Läste den på BookBeat i fredags. Tycker inte medförfattaren tillfört så mkt, är skriven lika styltigt som Isabellas blogg.

  Hade velat ha ett tillhörande bellabingo kring vilka kommentarer som kommer under inlägget. Vem vill spela? Lämna dina tre gissningar på kommentarer här så ser vi vem som vinner.

  Vad hände med att boken skulle vara skönlitteratur och inte en biografi? Eller har jag fått det helt om bakfoten 😂

   jag tror hon tidigt gick ut med att den skulle vara ”autofiktiv”, en genre som blandar fakta och fiktion. Ett smidigt sätt att slippa ta ansvar för eventuella lögner och osanningar.

  Vem är den anställda hon pratar om i boken? Simon eller livvakten? Eller nån annan?

   Livvakten tror jag?

   Undrar detsamma!

   Vad hände med Simon, vad gör han idag?

    Startat eget bolag och marknadsför någon nyttig finsk produkt med oat.

     Oat = havre på svenska.

  Livvakten.
  När jag lyssnade på boken (dubbel hastighet) tyckte jag ändå att Bella lyste till och verkade genuin när hon pratade om politik. Hälften at boken handlade om hennes tonårs år och de företag hon startade då. Det var väl helt ok med bellme, classified osv. Men inget att skryta om idag när vi har succéer som Caia, indy beauty, Ida Warg. Blir bara pinsamt att hon ens lägger tid på hennes tonårsföretagande.

   Det är sant – en gång i tiden var Isabella den bloggare som var bäst på att slå mynt av sin sysselsättning. Men den tiden är ju förbi för länge sen, många andra lyckas otroligt mycket bättre idag. Utan att ta cred för att vara några superentreprenörer.

   Tror hennes misstag var att hon inte öht lyckades förvalta influencers viktigaste resurs, är bygga sitt säljande på ett förtroende och en närhet till kunderna/ följarna. Isabella verkar istället ha trott att det viktigaste var att klä på sig snygga bussineskäder och slänga sig med poppis branschord utan större eftertanke.

   Fast va? Lägger tid på? I en biografi är väl tanken att man berättar om sitt liv och vad som format en. Hur många företag hade du startat när du var 20? Säger det inte något om henne som person? Att andra lyckats bättre spelar ju ingen roll.

    👎

  Som bipolär själv så kan jag säga att ”Isabella blev fullständigt beroende av honom” inte är helt omöjligt. Och inte heller omöjligt att det inte var på eget bevåg av henne själv. Därför kommer situationen från hennes håll se det som att det var han som hade svårt med gränserna. Naivitet och blindhet är inte ovanligt. Så om hon är bipolär så tycker jag inte det är en helt konstig grej att skriva. Skyller inte det på en diagnos men en diagnos som i en situation blir en bidragande faktor måste man ändå ha överseende för. Även om hon uppfattat situationen rätt eller fel. Hennes syn är fortfarande hennes och hon kanske själv undrar vad det var som hände utan att kunna sätta ihop bitarna.

   Tror inte ett dugg på att hon är bipolär. Hon har ju alltid skrutit med att hon har ADHD, har hon dessutom medicinerats så är det väl inte konstigt om hon betett sig maniskt, det blir man ju av adhd medicin om man inte har adhd.

    Det är vanligt med samsjuklighet med adhd och bipolär. Bipolaritet innebär dessutom återkommande depressioner.

   Emily
   Det är nog många fler kvinnor som blir ”fullständigt beroende av…” än vi som har bipolär diagnos. Så känner i alla fall jag.

  Bra jobbat Camilla. Åter igen, Bella är narcissist! Att ingen journalist synar hennes bluff är häpnadsväckande. ’allt dumt jag gjorde, ljög om, hur jag behandlade mina anställda, hur jag flabbade i vippen på Arlanda, det var ju bara skov, inget jag kunde rå för’.
  Skäms kvinna att inte stå för allt dumt du gjort!

   Bella är Sveriges lilla minitrump. 🍑🍊🧅

  🍿🍿🍿

  Efter att ha läst några intervjuer om boken så känner jag också bara ”jaha”. Det mest anmärkningsvärda är ju mediernas oförmåga att ställa kritiska frågor och göra research. Men boken tror jag inte innehåller något intressant eller nytt öht. Inte vet jag heller vad IL tror att hon ska åstadkomma framöver.

   Det är väl för att hon inte är så intressant för stora massan. Inte som att det är stadsministern som sitter och ljuger i en bok.

    Sorry. Statsminister så klart.

   Men fick de ens ställa vilka frågor de ville, var inte det uppstyrt? Att de skulle skicka in frågorna i förväg/att de skulle godkännas?

  Håller med M nånstans där ovan. Camilla, jag tror att du är en vettig själ. Men du får mig när du skriver om Isabella att tänka på någon som totalt har låst sig vid en osund relation. Klarar du inte att släppa er beef om statistik för 100 år sedan borde du inte skriva om henne alls, du är inte objektiv. Du blir någon som letar fel för att kunna bekräfta en uppfattning du redan har. Släpp det- det här är inte en influencer du borde skriva om, du tog det personligt nån gång & nu blir det pannkaka istället.

   Men statistik är ju hela grejen med att vara influenser. De säljer in samarbeten med hjälp av sin statistik. Hon har medvetet sålt in sig att ha fler följare än vad hon har. Jämför en bilförsäljare som sålt bilar den inte har men tagit pengarna. Det är bedrägeri. När bilförsäljaren fortsätter sälja bilar men låtsas som att det var ett misstag att sälja bilar som inte fanns, ska folk bara köpa den förklaringen och ”äsch, alla kan görs misstag”?

