Vad får man inte sova med?

Som liten hade jag förmodligen velat sova I min nya väska, och det hade jag med största sannolikhet även fått. 
Vill man sova med sina nya gummistövlar på – why not? Okej, helst innan de används ute då kanske?

Oh, well, no harm no foul.

Jag skulle vilja – helt oombett och totalt barnfri, utan något som helst tolkningsföreträde – hävda att jag skulle säga ja till allt som inte är smutsigt eller farligt.
Det är fri tolkning på den. 😉

Hur ligger landet med er?

174 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad är grejen med att alla flunsor börjat kalla kaffe för en ”köpp” 🤐

   Västgötska eller göteborgska. Då heter det en köpp!

    Så är väl efter way out west då.

    Det är norrländska.

     Och västgötska.

     Norrländska? I vilken del av Norrland säger man så. Inte i Norrbotten i alla fall.

      Jag bor i tornedalen. Här säger vi köpp eller köpö.

       Kommer från södra Tornedalen och har aldrig hört ordet användas synonymt med kaffe, men du kanske kommer högre uppifrån? Kan hända att jag hört det användas lite skämtsamt som synonym för kopp vid några tillfällen, typ ”en köpp kaffe”. Och då inte i huvudsak i Tornedalen utan även i Stockholm och andra ställen.

        Alltså antar att man då kallar kaffe för motsvarande ”en (ospecificerad) kopp”, inte att ”en köpp” bokstavligen skulle översättas till kaffe. 🥲

       Nej det gör vi inte😅

       Aldrig hört nån säga det och jag är också från Tornedalen.

        Haha, samma här. Aldrig hört ”köpp” I Tornedalen! 😅

      Västerbotten och Västernorrland (inlandet helst)

      Vill du ha en kaffeköpp?

    Inte Götteboska.

    Inte göteborgska

    Och definitivt värmländska

    Köpp
    Körv
    Gött
    Ölöppnörö

    Används hemma i min glesbygdsort i Mellansverige också

   Bianca började

    Ja, Bianca började helt säkert med det uttrycket.

    Nja det är väl Pernilla W alla tagit efter.

     Skulle inte tro det.

     SENÄLLA. Det är Bibz.

      Är ni på riktigt? De försöker bara vara folkliga för det är deras publik (läs Lyxfällan-fölk och bonnar, bara de som kollar på t.ex Wahlgrens Värld) genom att använda redan vedertagna uttryck som existerat i hundra år i övre Sverige. Wahlgren-klanen är töntar. Inte mer än så.

       Bonnar?

     Pernilla tar ju alltid efter Bianca och Benjamin.

      Ouuuu team mamma mot team syskon.

    Nej, Rebecca Stella och Vanessa var de första influensers som verkligen började använda det begreppet. Bianca härmar dem😀

     💯!!

     Fett irriterande uttryck dock.

   För att det är så 2015 att dricka kaffe ur en kopp och att dricka den med något annat än Oatly iKaffe

    fun story trodde i flera år att det hette AJ-kaffe som iphone 😂

  När jag var liten 5-6 år fick jag ett par nya vinterstövlar. Jag var så glad att de fick sova bredvid mig i sängen. Ja, innan jag hade haft dom ute.

   En jul när min syster var liten fick hon nya stövlar och en mössa. De skulle givetvis vara på även vid sovning. Något år senare fick jag ett täcke i julklapp och det var ju liksom inga problem att gå till sängs med, haha.

   Det kan ju bli lite värre när den här lilla killen kommer fram till resmålet och väskan inte är så ren o fräsch längre, och mamma, förhoppningsvis, säger nej till att ha den i sängen. Trots att lilla killen blir ledsen.

    Vad tror du händer med väskan när den ligger bredvid sonen i sängen?

    Det går ju att torka av väskan efter resan😄

    Vore väl hemskt om ett barn aldrig får uppleva något roligt för att den kan bli ledsen när inte hela livet är lika roligt sen. Barn tar inte skada av att bli ledsna över en sådan grej.

  Jag ville sova med julgranen. Det gick tyvärr inte att lösa

   Taskigt! 🛌🎄

   Dåliga föräldrar som inte bäddade under granen! 😉

   😂Själv plockade jag hem dunen som växer på vide och la i sängen, ville inte de skulle behöva frysa ute, lite mer behändigt än en gran förvisso, men fnös & kvistar i sängen blev det ju.

