Den bortklippta delen ut Kenzas vlogg

Kenza försvarar sig med att hon inte förstod vad som sades i vloggen, och den här delen har sedan dess klippts bort. 
Vems är egentligen ansvaret? Borde Aleks ha reagerat?

Se hela klippet först, är ni snälla.
Kan ni inte se det här i inlägget så hittar ni det HÄR på TikTok.

200 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är väl inte konstigt om Kenza inte förstår, ingenting man kan skylla på Aleks. Han har inte skrivit på något kontrakt om att han måste vara helt PK 🤷🏼‍♀️

   PK? Nu underdriver du.

   Nej men nu är det uppenbart att han inte ens är en speciellt trevlig människa.

    Ser inte alls att det är uppenbart? Han verkar väldigt trevlig. Han skulle knappast ta sin fru med en muslimsk far till personer som vore för henne en fara?

     Nej där är vi överens. Fara för sin fru? Läste du in det i min kommentar? Otrevligt och osympatiskt att inte stå upp mot rasism tänkte jag annars.

      Nämen fara i något endaste avseende,menar jag. Förolämpningar inräknade.

      Men han var ju inte ens där? Hur skulle han stå upp mot någonting han inte ens hörde sägas.

    Minns att Aleks gjorde ett tecken med handen som tydligen var vanligt att den serbiska styrkan gjorde under kriget och den etniska rensningen av muslimer på en av de första bilderna Kenza lade ut på honom på sin blogg.
    Puh förlåt det var en lång mening…
    Minns också att folk reagerade på det i kenzas kommentarsfält och hon fick be om ursäkt å hans vägnar.

     Tre fingrar står för THE HOLY TRINITY. The father, the son and the Holy Spirit 🙂 Vanligt att göra bland serber, sen att det missbrukades under kriget av vissa är en annan sak.

    Han är supertrevlig! Genomsnäll. Jobbade med honom innan de blev ihop.

  Kenzas pappa och alltså även hon var väl muslimer?
  Så hon om någon borde väl vara offended?
  Eller har jag drömt det där?

   Jo det var han.

    Är hon muslim då? Annars varför skuldbelägga henne. Har jag missuppfattat?

     Hon borde känna till att Suleiman är ett vanligt muslimskt namn. Jag kan inte heller språket de pratar i klippet men förstod ju att de kallade grisen Suleiman. Otroligt provocerande, det borde Kenza också tyckt, eller har hon verkligen så dålig koll på nutidshistoria?

      Jag lyssnade inte hela, då har du rätt!

      Süleyman är framförallt ett turkiskt namn. Süleyman I är också namnet på den sultan som attackerade och tog över Balkan under osmanernas försök till att erövra Europa. Det kan väll också vara en parallell till varför namnet används?

       Nej, det är det inte. Om man inte är från Balkan så förstår man inte att detta är utav ren provokation och extremt respektlöst och förnedrande.

       Nej.

       Suleiman är framförallt ett muslimskt namn 🙂

   Eller så bryr hon sig inte, varför ska vi det?

    Kanske av samma anledning som när pappa Svensson går i taket när hans 12 åriga dotter kommer hem och berättar att en kille i klassen kallar henne för orre.

     Va?

     Men ingen person blir ju kallad något i videon?

      Är du trög?

    Precis, tack. ALLT är inte politiskt, religiöst eller ens ngt att bry sin hjärna med. Vad som är egentligt upprörande är att det finns riktiga, fruktansvärda saker därute att förfasas och uppröras över, och ngn/ngra blir upprörda över en gris namn…

     Du är ju på riktigt underbegåvad.

    Kanske för att det är djupt rasistiskt. Jag skulle i alla fall bli väldigt illa till mods om jag vore henne. Är själv helsvensk och noll religiös (om det nu spelar roll). Med tanke på historian så är det väl typ som en tysk står och uttalar sig nazistisk framför en med judiskt påbrå och man själv knappt bryr sig. Om hon inte bryr sig säger nog mer om henne än hela grejen.

     När du skriver ”en tysk” och ”en med judiskt påbrå” – att vara tysk och judisk utesluter inte varandra. Det finns tyska judar. Jag förstår din poäng och håller med i sak men ditt exempel är fullt av fördomar mot tyskar.

   Att ens föräldrar har en tro betyder inte det att det tillförs deras barn.

    Jo, om pappan är muslim blir barnen automatiskt det. I alla fall inom den islam jag tror på och lever efter.

     Kenza är inte troende muslim 🙃

      Så ett exempel på att religion inte tillskrivs någon, jag är född och uppvuxen som kristen men konverterade. Man kanske föds in i det men man kan ju ändå skapa sin egen väg sen. Oavsett vilken religion det handlar om från start.

     Automatiskt säger du, ja. Men Det är inte att likställa med att sedan ändra sin uppfattning

     Man blir inte automatiskt muslim för att ens pappa är det. Barnen är egna individer och bestämmer själva om de är muslimer.

