Vargen och Pärlans svenska drömhus

Ni var många som diskuterade krig Ida Warg och Alexander Pärleros tomt i Nacka och faktumet att de lagt ut den till försäljning.
HÄR hittar ni det inlägget.

Kanske är det för att ni var så många som var nyfikna, men nu har Ida lagt ut två bilder på hur deras hus skulle ha sett ut om de valt att gå vidare med bygget.
Fantastiskt att en gammal pulkabacke skulle kunna förvandlas till det där läckra huset!!
Ingenting slår så klart barndomens pulkabackar, men ni fattar…
Jag kan inte alltid se potential i tomma tomter eller gamla renoveringsobjekt och avundas er som verkligen kan ”se förbi” sådant….

Kanske kan jag övertala M till att förvandla vårt hönshus till ett litet liknande Chateau här på baksidan?
Chateau de Gervide? Extra allt?
Oh la la…

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha hade inte velat va de som bodde i huset bakom ??

   Alla tomterna i den delen av området är pyttesmå, inklusive Ida och Alexanders, så de hade inte fått bygga ett hus som är hur högt som helst.(jag bor där) Perspektivet får det att se mycket större ut än vad det någonsin skulle få bli!

    Kanske var därför grannarna sa emot bygget då? ?

  Tänk om man hade pengar till att bygga ett sådant flott stenhus. Sjukt att influenCerS tjänar så stora summor. Så vem vill stötta min kommande influencer karriär? 🙂

   Gissar dock att Ida främst tjänar deg tack vare sitt skönhetsmärke och inte genom så att säga influerandet

   Pärlan fick bra betalt för Mobilio en gång i tiden.

   De här pengarna kommer definitivt INTE från influerande. Det kommer garanterat från att Alexander grundande ett företag som blev uppköpt av Schibsted.
   Kom på en bra affärsidé och hitta investerare så kan du också ha en chans att få ett sådant hus 😉

    Hahaha jag har faktiskt ingen koll på att Ida hade ett skönhetsmärke ? antog de var influencers. Känner igen namnen inga jag följt. Men dåså, vem stöttar mitt kommande skönhetsmärke?

    Där finns det massa att gräva i! Mobilio var ett luftslott och tog inte lång tid innan det kursade efter övertagandet.

     Vet inte om det är så mycket att gräva i egentligen. Mobilio lyfte aldrig riktigt och orsaken är en affärsidé som inte håller. Upphausad av en skicklig säljare (Pärleros) och rådgivare som går på tugget utan att kontrollera affärsidéen. Det är så det blir när influensers med knapphändig utbildning blir entreprenörer. De är otroligt duktiga säljare men finns ingen substans så lyfter det aldrig.

  Varför köpte dom inte en större tomt? Det där blir ju jättekonstigt på så liten tomt å iom att många vet vilka dom är vill dom väl ha lite privatliv? Och har man råd så vill man ju ha mer space + lättare att få bygglov
  Är detta en efterhandskonstruktion?

   Nä jag har sett ritningar innan och det är samma. Tror det är extremt svårt att få tag i tomt i stockholm och i ”rätt” område. De tog vad de fick, och det gick inte.

   Tomten är dessutom typ L-formad så ganska många kvadrat går till spillo..

   För att vara en villa i storstan är väl inte tomten så liten

  Hur är livet i Spanien? (Lägenhet, är inte rik haha).
  Vill flytta dit med familj i några år, sätta barnen på svensk skola och själv/mannen jobba på distans. Vi behåller vårt boende i Sverige men hyr ut det (inga ockerhyror!).

  Någon som provat det? Hur funkar det? Alla tips mottages tacksamt.

   Jag är i Spanien just nu faktiskt 🙂
   Har vänner som bor här september-maj typ och dom trivs jättebra. Jobbar på distans.
   Det är ju en annan kultur så klart och jag personligen får lite spader på den chilla attityden och bristen på struktur, haha.
   Det är väldigt billigt här, både bostäder och mat.
   Rekommenderar er att lära spanska, så klart.

   Hoppas någon mer kunnig hoppar in och berättar relevanta grejer 😛

    Tack K!
    Jag antar att de inte har barn med tanke på att de skulle missat skolan i flera månader.
    För oss med barn så är det antingen heltid eller under den extremt varma sommartiden de har lov haha.
    Våra barn är ju små så de går inte i skola men hade ju gärna satt dem på svensk förskola där för att kunna jobba under förmiddagen.

