Caroline Sandströms skrivbord till Adoore och Petra Tungården

Eftersom jag inte är ett fan av stora mastodont-marmormöbler eller inredning så har inte alltid Caroline Sandströms kreationer fallit mig i smaken.
Det är en smaksak, no hard feeling liksom…
Den här gången är det annorlunda.
Det här skrivbordet som hon designat för Petra Tungårdens butik för märket Adoore – och senare även till sitt kontor – är ”magiskt” i brist på bättre ord.
Jag tycker det är så himla fint.
Lekmannamässigt gissar jag på att materialet är valnöt? 🙂

Ett sådant skrivbord kräver sitt rum och sitt utrymme.
Det ska inte klämmas in i något hörn – nobody puts baby in a corner liksom – utan behöver få trona någonstans mitt i ett större rum.
Kanske kan jag sparka ut M till hönshuset och ha hela kontoret för mig själv istället?

Igår skrev jag ett inlägg om kärlek.
Jag är nog lite kär i det här skrivbordet.
Om det är tungt. Gjort i massivt trä.
En spånskiva skulle göra mig SÅ besviken i det här fallet, men jag lever på hoppet om massivt trä. 🙂

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är inte massivt trä. Det syns tydligt att det är fanér. Men jag kan tänka mig att priset är högt nog att få en att tro att det är riktigt trä rakt igenom.

  Tänker bara på hur tungt det är vid en flytt..

  ”Har ni sett ett snyggare bord någonsin”?

  Japp absolut, ser ut som random databord inköpt på Jysk (och tycker det är ganska fult).

   Det gör det väl ändå inte va? Det ser ändå liite bättre ut än jyskkvalitet.
   Men hur ser ett snyggt bord ut enligt dig?

    Gillar mer kanter på bord , har lite svårt för alla runda hörn.
    Gärna i lite mer grovhugget material som inte är 100 slätt och blankt.
    Och lite ljusare färg.

     Ah, jag förstår.
     Lite industrikänsla över det hela?

      Yes, nått åt de hållet.

       Jag älskar industri!

   Tycker också det är ganska fult, hade det varit ljusare hade det lätt varit Jysk-varning.
   Tycker då Biancas nya till kontoret som man kunde se på Wahlgrens värld i går var snyggare, och då är jag inget stort fan av rosa.

    Så fint! Känns lite Alvar Aaltoinspirerat i formen. Har det yppats några material- eller prisuppgifter?

   Som skrivbord inköpt på IKEA eller Mio helt OK för då ligger priset därefter. Men ett specialdesignat bord av en inredningsarkitekt(?), platsbyggd av en möbelsnickare, inte så mycket. Designmässigt finns en del att fundera över. Är däremot väldigt imponerad över dem som ser att det inte är en massiv skiva utan fanér för det går inte att avgöra från en bild.

    Bilden visar solklart fanér. De kan ju naturligtvis satt en fanérkant runt en massiv skiva, men eftersom fanér är mycket känsligare så verkar det ganska korkat att förfula något och samtidigt göra den massiva skivan ömtåligare.

     Fanérkant behöver inte vara dåligt. Jag kan inte avgöra från en bild. Tycker att bilden ger intryck dock av bra finish.

      Fanér är någon millimeter och kan inte lagas på samma sätt som massivt trä, självklart är det mer känsligt. Tittar du på bilden så ser du tydligt att ådringen inte är genomgående. Det går med andra ord att avgöra från en bild. Sen kan man tycka att skrivbordet ändå är superfint och värt en massa pengar men det är ju mer tycke och smak.

    När de går runt bordet och filmar ner på skivan ser man att det är fyra exakt likadana märken, kanske 5cm långa. Det gör att det tydligt syns att det är faner.

   Detta ser precis ut som de njurformade sminkborden som var populära på sextiotalet,bara att detta bord är lite större,så någon unik design är det inte.

   Fy tusan. Gillar inte stora klumpiga möbler.

  Jag tänker att vilka duktiga hantverkare dom har på Vikens hantverkeri. Dom som faktiskt gjort bordet.

  Det är inte massivt, det syns vid kanterna där ådringen inte följer med. Synd!

  Tycker ärligt att det ser billigt ut. Det är det antagligen inte.