     Min pappa är muslim, mamma ateist. Varken jag eller mina syskon blev automatiskt muslimer/troende för det. Vi är ateister allihopa och min pappa brydde sig inte ens. Vi uppfostrades inte som muslimer och fick välja själva.

      Precis som det skall vara-freedom of choice! Bra föräldrar du har!

     Förlåt men nej. Islam är inte en etnicitet likt judenheten (där den som föds av en judisk kvinna per automatisk är judisk). Islam är ”bara” en religon.

      Enligt islam blir barnen muslimer om pappan är det. Dock har Kenza själv sagt att hon inte är troende eller religiös.

       Fortfarande inte jämförbart med judenheten.

        Har inte jämfört det med judenheten överhuvudtaget.

     Alla som praktiserar islam gör inte likadant, men det kanske du inte visste.

   Religion går inte i biologiskt arv. Hennes pappa var ytterst sekulär och du har väl knappast sett bevis för att hon praktiserar islam. Jag mötte hennes pappa några ggr runt -08, -09. Fanns inget religiöst över honom.

    Han hade ju alkoholproblem och alkohol är en av de värsta synderna inom islam så har svårt att tro att han var praktiserande.

  Inget ovanligt är att serber är hatiska och förnedrande mot muslimer, kolla bara på alla muslimska kvinnor de riktade in sig på och våldtog under Balkan kriget. De kristna lät de vara.

   Men skärp dig. Många serber är också offer och fick fly.

    Amnesty beräknar att serber står för 90% av krigsbrott i Bosnienkriget. 50 000 bosniska kvinnor våldtogs. Serber upprättade ”våldtäktshotell” där de spärrade in bosniska kvinnor och våldtog dem som ”pris” efter att ha begått krigsbrott. Ordet etnisk rensning myntades efter slakten av bosnier. Ja serber fick fly, av samma anledning nazister fick fly Tyskland.

     Nej inte av samma anledning som nazister! Serber som inte hade något med kriget att göra som bodde i Bosnien fick fly för att inte mördas av bosniaker. Allt med krig är fel, men sprid inte lögner. Många oskyldiga serber och kroater i Bosnien blev också mördade eller flydde pga bosniaker.

      Såklart dog folk från alla sidor, otroligt sorgligt. Men om du ser till vilket folkslag som beräknas stått för flest av krigsbrotten är det serberna. Ser du till vilket folkslag där flest civila dött är det bosniakerna (81.3%).

     fattar fortf.inte diskussionen?Aleks är väl montenegrin?Hur kom serberna in i bilden😂😂😂

      Använder du skrattgråtsmileys i den hör kontexten?!

      Suck folket i monte negro är serber. Det är samma folk. Fattar du nu?

      Montenegro är ett land, serber är ett folkslag. Du kan vara serb och bo i Montenegro. Förstår du nu?

       Inte enligt montenegriner dom hävdar gsk bestämt att dom är montenegriner och INTE serber om ni följer balkannyheter vilket ni tydligen inte gör.Ganska nyligen förbjöd dom en serbisk präst att komma till en kyrka i montenegro. Så hur serberna kom in i bilden här fattar jag fortf.inte….

        Montenegrinerna är en egen nationalitet, precis som serber. Så självklart vill man inte bli kallad serb om man är montenegrin? Befolkningen i Montenegro består främst av montenegriner, serber, bosniaker, albaner och kroater.

     Fast alltså det fanns många serber som lämnade balkan långt innan kriget och flyttade till Sverige exempelvis som inte alls vill förknippas eller stod bakom det som hände.
     Även serber i Serbien oxh andra delar, vanliga människor var inte delaktiga.

     Liksom att inte alla tyskar var nazister och många som inte var det, var de som flydde.

     Liksom att inte alla ryssar tycker ukraina kriget är rätt och flyr från Ryssland nu.

     Tycker du är orimligt och ologiskt hatisk mot ett helt folk.

    Stackare… nooot!

   Inte heller ovanligt är muslimer i Bosnien är hatiska mot kristna och katoliker. Krig är hemskt och allt som har med krig och hat att göra är fel, men glöm inte att bosniaker dödade många oskyldiga serber och kroater under kriget också.

    Bosniaker dödade inte alls ”många” kroater och serber, det är en myt för att övertyga utomstående och nya generationer att vad serberna gjorde egentligen var rättfärdigat. Tror du mig inte kan du se officiell statistik över dödsfall. Är gift med en bosnier och har således varit i Bosnien ett par gånger. Önskar du själv kunde se alla vita gravstenar i folks trädgårdar, skolgårdar, längst med gator, etc.

     Inget med krig är rättfärdigat såklart. Men det du skriver stämmer inte, många serber och kroater blev dödade av bosniaker inklusive flera släktingar. Har varit i Bosnien flertalet gånger och önskar du kunde se alla gravstenar för serber och kroater. Jag har sett officiell statistik över dödsfall och du borde nog göra det själv, sök på hur många ortodoxa kristna och kroater som dödades under kriget.