  Bli inte galna nu, men vad tycker ni om att ha en hund i sängen?

   För mig så beror det på ras och storlek.
   Vill inte ha en ras som dregglar eller en liten ras som kan riskeras att klämmas.

   Mysigt värre om man gillar hundar (vilket jag gör :)) sover alltid med min (när han inte tycker jag snurrar för mycket). Men gillar man inte hundar ska man såklart få slippa hund i sängen. Det gör man ju som man själv/ hunden vill.

   Inga som helst problem! Förutom en gång när vi var två människor, en labrador och en golden retriever i en 1.20 säng, då blev det lite stökigt..

   Min hund använder mitt face som huvudkudde. Vaknar alltid av att näsborrarna är täppta med hundpäls.

   Har en strävhårig normaltax och en jämthund.
   Jämten får sova en sväng ibland, men hon hoppar oftast ner snabbt, blir för varmt för henne.
   Taxen brukar komma in på morgonsidan och hoppa upp och gräva sig in under täcket, hon vill helst ligga som en boll helt täckt av täcket, när det blir för varmt så stoppar hon ut lite av nosen

   Små hundar är jag ok med. Tyvärr så tycker jag stora hundar är, vill inte säga äckliga, men tycker de känns ofräscha…

   Absolut!
   Somnar alltid med vår rottis i sängen. Det blir dock för varmt för henne rätt snabbt. Så hon sover bredvid sängen.

   Upp till ägaren och hunden! Men våran hund är välkommen till sängen om hon vill. Under sommaren är det för varmt då sover hon själv. Snart kommer hon krypa under och sova under mitt täcke

   nej nej nej neeeej!!! så sjukt ohygieniskt att jag ryser! (och vad är grejen med att låta sin hund slicka på ens glass, och sen fortsätta äta glassen?!?)

    Som att dela vattenflaska gissar jag, man lever ju så nära sin hund ändå och den slickar en i ansiktet osv man tänker lite glass inte spelar någon extra roll.

     Min hund får absolut inte slicka i ansiktet eller smaka mat.

     Nej hunden slickar inte mig i ansiktet. skulle aldrig slicka på samma glass som min hund. Fy attan, vad är ni för snuskisar? Att älska sin hund handlar inte om att dela drägel.

     Vad umgås ni med för folk som låter hunden slicka på glassen och sen själva fortsätter äta glassen? och delar vattenflaska med hunden?
     Mina hundar får slicka tallrikar, osv, efter att jag själv ätit klart. Aldrig att vi skulle göra som ni beskriver med glassen.
     Dela vattenflaska gör jag inte heller med mina hundar.

    Även om mina hundar får sova hos mig om de vill och om jag är ok med det, är det för varmt så får de ligga på annat håll så skulle jag aldrig dela glass med dom om dom får inte slicka mig i ansiktet, även om de försöker ibland.

     Jag tycker egentligen också det är rätt äckligt när min 45 kilos kommer och slabbar mig i ansiktet men känner jag måste ställa upp. Förstå om alla ens försök att visa kärlek bara dissades…

      Det går ju att lära dom att visa kärlek på annat sätt. Precis som att man lär barn att man inte pussar fröken eller kramar främlingar.

       Jämförelsen vore väl isf mer korrekt om du tränade barnen att inte pussa på mamma och pappa. (Min hund får inte heller slicka lärare och främlingar i ansiktet.) Tycker personligen det blir fel i båda fall, hunden måste få vara hund och bete sig som en, det är en liten uppoffring för mig.

        Jämten visar kärlek genom att när man kommer hem ska man stå vid fåtölj eller soffa så hon in hoppa upp i den och lägga tassar på axlarna och ha kind mot kind.
        Taxen vill att man har henne i famnen och kramar ordentligt eller har henne i knäet och kittlar henne på magen.

