Två recensioner av Caia Cosmetics singelskuggor

 

Margareta Grääs testar Caias ögonskuggsprimer och singelskuggor och kämpar verkligen med att hitta positiva saker att säga.
Med julkalender-kaoset färskt i minne, där Margareta fick ta emot mordhot efter att ha kritiserat dess innehåll så säger hon själv att det är känsligt med just Caia och deras produkter, men i det här fallet är det enkelt för henne att uttala sig.

Hon gillar inte primern, hon tycker den är oljig men torr på samma gång, och hon misstänker att det är den som gjort sminkningen fläckig efter ett tag.
Hon tycker att Caia ska byta fabrik, eftersom de gör väldigt mycket annat, bra smink men inte ögonskuggorna.

Hon är även besviken på färgerna, att det inte finns en ljusare skugga att highlighta med, och hon kritiserar även den skimriga skuggan då den försvinner helt efter ett tag.

Enligt Margareta så är skuggorna otroligt mediokra och hon skulle inte betala det här priset för dem en gång till. Gillar man en mjukare look så är dessa skuggor kanske bra, men de var ingenting för henne.

En annan influencer som också har ett förflutet med Caia Cosmetics är Johanna Johnson.
När hon prövade Caias ögonskuggspalett 2018 så var hon inte alls nöjd med den, och undrade om det kanske var något produktionsfel på hennes palett.
När det begav sig så hade Johanna med 1500 följare på Youtube och 1000 på Instagram och var SÅ exalterad över att äntligen få prova paletten.

Vad Bianca gjorde när hon fick nys om den negativa recensionen?

Jo, Bianca svarar henne på Instagram att det måste bero på ett produktionsfel och att hon kanske inte använder paletten på rätt sätt.
Men hon stannar inte där utan går vidare och pratar om den här tjejen i både sin podd och Youtubevideo, vilket resulterar i att Johanna får MÄNGDER med hat från Biancas små soldater som gör allt för att försvara sin idol.

Med det i åtanke så förstår jag att Johanna, likt Margareta, drar sig för att recensera Caias produkter igen, eftersom en negativ åsikt är lite som att röra runt med en pinne i ett getingbo.

Det ska, enligt Johanna, vara exakt samma skuggor, samma färger mm som i paletten (som hon recenserade) men den här gången fick hon ett helt annat resultat. 
Primern älskar hon, eftersom den passar hennes oljiga ögonlock, och hon låter nästan förvånad över att inte ha någonting att kritisera alls.
Hon gillar färgerna och krämigheten i skuggorna, samt att ingenting faller ner på kinderna.
De är lättarbetade och inte allt för pudriga.
Priset på varke enskild skugga är 155 kr vilket hon från början tycker är lite högt, men hon trodde då att man skulle köpa en massa skuggor och sätta i en egen palett med hjälp av magnetism, men det har aldrig varit tanken.

Samma produkter, två influencers, två olika recensioner. 
Inget är för alla, så jag rekommenderar alla att kanske prova lite själv, för att hitta just det man själv gillar, istället för att helt förlita sig på andra människors recensioner. ?

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gabriella PozzlerJoss valde sin revisor som vinner i sin och JaneMarinas populära tävling med flera 1000 deltagare….

   Är väl inte första gången hon gör nåt liknande. Är det uppgjort på förhand?
   Skulle aldrig delta och inte heller följa dessa konton som något slags krav de jämt verkar ha, så fult. Följ för att delta..

   Hur vet du det att det är just revisorn? Det luktar illa redan bestämt på förhand. Hoppas att hon skämms och att folk bijkottar henne och avföljer så hon inte kommer undan med sånt mer.
   Finns en till mindre influencersom för några år sen lottade ut en kaffeapparat till sin arbetskollega tillika chef. Hon heter a n na m a t k o v i ch. De vill bara ha mer följare men sen så är det redan bestämt vem de ska ge gåvan till. Så himla fullt beteende.

   Var hittar ni att vinnaren är Gabriellas revisor?

