Isabella vs smutstvätten

Väl hemma så var det dags att fortsätta med klädkaoset. Vi har inte haft en städerska under juli månad och vi reser mycket vilket gör att väskor ska packas ner och packas upp varje vecka. Sedan måste jag sortera vad som ska tvättas och vad som fortfarande är rent. Vi är ju knappt hemma heller så man har liksom ett dygn på sig varje gång att hinna med så mycket som möjligt innan vi ska iväg igen.

Paul har sina kläder i gästrummet i källaren och sköter sitt och barnen och jag har allt uppe så jag får greja för oss (plus alla handdukar och lakan). Dessutom är jag ju inget tvättproffs heller så jag har liksom ingen taktik för hur det ska gå så smidigt som möjligt. Jag vågar inte lägga för mycket i torktumlaren heller för att varje gång blir något plagg förstört och krymper så jag hänger upp allt och då blir tvättstugan och hela källaren full med tvätt.

Suck. Men såhär har alla så det är bara att göra. Det blev omelett till middag och en minimagnum till efterrätt. Jag ska fortsätta att fixa här hemma nu (just det, blommorna!) så att det känns mysigt. // Isabella Löwengrip

Kanske är det pga att städerskan alltid roddar tvättstugan, som smutstvätten framstår som ett mindre Himalaya för Isabella Löwengrip? 
Varför inte betala städerskan för en extra timme nästa gång, så hen kan hålla en liten work shop för Isabella.
På så vis slipper hon oroa sig för sin torktumlare och vad den kan tänkas göra med hennes kläder, nästa gång städerskan kommer med ett önskemål om ledighet.
Synd att hon inte längre är ”världens mäktigaste kvinna i the making”. Då hade hon haft råd att göra som Justin Bieber gjorde med sina CK-kallingar – bara köpa nya istället för att tvätta. (Han fick sina gratis i egenskap av kalling-modell, men principen är densamma.)

Visst var det lite uppfriskande ändå att läsa Isabellas inlägg?
Hon är en av ”oss” nu liksom.
Som kämpar i tvättstugan. Ett rum i huset där man aldrig kan bli klar.
Man är aldrig KLAR med tvätten. Så vida man inte är Justin Bieber så kommer det alltid ny tvätt.
Alltid.

By the way – en tvättrelaterad fråga.
Stryker ni tvätten innan ni hänger in den så det bara är att klä sig och gå, eller hänger ni in den skrynklig och stryker på morgonen, precis innan ni ska ha plagget på er?

188 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag Vill Också Ha Städhjälp!!!! Men som singel utan barn i en etta så skäms jag men fan vad skönt det vore 😀 Har 100% förståelse för man har städhjälp om man har barn och bor i hus.

   skäms inte, boka och gå hemifrån nån timme när dom är där. bästa egentiden man kan unna sig, plus att någon annan blir glad för jobbtimmarna 🙂 win-win!

    Håller med! Super ju!

   Men hur jobbigt kan det vara att städa en etta?

    Tillräckligt tidskrävande om man känner att man har en massa annat man hellre lägger tiden på.

    Finns väl fortfarande kök och badrum i en etta och det är väl det man ofta vill ha hjälp med?

    Det är inte det att det är direkt jobbigt utan mer den totala glädjen jag skulle känna om jag kom hem och nån annan hade varit där och fixat allt!

     Jag känner mer glädje att städa upp efter mej. 😊

      Haha asså varför känns det som många av er tycker det är något ädelt att städa hemma själv? Tycker ni det är lika fult att beställa pizza istället för att laga sin egen mat, ringa en rörmokare istället för att läsa på och fixa det själv eller ta in en revisor för att sköta ekonomin för ens företag som att ta in städhjälp? Syftet med de flesta yrken är ju att livet blir smidigare för oss alla om vi specialiserar oss på varsin grej istället för att alla ska sköta allt i sitt liv på egen hand.

       Äh nu tycker jag du tar i 😄 Jag skrev precis till kommentaren ovan att jag tycker det är rogivande och gött att städa. Alla är olika, jag kunde inte bry mig mindre vad andra väljer att göra, och ser absolut inget fel i att beställa pizza, ringa rörmokare osv. Är dock en självständig typ som hellre youtubar fram och gör det själv. Om jag kan, annars får nån gärna göra det 😄 Men talar ju inte för alla utan enbart mig själv.

      Haha jag tycker det är rogivande. Alltså stå och diska och lyssna på podd, torka golven, plocka undan och damma. I’m weird. Står för det 😂 Det absolut bästa är att städa undan efter typ tjejmiddag. Får sån ro i kroppen av att fixa med det 😍

       Gillar också att städa🙂

      Får tyvärr ingen sån kick alls 😞

    Har man ett flexibelt jobb kan man ju även gå plus på att att jobba någon timme extra och ta in städhjälp istället för att stå halva söndagen och skrubba golv, göra rent badrummet, tvätta osv.