        Visst försöker båda slicka en i ansiktet, men jag ogillar det starkt så avbryter dom försöken. Dom får slicka mig på händer osv, men inte ansiktet

         Såklart, jag menar inte att man måste- försöker bara förklara varför jag valt låta hunden slicka på trots att det i smyg inte är min favoritaktivitet 🙂

      Gullig kommentar ändå ❤️

      🤢 fy

    rebecka 🐞 / 2022-08-18 18:40
    Det är mer ohygeniskt att åka kollektiv trafik, använda en offentlig toa på tex restaurang eller liknande (tänk bara hur många som tagit i dörrhandtaget, och alla tvättar inte händerna) , låta ungarna leka i leos lekland eller liknande där tusentals andra snoriga ungar med smutsiga händer redan lekt, så mycket skit dessa ungar kommer ta med sig hem, osv.

    När det kommer till en ohygiensk värld borde hundar i sängen vara din minsta oro 😉

   Övertygad om att min hund inte varit lika trygg som hon är om hon inte fått sova i sängen. Men det kanske snarare är en bra ursäkt för att JAG vill ha henne där 😀

    Det blir ju så när man förmänskligar en hund. Det är din tanke att din hund behöver ligga i din säng för att vara trygg. Den blir inte mindre trygg av att ligga på golvet.

     Förmänskligar? Att hunden vill sova i sängen eller nära sängen hänger ihop dess naturliga beteende. Klart hunden vill sova med sin flock, alltså resten av familjen oavsett två eller fyra ben.

     Det är ju inte alls en förmänskligande tanke/åsikt/fakta.
     Hundar riskerar att bli otrygga om de inte får sova nära sin flock. Hundar är flockdjur och i flock sover man tillsammans, allt annat är att utsättas för fara. De är vana vid att sova tätt ihop med sina kullsyskon, känna värme och tyngd från dem och plötsligt ska de sova ensamma? Klart det kan bli en otrygghet. Många framförallt valpar och unghundar lider faktiskt ofta av sömnstörningar till följd av detta då de inte kan slappna av och somna tryggt när de är vad de upplever exponerade. Men många hundägare saknar kunskap om hundars sömn 🤷🏻‍♀️

     Haha har du sett hundar i flock? Typ en valpkull? Dom sover i en hög, PÅ varandra, bredvid varandra, inflätade i varandra, tätt tätt.

   Jag tycker att det är lite äckligt faktiskt, skulle inte låta vår hund sova i vår säng. Men det får man ju inte säga här inne. För då hatar man djur, är empatistörd och borde inte få ha varken djur eller barn.

    Jag tycker synd om människor som inte gillar djur- skrev någon till mig här när jag påpekade att alla gillar inte att ha hundar springandes lösa runt sig. Att jag älskar djur och donerar pengar i projekt för att säkra viltbeståndet är irrelevant, man måste älska att ha andras hundar i ansiktet och runt benen annars gillas det inte.

     Är det något att bry sig om, dom kommentarerna, tycker du?

      Lika mycket som andra kommentarer förmodligen?

      Det skulle jag nog vilja påstå ja. Kommer aldrig att glömma ett ös i mars tror jag det var om att man inte får ta med sig hunden till skyddsrummet. Ojojoj, alla som var upprörda över detta och hur empatistörda, hemska människor som inte borde leva och annat skit som skrevs till alla som tyckte det var självklart att inte hundar kan tas med.

       Och massor med hundägare kommenterade att det var idiotiskt att kräva att hundarna skulle få plats i skyddsrummen mtp allergiker, och att det inte ens finns plats till alla människor i Sverige.

    Tänk att du vågade ändå…

    Vår hund fick inte vara i sängen och verkligen inte slicka oss i ansiktet. När jag hade katter fick de inte vara i sovrummet över huvud taget.

    Alla behöver inte gilla att ha hund i sängen, inge fel med det, hundar kan dra med sig både smuts och fästingar upp i sängen. Så det är upp till var och en.

    Allt beror på hur man uttrycker sig, säger man bara ”nej, jag vill inte ha hunden i sängen, den har en egen bädd på golvet” då kommer du inte få hat, säger du däremot (som många här gör) ”nej fy, hundar är super äckliga, det är bara snusiska ohygieniska människor som låter hundarna sova i sängen, fy fan vad äckligt”, ja då kommer man få kritik

   Så äckligt. jag kan inte tänka mig värre saker än en hund i sängen.

    Jag älskar hundar men tycker att hundhår är så ofräscht. Alla får självklart ha det så som de vill i sina hem, osv osv hundar är familjemedlemmar osv osv. Men jag ryser när jag ska sätta mig i en bil, soffa whatever som är täckt av hundhår.