    Verkar superhärligt, njut av värmen och den chilla attityden haha. Stelhet och kyla får du massa av så fort du landat här hemma.

     Hej!
     Vi bodde i Spanien i 2 år före covid under vinterhalvåren/tidig vår.

     Boende är billigt (eller billigARE) än Sverige, men du måste räkna med att standarden inte är lika hög. Med det sagt, den är inte dålig, men saker som vitvaror går gärna lätt sönder och behöver du hjälp med att åtgärda något så är det antingen fixa det själv eller räkna med att få vänta då spanjorerna som ovan nämnde är otroligt chill ? ”Jag kommer imorgon” är mer 2-3 dagar.

     Svenska förskolor och skolor är jätte bra, har ingen erfarenhet av spansk skola men vi var jätte nöjda med spansk förskolan i Calahonda också.

     Mat är relativt billigt MEN du får åka runt till olika matbutiker när det ska storhandlas! LIDL finns tex men har långt ifrån ett stort utbud så oftast blir det 2-3 olika supermarkets för att få ihop allt ?

     Ang att hyra eller köpa så rekommenderar jag 100% att ta hjälp och att göra NOGGRANN efterforskning av den du tar hjälp av! Det är jätte lätt att bli grundlurad om du ska sköta allt själv och du behöver oftast kunna bra spanska. Det finns jätte många sidor på FaceBook där svenskar i Spanien rekommenderar mäklare, uthyrare och/eller någon som allmänt kan hjälpa dig med kontakterna och hur lagarna fungerar – rekommenderar starkt!

     Spanien är fantastiskt och såå roligt för barnen att få testa på det livet! Lycka till ?

      Tack tack 21an! Det låter så härligt. Ska nog gå med i grupperna för att kunna ställa fler frågor och hitta bra tips. Hade inte funderat på spansk förskola men barnen får ju ett språk på köpet, super ju! Längtar <3

   Folk tror att det bara är att flytta men hade jag varit arbetsgivare hade jag aldrig tillåtet att någon arbetade på heltid från Spanien på grund av de skatteregler som då blir aktuella.

    Berätta gärna mer! Kan man komma runt det om man endast jobbar ett visst antal dagar/år?

     Man ska skatta i det land man är mest i per år så är du mindre än ett halvår i Spanien varje år så kan du fortsätta skatta i Sverige istället. Men med barn kanske det blir svårt att åka fram och tillbaka. Du kan starta eget företag i Spanien och hyras in som konsult till ditt svenska jobb, eller så har ditt jobb eventuellt ett kontor i Spanien så du kan ’hoppa’ över dit. Eller så godkänner ditt svenska företag att du jobbar utomlands helt enkelt, beror på företaget och hur gärna de vill ha kvar dig.
     Angående svensk skola/förskola är det dyrt i Spanien, några tusenlappar per barn per månad. Så blir det dyrare ju äldre barnen blir.

      Tackar för tips. Får väl kolla med arbetsgivaren om/när det blir aktuellt. Ska prova i någon månad först och ta det därifrån.

   Jag bor i Spanien och älskar det. Har dock inte barn men har hört att spanska skolor/förskolor är bra! Stort plus att barnen kommer lära sig språket. Kanske svårt för er som föräldrar dock att kommunicera med personalen, min erfarenhet är att spanjorer ofta är rätt kass på engelska. De har dock stort tålamod när du försöker prata spanska ? bor du utanför Sverige i ett år eller mer måste du skriva ut dig och då förlorar du barnbidrag, har endast rätt till akut vård osv (dvs ni är turister när ni är i Sverige). Och skatten osv måste ni kolla upp, ni kommer få deklarera hyresinkomster osv i Spanien. Hur det går till vet jag inte men råder er att hitta en gestor som hjälper er med allt.

  Snyggt hus men tänker på storleken på tomten, ser väldigt stort ut för en så pass liten tomt och så garagen på sidan som ju ska ha svängrum, fattar inte hur det skulle få plats utan att kännas helt inklämt?

   Viktigaste är att det ser fläkigt ut!

  Fattar inte hur det får plats ett så stort hus på en så liten tomt. Blir inget kvar till trädgård, altan, garageuppfart.

   Är det inte vanligt nu för tiden? Tycker mig se jättemånga nybyggda hus där trädgården består till största delen av altan och pool typ, på sin höjd får en studsmatta plats på gräsmattan.

