Att sluta vara vegan

För någon vecka sedan svarade Ida Warg på en fråga på TikTok om huruvida hon fortfarande var vegan eller inte.
Hon menade att hon aldrig varit vegan, utan att hon bara ätit en helvegetarisk kost men att hon nu slutat med det.
Enligt videon äter hon ost och andra mjölkprodukter när andan faller på.

Samtidigt så har ni diskuterat här inne kring Therese Lindgren – som verkligen byggt hela sitt varumärke runt veganism – och om hur hon verkar gå i samma riktning som Ida.
Hon ska tydligen ha köpt en sklinnväska, någonting som hade varit otänkbart för bara något år sedan. Jag minns fortfarande när hon sålde alla sina skinnväskor eftersom de stred mot hennes värderingar.

Hur tror ni det skulle påverka Therese Lindgrens varumärke om hon skulle gå ut med att hon inte längre är vegan, med tanke på hur hon profilerat sig och byggt sitt varumärke?
Kommer vi se henne på Riche, med deras omtalade råbiff på tallriken, inom kort? 😉

255 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Kommer vi se henne på Riche, med deras omtalade råbiff på tallriken, inom kort? 😉” 😂😂

   84 % av alla vegetarianer och veganer återgår till att äta animalier, så nästan alla.

    Hah va? Nej verkligen inte.

    Källa på det.

      Bra källa!

      Hittade också via din länk:
      ”…That is, 73 percent of those who identified as vegetarian or vegan back in the 1990s were still following those dietary lifestyles over 20 years later. …”

      ”… in their five year follow up after the study was first concluded, 85 percent of vegetarians and vegans were still following their chosen diet. So the recidivism rate after five years was not 84 percent, but the other way around, only 15 percent. …”

      (https://plantbasednews.org/opinion/do-84-vegans-and-vegetarians-give-up-diets/)

      🙂

       Jag tror iofs absolut att gänget som blev veganer när typ Blondinbella blev det, och som helt uppenbart var mer intresserade av veganism som hälsotrend än av t ex ideologiska skäl, är betydligt mer benägna att byta diet än de som blev veganer för 10 år sedan.

    Usch, skulle aldrig kunna börja äta animalier igen. Har vart vegetarian i 7 år och det kryper i kroppen på mig när jag tänker på hur det skulle vara att typ äta kyckling eller dricka mjölk… samtidigt avskyr jag alla substitut så det är för mig en ganska enformig kost. 😅

     Orkar du redogöra för vad du äter? Blir nyfiken! Haha.

     Också nyfiken på dina näringsvärden och hur lätt du upplever det vara att få du dig allt nödvändigt? Även på vad ditt BMI ligger på? Hoppas det är okej att jag frågar, du behöver givetvis inte svara på något av detta om det är känsligt för dig.

      Haha ingen fara. Jag äter lite substitut för att jag ”måste” ibland. Men annars väldigt mycket tomatbaserad grytor/pastor/soppor och såser. Mycket linser och bönor. Grönsaker överlag. Svamp. Har tyvärr lite för högt BMI, behöver definitivt gå ner i vikt för jag äter rätt oregelbundet och har ett stillasittande jobb.
      Kollar mina värden nån gång om året och hittills har jag haft dåliga järndepåer vid 2 tillfällen och då har jag ätit järntabletter en period. Men inga övriga brister. Periodvis tar jag tillskott för att få i mig extra vitaminer, men jag är lite dålig på att få in en rutin på det. 😅

      Eftersom jag är ganska selektiv i maten sen barnsben så lider jag inte direkt av bristen på variation ändå, tycker mat är jäkligt tråkigt. 😃

      Asså du vet om att du kan bara söka på vegan på Instagram eller valfria sociala medier. Det är inga hemligheter direkt.

       Tror Maria blev nyfiken för att S🐬 skrev att hen inte gillar substituten så det blir en ”enformig kost”.

       Tråkigt svar till någon som frågar vänligt. Man behöver inte skriva allt man tänker, så du vet.

      Jag är inte samma som ts men är vegetarian sedan tre år, äter ägg och mejerier ibland för att underlätta livet men föredrar att vara utan. Ikväll äter jag exempelvis ugnsrostad potatis med vegmayo och persilja, tillsammans med ugnsrostade mörka kikärtor och hemodlade betor. Mår bra och har en lugn och glad mage och bra värden, tar tillskott på b12 ibland. Lätt överviktig men det har jag alltid varit. 😄

       Tror Maria blev nyfiken för att S🐬 skrev att hen inte gillar substituten så det blir en ”enformig kost”.

        Ja, jag tycker likadant och äter nästan aldrig substitut. Jag äter ofta enkla rätter likt den jag beskrev ovan. Det var därför jag svarade. 😀

      Inte TS men har varit vegetarian sen jag var barn dvs inte ätit animalier på mer än 20 år. Styrketränar mycket och är förhållandevis stark, normalt bmi så antar att värden är okej. Äter vanlig mat men ser till att ha en riktig proteinkälla varje måltid dvs tofu, tempeh eller liknande.

       Tror Maria blev nyfiken för att S🐬 skrev att hen inte gillar substituten så det blir en ”enformig kost”.

        Får du betalt per antal gånger du skriver det?

         Nä I wish.. Men alla skrev ju för att de inte förstod frågan 😄

     Jag var vegan ett tag men tål inte soja och har magkatarr ofta. Den blir värre av bönor, ärtor, broccoli osv. Det var lite tunnsått med vad jag kunde äta, så fick bli pescis istället.

     När du får hälsoproblem pga din kost(och det kommer du att få) (och när det går upp för dig att det är pga av kosten) är du tvungen att börja äta den mat du är anpassad för…

    Jag var vegetarian i 7 år, sedan började jag äta kött igen. Samma med min bästa vän, men hon var vegetarian i ungefär 12 år.

    Alla jag känner som varit vegetarianer äter numera kött. En tappade håret och upplevde depressioner trots fullvärdiga substitut enligt rekommendationer så hon orkade helt enkelt inte fortsätta.

     Typ samma för mig. Sömnen, humöret osv var på botten. Gick t.o.m på antidepressiva. Blev mycket bättre när jag började äta kött.

     Det är inte avsaknaden av kött som ger depressioner och håravfall. Mytbildning, hörrenini!

     Lakto-ovo-vegetarian i över 10 år, inga planer alls på att börja äta kött igen. (Är 38år)
     Har i perioder haft järnbrist men det hade jag när jag åt kött också, främst pga kraftiga mensblödningar varje månad, tar tillskott och har i övrigt bra värden på allt.
     Det går att äta varierat och näringsrikt som veggo, tycker veggosar oftast äter bra mycket mer varierat och näringsrikt än köttätare. 🤷🏼‍♀️

      Också vegetarian sen 7 år tillbaka. Har perfekta värden. Var nyligen gravid. Mina järnvärden var jättebra hela tiden vilket går att jämföra med flera vänner jag har (köttätare) som behövde äta järntabletter under sina graviditeter. Barnmorskan blev inte förvånad och sa att hon ser det ofta. Hon trodde det beror på just det du skriver, att köttätare tenderar att äta mer enformigt och mindre grönt.

