Den nya vardagsväskan?

Okej, så när jag chockades lite smått av Michaela Fornis ”vardagsväska” så var jag ganska ny med att bevaka influencervärlden. Idag höjer jag inte ens på ögonbrynen över att en väska för ganska många tiotusentals kronor kallas för en vardagsväska, för det verkar mer regel än undantag.

Nu tycker jag mig ha anat en ny trend, en ny väsktrend, som får Fornis väska att blekna i jämförelse.
Jag tänker så här…
En gång är ingen gång, två gånger är en repetition, men tre gånger är fan början på en trend – om än en trend for the rich and the famous.
Ett tag lånade ju mängder av flunsor väskor och skor från @imagegroup_official (på Instagram) för att visa upp på Instagram som om de vore deras egna, men det var ett tag sedan jag såg det.

Att Lovisa Barkman verkar samla på Hermèsväskor är sedan gammalt och hon har flera stycken i olika färger, men nu har även Lovisa Worge och Victoria Törnegren visat upp sig med likadana svarta väskor som den Lovisa har, och det kan knappast vara en slump.
Jag kan mycket lite om dessa väskor, men tror mig ha identifierat dem som Hermès Kelly bag.
Det kan vara någon av dessa, men jag skriver det med en STOR reservation.

Lovisa Worge med en Hermèsväska…
Jag minns när hon fick en kappa från Totême för 8000 kr i födelsedagspresent av Bianca (plus en stor lönebonus) och blev alldeles överlycklig.
It was a simpler time back then. 😉

131 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Får mig att tänka på: take all that designer bullshit off and what do you have? (Bitch uhu you ugly as fck)

   Haha, jag var inne på Hermes på NK nyligen. Blev insläppt av en vakt bakom röda silkesrep, tillfrågades vad jag vill ha hjälp med, jag svarade lite vagt och fick veta att han då ”sätter upp er på listan”, niar mig, gode gud. Stället har mest ryska kunder och ansiktssslipade gammtanter med pengar. Komiskt.( Jag skulle f ö ha parfym, ser dessutom rik ut pga välklädd men utan statusmarkeringar så ingen kan liksom placera mig ur förmögenhetssynpunkt) (jag är skitrik men skulle aldrig köpa något så fånigt som en kelly lr birkin, för mig är det som att ha en porsche, nyrikslödder). Hermes tar cash, hmm.
   Gick till åhlens och köpte istället, vettiga och kunniga kanonkvinnor på parfymavdelningen.

    Lite kul att läsa men oskönt att snacka om ”nyriksslödder”.

  Att som drottning använder en Hermes väska ( tror även prinsessan Victoria har en ) känns ändå rimligt ( konstigt att jag tycker det egentligen?! )
  Men som flunsa tycker jag det är konstigt att de väljer en så tråkig väska, men det är prislappen och inte väskan i sig som gör att de väljer den ?

   Skulle jag mot förmodan köpa en ståndur väska så skulle nog jag också gå på en ”tråkig”, dvs ganska klassisk som man kan använda lång tid framöver. En ”roligare” tenderar man väl kanske att tröttna på eller inte kunna matcha till lika mycket i framtiden. Nu är väskan för dyr för mig men tyckte ändå att den var snygg jämfört med många andra populära designväskor.

    Så dyr*

    Skulle också kunna tänka mig att lägga mer pengar på en vardagaväska än en rolig väska (inre SÅ mycket pengar, men mer pengar).

     Jo jag håller med, skulle också lägga mer pengar på en neutral och snygg väska, men Hermes väskan tycker jag ser stel och tråkig ut ?

      Grejen är ju att det förr ansågs vara ngt bara få hade både tillgång (långa väntelistor) & råd till, med just Birkin. Därmed visade den viss status enligt somliga (enligt mig fjantigt) Den grejen fallerar ju helt nu, när var & varannan flunsa bär den på sin arm. Nu tenderar den ju bli som en Chanel väska, alla dessa likriktade flunsor har ju exakt likadana väskor. Löjeväckande. Personligen, hur mkt pengar jag än haft, skulle jag dels aldrig lägga dessa pengar på en väska som så många bär, eller lägga den summan på en väska öht, det är inte friskt imo. Vissa kanske tror det är en bra investering iom att börsen svajar, men det tåget har gått när så många har väskan.

   Varför välja köpa något så dyrt menar du om man inte gillar väskan. ?så märkligt.

   Tycker det är löjligt vem som är trippar runt med en sån väska bara för att visa upp sin status. Tyder på ett torftigt inre och ett dåligt omdöme. Inte undra på att jorden blöder.

  270k för en begagnad… vad kostar den som ny?

   Va inget, visade sig vara en väska från tidigt 2000-tal?

