Magdalena Andersson vänder sig direkt till barn och unga under sin pressträff

Under sin pressträff tidigare idag vände sig statsminister Magdalena Andersson direkt till barn och unga.
Hon tog bland annat upp bilder och videos som sprids och hur man inte behöver titta på dem.
Hon uppmanar även till försiktighet när det kommer till att själv sprida innehåll, och att andra kan uppfatta det som skrämmande, trots att man kanske inte själv gör det.
Känner man sig orolig eller rädd, och undrar vad det är som pågår så ska man vända sig till någon vuxen som man litar på med sina frågor.
Inte Laila Högfeldt då, men någon annan…

Fantastiskt att statsministern tar sig tid till detta, under rådande omständigheter.
Jag ÄLSKAR att detta äntligen anses tillräckligt viktigt för att adressera under en pressträff.
ÄLSKAR!

177 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Klok tjej, det där

   Det var nog det enda kloka hon gjort hittills, men förtar inte att just detta var bra gjort.

    Att tala till barn alltså. Påminna vuxna att även försöka se det som sker ur ett barnperspektiv och bemöta och förklara det därefter.

     Bor i Norge och här var det flera gånger som dåvarande statsminister hade pressträff/frågestunder för barn om pandemin. Tycker att det är viktigt att man tar barn på allvar och ibland kanske inte föräldrarna kan svara på vad barn funderar på.

    ”det var nog det enda kloka hon gjort hittills”?…Har du bott under en sten senaste åren eller? Hon är bla ett ekonomiskt geni, bland många andra goda egenskaper. Vi, Sverige, har legat pinsamt långt efter andra nationer när de kommer till starka kvinnliga ledare, nu har vi en och kan bara instämma i det Camilla skriver.

     När blev hon utsedd till ett ekonomiskt geni, och av vilka?

      Det undrar jag med. Lika värdigt som att kalla Stefan Löven för en utmärkt statschef vältalig som få….. precis, helt absurt.

       Haha som om vår statschef de senaste 50 åren utmärkt sig för just sin vältalighet.

      Du får googla…hon är oerhört skarp i ekonomi, därav tidigare finansminister.

       Dock inte lika bra på ledarskap kanske ?‍♀️

        Lite tidigt att avgöra än kanske, efter endast tre månader.

       Jag tvivlar inte en sekund på att hon är skarp i ekonomi. Det bör nog vara ett rimligt krav på en finansminister 🙂 Jag är helt säker på att hon är väldigt intelligent.

       Men att geniförklara henne för att hon är skarp på ekonomi köper jag nog inte 🙂 Men det är klart, innebörden av geni kanske blivit urvattnat med tiden

        Ja, kanske det, du har rätt, geni bör användas mer återhållsamt, my bad.Dock både hört från initierade samt läst avhandlingar och fått uppfattningen att hon är oerhört skarp och ja, det bör man ju vara som finansminister kan man verkligen tycka, men det har ju inte alla gånger varit så, dessvärre. El kanske mer korrekt vore att säga att ”vissa” kanske varit duktiga ekonomer på pappret, men handlingsmässigt, inte riktigt lika bra.?

      Det har hon aldrig blivit, tidigare finansminister men inget ekonomiskt geni.

     Ett ekonomiskt geni? Alltså jag är för det här med att folk skal få tycka och uttrycka sig som man vill men här måste jag få ifrågasätta ett sånt påstående. Enligt vem? Dig?
     Ref Debatten med Oscar Sjöstedt SD i Aftonbladet TV för några år sedan, bland många andra absurda uttalande. Ett ekonomiskt geni som inte kan läsa på om oppositionens budget inför en kort debatt, 1 A4 ark. Det är i min värd motsatsen till ett geni. Av världens många ledande kvinnor, grymma förebilder. Så hyllar du henne? Give me a break..

      Jag tror knappast att det var hennes intellektuella förmåga som hindrade henne från att läsa ett papper.

     Har du missat skattehöjningarna?

      Att du inte håller med om något gör inte att personen som föreslår det är dum

       Ingen som sagt att hon är dum. Bara skarpt ifrågasätter hur hon kan sprida en så pass uppseendeväckande åsikt och påståenden som att vår statsminister är ett ”ekonomiskt geni” i ett forum som detta. Är enligt många väldigt verklighetsfrånvänt. Givetvis en åsikt hon får erhålla och ingen påstår att hon är dum som människa för det. Men en åsikt man givetvis kan få kritisera skarpt med tanke på hur verkligheten ser ut som ministern ifråga varit med att skapa.