      Fattar att du försvarar ditt folk. Men tyvärr är det serberna som stod för fruktansvärda handlingar som inte de andra folkgrupperna var i närheten av. Serber har dessutom en lång och komplicerad historia bakom sig. Balkankriget på 1990 talet kallas även det andra balkankriget. Det första under slutet av 1800 talet var en av orsakerna till första världskriget. Även idag sker övergrepp mot ickeserber och regeringen tittar åt andra hållet.

       Det handlar inte om att bara försvara, det handlar om att säga sanningen. Många serber och kroater blev dödade av bosniaker. Det var ett hemskt krig där många (även bosniaker!!) begick fruktansvärda handlingar.

        Bland de döda var 61.4% bosniaker, 24.7% serber och 8.3% kroater. Tittar man på dödsfall bland civila var 81.3% bosniaker, 10.9% serber och 6.5% kroater. Såklart att det var ett krig vilket innebär att personer från båda sidor dog, men siffrorna talar ju ändå sitt tydliga språk.

       ja och folk ksk ska ta reda på varför!Ksk ska ta en historiebok och läsa på det serbiska folkets lidande under osmanerna och senare under ustasja regimen!Det ordet har ni säkert aldrig hört? Klart att det blir blodigt krig när ett folk inte vill utrotas åter IGEN! Sen kom Tito och la ett lock på hela skiten men naturligtvis kokar det över när han dör och det går åt helvete för det sk.Jugoslavien.Sen handlade bara om överlevnad för serber för att inte igen gå samma öde till mötes som under tidigare historien. Jag försvarar inte dödande av oskyldiga vilket alltid är FEL men sätt in er djupare i vad allt detta handlar om innan ni bara stämplar ett helt folk som krigsförbrytare!

        Jag tycker inte att aktioner som krigsbrott kan rättfärdigas bara för att folkslaget (serberna) har varit utsatta tidigare (i vissa fall flera hundra år bakåt i tiden).

     Snälla hela balkan är ett folkmord! Halva min släkt blev förintad i kroatiska koncentrationsläger under andra världskriget !Men det talas det inte om! Och glöm inte att mkt av hatet mot muslimer kommer från den 500 åriga occupationen av balkan då osmanerna styrde och gjorde livet mycket svårt för icke-muslimer. Därmed inte rätt att döda oskyldiga i krig men tro mig det gjordes från ALLA håll!

      Osmanerna och Serberna var bundsförvanter vid flera tillfällen genom historien när det gagnade dem.

       ja eller hur?😂😂😂det dummaste jag läst! Det vill jag gärna höra mer om?

   För muslimer är ju så jävla fredliga och skadar aldrig andra

    Nu drar du ju verkligen en av världens största religioner över en kam. De flesta muslimer på Balkan är sekulariserade. De är precis som de andra religionerna på Balkan fredliga. Kriget motiverades inte av religion på det sättet även om det är enkelt att tro det om man inte har så mycket insikt.

   Kolla alla serbiska kvinnor som turkarna våldtog. Det finns en historik bakom varför Serber har aversion gentemot muslimer.

    Alla kvinnor i balkan våldtogs av turkarna i flera hundra år. Om serberna var arga över det låg skulden hos TURKARNA, inte bosnierna. Det är samma princip som Hitler använde för att massakera judiska befolkningen. Sluta dalta med krigsförbrytare!

     Jamen det är ju därför han kallar grisen Sulejman. Det är en anspelning på turkar.

      Eller så är det bara ett namn han gav grisen. Allt behöver inte vara utstuderat med hat för ett krig som skedde när människan själv var runt 10 år gammal.

   Alla mynt har 2 sidor.

   Bosnienserbiska styrkor utförde ett folkmord emot bosniska muslimer där ca 8000 människor blev mördade. Totalt dog ca 100 000 människor, dock hittar jag inga uppgifter om hur många av dessa som var muslimer, eftersom de dog folk på båda sidorna i kriget.

   Under perioden 2001–2019 inträffade 31 221 attentat i vilka 146 881 människor dödades, de flesta attentat begicks av islamistisk terrorister.

   ”Det största antalet incidenter och dödsfall till följd av islamistisk terrorism sker i Irak, Afghanistan, Nigeria, Pakistan och Syrien. År 2015 hölls huvudsakligen fyra islamistiska extremistgrupper ansvariga för 74 procent av alla dödsfall till följd av terrorism.”

   Det finns problem på båda sidorna, hatet finns på båda sidorna. Det finns ingen ond eller god sida i detta.

   Man ska även tänka på att är kusinen i videon lika gammal som Alex var han ca 10 år gammal när kriget skedde. Han var troligen inte delaktig i morden eller våldtäkterna som skedde.

    Jag skulle vilja säga några saker till dig:

    1. Du kan inte likställa ett folkmord på muslimer med islamistiska terrorattentat. Islamism är religiös extremism. Muslimerna som blev mördade under Balkankriget var vanliga människor. Man är inte islamist bara för att man är muslim.

    2. Det går inte heller att likställa islam på Balkan med islam i andra länder, som till exempel i arabvärlden. Kulturerna skiljer sig otroligt mycket åt.