  Nejmen boken känns verkligen som ett skämt. Jag gissar att max 25% av innehållet stämmer med verkligheten. Hon har verkligen varit med om all misär man kan tänka sig. Det är en trasig uppväxt med en pappa som har problem med alkohol och som kastar ut henne på gatan och inte bryr sig om vart hon tar vägen, det är mobbing, det är nonchalanta lärare, det är kontrollerande pojkvänner, det är våldtäktsförsök (det var förresten den absolut konstigaste historian i hela boken tycker jag), det är stalkers, det är ätstörning, det är psykisk ohälsa etc etc etc. PHU! Det var verkligen ett maraton i olycka. Har nog sällan varit med om en person som ser sig som ett offer lika mycket som Isabella gör. Inte någonstans i boken uppfattar jag att hon faktiskt tar ansvar för någonting av det negativa. Mer ”ja jag gjorde fel, MEN det var ju för att…” och så någon bortförklaring som i slutänden någon annan varit ansvarig för. Jag hade inte varit så glad på henne om jag var en närstående som hamnade under bussen, t ex föräldrar eller alla hennes ex.
  Det enda den här boken gjorde för mig är att jag numera finner Isabella ännu mindre sympatisk och ännu mer beräknande.

   Hon glömde nämna polarbröd i boken det var i sommarpratet symbol för fattigdom och dålig uppväxt.

    Det var också väldigt roligt när hon någonstans i boken refererade till sig själv som ”fattig förortsunge”. Hon fick ju för fan åka på skidresa, solsemestrar, USA-resa osv med sin farsa när han väl var färdigutbildad jurist. Då är man väl ingen fattig unge precis? Jo, jag fattar att det var lite knapert när pappan pluggade, men det verkade han ha slutat med när föräldrarna separerade? Och då var hon runt 3-4? My god vilken jäkla offerall hon ligger inlindad i.

   Det är ju också intressant hur det kretsar kring just henne. Alltså boken är ju hennes men tycker det alltid skiner igenom i bloggen i alla år. Hon verkar se sig själv som den speciella som varit med om allt medan resten av befolkningen är någon slags grå statister. Utom de riktigt framgångsrika människorna som hon imponeras av då. Hon verkar sakna förståelse för att andra människor också har erfarenheter och bagage och därför kanske agerar som de gör, att allt liksom hänger ihop men att man i slutändan bara är en vanlig människa och faktiskt får ta ansvar för det man gör. Bara för att alla inte skriker ut vad de är med om och analyserar sig själva i minsta detalj betyder det inte att ens liv varit problemfritt.

    Fast…biografier brukar ju kretsa kring personen den handlar om.

   Ja, och sättet som hon beskriver sig som ett offer är ju intressant med tanke på hennes tidigare ”The Secret”-trams, där du attraherar det du tänker. Då är ju liksom allt man råkar ut för ens eget fel eller förtjänst. Hon har dessutom alltid velat framställa sig som stark och självständig men i boken framställer hon sig som en person som hela tiden måste ha en pojkvän som bekräftar henne. Nu har hon ju själv sagt att boken inte ska vara en exakt redogörelse över de första 30 åren i hennes liv, men det är ju rätt mycket ”göttigt” som utelämnats kan man säga, antagligen för att det verkligen inte var till hennes fördel och hade varit svårt att släta över med att hon mådde dåligt.

  Efter att ha sett reportagen i alla de stora tidningarna förstår jag inte kopplingen Bella och hudvårdsprodukter.

   Fast folk med hudproblem kan ofta vara experter på hudvård just därför de prövat och läst så mycket. Inte alls ovanligt. Gucci Westman har ju rosacea t.ex

  Syftet med boken är såklart att få sympatier och vinna tillbaka folks hjärtan, då hon inom snart framtid troligtvis startar ett nytt bolag. Samma strategi som hon alltid gjort innan ny lansering.

  Hade hon och livvakten en affär eller missförstår jag? Håller på att lyssna på boken men livvakten har inte nämnts än

   Tror att det var det som Camilla antydde?

   Enligt Isabellas bok så var livvakten kär i henne (vilket typ alla killar som kommit i hennes väg under åren varit, om man ska tro boken), men hon var bara så vansinnigt nedbruten och suddig av alla sina starka mediciner, så hon fattade inte det. Men, enligt Camilla så har de haft en kärleksrelation.

    Har också jobbat med en kollega som alltid berättade om hur alla män älskade henne. Men ja, säkert skönt för henne att tro. Verklugheten är en annan.

  Mest anmärkningsvärt är ändå Camilla och hennes ständiga behov av Isabella.
  Tycker faktiskt det börjar bli lite märkligt. De tycks vara en smått sjuk hangup på Isabella.
  Känns som om de finns fler flunsor som far med osanning.
  Och den gamla lögnen om statistik. Ingen bryr sig egentligen.

  Men åh andra sidan borde väl Isabella ha skapat en hel del klirr i kassan för Camilla.

  Men kul livsuppgift ändå – Jag ska göra allt i mitt liv för att bevisa att Isabella ljuger om allt.

  Nu gillar jag inte ens Isabella men Camillas ständiga hackande på henne börjar bli nästan lika märklig som Isabella verkar vara som person.

  En sak håller jag med Isabella om i boken dock, det är delen där hon skriver om Camilla och de hatiska kommentarer florerar på denna blogg om Isabella. Det är rätt osmakligt att sånna inte togs bort och att Camilla ställde sig bakom de kommentarerna.