     Samma här.
     Jag gillar hundar och har själv haft hund, men gillar inte hundhår eller en hel fäll med katthår heller för den delen som en del hsr.

     Har katter nu och de drar in massa bös, fästingar och annat gräsgrejs när de varit ute. Dock har de egna bäddar, filtar att ligga på och så.

     Men visst, man gör som man vill.

    En giftorm? Bengalisk tiger?

    Lite värre saker än en hund i sängen måste du väl ändå kunna tänka dig?

     Två hundar.

      Haha, det bästa som finns ju! Att ligga och sova med hundar som ligger lite halvt på en och gosar❤️❤️❤️

    Har lite svårt att köpa det argumentet. Människors svett är hudavlagringar i sängen är väl knappast fräschare än hundhår i sängen. Jag och min hund lortar ner min säng båda två. Så jag ser till att bädda rent ofta helt enkelt. Hade jag iofs gjort även om det bara var jag i sängen, just för att lakanen får hantera mycket snusk från människor.

     *och, inte är.

   Om det inte är med två katter också så får det vara för min del. 😉

   Älskar det! Min hund skulle dock helst ligga mellan låren och magen (jag sov på sidan med lite böjda ben), under täcket, så det blev alltid varmt och svettigt på benen. Men helt klart värt det!

   Vi har hund – han skulle aldrig få sova i sängen…dock inget problem för han är pytteliten och sängen hög😅

   Nej! Endast pga all skit som fastnar i päls och tassar inte hör hemma i min säng. Sen att han är skitstor och helt enkelt inte får plats är en annan sak.

   Det mysigaste som finns. Det var typ höjdpunkten i min vardag som barn/tonåring när vår hund kom till min säng och var lilla sked varje morgon.
   Kanske sorgligt liv ja men alltså… MYS

    Låter inte ett dugg tragiskt! Tänker nåt av det finaste man kan ge sina barn är en relation till djur.

    Åh ja, samma här. Älskade och blev överlycklig när vår hund valde att sova i min säng. Ofta valde han att sova hos mina föräldrar och mamma försökte så gott hon kunde trösta mig och förklara att det nog var för att deras säng var större.
    Nu som vuxen tror jag faktiskt att dissen berodde på att hunden tyckte det var bättre att sova med klanledaren än med familjens under dogs, alltså vi barn. Han tyckte nog att han var högre upp i flocken.

    Jag hade problem med att jag var mörkrädd när jag var liten, när jag var 8 år skaffade vi hundvalp, den sov varje natt resten av hundens liv i min säng. Och eftersom jag inte var ensam slutade jag vara rädd för mörkret, och vaknade jag av en mardröm fanns han där för mig så jag kunde lugna ner mig och somna om.
    Hundar kan göra så otroligt mycket för en, speciellt för barn.

   Älskar att sova med min hund. Hon kommer alltid upp och gosar i mitt ansikte på morgonen och det betyder att jag ska lägga mig i stora sked-positionen så att hon kan vara lilla skeden och krypa ner under täcket.

   Jag förstår att det kan vara äckligt för andra att låta hunden vara k sängen men älskar man någon så tycker man ju typ aldrig att de äckliga? Min hund avskyr även att bli smutsig och vi tvättar hennes tassar med specialschampo efter sista kvällspromenaden då hon får klåda på tassarna annars. Jag tycker andras hundar kan vara lite äckliga men aldrig min egen.

   tycker typ samma även med barn. Äter gärna kakor som barn jag älskar bakat men tycker det är jätteäckligt om bekantas barn har hjälpt till att baka till fikat.

   Hatar när sängen känns smutsig så djur är egentligen inte välkomna i min säng. Katterna gör dock som dom vill och våran hund har fått komma upp i sängen nån morgon när vi ändå ska byta sängkläder samma dag.

   Min stora labbemix sover i sängen med mig varje natt, så helt okej i min värld.

    ”Labbemix”, vilket underbart ord🤙🏼

   Hade en kollega en gång som sov med sina sex dog the bordeaux på 50-70 kg styck😂😂 var ett jävla snarkande på kontoret, fattar inte hur hon överlevde nätterna😂🥲

   Blir inte galen, alla gör vad de vill. Men jag tycker det är äckligt, men har nog att göra med att jag överlag tycker hundar är lite äckliga. Jag är inte så förtjust i dem.