   Vad är billigt enligt dig? Hur mycket pengar tycker du att det ser ut att kosta?

    Jag hade inte betalat mer än 3000-4000 för det ärligt talat. ?

     Så, du tycker att det där bordet ser ut att ha samma kvalité som ett Ikea Hemnes, eller typ det här från mio: https://www.mio.se/p/gotham-skrivbord-l-120-cm/381994?id=M2104053
     Är de likvärdiga?

      Hade föredragit det skrivbordet alla dagar i veckan. Riktigt snyggt.

      Tycker det var snyggare faktiskt. ?? Sen förstår du va att de sätter priser som de vill och bara för att något kostar något så behöver man själv inte tycka att det är värt pengarna?

       Jag förstår självklart att man sätter sitt egna värde på saker. Men det var inte frågan. Frågan var hur mycket bordet ser ut att kosta, inte vad man själv värderar det till.
       Jag till exempel tycker inte att en stor diamantring är värd mer än 5.000kr, men sen fattar jag att det inte är det faktiska värdet på den.
       Men du tycker att marknadsvärdet på bordet ser ut att vara 3-4 tusen? Eller är det din egna värdering? Förstår du skillnaden?

        Nu svarade jag vad jag skulle betala för det och inte marknadsvärdet. Men tycker inte att det är värt mer än 3000-4000, max 5000. ??‍♀️ Det är snyggt, men är inget jätte arbete bakom. Få detaljer, opraktiskt utan lådor och smal hylla. Hur kan man bli så provocerad av vad en främling tycket att ett skrivbord är värt ?

         Nu missförstår du mig. Jag är inte provocerad, enbart nyfiken. Jag svarade någon som tyckte att skrivbordet såg billigt ut och blev då nyfiken på vad ”billigt” innebar och hur mycket personen tyckte att det såg ut att vara värt. Ingenting mer än så.

  För maskulint för min smak ?

   Haha lustigt, jag tyckte det var ca 0% maskulint.

    Då är vi i alla fall två som tycker det!

  Personligen har jag kommit fram till att mitt skrivbord måste vara mer praktisk än snygg. Tycker bordet verkar fin, men var är möjligheterna att dra sladdar på insidan? Skulle vilja kunna justera höjden osv osv. Min rygg är helt trasig efter hemarbete. Gick och köpte en rejäl skrivbordsstol, och nästa investering är ett skrivbord värt namnet.

   Bakre kanten går inte ner till golvet så är nog meningen att sladdarna ska dras den vägen.

   Fick du inte det från din arbetsgivare? De flesta jag hört om har fått stolar och höj- och sänkbara bord hem sen pandemin. Så även mitt jobb. Bytte jobb i början av året och fick även där direkt erbjudande om saker till hemmakontoret.

    Eh nej. De ”flesta” har inte fått det från sina jobb.

     Det trodde jag, en viktig del av arbetsgivaransvaret.

      Nej det är det inte. En arbetsgivare har inte ett ansvar att se till så att medarbetare kan jobba hemifrån överhuvudtaget.

       Fast du har en aningens fel.
       Jag jobbar i kommunen med 77 000 anställda, vi har varit tvugna att tillhandahålla de hjälpmedel som behövs hem.
       Vi har levererat hem lånestolar till de som bor inom stadsgränsen, resten får låna men ordna transport hem själv. Även rollermouse och en pappställning man kan ha på sitt bord hemma om man vill stå up och jobba.

       Detta är framförhandlat med bland annat facket och gäller för många kommuner där man fått lägga om viss verksamhet till hemmajobb.

       Blev du beordrad att sitta hemifrån under pandemin så har arbetsgivaren ansvaret för din arbetsplats.

        Nej det stämmer inte.

         Jo det gör det. Säger arbetsgivaren ”sitt hemma om du vill” så är de inte ansvariga. Säger arbetsgivaren ”Du får inte komma in till kontoret, du måste sitta hemma” då är de ansvariga över din arbetsmiljö i hemmet och därmed behöver de hjälpa dig med att få till en vettig ergonomi. Vissa har löst det genom att låta anställda köpa stol, bord, skärm mm hem till sig. Vissa har löst det genom att säga att erbjuda att man får hämta hem sin stol, skärm mm från kontoret (vill man inte det har de fortfarande tagit sitt ansvar typ..) och vissa har säkerligen duckat allt det ansvaret och gjort inget.

