Gabriella Possler funderar på att lösenordsskydda sin blogg

Tänk att jag har skrivit om mitt liv här på bloggen i sju år nu. Nästan åtta. Egentligen längre men det var liksom då det började på riktigt. Jag älskar att blogga och har alltid gjort. Har oftast så mycket tankar och känslor och att skriva av sig har alltid varit min terapi.

Men klimatet på internet har förändrats och jag är trött på det nästan varje dag. Jag har liksom börjat känna att jag nästan vill ha en lösenordsskyddad blogg där jag bara släpper in dom som jag själv vill. Känner ofta att det finns så mycket jag faktiskt vill skriva men som jag samtidigt aldrig skulle vilja dela med mig av till folk som vill illa på något vis. Ja, ni har ju sett mig skriva det här förut. Har märkt hur mycket hela mitt mående faktiskt påverkas av sociala medier med och det får mig gång på gång att få en rejäl tankeställare om vad jag faktiskt håller på med och vill göra med mitt liv. För ja, jag mår inte bra av att vara offentlig. Det börjar ta mer än vad det ger även om fördelarna såklart är enorma. // Gabriella Possler

Gabriella Possler har börjat känna att hon nästan vill ha en lösenordsskyddad blogg där hon bara släpper in de som hon själv vill ska kunna läsa det hon skriver.
Enligt hennes inlägg så känner hon ofta att det finns så mycket hon faktiskt vill skriva men som hon samtidigt aldrig skulle vilja dela med sig av till folk som vill illa på något vis.
Det är väl ingenting konstigt egentligen, att känna så, och lösningen är väl egentligen också ganska enkel tänker jag.
Varför inte starta en lösenordsskyddad, privat blogg som endast inbjuda kan läsa, samtidigt som hon fortsätter sköta den vanliga bloggen och Instagram som ett varumärke/företag?

The best of both worlds, om du frågar mig. 
?

45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag rekommenderar en fysisk dagbok.

      Haha ja. Vi är många som skriver av oss som någon slags terapeutisk handling men folk måste förstå att allt inte behöver ligga ute för allmänheten att läsa och/eller titta på. ? Då behöver man heller inte stå tills svars för alla sina tankar utan de kan få finnas nedskrivna i dagboken för en själv. The end ?

        Vad ska den här bloggen handla om då?

          Och var ska jag skriva alla mina tankar om influencers? I min dagbok?

          Det finns många offentliga personer som klarar av att skilja på personligt och privat och skriver blogg och insta för sina följare och inte som terapi för sig själva. Det är väl rimligare kan man tycka?

          Det finns även många influencers som inte kan skilja på detta och jag skulle gissa på att en stor del att de ofta verkar må så dåligt är just detta.

    Den vanliga bloggen/instagram består av 98% reklam och det är nog inte så många intresserade av om du frågar mig. Den bloggen och instagramkontot som skulle syfta till att användas som varumärke skulle antagligen dö ut rätt snabbt om man delade upp dem.

    Buhu. Dumt att klaga på att hon mår dåligt över det som hon tjänar så mycket pengar på. Mår hon dåligt av bloggen så kan hon ju stänga ner den och ta ett vanligt jobb, men det kommer ju aldrig att hända. Klart hon vill fortsätta tjäna mkt pengar på att puta med rumpan, dricka smoothies och kränga energidrycker. Om det då krävs att hon fläker ut sitt liv så tycker hon väl att det är värt det. Hon borde sluta med offerkofte-mentaliteten.

      Annie håller med. Vi klarar oss utan den putande rumpan. Hon verkar ju inte trivas att blogga. Bättre plugga var det till mäklare hon skulle bli? Tror ”mannen” är ganska drivande att hon ska fortsätta. Money talks.

        Hur gick det med det, blev hon klar mäklare?

          Nä. Hon tog en paus när dottern skulle operera sig för ett år sedan.

          mäklarkordinator, undrar vad der är??

            Administratör på mäklarkontor.