   Min hund sover själv hela natten fram tills 5 på morgonen ungefär. Då vill hon upp och mysa med oss och fått nog av egentid 😅 bästa stunden på dagen, älskar att vakna upp så varje dag ❤️

    Min älskade Cane corso flicka sov hos oss i all 10 år. Herregud vad jag saknar det, fast hon snarkade så sängen skakade.

   Åh, var helt bestämd på att absolut inte ha hunden i sängen! Tror vi lyckades hålla det tills vår hund va nästan ett år. Sen tog vi upp henne en gång när det va jättekallt i rummet vi sov i och det var DET MYSIGASTE JAG VARIT MED OM! Så nu sover hon alltid med oss och jag försöker bara tänka bort alla tankar om smuts osv. Tycker det är så himla värt det och har aldrig ångrat det! 🥰🐶

  För mig var det självklart att barnen fick göra så, så länge det inte var med något som kunde gå sönder och göra illa dom.
  Samma med såkallade finkläder, användes vid tillfället det var tänkt(avslutning/kalas) men sen fick dom användas precis som alla andra kläder.
  Var en av få föräldrar i min omgivning som gjorde så, men vad tusan kläder är till för att användas och ville dom använda finklänning på förskolan så fick dom det, gjorde som inget om den gick sönder/fick fläckar.
  Minns så väl en gång jag frågade dottern som då var runt 3 vad hon gjort med sin jacka, den var lerig på exakt hela baksidan. Svaret jag fick var: Jag minns inte, men jag måste nog haft roligt.
  Var ju bara att boka tvättstugan och låta henne ha annan jacka under tiden, var hennes favoritjacka
  Låt barnen använda sina saker, skulle bli rätt grinig om min sambo sa vad jag fick/inte fick göra med mina saker.

   Jag håller helt med. Och barn växer ju ändå så snabbt, hips vips så har de vuxit ut de där kläderna som skulle sparas till något speciellt tillfälle. Min tjej sprang runt i stallet med tyllkjol och glitterskor. Allt användes och tvättades. Och lite fläckar har inget barn dött av.

    Ni låter båda som drömföräldrar!

    Åh, jag minns en gång när jag var barn. Vi skulle hälsa på några vänner till familjen som hade hund, och hunden var ute, hade blivit lerig, kom fram springande och började hoppa på mig så jag fick fullt med leriga tassavtryck, och jag lyfte upp hunden i famnen så mina kläder blev ännu lerigare och gosade med hunden. Ägaren till hunden som rusande och bad tusen ggr om ursäkt, min mammas ända svar var ”det går bort i tvätten”. Så tacksam att mamma lätt mig vara ett barn under min uppväxt <3
    Det var endast under speciella tillfällen som bröllop, dop, skolavslutningar och liknande som vi behövde vara rädda om kläderna.

   Exakt så- mina barn har i princip klätt sig som de vill…sonen älskade klänningar när han var liten så det hade han ofta, sen älskade han sånna t-shirts med paljetter som man ”vände” och så blev det en annan bild. Ena dottern gick klädd som ballerina i flera veckor och andra dottern ville bara ha snickarbyxor en period- dessutom hittade hon (5år gammal) min mormors gamla glasögon som hon absolut skulle ha till förskolan så då fick vi snällt plocka ut glasen så hon kunde ha bågarna😂

   Kul att höra andras inställning, själv är jag mer strikt med val av kläder. Alltså har jag köpt kläder som ska vara mer fina, för speciella tillfällen så försöker jag hålla dem hela ett tag, tråkigt att ta sönder fina kläder som även kan användas av någon annan för att barnet vill ha det när de klättrar i träd eller nåt, onödigt slöseri liksom. Försöker väl att inte köpa de allra mest känsliga kläderna dock och ser såklart till att klädet används mer än enstaka tillfälle. Men vet jag att något kommer bli väldigt smutsigt och stor risk att vissa klädesplagg eller skor inte håller för aktiviteten så väljer jag själv, är ju ändå jag som köpt grejerna.

    Därför köper inte jag ”fina” kläder till barnen. De väljer det de vill ha, och så är det med det. De har aldrig klätt sig ”fint” till kalas, middagar etc. De tar på sig det de känner för, för dagen.

