Att dejta en ny vän

Ska du göra något helt nytt?

Jag bjöd ut en mamma från skolgården som jag har gemensamma vänner med på ett glas vin på torsdag och hon tackade ja så det ska bli kul och spännande! En ny grej jag testar är att vara modig med nya vänner. Jag har helt enkelt lärt mig med åldern att det är det enda sättet. Gamla vänner som det är enkelt och självklart med kommer alltid finnas där för man är nästan som syskon i kärleken. En del halvnya vänner glider kanske längre bort i vuxenheten och det kan ju kännas sorgligt men jag försöker tänka att det istället ger plats för nya vänskaper, som kanske passar alldeles utmärkt i ens liv här och nu. Gemensamma faktorer som gör att det blir lätt att kroka i varandra fastän man knappt setts tidigare. Man måste ju testa! Vågar ni bjuda ut en nya kompis eller är ni inte lagda åt det hållet alls? // Elsa Billgren

Vad gör man när man inte dricker vin?
Bjuder på kaffe-dejt?
Det där att fråga om man ska gå och ta ett glas vin är så enkelt och avdramatiserat, men om minst en av dejterna – jag då – inte dricker vin så får man pröva något annat.
Kanske det jag fast i ”restriktionsträsket” fortfarande, för min startsträcka till allt sådant här känns SÅ lång, men kanske att man skulle testa på att våga ändå?
Har ni bjudit ut en ny kompisbekant dejt? Jag älskar Elsas initiativ!

Jag har inga barn att följa med till skolan för att ragga föräldrar med, så det gäller att tänka utanför boxen. 
Vad är era tips?

Så kanske lite mer mänskligt umgänge och lite mindre Diamond Painting? 😉

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det hade jag absolut kunnat tänka mig att göra och jag hade blivit väldigt glad över att själv bli utbjuden på en ”vän-dejt.” ?

    I min värld är fika det första man föreslår. Att ta ett glas vin ute känns motsatsen till avslappnat tycker jag.

      Jag håller med. Och att säga till en ganska ny bekantskap, ”ska vi gå och ta en fika?” är väl jättevanligt? Men i Elsas värld så finns det väl inte många dagar utan vin?

        Dessutom att bestämma sig för att göra en sån grej, betyder ju att det inte var just att umgås med denna mamma som var det roliga?

    Kommer det granskning på nellie Berntssons klädföretag??

    Det finns ju iofs alkoholfria alternativ om den som inte dricker alkohol tycker att det är jobbigt att var bland alkoholhaltiga drycker på en krog.
    Annars funkar väl fika och den som har hund kan träffa andra personer med hund/hundintresse.

      Vågar inte bjuda ut någon nu potentiell kompis, annars hade jag typ föreslagit promenad eller en fika.
      Har visserligen spelat tennis med nya bekantskaper men då vill det till att de har tennisintresse också och det har i princip ingen.

        Skulle inte svara 18:10

      Om man är kreativt lagd kan man gå en kurs tillsammans. Måleri, drejning, instrument, sömnad, etc.

        Kurs? Det känns overkill! Om man inte klickar så ska man ändå ses varje tisdag och snida en fiol ???

          Haha ja det bästa är väl om man kan vara flera, förhoppningsvis klickar man med någon.

      Fika är överskattat som första grej att göra med nya människor, om man är lagd åt det nervösa hållet åtminstone. Det är mycket enklare för en vänskap att gro om man gör en gemensam aktivitet, något att umgås kring, än om man bara ska sitta och ”förhöra” varandra som på en intervju. Föreslå att göra något ihop, och ge det lite tid.

      Vi har jag inte prövat men det kanske underlättar på något vis.

        Fika känns så tråkigt, men vin är trevligt och bryter isen lite- so sue me! Jag skulle bli sjukt nervös av att behöva göra en aktivitet och skulle nog tacka nej.

    Off topic
    Men är det inte sjukt osmakligt att bli ”influencer” på tragedier?
    Typ, ett barn som dött, känsliga inlägg blandas med reklam.. personen skriver ett känsligt inlägg och avslutar med ”skriv lite pepp i kommentarerna”. Det har dykt upp i mitt flöde och jag blir bara helt paff..

      Som Lilla Hjärtats fostermamma, vars kändisskap enligt mig skaver nåt enormt?