       Samma här, aldrig järnbrist , inte under graviditeter heller. Har även kollat andra värden vid tillfällen, inga brister öht och då äter jag inga vitaminer ens. Äter väldigt varierat och sover gott och är pigg om dagarna. Beror inte på att man är vegetarian utan på att man äter ovarierad kost , kött eller ej.

    Vegetarianer äter animalier ! Tror du att mjölk och ägg är frukter ?

   tycker inte bara det har med veganism att göra heller, jag undrar varför det verkar vara så otroligt viktigt för henne med lyxiga märkesvaror helt plötsligt, och att allt ska synas i bild på instagram. Bara det att hon skrev för ett tag sen på sin instagram storie ”Någon som vet när tiffanys stänger?” man bara.. men ring dit eller googla? 😛 totalt onödigt att fråga sina följare och så uppenbart ett sätt att fjanta sig.

  Hon klarar sig nog fint, vegan eller ej.

   Exakt. Låt en kvinna leva ffs! Alla har rätt att ändra sig.

  Vad är det för skinnväska hon ska ha köpt?

   Känns mer som ett rykte för att dra igång ett drev mot Therese 😅

   Det var ett mobilskal/nyckelring från LV. Men hon tog bort bilden från insta efter folk började kommentera om skinnet…

    Stories försvinner väl av sig själva?

     Det var inte en story. Det var ett inlägg.

    Men vänta den är jättegammal? Hon hade en period för några år sen där hon också var väldigt ytlig och då la hon upp en bild på den?

    Men det mesta från LV är ju coated canvas? Eg inte läder..

    Nej det var en väska.

  Alla får väl görs som de vill? Man har rätt att ändra sig och hon kanske numera mår bättre av att inte vara vegan. Läderväskor har dessutom längre livslängd än plastväskor som är alternativet.

   enklare med ryggsäck & säkrare

    Och fulare 🫣 Förlåt, men jag personligen tycker det. Så förstår att man köper annat 😄

    Ja om du föredrar en ryggsäck så visst, men förstår inte vad det har med saken att göra? Ryggsäckar finns ju både i läder, plast och tyg.

   Självklart. Men man kan ju kanske undvika att kalla sig vegan när man inte längre är det. Och faktiskt berätta när man slutar vara det om man byggt en framgångsrik sociala medier karriär på det. Så ens följare inte känner sig lurade.

    Står det på hennes bio att hon är vegan eller?

    Kallar hon sig själv vegan eller kallade hon sig själv vegan?

     Har man upprepade gånger sagt att man är något får man ju utgå från att det gäller tills vidare. Tex om din vän sa att hon var vegan och hon åt veganskt med dig flera ggr och du skulle bjuda på middag ett år senare, skulle du då tänka hon sa ju inte att hon var vegan när hon tacka ja så jag ger henne kött? Eller skulle du utgå från att hon fortfarande var det?

  många av louis vuittons klassiker med monogram eller damier är inte läder nu för tiden, utan canvas vilket i sin tur är plast.

   Nej, canvas är tyg. Man kan blanda in syntetfibrer för att göra det vattentätt men canvas i sig betyder inte per automatik plast (tvärt om).

    ja men precis, skrev lite fort där. oftast bomull men med lager PVC över för hållbarheten. deras nyckelringer är förmodligen av canvas eftersom den hon köpte var i monogram, så det borde hon inte få skit för iaf. vet dock inte om hon köpt en väska också eller vilken det var.

     🙂

     Nja, många kör vax som coating – inte PVC

   Varför tog hon då bort bilden om det inte var skinn? Hade varit världens enklaste sak att bara skriva att det inte var läder!

    för folk drar alltid förhastade slutsater och sen lyssnar dom oftast inte. enklare att bara ta bort. men jag har för mig att hon la upp det på stories? det försvinner ju automatiskt efter 24 timmar. kan inte minnas nåt inlägg i flödet.

     Även om många av deras väskor är gjorda i canvas så har de flesta detaljer i skinn som remmar/handtag, ”kantband” osv.

    här är dock hennes näst senaste video på youtube, 5 minuter in är hon i LVs butik och köper nyckelringen https://www.youtube.com/watch?v=RzQr8FvPoMA

     Fast återigen, detta inlägg handlade inte om en nyckelring. Det handlade om en väska.

   Handtag och detaljer som flärpar är dock i skinn och finns på de flesta väskorna 🙂

  Jag följde Therese under perioden när hon bodde själv och då tyckte jag att hon var så sund. Sen följde jag igen ett tag när de köpte ”stugan” men jag fixar inte hennes attityd.
  De väldigt sexuelltanspelande thunbnailsen och att i perioder när hon är mer smal så blir det mer avklätt och viseversa.

  Hon säger att hon är PK men jag blir igen och igen förbluffad över hur hon tänker, några exempel arbetsförmedlingens reklam. Kommentar på tjejen med minns inte säkert men Niqab eller burka. Återigen allt naket. Jag är alkoholist men dricker ändå osv osv osv.

  Nu så gick jag in och kollade hennes insta förra veckan efter att ha valt att inte ens få förslag om hennes Youtube och hennes ansikte är så annorlunda. Nu får hon lägga av med ”mina läppar är så här naturligt” och jag använder bara botox mot migrän

  Om hon under tiden jag inte följt henne gått ut och sagt som det är med fillers osv så sorry att jag inte palla kolla.

   Jag håller med. Älskade Therese när hon testade doftljus och sa riktigt rappa och roliga saker. Hon var tuff och kul, tyckte hon var söt med sin lilla grop i hakan och hennes riktiga tänder var sååååå mycket finare. Nu ser hon ut som en helt annan människa. 🙁

   Här var hon kanske lite väl speedad men ändå så naturlig och inte så ängsligt tråkig som hon är nu. https://www.youtube.com/watch?v=PHzhirbRIFQ

    Wood Wick ÄR yankee candles träveke-kollektion. 😋

    Man måste också ta hänsyn till att hon blir äldre och är vuxen. Man mognar, blir sig själv mer osv. Hon kommer aldrig bli som hon var där. Therese är den hon är nu och de har hon blivit tack vare / på grund oss följare och de hon har varit med om. Man växer. Man är inte samma som man vad vid 15-20 år.

   Har inte heller sett henne på ett tag, trodde jag hamnat fel först, tycker hon är jättelik IL nu.

  Jag tycker det är upp till alla att äta det man vill så länge det är en kost som man inte blir sjuk av.

   Som vuxen får man lov att äta sådan kost man blir sjuk av, som vegankost.

    Ätit vegankost i över trettio år. Knappt en sjukdag. Samma med min man.

    Sluta sprida lögner. Du behöver inte bli mer sjuk av en plantbaserad kost kontra animalisk kost. Utbilda dig.

   Fast det är ju ändå upp till var och en att äta vad man vill även om det är en kost man blir sjuk av. Är ju liksom inget kriminellt att äta precis vad man vill så länge det är tillåtet att köpa.

  Jag har aldrig följt henne men lyssnat på hennes sommarprat och emellanåt sett något från henne på Instagram. I mitt huvud har hon blivit känd på att vara öppen med psykisk ohälsa? Så jag tänkte hennes fans mest gillade den biten. Om det är så att hennes fans mest följer henne p.g.a. veganism kan det nog blir problematiskt. Veganer är inte särskilt förlåtande eller accepterande av att någon byter väg så att säga.