     Låter visserligen sorgligt då att det är billigare för dig att jobba en timme extra än att betala för att en annan person städar en halv dag hos dig.

      Ja, så är det ju tyvärr beroende på om man högskoleutbildat sig eller inte och vad man valt för yrke 🙂

       Sant, skulle inte skrivit synd. Tur att inte alla utbildar sig och väljer högbetalda jobb så det finns några som städar upp ens skit👍

        Sen är det ju tur att dessa jobb finns så att unga, studenter, nyanlända som inte lärt sig språket än osv har någonstans att jobba. Jag jobbade som städare på hotell i flera år innan och medans jag pluggade, ingen skam i det 🙂

      Om man har hög utbildning och tjänar bra så varför inte? Jag har också tjänat dåligt förut, och så skaffade jag mig utbildning. Inget fel i det

      Mvh en annan anonym

      Det är sorgligt på sitt sätt men det är ju så, när man har hög timlön. Betyder inte automatiskt att städaren har värsta svältlönen – vi anlitar i alla fall ett svenskt företag med kollektivavtal och det hoppas jag att alla väljer.

       Med RUT avdrag är det inte så dyrt med hemhjälp 1-2 ggr i månaden 🙂

   Gör det! Det är så jävla härligt att komma hem till nystädat på riktigt. Man måste ju plocka undan själv innan men det är också bra att ha en fast tid (en gång i månaden för oss) där man faktiskt ser till att lägga saker på rätt plats.
   Innan var vi ofta irriterade på att inte den andra städade (eller städade slarvigt). Jag tog flexdagar för att storstäda innan vi skulle ha besök typ. Finns roligare saker att göra med sin tid!

    Vi har alltid betalat för 2-3h extra så de hinner prick allt även plocka. Byter lakan sorterar in tvätt i allas garderober osv osv rekommenderas

   Ja städhjälp låter otroligt skönt. Absolut något jag kommer skaffa oss när vi skaffar barn.

   Har städhjälp som singel i en liten tvåa och det är underbart. Min städerska är fantastisk och gör så mycket mer än hon behöver. Brukar köpa julklappar mm till henne.

  Jag hänger alla tröjor, blusar, skjortor och tischor på galgar direkt ut tvättmaskinen. Behöver nästan aldrig stryka✌🏼✌🏼 Jag äger ingen torktumlare..

   Samma här. Stryker bara om jag verkligen verkligen måste 😂

   Blir inte axlarna uttöjda av att hängas upp på galej blöta?

    Nejdå, bra galgar helt enkelt 😄

    Du måste ha trägalgar av bra tjocklek.

   Jag gör samma på alla blusar och skjortor, hänger på trägalgar och det blir inga märken tycker jag. Har gemensam tvättstuga och torkskåpet har tjocka stänger så blir inga fula märken på kläderna. Äger inte ens strykjärn, fattar inte hur folk pallar stryka.

    En steamer är typ bästa köp jag gjort, går supersnabbt att steama ett plagg som blivit skrynkligt, tar ingen plats alls och man slipper stora strykbrädor osv! Hade aldrig orkat ta fram strykbräda, värma strykjärn osv men med steamer går allt på max 2 min

     Jag har en steamer i nödfall samt tar med om man ska på typ bröllop och det finns risk att hotell-strykjärnet inte är så bra, det är bra som backup! Men tycker ärligt steamer är lite småbökigt också, bor litet och har inget eluttag nära där jag kan hänga upp plagget för att steama. Så jag kör mest på mina galgar 😅

  Hur kan man vara så hjälplös så man inte kan tvätta eller sköta ett hushåll?
  Är det bara ett spel för gallerierna eller ????

   Man lägger tid på annat? Typ vara med familj, resa, jobba. Är oerhört tidskrävande att städa så är väl bra om man kan outsourca ifall man har resurser

   Vem kan inte tvätta menar du?

   Spel? Vem är hjälplös menar du och vem kan inte tvätta el sköta ett hushåll? Isabella gör ju just det och köper även städhjälp som så många andra också gör. De hade varit iväg och hon packar upp väskor och sorterar tvätt så nog sköter hon det och kan tvätta. Det var väl Bianca som sa att hon köper nytt ist för att tvätta, så inte bara Bieber, och att hon bara använder ett plagg en gång. Ibland är det bra att influencers visar stök och verkligheten men om IL gör det så anser vissa att det är spel för galleri, märkligt.

   Vissa kan inte få till det med tvätten. En vän till mig har bott själv i 10 år och tvättar alltid själv men hon kryper och missfärgar saker hela tiden fortfarande. Tvätt verkar vara svårt för vissa helt enkelt. Min man är inte direkt bäst på det heller haha

    Nä men snälla. En vuxen normalintelligent kan lära sig! Det står ju fan på plaggen!

     Vilken gammal tvättmaskin har du? min tvättmaskin har 16 olika program och olika inställningar. Det är inte alltid så lätt för alla att lära sig vilket program man ska använda till vilket plagg, osv.