          Arbetsgivaren är, helt riktigt som 12:09 säger, ansvarig för arbetsmiljön även på hemmakontor om den anställde inte har ett val att arbeta på sin ”vanliga” arbetsplats. Mvh Skyddsombudet.

      Nej, det har ju varit en stor diskussion under pandemin där diverse experter uttalat sig. Det är inte självklart att arbetsgivaren måste bekosta höj- och sänkbara skrivbord till någons hem.

      Jag känner faktiskt ingen som varken fått eller erbjudit den typen av utrustning till hemmakontoret.

       ”jag känner ingen..” är ju inte nödvändigtvis data som räcker för att belägga ett argument..

        Men ” De flesta jag hört om” funkade tydligen jättebra som argument?

        Det var ett svar på ”de flesta jag hört om”, inte ett försök att belägga ett argument.

       Min sambo fick från sitt jobb för att kunna jobba hemma. Inkl hela hans arbetslag.

       Vi blev erbjudna att anpassa arbetsplatsen hemma

       Jag känner flera som fått antingen låna från sitt kontor eller fått en peng för att köpa nya saker till hemmakontoret. Bland mina vänner och bekanta har det varit vanligare än att de inte fått något alternativ alls.

    Du och jag umgås definitivt INTE i samma kretsar..

    Vi har fått låna hem stolar, skrivbord, skärmar etc.

    Jobbar på en statlig myndighet och vi gick viss teknisk utrustning men ställningstagandet var att vi inte fick ta hem några möbler. Av typ 40-50 pers på kontoret fick Max fem vara på plats. Inte mig emot, älskar att jobba hemma men sjukt att folk inte fick ta hem sin stol iaf.

  Snyggt!!!

  Snyggt men för mig känns det fel placerat. Allt vitt runt omkring stör. Skulle älskat det i ett rum med mörkare väggar, kanske blått, grönt eller varför inte maroon.

   Maroon 5

   Du menar vinrött

    Nja, nästan. Färger som döps till vinrött brukar ha mer rosa i sig. Maroon mer brunt. Tycker dova lite mer höstiga färger är snyggt till mörkare möbler.

     https://sv.wikipedia.org/wiki/Vinr%C3%B6d
     Nej, det finns en definition på vad ”maroon” är för färg. Den färgen har hexkod #800000, RGB kod 128, 0, 0 och CMYK kod 0, 100, 100, 50. I htmlkod heter den maroon och det är just det vi i sverige kallar för vinrött.

  Ser väl ok ut, men kanske lite opraktiskt.
  Vad ”lägger” man i hyllorna under bordskivan?
  Eller det kanske ska sitta utdragbara lådor som inte är på plats än?

   Ser nu att det inte är särskilt djupa hyllor så det kan inte vara tänkt att ha utdragbara lådor.

  Är det inte väldigt lågt? Klart att man kan ha kontorsstolen på det lägsta, men det är ju obekvämt efter några timmar.

  Men deras grejer tillverkas väl inte i Viken? Finns ingen uppgift om det på hemsidan alls. Företaget reg i Stockholm. Gissar tillverkn Polen f trä o kinesisk ”marmor”

  Skulle vara kul att se vilken stol som skulle matchas till, ergonomiska stolar är sällan de snyggaste.

  Jag blev också kär i detta skrivbord. Så fint!
  Får nog ta ett snack med chefen. Mitt kontorsrum BEHÖVER detta skrivbord. Kommer jobba mkt bättre, snabbare och effektivare om jag hade ett sådant!

  Är det någon som har sett det nya wahlgrens värld avsnittet där Bianca nämner julkalendern. Man tycker synd om henne samtidigt som man bli irriterad. Att ur ett bolagsperspektiv inte erkänna en flopp(irritation), alla bolag måste kunna ta emot kritik.
  Att Caia som bolag lägger ansvaret på Bianca när det är VD eller pressansvarig som ska sköta detta. Detta gör hela bolaget lite B i mitt tycke.
  Vad tycker ni?

  Jag tycker det var väldigt vackert formgivet. Det enda är väl att det är svårt att komma åt hyllorna när bordskivan går ut.

  Supersnyggt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.