   ”Veganer är inte särskilt förlåtande eller accepterande av att någon byter väg så att säga.”

   Fast alltså… om veganer började följa henne för att hon var vegan själv, och hon slutar vara vegan, är det ju inte konstigt om de slutar följa henne? Har ju inget att göra med ”att förlåta” eller sura på henne, men en väsentlig anledning till varför man följde från första början har försvunnit.

    Självklart men hen, ts, menar nog reaktionerna.

     Kanske det, men iom att hen skrev
     ”Om det är så att hennes fans mest följer henne p.g.a. veganism kan det nog blir problematiskt. Veganer är inte särskilt förlåtande eller accepterande av att någon byter väg så att säga.”

     Så lät det för mig som att problemet är att veganer inte är så förlåtande eller accepterande av att hon skulle sluta vara vegan, än att hennes innehåll helt enkelt i längre passar det de (veganer) är ute efter.

  Jag har för mig att hon i en video pratade om det här, att hon inte trodde att hon skulle vara vegan för alltid, (Det var rätt länge sen, säkert något år) utan att hon skulle bli mer ”tolerant” typ. Inte att hon skulle börja äta kött men inte detaljstudera innehållsförteckningar och eventuellt köpa skinn och läder. Hon är ju också världens mest ombytliga människa så det känns som att hon kan göra lite vad som helst i perioder.

  Ingen bryr sig om någon äter kött eller inte. Veganer tror att hela världen bryr sig om vad de äter men inte en jävel bryr sig.

   Jag är väl en tyst vegan då. Har ingen tro att andra bryr sig om vad jag äter. Är inte så pigg på att snacka om vad jag äter heller, tycker det är rätt tröttsamt. Dock tycker jag att det är superbra att fler går över till växtbaserat eller flexar emellanåt, främst för djurens skull, men även för att det ökar utbudet för oss.
   Det är väldigt enkelt att vara vegan numera och det tackar jag för! Men de allra flesta av oss varken snackar om vad vi äter eller försöker pracka på andra det. Ev de nyfrälsta isf.

    Jag är också så. Jag vill inte och känner att jag behöver inte berätta om att jag är vegan.

    Militanta köttätare är också tröttsamma så det går jämnt ut. Själv har jag varit vanlig vegetarian i många år, sedan jag var barn, men äter numer fisk och skaldjur men inte kött. Då brukar alla fråga ”men kyckling då, äter du det”? Nej. Det kallas Stockholmsvegeterian och verkar mest vara en ätstörning för kvinnor som vill vara smala och maxa proteiner.

     Stockholmsvegetarian (pescetarian) är ju den som äter fisk och skaldjur. Då äter man inte kyckling. Men det var kanske din diet du syftade på, inte kycklingvarianten?

    Samma med allergi (som jag skrivit tidigare). Folk tror att andra ska göra sig märkvärdig genom att ha specialkost och att man mer än gärna pratar om det/kräver den maten.

    Jag är allergisk mot så mycket födoämnen, men nämner det inte om jag inte blir tvungen. Undviker att äta hemma hos folk som inte tillhör familjen och som redan vet hur allergisk jag är. För annars kommer tusen frågor och jag vill absolut inte ha några välmenande tips att nåns moster var allergisk mot ägg ”men ägg med gula skal gick bra, det gör nog det för dig också”.

     Tänk att en del människor alltid skall komma med, vad de tror är jordens snilleblixt och i tron att de som de berättar det för har bott under en sten hela sitt liv….en allergiker har nog själv bäst koll skulle jag tro och vad värre är, dessa chansartade oombedda råd skulle kunna få fatala konsekvenser. Matallergi är verkligen inget att leka med.

      Ja jag håller med dig helt. Som att jag som varit allergisk sen jag föddes inte vet hur det fungerar för mig. Jag måste bara bli lite bättre på att bita ifrån än att känna att jag är besvärlig.

    Amen, sis!

   Konstigt att man får så in i helvete mycket frågor då… Iof blivit bättre. När jag började kring -92 och fram till kanske 2007 så var det ofta ”tusen frågor” och försvarstal ihop med skämt om att morötter också har känslor för att sen avsluta med ”jag kommer iaf alltid ära kött” och le lite nedlåtande och försöka få medhåll av andra runt bordet.

   Skönt att det vänt lite och mer norm att inte äta kött bland de yngre.

    Åh håller med, blev vegetarian runt 95 och tycker det mer är köttätare som blir argumentativa, jag har aldrig tagit samtalet själv och även varit ok med att mina barn äter vad de vill.( de har även ätit mjölk,ägg, fisk mm hos mig för att de velat) Tycker det här är en myt påhittad av arga köttätare.

    Ja ifrågasatt blir man ju fortfarande, men inte lika dömande känns det som. Det har blivit betydligt bättre. Men många tror även att det är omöjligt för mig att äta nånting ”vanligt”, fick frågan häromdagen på jobbet när jag åt pasta vad det var för special.. Svarade barilla…. Pasta är lixom mjöl och vatten…

     Kanske beror på var man bor? Jag bor i Malmö och är känns det som att det är norm att inte äta kött. Många veganer dock som pratar om djurrätt och miljö, men har inte hört en köttätare ifrågasätta en vegan/vegetarian på tio år.

      Bästa falafeln 👏🏼 (Malmö). Så varför äta kebab etc om man bor där. Hade glädjen att bo där några år, jäklar vad falafel det blev ☺️.

       Ska till Malmö i helgen, vart köper jag den godaste falafeln?

        Södervärns falafel ❤️

      Jag vegetarian som skrev ovan bor i Malmö också men kanske i fel del isf, bor i Slottstaden ungefär.

     Pasta är ägg och mjöl.

      Makaroner och de flesta vanliga pasta är mjöl och vatten. Sen finns det sorter med ägg i också men inte lika vanligt.

       Alltså om man handlar på Ica. Om man är en italiensk tant håller man kanske inte med.

       Pasta med ägg är väl ändå det mest vanliga?!? Aldrig någonsin sett en italiensk kock laga pasta utan ägg.

        Men hur många har en italiensk kock som gör ens pasta till en vanlig matlåda till jobbet? De flesta använder ju vanlig torrpasta som finns i vilken matbutik som helst och den är nästan alltid vegansk.

         Intressant. Visste inte att det var sådan skillnad på pasta. Jag bor inte i Sverige, här verkar det vara mer vanligt med ägg i pasta. Alltid trott att det var samma överallt.

          Är väl mer intressant isåfl att du som inte bor i Sverige är helsäker på hur det är i Sverige. Färsk pasta = ägg. Torr pasta= utan ägg.

           Jag har alltså bott i Sverige och åt då Barillapasta där jag minns att ägg fanns med på bilden på förpackningen?

           Det är typ en Barilla-förpackning med ägg på. Finns någon enstaka med ägg i, men de allra allra flesta är utan ägg.

        Eh.. nej? Durumvete och vatten.

      Köper man i vanlig matvarubatik är det nästan bara färsk pasta som har ägg i. Någon enstaka torrpasta med ägg i, men de allra allra flesta utan ägg.

