Det händer på Instagram

Dubbelhäftande tejp?
Är det vad man behöver för att kunna ha den här klänningen på sig?

Bingo Rimér har publicerat en uppföljning på sitt hyllningsinlägg till Anna Wahlgren.
Om du inte ser bilden så kommer texten här:

Intressanta kommenterar i mitt förra inlägg om Anna Wahlgren. Jag har verkligen inga problem med människor som inte tänker eller tycker som jag själv gör. Men det går inte alltid åt båda hållen. Jag har träffat så många spännande personer som i mina ögon är väldigt modiga. Som vågar vara annorlunda. Det är väldigt djupt rotat i vårt inre att vi inte skall sticka ut och en stor undersökning från Uppsala universitet visade att drygt 25 procent av alla svenskar upplevde ett enormt obehag av att prata inför publik sk. glossofobi. Många reagerar med hela kroppen som om dom utsätts för omedelbar fara. Dom vill fly eller slåss och förvandlas till små gulliga nättroll och häckar sen i kommentarsfält. Överdriver och skriver helt onyanserat om saker som dom inte vet något om. Skriver elaka saker och har åsikter som dom aldrig skulle våga ställa sig inför en publik och prata om. Barnmisshandel skrev någon när Anna buffade på Ringo och många mammor talar om vikten av kärlek och trygghet. Men alla sunda föräldrar i hela världen vill ju såklart ge sina barn kärlek och trygghet. När det gäller barn och olika sömnmetoder så är det för mig allra viktigast såklart att förmedla omtanke, kärlek och trygghet och göra vad jag kan för att mitt barn inte ska uppleva nattningen som varken jobbig eller ångestfylld. Det är så sjävklart för mig att jag inte ens tänker diskutera med folk som saknar förmågan att se skillnad på sak och person. Anna Wahlgren gjorde säkert en hel del misstag men att förringa hela henne till att vara ett misstag är att stå på tron att människan är helt felfri och är hen inte det så kan hen aldrig lära sig. Ni nättroll kan såklart alltid ta avstånd från vissa av hennes metoder med barnen. Men ni behöver aldrig ta ansvar för det – det har hon gjort så bra själv och nu är hon där i himlen – där vi alla hamnar en dag – men man lever och lär och förhoppningsvis blir vi alla klokare med tiden och kan hjälpa varandra. Inte stjälpa. Jag är ju ett bevis på att det går att bli bättre och fler borde ha förståelse för personers misstag och tro mer på människans förmåga till utveckling. Kolla filmen med en liten sova-hela-natten-Falke. Frågor på det? ❤️

Jag säger som Bingo.
”Frågor på det?”

Strategi? Är det samma sak som ett excelark?

Jeanette Svedberg vekar ha lagt ner sitt hudvårdsmärke. Varför? Läs här!

Har Maxinne kedjat fast sig själv i…sig själv?

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så mycket frågor angående Bingos inlägg. Vad har inledningen att göra med resten av texten?
  Och att låta sitt barn skrika sig till sömns a la 5-minutersmetoden är inte en trygg och kärleksfull läggning. Det är att döda bebisens enda sätt att kommunicera och den ger helt enkelt upp då ingen svarar. Sinnesjukt.

   Men Anna W var, precis därför, helt emot 5-minutersmetoden. Barn ska alltid få svar! var hennes motto. Annars får man, som du skriver, barn (och sedan vuxna) som är märkta av att aldrig fått svar på sina frågor/sin gråt och sin ensamhet.

    Hur kommer det sig att folk har fått för sig att hon förespråkade fem minuter metoden? Verkar så djupt inrotat i många. Finns det något tillfälle för hon uttalat sig så att man missförstår?

     Ja, hon stod alltid på barnets sida. Att aldrig aldrig lämna barnet ensam när det vaknar och skriker på natten utan att finnas där med sitt buffande och därmed signalera ”det är natt och du är trygg”. Att hjälpa barnet att sova.
     Så oerhört orättvist att hon ska förknippas med den förfärliga 5-minuters metoden.