     Samma här, mina barn har fått välja kläder sen de var väldigt små. Det har blivit roliga kombon ibland men vad gör det? Det är det första de gör på morgonen, att välja kläder för dagen och de är glada och nöjda. Under vintertid plockar jag bara bort de mest opraktiska kläderna ur deras garderob och sen är det fritt fram.

   haha så himla bra livsfilosofi att bara se tillbaka på saker och tänka jag måste nog haft roligt 😍

  Min hund VILLE INTE sova i vår säng som valp….vilket var astråkigt för hon var ju som en liten gullig, gosig nalle… men nu som vuxen…32 kilo (liten för sin ras) och långhårig så är jag rätt nöjd. Jag låter iofs inte henne slicka mig i ansiktet heller (och hon skulle aldrig göra det) eftersom jag tycker det är vråläckligt. Men min allra första hund (snart 30 år sedan) den delade jag min glass systerligt med *urrk* alltså vi turades om att slicka på den.
  Min bror fick ett par skridskor i julklapp ett år…han sov med dem på….i en vecka

  Håller med, ja till allt som inte är farligt och för smutsigt som hela sandlådan. När jag var liten sov jag med alla mina nallar. viktigt att det skulle vara alla så ingen av dom blev lämnad ensam. Nu ligger det en hund bredvid mig, ibland två och i framtiden ser jag flera hundar sovande i sängen med mig. Typ 5 eller 6. Hoppas att ha det så en dag.
  Sover hellre med en hund bredvid mig än en man. Och nej jag är inte singel men hundar, ja djur i allmänhet är bättre än majoriteten av män.
  Slicka på glassen får hundarna också göra ibland, äckligare isånnafall att suga kuk och ev. svälja (BARF) om man nu ska jämföra. Enligt vad jag tycker då (bäst att lägga till det här).

   Män är ju djur så att..

    Jasså, kvinnor med då. Vi är liksom samma art.

     Nej det stämmer inte

      Skojar du, eller tror du att män och kvinnor är olika arter?

   Äckligare att äta bajs än att suga kuk. Om vi nu ska jämföra saker.

   Tycker synd om din kille.
   Sover hellre brevid en hund än honom och tycker hans k^k är äcklig..

   Om det nu inte är så att du är tillsammans med en annan kvinna, då kan jag förstå din kommentar

    Nu tror jag väl iof det är fullt möjligt älska sin snubbe men stå ut med hans kxx…

   Smaken är som baken.
   Suger hellre min mans kuk 2 gånger om dagen än att behöva se en människa som delar glass med en hund eller låter den göra grovrengöring runt käften.
   Min mamma är en av dessa, som gääääena delar glass. Ett slick till dig och ett till mig.
   Spyr

  Måste bara fråga – brukar inte bilder på barn vara censurerade här inne?

   Obehagligt att bli fotad och utlagd på nätet när man myser i sängen.

    Eller hur!

   Det går inte när man bäddar in direkt från instagram

    👆🏻👆🏻

     Är det viktigare att du får content till bloggen än att barnets integritet skyddas? En skärmdump med ansiktet blurrat hade väl funkat.

      Hur kan Camilla få kritik när det är barnets mamma som fotat barnet i sängen och lagt ut på sitt öppna instagramkonto

       Därför att hon själv har gett kritik till föräldrar som gör så och tidigare blurrat ansikten på skärmdumpar?

       För att det sprids på ytterligare ett stort konto kanske

       Precis, som jag fattat det har hon börjat med inbäddning eftersom föräldern/influencern själv då fortfarande har makt över bilden (om influencern privatiserar kontot, redigerar inlägget eller tar bort bilden så går det igenom även här). En printscreen har föräldern/influencern ingen egen makt över, utan behöver isåfall t.ex. mejla Camilla för att be henne ta ner den

      Ta det med mamman.