    3. Dödssiffror från kriget är enkelt att hitta, det finns på Wikipedia. Där kan du läsa att 61.4% av de som dog var bosniaker (muslimer), 24.7% var serber och 8.3% var kroater.

     Ett tillägg: Om man kikar på dödsfall bland civila var 81.3% bosniaker, 10.9% serber och 6.5% kroater.

     1. Och Muslimska islamister dödar inte vanliga oskyldiga människor?
     2. Så du tror enbart muslimer från arabvärlden begår attentat?
     3. Det står fortfarande inte hur många av dessa som var muslimer?

     Du försökte ge svar på tal men gav 0 svar…

      1. Det har jag aldrig sagt. Jag syftar till att du inte bör likställa islamister med alla muslimer.
      2. Det har jag heller aldrig sagt. Jag syftar till att du nämner islamiska terrorattentat i bl.a. Irak, Nigeria och Pakistan. Jag ser inte hur det är relevant när detta rör Balkankriget som är ett krig som äger rum i Europa, i en totalt annan kultur än den arabiska.
      3. Du verkar inte veta att bosniaker och bosnier inte är samma sak. Bosniaker är ett folkslag som är muslimer. Alltså dog totalt 61.4% muslimer, och ser man till civila var det 81.3% muslimer som dog.

      Jag känner att jag behöver förklara lite tydligare:
      Du skrev först om folkmordet i Srebrenica där serber mördade muslimer. Du nämner sedan islamistiska terrorattentat i andra delar av världen. Sedan drar du slutsatsen att det finns hat på båda sidor. Jag ser inte hur det är ett logiskt resonemang och det är det jag försöker förklara. Du kan inte likställa bosnierna som dog under kriget med islamister i andra delar av världen. Av flera anledningar:

      – Bara för att man är kristen är man inte med i Ku Klux Klan. På samma sätt är du inte islamist bara för att du är muslim.
      – Du kanske inte vet att de flesta muslimer på Balkan är sekulariserade. Det är en stor skillnad gentemot muslimer i de flesta av de länder du nämner, därför fungerar inte heller den jämförelsen.
      – Det sker väldigt få islamistiska terrorattentat på Balkan, troligen för att islamistisk extremism är ovanligt där.
      – Kriget var inte religiöst motiverat på det viset.

       Min poäng är att du idag ser serber som onda och muslimer som goda pga det som hände 1995. Trots att dem serberna som du ser som ”onda” idag (han i Kenzas video) troligen bara var barn 1995.

        Det gör jag inte. Allt är inte svart eller vitt. 🙂 Det går inte att säga att en sida är enbart ond eller god. Jag tror att de flesta förstår att krig har oskyldiga offer från båda sidor. I det här fallet är det ju dock så att vissa sidor var mer utsatta än andra. Samtidigt behöver man komma ihåg att det var få personer i civilbefolkningen som stod bakom ett krig.

        Jag tycker dock att det som framkom i videon är rasistiskt och tyvärr river det upp sår hos många. Man kan tänka att kriget var länge sedan men Balkan har fortfarande stora problem som inte är lösta och konflikten blossar upp titt som tätt. Det är en känslig fråga.

         TACK A! 🙌🏻 Håller med fullständigt.

  För någon som inte har tiktok så fattar jag 0 (kan inte lösa texten i videon). Jag har sett klippet men vad är de Alex säger?

   Läsa*

  Går ju inte att pausa för att hinna läsa texten… då täcker reklam över klippet. Någon som kunnat läsa som kan återge?

   Gå in på tiktok istället. Trycker du på klippet där pausas den och man kan läsa.

    Alla har inte tiktok… Skulle aldrig skaffa en kinesisk app…

     … skriver du förmodligen från en dator eller telefon tillverkad i Kina 😉

  Kan du inte skriva eller ta screenshots på texten i videon? För en som inte har TikTok måste man pausa videon men det går inte att läsa ändå för då dyker reklam upp istället. 🙄

  Känner mig oerhört sekundärkränkt!

  Men snälla hon har ju klippt bort det som sägs som är kränkande/fel. Snacka om att vilja provocera fram hat och irritation. Ingen skulle väl förstå ändå. Tror varken Kenza eller hennes man vill skapa hat

   Alltså, de boende i dessa områden har såklart kvar vissa stämningar från kriget. Sådana dramatiska händelser kan leva kvar i flera generationer.
   Om hon klipper bort och ber om ursäkt så tycker jag också det är gott nog.

    mmm men svenskar är fredsskadade och förstår inte att konflikter lever kvar

   Håller helt med. Det känns mer som ett sätt att skapa konflikter än något genuint.

   Hon vill nog inte provocera fram hat. Hon vill nog försöka få lite kändisskap genom detta. Denna video är nog hennes mest kollade video någonsin.

  Vad saaaaa haaaan? 👂

  Gervide kan du ikte lägga en bump på
  Texten:) verkar som en del inte kan läsa de som
  Skrivs i videon, de kommer upp reklam. 🙁

  Camilla, du kanske skulle förklara vad som föranledde detta inlägg. Jag förstår ingenting.