    Många blandar ihop 5 minutersmetoden med Annas sova hela natten metod. I korthet går metoden ut på att på samma sätt som föräldrar tillfredsställer barnets behov av föda så ska föräldern tillfredsställa barnets behov av sömn. Metoderna skiljer sig åt för enligt Annas metod så söver man barnet genom att buffra eller en annan av hennes handgripliga metoder, tryckpressen. Tryckpressen går ut på att lägga barnet på mage i barnvagnen och köra vagnen häftigt fram och tillbaka och då och då trycka ner huvudet med fast hand. 5 minutersmetoden går ut på att låta barnet skrika i 5 minuter för att sedan visa att man finns där utan att plocka upp eller röra barnet. Båda metoderna har det gemensamt att man inte ska plocka upp ett gråtande barn och trösta det. Vad Anna förespråkar att man ska göra om barnet inte somnar efter 2 minuter är oklart.
    Anna har också en massa helt oriktiga teorier om spädbarns varseblivning, alltså hur deras sinnen funkar. Hon påstår att det är viktigt att rummet är mörkt för att hjälpa barnet att stänga ute synintryck. Ett spädbarn har väldigt dålig syn och ser endast tydliga kontraster och rörelser och ser bäst på 20 cm avstånd. Hörseln däremot påstår Anna (på fullaste allvar) att det kan bebisen stänga av själv. Bara detta påstående borde få vilken normalbegåvad läsare att dra öronen åt sig. Men oavsett vad man tycker om Anna och hennes metoder går forskningen framåt. Boken skrev 1983 och då sov spädbarn på mage vilket är det som Anna förespråkar. Idag vet man att det ökar risken för plötslig spädbarnsdöd.
    Jag har läst hennes bok men aldrig tillämpat någon av hennes hemsnickrade metoder på mina barn för de kändes intuitivt fel och det finns ingen evidens bakom dem utan är en kvinnas metoder som hon tyckte funkade på hennes barn. Sedan kommer hela tiden ny forskning vilket gör att jag inte ens skulle följa råd baserade på evidensbaserad forskning från en bok från 1983.Vi pratar +40 år.
    Länkar till Anna sova-själv-metod. https://annawahlgren.com/shn/.

     Annas metod kallas sova hela natten metod och inte sova själv metod.

      Svaårt att läsa innantill? Det är det första som står.

       Haha 10.37 och 10.36 är samma anonym. Jag har lärt mig hur stingsliga och duktiga en del är på att hänga upp sig på oväsentligheter i detta kommentarsfält så jag tänkte bättre förekomma än förekommas. Tack för din kommentar!

   Andra psykologer menar att barnet finner sitt egna inre lugn och att det är en viktig tröskel att passera.

  Jag har aldrig förstått varför det där excelarket skulle vara så fel. De flesta har väl någon slags strategi för att locka kunder, eller i influensers fall – följare, läsare, prenumeranter, klick osv. Precis som att det här inlägget fylls med saker som du vet lockar kommentarer. Fanns väl säkerligen en strategi med att tex lägga in bingos text också, fick ju bra med kommentarer sist.

  Eller ska influensers posta inlägg helt random och utan någon som helst strategi?

   (Och nej, det här är inte kritik mot Camilla ?)

   Förstår inte heller det, vill man lyckas på sociala medier ska man ju ha en strategi.

    Syftar väl på när Bella skrev att hon hade ett excelark för att först reta upp läsarna med provokation, sen ta med barnen till biblioteket och skriva ett trevligt, vanligt inlägg för att bli gillad igen. Repeat. Så det märkliga med excelarket var väl att hon använde familjen för att måla upp en personlig bild av sig själv men som egentligen bara var strategi. Klart man behöver någon form av strategi om man vill maximera chanserna att lyckas men där blev det så hårt på något sätt.

     Men de flesta följer väl influencer för att få följa i deras liv. Inte så konstigt att även vanliga vardagliga inlägg med familjen också finns med i strategin då. Kanske r det snarare så att följarna fick upp ögonen för att influensers inte är de där vännerna utan något annat och att man som följare bara är en ”kund”.

   Det blev lite raljerande kring det när Bella gick ut med sitt ark hon kändes lite stolt över att hon kunde manipulera antal sidvisningar och kommentarer och då indirekt läsarna.

   Bortsett från det så ser jag heller inget problem i att ha en strategi, strategi är något som alla, vinstdrivande eller ej, etablissemang borde ha.

    Och hennes strategi fungerade ju länge så varför skulle hon inte kunna varit stolt över den?

    Fast hon har inte manipulerat antal sidvisningar eller kommentarer och det var inte vad hon sa, nu får du AI The real AI det att låta som annat… men vi vet ju att du ogillar henne och vill smutskasta henne. Bella var bara ärlig om att bloggar har strategier hur de lägger upp inlägg osv, hon är ärligare än många andra och delar öppet med sig … Denna blogg har också ett ark eller strategier om ni hellre vill kalla det så, det har ju de flesta, det har ju både influencers, tidningar och företag.

  Du glömde nämna Molly Rustas bild från ”Paris” ?

   Jag tror mer hon menade att hon var på väg till Paris (behåller dock min skämskudde!!)

    Med en gammal bild. Löven är liksom gröna på träden. Orkar man inte ta en ny bild?

     Fast alla träd är ju inte gula? Här i Skåne är det massa grönt kvar. Såååå himla stor skillnad kan det väl inte vara att Stockholm inte har ett enda grönt träd?

      Nej det är dom inte alla träd är blandat gröna gula röda. Ljug inte.
      Vänligen Malmöit

       Skåne är ju fler platser än bara Malmö? Jag ser flera gröna träd utanför mitt fönster. Men det kan ju absolut vara en gammal bild ändå, vilket ju gör det hela ännu mer pinsamt. Men miljövänligt att stanna hemma och ändå göra Paris-content. Ingen flygskam här inte!

        Jag bor i Östergötland och ser ett träd med gröna blad utanför mitt fönster. Och ett träd helt utan blad 🙂

       Annan malmöbo här. Tittar i detta nu på min innergård där åtminstone hälften av alla träd är helt gröna.

      Haha men snälla det är stor skillnad på Stockholm och Malmö

   Skrattar så åt kommentarerna inne hos Tramsfrans ????

   Det är en stor snackis på Tik tok som går runt om ”Paris” bilden??

  Duktigt att posera som Gollum utan att grimasera i krampsmärtor. ?

   Trodde hon hade drabbats av ryggskott under poseringen men att de valde att ha med bilderna ändå.

    Det där är inte några övningar man gör med ryggskott kan jag tala om ?

     Det kan se ut lite så när man försöker resa sig ur sängen, knyta skorna och plocka upp ngt.

   Gick in i kommentarsfältet för att se om någon nämnt den uppenbara Gollum-referensen – TACK!

    Exakt samma här. Det första jag tänkte på. ”My precious”

  Maxinne är ju mycket för yoga och tantra. Men hur går det ihop med det här att binda fast sig och trassla in sig i konstiga ställningar? Någon som kan förklara?

   Vad menar du? Skulle det ena utesluta det andra?

   Tror man får skilja hennes intresse för yoga från hennes nymfomani.

    Ah ok då hänger jag med. Trodde det hörde ihop på nåt sätt.

    Nymfomani är väl på SDs vandellista?
    Kan det bli aktuellt med utvisning nu?
    Och blir det då hela familjen?

   Jag sysslar också med yoga och pilates. Jobbar mycket med hållning och bålstyrka. Det förhindrar inte att jag ibland sitter som en krokig ostbåge i soffan. Man är ju människa och kan göra flera saker. Precis som M som både gillar yoga och att vara intressnad i sig själv på ett tak.

  Bilder med kedjade och underkastade kvinnor som Maxinnes är att än mer bekräfta att det är ok för männen att tända på hjälplösa och torterade kvinnor. Som i porren.

   Jag förstår inte riktigt. Om man som kvinna tänder på att bli bunden och vara undergiven, ska man då låta bli att ha sådant sex för att det på något vis skulle okeja tortyr av kvinnor? Jaaa, hönan och ägget osv men blir ju också fel om man inte får bejaka den sexualitet man också gillar. Eller?

    Tror få lägger sig i vad folk gör i sovrummet i sitt privatliv, men här är det väl mer att vi redan är så mätta på att se detta poserande för männens blickar på internet. Maxinne känns så otroligt omodern. Det var ju poppis för sådär 18-20 år sedan att klä av sig näck och trippa runt med styva nipplar och skrika ”jag gör det för miiiiiiiin skull, jag är feminiiiiiiist!”. Vi har sett igenom det tramset nu och gått vidare. Förutom några få ”instagram-modeller” då som fortfarande tror de är coola när de öppet säger de gillar rep och stavar i sängen.

     Och är man trött på det så avföljer man väl? Och de som ännu följer får man väl anta att de inte är trötta på vad som postas.

    Det finns ingen kvinna som tänder på att bli fastkedjad (=våldtagen). Det är männen som har fått dom till att det ska vara så.

    Så tragiskt att se ännu en kvinna i underkläder, visar rumpan, fastkedjad, anspelar på sex, osv. Man kan inget annat än sucka. Allt för männen. För att behaga männen.

     ?

     Lol nej.

     Det är skillnad på erotik och porr, och erotik i konsten återfinns i många kulturer genom årtusendena. Maxinnes bilder uppfattar jag som erotiska. Sättet hon poserar på två av bilderna får mina tankar att gå till en Valkyria eller krigarprinsessa. Hon har på sig en mintgrön body som dessutom lämnar mycket åt fantasin att spekulera över. Rosa läderremmar som dessutom sitter snällt ger inte heller de några fantasier om övergrepp. Erotik handlar om den egna upphetsningen och om att utforska sin egen sexualitet vilket är det jag uppfattar att Maxinne gör.

     Haha såvitt jag vet är jag kvinna och jag tänder på det?

     Tände på sånt innan jag ens haft en relation, sex eller ens kysst en man första gången. Inte har jag kollat på någon porr heller.

     Det är vanligt. Jättevanligt skulle jag tro. Även om en del har svårt att acceptera det för att det inte passar ihop med ens världsbild.

     Jag tänder på det.

     /Kvinna som tänder på det.

   Men vad har männen med hennes bild att göra? ?

   Vad olika saker vi ser i samma bild.
   Jag ser en stark kvinna, säker i sin sexualitet. En kvinna som vågar, en kvinna som är öppen, en kvinna som testar saker för att se om det är för henne ist för att sitta och förkasta saker hon aldrig provat.
   Sex är inte missionären. Sex är att ge sig hän till sin och de man väljer att ha sex meds kroppar. Att i ett safe space få hänge sig, njuta, tillfredsställa. Låter som något du borde testa?

    ???

    Ehhh..säker i sin sexualitet???..då behövs inga attrapper eller kedjor av något slag.
    Finner endast en uppmärksamhetstörstande lite småvilsen tjej som gör allt för att synas i sociala medier.
    Att visa upp sig kedjad för hela världens ögon är för mig ingen sk. safe space.

     Nä men jag tänkte väl att hon ligger ju inte på sin insta utan med väl utvalda personer och då är hon i sitt safe space.

     Men visst, man kan diskutera hennes innehåll på insta och vilka syften det tjänar! Men min reaktion va på att det skulle vara fel att vara lite mer ”experimentell” i sitt sexliv. Att det skulle vara styrt av män vilket är BS! Hävdar man det är min enda tanke att man aldrig själv låtit sina tankar och fantasier vandra. Att man aldrig öppnat den dörren. Att man moraliserar sex. Det om något är väl kvinnoförtryck. Låt en tjej ligga hur fan hon vill!

     Varför skulle man inte kunna använda ”attrapper” och kedjor om man är trygg i sin sexualitet?

  Good Days are over Jeanette. Säljer lägenheten med i Göteborg.

   Säljer och startar nytt bolag. Bedragare.

   Till saltat pris med. Köptes för 8325000 år 2015 och nu ska man ha 15900000.

    men gud vem kan läsa det där? ? skiljetecken please!

     Sorry. Såg det när det publicerats ?

  Vore ju trevligt om man kunde se hur första klänningen såg ut, man ser ju ingenting när hon posar sådär konstigt.

   Håller med, är det ett säljande koncept att inte visa hur klänningen faktiskt sitter i vardagen? Eller kanske bara ska säljas till de som gillar att sitta på huk i märkliga ställningar

  Sitta på huk i en sandig klänning och posera i underkläder på att tak. Nja, jag behåller nog mitt nuvarande jobb faktiskt. Influenceryrket verkar ha för stor urinvägsinfektionsrisk för mig.

  Någon som vet vad som hände med Lovisa Barkmans klädmärke Peonias?

  Undrar faktiskt vad det är Bingo försöker säga med sitt långa inlägg. Vem är det han försvarar Anna eller att han själv använt sig av Annas metoder på sina barn?
  Att kalla kritiska röster för troll är enbart löjligt. Det finns gott om sakkunniga och förfärade föräldrar som ställer upp med både bild och namn i olika tidningar och tar starkt avstånd från Annas metoder. En namngiven barnläkare och författare höll dessutom med om att hennes metoder kan ge samma typ av skador som shaken baby syndrome och håller med om att metoden ligger väldigt nära barnmisshandel och är definitiv en kränkning av barnet. Anna Wahlgrens mogna svar på kritiken var att de får tjafsa på bäst de vill.
  Bingo du får tycka precis vad du vill men att anklaga alla som har en avvikande åsikt för troll är bara fånigt. Jag hade tagit en diskussion med Bingo vilken dag som helt för att förklara alla de uppenbara felaktigheter som Anna gör sig skyldig till i sin bok. En del för hon helt enkelt hittar på saker som passar med hennes metoder, andra som faktiskt är felaktiga på grund av att det finns ny forskning. Alla som varit hyfsat alerta bakom skolbänken har fatta att i en del av källkritiken ingår även ett bästföre datum och att allt som är äldre än 10 år måste man bedöma om det fortfarande är relevant.

  Fick faktiskt inspiration av Maxine att använda rosa koppel till mina 2 bångstyriga bulldogs…
  Så visst fungerar hennes poserande :=)

  Jag kan inte se bilden till texten om Jeanettes sk hudvårdsmärke, vad står det?

  Hanna Schönberg är otroligt vacker, men jag vrider och vänder alltid på mobilen för att zooma in och ut och förstå hennes poser??? Påminner mig ofta om hur gollum sitter

   Hon ser lite ut som om hon just kom ut ur en grotta och kisar mot dagsljuset.

  Är Maxinne fortfarande tillsammans med han Manuel?

   Nej ?

  Hanna gör bara kläder som passar hennes egna kropp.

  Läste detta inlägget först nu, kan inte någon berätta vad det var på bilden som nu är borta om Jeanette Svedberg? Vet inte om bilden försvann för att hon gjort kontor privat efter att detta inlägget publicerades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.