   Men gör inte hela världen det då? Äter själv kött, men har flera nära vänner som är veganer och herregud vad ifrågasatta och utfrågade de blir. Vet inte om jag själv skulle kunna vara så trevlig som de är😅 tycker det är så otroligt korkade frågor med som ”men vad äter du då?” Om det var 30 år sen kanske, men att bete sig som det är ett nytt fenomen 2022 måste jag säga är lite märkligt.

   Ursäkta vad menar du?

   Icke-binära är ÄNNU värre

    Om det är såna som varken ser sig själv som man eller kvinna? Isåfall håller jag med.
    Det har blivit en grej av det hela. Tror knappast så många inte känner vad de är, utan ska göra sig lite extra och speciell.

     Alltså, folk får var vad dom vill för mig, men man baxnar ju när ngn som anser sig vara icke-binär sitter på fullknökad spårvagn och pratar i telefon om sin oklara sexualitet samt ev behandlingar, detta högt & ljudligt för hela vagnen. Jag sitter liksom inte och pratar om min heterosexualitet i telefon, publikt…och vill inte heller höra om andra, vilt främmande människors.

      Men fyfan vilken sjuk kommentar. Samma retorik som att säga att man är okej med homosexuella men de behöver ju inte hålla hand på gatan och trycka upp det i mitt ansikte. Transfobin lever o frodas!

       Du misstolkar på flit.

   Du verkar väldigt arg Lisa.
   Vegan är ingen diet, det är något ditt hjärta väljer. Man är inte vegan för att försöka vara bättre utan exakt för man vet att vi alla är lika värda. De som pratar om det gör det antagligen för djurens skull. Jag pratar inte om det men blev vegan efter någon upplyste mig hur djuren behandlades och gjorde att jag satte mig in i det. Är tacksam för det:)

   Tycker det är tvärt om. Folk är så jäkla brydda om vad jag äter och varför inte animalier. Så tröttsamt att folk alltid ska ta upp det

    Har helt klart samma upplevelse!

    ”Hur går det med veganandet?” var typ en fråga man fick så fort folk fick syn på en. Eller så tog de alltid för givet att man var öppen för diskussion så fort man satte sig ner för att äta.

    Det absolut jobbigaste med att vara vegan/vegetarian är helt ärligt alla människorna runt en. De tjatar hål i huvudet på en så fort man äter i samma rum. De tror seriöst att allt kretsar kring de. Antingen så ursäktade de sig med ”Ehehm, är det ok om jag äter mitt kött framför dig thihi” Eller så skulle det argumenteras/ifrågasättas. Kan man bara få äta för att man är hungrig..?

    Innan man börjar skälla ut veganer för att vara otrevliga så borde man fundera på ifall det kanske beror på hur de behandlas av omgivningen varje dag, år efter år. Klart det finns extremfall bland vegos också men det är extremt orättvist att låta de representera hela livsstilen.

     ALLTID när man sitter och äter lunch.

     ”Jaha, vad blir det idag då? Vad har du där? Äter din familj kött? Har du aldrig ätit kött? Vad brukar du laga hemma?”

     EN INTERVJU, varje gång!
     Instämmer till fullo med dig.

      Tycker ofta det blir så för att den icke köttätande personen först påpekat att den inte äter kött.

       Upplyser inte om att jag inte äter kött. Blir ”påhoppad” ändå.

       Samma här, det räcker med att folk får syn på en. Så fort de upptäckt att man är vego så slutar de aldrig att tjata sen.

       Tar aldrig upp mina matvanor på jobbet men har blivit utfrågad. Så nej du har fel

   Hur kan den här kommentaren få stå kvar i så många timmar? Skämmigt

    Men väx upp.

  Ang Ida Warg så sa hon i en tiktok att hon äter ”mestadels växtbaserat, men också ost ett par gånger om dagen”, eh ja det kanske inte är mestadels om man äter ost flera gånger om dan?

   Jo, jag tycker hon kan säga mestadels. Beror ju på hur man kombinerar måltiden i övrigt.

    Knappast om det är flera ggr per dag 😂. Då är hon ju vegetarian, inte vegan. Hade möjligtvis kunnat köpa det om det var enstaka gånger per år. Men ost flera gånger om dagen? Så ofta äter inte ens icke-veganer ost ju!

     Jo, även om man äter det ett par gånger per dag om det är en liten del av hela måltiden 😂😂😂

     To be fair, vegetarianer äter samma kost som veganer, d.v.s., inget kött, inga mejeriprodukter eller ägg. Vegan innebär att man inte köper och använder produkter från djur.

     Äter man mejeriprodukter och ägg är man lakto-ovo-vegetarian. Detta kan man se på produkter som är veganska eller (lakto-ovo) vegetariska 😊

     Handlade inte om att vara vegan eller vegetarian utan om huruvida hon äter mestadels växtbaserat och det gör man ju även om man lägger till ost ett par gånger om dagen.

      MItt svar var till Helena.

   Beror väl på hur mycket ost? Om man strör en matsked parmesan på en grönsaksrätt så är det inte en särskilt betydande del av den maträtten…

   Nu ser jag framför mig hur hon klämmer en halv brie till frukost, en grillad halloumi med lite ruccola till lunch och en mac&cheese till middag. Sen en cheesecake på det. Men tänker att det troligt rör sig om en ostskiva på mackan eller lite parmesan på en maträtt.

    Alltså, hur lyckad matdag låter inte det där som? 😍
    Förstår att du inte är seriös, men du har gjort mig ostsugen nu

     Åt paleokost ett tag men leva utan ost. Nej. Det gick inte. Allt annat gick bra. Det var min mage som krånglade och en del ”vanor” hänger kvar men osten är ju som livet självt.

      Jaaa!+1 på den!

    Jag klämmer nästan en halv brie på mackan till frukost🙈,de är ju så små förpackningar..el nåt, såå gott ju. Ost är fasen livet. Och då gillade jag ändå inte ost alls fram till jag blev vuxen.

   Man kan vara lakto vegetarian mm, det är fritt vad man utesluter och varför man gör det. Ibland får man anpassa sig efter hur livet o samhället ser ut. Tycker hälsosam näringsrik kost är viktig så är lakto ovo vegetarian, ser inte att det verkligen finns näringsrika alternativ. Plastost Nej tack

    Håller verkligen med dig. Fast pga att osten smakar skit. Bara vegansk riven ost som kan mäta sig med ost 🙁

   Men hon menar väl övrig mat. Hon tar inte skinka på mackan, inte kött till måltiden osv men hon äter ost. En ostskiva på mackan, nån skiva mozzarella till maten eller parmesan osv utgör ju ingen stor del av ens kost.

  har alltid gillat henne men tycker dock det är väldigt roligt med hennes märkeshets nu och att hon verkligen basunerar ut vad hon köper. nyckelring från LV, väska från prada, ring från tiffanys och nu senaste på stories skrev hon att hon provat en till ring hos cartier. säkert mer grejer som jag missat. väntar bara på att hon ska komma hem med en svart chanel flap bag…. både hennes och andra influencers adresser finns på ratsit så jag fattar inte grejen med att berätta allt dyrt man köper! hej inbrott.

   Finns ingen med mer livskris än Therese Lindgren. Hennes liv kretsar kring en kille och 2 hundar, inget utöver det. Därför hetsar hon in sig på olika ämnen som när hon skulle bioodla etc, hon har för mycket tid och energi över då livet antagligen inte känns givande

  Är det bara jag som upplever att Therese fått åldersnoja?

   Jag tror också det. Det finns så många fler influencers nu och på fler kanaler än när hon var som populärast. Och alla skaffar barn ( vet att inte alla vill ha eller kan få barn) och utvecklar sina konton medan hon känns som hon bara kör i gamla hjulspår

    Tack o lov kör hon sitt eget. Och ang barn har de ju flertalet ggr sagt att de inte vill ha barn, av olika anledningar.

    Som att skaffa barn är enda sättet att utvecklas :))))

     VERKLIGEN. Tycker hon borde skaffa sig en ”riktig” hobby. Känns inte som att det finns någon riktig kontinuitet i hennes liv.

     Skrev jag det? Nej. Men många i hennes ålder, både följare och kollegor skaffar barn eller har redan barn. Jag tex identifierar mig mer med de som har barn nu än någon som lever för sina två små hundar. Får man barn utvecklas så klart kontot åt det hållet. Tycker inte Therese utvecklats speciellt mkt senaste åren mer än åt det negativa hållet tyvärr

     Ingen sa det, men jäklar vad folk ofta vill få det till att sådant sagts 🤔

  Aldrig förstått mig på henne. Försöker vara helylle och pk men känns så himla fejk på något vis. Försökte se hennes vloggar en gång men klarade 5 bara minuter

   Jag tycker hon verkar rätt ok, med hyfsat vettiga åsikter och inställning till livet, men pratar hon inte oerhört tillgjort? Fixar inte att lyssna på det, låter nästan som ”farbror Barbro” (Killing gänget)

    Haha, Fabror Barbro 😂

   Hon är som vilken fillersfyld och bröstopererad influencer som helst. Den lilla skillnaden är att hon använt mer av sitt IQ och professionellt skrivit om sitt mående, samt politiserat sitt inflytande. Och det är bra, tycker jag!

   I övrigt är hon lika opererad som resten men hon nämner inte det. Det är väl också bra, kanske?

  Hon har väl börjat följa andra recovering vegans och #recoveringvegans. Förstår qtt hon haft såna jäkla besvär med magen när hon inte ätit arteget

   Kan du berätta mer om #recoveringvegans? Aldrig hört innan 🙂

    Som jag skrev kan du följa hashtagen #recoveringvegans eller googla själv, lätt som en plätt 🙂

   ”Arteget” 🤭

  Tyck vad ni vill, men att vara vegan/äta vegetariskt är något som kommer att bli allt vanligare. Inte bara av etiska skäl, utan också för att det är cirka jävligt mycket billigare att laga vegetarisk mat från grunden, än att slentrianköpa köttbaserade livsmedel.

   Som läget är nu med inflationen så är snarare kött det billigaste alternativet. Senast i april låg ett kilo tomater på ca 50:-kg och även alla andra importerade grönsaker och rotfrukter var dyrt. Nu finns det svenska grönsaker som är till en fördel för oss, men snart är är även det lagret slut och vi ska börja importera igen. Bådar inte gott för de svenska hushållen.

   Folk som påstår att de bryr sig om miljön får gärna gå över till en plantbaserad kost. Eller åtminstone minska konsumtionen av animaliska produkter.

  Alla får göra som de vill. Jag personligen hade blivit besviken. Det är djuren som får lida. Hela hennes persona hade känts falsk, hon har ju tex skrivit en bok om veganism och samlat in stora summor pengar till bra ändamål för djur – vilket är helt fantastiskt. Är hon inte vegan längre så ja.. vad finns det att säga

   Vad har insamlingarna med det att göra…? Jag jobbar ideellt för dolphin project samt ett katthem, kan jag inte göra det nu när jag slutat vara vegan……?

    Det kan du väll men delfiner far väldigt illa av fiskindustrin, så länge som du äter fisk så ger du också pengar som leder till att delfiner fortsätter att fara illa.

     Äter inte fisk 😘 Tycker det är ganska äckligt faktiskt fast man inte ska säga att mat är äckligt. Har turen att ha jägare i familjen och föredrar älg kött. Ibland fläsk om jag måste blanda ut tex färs.

    Jag tänker att genom insamlingarna visade hon att hon bryr sig om djuren. Att det är hennes hjärtefråga. Det skulle vara konstigt om hon plötsligt inte bryr sig om djuren.
    Självklart kan du jobba med det (och det är fantastiskt att du gör det) utan att vara vegan. Men det visar att du anser att alla djur inte är lika mycket värda.

  Therese sa redan för flera år sedan att det är möjligt att hon inte kommer att vara vegan för resten av livet.

  Jag följde henne för många år sedan när hon var ”ny” bla när Anders lämnade henne och ett tag efter det. Har inte inte följt henne på flera år nu och oj vad hon har förändrats utseendemässigt! Alla åldras vi men det känns som att det inte bara beror på åldrandet där…
  Kollade hennes Instagram nu och i en av hennes storys så tigger hon likes från sina följare, sånt klarar jag absolut inte av.

  Reagerade på att super-veganen Yogagirl för ett tag sedan uppgav i en frågestund att hon kan tänka sig att äta ägg om de har egna hönor. Hon verkar ju inne på bondgårdsliv nu och säger att de drömmer om en gård. Gissar att hon snart lämnat veganismen för ägg och mjölk från egen farm…

   Aldrig himlat så hårt med ögonen som när hennes dotter råkat få glass med komjölk i på Aruba och hon blev helt skogstokig som om försäljaren hade försökt strypa barnet och hängde ut den stackaren för sina miljontals följare… Herregud. Maken till hysterisk vegan har jag inte sett förr…

    Vet inte vem hon är ens så försvarar inte att hon hängde ut någon för det är aldrig okej, och vet inte hur detta utspelade sig såklart. Men det handlade inte om principen då? Om hon nu bad om vegansk glass.

    Nu kan man väl inte dö om man får mjölk fast man inte tål det (antar jag), men hade det handlat om någon som var allergisk mot nötter och det misstaget gjorts kan ju personen dö.
    Sen hade jag varit så allergisk så jag kunde dö av något hade jag nog inte vågat äta på restaurang eller så, misstag händer ju och hade inte litat på någon😅

     Hennes dotter är inte allergisk. Men av gammal vana så beställde hon chokladglassen. Men det visade sig lite senare att detta ställe hade ändrat receptet/köpt in ny glass nyligen och därmed var inte längre den smaken vegansk. Jag förstod det inte som att hon hade specifikt bett om vegansk/mjölkfri utan hon hade bara antagit att receptet var det gamla vanliga. Kan förstå viss irritation men att balla ur om det framför miljontals följare är bara fult. Säljaren gjorde inget fel, hen lär ju inte ha koll på vad varenda kund har för preferenser på ön…

     Har mjölkprotein allergi, jag KAN hamna i chock, men oftast blir det en natt med kramper och diarré för mig. Hade kanske inte dött, men hade inte blivit så glad heller 😅 Är som magsjuka gånger 10 (för mig) intryckt på färre timmar.

    Tyckte det lät konstigt och väldigt ”Karen” men hade hon bett om mjölkfritt? Tycker att det år viktigt att respektera kundernas order då det kan röra sig om allergier. Om dottern hade varit allergisk så hade det kunnat sluta illa. Alla gör fel men kan förstå att vissa flippar på folk som skiter i vad man säger när man beställer.

     INGEN allergi, enbart livsstilsval Rachel har bestämt. Mer utförligt svar fast i mod lite längre upp…

      Om man ber om mjölkfritt måste man självklart kunna lita på att det man får är mjölkfritt. Det spelar liksom ingen roll om just hennes barn är allergiskt, det kunde inte glassförsäljaren veta.

       Förstår inte vad som fastnar i mod?! Är det ön Ar*ba?

       Hon bad inte om mjölkfritt, utan beställde av gammal vana chokladglassen till dottern. Hon insåg inte att de hade ändrat receptet/köpt in annan än vanligt och att den numera hade mjölk i. Lite väl krävande om man förväntar sig att försäljaren ska ha koll på Ar*bas alla invånares kostpreferenser…

       Hon bad inte om det dock. Som sagt mer svar i mod, försökt svara flera ggr men allt fastnar. 😫

   Gjorde samma jag. Slutade äta ägg pga hönsindustrin men skaffade sen egna höns som jag äter ägg från. Ser inte heller något fel med det.

    Många veganer tycker dock det är fel att äta ägg även från egna höns.

     Ja det finns det, men det finns inte en enda sanning eller moral. Även om många veganer vill hävda att just deras tro är den enda rätta. Har själv varit vegan i många år men aldrig tyckt att det per automatik måste vara fel att äta ägg från egna höns. För min del var det hönsindustrin som var problemet inte användandet av ägg.

     Så de håller bara höns för kul skull?

      Jag kan inte svara för alla som har egna höns. Det finns ju otroligt många olika variationer på hur människor behandlar höns. En del äter dom, eller nackar dom när de är sjuka. Vilket är långt ifrån hur jag behandlar mina höns. Men jag tycker inte att det är fel att nyttja djur på olika sätt så länge de inte far illa. Helt för sin skull lever de inte då jag även vill nyttja äggen.

       Hur behandlar du dina höns när de är sjuka?

        Jag har dom alla försäkrade hos Agria och tar dom till en veterinär om dom är sjuka. Skulle aldrig nacka dom. Skulle de vara allvarligt skadade så de måste avlivas blir det på ett värdigt sätt med veterinär.

  Nej inget fel alls. Men vill bara visa på att folk kan ändra sig, t om en sån inbiten vegan som Yogagirl.

   Absolut, nästan alla förändras och utvecklas. Tack och lov.

   Hon äter väl fortfarande plantbased.

  Bryr mig inte om vad någon äter men tycker de då kan betala priset för co2 utsläppen. Säg 20kr per kg co2.

   😴🙄

   Menar du att en vegansk livsstil är klimatneutral?

   Då kan vegan betala extra för att miljö förstörelse pga att odla deras mat i andra länder, och co2 utsläppen för att transportera deras mat till Sverige.
   För att inte tala om hur skadligt det är för miljön med att göra väskor, osv i plast.

    Vart tror du att djurens foder produceras?
    ”Den svenska konsumtionen av animaliska livsmedel har direkt koppling till sojaodling framför allt i Sydamerika. Till exempel blir Brasiliens soja mat till framför allt kyckling som produceras i Sverige, men även till grisar och kor”
    Källa: https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/palmolja-och-soja/soja/

    Om hur läder tillverkas kan man läsa om här, inte helt klimatneutralt.
    https://www.naturskyddsforeningen.se/artiklar/sa-tillverkas-lader/

    Så i slutändan så blir det ÄNNU mer co2 utsläpp för köttätare enligt min lekmannabedömning

     Sällan!

     fattar du? Säl-lan ahhhhhaahha

     Enligt Jordbruksverkets statistik står Sveriges djur för MINDRE än 1% av alla soja produkter som importeras till Europa.
     Så Sverige använder extremt lite soja till våra djur (där ingår både kött djur och sällskapsdjur)

     Nu pratar du åter igen om utländska produkter. Om du tar tillvara på lädret i Sverige när du slaktar djuret i Sverige så är det mer klimat smart.

     Om du väljer att vara korkad och köpa utländskt läder och utländska kött är det klar att du får högre co2 utsläpp. Jag väljer att vara smart och köpa Svenskt. (använder dock inte läder eftersom jag inte har behov av det)

     Om du vill göra något för klimatet. Varför ger du dig inte på flygen då?
     ”Svenska befolkningens totala klimatpåverkan från flyget står för lika stora utsläpp som hela personbilstrafiken i Sverige.”

     Att kunna ta bilen till jobbet, och äta mat, är nödvändigt för många. Att flyga/resa utomlands flera ggr/år är inte nödvändigt, utan bara ett rent nöje som skadar klimatet.

   Jag visste inte att man kunde sudda ut ett kilo co2 med en 20lapp. Woho klimatet är äntligen räddat! Nej ni, jag förstår inte riktigt detta med att man ska betala mer cash för klimatet skull. Klimatkompensation tror jag rent generellt är båg som staffar oss konsumenter enbart och gynnar företagen enbart!

  Har verkligen gillat Therese, men senaste året fattar jag inte alls vad som händer hos henne? Superobjektifierande av sig själv i videos och bilder, skräpigt ihopslängda videos som typ bara läggs upp för att få ut något/ha ett samarbete. Och sjukt ojämn publicering på youtube. Sen skriver hon SÅ ofta på insta typ ”har inga idéer på videos, vad vill ni se?” och ”hinner inte få upp något tills på söndag” eller ”blir bara en kort video idag, har inte hunnit”.

  Som följare har jag tappat förtroendet för henne och det trodde jag inte skulle hända. Känner lite att hon är en sån som borde bytt jobb för länge sedan men som istället bara håller i för att det är bekvämt.

  OT men Anna books Instagram är så rolig just nu. Man ska svara på ja och nej frågor som ”är det fel att vårda sina fötter?” -bild på Annas fötter och ett par ovårdade-, ”är det fel att baka själv?” -bild på Annas hembakade bullar och bild på köpta-
  Så sorgligt uppenbart att hon bara vill ha medhåll på saker hon själv gör, vem vill ha ovårdade fötter och icke hembakade bullar? 😂 hon måste fått en rejäl pik

   Väldigt tråkigt men kan inte se Annas stories. Orkar inte skaffa fler konton och mitt ig-konto är tydligen bannlyst delvis 🤷🏼‍♀️

   Har aldrig vart inne på hennes insta förut men var tcungnr efter att jag läste detta 😂

    Tvungen*

   Kan du berätta vad det står, har hon kommenterat granskningen? Artikeln är låst.

    Nej, de har kontaktat henne men hon ville inte kommentera.

    ”I ett sms till tidningen skriver Jeanette Svedberg att hon ”absolut inte har några kommentarer gällande granskningen”.”

    I övrigt står det om vad Camilla skrivit och fått fram.

   Snyggt bevakat, Camilla!

  Är vad f-n ni vill! 👍

  Ogillar tiggandet av likes och kommentarer som hon började med på Instagram idag, och det nya märkeshetsen, gör synliga märken att man dyker upp oftare i algoritmerna eller?

   Tror inte märkes-content är en del av någon plan för att klappa algoritmen medhårs, utan snarare en del av Therese (och många med henne)’s intresse som gör comeback. Therese har ju snarare tonat ner och sålt av för sin image skull, än tvärtom – att hon nu börjat köpa för att verka som någon hon inte är. Har också reagerat på att det är mer sånt innehåll nu, men å andra sidan älskar jag det. Ni verkar ha missat här i kommentarsfältet att hon köpte säsongens it-väska från Prada för några dagar sen också, blev en bild med ena hunden i väskan lite casual 😉
   Äsch! Go for it Therese! Hon har jobbat ihop sin förmögenhet själv, och bara för att hon är mer lyhörd än andra influencers så förtjänar hon inte ett annat bemötande med mer höjda ögonbryn är vad ni höjer på ögonbrynen när typ Kenza köper sin 500nde chanel.

  Var det han? Jag har funderat på vem det var. Jag är inte förvånad. Han är en riktig fjant, har nån åldersnoja och tycks vara Guds gåva till kvinnan.

   Ja, äcklas av den mannen. Hans samtal i bil med unga tjejer på Youtube där han bara pratar om sex och kropp. Ja, allt ligger på flashback. Papperna osv.

  Vad är det man ska diskutera?

   Kanske att han är programledare, förebild, FAMILJEFAR och gråter ut i tidningar om kriminaliteten som drabbat honom när han själv är med och sponsrar den?

    Ja, det är faktiskt värt att diskutera. Otrolig dubbelmoral alt. Så korkad att han inte fattar hur saker hänger ihop.

  För 10 år sedan bodde och jobbade jag i Stockholm och hängde i samma kretsar som honom. Vi sågs på fester nästan varenda helg och redan då var det uppenbart att han höll på rätt mycket med droger. Trodde att familjelivet fått honom på andra tankar men uppenbarligen inte.

  Tycker det finns så många som seglar under falsk flagg. Niinis påstod sig äta i princip vegankost. Finns knappt ett sånt recept på hennes blogg och inte heller på bild över vad hon äter. Fattar inte varför de ens skriver att de äter veganskt då.

  Till att börja med gör hon botox, där varje dos kräver en massa möss liv

   Det finns vegansk Botox.

   Produceras botox genom att döda djur? Är det endast jag som inte kände till det?

    De syftar nog på att botox testas på djur.

     Finns botox som ej testas på djur.

  På tal om Therése; hon har ju fått en autismdiagnos nu. Jag har aldrig förknippat henne med de svårigheterna, jag ändå följt henne under en längre period (men inte de senaste ~2 åren) och jobbar med personer som har autism. Jag har tänkt mer EIPS/borderline med tanke på hur otroligt osäker hon verkar vara i sin relation med Anders och hur hon behandlat honom tidigare.

  Inte meningen att ifrågasätta diagnosen men som en som jobbar med autism börjar jag bli trött på alla som får diagnos utan tydliga problem i vardagen. Såklart kan hon ha problem som inte syns utåt men jag har aldrig kopplat ihop Therése med just autism.

   Jag är autistisk och har länge trott att hon också är det och att det är något hon kommer komma fram till så småningom då hon sätter sig in i saker ordentligt.

   Tycker också att det är oroväckande att du jobbar med autistiska människor men börjar bli trött på att fler får den diagnosen utan att du ser tydliga tecken på problem i vardagen. Visar tyvärr bara hur okunnig du är om våran funktionsvariation.

    Ja jag ser nu att jag uttryckte mig klumpigt. Det var absolut inte meningen, och jag ber om ursäkt att jag formulerade mig på det sättet.

    Det jag menade var mer att jag ser en del där en autismdiagnos inte nödvändigtvis är något positivt, att det kan göra att annan hjälp får stå tillbaka med enda anledningen att personen har en autismdiagnos. Jag är väl medveten om att autism handlar om ett annorlunda sätt att fungera, MEN för att få en diagnos bör det finnas tydliga problem i vardagen. Det inkluderas till och med i diagnosekriterierna.

    Många av de jag träffar har fått både en autismdiagnos och en ADHD-diagnos, och då ser psykiatrin (tyvärr) sin chans att ”lämna över” personerna till habiliteringen som inte har läkare. Så ser det ut i den region jag hör till i alla fall. Detta gör att personerna många gånger står utan hjälp för sin ADHD-problematik, som i många fall är den diagnos som ställer till det mest i vardagen.

    Jag ber återigen om ursäkt för hur jag formulerade mig i min första kommentar.

   Fast jag fick lite sådana vibbar från den gamla videon någon postat längre upp. Aldrig kollat henne förut och kpnde genast att något var lite off. Lite som man instinktivt känner när man ser Isabella Löwengrip tala på scen.

   Jag tycker det är ganska glasklart att hon har autism. Hon har exakt alla svårigheter som en autistisk person kan ha. Sen kanske hon även har adhd / borderline för de är ganska vanligt att de händer ihop.

   Hon är högkänslig
   Har ångestsyndrom
   Hon har katastrof tankar.
   Hamnar i depressioner
   Har beroende personlighet
   Har högt iq
   Har smala intressen.
   Alltid haft ”svårt med sociala” att känna sig inkluderad. Social fobi.
   Maskerar väldigt bra.

   Typ alla hennes problem beror på autism.

    Gud vad jag kände mig träffad haha. Har länge tänkt att fråga om utredning för bipolaritet men aldrig tänkt tanken på autism. Allt du skrev där beskriver mig rakt av, måste läsa lite om autism.

  Den största anledningen är väl för att det inte är han. Ägna dig två minuter till FB och ladda ner förundersökningsprotokollet så ser du att det inte är han. Sluta häng ut oskyldiga.

   Ok vem är det då?

    Mr cake

  Hon var stamkund på en espresso house där en kollega jobbat, och bageln och kaffet hon brukade beställa var aldrig veganska.

   Therese eller Ida?

    Ingen av dem, det är bara en lögn av någon som låtsas känna någon som minsann ”vet”.

  Ostlöpe, tänker man på det förresten?
  Det är inte ”bara” mejeriprodukter i de flesta ostar, om man nu tror sig äta odjuriskt, så att säga.

   Ja det tänker man på. Men bra försök.
   Garanterat att vegos har bättre koll på ingredienser än gemene man.

    Å vad otydlig jag var, tänkte på just den här personen, sorry.

  Är rätt säker på att det har hänt flera gånger genom åren att Therese haft icke-veganska handväskor och plånböcker som råkat synas i någon video och så har hennes följare upptäckt det. Minns specifikt att det var så med just en plånbok för några år sedan. Jag tänker att hon kanske alltid tummat en del på det som vegan…

  Nej det är Roy fares.

  För att skriva om någon måste man veta om det.

  Skulle tro att de flesta som jobbar med att lära ungdomar är personer som själva brukat eller brukar. Är ju när man själv upplever helvetet man blir mån om att hindra andra.

  För det är förtal att hänga ut någon som brottsling (även om det skulle vara sant).