   Isabella fortsätter ljuga om samma saker som alltid i sin nya bok, men det borde jag inte uppmärksamma eftersom jag redan uppmärksammat det en gång?
   Att lögnerna fortsätter i en bok som påstås visa Isabellas sanning, det är inte anmärkningsvärt enligt dig?

    Men hälften nuförtiden av vad du säger hon ljuger om, är saker som vi inte får något bevis på utan bara ”Ja hon har ju ljugit så mycket förut så varför skulle det här vara sant?” och så är tonen att ja men hon får ju skylla sig själv. Du kan ju omöjligen veta t.ex. hennes diagnoser – vad hon had fått och vad läkarna har sagt. Trots det ser jag att folk vägrar tro på henne om det ena och det andra.

    Okej – siffrorna är lögn. Fine. Det är siffror om en blogg på nätet. Vem dör om hon säger att hon hadde mer än vad hon hadde? Det var 5 år sedan. Och företag som jobbar med henne nu vet ju då om att det inte rör sig om 1.5 miljoner. Vad spelar det för roll NU vad hon säger om det? Om det rör sig om att hon vill beskydda sitt varumärke eller sin stolthet, på riktit, varför är man FORTFARANDE besatt av just det här?

    Jag gillar verkligen den här bloggens koncept men det här konstanta vuxenhatet mot henne direkt är ganska sjukt. Det här är ju ditt jobb och ingenting personligt. Om hon går ut med att säga att hon lider/lidit av depression, hur kan man då fortsättningsvis uppmuntra folk att smutskasta henne varje chans dom får? När Bianca släpper videon där hon gråter för att hon får så mycket skit och det blir enorm press blabla, då sätter du upp ett inlägg där du säger att det inte finns någon ursäkt för att gå till personliga påhopp och hon är bara en ung kvinna. Tror du inte Isabella känt likadant flera gånger? Om hon satte upp en video, skulle du släppa det då eller bara rycka på axlarna för att ”hon får skylla sig själv”? Skulle vara kul om du kunde reflektera över eget beteende också. Om Isabella är en dålig människa, måste du sjunka till samma nivå?

    Tycker inte att det är så anmärkningsvärt om hon skulle forsätta ljuga i boken. Hon har ju uppenbart gjort det tidigare, det är inte gjort i användning att ändra beteende. Jag tycker för övrigt hon varit duktig för vad hon åstadkommit, dvs bygga upp företag. Hur många gör det?

     Ganska många, skulle jag säga. Särskilt bland hennes influencerkollegor.

      Är det ganska många som byggt upp det hon gjorde, ovavsett influenser eller ej? Hon var en bland de första bloggare att göra det.

       Ja, jag skulle säga att det är väldigt många som gjort det.

     Bygga upp företag som krashar lika snabbt som de uppstått menar du…eller hur tänkte du där….?

      Hon har byggt företag, det är bra gjort.

       Ida, jag vet inte hur gammal du är men det Isabella gjort är inte så ovanligt. Vissa gör det som egenföretagare men än fler gör det i redan existerande företag. Det finns otaliga projekledare som runt om i landet kommer på idéer/produkter, hittar finansiering, genomför idén/lanserar produkt, utvecklar, utvärderar och sedan går det in i verksamheten eller avslutas för att nya idéer/produkter ska komma fram. Detta existerar i varenda företag som säljer en produkter eller tjänster. Många har företag, varenda frisör, hantverkare etc är ju egenföretagare. Andra som jag, gör det i andras företag.

   Tycker inte det är speciellt konstigt. Camilla blir en motvikt. Isabella lever på att marknadsföra och sälja en bild av sig själv som inte är sann. Det är väl helt okej i sig, problemet är hennes entreprenörskap där andra hamnar i kläm både ekonomisk och psykiskt pga den här bilden. Folk har fått lämna anställningar väldigt fort för att Isabella valt att lägga pengarna på lägenhet i New york, galor och make up varje dag. Om det hände i andra bolag hade det också uppmärksammats. Och även när det händer så kapitaliserar hon på det. Bella tjänar pengar på boken, därför skrev hon den. Boken rör upp för människor som inte vill vara offentliga. Hur tror du barnens pappa känner inför boken tex? Eller expojkvännen som gick i konkurs? Eller de två som anställdes och flyttade till New york och sen fick gå för att Bella lagt alla pengar på stor lägenhet och att gå på välgörenhetsgalor?

   Att kritiskt granska en makthavare som hon är är inte lika med hat. det är många bloggare som likställer kritik med hat. kritiken kommer från de människor de lever av.

   Att Isabella ljuger ständigt och fortsätter även nu i hennes nya ärliga version medför att granskningen fortsätter. Självklart ska hon granskas.
   Den mening i boken Isabella anger om Expressen och denna blogg säger en hel del! Det handlar om granskningen av hennes siffror. de tre advokaterna hon nämner som hon träffat är intressanta. Verkar som hon vänt på sanningen, att dessa tre fick hon träffa för att de hade klienter som blivit lurade av hennes felaktiga siffror. En är känd för att företräda amerikanska filmbolag!