      Finns ju manualer… hur svårt kan det vara? Hoppas hon inte är hjärnkirurg🤔

      Jag har en ny men med ganska få val, iaf få jag använder. Du skrämmer mig, du kan inte mena allvar. En vuxen människa som inte kan läsa en manual?? Hur kan man deklarera eller sköta ett jobb, rösta eller andra saker. Herregud.

   Känns som att många inte kan.
   Men har man aldrig blivit upplärd så föds man ju inte heller med kunskapen.

   Men torktumlaren. Att hon inte bara kör sängkläder, handdukar och underkläder/strumpor samt mjukiskläder i om hon är så osäker? Någon måste väl ändö gett henne det tipset?

   Eller vill hon bli sponsrad av tvättpåsen tro??

    Fast det är kanske just det hon gör, hon skriver ju att hon bara torktumlar en del och hänger upp det mesta kläder så det är fullt i hela källaren. Känner igen det, så blir det för mig med. Handlar nog inte om att få spons. Tramsig kommentar. Inget IL bloggar om är bra enligt somliga, allt är det fel på. Hon är ärlig och visar verkligheten men det är inte heller bra tydligen.

    Ja alltså de flesta plagg ska ju inte torktumlas? Står ju på. Så märkligt.

    Känns som att många inte kan tvätta?? Nej det upplever jag inte, sjukt ju.

   Hur många män är inte där?!

  Pinsamt att en vuxen, man eller kvinna, inte kan sköta en tvättmaskin och organisera tvätten.
  Eller gör hon som mannen som stod bredvid diskmaskinen och hävdade ”jag gör lika mycket i hushållet som frun då det tar 2 tim att diska”!😂.

   Fast Isabella kan ju det, hon kan sköta tvättmaskinen och organisera tvätt, det är ju det hon gör.

   Ännu ett inlägg om IL, som är nedlåtande och skrivet med en viss ton, det går tydligen inte att låta bli. DET är pinsamt tycker jag.

   Hon kan ju.. men hon känner sig inte effektiv och helt hundra på hur hon skall höra det bäst

    Hur svårt kan det va??

   hahah gud det där minns jag!! så jävla pantad man! men minns inte var det kommer ifrån, vet du? 😂

    Kommer från Lyxfällan 😆

  ni som aldrig blir ”klara” med tvätten har för mycket kläder!!

  om jag var bella hade jag anlitat städerskan (eller liknande) för att komma några timmar då man är hemma mellan resorna för att sköta all tvätt. och så hade jag satt mig och druckit kaffe på altanen 🙂

   Vet inte hur det är med dig men jag byter i alla fall underkläder minst en gång om dagen… därav ny tvätt varje dag. Men det är ju lite olika det där.

   Sen vet jag inte hur mer kläder skulle generera mer tvätt? Tänker snarare tvärtom. Kläderna tvättas ju mer sällan då eftersom man har fler ombyten.

    Kan du inte använda trosskydd? Då brukar underkläderna hålla lite längre.

     Nej men usch, du tycker man ska använda det istället för att byta underkläder varje dag?? Herrejävlar.

     🤮

   Snarare så att så fort man tvättat så kommer det ny. Trosor/kalsonger, strumpor, sovkläder osv. Jag är ensam i mitt hem, men blir ju tvätt fast jag precis haft tvättdag ändå. Med andra ord – man blir aldrig klar 😅

   Bor i hyresrätt, finns tvättid en gång i veckan om man har tur men oftast med ca 1,5 veckas mellanrum. Då ska vi tvätta fyra personers kläder på fyra timmar, i en maskin som tar ca 90 minuter. Kan säga att tvättkorgen sällan är tom ens direkt efter tvättiden.

    90 min? Nu behöver be om nya maskiner!! 50-60 är väl normalt

     Räknade tydligen som en idiot, 70 minuter skulle det stå, ca en timme och 10 minuter. Men man hinner ju ändå bara tre maskiner var det jag försökte säga 😅

   Du har ju noll koll.
   Min man och jag tränar varje dag, har två barn där det behövs tvättas varje dag då de leker ute mkt, samt att min man jobbar som domare och då måste man tvätta
   De kläderna varje dag.
   Plus badlakan pch ibland extra omgång sängkläder då lillen kissar i sängen ibland.

   Plus mirakeltrasor, könshanddukar och vardagskläder.
   Tvättar 2-3 maskiner varje dag, sen ska det hängas, vikas och läggas in.

   Har heltidsjobb och familj.

   Då använder vi inte mer kläder än nägon annan.
   Visst kan man läta tvättkorgen vara en dag, men då skjuter man ju bara problemet framför sig.

   Vissa vänner har megatvättberg!
   Man väljer ju vad man vill prioritera.

    Två tre maskiner varje dag är verkligen inte rimligt för en familj på fyra😱

     Jo, för många är det så.