  Min äldsta dotter vägrade sova en period utan kattens kattmatspåsar. Alla påsarna vi hade hemma la hon i sin famn och nåde den som försökte ta dom ifrån henne.
  Den perioden gick över efter nån vecka och det var en strid jag valde att inte ta. Den enda som kanske upprördes av det hela var väl katten i såna fall. 😃

   Åh, gud vad sjuka grejer ungar kommer på! Vår katt hade tuggat sig igenom påsarna och hetsätit hela natten…

   Sonen var väldigt förtjust i grävmaskiner och liknande som liten. Han radade upp hela maskinparken på sängkanten varje kväll. Vi brukade plocka bort dem när han somnat för det lät så när de åkte i golvet en efter en…

    Haha ja det är helt galet, tyckte det såg mest obekvämt ut att sova med alla dom där påsarna. Som tur var så är inte katten jätteförtjust i barn så han höll sig på sin kant.

    Ändå gulligt att saker betyder så mycket för ett barn, men jag förstår att ni plockade undan, hellre det än att vakna av massa grejer mitt i natten. 😅

  Min mamma sov med sina nya konståkningsskridskor när hon var liten. Själv var jag ett tråkigt barn och gjorde nog ingenting sånt, mer än att varje kväll välja gosedjur, som väl de flesta andra. Och ibland kunde jag riktigt planera hur mysigt det skulle bli att krypa ner bland allihopa och inte bara några få. Minns så väl den dagen då jag insåg att det inte alls var mysigt utan bara obekvämt med så mycket gosedjur. Då hade jag blivit stor😞

  Jag fick mina drömmars vinteroverall när jag var ca 6 år. Älskade den! Lila och fluffig.
  Den insisterade jag på att sova i, mamma kämpade emot lite pga blir väldigt varmt men gav med sig. Vilken lycka.

  Batman sov hos oss för ett par nätter sedan. Dock vaknade han i panik och ville återgå till en mer civil status efter någon timme.😄

  Vi lät i början barnen ha med sig lite det de ville, men märkte snabbt att de vaknar väldigt lätt på natten ifall de hade en hård leksak i sängen osv, så vi slutade sen med det 🙈 gosedjur hur många de vill 👌

   Har samma ”regel” hemma och det fungerar bra. Ser egentligen inget problem med att sova med en väska om han nu gillar den så mycket och det är såklart igen fara men för egen del funkar det bättre att hålla hårt på reglerna för att undvika att hamna i en massa diskussioner vid läggdags. Enklare när alla vet vad som gäller varje dag. Nästa gång är det ju något annat liksom. Hade gjort en liten bädd åt väskan bredvid barnets säng eller nåt.

  Följde Andrea norrman för ett tag sen pga att jag uppfattade hennes innehåll som lite ofiltrerad vardagsrealism som var lite avväpnande liksom. MEEEEN vad har hänt med hennes flöde på sistone? Helt omöjligt att ta sig igenom alla cringeiga tillgjorda reels föreställande arrangerade stunder i matchande newbie kläder som visar vilket heeeelylle familjeliv de lever och hur kääääääär hon är i sin kille till tonerna av någon medioker översentimental musik

   Upplever samma här!

   Ja ibland undrar jag vem som filmar allt. Hennes kille eller den tjej hon jobbar med? Är så tillgjort

   Känner samma fast med M.deler, jösses vad det görs konstgjorda cringe(iga) reels 😅 där det sitts på huk, även LIGGER NER..?? mitt på gatan!! slängs med blicken och låtsas titta på något, fejkdricker ur kaffemugg, fejkskrattas osv osv.. Det är så märkligt!!

   Visst att många influensers gör detta men hos vissa SYNS det verkligen hur de endast sett hur andra gör och försöker göra likadant!

    Precis så!! Så tydligt hos vissa hur de bara försöker efterlikna annat populärt innehåll. Blir lite som att titta på en B-film med dålig budget – efterliknar hur populära filmer brukar vara uppbyggda men med dåligt skådespeleri, dålig produktion och icke originellt manus

   Hon blockade mig när hon var höggravid för jag skrev en kommentar så hon tappade det fullständigt- den löd typ ”Vilken fin mage, men du spricker snart” Snällt menat asså!
   Men det fick man inte skriva, satan i gatan va hat jag fick😄
   Men aja, gravidhormoner skojar man fan inte bort.
   Men hon satte ribban där, det sägs att hon har SM-Guld i att va långsint☝🏼

    Väldigt märklig kommentar från din sida. Inte taskigt men bara konstig att lägga till nån man inte känner.