    Håller med. Men visst, det förkommer också mycket påhopp om hennes vikt, utseende, dåliga hy osv som faktiskt är rent mobbande och det är inte okej. Men att granska hennes affärer eller saningshalten i hennes påstående är ju solklart, därmot att gå på hennes utseende är bara ruttet. Jag gillar inte heller när man kritiserar henne som mamma, Isabella älskar uppenbart sina barn och gör allt för att de ska ha det bra sen pga missbruk och psykisk sjukdom har hon nog inte alltid lyckats men det märks att hon verkligen gör allt för dem som hon förmår. Tex var det väl utmärkt att hon hade nannys under sin maniska period där hon också åt mycket tabletter så att barnen hade andra vuxna som hjälpte med omvårdnaden, har aldrig förstått kritiken mot det.

   Håller fullständigt med dig. Camillas besatthet av att peka ut alla lögner och fel IL gör börjar mest likna en personlig vendetta. Blogginläggen om IL är inte tillnärmelsevis professionella eller sakliga till sitt innehåll utan är så personligt präglade av Camillas åsikter att de blir tramsigt och framför allt inte trovärdigt.

   Som svar på fleras försvar av inlägget/-n i den hör kategorin. Man kan hålla två tankar i huvudet samtidigt: man kan kritisera och peka ut lögner, men man kan samtidigt hålla det på en rimlig nivå som inte går över till rena tramsigheterna.

  Hihi, alltså inte så. Men Kattis Ahlström kallar henne för Isabelle när hon intervjuar henne på hand-in-handgalan. Det tyckte jag var lattjo.

  Är också rätt besviken på boken. Tyckte den var tråkig. Glad jag inte betala utan lyssnade gratis genom Storytel gratis första månad hehe

   👌🏼

  Jag har snart läst ut boken och stör mig på vad som kan verka en petitess.

  Kapitlen börjar alltid med vilket årtal det är. Vissa från barndom/ungdom och vissa från kraschen 2019/2020.

  När dessa kapitel börjar närma sig varandra blir det rörigt att hålla reda på alla händelser. Jag tänker ofta ”Men vänta det där hände väl tidigare/senare än så?”

  Det blir ännu mer bekräftat när ett kapitel som är döpt till ”2020” några rader ner innehåller meningen ”Jag var bara 28 år.” 2020 var hon antingen 29 eller 30, beroende på när på året det var. Jag fattar att allt säkert har flutit ihop för henne, men i så fall är ju boken dåligt genomgången/faktakollad. Hon och medförfattaren vet ju i alla fall vilket år hon är född.

   Åh, håller med! Och att det hoppar mellan 2012/2013/2012 gör det också svårt att hänga med.

   Intressant också att hennes beskrivning av hur hon och Nils separerar skiljer sig från hur hon beskrev det i Isabellas hemligheter. Små saker, men ändå störande. I första boken hittade hon sopsäckar hemma som de haft när de flyttade ihop, i boken nu så tog hon hem från kontoret. Plus att det är olika dagar, antingen 2 dagar innan hon fyllde 20, eller dagen innan. Stör mig så…

   Håller med. Stör mig också på den evinnerliga upprepningen av peeeeersåååååna (lyssnade på boken, och blev så irri på det ordet)

  Tänkte mest på att hon är så olik sig på bilderna som tidningarnas fotografer tagit. Hon ser nästan ut som en annan person.

  Det är ju ännu ett slags ljug från mästermanipulatorn Bella!

   Och såg ni bilderna från Bellas bjudningar inför boken med influensers. Jisses, stelare stämning får man leta efter.

   Varför bjuder hon andra influensers? Mig veterligen är hon inte vän med en enda.

    Tänkte också på det. Inga hon umgås med i vanliga fall. Så märkligt. Men det är ju PR byrån som ligger bakom detta förstås. Saknar de totalt känsla för hur IL ses av resten av influenservärlden?

     De var för at de ska nämna boken på Instagram. Som tack för lunchen. Vilket några har gjort mycket pliktskyldigast. de dansar i samma dans. Man dansar även med Bindefeldt.

      Det är nog otroligt viktigt att framförallt hålla sig väl med Bindefeldt. Han är väl känd för att vara långsint…

       Helt rätt. Dissar man Bindefeld blir man portad för evigt från hans events.

        Konstigt att Forni var där då, hon var väl på hans shitlist efter att sa sagt nån liten negativ grej om Ellegalan.

         Säger nog mer om hur det går för Bindefeld och hans PR-byrå i dessa pandemitider.

      Precis, de är där för att Bindefeldt bjudit in. Tror de snackar skit om Bella efteråt. 🤷🏼‍♀️

   Ja, tänkte också på det. Stor skillnad, måste använda mkt filter på sina egna bilder.

    Verkligen. Blir pinsamt då man nu ser hur hon verkligen ser ut.

   Har också tänkt på detta. Om hon vill att vi ska tro att hon har blivit ärlig nu borde hon direkt sluta upp med att manipulera bilderna på sig själv.

  Jag har läst boken. Jag har också vänner vänner som varit inblandade i av eventuell lansering av hennes produkter i det land de bor i men drog sig ur fort som attan då Bella blev otrevlig när de inte skrev på kontrakt som i princip skulle göra att de jobbade gratis för henne. I boken blir jag mest facinerad av att hon som hävdar att hon är social medieexpert åker till Kina för att sälja sin produkt via social media marketing och hålla långt pitchmöte utan att veta om att facebook/insta inte finns i Kina. Hur kan man ha ett helt företag fullt med anställda och inte ha koll på det mest grundläggande inför ett affärsmöte? Inte konstigt att alla internationella lanseringar gått i kras, här hemma verkar ju folk tro på henne, internationellt faller hon ju på sin brist på kompetens, proffisionalitet och brist på förarbete. Konstigt att det funkar i Svergie. Men å andra sidan har hon ju mest anställt unga tjejer som nog mest varit överlyckliga att de fått jobb som verkat lite glammigt på utsidan.