        På tal om dumhet…Hur ”erhåller” jag en åsikt jag redan har? Sen att jag ”sprider en uppseendeväckande åsikt”(och att den är ”verklighetsfrånvänd”) genom att lovorda vår nuvarande statsministers kunskaper inom ekonomi…ha,ha really?Snacka om att överreagera. Ut i världen med dig och ta del av andras åsikter, så skall du se att det mesta som avviker från dig petsonliga åsikt faktiskt inte ÄR vare sig särskilt uppseendeväckande el verklighetsfrånvänt. I en demokrati får man ha olika åsikter vet du.

   Det var väldigt fint!

  Viktigt! Det är inte Magdas uppgift att fostra barnen utan föräldrarna till barnen. Det som är Magdas uppgift är inte att undvika seriositeten i det som hänt. Sluta fördöm och börja agera.

   Vad tänkte du dig där? En invasion?

    Så vad tänker du dig? Att vi vänder kappan efter vinden.

  Tycker det här ligger på föräldrarnas ansvar. Lite tramsigt faktiskt.

   Tramsigt?!?

    Ja. Tramsigt.

     Du verkar empatisk. ?

      40 milj, eller vilka tycker du hon ska välja?

   Hahah tramsigt. Ok fortsatt skräm våra barn då

   Ja för tonåringar lyssnar så himla bra på sina föräldrar.

    Tonåringar följer pressträffar mitt på blanka dagen?

     Jag har sett det flera gånger på sociala medier idag och där nås de nog av det.

   Det är absolut inte tramsigt. Det ligger på föräldrarna men många barn har inte så närvarande förändrar eller ens föräldrar som pratar svenska och förstår hur mycket som skrivs och skickas på sociala medier. Det här är en jättestor händelse, Europa ligger i krig. Vuxna är rädda och oroliga, vad tror du inte då att barn, som inte har lärt sig källkritik än, är?

    Så om man inte pratar svenska så kan man inte förklara stora händelser i världen för sitt barn?

     Läs vad jag skrev en gång till.

   [Borttagen kommentar]

   Men det är ju ett klipp från Lilla aktuellt, är meningen att de ska ta upp nyheter där

   En statsminister är lika mycket barnens ledare som de vuxnas ledare. Klart att hon även ska tala till barn och ungdomar.

  Det är nog många vuxna som inte tänker sig för när dom pratar om detta krig, barn hör mer än man tror. Det är väl bra att Magdalena påminner oss om hur barnen reagerar.

   troll

   Hade barnen haft ”mammizar och pappizar” som tog sitt ansvar så hade varken skolan eller Sverige sett ut som den gör idag.

    Exakt!

  Men tror ni föräldrar kan hålla koll på precis allting som når ens barn eller? Tycker att det är otroligt bra av Magdalena att gå ut med det där. Lika viktigt är det att vi som vuxna tar ansvar och inte sprider skräck till barnen som inte har verktyg att förstå sig på vad som händer på samma sätt som vi vuxna.

  Laila har gjort ett nytt inlägg på instagram, ändå ”skönt” att hon inte verkar vara fullt så korkad som det förra uttalandet framställde henne som

   Onödigt att ge henne en känga i ett seriöst inlägg.

    Var inte menat som en känga ??‍♀️ Men tycker fortfarande hennes förra inlägg var riktigt korkat.

     Nej menade inte att du gav en känga, I’m on your side ? Menade attdet va onödigt att av C att ge Laila en känga i detta inlägget ??

    Nej menade inte att du gav en känga, I’m on your side ? Menade attdet va onödigt att av C att ge Laila en känga i detta inlägget ??

    Eller hur! Spyr på all denna skitkastning & i sådana här viktiga frågor. Spar dem till nästa reklam inlägg ist…

  Ukrainare har större chans att integreras.

  Pinsamt uppenbart.

  Tyckte det var svinbra att hon tog upp det. Jag hänger t ex en hel del på TikTok – som också är omåttligt populärt hos barn och unga – och det enda jag får upp i flödet nu är videos på bombningar och liknande från Ukraina.