    Den som vann senast i hennes tävling heter @willavik och den som vann innan heter @carolinebrohm. Den sistnämnda är en influencer eller siktar iaf på att bli det har lite över 5 tusen följare.

     Edit blev fel kontot heter@villawik.
     Vet ej jag har bara hittat vinnarna är inte samma anonym som skrev först om revisorn. ?

    Du Camilla kanske kan ställa frågan till henne om det stämmer att hennes revisor vann? ? vore bra att hon säger som det är. I så fall så är det inte schysst mot andra deltagare att man vet att det kan ha varit påförhand bestämt. Det kan ha varit hennes tack mot revisorn som sköter hennes pappersarbete i företaget. Men ack så fullt att ragga nya följare för att det ska ändå gagna henne.

    Villawik är drivs av joforsberg som är CFO på tourn agency.

     Och joforsberg följs av ingen mindre än Gabjossposs, något är lurt

     Och JaneM följer Villawik och har typ kopierat sin inredningstil från dem så hon har nog följt dem länge.

    Vet hon ens vad en revisor gör ? Antagligen menar hon bokföringskonsult vilket jag oxå hoppas annars hamnar revisorn
    I en jävsituation ( får INTE ta emot gåvor fr klienter ) och måste avgå.

   Orättvist om det stämmer. Hur vet du det? Och vem är hennes revisor??

   Och what’s up med skärmdumparna av hennes menscykel-app? Är jag dum och inte fattar något eller vad är grejen med att mensdagarna (och allt annat) ändrats i bild 2 som publicerades nyss men det är exakt samma klockslag och för samma månad?

    Hon vill visa att de ligger varje dag!

     Hur ser ni det? Är det hjärtmarkeringen? Vad pinsamt i så fall. Känns seriöst som att hon fortsatt ej helt kommit över sitt ex, ärligt talat. Vem känner annars sånt behov av att visa upp sin relation och intimiteten? Måste ha svidit rejält att han några månader efter hon gjorde slut hittade en ny tjej som han efter något år valde att skaffa/föröka sin familj med.

      Det är ju ofta så att dom som snackar mycket om att dom har galet mycket sex, inte alls har det.

   Att ens revisorn deltar är ju konstigt från början när man ska vara neutral. ??‍♀️ Hoppas det inte är påskrivande revisor bara.

   Jag är lite besviken på granskningen (eller den obefintliga sådan) av Gabriella. Tycker att det är otroligt mycket som bör och kan ifrågasättas med hennes i dagsläget maniska period.

    Agree!!

    Det går inte att bara slänga upp ett inlägg om det här, utan jag vill bland annat höra mig för med Spelinspektionen vad lagen säger och om de har några rekommendationer. Jag har inte kunnat hitta det på nätet.
    Jag har även kommunicerat med Gabriella där hon fått kommentera saken.
    Sen kan man skriva ett inlägg, men glöm inte att det är helg och att Spelinspektionen nog inte har någon på jour som svarar på mail.

     Som Anja skrev finns det dock oändligt mycket mer som kan ifrågasättas, det här är bara en av måååånga saker det senaste

      Ja eller hur! Alkoholen runt barnen?? mensappen? eller att de flyger drönare på hotell området för att ta en bild av dem på balkongen (där de får med människorna på balkongen under!?) ? Vägglössen och hur de får tips om att de genast när de kommer till sverige ska åka till gymmet och duscha? alltså hallå ska ni dra vägglöss + corona till gymmet???? Alltså konsekvenstänket är ju 0.

  Tyvärr kan jag inte riktigt lita på recensioner på YT… helst inte små konton som ofta kan få ett bra uppsving av att ge en dålig recension och fler följare.
  En dålig recension sprids så mycket mer än en bra…

   Ju mer transparent en influencer är med både ris och ros, desto mer litar jag i alla fall på dem om de recenserar något de inte samarbetar med? Tycker båda ovan är bra på det.

  Mac har bra ögonskuggor, Isadora mer prisvärda, Anastacia och Maybelline så det finns mycket redan på marknaden. Tror jag hoppar över Caia. ?☺

   Verkligen! En skugga från Anastasia kostar liksom 140kr och är riktigt bra. Alla dessa märken har dessutom massor med härliga färger att välja mellan.

   Caia har faktiskt riktigt bra skuggor ? Köpte Bonze-paletten innan jul, sååå fina skuggor ? Men älskar också Anastasia BH, deras soft glam är wow! Köpte en glittrig palett nyligen. Den är helt magisk med ? Älskar ögonskuggor ?

   Skulle vilja testa Kat Von Dees foundation ”apple”-något. Den ska vara galet bra

    Good Apple! Finns på Sephora

   Isadora får mig att se ut som om jag partajat i tre veckor och sen gått in i en dörr…

    Det är nog inte sminket det är fel på då…?

     Hahaha, accepterat ?

   Inte heller testat caia men har en extremt snygg och fint sminkad kompis som svär vid dem. Tror det är som Camilla skriver- alla passar inte i allt. Det handlar väl om hudtyp och hudfärg/ton också.

   Jag köper inte sånt jag inte kan prova på handen. Nej tack.

  OT
  Jag ser att både prova och pröva ingår i texten. Är det dialektalt? Vad använder ni?

  Prova dom här skorna och se om de passar.
  Sedan kan du också pröva dessa.

   ”Vi behöver båda de här orden och valet är inte helt fritt. Tumregeln lyder: man provar grejer men prövar aktiviteter. Det betyder att man provar byxor i affären men prövar att paddla kajak.”

   Källa: https://sverigesradio.se/artikel/3231374

   Själv använder jag dock inte pröva alls utan säger testa. Vet inte om det är utbytbart egentligen men folk fattar vad jag pratar om.

   Man prövar aktiviteter (och mer abstrakta ting) och man provar (på) saker.

   Ex: ska du prova skorna?
   Ex: har du prövat spela padel?

   Ex: har du provat tillaga sushi?
   Ex: vill du provsitta soffan? (Testa)

   Ex: hen prövar mitt tålamod!
   Ex: det här var prövande! (Ansträngande)

   Prova. Har nog aldrig sagt pröva. Låter helt fel.

  Jag har Caias första palett, inköpt när den var ny på marknaden. Använder den än och ögonskuggorna är fantastiskt bra! Det är en ögonskugga (lite lila) som riskerar att snöa ner på kindbenet vid applicering, men inte de övriga.

  Två färger är riktigt bra att börja appliceringen med och blanda upp allting med (använder även vid användning av andra ögonskuggor) och dessa är snart slut. Kommer köpa dem i singelformatet!

  Alltså du älskar att skapa drama kring caia.. använder inte ens skiten men det är otroligt hur ofta du försöker kasta skit på företaget. Är fan glad att Bianca blir stenrik på skiten, är väl bästa paybacken.

   Hur tänker du här? Jag delar en positiv och en negativ recension av företagets produkter. Hur är det att kasta skit? Har du även missat att Caia gjort några av mina favoritprodukter som jag använder privat?

   Har du lust att utveckla ditt resonemang?

    Wow bara en av Biancas armé i dag? Tror inte hon ens läst inlägget utan går bara i gång för att du skrev ordet CAIA. Tråkigt men sant.

    Antar att tonåren är sådna man hittar en idol och försvarar dem in i döden oavsett vad. Det trista är att ju att så gott som alla företag måste gå på pumpen ett par gånger för att lära sig och förbättras. Detta är så nytt när ett företag är en idol och allt blir så skevt, istället för att lära sig går man till attack och använder sin fanbase att göra det samma. Bianca mfl. vet mycket väl om vilka ord de skall använda för att reta upp sin fanbase och skicka dem på någon som vågar komma med kritik, är helt övertygad om det.

    Tror du att det kommer att bli nya lagstiftningar på grund av dessa influencers med företag? Det är ju uppenbart att de flesta influencers skiter i om de blir fällda hos RO. När inte självregleringen fungerar längre så måste liksom staten gå in kan man tycka. Är vi där än eller är influencers forfarande en för ny företeelse? Vad tycker du?

   Tycker tvärtom att Caia kommer undan med mycket, de slipper undan mycket. Caia borde granskas mer tycker jag.

  Johanna! Min favorit?

  Nej jag är inte Johanna.
  Tycker hon sminkar så bra och är den enda jag hämtar inspiration från?

   Jag gillar Johanna för att hon känns som en ”vanlig tjej” trots att sociala medier är hennes jobb!

    Exakt! Hoppas hon växer på sociala medier och att hon fortsätter kännas lika vanlig:)

     Om man ska nå trovärdighet så måste man ju vara ärlig. Tycker Margareta ger ett balanserat intryck och visar väl vad hon menar. Caia borde anställa henne istället som en som är med och väljer ut fabriker. Hon är säkert en bra kravställare. Kasta skit på Margareta nu skulle bara vara pinsamt

   Verkligen!

  Margareta ”MED DET SAGT” Grääs.

   Ja det sa hon många gånger. Men jag gillar henne i alla fall.

  Är väl rätt tydligt att Caias produkter är mediokra och överprissatta. Sen kan Bianca gapa älsklingar hur mycket som helst men det ändrar inte fakta.

   Ja verkligen, 155 kr för en liten ögonskugga är ju SVINDYRT. Den där Johanna vågar väl inte säga något kritiskt mer och M Grääs tycker jag också verkar lite rädd för att kritisera, man märker att hon ogillar det men ändå säger hon alltid något positivt efter att hon kritiserat tex så säger hon att Caias borstar inte är så bra för det dyra priset och andra billiga är lika bra. Primern är säkert lika värdelös som concealern. Biancas största riddare är väl pappa E, förvånar mig inte om han är inblandad… Han är aktiv med att uttrycka beundran och att kommentera på Biancas och Caias insta. Han gillar såklart att B tjänar stora pengar. Man ser sällan andra pappor, mammor eller bröder skriva kommentarer på varje bild hos andra influencers bara hos Bianca. Bianca är så fejk.

  OT den vita klänningen som Efva Attling har på sig i sin senaste IG bild som kommer från H&M, någon som minns vilken linje den kommer ifrån eller någon annan användbar info för att jag ska kunna hitta den på tradera eller liknande? Vill så gärna ha den som bröllopsklänning ?

   Jag tycker det ser ut som något från en gammal conscious-kollektion, men lovar inte att jag har rätt! Hoppas du hittar den ❤️

    Men jaaa! Snyggt jobbat! ??✨ (Är smygstolt att jag hade rätt på conscious för övrigt, även om det inte var en gammal kollektion ?)

    Men oj vilken fin! Tur den var slutsåld?

  Vilken fin komplimang!

  Så är det ju. Årtusendets bästa foundation från Helena Rubinstein tillverkas inte längre ? Så det var väl bara jag och tio till som fattade hur bäst den var. Nu sitter man här med bare minerals och ser ut som om man kletat sand i ansiktet.

   Köp CC-cream från Lumene ist, den är sååå bra ?

    Ja gud CC cream från lumene slår ALLA andra dyra krämer!!! Så bra är den

     Om jag fick ta med en grej till en öde ö skulle det va lumenes CC cream! Hoppas dom aldrig slutar tillverka den

    Print-screen på denna, behöver ny foundation. ? Eller ja, vill ha en flytande ibland. Kör på puder annars.

    Nej, Lumene stinker parfym och svider som tusan.

    Håller med ? bästa . Kör lumene hudprodukter och älskar de alla !! Eller lumenes alla foundation + puder lägger sig så fint på hunden och ger ” glow

     På riktigt, vem f-n vill ha glow?

      jag 🙂

  OT:

  1. Helvete vad det provocerar mig varje gång Mimi Höglin filmar medans hon kör bil. Framförallt nu när det är snö.

  2. Och nästa som provocerar mig är Alicia Wall. Av olika anledningar. Framförallt just nu alla hennes vidriga videos från Shein. SLUTA HANDLA DÄR.

  Så. Nu kan jag andas igen ?

   Jag håller helt med dig! Jag blir helt galen av att se idiotin kring att filma när man kör bil. Har en närstående som blev påkörd av en brud som satt och höll på med mobilen. Det gick inte så fort som tur var, men det krävs inte många km/h för att en bil med den tyngden ska göra skada. Hade velat se fler i fluencers ta avstånd från detta beteende!

  Trist när en produkt man gillar försvinner, för att folk inte köper det som bra utan det som är mest ”inne” och folk går på en massa reklam och marknadsföring

   Det är väl väldigt olika vad man tycker är bra. En del saker som fungerar fantastiskt på andra fungerar inte på mig, och tvärt om 🙂

  Ja hon har pondus!

   Hon är så naturlig, tvärt emot den anda människan som jag aldrig har hört talas om. Hon var ju galet jobbig att lyssna på.

    Tycker de är sjukt jobbiga att lyssna på båda två. M bara skriker rakt ut och J låter så jävla blasé och dryg.

  Vad var de med Kat von D som M inte vill stödja med sminket? Har ingen koll alls? Trodde hon va tatuerare ?

   Märket heter numera KVD Beauty och hon kickades från företaget efter flera skandaler.
   Googla Kat Von D controversy.
   Jag klarar mig inte utan den eyelinern och är tacksam för att hon inte är kvar.

    Oh Holly shit, tack då fattar jag:)

    Hade inte heller klarat mig utan eyelinern och kommer gå under om dom ngn dag tar bort den från sortimentet…

   Har bara provat ett läppstift från KVD, jättefint i 5 minuter, efter en kvart är det borta, hade väl förhoppningen att det skulle sitta lite längre.

  Tror man måste tänka på att Margareta är en sån person som använder mycket starka färger och vill ha skuggor med mkt payout.. nu följer jag inte Johanna men vad jag har sett är hon mer för lite softare ögonsminkningar och inte BAM färg liksom. Så jag tror inte det är ngt fel på skuggorna dom är kanske bara mer passande för ngn som gillar lite mer dovare ögonsminkningar och kanske lite mer nybörjare. För dom som kanske är yngre eller nya på smink kommer nog tycka om dom mycket ?

   Nja fast gillar man dova sminkningar så köper man ju dova färger och gillar man starkare färger så hoppas man ju på att en tex svart skugga även blir svart på huden. Dessutom så stannade ju inte skimret från ögonskuggan kvar utan försvann direkt, så inte jättehög kvalité på Caias skuggor, dessutom dyrt.

    Det håller jag med om! Försökte va lite positiv haha ? skulle aldrig köpa själv för vill inte ha dova skuggor men det såg ju fint ut på Johanna så den verkar ju funka om man inte vill ha så starka färger. Sen kan man ju förvänta sig lite mer av caia??‍♀️

  Tror inte Caia skin säljer särskilt bra, så Bianca skrev ihop en massa omdömen själv med hyllningar om sig själv och hudserien, så genomskinligt så det togs bort sen när det blev för misstänkt och uppenbart. Mycket är fejk. Klarar inte av Biancas blinkningar och pussmun, hur hon filmar sig posandes och beundrar sig själv, så tramsigt.

   Klarar snart inte av en enda människa på Instagram som visar grejer med halvöppen mun i exakt samma pose som de alltid har, pussmunnar och blinkningar, influencer eller inte. Eller de som endast lägger upp selfies oavsett vad de skriver om; det enda jag tänker nu är ”Åh, en till narcissist” ? Liksom, ge mig något annat. En bild på en kopp, toaletten eller vad som helst.

  Tips är Macs och Urban Decays ögonskuggor. Älskar!

   Mac testar på djur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.