   Ja! Jag hajade verkligen till angående Kina-resan. Och hela avsnittet avslutas med typ ”Jag inser att man behöver göra mer research än att läsa en kort bok om filosofi för att ta sig in på den kinesiska marknaden.”

   Alltså det var ju nästan bussigt att ha med det i boken. För herregud vad inkompetent hon framstår.

   Och ja det är uppenbart varför etableringen utomlands inte har funkat när de inte ens har bemödat sig med att ta fram unika marknadsföringsstrategier för olika marknader. De har liksom bara kört sin Sverige-pitch på engelska.

    Bussigt betyder snällt/schysst, så jag tror du använder det lite fel här ovan.

     Jag menade ”bjussigt”. Autocorrect.

   Hittar inget i boken om LVMH som hon skrev så mycket om 2019, I Paris och i San Francisco. Ett ex: även för ett talaruppdrag på Malmös Näringslivsdag och sedan flyger jag vidare till Paris för att äta middag med LVMH för Löwengrips räkning.
   Var de mötena ännu pinsammare än de i Kina och andra länder?

  Vill citera en grej från DN också den intervjun med henne.

  ” Efter intervjun får DN uppgifter om att boken vid flera tillfällen behövs skrivas om på grund av faktafel. Det handlar, enligt källorna, inte bara om justeringar efter samtal med anhöriga, utan även regelrätta osanningar. Men Isabella Löwengrips pr-byrå känner inte till det, utan hänvisar till förlagets publicistiska chef Anders Sjöqvist:

  Vem är förresten denna kollega hon lämnar ut?

  Isabella för mig är som en katt intrasslad i ett garnnystan, jag tror säkert hon kommer loss men det är lite kul att följa processen. Lite hackiga hopp och lite trassel igen och rulla runt lite på rygg osv, så blir hela skiten här för mig. Jag ska erkänna att jag var en gång själv en sympatisör med Bella, men nu börjar de bli riktigt obehagligt gällande hur hon envetet undviker sanningen som katter undviker att bli klappade på rygg ibland. Jag skulle ju inte gå till Bella för råd om något.. de är patologiskt i hennes fall nu.

  Varför snöade jag in mig på katter, jag tror det är kommentaren ovanför om att Maggans katt råkat ut för en full Maggan och eventuellt kan må dåligt av det.. synd

   Håller med. 10:51. Ännu värre att Hand-in Hand har henne som förebild! Där föll mitt stöd för dem.

   Vill gilla kommentaren men min gilla knapp har tagit semester tydligen.
   👌

  Bianca Ingrosso säger att hon inte gjort fillers under ögonen på 1,5 år i hennes instagram story igårkväll utan att hennes mörka cirklar under ögonen är nu borta pga “riktigt bra ögonkrämer” så hon får hennes följare att tro att det är Caias ögonkräm som är räddaren och inte fillers samt dyra hudvårdsbehandlingar hos House of Beauty som hon gått till i flera års tid nu..

  Det jag reagerade på var att i avsnittet av Wahlgrens Värld när dom är i Åre för att fotografera Caia kampanjen för julkalendern så säger hon medan de spelar in “Jag kan inte skratta för mycket, mina fillers åker runt för mycket i ansiktet då”… och detta var alltså i Mars 2021… Riktigt fult sätt att få hennes följare att tro att det är med Caias hudvård man får fin hy och inte via botox, fillers samt att vara stammis på House of Beauty som Bianca är.

  När ska hon bli cancellerad??? Det är helt sjukt att hon fortfarande tillåts hålla på så här. Hon är ju mytoman. Minst. Så konstigt också att journalister verkar ha slutat helt med sin viktigaste uppgift- att granska. Hoppas någon gör ett rejält omtag på det här nu och ser till att hon åker ut i kylan en gång för alla.

   Många journalister går på Bindefeldts bjudningar.

   Det kan vara värt att hålla i huvudet att journalister gör samma sak kring alla andra kändisar som de intervjuar…. De flesta artiklar utanför rena nyhetsartiklar skrivs för att skapa klick och då vill man inte göra sig ovän med vare sig kändisen eller deras PR byrå.

  jag blir chokad när jag lyssnar på ljudboken och när hon berättar om när hon var i Danmark och hennes sällskap tog ecstasy. De tjejer hon var där med var bjudna på hennes press-middag… jag hade inte gillat att det stod i boken, men de har nog inte läst den 😛

  IL kan inte tala sanning. Och hon kommer aldrig att kunna, eftersom hon är en mytoman.

  Någon som vet vad Nils pysslar med?

  Det är en sak som slår mig när jag läser kommentarerna här, från människor med diagnoser. Många känns lite.. osympatiska? Att man inte själv hade betett sig på vissa sätt utan agerat annorlunda etc men; kommer ingen av er ihåg hur det var innan man faktiskt fick bekräftat att det var en diagnos man hade? När man enbart trodde att något var fel på en, när känslorna gick varma, när man hade ångest och mani om vartannat och livet alltid gick för fort? När man enkelt hoppade på tåg och saknade konsekvens tänk utan att riktigt förstå det alls..?

  Jag säger inte att Bella är toppen – men som bipolär kan jag förstå hur man ibland beter sig på ett sätt som verkar helt galet för omvärlden samtidigt som man inte förstår det själv. Absolut innan man förstår problematiken och får riktig hjälp. Jag tycker det är så trist att så många personer verkar ha glömt det.