    Hahahaha du såg inte det otrevliga i det du skrev? Vet inte vem människan du skrev till är, men jag hade då inte heller vilja att nån skrev att jag spricker. Oförskämt. Sånt skriver man inte!

     * velat

    ”Snällt menat asså”…. Nä, det är nog inte lönt att förklara för dig varför den kommentaren du lämnade bara är oerhört dum.

    En sån störd kommentar, hopps du lärde dig ngt

   Följde Andrea av exakt samma anledning, att hon visade någon sorts normal och ärlig vardag till skillnad mot andra. Men något hände tyvärr och det skulle bara visas en perfekt vardag med outfits hit och dit. Dessutom visa hur galet kär hon är hela tiden, man ba men vem försöker du övertyga? Nej tack, fick tyvärr på bli avfölj på den.

    Min erfarenhet är att par som ska visa upp en sådan gulligull fasad (alltså genom arrangerade bilder och filmer där de ska verka så kära) gör det delvis för att övertyga sig själva… Lite för att förneka och tysta tveksamma känslor djupt inom en

   Men fy – stackars barn! Själv kände jag mig lite dålig över att lämna min 4 åring som tittade på tv för att hämta något ur bilen utanför porten. Den trippen tog exakt 20 sek.
   Hoppas socialen blev inkopplad så föräldrarna kan få insikt över sin vårdslöshet och den fara dom utsatte sitt oskyldiga barn för.

    ”– Det finns inga misstankar om brott, eller någon anmälan, men socialtjänsten informerades om händelsen, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.”

  Jag fick ett par finskor som min mormor och morfar köpt i Florida. Jag hade på mig skorna tre dagar i sträck, till och med sov i dem. Ett varmt minne från en fyraåring till mitt 36-åriga jag som saknar mormor och morfar varje dag✨.

   Jag gjorde det, läste Finskor inte fin-skor o fattade ingenting först😄
   Men förstår att du va helnöjd med skorna, jag hade oxå sovit med dom. Ja inte Finskorna då🥴

  Jag undrar bara varför det är så många som inte kan stava till ”kånka”. Det hör till de mest felstavade orden på nätet, tillsammans med toffs istället för tofs och priviligerad istället för privilegierad.

   För få använde ordet ”privilegierade”innan man tog det från USA och aproprierade det på svenskan, I ett amerikaniserat format.

    Du tänker nog på ”applicera”, inte ”appropriera” (med två p).

     Nä jag tänkte på appropriera som min mobil olägligt nog inte ville stava korrekt.

   Kånka? I min värld ett slanguttryck för konkurs

    Kånka=Bära/släpa något tungt
    Konka= slang för att gå i konkurs

     Du har helt rätt. Ett å eller o kan göra stor skillnad. Reagerade väl mest på trådskaparens reaktion på att ingen influenser kan stava till just ordet kånka. Mvh

  OT. Så sjukt och så patetiskt inne hos IL. Snälla rara det är inte hon som skriver ens en stavelse i sin blogg, det är allt i allon. Det är även denne som skriver VARTENDA kommentar inne hos henne. VARTENDA!

  Så sanslöst pinsamt, patetiskt och rent ut sagt – sjukt. Dessutom ska allt i allon always försöka skapa någon sorts buzz, nu gällande politik😂 – problemet är bara att inte en jäkel är inne och tar del av det. ( Förutom jag då vill säga, uppenbarligen 😂) Ingen som ens kommenterar, reflekterar eller ens ser röken av skiten som förmedlas. Så sjukt patetiskt alltihop så att man baxnar. Så sjukt. Snacka om avdankad.

   Wow… Har väldigt liten koll på henne men tänker väl mer att det är ganska absurt att gå upp i varv på det sättet du gör över en influencer. Oavsett vad hon har för sig på sin egen blogg. Tycker nog att du ska logga ur. Och göra något annat.

    Och du kan ju skaffa dig ett riktigt jobb istället😊

  Hade jag fått en så fin resväska hade jag och velat sova med den. 🤷🏼‍♀️

   *också

  Vem är den manliga influencern exonph skriver om?

   Han som har spökjakt

  Min dotter sover med olika saker varje natt. Hon väljer någon leksak eller nya skor eller vad det nu kan vara. Varför inte. 🤷🏼‍♀️
  Man väljer sina strider. Att sova med en väska är ingen strid jag tar. 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.