        Ja de åker ju runt på sponsrade hotell nätter landet runt sedan hon träffat mannen. Han har ju pushat henne att starta youtube igen. Han verkar ju inte jobba förutom att sälja hennes sociala medier. Tror inte det skulle vara populärt om hon slutar jobba. ? eller ja, han får ju halva huset m.m så honom går det ingen nöd på. Smart snubbe!

          Han är alltså smart, han kan verkligen casha in och gab blir typ snuvad på allt hon jobbat för.

            Ja, så går det när man inte tänker sig för.

      Problemet är väl att hon, och flera influencers bara vill ha ros och klapp medhårs?

      Frågade Gabriella en gång hur hon tänkte med att ha en extremt kort kjol och höga klackar på barnkalas där barnen kan se rätt upp i snippan plus att hon har minimala trosor på sig?

      Frågan var genuin, jag var nyfiken på svaret, då jag själv har barn och brukar tänka ett extra varv på vad jag tar på mig när det är barnen i fokus.
      Kanske skippar min mest urringade partytopp på julafton exempelvis.

      Men nej, hon blev sur och jag blev borttagen.

      Så förstår att man mår piss om man inte orkar svara på sånt.

        Vad hade du tänkt dig att hon skulle svara på en sån fråga? Undrar ✨genuint✨

          Har du sett hur hon såg ut på ett barnkalas samt vilka foton som senare postades med henne liggande över mannen, eller skriver du bara din kommentar för att verka rolig och ”GirLl PåwEr”? Jag är feminist, men ifrågasätter ändå också innerst inne varför man vill se ut så som hon gjorde, på ett kalas för ett litet barn.

            Jag ifrågasätter hennes klädsel, skillnaden är att jag inte skriver det till henne, för det gör man bara i syfte att få henne att skämmas. Inte ”genuint”.

        Ja du var säkert bara genuint nyfiken och såg det inte alls som en möjlighet att trycka till henne 🙂

        Vilken konstig fråga att ställa någon. Jag hade också blockat.

    Buhu ?

    Med tanke på hur otroligt slappt liv hon och maken verkar leva, alltid i sängen/vid tvn/scrollandes telefonen och annat hjärndött konstant iklädda myskläder så skulle hon nog chockskadas för svårt av ett vanligt jobb och allt det kräver.

      Hon vet mycket väl vad som krävs när man har ett ”vanligt” jobb. Hon har jobbat med annat än sociala medier förut.

        Ja när hon var 19 och jobba på ett callcenter…

          Är inte det väldigt stressigt? Har inte gjort det själv men jag har inte direkt fått uppfattningen att man sitter och slappar.

            Jo men det var ju många år sedan. Hon har nog vant sig vid ett slappare liv nu…

    Eller så slutar hon vara så privat. Kanske sluta tala illa om examen, lägga ned med objektifieringen av sin egen kropp, dölja barnens ansikte, inte bjuda in hela internet in i sängen med hennes man, hålla sina sexleksaker inlåsta i en låda istället för fryst på bild, kanske en bh under vita transparenta toppar, mindre put och mer ansikte, lägga ned mjukporren, plocka bort mannens perversioner från bloggen helt, inte skriva allt man tänker om barn/framtid/missfall/familj osv.
    Hon borde flytta tillbaka fokus till det mysigare och lite avslappnande upplägget hon hade förr (mat, inredning, recept, vardag, träning, vloggar osv).

      Eller hur! Läsarna vill väl inte hänga med ner i deras säng liksom. Eller? Isf ska man kanske tänka om gällande vilka som läser ens blogg

      Hon verkade tappa det helt efter att HON gjorde slut med F, på grund av att hon inte tyckte relationen var lika ”het” längre. När han sedan var snabb med att gå vidare och hitta en ny tjej, då gick hennes tappande till en annan nivå. Så SYND, för han verkade genuint ta fram det bästa i henne.

    Mår man dåligt av att ha sociala medier som sin inkomstkälla (o fläka ut sitt liv) är det bara sluta och skaffa ett riktigt jobb. Simple as that.