  Det ser ju ut som att huset är för nära tomtgränsen. Är det därför de inte fick bygglov? Huset måst väl vara x antal meter från tomtgräns och grannars hus?

   Men de fick väl bygglov men det var grannarna som överklagade beslutet, tyckte jag läste mig till det i det andra inlägget..

    Jag tror att det handlar om ett grannhörande och det gör man om någon vill bygga något som inte följer områdets detaljplan eller om det inte finns en detaljplan för området.
    Den gällande detaljplanen är rätt strikt och tittar man på bilden som lagts ut kan jag tänka mig att det som Ida och Alexander vill bygga bryter mot planen. Det jag tror är att man dels räknar garaget som ett våningsplan och då har huset 3 våningar, detaljplanen säger 2 samt att huset blir för högt. Detta gör att grannarna hamnar i skugga.

   Huset var 6 m från tomtgräns åt tre håll (precis tillåtet enl detaljplan) och tomten äe L-formad så fjärde sidan är typ andra sidan berget/oanvändbar..

  Du behöver inte lägga ut kommentaren om du känner att det inte är något du vill skriva ut såklart ?

  Inte konstigt att grannarna överklagade det beslutet. Huset ligger på en kulle och ser i sig väldigt högt ut, så skulle fullständigt dominera omgivningen. Hoppas att de som köper tomten väljer att bygga något lite mer diskret.

   Grannarna tjänade dock en saftig summa på att stycka sina egna tomter, gå ihop och sälja..

   Tycker huset ser ut att passa in bra i området. Det är fullsmockat av vräkiga, enorma hus i det området. Vissa bor i gamla ombyggda kyrkor och herrgårdar. Kan tänka mig att huset var större än grannarna tänkt sig och därför förstör deras utsikt dock.

    Just det området är inte fullt av vräkiga enorma hus. Snarare vanliga villor på normalstora tomter.
    Andra änden av duvnäs däremot!

     Beror på hur mycket du avgränsar duvnäs, men jag skulle säga att det gör det faktiskt.

  Tomten passade väl inte de storslagna husplanerna (ej bygglov för den typen av hus etc etc). Då passar det narrativet bättre att ”vi väljer att bo i Spanien” än att erkänna att man tänkt galet eller att man för en gångs skull inte fick som man ville.

   Man har ju inte tänkt galet. De vill no på ett visst sätt, fick ett nej, respekterade beslutet och valde att stanna i Spanien där de redan har ett hus. Inget konstigt resonemang alls. Antingen flyttar man till något bättre eller så avvaktar man. Sen har de ju tjänat massa miljoner på tomten, de kan nog hitta en annan snart.

    Man kan ju tycka att det är galet att köpa en tomt utan att kolla upp detaljplanen.

     Det misstaget ”gav dem” typ 6 mille. Mina misstag kostar 300kr i påminnelse och att min bostad knappt gått med vinst på 4 år haha.

      Alltså, glöm inte att de inte gett dem något förrän tomten är såld.
      12 miljoner är vad de vill ha, det är inte alls garanterat att det är vad de kommer sälja den för. Tomten har liksom inte något värde alls förrän någon vill köpa den. Och när någon vill köpa den är den värd precis så mycket som denne person är beredd att betala. Som sagt, det är inte alls säkert att köparen tycker att tomten är värd 12 miljoner. Det är inte säkert att en potentiell köpare tycker att den är värd 6 miljoner.

       Håller helt med, det verkar vara en väldigt liten tomt, ingen sjöutsikt? och problem att få bygglov.

       Aj aj aj…

        Om jag förstått det hela rätt så fick de bygglov, efter att ha gjort en mindre förändring på höjden.

    De har ännu inte tjänat ett skit på tomten och det ska bli väldigt intressant att se vad de får för tomten när den säljer. Jag tror inte att de var medvetna om att de innan de köpte tomten borde undersöka vad de faktiskt skulle kunna bygga. Så jo nog tänkte de galet. Vad du får bygga på din tomt är reglerat.

  Jobbigt när man är kändis och är van med särbehandling, men inte är tillräckligt rik/känd för att få sin vilja igenom. Ida skulle ha nappat när Carl-Philip försökte ragga upp henne. Han fick väl bygglov för en sjöbod på sitt landställe, vilket andra i området inte fått och han fick måla sitt hus på Djurgården i en kulör som kanske inte helt motsvarade bestämmelserna.

   Några förmåner som prins måste man ha!

  Avundsjuka är ett tillstånd som inte går att bota..biverkningarna består bla i bittra kommentarer som i detta inlägg!!