      Oj då är nåt fel..

    Hehe fick mig ett gott skratt av ”könshandukar” 😃

     Åh gud såg framför mig hur det skulle bli en hygiendiskussion igen likt ”hur ofta tvättar du håret” eller ”tvättar du dig efter toalettbesök eller tar du torrt papper bara”. Såg hur jag fick skämmas över att jag inte använder en specifik könshandduk.

    Måste domare ta hem sina arbetskläder och tvätta dom varje dag?! Skämtar du? Ursäkta, men jag skrattar nu. Det vet inga gränser i det här landet alltså. Kan inte tingsrätten eller hovrätten eller var han nu jobbar göra det åt honom? Det var det märkligaste som jag har hört på länge.

     Tänker typ fotbollsdomare ??

     Fotbollsdomare!!!

     Hahahah. Är jurist så tänkte också direkt på en sådan domare som du 🤣 Fattade absolut ingenting.

    Oj! Vi tvättar kanske 1-2 ggr/ vecka och då är vi 2 vuxna och 2 barn på 6 och 2 år. Försöker att tänka på miljön mm.

    Två – tre maskiner per dag tvättar inte vi, vi är 5 i familjen; de tre barnen har gympa 2 & 3 ggr per vecka, två träningar var i veckan plus att maken tränar.

    Men det kanske är alla era könshanddukar som tar upp tvätt – såna speciella har inte vi…😉😂🤪

   För mycket kläder?
   Eh nej men gillar rena lakan, rena badlakan och att mina barn går i hela och rena kläder.
   Blir rätt mycket tvätt på en familj och ja det är ständigt tvätt.
   Men kan inte se problemet iofs. Man slänger in tvätten och hänger den. Inte som att det tar särskilt mycket tid. Finns annat som tar mer tid som att dammsuga moppa damma osv. Tvätt är väll det minst tidskrävande av allt.
   Och vem står och stryker nu för tiden? Har inte gjort det sen 80 talet när jag hjälpte mamma stryka och mangla.

   De som har egen tvättmaskin blir väl sällan klara, då man väl på om pö tar en tvätt när det passar?
   Jag som får gå till tvättstugan blir ju sällan klar med allt, då jag får tvättat tre maskiner. Men har färger och grader etc. För iaf fem…

   Hur kan det vara för mycket kläder som är problemet?

   Vi byter sängkläder varje vecka, tvättar badlakan två-tre gånger i veckan, kökshanddukar och vanliga handdukar 3-4 gånger i veckan. Både jag och mannen kan använda ett klädesplagg flera gånger då det vädras. Undantag är t-shirts, underkläder och strumpor. Innan vi fick barn så var det ca tre maskiner tvätt i veckan.

   Sedan vi fick barn blir det en maskin varje dag. Ungen sitter någorlunda still vid bordet och äter, men utelek m.m. smutsar ner kläderna + det krävs minst två ombyten varje vardag eftersom att kläderna som använts på förskolan är rätt äckliga att ha hemma. Sedan ska man försöka hinna med att tvätta jackor, filtar, soffan m.m. ibland med.

   Vid magsjuka kommer vi lätt upp i 4-5 maskiner per dag 🙂

   Att vi äger för mycket kläder är nog det sista problemet vi har i tvättväg.

    Jag tror ert problem är att ni tvättar vissa saker för ofta helt enkelt. Badhanddukar behöver inte tvättas mer än en gång per vecka, om man tar en dusch om dagen. Kökshanddukar och vanliga handdukar likaså, 1 eller max 2 gånger i veckan. Där har ni redan dragit ner minst en maskin per vecka 🙂

   Nja, vi är 5 i familjen. Det innebär 5 par sockar, underkläder och tröja som byts varje dag. Sen tvättar man också byxor, linnen,skjortor, sängkläder, handdukar, träningskläder osv. Vi kör 9 maskiner i veckan. Men kommer aldrig ikapp. Julduken längst ner tvättas aldrig.

  Äger inget strykjärn eller steamer (vill dock ha en steamer!). Men jag kör vanliga knep som hänga på galge och spruta vatten på och torka. Så blir det rakt! Annars använder jag inte den typ av kläder som behöver strykas, går heller inte på event eller har ett jobb som kräver välstruken skjorta typ 😅 Så jag tvättar (i gemensam tvättstuga), hänger upp, viker och lägger in. Tadaaa, klart 😄

  Men snälla, det räcker med IL nu. Nästan roligare att se färg som har torkat.

   En vecka mellan inläggen? Är det för lite? Du får det att låta som att två inlägg om dagen handlar om henne. 🙂

    ”IL behöver hjälp med att starta diskmaskinen!”

    ”IL glömde mobilen i köket, var tvungen åka hem och hämta den!”

    ”IL tvingades be om hjälp med att blippa varorna på Konsum!”

    ”IL tyckte inte att pizzan var varm nog, måste värma den i ugnen!”