  Inte första gången Aleks gör/säger något rasistiskt. Undra om Kenza skulle reagera om en av grisarna hette Ali eller som hennes pappa…

   Men orka. Muslimer i Sverige snackar så där om svenskar hela tiden.

   Men det är väl kusinen som säger det och inte Aleks?

   För det första, det är inte Alek som säger något, det är hans kusin.
   För det andra, om du skulle bli kränkt för att jag döpte en gris till samma namn som din pappa, då har du allvarliga problem.

  Förstår inte meningen med att fortsätta försöka elda på det här. Hon har bett om ursäkt och tagit bort det. Räcker det inte?

   Ja vad mer ska göras?!

   Det verkar som att tjejen vill att K ska ta ansvar för det kusinen sa, och ta ansvar och be om ursäkt för de folkmord som skedde 1995. Vilket är helt orimligt enligt mig.

  Herregud vilka grinollar. Vem bryr sig om religion.

   Tillräckligt som kommenterar här inne. Heller har just du bestämt var smärtgränsen går?😙

    Sverige är ett sekulärt land, vi bryr oss inte om religion. Tycker man religion är så himla viktigt bör man bo i något annat land.

     jag håller med. Men tyvärr gör inte politiker det.

     Men käre värld. Har du varit på en kyrklig begravning? Kyrkligt bröllop? Firar du jul? Påsk? Eller har du varit på ett dop kanske? Visste du att Sveriges monark måste vara kristen? Religion är högst närvarande även i Sverige.

     Vad då ”vi bryr oss inte om religion”?
     I Sverige finns massor med människor av olika religioner. Det finns religiösa friskolor, mm. Sverige är absolut ett land där det finns många religioner.

    Men orka. Flytta till något annat land då om du gillar religion så mycket. Saudiarabien kanske.

     Jag trodde detta var ett land som är demokratisk och att alla individer ska känna samhörighet. Jag trodde att Sverige var ett land som folk kunde känna sig trygg och fri i att vara den man vill, spelar ingen roll vilken hudfärg, könstillhörighet man har och vilken religion man än tror på. Men jag ska be mina muslimska och kristna vänner att flytta från Sverige för i Sverige får vi inte utföra någon tro. Eller gäller det bara muslimer?

      Svårt att förbli ett demokratiskt land när landet fylls med personer som inte vill ha demokrati.

       Du menar att det är bara invandrare som inte vill ha demokrati? Själv ser jag många etniska svenska som också vill ha mindre demokrati och som kallar allt för fake media. Jag som är asiat blir otroligt mycket mobbad och upplever rasism mot mig. Speciellt under corona. Det är så lätt för oss människor att dra alla över en kam. Bara för att det finns idioter i vissa grupper tror vi att alla är idioter. Finns många idiotiska svenskar som många idiotiska invandrare. Blir mörkrädd av vad samhället och hur människor är mot varandra. Upplever mer hat mot varandra. Vi lär våra barn att hata folkgrupper.

        Nej, inte folkgrupper utan religion…

   Att bry sig om bosniska offer innebär inte att du bryr dig om deras religion, av samma anledning att bry sig om judiska offer inte innebär att du bryr dig särskilt mycket om judendom.

    Tack för en vettig kommentar. Herregud för vissa mänskor.

    Men ärligt suleiman är inte ett bosniskt namn ens. Det är turkiskt. Fullt logiskt.
    Du letar något att bråka om. Dessutom inte serber utan montenegrin.

     Mm precis. Att håna turkar är ju vanligt I kristna balkanländer. Efter århundraden av attacker från Turkiet. Det är inte en så stor grej som någon wannabe på tiktok försöker göra det till.

     Du har fel. Suleiman är ett arabiskt namn som kommer från en biblisk kung och en islamsk profet. Det är ett muslimskt namn som förekommer i många länder där muslimer finns. Man får sällan det namnet om man inte är muslim.

     Du har också fel när du säger att de inte är ”serber utan montenegriner”. Serb är ett folkslag, Montenegro är ett land. Man kan alltså vara både serb och från Montenegro. En tredjedel av invånarna i Montenegro är serber. Kenza har nämnt flera gånger att Aleks är serb.

   Handlar inte om religion utan om vad som hände under kriget.

    Vilket av alla kriget?
    Bosnienkriget?
    Andra världskriget?
    Folkmordet i Rwanda?
    Ryssland attackerar Ukraina?

  Folk måste väl ändå få döpa sina djur till vad de vill? Osmakligt maybe. Men nu klippte hon ju bort det så ingen behövde bli kränkt eller missar jag något?

   Skansen-Jonas döpte sin gris till Adolf, för han ”är ju en liten nasse”.

    nasse svin är ett annat passande namn

    Haha, hilarious! 😂👌

  För de som inte kan se klippet och texten: Det är Alex kusin som pratar i klippet och berättar att grisen heter Süleyman. Alex i sin tur upprepar namnet. Skaparen av TikToken menar att Alex kusin döpt grisen efter ett, vad hon kallar, muslimskt namn vilket enligt henne är osmakligt av två anledningar; Att kusinen som är serb väljer att kalla en gris (som inom islam bland annat anses vara ett orent djur) för ett muslimskt namn med tanke på det folkmord som skedde av muslimer på Balkan av just serber. Hon kritiserar även att Kenza inte tagit reda på vad som sägs innan publicering samt att Alex inte uppmärksammat henne på det innan vloggen publicerades. Typ så.