   Håller med! Tycker det verkar vara ett vackert hus i rätt miljö (av det lilla man kan se av området dvs)

   Vad finns att vara avundsjuk och bitter på? Att någon har gjort en dålig och ogenomtänkt affär som kan visa sig bli en förlust. Det är väl ändå inget att bli bitter över. En del är bra konstiga.

    På vilket sätt har dem gjort en dålig och ogenomtänkt affär? Uppenbarligen kommer de gå plus på affären i slutändan, även om de inte skulle få just den begärda summan, det återstår ju att se). Plus att de har ju fått bygglov. Sen att de väljer att ändå bo kvar i Spanien, ja det kanske iofs inte var helt genomtänkt köp av den anledningen, men ens vilja för vart man vill bo kan förändras med tiden, inte konstigt. Uppenbarligen ville de bo i Sverige när dem köpte den. Det sticker bara helt enkelt i folks ögon att de köpte en tomt för den summan och som de nu kan göra snabba pengar på.

     1. Ogenomtänkt då de har köpt en tomt utan att undersöka vilken byggrätt som finns på tomten. Detaljplanen är från 1929 och rätt strikt och inte mycket att ta ut svängarna på.
     2. Hur vet du att de går plus på affären? Tomten är ju inte såld. De har inte ens haft visning ännu. Det ska bli mycket intressant att se vad de lyckas sälja tomten för. Det finns just nu flera tomter till salu i närområdet som är både bättre och billigare i förhållande till m2 pris.
     3. Nej de har inte fått bygglov i och med att grannarna vid grannhörande inte gick med på att kommunen behövde göra avsteg från detaljplanen. Så nästa köpare kan vara helt säker på att om de även vill göra avsteg från detaljplanen kommer det att bli jobbigt med grannarna. Sånt påverkar priset negativt.
     4. Du antar att folk är avundsjuka. En del kanske är det men de som har gjort husaffärer vet hur trist det är att inte kunna genomföra sin plan. Men de känner också till vilken undersökningsplikt man har och kan inte bara ta saker för givet.
     5. Warg Pärleros har dessutom gått på pumpen redan en gång tidigare. Innan de köpte tomten budade de på sitt drömhus och vann budgivningen. Säljaren ville inte sälja till dem utan valde en annan köpare.
     Var man vill bo kan givetvis förändras och ibland köper man ett ställe man tror man vill bo på och så plötsligt dyker drömboendet upp. Har själv köpt en bostadsrätt som jag bodde i 9 månader när drömlägenheten dök upp. Det var klart svettigt ett tag om jag skulle få tillbaka åtminstone det jag betalade vilket var en del.
     Jag avundas inte W/P. Hade istället funderat på att under loppet av fyra år har jag nekats köpa en bostad och sedan inte fått bygga mitt drömhus för att grannarna satt käppar i hjulet. Att grannarna satte käppar i hjulet för huset tror jag har att göra med att de får skugga på sin egen tomt för att huset blir för högt. Men att säljaren inte vill sälja till en trots att man var villig att betala mest, det är personligt.
     Så vad finns det att vara avundsjuk på? Känns mest som en tråkig situation de hamnat i och även en risk när det gäller att få tillbaka allt de investerat i tomten för det är inte bara köpeskillingen för tomten utan det är kostnader för huset från bygglov till arkitektkostnader och lite annat.

      Behöver inte alls va personligt. Kan va att Ida/Alex ville besikta eller ha inflytt en viss tid och den som köpte istället inte hade de kraven. Så behöver verkligen inte va personligt.

       Det är väldigt sällan att man inte kommer överens om praktiska detaljer. När man väljer bort det högsta anbudet är det för man har på känn att det är en strulig köpare.

      Oj det var ett långt svar? med bygglov menar jag via kommunen, det kanske var slarvigt skrivet av mig iom att grannarna som sagt inte godkänt det.
      Säger inte att jag vet att affären går plus, troligtvis gör den ju det iom att priserna har ökat de senaste två åren, sen om de får nästan de dubbla vet i tusan, galen prisökning isf!!
      Tycker inte de ska älta, som du skriver, varför en person inte valde att sälja till dem, onödigt att lägga energi på.
      Såklart tråkigt för dem, och slarvigt, OM de inte har haft koll på hur processen går till, vad man får bygga mm men det är konstigt att folk sitter här och ”nedvärderar” dem när själva inte verkar tycka att det är ett problem. Du är kanske inte en av dem som är bitter här i kommentarsfältet pga avundssjuka men läser du många av kommentarerna så kan du nog också läsa dig till det mellan raderna.
      För mig är Warg/pärleros helt ointressanta människor, mest fascinerad över kommentarsfältet och höll med ovanstående om att många kommentarer här är bittra.