    Så sorry, det var länge sedan föredettingen var intressant. Det går inte att krama ur henne fler intressepoäng. Bättre kan du. Ta fram spaden och gräv.

     Verkar snarare som att du tänker på Aftonbladets och Expressens nöjessidor med kändisnytt från deras sociala medier 🙂

   Scrolla förbi då.

  Tvättar när en av dom 5 tvättkorgarna är en full maskin. 1 för underkläder, 1 för vittvätt osv. Är det varmt ute hängs tvätten för tork utomhus. Stryker det som behövs innan det hängs in. Det blir ca 10 maskiner/v för 4 personer i hushållet, mycket träningar osv gör mycket tvätt.

  Såg hennes skämt med han som ville sälja tillbaka Blondinbella-domänen till henne, riktigt kul, hoppas det kommer en fortsättning!

   Vem då? Berätta mer!
   Eller vänta nu, var det ”han” som alla trodde var hennes ex vad han nu kallades för?
   Jeeee, vilket minne jag har = superkasst!😂

    Nej, nån hade kontaktat henne med erbjudande om att köpa domänen Blondinbella men hon var helt ointresserad, men hon valde att skoja vidare och svarade typ ”oj ja men har aldrig betalat mer än 50’000” och han sa typ ”aja ok, den kan gå för mer och jag behöver pengarna men visst” sen frågade IL om hon skulle skoja vidare och nån sa att hon skulle fråga om han hade andra kändisdomäner och om hon kunde få mängdrabatt så det skrev hon. Nyfiken på fortsättningen. Sorry för att jag ev pajjar de roliga, aldrig lika kul när sånt här återberättas 😂

  Förstår inte hur alla (många) behöver tvätta så mkt. Väntar inte alls tills maskinen är i stort sett full? Jag har två mindre barn som behöver lägga kläderna i tvätten i stort sett efter varje dag, men ändå tvättar vi bara 1, ibland 2, maskiner i veckan. De som tvättar varje eller varannan dag (som jag vet att flera influencers med barn sagt att de gör) måste ju inte tvätta typ tomma maskiner?

   Nu har jag ingen tvättmaskin i hemmet, men tvättar ca en gång i veckan, ibland varannan, ibland två ggr på en vecka. Sängkläder tar en maskin, kanske filtar och kuddöverdrag. Sen kläder, och har man barn kan det ju komma tråkiga fläckar som behöver tvättas direkt. Eller nåt blivit nerkissat/mensat/annat sunkigt.

   Malin
   Mycket beror på om folk har en egen maskin eller om de måste boka en maskin.
   En del tvättstugor har nästan aldrig en tid.

    Strök & steamade allt förut! Slutat med det helt nu & ser alltid skrynklig ut. Fick förr alltid höra att mina kläder var så oklanderligt välvårdade & snygga. Inte fått höra det på många år nu 😂.

   Jag har inte så mycket kläder, har några toppar/tröjor jag oftast varvar mellan och då behövs det tvättas rätt ofta 🙂 inte varje dag såklart men det blir aldrig en full maskin förutom när jag tvättar lakan, för att jag inte har så mycket kläder helt enkelt

    Köp några till toppar/tröjor av bra kvalité så slipper du tvätta halvfulla maskiner så ofta.

     Har en egen tvättmaskin så är inga problem att tvätta några gånger i veckan. Ur ett hållbarhetsperspektiv är det nog bättre att tvätta några få plagg än att köpa nya för att slippa tvätta så ofta.

     Min maskin väger tvätten och anpassar vattenmängd och programtid efter vikten.

      Ja så gör de flesta nya maskiner nuförtiden.

   Alla handdukar tvättar jag en gång i veckan det tar minst en maskin. Sen har vi lakan varannan vecka det blir flera maskiner om man är tex flera barn. Proppar man en maskin helfull blir ju inte tvätten ren heller

   Fattar inte heller. Vi är också fyra, egen tvättstuga, tvättar typ tremaskiner i veckan.

    Samma här, väntar tills maskinen är full. Och man kan använda kläderna fler än 1 dag, även barnen om de inte har fläckar osv. Känns mer hållbart.

  Jag köper kläder som jag inte behöver stryka
  Mvh/ hon som hatar strykjärnet

   Samma här 😂 Eller har kläder som får vara skrynkliga 😂

    Exakt 😂😂

    Haha precis. Jag försöker hålla mig till en mix av skrynkliga kläder och skläder som torkar helt perfekt. Min svärmor stryker ALLT, även strumpor och lakan. Har typ ett strykrum. Kan inte tänka mig något värre 😂

     Åh herre… Haha! Jag har mkt stora skjortor, de får gärna vara skrynkliga för mig 😃 Tycker bara det är snyggt, linneskjortor liksom. Och cykelbyxor som inte blir skrynkliga. Har vissa satinblusar som inte blir skrynkliga heller. Medvetet val! Hade inte orkat stå och stryka, så tråkigt 😂

      Är lika, sällan jag tar fram strykjärnet det ät om något är skrynkligt jag vill ha på fest. Annars går vi alla i skrynkliga kläder haha

     Strykrum = drömmen! Och en städvagn som lokalvårdare på jobbet har! 😀 Bygger jag hus en dag blir det enplanshus utan trösklar så jag kan dra runt en sån!