  Fyfan! Jag spyr🤮🤮🤮🤮

   Krya på dig!

    Sök hjälp hos psykiatrin!

  Helt rimligt att Kenza som inte kan serbiska får skit för vad Aleks kusin har döpt sina grisar till tycker jag. Självklart ska man också ha koll på alla språk och varifrån alla namn härstammar i från. Herregud så oansvarigt av henne, hur tänker hon där?

  Jag är självklart sarkastisk. Så dumt alltihopa. Själv hade jag inte en tanke ens på att Suleyman är ett muslimskt namn. Jag har koll på mycket, men inte allt. Så hur mycket serbiska jag än hade kunnat så hade det inte hjälpt mig i den situationen. Men visst, nu vet jag att det är ett muslimskt namn så nu lärde jag mig något nytt i alla fall.

   Eftersom aleks och hans släkt är serber är de väl medvetna om att namnet är muslimskt. De har döpt en gris som de ska slakta efter en muslim och de skojar om det. Om man kan något om balkankriget så förstår man hur kränkande det är. Tänk dig att nazist döper sina grisar till ett judiskt namn. Sedan bad Kenza om ursäkt OM hon kränkte någon alltså inte för vad de sa eller att grisen heter så.
   Sedan har serberna fortfarande inte erkänt folkmordet i Srebrenica och ännu en gång så är det som att förintelsen inte skulle erkännas av Tyskland. Därför är det problematiskt att en man med rötter i Montenegro som är född i Sverige fortfarande har det Hatet (man hör aleks prata i videon)

    Men jag har inte pratat om Aleks. Jag talade utifrån det att Kenza får kritik, inte Aleks.

    Kenza kan ju inte be om ursäkt för vad någon annan gör. Hon kan bara be om ursäkt över att folk tog illa upp och ta bort klippet.
    Nej, det är inte rimligt att hon ska stå till svars för vad hennes mans kusin har döpt sina grisar till. Hör du själv hur galet det låter?

    Dock är ju Suleyman egentligen ett turkiskt namn och inte muslimsk, även om det finns muslimer som heter Suleyman.

     Det stämmer inte, Suleiman är ett arabiskt och muslimskt namn. Det förekommer i flera länder där muslimer finns.

      Du har fel…
      ”Süleyman (med flera alternativa stavningar, varav den vanligaste är Suleiman) är en turkisk variant av namnet Salomo.”

       Ja, det som står är att just den stavningen du har valt är den turkiska varianten. Suleiman är den arabiska stavningen och Shlomo den på jiddisch. Men namnet förekommer som sagt i många länder och religioner.

   Ingen förväntar sig att hon tar ansvar för vad Aleks kusin gör. Däremot borde hon insett det olämpliga i att lägga upp klippet. Att hon sedan skriver att hon ber om ursäkt om någon tagit illa upp, visar ju på att hon har noll förståelse för att många faktiskt tar illa upp, inte om.

    jag är alltid förundrad över hur många som tar illa upp i sverige, där vi minsann är toleranta och ”gillar olika”. Svenskar har exakt 0 insikt i hur olika människor faktiskt är.

    Varför borde hon ha insett det? Som jag sa, jag hade kunnat göra samma misstag.

    Och jag tycker det är helt rimligt att hon ber om ursäkt om någon gjort det, eftersom inte alla tar illa upp.

    Men snälla, varför skulle hon inse det olämpliga när hon inte kan språket?

  Hon visste inte, men när hon fick informationen bad hon om ursäkt och tog bort. Det är väl rimligt agerande? Vad mer ska hon göra? Tvinga Aleks kusin att göra en klassisk apology-video med fejktårar? Döpa om sina söner till Sulejman?

   😂😂

   Skrattar orimligt mycket åt sista meningen haha. Döpa om sina söner till Sulejman 😂

   Tror hon måste köpa grisar och kalla dem för Nikola och Danilo.

   Du fattar inte vad grejen är. Kenza i sig har inte gjort något fel. Däremot ser vi tydligt hur extrema och hatiska dessa människor är. Grisar som ska slaktas får muslimska namn – i en region där just serber slaktade muslimer för inte ens trettio år sedan. Spyr av alla kommentarer som tror att det ”bara handlar om religion”. Det handlar om ett folk som blev utsatt för folkmord och etnisk rensning, cirka 100.000 av dem lever idag i Sverige men fortfarande finns det bevisligen serber som bär på dessa extrema åsikter. Kenza har ingenting med saken att göra, Kenza har inget med Islam att göra och varför skulle Aleks bry sig om att Kenzas alkoholiserade och värdelösa pappa råkat vara född i ett muslimskt land? Kenza borde dock fundera på deras extremism och hur vardaglig den är.