  Ja, det är föräldrnas ansvar men jag tror fan inte att många vuxna faktiskt förstår vad som finns på dessa plattformar. Det är så oskyldigt med danser och söta djur i ”normala fall”, och då tror jag det är lätt att glömma bort vad det KAN användas till.

   Sossarna har dock inte backat för krigsscener på media förr. Varför vill hon kontrollera narrativet nu?

    Men herregud, det handlar inte om att ”kontrollera narrativet”, utan att förutsättningarna för att tillgodose sig information har förändrats och att vi därför måste skydda barnen från onödig rädsla – eftersom de själva inte besitter förmågan att analysera och tänka logiskt kring vad de ser (dvs bomber, eld, rädda människor, människor som flyr, förstörelse etc).

    Kryp tillbaka till under den sten du kom ifrån, ditt lilla troll.

     Men lugna ner dig.

      Är hur lugn som helst, men tack ändå.

       Du kallar folk troll bara sådär alltså?

        Jag kallar troll troll bara sådär, ja. Frågor på det?

         Men det är ju inget troll. Bara någon med avvikande åsikt från dig själv.

          Att sitta och påstå att sossarna skulle ”kontrollera narrativet i media”, för att statsministern pratar till barnen – när varje vettig människa förstår att det handlar om att SKYDDA dem, är att trolla. Om hen inte trollar så bör hen rannsaka sig själv rejält. Det har ingenting med avvikande åsikt från min att göra, utan att vara så ute och cykla att det är skadligt för samhället.

           Skadligt för samhället att ifrågasätta varför sossarna använde kriget i Syrien för att påverka en ung opinion då, vilket resulterade i welcome refugees bland annat.

           Det var inte vad hen gjorde, men okej.

     ??

    När blev ”narrativet” modeordet nummer ett? När började folk slänga sig med det till höger och vänster utan att ens förstå innebörden?

     Är inte det Cissi Wallins fel?

      Haha ja det är det säkert! Har aldrig sett henne skriva det men jag följer henne inte heller. Hon har inflytande med andra ord!

       Med andra ord – härlig dubbelmening! Som om hon har inflytande med ord, bara de är annorlunda. Smart uttryckt ☺️

     Jag ser det inte felanvänt någonstans?

  Ja européer (från öst dessutom) är inte lika troliga att leva på bidrag och rösta på S.

  Det är en självklarhet och antagligen bra att hon betonar det men hur många barn och unga som då hänger på SoMe ser denna pressträff…
  Men problematiken ligger i att man kan inte blunda för vad som händer och ska förklaras utifrån vad som händer – vi behöver inte fler snöflingor som mår dåligt av verkligheten.

  Jag mår själv dåligt vid tanken att det dödades 6 miljoner judar under andra världskriget, men vi måste minnas det och förstå att det aldrig får hända igen. Ett krig som började med att en man ville ha tillbaka områden han såg som sina, likheten med dagens händelser får mig att må fysiskt dåligt – men jag måste följa med och hålla mig informerad, det är min skyldighet i vår demokratiska värld.

   Det är ett klipp som sändes i lilla aktuellt, så förhoppningvis nådde det ut till en del barn

    Men vad är det för barn (hur många) som ser Lilla Aktuellt. Nu blir det mer statsministern som efter hon fördömt Rysslands agerande börjar tala bebisspråk. Jag vet inte.

     Talade bebisspråk? Det var väl en onödig överdrift.

     Jättemånga lärare visar det i skolan på fredagar!

     Lilla aktuellt visade dem i skolan förut, vet inte om dem gör det fortfarande?

   Mao Zedongs ”Stora Språnget” där 45 miljoner människor dog skulle jag nog säga är hemskare

    På vilket sätt uppfattade du det som att Michans kommentar var någon sorts tävling i vad som var hemskast?

     Tack! Precis – ingen tävling, bara reflektion över ett (av många) historiskt skeende som får mig att må dåligt.

  I svt Duo-appen kan barn chatta och ställa frågor till lilla aktuellt ang Ukraina.

   De borde tala med sina föräldrar om sådant.

    Varför inte bägge?

    Varför inte få svar av experter som dessutom kan anpassa språket så att barnen förstår?

    Förstår inte agget mot lilla aktuellt här inne??

     Förstår inte heller. I senaste inläggen så var det så viktigt att alla ser nyheter och håller sig uppdaterade. Är väl jättebra med nyheter på barnens nivå också? Barn påverkas också av händelser och allt de hör runtomkring sig. De behöver också få förklarat vad som händer.

  Tänker att en skillnad är distansen. Det kan vara obehagligt och läskigt att se bilder på skadade och döda barn, så klart, men nu skriver människor om krig och att man ska förbereda sig för kommande tredje världskrig. Ukraina är inte långt borta. Avståndet mellan Ryssland och Sverige är inte stort. Ryssland har redan varit i Sverige, nyligen, kring Gotland. Det finns en helt annan känsla av att kriget är nära oss. Både bildligt och bokstavligen. Och det vill vi väl kanKe inte skrämma de unga med?

  Man lärde sig kanske något av det?

  Norge?

  Oj vilken censur det vart här. Är admin en sosse möjligen?

   Censur, eller förhandsgranskning som det heter i lagen, är ett sätt av stat eller myndigheter att inskränka medborgarnas yttrandefrihet. I lagen framgår att ingen ”myndighet eller annat allmänt organ” får förhandsgranska, förbjuda eller hindra medborgarnas åsikter innan de offentliggörs eller sprids.

   Sist jag kollade så drivs Bloggbevakning varken av stat eller myndighet.

    Det där är ju bara en del av hur censur används. Ordet kan även användas i en bredare definition där bland annat privata intressegrupper ingår.

     Inte när vänstern ska försvara sitt agerande☺️

     Okej, men i så fall är det helt okej om någon känner sig censurerad av att få en kommentar raderad.

      Komiskt att den här bloggen granskar andras språk och förehavanden.

  Varför får man inte skriva att man önskar att Sverige tar emot ukrainska flyktingar..?

   Det är många trådar som rök när jag sanerade kommentarsfältet.

    Tack och lov ??

    Tack Camilla

  Magdalena var bra, men hon tog inte initiativet att prata till barnen, det var en journalist som gjorde det. Så blogga rätt, källor osv, inte livsviktigt, men ska man vara trovärdig så är det viktigt att lyfta rätt person.

   Va? Jo hon vände sig direkt till barnen i början av pressträffen.

    nej då pratade hon om sociala medier, i slutet av presskonferense ställde en journalist frågan om vad hon ville säga t barnen. Dvs hon sa inte hej alla barn nu är det barnprogram, titta här vad farbror Putin tog fram

   Du kan omöjligen ha sett hela pressträffen då för hon nämnde barnen i sitt tal innan frågor ställdes.

    Hon kanske tycker det är enklare att prata med barnen. Då behöver man ju inte fundera över ordet invasion

     ? bästa.

    du lyssnade inte, hon pratade om sociala media, sedan fick hon fråga fr journalist vad hon ville säga till barnen. Hon var helt ok under presskonferensen, men jag upplever d som att hon hyllas f ngt som en journalist har gjort

     Nej det är DU som inte verkar ha lyssnat?

   Haha det här blev så komiskt. Kanske du ska ha sett hela pressträffen innan du uttalar dig om ”man ska vara trovärdig” ?

  Gabriella Joss story-repost om att anledningen till att hon aldrig skriver om eller delar nyheter är för att hon inte vill att det ska verka som om hon ändå går vidare med livet hur lätt som helst o lägger upp andra bilder osv. Att hon, likt tjejen hon repostar, kämpar mot tårar och sorg inför allt som händee och att hon lider av det i tystnad, inte kan sova m.m. HAHAHA? Hon har ju öppet skrivit i bloggen typ 10 ggr förut att hon aldrig ens läser nyheterna och att hon inte vet nånting/inte är intresserad av något. Men nu ska hon få det att verka som om det är något helt annat bakom, att hon egentligen är en väldigt nyhetsintresserad person som i det tysta plågas av allt som sker i världen trots att hon itne har en susning och aldrig ens skulle ägna en tanke åt nån annan än sig själv och sin egen familj ?

   Nu är Gabriella halvryss och har kanske släkt i både Ryssland och Ukraina. Visa henne lite respekt.

  Men snälla du, tror du verkligen att en statsminister tar alla initiativ helt själv hela tiden?…När man är ledare handlar det om att ta beslut om vad som är viktigt, vad som bör drivas igenom, tas upp osv, det finns miljoner saker att ta ställning till och om man tror att det hela är nån form av enmansvälde så har man noll koll på politik imo.

   Jag tycker inte inlägget visar att hon tror det. Vad baserar du det på? Inlägget kan läsas som att det helt enkelt är bra att statsministern tar upp detta och vänder sig till barnen. Nej, det är självklart inte Magdalena själv som tar initiativ till precis allt. Hon står såklart inte där som privatperson heller utan som en funktion i samhället.

   Ibland är det sån jäkla dålig ton här av absolut ingen anledning alltså.

    Ok, vet inte vem du vänder dig till och ber om ursäkt om min ton uppfattades som dålig, jag svarade ”Katarina”, som skrev typ, att det var ju bra av Magdalena, MEN att det ju inte var på hennes egna initiativ. Därav mitt svar ang. att beslutsfattare (tex statsminister) givetvis inte kommer upp med alla idéer och initiativ själva, det vore inte rimligt att förvänta sig, eller hur?
    Det jag värjer mig emot är, alltid detta ”det var väl bra, men…” Det är fan omänskliga krav på våra ledare i dagens samhälle, de granskas ut & in, kritiseras för minsta lilla, aldrig är ngt tillräckligt bra och är ngt ev bra, ja då finns det ALLTID ett men..osv,osv. Vad sägs om att ge arbetsro, så man (de) kan få försöka åstadkomma ngt istället. Självklart skall vi ha krav på dem och att de sköter sig osv, men som det är nu har det gått över styr, i mitt tycke.

     jag har inte ifrågasatt Msgdalena, utan d var journalisten som frågade vad hon ville säga t barn….journalisten lyfte frågan inte hon

  Victoriasstil la upp en enda inlägg om Ukraina resten av hennes inlägg i stories är endast reklam. snacka om världsvänd..även janaheinrici endast 1 inlägg sen forsätter de som vanligt leverera sina sina
  reklam inlägg dessa influencers som lever på sina följare och att tjäna pengar på de/oss.

   Gick du till jobbet idag? Jag såg nyheterna om invasionen idag. Blev chockad och förtvivlad men gick till jobbet.

   Fyller även år idag så ikväll äter jag tårta samtidigt som jag ser på nyheter. Livet du vet.

  Ni som skänkt pengar till Ukraina genom någon hjälporganisation, vilken har ni valt?

   Röda Korset. De har över 600 personer på plats i detta nu, har inte hört hur det ser ut för andra organisationer på plats men deras arbete är igång och har iofs varit det sedan Krim.

    Eh hade tänkt klistra in en länk från Aftonbladet där de intervjuar Röda Korset på plats, men det funkar inte?
    Så tips till er som är intresserade: gå in på aftonbladet.se och scrolla en liten bit så kommer videoklipp och en kortare artikel om det hela.

   Röda Korset , tel nr 9008079

    Har bloggbevakning lagt upp en länk för hjälp till offren i Ukraina?

  Superstelt att Magda ska tala till mina barn.
  Nej tack. Jag vill inte att en statsminister ska agera barnpsykolog.
  Är det såhär det ska vara att ha en kvinnlig statsminister i Sverige så vill jag backa bandet.

   Hear you!

   Varför är du emot att en statsminister vänder sig till barnen? Hon leder ju landet de också bor i.

    Det är inte hennes uppgift helt enkelt. Hon ska vända sig till vuxna medborgare med rättigheter och plikter. För barnen ansvarar föräldrarna, de väljer hur/om de vill vidarebefordra vad statsministern förmedlar.

     Och jag håller inte med dig. När det är en så omfattande kris så behöver hon också rikta sig till de yngre i landet.

      Och jag håller med dig. Man agerar heller knappast ”barnpsykolog” för att man på ett mer förståeligt vis försöker förklarar för barn vad som händer i världen just nu. Jag ser gärna mer av detta och kan tycka att min generation saknade sånt här.

     Exakt. Bra replikerat.

     Även barn har rättigheter och plikter, hör och häpna. Hon vänder sig till alla, vilket är helt rätt. Vill du att dina barn får nyheter från en psykolog är det frivilligt att stänga av teven och ringa en psykolog istället.

     Och det kan föräldrarna avgöra genom att stänga av teven om det inte passar att låta barnen se.

     Men snälla!? Hon informerar på lilla aktuellt sakligt för barn sen har dom en person som svarar barn på oroliga frågor! Så bra, empatiskt, många barn är rädda frågande precis som med Corona med information och samtal till- och med barn. Jätteviktigt och ?.

     Sist jag kollade var barnen också medborgare.

   Hahah men va. Hon agerar ingen psykolog. Hon informerar bara barnen i vårt samhälle, eller tycker du inte att dina barn ska då veta någonting överhuvudtaget om politik?

    Hon representerar ett parti. En typ av åsikter. Vuxna föräldrar sitter ytterst på vad de vill förmedla till sina barn.

     Hon är vår statsminister, så hon representerar Sverige. Vuxna föräldrar kan använda fjärrkontrollen om de inte är nöjda med vad som visas.

      Ja och många använde nog fjärrkontrollens avstängningsknapp där, men man får även diskutera huruvida det är lämpligt när en statsminister adresserar andras barn om vad de ska titta på.

       Jag förstår faktiskt inte problemet här.

        Det är ok med mig ?‍♀️

        Problemet ligger nog på att hon är sosse 😉

       Då får väl du ta de där ansvaret som förälder och se till att dina barn inte lyssnar på vår stadsminister om du inte vill det. Antingen genom att inte tillåta dom att lyssna alls på vad hon säger eller genom att tala om för de att hon har fel i vad hon säger och att de inte ska bry sig om det.

       Vi kan iaf vara överens om att du inte avgör vad som är en statsministers uppgift. Alltid något.

     Alla människor ett barn möter i livet har väl ”en typ av åsikter”.
     Lika bra att låsa in dem på heltid bara så de inte behöver möta en omvärld.

     Nu har hon ju som tur var inte tvingat alla föräldrar att titta på konferensen med sina barn. Eller ens att de vuxna själva är tvingade att se den.

     Que? Hon pratar knappast partipolitik när hon försöker förklara vad som händer i världen just nu för barn. Man måste kunna hålla isär åsikter och ren fakta. Eller tror du konspiratoriskt hon har en politisk agenda genom att prata till barn i Lilla Aktuellt?

      Konspiratoriskt att ifrågasätta en politiker på statstelevisionen? Haha men nu går ni bara för långt i er iver att försvara. Är det en enpartistat ni vill ha? Oppositionen SKA ifrågasätta just sådana här ageranden i varje demokrati värd sitt salt.

       Okej….

       Jag tror att det var du som just gick för långt i din iver?

        Ja kanske lite översarkasm där 🙂 Men på riktigt, konspiratoriskt för att man ogillade hennes tal till barnen? Det fungerar ju så att man tycker olika i ett land om en ledares ageranden. Inte konspiratoriskt alls.

         Det var ju en fråga från anonym, om du tror att hon har en agenda med detta. Inte ett påstående.

          Nej formuleringen är sådan att man likställer det med konspiration, om man tror hon har en agenda.

         Jo, men det var just det som var min poäng. Du skriver: ”Hon representerar ett parti. En typ av åsikter”Oavsett politisk åskådning måste väl den som just nu leder vårt land kunna förmedla ett budskap till barn, ett förklarande som inte har ngt med svensk politik att göra öht. Man måste kunna skilja på sak och person.

          Att en ledare uppmanar barnen i nationen till att sålla vissa flöden är olämpligt oavsett partifärg. Det säger sig själv.

           Hur ”säger det sig själv” att det är olämpligt att en statsminister uppmanar barn att sålla i flödet rörande ett pågående krig? Som jag uppfattar det hela uppmanar hon att sålla bland nyhetsflödet av omsorg för barns välmående? Vissa barn är känsligare än andra, vissa barn har kanske inte två närvarande föräldrar. Hur kan det rimligen vara olämpligt?

           Precis som skolor ska vara fria från partipolitik så brukar det vara kutym att politiker inte ska vända sig till barn på det direkta sättet. Sekulära demokratier brukar värna om detta.

           Nej det brukar inte sekulära demokratier tycka. Du blandar äpplen och päron här. Hon har inte indoktrinerat barn med politiska åsikter.

           Jag förstår att du ogillar Magda och sossarna. Det har framgått med all tydlighet nu. Men här har hon inte alls gått emot någon demokratisk princip.

   Hon agerade inte barnpsykolog utan vände sig som en vuxen som är insatt i händelser till barn som kanske inte förstår att man inte ska lyssan, se på allt som kommer ut. Att det kan vara bra att sålla. i alla de informationskanaler som finn nu. Jag är övertygad över att barn får sin information genom kompisar, Tik-tok, Facebook, instagram, Youtube. Och dessa kanaler kommer aldrig räknas som ettablerad media. De blir då ännu svårre att verifieera infomationen, Jag litar int på Tik-tok som en värdig känsla men rätta mig färna om jag har fel.

    Jo, gud jo. TikTok har live- sändningar när det visas. Bättre än nyheter. Man ser hur bomberna dalar. Kriget på riktigt. Tiktok förskönar inte kriget.

   Många föräldrar/vårdnadshavare borde inte få pratat med sina barn om sånt här alls. Det är bättre med en kunnig vuxen som kan ge fakta inte idiotiska vuxna som lägger sina egna värderingar i allt. Hörde barn på skolan igår som pratade om att från att dom inte vill ha hit fler människor till att dom tycker P verkar vara en rolig prick. Det är inga stora barn så jag misstänker att dom har det från sina egna vuxna.

    Magda vill ju inte heller ha hit ukrainare så…

  Tycker att vi lindar in ungarna i någon plastficka idag. Krig kan komma till Sverige också, ja, då blir det inte kul. Prata med barnen om vad de ser? Det är blod, skräck, fasa, fattigdom, styrka. Militärer och poliser kan dö under kriget. Vi måste berätta för våra barn om vad krig är, nu när kriget bara är ett hav emellan. Inte hymla.

   Jag som växt upp under sossestyre och visades krigsbilder från både när och fjärran på napalmbrända barn, döda judar och nu senast barn som drunknat i Medelhavet, blir även lite brydd över denna plötsliga omsorg.

    När jag var liten fick jag åka bil utan bälte, men jag förstår till motsats från dig att saker kan ändras efter många år. Vissa av oss lär oss och agerar därefter.
    Tror du att SVT ändras beroende vem som styr i Sverige? Du får nog vänta till ev. ett visst annat parti styr med en partiledare som kommer från Sölvesborg…men förhoppningsvis blir det aldrig.

     Nu är ju inte 2015 så väldigt länge sedan och vi lever fortfarande i den andan. Varför använder sossarna hemska krigsbilder och ger put till vissa men är så tveksamma och står och stammar vid andra konflikter?

     Lilla fjant ❤️

     Det står i stadgarna att SVT och SR ska lyda direkt under regeringen i kris.

     Fundera nu på varför ”kriser” avlöser varandra.

     Det är nyttigt att ifrågasätta, även public service.

   Rätt många barn idag har full koll på vad krig är, de är inte så naiva som du verkar tro. Många har egna eller anhörigas erfarenheter av krig dessutom.

   Du har inte barn antar jag, nej pang på rödbetan bara och informera dom om allt elände som händer i världen så dom får ångest och inte kan sova.
   Inga pedagogiska förklaringar utan bara kör på, lite ska dom små glinen tåla!

    Halmgubbe. All kritik här har varit mot att statsministern talar till barnen över föräldrarnas huvud, inte att de inte behöver skyddas lite.

     Inte all kritik, DIN kritik.

      Va, men skrolla upp och kolla då.

    Jag har barn lilla snuttan, och deras pappa är militär.

     Då förstår jag, dina barn sitter inte i en plastficka utan får allt visat och berättat utan filter. Du vet väl om att barn inte behöver visa tecken på oro direkt, utan det kan komma långt senare när dom blir äldre.

     Lilla snuttan?
     Jag förstår vilken typ du är när du kör med öknamn, den tuffa mamman med noll filter. Och så tror du att det är förmildrande bara för att dina barns pappa är militär?

      Oj! Vilket påhopp. Jättebra att barnen får veta vad som pågår. Jag fick se Word trade center som ung och tog 1 flykting pojke från Afghanistan att bo ett tag. Så lite lalligt av anonym.

   Vilket hav menar du?

  Den 18 feb skrev DN att Magdalena Andersson säger att ukrainska flyktingar inte är Sveriges ansvar. Så tror inte hon bryr sig jättemycket om barn på riktigt.

   Låg kommentar.

  Är lite orolig hur det ska gå när småbarnen på förskolan börjar komma med sina frågor och oro ?

   Där är det viktigast att försäkra dom om att dom är trygga nu och att kriget inte är här i Sverige. Ju mindre barn ju mer fokuserar man på det som ligger nära dom och försäkran om att de är trygga på förskolan. Övriga svar bör man överlåta till föräldrarna då barns bakgrund i dag är så pass varierad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.