   Håller med, men även personer som inte har någon koll på själva diagnosen, att det finns olika typer som inte ser riktigt likadana ut osv.

  Jag tycker boken var dålig och dåligt skriven och tror fortfarande Bella ljuger. Skulle hon få möjlighet att gå tillbaka till sitt gamla liv med jetset flärd hade hon gjort det utan att blinka, den jordnära Bella är en ny roll tills något bättre kommer.

  Med det sagt tycker jag att ett (1) inlägg om Bellas bok räcker för det kommer bara stå samma sak igen i alla kommentarer, och därför tycker jag det var synd att ditt inlägg om hennes bok skulle bli detta. Det känns som att det finns så mycket annat att ta upp om boken som hade varit mer intressant än hennes ljugande om siffror.

  Vad blir Bellas nästa karriärsteg?

  Hur ska hon fortsätt att hålla sig relevant?
  Jag kommer inte på något som får mitt intresse iaf.

  Hennes liv skulle bli en bra tv-serie. Huvudpersonen skulle inte vara nån man sympatiserar med direkt men ändå fascineras av. Lögn på lögn på lögn, men NU – nu talar jag sanning, jag lovar!

  Min kommentar togs visst bort, men jag undrar fortfarande vilken medarbetare Bella syftade på. En medarbetare som läckte info till media. Vem?

  Togs kommentaren bort eftersom jag skrev att boken finns som pdf?

   Ja, för oavsett vad jag anser om Isabellas bok så kommer jag aldrig främja olovlig fildelning av den.

  Hon skrev att hon gjorde slut med Erik Selin på sms, jag vet från säkra källor att det är inte är samt. Det va han som gjorde slut och bad henne att skriva på sociala medierna vilket hon var inte glad att göra, hon ville inte göra slut.

   Men ljuger hon om något så uppenbart? Då är hon verkligen inte klok.

    Ja det gör hon. Förstå inte varför hon kan aldrig bli ärlig och sluta ljuga.

     Kanske för att det blev förnedrande att bli dissad, dessutom av en miljardär? Puff där gick den drömmen i kras.

  Den som jag känner med är hennes mamma som tyvärr blir en ofrivillig marionett i sammanhanget.
  Tänker ofta på hur det måste vara för henne med en narcissistisk dotter.

  Som någon som själv har bipolär sjukdom så hatar jag att ifrågasätta någons diagnos. Men när hon pratar om psykisk ohälsa så känns det verkligen inte självupplevt, utan att hon har copypasteat från 1177 eller saker hon sett på film. Hon använder ofta en stigmatiserande och sensationellt språk. För några år sen beskrev hon hur hon pga en överdos ska ha blivit tvångsinlagd och att läkarna skulle vägrat släppa ut henne om hon inte gick med på elstötsbehandling (något som Bloggbevakning och andra redovisade för omöjligen kunde gått till som hon påstod då hon bla hävdade att det skedde på helger trots att ingen klinik i Stockholm ha helgtider). Jag minns hur hon i en SR-intervju beskrev att ”det var som i Gökboet”.

  Gällande hennes påståendet om bipolaritet så är det omöjligt att ”dölja” mani. Faktum är att ett krav är att skovet ska märkas för omgivningen så om hon lyckats med dölja vad hon upplever så innebär det automatiskt att hon inte lider av mani. Om skovet dessutom skulle pågått i två-tre år hade det varit någon form av världsrekord eftersom att personer med mani efter några månader har så allvarliga symtom (ofta psykotiska och/eller hallucinationer) att dom måste få sjukvård.

  Den mildare formen, hypomani, ska också kunna märkas av omgivningen men skulle möjligtvis kunna döljas i kortare perioder i vissa fall. Men återigen, två-tre år är helt omöjligt. Att hon inte verkar förstå skillnaden mellan mani och hypomani verkar väldigt märkligt då man under utredningen tydligt informeras om detta.

  Sen verkar hon inte direkt känna någon ångest eller ånger vad hon gjorde under dom påstådda skoven, vilket också skiljer sig från alla jag hört prata om bipolaritet. Det finns ofta en enorm skam för vad man gjort under skoven.

   Bingo.

   Elin
   Känns så bra att läsa det du skriver. Herregud sådan ångest man/jag kände/känner efter maniska/hypomaniska skov! Verkligheten kommer ikapp och jag fattar på riktigt vad jag gjort 😱. Finns inte en chans att jag försöker skylla på någon annan eller ta på offerkoftan. För mig innebär det att, ja inse hur det är, ta konsekvenserna och försöka förklara (inte ursäkta) för de som drabbats. Om man inte gör det så undrar jag hur andra ska kunna förstå vad psykisk ohälsa/diagnoser innebär.

   Hon har nu sagt att det hållit på från 20 till 30 års ålder. Det är 10 till 11 år men kanske bara några månader enligt influencermatte.

   Från en bipolär (typ 1) till en annan – TAKK!! Det här är något av det mest sakliga jag läst om detta i förhållande till Isabella!!

   Håller med. Jag har inte bipolär sjukdom men jag har torgskräck, vilket jag utvecklat efter många år med panikångest. Torgskräcken styr och begränsar mitt liv väldigt mycket. Jag förstår givetvis att man kan ha olika mycket svårigheter av det men det finns inte på världskartan att man kan flänga omkring som hon gör om man har torgskräck. Det känns mest som ett ord hon använder för att beskriva några för henne jobbiga situationer. När hon beskriver panikattacker och att hon drar sig undan folk låter det precis som du skriver som något hon snappat upp från en film eller googlat om på vårdguiden.