    Dock missade du att Suleyman egentligen är ett turkiskt namn.

     Det stämmer inte, googla gärna.

      Google säger att du har fel
      ”Süleyman (med flera alternativa stavningar, varav den vanligaste är Suleiman) är en turkisk variant av namnet Salomo.”

       Ja, just den stavningen du har valt är den turkiska varianten 🙂 Landet Turkiet fanns ju inte ens när namnet uppstod. Att säga att namnet är arabiskt och muslimskt är mer korrekt. Därför är det inte relevant att argumentera att ”namnet ju är ett turkiskt namn”.

  Jag förstår att det är svårt för främst svenskar att förstå problematiken kring att en serb tilldelar sina grisar muslimska namn (namn som alla från Balkan vet är muslimska) men jag ska försöka förklara så kortfattat som möjligt. För att folk ska förstå varför främst bosniska muslimer tar illa upp så kan detta likställas med att en tysk bonde döper sina grisar till judiska namn (judar som då likt muslimer inte heller äter gris).

   Nej, S. det är inte ett dugg svårt att förstå. Tror inte att någon tycker det faktiskt, däremot känns hetsen kring detta onödig. Det jävligt onödigt av kusinen, Kenza gjorde fel som inte kontrollerade innehållet mer nogsamt men – hon har tagit bort det ur videon och bett om ursäkt. Det borde liksom räcka.

   skillnaden är att vi judar inte skulle ta illa upp om någon döpte en gris till tex aron eller benji xD vi har självdistans!!

    Lätt att ha självdistans när folkmordet av ens egna inträffade för 80 år sedan vs. 30 år sedan. Lätt att ha självdistans när du inte tvingades ge upp halva ditt land till folket som massakerade dig. Lätt att ha självdistans när din TV inte stängs av på årsdagen av förintelsen av din regering. Lätt att ha självdistans när du slipper ha tre olika presidenter, varav en är serb och har makten att rösta ner ALLT som gör din vardag bättre. Det är gött med självdistans xDDDDDDD

     👏🏼👏🏼👏🏼

     Säg det till judarna i Malmö.

      Åter igen, bosnier har mycket lite gemensamt med de muslimer från MENA som förföljer judiskt folk i Malmö. Bosnier är högst sekulära och lever i ett sekulärt land. Hur många bosnier har du egentligen träffat som levt enligt islam? Jag har träffat 0!

       Men diskussionen handlade väl ändå om att det var smädande eftersom det var ett muslimskt namn? Det var väl inte ett specifikt bosniskt-muslimskt namn?

        Det är ett turkiskt namn. Förstår inte varför man ska koppla det till Bosnien kriget

        Men snälla, i detta sammanhang är det självklart vad som menas. Jag blir ärligt talat matt på era kommentarer. Jag vet inte om det är allmänbildningen som är problemet eller att ni är resultatet av att skolorna fortsatt inte undervisar om det värsta folkmordet på europeisk mark sedan förintelsen.

         Nej, jag tycker inte att det är självklart. Förklara gärna i så fall så kanske jag förstår hur du menar.

          Jag instämmer i allt du säger Brevis! Jag förstår inte heller hur detta skulle varit så självklart. Min sambo är från ett land där de pratar ett språk jag inte förstår. Nu är jag, tack och lov, inte influenser men tänk att jag skulle lägga upp en video på mina sociala medier där hans släkt skulle uttrycka en åsikt som jag inte stod för. Tanken hade aldrig slagit mig att jag skulle behöva få det översatt och kontrollerat.

          Kenza har korrigerat innehållet. Att sen nit-picka orden i hennes ursäkt för att sen inte acceptera det är ju att söka en konflikt.

       Ganska många faktiskt!

    Så du menar att om en antisemit hade döpt en gris till ett judisk namn och sedan skrattat åt att grisen ska slaktas så hade judar inte tagit illa upp? Snälla, lägg ner.

     Skrattade han åt att grisen skulle slaktas? hur vet vi ens att grisen ska slaktas och inte är hans avels gris?

   Men det är ingen bra jämförelse för serber har varit offer för muslimska erövringar. Det finns en historisk ömsesidig konflikt där.

  Som att det skulle ha blivit liv om en muslim döpt sina slaktdjur till kristna namn.

   Självklart inte. Kristendomen är helt urvattnad, men enligt deras definition ”tillåtande”.

  Blir det öppet spår idag?

  Tycker hon gjort rätt. Hon har klippt bort det och bett om ursäkt till de som eventuellt tagit illa vid sig. Tycker det räcker så.
  Tycker det borde räckt för personen på tiktok också. Vad mer ska hon göra?

   Tjäna godhetspoäng? Få lite fame. Street credd? Views? Personer på tiktok kommer tiktoka.

  Alex e väl montenegrin?Montenegro är ett eget land.

   Nu ja. Inte under Balkankriget.

   Nu ja! Men det betyder inte att folket plötsligt delas i två etniciteter.