        Tycker inte hon verkar satsa på att bli känd direkt, uppdaterar sin Instagram sporadiskt, gör inga sammarbeten etc, medverkar bara i teve när det gäller barns rättigheter eller annat relaterat?
        Att bli välkänd för att man frontar en viss fråga är inte samma sak som att bli kändis och typ vara med i fångarna på fortet.

        Sen visst att hon blev kär i e-type men musiker är väl hennes typ bara.

          … Samarbeten med Guldfynd, lägger upp på sociala medier där hon poserar med kändisar som Eva Röse och fd. socialministern, skrev en bok direkt efter att Esmeralda dog, gick på kändismingel och träffade E-type och ska nu ha barn med honom, ex antal ftamsidesomslag för ex antal vecko- och kvällstidningar… ?… Mjaa, jag tycker nog hon legat i för på alla sätt inte förbli anonym.

            Det känns som du missuppfattat en hel del. Och kolla upp vart pengarna för samarbetet med Guldfynd gick.

      De har kanske skapat sin blogg/instagram som en ”dagbok”, både för att skriva av sig men också för att dela med sig till vänner och bekanta. Och sen blir de mer och mer kända och så är bollen i rullning.

      Sen finns det ju alla sorters människor förstås.

        Så märkligt att välja att ha den offentlig

      Jo fruktansvärt. Hade (antar att jag tänker på samma person) inläggen inte slutat med ”Gilla och kommentera om du tror….” så hade det känts genuint. Men det känns makabert.

      Usch vilken empatilös människa du verkar vara som har åsikter kring hur någon som varit med om det värsta som kan hända gör:-(

    Jag dricker inte heller alkohol (har aldrig gjort, utan någon speciell anledning) – så för mig har det också känts lite konstigt att bli inbjuden att ”ses över ett glas vin”. Men egentligen borde jag ju haka på bara, och dricka något alkoholfritt? Numera känns det ju som att alkoholnormen inte är lika stark som förut, och att man inte blir lika ifrågasatt när man inte dricker.
    Men annars tycker jag att det är svårt att hitta nya vänner som jag riktigt klickar med. Jag har gjort några försök på Go friendly, men inget har lett till en riktig vänskapsrelation.
    Är det kanske dags för ett ”hittavänner-inlägg” här?

      Det var ju ett för inte allt för länge sen?

      Jag tror man ska sänka förväntningarna på att ”klicka”. Om man tänker tillbaka på folk man känt länge, klickade man verkligen från början och visste att man skulle bli viktiga för varandra? Eller var det typ 10 års naturligt umgänge i grundskolan som gjorde att man fick chans att bygga en relation utan att fundera så mycket på om man var rätt för varandra eller inte?

      Jag tror man ska försöka umgås mer kravlöst och ha mer tålamod med relationer. Så inte kompisdejtande smittas av samma moderna tinder-inställning där alla hela tiden letar efter något mer perfekt klick.

    Stelt om vännen läser bloggen och ser ett inlägg om sig själv

    Men du har ju hund. Sedan jag skaffade valp har jag pratat med massa människor. Föreslå att gå på Espresso Hause som tillåter hundar.

      Nä, jag har inte det längre. ?
      Min fina Selma fick somna in för två veckor sedan då hon led så otroligt mycket. Hon hade SÅ ont. Specialisterna såg ingen möjlighet för henne att bli bättre och få ett värdigt liv, men livet är tomt just nu utan henne. ?

        Beklagar verkligen ?

        Åh en stor cyberkram! Det gör så ont när ens djurvänner lämnar jordelivet. Beklagar sorgen!

        Beklagar verkligen sorgen ?

        Näää men fy va jobbigt. Jag beklagar sorgen ❤️

        Nej va blir helt paff. Vad tråkigt. Förstår hur jobbigt det är. Tar tid att komma över. kram.????

        Åh neej ?

        ♥️

        ????

        ?

        Fy så tungt. Känner så med dig. Jag tar gärna en fika om du vill. ❤

        Nej men usch, hade ingen aning ❤️ Beklagar sorgen!

        Nej men vad hemskt. Beklagar sorgen, även om det var det bästa för henne så känns det. Jag vet. <3 Kram.

        Men fy så otroligt tråkigt att höra❤️ Jag beklagar verkligen. Fick låta min 3-åriga hane somna in för lite mer än ett år sen, värsta som hänt mig. Nu har jag en tik sedan förra vintern. Saknaden kommer dock alltid vara kvar. Det är fruktansvärt tufft.?

        Men beklagar ? så sorgligt att ta farväl av älskade husdjur.

        mina varmaste kondoleanser igen❤️?

        Så ledsen jag blir! ❤️ Kram!

        Åh vad tråkigt. Det visste jag inte så beklagar..

        Nej men så tråkigt. Hon var väl inte så gammal? Åh, lider med dig/er.

        Men finaste Selma ❤, det här var en sorgesam läsning. Har så många gånger undrat hur hennes päls skulle kännas under fingrarna. Fått lust att stryka tummen mellan hennes ögon. Hon gick genom rutan kan man säga. Kan erkänna att jag trodde att THK inte inte skulle gilla att få en hundsyster, men där hade jag ju fel. Att mista ett älskat djur är djupt smärtsamt. Och innan beslutet om insomning är fattat är det en gnagande ångest. Du får sörja med den vetskapen att du gjorde det som var rätt ???

          Stort tack för alla fina och tröstande ord! Hon är så saknad men jag får trösta mig med vetskapen att hon inte längre har ont. ❤️

    Så tråkigt att höra ❤

    Fika-dejt! Eller middag (behöver ju inte vara vin). Ta en promenad ihop. En löptur ihop om båda har det intresset. Gå på bio ihop och middag efter (då kan man prata om filmen efter).

    En promenad ihop tycker jag man kan föreslå. Blir avslappnat.

    Att ta kontakt och sedan förslå en fika tycker jag är det bästa, nu dricker inte jag heller alkohol men har träffat många vänner via NA/AA möten och på facebook forum för AA och då blir det enklare. Har även fikat med någon som jag har haft samma åsikter som i Facebook grupp. Över en fika inser man rätt snabbt om man klickar som vänner eller inte, mycket fortare än över ”ett” glas vin.

    Knakar det i fogarna mellan henne och Sofia Wood månne?

      Och den slutsatsen drog du på grund av …?

        Man kan bara ha en kompis åt gången förstås!

    Jag skulle absolut kunna gå ut och ta ett glas vin eller öl eller alkoholfritt med någon jag har träffat på typ skolgården, lämning, jobbet osv. Jag skulle bli glad om nån frågade det har bara hänt 1 gång lol. Men däremot har jag några gånger gått på promenad i typ en park eller en slinga – som typ runt Djurgården – med nya bekantskaper. Ganska bra faktiskt, man vill ju alltid komma ut (iaf om man jobbar inomhus vid skrivbord som jag) och det bryter isen jättebra att röra på sig och prata samtidigt. Plus att man inte behöver bry sig så mycket på vad man ska ha på sig – eller, ja man får ju ha nåt som passar att gå i men jag menar man behöver inte tänka om man ska klä sig för fint eller inte osv. Nåt som jag ofta tänker jättelänge på 🙂
    Camilla med hund träffar man väl massor av människor det trodde iaf jag 🙂

    Det är väl helt oväsentligt vad man har i glaset?
    Jag dricker alkohol, men väljer ibland alkoholfritt beroende på humör eller vad jag är sugen på. Har aldrig varit med om att någon ifrågasatt vad jag beställer. Oavsett om det är en AW, ”ses över ett glas på en bar”, på fest eller middag.

      Jag tänker samma sak. Asså om jag träffar en bekant eller mindre nära vän (även nära men då kan man bli mer impulsiv kanske) och bestämmer en träff över ”ett glas vin” då kommer jag bokstavligen att dricka typ 1 glas vin.. under väldigt lång tid. Sen 1 glas till efter väldigt lång tid. Jag skulle inte tänka på om någon hade alkoholfritt i sitt glas. Jag skulle inte heller supa ihjäl mig. Blir personen däremot obekväm runt vin och alkohol av någon anledning trots att man inte super.. ja då är det väl något annat som skaver tänker jag.

    Jag ska på en ”vän date” idag ! Det finns en app som heter Gofrendly, där BARA tjejer är reggade och man kan hitta nya vänner , känns lite nervöst men samtidigt kul ! Förhoppningsvis så blir det en ny vän för livet

    Har haft tre stycken sådana vän-dejter med kvinnor jag kommit i kontakt med genom olika frågor (där vi hade gemensamma upplevelser/åsikter). En av dem är min vän och vi har till och med firat jul i hop. De två andra har jag kontakt med sporadiskt. Jävligt mycket bättre utdelning än mina Tinder-dejter med män! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.