    Nej skulle aldrig gå i skrynkliga kläder. Det är Big no no.

   Samma här! Är 40 år och har inte strukit sen syslöjden 😂. Kläder som inte sitter tight på kroppen eller som man kan ha något ”osynligt” under försöker jag undvika att tvätta och då behöver man inte heller stryka 🤷‍♀️.

  Jag har väldigt få kläder som beh strykas. Det är väl nån finare blus i så fall som jag bara använder vid spec tillfällen och då kan järnet komma till användning.
  Tror de flesta har som jag?

  Bedrövligt att inte kunna sköta sånt själv. Jag hade skämts ihjäl om jag hade suttit i soffan samtidigt som någon annan tar hand om min skit.

   Varför? Det finns väl många anledningar till att man kan behöva hjälp.

   Hur gick dejten, om det va denna Lisa som skulle på dejt 😄

    Inte så bra, uppenbarligen.

   Äh, härligt ju! De får ju betalt för skitgörat.

    Javisst, bara att samla familjen och ta fram popcornen för att sätta sig på soffan och titta på när de gör ”skitgörat”, grand finale kan ju vara att man lyfter på fötterna så de kan dammsuga bort smulorna på golvet innan de går hem…

     Om du har betalat någon för att städa ditt hem, varför i hela världen skulle du sätta dig med barnen i soffan och käka pop corn och titta på…?

      kallas ironi gällande kommentaren ovanför, lika ironiskt som tycka det är härligt att sitta i soffan och titta på för att man har råd att se hur andra gör ens ”skitgöra”.

   Du behöver väl inte sitta i soffan och inspektera?

   Många anlitar städ/tvätt/hundpassning/trädgårdshjälp/anläggning/snickare osv osv osv
   För att frigöra tid och göra annat.
   Eller för att de fysiskt inte kan.

   Varför är det fulare att ha städhjälp än trädgårdshjälp?

  Isabella är ganska härlig ändå.
  Det är nu som hon har ”knäckt” det är så här att vara förälder och partner och att sköta ett hushåll.
  Mycket av det dom hon har skrivit nu på senare tid känns som att hon har fått en AHA upplevelse.

  Köpte en steamer på rusta för 99 den är helt fantastisk!

  Stryker? Nej jag har inte ens ett strykjärn eller -bräda hemma xD

  Har för det mesta helt okej koll på tvättandet bortsett från grådassigt färgande av vissa vita kläder, men nu i veckan har jag råkat förstöra min bästa-favorit-huvud-dunkudde ;_; borde googlat innan jag började tvätta den, men var dessvärre inte mitt smartaste jag när jag satte igång med det. Önskar att jag aldrig fått idén över huvud taget.

   Det är många vita kläder lakan etc som är färgade vita. Har i 20 år bara använt tvättmedel för färg till allt och aldrig fått en enda sak som blir grådassig som jag ser andras saker vara. Ett tips! Vill man ha lite extra rengöring är det bättre att slänga in lite bikarbonat.

  Hänger man kläder rätt när de är blöta så behöver man bara stryka skjortor 😁

   Både min man och jag använder skjortor dagligen. Om man hänger upp dom på galge och sträcker dom lite så behöver dom inte strykas. Direkt ur maskinen när de är blöta alltså. Ett rejält skak, lite sträck där det brukar skrynkla sig och sen torkar det så fint och bra på galgen 🙂

    Det här köper jag dock inte och det är det som skiljer på om man ser välvårdad ut eller inte.

     Haha, okej 👍

  Jag äger inga kläder som behöver strykas. Strykjärnet används enbart till pärlplattor!

  Är detta kulmen på ett ytligt, oäkta, och onaturligt liv? Att inte bara konsumera konsumera och konsumera – alltid en ny bikini, nya ”klackar”(!), en ny klänning, nya solglasögon (och allt ska visas upp i orgiastiskt självförhärligande selfies och clips, allt för att intala arma orienteringslösa följare att lyckan består i just konsumtion – är inte redan detta så grovt oetiskt att det borde förbjudas?)
  men att sedan inte ens kunna orka bära alla resväskor eller hinna packa upp – eller ta hand om tvätten av det gränslösa överflödet som resulterar ur den hämningslösa konsumtionen, vilket fattigdomstecken! Vilket bevis på att man havererat fullständigt i livet….. En sak att leja bort tvätten – MEN ATT INTE KLARA AV DET SJÄLV, åtminstone i ”nödfall”?
  En katastrof…..