   Boken ja vad ska jag säga om den? Den är som ett enda långt blogginlägg. En dagbok. Rörig, personer i hennes närhet beskrivs på ett märkligt sätt och händelser kastas in i handlingen på ett som inte passar in. Jag får känslan att det är för att få med så mycket dramatiska händelser som möjligt även om det bara beskrivs med några meningar och inte tillför något till handlingen. Det här tror jag är en noggrann och utstuderad del i hennes comebackplaner. Förstår inte hyllningsorden hon lägger ut på Instagram eller när folk skriver att de blir berörda.

   Bella har tagit allt till en helt annan nivå. Mani är en sak, ja. Men om alla med bipolär sjukdom betedde sig som bella skulle hela samhället och infrastruktur rasera.
   Tvivlar starkt på hennes nya diagnos.

  Det er veldig tydelig at hun fortsatt overdriver veldig, og prøver å få alt til å høres finere ut enn det er.

  Det reagerte jeg på flere steder i boken, blant annet der hun skriver at Norges rikeste mann ringte henne og ville kjøpe hennes bolag. Der måtte jeg le, for javisst er han rik, Christian Ringnes, men han er altså Norges 50. rikeste mann – ikke den rikeste.

  Med tanke på ditt Isabella hat så är du inte trovärdig att skriva en ”recension”

  Jobbar förresten på någon för dig, stay tuned 🙂

   vad menar du ?

  Är det en roman? Eller biografi? Eller en bok baserat på henne?

   Det är huvudsakligen en sagobok löst baserad på Bellas självupplevelser och fantasier.

    😄

  Det är skrattretande med en så omfattande kampanj för en så medioker produkt. De serösa recensionerna uteblir och inte lär det bli något Augustpris. Det intressantare är väl vad följer nu? Efter Isabellas återgång till rampljuset. Försöken att återigen skapa företag verkar inte gå något vidare. De översvallande positiva reaktionerna verkar mest komma från fansen men vad tycker serösa spelare i näringslivet? Som Isabella vill vara en del av.

  Så spännande!!

  En vän till mig är journalist och har intervjuat henne. Kan säga att: journalisterna har fått läsa hela boken på PDF i förväg. Min vän ställde också frågan om ”HAMNADE” på Hollywood Reporter-omslaget. Isabella erkände då att nej, det var ju köpt reklam. Men tror inte detta kom med i den färdiga artikeln pga ändå inte relevant för stora läsekretsen som inte har detaljkoll på Löwengrip. Av de intervjuer jag läst så har de flesta ändå ifrågasatt hennes ljugande, men detta är inte ansvarsutkrävande intervjuer som har gjorts så varför dissa hela svenska journalistkåren? Hon släpper bok, självklart kommer tidningarna skriva.

   Nämner hon inte Pingis?

    I boken? Det vet jag inte.

   Praxis är att man ställer några kritiska frågor och tar med dem i artikeln inklusive intervjuoffrets svar. Det är oberoende journalistisk.
   Bindefeld har själva angett att de låtit journalisterna läsa utdrag av boken. Det kan betyda nästan hela.

   Snälla Uppdrag granskning på isabella löwengrip! Innan hon lurar fler stackare att starta nya bolag med henne.

  Är det någon som vet varför hotellet Ett Hem har så extremt många ”samarbeten” med alla dessa bloggare, förlåt, influencers?
  Det börjar bli urvattnat.

   Tror de det är vanligt att hyra Ett Hem pga sjukt vackert, mitt inne i stan fast känns lite isolerat. Bra ställe att ha lunch event på helt enkelt.

  Vad tycker/kände du Camilla om att hon nämnde dig i sin bok?

   Ingenting

  Förstår att Isabella tror att boken kommer ge henne en skjuts i livet/arbetslivet. Men tror faktiskt att det kommer bli hennes fall. Det är för många som är inblandade nu, det är för många saker som helt enkelt inte går ihop, det är för många lögner som är ganska enkla att se igenom.. jag tror(och hoppas) att de som nämns i boken och svartmålas, vågar tala ut!

  Tack för din klarsyn om Blondinbella och hennes bedrägligheter. Att använda människor, statistik och diagnoser för att främja sina syften är ju ingen nytt utan tvärtom den gamla vanliga metoden.

  Fruktansvart om Hampus. Fruktansvart. Hon erkanner att det hon sade om hotbilden mot henne inte stamde. Hoppas Hampus stmer henne for fortal.

   Jaså hon erkänner det? Herregud, hon fick honom stämplad som nästan kriminell. Helt sjukt.

  Ni som skrivit att ni vet saker som inte går att publicera, har ni skrivit det i fb-tråden?

  Amilia Stapenfeldt kommer att avslöja en massa saker som Isabella ljuger om i sin bok. Hon kommer att berätta om allt hon vet och kan/får avslöja nu på söndag (på hennes instagram)
  Spännande🤔

   När och var?

   Förlåt, såg nu: söndag på instagram. När på söndag?

  Isabella Löwengrip skriver i sin bok:
  ”Jag är övertygad om att jag hade varit död om jag bott kvar i New
  York och inte hade tvingats hem på grund av Expressens avslöjande.
  Om livet hade rullat på hade jag sprungit med i ett allt högre tempo.
  Där händer alltid en massa saker. Inbjudningar, nya möjligheter, men
  också mer piller, alkohol och ångest.
  Jag hade inte överlevt.”