  Vackert hus! Som absolut verkar passa in i området stilmässigt. Man kan ha koll på detaljplanen innan man köper en tomt, men så under tidens gång med arbetet med en arkitekt så får man idéer som kanske går utanför den. Då kan man ju pröva fallet med kommunen och sen har grannarna alltid rätt att tycka till också. Som ny ägare till tomten får man ju anpassa sig utefter kommunen och grannarna då. Men in detta fallet verkar de ju ha fått bygglov beviljat? Så handlar väl bara om att de vill vara kvar i Spanien?

   Ida har ju själv skrivit att det var grannarna som var orsaken till att de inte får bygga det som fastighetskontoret gett bygglov till. Och jag förstår dem för det ser ut som att höjden är problemet. Äger jag en tomt och någon köper tomten bredvid mig och vill bygga ett hus som kommer att skugga min tomt skulle jag också protestera.

    Okej nu är jag med, var inte tillräckligt insatt märker jag. Trodde allt var klart för bygge och att det även hade löst sig med grannarna. Rätta mig gärna igen om jag har fel, men är det inte grannarna som styckat av marken och alltså varit medvetna om att det kommer byggas ett hus på den höga höjden? För visst är väl tomten som en backe? Man får ju uppenbarligen bygga på den höjden eftersom bygglovet har gått igenom och om man själv har styckat av marken och sålt den tycker jag inte att man kan säga emot kommunen då. MEN de verkar ju ha flera grannar och det kan ju vara en granne som inte har styckat av marken som protesterar, då kan man ju förstå. Man har ju granngehöran av en anledning, en bra anledning också!

     Vet inte hur de tänker, men hade det varit jag hade det inte heller känts så roligt att bygga mitt drömhus om folk runtomkring är väldigt anti. Vi vet ju inte hur det gick till, en del människor kan ju vara riktigt giftiga och inte hålla god ton. Då det ändå är grannarna man ska leva med runt omkring sig så kan ju en sån grej bli en del av varför känslan lutar åt att inte flytta dit. Inte kul att behöva kompromissa sitt bygge och kanske ändå känna att grannarna är sura.

     Det som reglerar vad du får bygga är detaljplanen. Där står saker som hur många våningar huset får ha, hur stort huset får vara hur många byggnader man får bygga, hur stor tomten måste vara om det är bostäder eller kontor plus en massa andra saker. Ida och Alexander har fått beviljat ett bygglov som på någon punkt bryter mot detaljplanen. Då krävs det att grannarna informeras och att de får tycka till. Jag tror att höjden är ett problem och att det är där de bryter mot detaljplanen. Ju högre huset är desto mer skuggar det grannarnas tomter. Jag kan säga att jag också sagt nej till att låta dem bygga högre än vad planen anger eftersom skugga påverkar värdet på min tomt och hur jag kan använda den.

  Tar man inte reda på vad man får bygga på en tomt innan man köper?

   Jo de flesta gör det och även folk med pengar vill inte riskera att göra en förlustaffär. Nyrik är ordet som poppar upp när jag tänker på paret Warg Pärleros.

  Fint hus men personligen så föredrar jag en större trädgård.

   Helt klart

  Jag bjuder 10kr

   Med tanke på att tomten ligger där den ligger så passar jag på att bjuda över dig.
   Jag bjuder 1 500 000kr

  Jösses vilken Mc Mansion. Hu.

  Dom fick bygglovet beviljat av kommunen, men grannarna överklagade till länsstyrelsen som höll med kommunen och sade ja. Granarna överklagade igen till mark och. Miljö domstolen som beslutade att bygglovet INTE skulle beviljas. Huset / med inredd vind är för högt enligt detaljplanen och passar inte helt in i områdets planbeskrivning. Så det hus som syns på instsgram har INGET beviljat bygglov. Och hur kul är det att nu ge efter och bygga mindre och vara illa omtyckt av grannarna.

  Annonsen verkar borttagen nu?

  Dom har aldrig fått bygglov för huset. Punkt slut. Det finns ett bygglov för tomten, men inte för det huset. Punkt slut igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.