   Måste bara älska din kommentar, så bra flyt i texten.
   Obs, ej ironisk.

   Men alltså kan folk inte läsa? Hon skriver ju hur hon de facto tar hand om tvätten?

   Lustigt att du är så bra på att formulera dig i skrift samtidigt som du totalt saknar förmåga att förstå skriven text.

   Jösses Lizzy så bitter du låter, vad har hänt dig undrar man. Vem är det som inte klarar av sin tvätt menar du? Isabella klarar ju av det själv även fast hon har städ- och tvätthjälp emellanåt. Hon packar upp väskor efter resor, sorterar och ska tvätta, det är det hennes inlägg handlar om, inte att hon inte klarar av att tvätta själv. Är det ytligt, onaturlig och oäkta det hehehe. Du är ”onaturlig”.

    Haha texten är ju underbart ironisk 👏👏👏👏

  Stryker ALDRIG!!

  Kläder som kräver stryk(ning) köpes ej.

  Min sambo stryker sitt, skulle jag inhandla en skjorta som behöver lite omsorg får han bistå.

  Är bara så genomkass på att stryka så jag stryker in nya veck som dessutom är omöjliga att få bort, spontana pressveck.

  Och så bränner jag mig..

   OK att ha städ- och tvätthjälp det är ju toppen om man har råd till det. Men att vid 31 års ålder inte kunna organisera sin tillvaro vid tillfälle som nu när städerskan har semester är bedrövligt. Tvätt är inte raketforskning, det gäller bara att läsa på den lilla tvättlappen i plagget och på informationen om olika program på maskinerna. Och Isabella visade ju själv häromdagen att man inte behöver stryka utan att det går lika bra med plattången eller vad det var. Återigen ett inlägg för att provocera och vi går tacksamt på det.

  Men vem fan stryker sina kläder?

   Alla?

    Verkligen inte. Har inga kläder som behöver strykas.

   Personer som inte vill se ut som de sovit ute under en buske

   Hahaha exakt. Vem stryker idag? Man skakar ut och hänger kläder så de torkar snyggt

  I min separation så tog jag strykbrädan och exet tog strykjärnet … vad jag ska ha strykbrädan till? Ingen aning faktiskt 😂😂

   Skaffa katt så har du en perfekt kattbräda
   Lagom höjd att slänga tass efter förbipasserande

   Laptopbord?

   köp ett eget strykjärn

   du kan surfa med den

  Jag köpte en strykbräda men inget strykjärn (har mormors gamla coola strykjärn hemma från typ 70-talet).
  Men jag har inga kläder som behöver/ska strykas… det finns nog fan ingen tråkigare syssla.

  Jag har städerska tre gånger i veckan som tvättar allt och stryker allt från barnens bodys till mina tränings t-shirts o h hoodies. Hon viker även in det i våra garderober och steamar allt i silke. Är väldigt lyxigt och jag ser på mils avstånd om någon strukit sina kläder eller inte. Nästan alla kläder behöver strykas eller steamas (om de inte är gjorda i viscose eller polyester) för att se representabla ut. Även innan jag hade städerska så strök jag alla mina egna kläder innan jag hångde in dem, allt från byxor till t-shirts.

   En välstruken body är verkligen A och O för att bebisen ska se representabel ut. Snark!

    😂

    Det ska böjas i tid etc

   Väldigt få kläder behöver strykas för att se representabla ut. Däremot kan attityden på en del människor behöva strykas till.

    Eller hur! Tränings t-shirts behöver verkligen strykas, annars ser man ju inte respektabel ut när man tränar, usch!😅😂

  Har två barn men upplever inte att tvätten är det värsta – disken efter en hel familj dock, omg!! Tömma och fylla diskmaskinen är en riktig never ending story 😩 Drömmer i smyg om att anställa en person som baara tar hand om vår disk varje dag 😂

   Åh gud håller med dig! Tvätten går snabbt men disken! Som ingen ens ställer i diskmaskinen. Kör minst en maskin om dagen, där går vår elräkning.😅

   Skaffa två diskmaskiner. En där den rena disken förvaras, en där man ställer den smutsiga 😉. Man använder ju ändå samma saker varje dag.

   Jag är ensam men tycker också disken är värst. Tvätt kan man ju liksom stuva undan på nån sekund så syns den inte iaf men att fixa snyggt på diskbänken tar mer tid och är tråkigare 🤣

  Så länge Belsabub andas ska hon kommenteras. Hennes quasi-medekklass liv på ”ön” är patetiskt och manuset skrivs av Paulette som snappar upp vad andra mammor snackar om i Lidingö C, alternativt så kopierar Miss P bara kommentatorsfältet. Helst skulle Belsabub fly tillbaka till svunna dagar i St Maxime istället för att köra rallycross med CRS Was not Was.

   att du orkar…

   Sorry. Dina försök når inte fram till att ens likna Herr Griploovs sätt att uttrycka sig på. Lägg ner bara Bella lover…

  Har inte haft ett strykjärn i min ägo på 15 år 😅

  Mitt bästa tips är att slänga in dina torra kläder som du ska ha på dig under veckan med några isbitar i torktumlaren i ca 15 minuter. Då behövs det allt som oftast inte strykas eller steamas. Ett fåtal av mina plagg kan ändå behöva en liten streamingomgång efteråt, men oftast inte!