  Om detta är en sanning, så varför tackar inte Isabella Löwengrip Camilla och Bloggbevakning som låg bakom uppgifterna för att ha räddat hennes liv?

  Eller är sanningen den att Isabella Löwengrip hatar verkligheten så mycket att den som bara påminner om verkligheten hamnar i hennes onda öga & på hennes hatlista? Varför inte visa lite djup och tacka, eller var boken aldrig tänkt att spegla verkligheten utan något annat?

  Isabella Löwengrip skriver i sin bok:
  ”Jag är övertygad om att jag hade varit död om jag bott kvar i New
  York och inte hade tvingats hem på grund av Expressens avslöjande.”

  Om detta är en sanning, så varför tackar inte Isabella Löwengrip Camilla och Bloggbevakning som låg bakom att uppgifterna kom fram i ljuset, för att ha räddat hennes liv?

  Vem är den äldre mannen, mentorn som hon åt lunch med regelbundet, som förgrep sig på henne sexuellt i bilen? Den storyn låter väldigt märklig.

  Läst ”boken” om man kan kalla det för bok. Pinsamt svammel av nån som uppenbart inte mår bra. Hur kan medierna intervjua nån som så uppenbart har problem. Hjälp henne istället.
  Är genuint orolig för vad det är för läkare hon har kontakt med egentligen?
  Först adhd och nu bipolär?
  Borderline personlighetsstörning, passar in utifrån allt hon skriver i sin bok. Ge boken till en läkare istället så kanske stackarn kan få rätt diagnos nån gång. Hur ska detta sluta.

  Jag har lyssnat på ljudboken och ja, jag håller med, inget nytt alls. Det är som att få delar ur hennes blogg uppläst. Man minns till och med kläderna hon beskriver från vissa fester.
  Boken var underhållande på samma sätt som frossandet i SOLO och Cosmopolitan-tidningarna var när jag var sexton.
  Jag tar inte på något sätt detta på allvar. Särskilt inte som hon beskriver hur hon hittade på karaktären Blondinbella. Nääää. Tummen ner för den så kallade ”sanningen” men helt ok som en chick flick.

  Andra felaktigheter i boken som jag reagerade på är:
  1. Hennes version av övergrepoet i Italien i denna bok är i många avseenden helt annorlunda än den version hon skrev i sin tidigare bok ”Egoboost”, i den boken skedde exempelvis övergreppet när hon lutade sig över en bardisk, i denna när hon stod i toalettkön, men finns även andra skillnader jag inte orkar skriva, bara läs båda böckerna och jämför.

  2. Odds frieri. I sin bok ”babyboost” beskriver hon hur de först tar en hundpromenad tillsammans, hon tar en dusch innan de ska gå till restaurangen och han gör då ett misslyckat försök att fria när hon kommer ut ur duschen. I denna nya bok så hann hon överhuvudtaget inte hem emellan utan dök således tråkigt nog upp direkt till restaurangen i jeans. Kan verka vara en småsak men stör mig ändå att någon småändrar ”sanningen” hela tiden och inte ens verkar bry sig att det till och med finns publicerade skriftliga versioner som hon nu motsäger med sin nya bok.

   alltså allt detta ljugande genomsyrar henna,,kommer alltid att vara så..hon är en fördetting vid 30

   Övergreppet har även skett på dansgolvet.

  Nån som kan länka artikeln som nämns i texten: ”Expressen sedan publicerade om 2019 under egen flagg men utan hänvisning”.

  Hittar inte den artikeln när jag googlar? Och det är ju inte heller den artikeln som är länkad i inlägget.

  Det jag reagerade mest på, var att det kändes som att hon tagit alla kritiska kommentarer hon fått genom åren och nu försökt svänga på det och fått det att låta som sina egna insikter.

  Det är en sörja till bok, den går mest ut på att hata sin föräldrar och jämka läsarna om att de haft rätt hela tiden aå att hon nu kan fjäska över dem med sitt prat on den riktiga Isbella..

  När hon dessutom skriver att de firade att depressionen var över efter 6 ECT behandlingar vill jag skrika. Som bipolär sedan 25 år tillbaka är det fan inga guld och gröna skogar för att man fått behandling en månad. Hon viftar bort sin nya dignos med en handvinkning, utan att ens ha ett uns av insikt i vilket jävla jobb en sådan diagnos är för resten av livet.

  Alltså SÅ skönt med någon som granskar allt det här. Hon figurerar fortfarande i media med en massa lögner, knappt två år efter denna skandal. Faller man så högt och har så många trauman, svek, offentlig förnedring i bagaget så tar det TID att bearbeta och hitta hem till sig själv. Man gör inte ALLT direkt efter för att synas/höras igen, det är helt galet att tro att något av detta är genuint. Det är klassiska narcissistdrag. En ny story man kan leva på ett tag (tills man tröttnar på den också eller blir avslöjad på nytt). Denna tjejen är beräknande och sjukt obehaglig och det säger jag som en gammal vän till henne som bara står och tittar på spektaklet som pågår och försöker hålla henne långt borta från min egen värld.

  Åh, din eviga personliga vendetta mot Isabella är så fruktansvärt tröttsam. Det finns människor som gjort betydligt värre saker än hon. Alla andra har släppt hennes felaktiga siffror och gått vidare i livet och det vore nog bra om du också gjorde det.

  Väntar med spänning på dina recensioner av alla andra Influencers böcker där du granskar allt som står i dem och jämför med tidigare uttalanden. Se om du kan hitta något som felar. Eller det kanske bara är kul att leta fel hos Isabella?

   Nej, däremot är det ruskigt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *