Kan man byta sovsida hur som helst?

För att förnya och ge en annan energi till sovrummet bytte jag också sovsida med Jakob. Jag har förstått att vissa läsare tycker att detta är ett sjukt beteende. Att man inte bara kan byta sovsida med sin man utan att fråga först. Men då känner ni inte Jakob. ÄLSKAR att han inte ens höjer på ögonbrynet eller suckar eller någonting. Jag bankar upp tavlor, möblerar om, byter sovsida och roterar matrum och vardagsrum precis som jag har lust. Fy vad kreativitetsdödande om jag skulle behöva om lov först! // Underbara Clara

Underbara Clara tycker det skulle vara kreativitetsdödande att behöva be om lov för att byta sovsida med sin man, medan hennes följare tycker det är ett sjukt beteende att ens byta.
Är det någonting många funderar kring?

När vi flyttade så bytte jag och M sovsida eftersom jag vill vara närmast toaletten. 
Oklart varför egentligen, eftersom jag knappt aldrig behöver gå upp och kissa på natten men det hänger i.
En som dock inte bytte sovsida var Selma, så nu har jag en 26 kilos gosklump på min sida av sängen som brukar pipa för att få krypa in under täcket för att vara lilla sked, någon gång runt halv fyra. Varje morgon.
Det är SÅ mysigt! 🙂

Jag tror M skulle bli en smula fundersam om jag helt plötsligt bytt sida med honom i sängen, men det är tveksamt om han skulle bry sig. 
Jag skulle nog inte bry mig om han bytte sida med mig.
Skulle ni bry er?

 

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om jag har jättesvårt att somna brukar jag vända mig i sägen så jag har huvudet i fotändan. Funkar oftast ?

      Jag med. Så lite kan behövs ibland.
      En del nätter hjälper inget.

      Haha ja!!! Jag med, har aldrig stött på någon annan som gör det?

      haha så gör jag med 😀

      Men fötterna har ju varit där ?

        Tvättar du inte fötterna? ?

      Jag med men gjorde det bara när jag bodde själv.

      Även vända på kudde och täcke ibland för att kuddens undersida och täckets ovansida är svalare.

    Nej jag skulle inte bry mig om du bytte sida med honom.

      Haha, bra!

    Jag hade brytt mig ? Min sida, är min. Don’t you dare försöka ta den ? Nä men jag sover så gott på min sida, där har jag mina grejer osv. Inser nu att det kanske är märkligt. Men ähhh, nej haha. Hade blivit jätteförvånad om min sambo möblerat om i sängen ? Tur jag inte har nån ??

    Klart jag skulle bry mig, på så vis att det knappast skulle gå obemärkt förbi 😉 Men skulle min partner vilja byta sida så lär det ju finnas en anledning, och eftersom det inte spelar någon roll vilken sida jag sover på så skulle han givetvis få rumsterar om bäst han vill..

    Min underbara fina sambo står ut med en hel del, att byta sovsida finns inte ens på kartan och tanken får det att krypa i hela huden på mig.
    Och skulle jag komma hem och ingenting stod där jag är van vid, hade jag nog fort kortslutning i hjärnan.

      Hur kan man vara så fixerad av en sängsida? Vilka andra fixeringar har man inte då? Det är minst sagt konstigt.

    Jag hade nog inte brytt mig, men min sambo hade definitivt! Dock sov jag på hans sida av sängen första gången jag sov över, men kunde inte sova alls där så bytte till andra sidan nästa natt. ?

      Samma här. Jag bryr mig noll men han är så petig med sängen, var han ska sova, vilka kuddar som är hans, vilken sida av täcket som är ovansida (olika mönster på de olika sidorna av täcket) osv. Så jag skulle mest bli orolig vad som hänt om han en vacker dag ligger på andra sidan av sängen.

    Jag får byta sida men inte min man. Jag får också alltid välja först om vi sover någon annan stans. Men jag tycker att man frågar fast alla vet hur det slutar. Mest för trevligt och respektfullt… men ja kanske lite kreativitetsdödande är det nog ?

    Folk är konstiga som ens reagerar på att några byter sida i sin egen säng.

      Det instämmer jag helt i.
      Vad sjutton spelar det andra för roll?

      Samma sak med frågor till Polyfamiljen, om alla tre sover tillsammans och hur de får plats. Det angår väl verkligen ingen annan.

      Även om de kanske gick för långt att berätta att de hade sex i bastun innan de blev ett par på tre. Så när jag tänker efter får de skylla sig lite själva ?

    Jag hade inte haft något emot att byta sida men min pojkvän vill ha sin sida, så jag byter aldrig

    Sover kasst om jag ligger på fel sida av kroppen och vill inte ligga med ryggen utåt så byta sida av sängen är totalt uteslutet! Och jag vet att han är likadan så det är komplikationsfri lösning. Har varit outtalat självklart sedan första gången vi ”sov” tillsammans.

    Jag har tagit min sambos sida nu för min sida blev för mjuk när jag va gravid. Han får tillbaka sin sida när jag gått ner några gravidkilon.? Inget problem just nu eftersom han sover med dottern ändå.

    Min sida är min sida, min kudde är min och mitt täcke är mitt och aldrig i livet jag byter!

      Man tar med täcke och kudden såklart ?

        HAHA ser framför mig en vuxen ta sitt täcke och kudde för att vandra runt sängen o byta sida ?

    Vad? Väcker ni er partner för att ni vill byta sida mitt i natten? Ja det kanske vore lite sjukt, men spela roll om båda är vakna.

    ”Vakna! Vill du byta sida älskling, jag har svårt att sova?”

      Ja varför inte? Sambon skulle muttra lite men absolut flytta på sig.

      Men var har du läst att det är mitt i natten? ?

      Nej, självfallet ska man boka in ett 40-minutersmöte för att utföra en noggrann SWOT-analys innan utförandet av sidbytet. Allt annat kan ju sluta i skilsmässa.

    Nej hade inte brytt mig ett dugg. Vem skulle bli upprörd över det?
    Här hemma sover vi lite överallt, vet oftast inte vilket av rummen vi sover i på kvällen. Ombyte gör att jag sover bättre.

      Jag hade. Byt inte sida utan att berätta det ? fine om man sover på olika sidor jämt. Men om jag sovit på min sida i alla år, varför ska nån plötsligt få för sig att BYTA? ?

      Jag hade absolut brytt mig, jag vill sova på vänster sida av kroppen och med ansiktet ut mot rummet. Dessutom har vi olika hårdhet på madrassen på olika sidor av sängen, hans sida är för hård för mig. Så ska det bytas sida, då får vi snurra hela sängen helt enkelt 🙂

    Spelar väl ingen större roll att byta sida men vi har olika hårdheter på våra madrasser då vi väger olika mkt och de är anpassade efter kroppsvikt mm.. Så hade väl även velat byta madrasserna också då..

      Precis, det skulle bli helt off med madrasserna om vi bytte sida. Så varför krångla till det? Vi stannar där vi är.

    Sida bryr varken jag eller min man om, vi sover oftast inte ens i samma säng dock på grund av en liten skitunge. Men han skulle bara våga röra mitt täcke eller kudde, no no no.. Haha

    Jag inte bara byter sängsida utan säng varje kväll. Ligger i äldsta sonens säng, i soffan eller i vår stora. Mannen byter mellan stora och soffan. Ett pusslande varje natt ?

    Vi byter sovsida varje kväll. Den som ligger närmast dörren har ansvar för eventuella ropande barn. Då vet också den som ligger innerst att det bara är att somna om. Innan vi började byta sida, hände det att jag vaknade förvirrad och tog barnansvar fastän jag inte behövde, bara för att jag inte kom ihåg vems tur det var. Och all extra sömn som jag kan få är viktig :p

    Jag är vanemänniska så byter helst inte sovplats så lättvindigt. Vi har olika hårdhet på varsin sida dessutom så det ställer till det.

    Sover med mina ?! Vill inte dela säng med en karl ?

    Jag byter sida när jag byter kille ? Med mitt ex låg jag på höger sida, när jag senare träffade en ny ville jag ligga på vänster sida. Det får liksom inte kännas för likt, eller nåt ?

      Haha kan ändå tycka att detta är rimligt. Good thinking

      Alltså fattar ändå! Lite som att den sidan är hans. Man måste förstöra den typ ?

    Fast vadå kreativitetsdödande att inte få möblera om hur som helst. Jag hade blivit smått tokig ifall min sambo bestämde sig för att matrummet numer är sovrum och vardagsrum är numer kontor UTAN att ha frågat mig först. Så gör man ju bara inte…

      Måste hålla med. Älskar Clara och förstår att hon inte menar något illa och det spelar ju ingen roll så länge det funkar för henne och Jakob. Men jag tycker ändå att det är lite märkligt att lägga det på partnern att han skulle vara kreativitetsdödande och att det är helt absurt att man ska behöva be om lov innan man vänder upp och ner på sitt hem. Det handlar väl inte om att be om lov utan snarare att man visar hänsyn när man lever tillsammans med någon. Om partnern tycker att förändringen är dålig/ful/jobbig så är det väl lika mycket den som ändrat om som är kreativitetsdödande?

    NEEEEJ
    Jag är inte så lättsam och adaptiv att jag hade fixat det.
    mvh
    sovit på samma sida sen första samsovningen….. ja typ för väldigt många år sedan.

    Är också fascinerad över detta att möblera om etc utan att prata med sin partner först. Tänker att hemmet är bådas, och båda borde få ha ett ord med i laget. Det verkar dock generellt i bloggvärlden som att det bara är en person som fixar med inredningen och att respektive bara får hänga med i svängarna. Lite trist om hemmet är enpersons-angelägenhet om man bor ihop tycker jag!

    Vi brukar byta sovsida när vi byter lakan. Gött med variation ju.

    Vi har olika madrasser så det blir inge bra för ryggarna att byta. Men min sambo har också nån grej för sig att han måste ligga på en specifik sida. Känns lite OCD men bra för mig som hamnade närmast fönstret ?

    De första åren hade vi inte bestämda sidor utan sov som det föll oss in. Det var först när barnen kom som vi fick egna sidor för att minimera slå-i-tårna när man vacklade upp mitt i natten till skrikbebisar. Vi bytte ibland med ett par års mellanrum, men nu har det nog stått still i några år….

    Hade inte alls blivit glad om sambon lagt sig på min sida av sängen. Lika oglad skulle jag blivit om han satt sig på min stol vid matbordet.

    Ni som byter sida hit och dit, nattduksbordet då? Flyttar ni det? Där har jag ju mina böcker, min laddare, mina airpods, mina mediciner i lådan osv osv?

      Har egentligen ingenting i nattduksbordet, så nej! Airpods i väska/jacka, laddaren är oftast i vardagsrummet, mediciner i badrumsskåpet och böckerna har jag i telefonen hehe☺️

    Vi byter också sida lite titt som tätt pga ingen vill ligga närmst dörren och vakna när barnen kommer in på natten och ska upp i sängen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.