  Paul har sina kläder i gästrummet…bor han där också?

   Förstår din tanke, men jag ser inte det konstiga i att en person har kläderna i gästrummet. Så har min man också av den enkla anledningen att vi inte får plats i sovrummet med både mina och hans kläder.

    Skillnad på platsbrist liksom det ”problemet” har ju liksom inte dom eller hur??

   Belsabub upplåter det som generationsboende åt Paula.

   Hur tänker du nu? Skulle du säga att du bor i din garderob eller på hatthyllan?

   Självklart gör han det, han bor i källaren.

  Extremt tydligt gör hon det för oss att hon är precis samma medelklass som oss andra när hon så tydligt BEHÖVER påstå att hon ju inte kan eftersom städerskan gör ALLT annars. Lol, wannabe

  Ryster allt noga, hänger det i ett system så det lätt går att vika(sen att det ligger berg av vikt tvätt är en annan sak), skjortor torkar hängandes på galge. Behöver aldrig stryka! Dock e jag en hästtjej som inte bryr mig om att ta på mig russin till kläder:,D, men torkar det slätt, så blir det slätt även i torrt format!

  Vadå Paul har sina kläder i källaren och sköter sitt? Och hon tvättar lakan och handdukar? Ingår han inte i resten av familjen? Använder han inte lakan och handdukar? Är hon hans städerska när den städerska hon anlitar inte är där? Han har blivit Isabellas partner väl medveten om att hon har barn. Är man ett par hjälps man åt med sysslorna. Låter fruktansvärt ego.

   De är två vänner som bor tillsammans.

    Det är ju officiellt ett par.

     😂
     Tyvärr finns det ju människor som klarar av att leva ett helt liv i lögn. Sorgligt. Allt dras till sin spets utan att ens blinka, obehagligt med sådana människor.

      Jag förstår inte dina kommentarer eller vad det är du vill säga.

  Jag reagerade mest på hon skriver att P har sina kläder i källaren och sköter sitt …. Eh… sköter sitt ..!!!

   Sköter sina egna kläder. Hur kan det vara så svårt att förstå?

    Stackare du kan inte ha det lätt … de är ju en familj påstår I kan man inte lasta av varandra / hjälpas åt, ni gör troligen inte så hemma hos er men jag hade bett min sambo att fara om jag inte hade fått hjälp eller skulle få ha mina kläder i en källare.

  Undrade hela vägen genom kommentarerna om jag var den enda som reagerade på att Paul ”sköter sitt”. Men här på slutet kom det äntligen. Jag lever själv i bonusfamilj sedan 15 år. Varför vill man inte tvätta tillsammans om man hör till samma hushåll? Fullkomligt obegripligt för mig. Så om hon ska sätta igång t.ex. en mörk 40 grader och han har en mörk t-shirt (nej, en skjorta så klart), då kan inte den läggas in där, tillsammans med resten, utan han kör halvtomma maskiner efteråt med sina grejer separat? Ursäkta, hur skruvat är det? Hur länge hade de varit sambo nu igen? Och detta arrangemang ska fortsätta… hur länge då? Finns det fler familjer där ute som gör som här? Varför? Frågan är uppriktigt ställd.

   This, Camilla!

  Och en sak till. Det var ju tydligen så himla bråttom också, mellan allt resande, så att man knappt hann med tvättandet överhuvudtaget. Inte så konstigt tänker jag, om man måste köra dubbla maskiner för att någon inte vill beblanda sig med resten av gänget. Märkligt är bara förnamnet.

  Har aldrig strykt ett klädesplagg ever! Stryker julgardinerna. Men inget mer.

  1. Man tvättar ALLT när man kommer hem oavsett, så rädd för kryp och skit 😂
  2. Vad är stryka? 😂

  Önskar jag kunde ha städare men jag känner mig liksom integritetskränkt av tanken på att nån främling ska härja i mitt hem så det blir inget med det. Jag vet inte, det går bara inte. Någon som känner samma?

  Jag äger inget strykjärn och tvättar (klart allt) ungefär var tredje vecka. Blir en maskin kläder, en handdukar och en lakan. Köper man kläder i material som inte är instängt och som inte sitter år i armhåla exempelvis kan man använda dom flera dagar utan problem.

  De som måste stryka sina plagg är väl oftast de som klämmer ihop allt slarvigt på torkställningen.Har sett hur en del bara pressar dit kläderna.Mina skakas ur,hängs upp snyggt och slätt och behöver aldrig strykas.Slarviga personer får skrynklig tvätt helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.