  För det är så vanligt att kändisar åker fast med droger att ingen reagerar längre.

  vet inte ens vem han är…

  För mig är det mer provocerade att hon ska göra varje omslagsbild till sin video naken/sexuell för att få fler tittare, trots att hennes åldersgrupp är typ 15 åringa? Hon har väl ganska stor förmogenhet så fattar inte poängen, allt för pengarna? Har följt henne genom alla åren sen hon startade, håller med om att hon är annan människa nu minst utseendemässigt. Den sjuka konsumtionen hon har börjat med, förstår att folk har pengar de vill spendera men det går lite över gränser ibland. Många ungdomar kommer tro att detta är ”normalt liv”. Nej det är inte normalt att ha 100 olika frön på din yoghurt som kostar typ tusen kronor. Min lillasyster ville nämligen vara som Therese och det funkade ekonomiskt i typ 3 timmar 🙃

  Är det någon mer som blir irriterade på att Therese kommer undan med saker hela tiden? Hon gör så många felsteg, är medveten om dem men skiter i det ändå, säger en sak men agerar tvärt emot, gör arbetsförmedlingen reklamen, konsumerar sinnessjuka mängder prylar men blir hyllad för att hon nu äntligen slutat med fast fashion, sprutar in mer och mer botox men förnekar trots att hon vet hur mkt det påverkar hennes yngre följare. Men ingen säger ifrån på skarpen, Therese kommer undan med mycket mer än de flesta andra hade kommit undan med utan att bli cancelled eller tappa följare, för hon är ju ”störst i Sverige” men borde inte det göra att hon har ännu större ansvar, och att hennes dåliga beslut är ännu värre? Lever hela Sverige i en slags förnekelse, tänker folk på det som enskilda händelser och inte på hur mycket skit det blir ifrån en och samma influenser eller är alla bara trollbundna av hennes image trots de sexistiska thumbnailsen? Jag förstår det inte, varför är hon fortfarande så stor? Skiter folk generellt i moralen hos influenser de följer eller hur fungerar det? Hur tänker du? Är genuint intresserad av att förstå, inte slänga skit.

   Hela Sverige följer inte Therese. Många av hennes följare är följare som inte längre är aktiva på plattformen. Hon får konstant kritik för allt från thumbnails, bebisröst till innehåll. Luras inte av följarantal. Många av våra äldre influencers har följare som som sagt inte ens är inne på plattformen längre. Kolla på aktivitet istället. Antal gilla, kommentarer, visningar. Skulle säga att Bianca är störst.

    NEJ Bianca är INTE störst, varken på instagram eller youtube! Therese har betydligt mer engagemang på insta än vad Bianca har, fler likes och kommentarer. Therese är dessutom större på både TikTok och Youtube än Bianca och enligt en kvällstidning så hade ju Bianca en hel del köpta följare, även Kenza. Bianca var inte heller med på listan över dem med mest makt i sociala medier så de där tidningarna som hela tiden skriver att ”Bianca är största influencern och allt blir till guld..” har väldigt FEL. Tror inte att Caia säljer som smör längre och definitivt inte Ani Jewels, tror inte det blir någon megasuccé direkt.

   Kanske för att hennes följare förstår att hon är mänsklig. Hon har väl aldrig sagt att hon är helt perfekt eller att hon har en åsikt och att den aldrig kan ändras. Gällande veganismen så har hon snarare tydligt uttryckt att hon är vegan nu, men kanske inte i framtiden. Har hon sagt att hon inte gör botox, eller pratar hon bara inte om det? Hon måste inte redovisa ett skit, det hoppas jag att du förstår. Vad är det mer specifikt som ska sägas ifrån på skarpen?

  Skulle min tillgång på viltkött(älg mestadels) försvinna så skulle jag äta mestadels vegetariskt.
  Dricker väldigt lite mjölk, köper sällan kött från affären, men äter en del ägg(tyvärr har inte min mamma höns längre, men förhoppningsvis säljer vi vårt hus till fördel för hus i skogen och då blir det egna höns och getter och dessa ska jag ha till mjölk och ost samt som köttdjur)

   OK? Ska nån anteckna det eller.

    Vad var syftet med att skriva ett drygt svar till en kommentar som är nästan en månad gammal?

  Ju mer miljömedvetna vi blir ju mer troligt är det väl att folk släpper fokus på veganskt och istället satsar på närproducerat. Att vara vegan men äta stora mängder halvfabrikat från olika delar av världen är ju värre för miljön än att äta bra producerade animalier.
  Men det beror ju såklart på varför man är vegan. Är man det strikt för att man inte gillar smaken eller för att man inte vill äta något som ”har en själ” så lär man ju inte sluta vara vegan.

   Men det ena utesluter inte det andra. Man kan vara vegan och äta närproducerat

    Precis!

    Måste säga att jag verkligen beundrar er som äter så. Egentligen tycker jag inte ens kött är så jättegott, har dessutom väldigt svårt att tillreda det, blir sjukt äcklad, innan det är tillagat då. Men jag har fullt sjå att hitta variation i kosten, speciellt i vardagen, trots jag ibland äter kött. Varvar fisk, vegetarisk och ibland som sagt kött. Fattar man givetvis måste sätta sig in i det och läsa på, men att hitta variation, närodlat och helt utesluta kött och fisk OCH få i sig tillräckligt med protein låter supersvårt ur min synvinkel. Äter väldigt mkt grönt varje dag, men om jag inte får i mig protein blir jag lätt väldigt trött och orkeslös, även om jag tex tillsätter tex linser el bönor till det vegetariska, vad tillsätter ni som har högt protein värde på tex en vegokost?

    Det sa väl ingen? Men det är trots allt inte helt lätt, och de flesta gör det som är enkelt.

  Rätta mig om jag har fel men min erfarenhet och etiska uppfattning är att majoriteten av de som äter 100 % växtbaserat (”vegan”) INTE börjat äta kött när man byter diet. De börjar äta mejeriprodukter igen. Kött är ett ENORMT steg att ta. Medan lite ost här och där inte är något stort steg. Känner att många i kommentarerna, plus bloggförfattaren, har noll erfarenhet av vegetarism och veganism.

   Det ligger nog något i det att de flesta väljer att mjukstarta. Men min vegankompis började med fisk för att sedan återinföra kyckling och hon äter fortfarande sällan rena mejeriprodukter så här ett år senare.

   Dessutom tycker hon att det är så skönt att kunna köpa alla sorters snacks och godis igen 🙂

  Har aldrig förstått hur, o framförallt varför Therese Lindgren blev så jädra framgångsrik o intressant, men det är nog bara jag. Hon har trots allt miljontals följare på sina kanaler, men jag är lyckligt ovetandes o tänker fortsätta vara det.

  Therese Lindgren är nog en av de mest icke-genuina influensers vi har i Sverige. Inte ett enda samarbete känns trovärdigt och när hon tipsar om produkter får jag någon form av ”anti-känsla” och vill verkligen INTE köpa den. Hon känns som att hon lever i en liten skyddad bubbla där hon inte riktigt förstår sig på världen utanför. Jag har följt henne i många (säkert 6-7 år) och efter varje video tänker jag att nu är det dags att sluta följa, men är ändå nyfiken på hur hon ska reda ut sitt förfall på något vis..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.