   Han är serb, ett folkslag som finns i flera länder, bl.a. Montenegro och Serbien

  Kenza har skrivit i en annan kommentar till videon att Aleks inte ens är närvarande i videon när de är hos grisarna.

  Sulemain var inte speciellt trevlig han heller och slaktade folk med och tvingade kvinnor att bli muslimer och hans älskarinna efter att ha kidnappat de från deras byar och slaktat befolkningen….

   Mest vettiga kommentaren. Förstår inte vad det namnet har med bosnien att göra

    Finns alltid en bosnier någonstans som vill göra allt om dem.

   Många idag vet inte att turkar attackerat europeer under århundraden och tagit slavar. Det hatet mot turken lever kvar ännu. Precis som rysshatet länge levde i Finland och Sverige.

  Kan ju vara bra att kunna engelska om man ska klaga på något som står på engelska 😅

  [Borttagen kommentar]

   Väldigt många. Fruktansvärt onödig kommentar. Skäms.

  Vad är det här för inlägg haha lägg av? Om muslimer blir hysteriskt över att en gris har ett muslimskt namn är det deras problem. Om grisen hetat Micke hade ingen brytt sig. Otroligt trött på att allt ska lindas in med silkesvantar och presenteras på sammetskudde för att inte kränka muslimer annars är man ”superduper rasist” men det appliceras inte på någon annan religion? Det är ingen annans problem att muslimer ballar ur över grisar och hundar och böcker och avbildningar och HEJ OCH HÅ snälla väx upp

   Precism tycker snarare det är förnedring mot grisen.

  Anledningen till varför han kallar grisarna för Suleyman – år 1521 erövrade Den osmanska sultanen Kanuni Sultan Suleyman (suleyman the magnificent) Belgrad som därmed var under osmansk styre i 400 år något serberna har än idag svårt för att acceptera då det styrdes av Osmanska riket som var en av världens största imperier och även muslimsk.

  Jag vill ha denna diskussion nästa gång en muslim kränker en svensk eller applicerar som religion för att rättfärdiga svinigt beteende.

  Kommer det hända?nej för då är man rasist och muslimer ska daltas med.

  Heja Sverige!

  Vad vill jobbat Kenza ska göra?!
  Hon har redigerat videon och bett om ursäkt- om detta är såååå problematiskt och inte ska gå obemärkt förbi så kanske hon ska säga vad som behöver göras?

  Själv fattar jag verkligen inte hur folk orkar bry sig…..?

  Stackars grisar. Är det någon det är synd om är de de som objektiseras trots sin oskyldighet. Grisar är otroligt smarta, smartare och med renare inre än många människor. Förstå inte fokus på var mn blir upprörd över inte går tilö grisarna.

   Muslimer ser dock grisar som orena.

  Ja hade ingen aning om att Sulejman är ett vanligt muslimskt namn. Själv tycker ja att d låter kanske indiskt.
  Kan man verkligen räkna me att större delen av befolkningen vet d?

   Nja, men en av de största profeterna inom Islam heter Suleiman. Han är även kallad Solomon (inom kristendomen) och Shlomo (inom judendomen). Men just Suleiman-varianten är det många muslimer som känner igen som ett muslimskt namn, kanske framförallt eftersom nästan alla som heter det idag är muslimer. Så ja, känner man en del muslimer vet man att det är ett muslimskt namn. Om man är en person som t.ex. kommer från Balkan vet man till 100% att det är ett muslimskt namn.

    Oj och där kommer hennes ursäkt på instagram och hur ledsen hon är över det. Hon visste mycket väl vad som sades med tanke på att hon klippte bort en del, dvs när han säger att grisen heter Sulejman because…, vad kom där efter och varför fanns inte det med? Är så trött på denna människa, hon sitter säkert och ber om ursäkt på instagram men hemma tänker hon ”jävla idioter”

  Hade det här inlägget handlat om judar hade det blivit helt andra reaktioner. Visar bara på hur svenskar är selektivt smygrasister. Ja smygrasister. Svenskar är så mesiga, för många vet att de hade aldrig vågat säga det de skriver här öppet till folk. Darrande löv.

  Oj och där kommer hennes ursäkt på instagram och hur ledsen hon är över det. Hon visste mycket väl vad som sades med tanke på att hon klippte bort en del, dvs när han säger att grisen heter Sulejman because…, vad kom där efter och varför fanns inte det med? Är så trött på denna människa, hon sitter säkert och ber om ursäkt på instagram men hemma tänker hon ”jävla idioter

   Hon klippte ju bort det i efterhand för att roll reagerade och gjorde henne uppmärksam. Tror knappast Kenza är rasist mot muslimer, hon har ju massa släkt som är det.

    Men om du kollar på videon innan hon klippte bort så hade hon redan klippt bort en del! Dvs ”grisen heter sulejman because….” Vad kom där efter? Hon har ju klippt vad han sa.

     Fast om hon nu visste att han sa något olämpligt, varför skulle hon ens tagit med lite av det? Finns ingen logik i det. Då hade hon ju döljt hela samtalet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.