    Just det här får mig att rysa av tanken på att själv vara influencer. Trots att dom tjänar bra så måste det vara ett av dom värsta jobben i den moderna, kapitalistiska världen som vi lever i. Jag menar ”riktiga” kändisar har ju i alla fall tagit sig långt genom sin talang för att tex sjunga, vara skådespelare, dansa. Dom har en sorts identitet. En influencer är som en prostituerad som bara skänker bort sitt livs innehåll mot pengar. Tänk vad svårt det måste vara när man väl har investerat i en kärleksrelation tex och visat upp den en massa på bloggen och så börjar den gnissla. Men all prestige man har då, all fasad man håller upp, gör att man stannar kvar i relationen på tok för länge. Eller om man blir sjuk, eller ens barn blir sjukt. Så ”måste” man upp med det på bloggen för att rykten börjar gå och folket vill ha svar. Man sitter fast som i en rävsax som GabJoss gör nu för man tjänar så bra som influencer och har vant sig vid livsstilen. Så man kan inte sluta. Det man visar upp på sociala medier är också så tätt förknippat med ens person så att det är hela ens rykte som står på spel. Hu!

      Eller hur. Att vara influencer är för mig som ett avsnitt av Black Mirror ?

      Helt sant. Att tjäna pengar på sitt privatliv är ju sjukt egentligen. Var går gränsen till det som är FÖR privat när följarna bjuds in i underklädeslådan, i operationssalen, på förlossningen osv där många influencers visar upp allt från sina kroppar till intima detaljer om sina privatliv, barnen osv. Det är ju en sak med influencers som fokuserar på t ex träning, inredning eller matlagning och ibland visar upp t ex familjebilder – vissa såna kan ju sköta det snyggt och på ett proffsigt sätt. Men livsstilsinfluencers vars liv ÄR deras content och vars bloggar och insta går ut på att visa deras vardag, nä många där är obehagligt gränslösa.

    Hitta en ”yrkesgrupp” som tycker mer synd om sig själv än influencers. Väntar med iver.

      Sjuksköterskor!
      Vinner alla kategorier. Tätt efter av lärare,

        Lägg av lilla fjanta, lärare och sjuksköterskor har all rätt att gnälla. Det har inte en influenser ?❤️

          Rätt att gnälla har väl alla yrkesgrupper dock. Min uppmaning var ju att hitta en yrkesgrupp som tycker mer synd om sig själv än influencers; inte att hitta vilka som är mer berättigade att beklaga sig.

        Jobbar du själv inom något av dessa yrken? Tänker om du isåfall förstår eller kan relatera till hur de har det eller har haft det?

        Tycker ändå USK:or och förskolelärare är mycket värre. ?

      Sjuksköterskor! Buhuuu, och undersköterskor i hemtjänsten.

        Ja och därför söker många sig vidare. Är hög personalomsättning och knappt någon som kan svenska som jobbar i hemtjänsten. ? det är ingen hemlighet varför åldringarna klagar på hemtjänsten eller personalen för den delen. Ni kan själva jobba där om det är så ”bra” och ni tror de klagar i onödan.

      Lärare!!

    Det här visar ju bara återigen hur svårt de flesta influencers har att vara professionella i sin yrkesutövning. Att kunna vara privata utan att bli personliga, att ha tänkt igenom sin affärsidé och agera därefter. Finns några som är duktiga på det, t ex Underbaraclara, Trendenser, Att vara någons fru, Sandra Beijer. Ett genomtänkt innehåll som tilltalar den tilltänkta läsekretsen utan att hänga ut hela privatlivet ända in i sängkammaren. Och sen har vi en massa Gabjossar som lever på att visa upp sin kropp och sitt privatliv och som blir ledsna när någon har synpunkter om det. Men eftersom det inte finns något reellt innehåll eller tanke bakom innehållet så faller ju hela konceptet när de slutar flasha rumpan och privatlivet, för då finns ju bara en radda reklaminlägg kvar. Men det är ju fritt fram (t om att rekommendera!) att försörja sig på annat, vilket gabjoss lär få göra om hon lösenordsskyddar bloggen.

      Sandra Beijer – verkligen inte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.