   De är oftast dyrare begagnade än nya eftersom de är väldigt svåra att få tag på i butik, det är inte alla som ”får” köpa dem nya

    Precis, Hermes har långa väntelistor på sina väskor

   En ny Birkin börjar på ca 400 000 kronor och kan kosta hur mycket som helst. De flesta är förbeställda men några enstaka säljs i butik. Men det är inte alls säkert att du får köpa även om du kan betala.

    Nja, en ny basic Birkin kostade typ 80 000-120 000 för bara något år sedan, beroende på materialval mm., vad gäller särskilt exklusiva varianter kan beloppet dock uppgå till minst 1 000 000, typ Himalaya-Birkins, etc.

    Med reservation för att senaste årens prishöjningar kan ha varit bananas, men vågar nästan garantera att du får en Birkin för i alla fall 130 000-150 000 i alla fall. Tar i lite för att gardera mig.

     Nej Birkin börjar på 40 000 dollar. Pris gäller 2022-2023.

      Var hittar du dessa uppgiften? Det jag läser mig till är att den billigaste kostar $8,500 och de mer populära varianterna kostar kring $10,000-12,500.

       Priset år 2022 dvs.

        En basic Himalaya (dyraste skinnet) utan diamanter och krusiduller kostar runt $65,900.

      fast nej, de finns massor med stoooooora youtubers i usa som visar upp sina med kvitton osv, där de ligger på typ 80.000-120.000kr

    Nja. Kostar runt 100 000 i togo eller clemece som är de ”vanligaste” typerna av läder, i butik. Inte 400 000. Ja en i struts, krokodil eller lizard kanske men inte de vanliga väskorna. Väldigt svåra att köpa i butik därav det höga andrahandsvärdet. Bara sök på Youtube typ på ”my hermes experience” eller liknande så får man upp hur det går till att handla i butik ?

     Youtube säker källa. Själv föredrar jag att kolla Hermes egna prisangivelser. Birkin riktar sig till de 2% som äger 98% av världens tillgångar. Tror du att en sån väska börjar på 100 000? Knappast.

      ja det är en säkert källa om en STOR influcener i usa visar upp ett kvitto

      Tydligen duger en väska vars prisintervall startar kring 100 000 för dessa 2%, då Birkins säljs i butik för $8,500. Och tilläggas bör att de som regel också är billigare i Europa. Så mycket för ditt ”knappast”… ?

      Men snälla. Visa gärna källa från Hermes egna prisangivelser. Jag vet med stor säkerhet att de kostar från 80 tusen och uppåt, börjar absolut inte på 400 000 tusen. Grejen med Hermes väskor (Birkin och Kelly) är att du inte bara kan gå in i butik och be om att få köpa en, oavsett hur mycket pengar du har. Du måste finnas med i deras kundregister sedan länge och dessutom får man endast köpa två om året, sedan 2021 eller 2022 (osäker på när de införde det). Därav blir andrahandsvärdet mycket högre då det är stor efterfrågan och svåra att få tag på.

       +1 på denna. En i familjen har en basic svart med gulddetaljer. Köpt i Monaco i butiken. Kostade inte över 100.000. Personen som hävdar från 400.000 och uppåt är helt ute och cyklar och har givetvis kollat fel.

       Vill även minnas att Victoria Törnegren fick sin för mycket mindre än så efter att ha köpt secondhand online i USA, men råkade ha ”missat” att man ska betala tull, så landade nog på runt 80.000- 100.000 tillslut ändå.

    Kan du inte ge dessa källor? Länk?

  Varför kan man inte läsa kommentarerna på mys blogg

  Victoria Törnegren måste vara den mest ängsliga flunsan ever.

   Och den tråkigaste där allt är svart och vit, bokstavligen!

  Alla vet väl att det är en Birkin-bag man ska ha om man är tillräckligt A-list..
  Stackars små influensers ????

  Mycket oinspirerande och uttråkande och löjeväckande.

  Jag äger ingenting som kostar 200 000, haha.

  Folk gör väl som dom vill med sina pengar, tänker jag. Hoppas bara dom får ha sina väskor ifred när dom ställer dom så där på en stol bredvid. Paris är inte nådigt mot turister som inte håller hårt i sina grejer..

   Inte ens lägenhet/bil?

    Låt dem äta kakor i brist på bröd

    Inte ”ens” lägenhet?

     Nej alla äger inte sitt hem. Chockerande va?

      Det var precis det som var min poäng?

    Jag bor i hyresrätt och vår bil kostade 60 000 för typ 7 år sedan. Så nej. Har ett väldigt bra liv ändå 🙂

    Jag ”äger” en stor suv och ett hus (banken äger).. Väldigt få äger ens ”sitt hus, lägenhet, bil”…

     Jag äger mitt gamla lilla hus och bilen av 2007 års modell och sover jättegott om natten.

    Du tror inte att man kan äga en bil som kostar mindre än 200.000:-?

   Samma här!

   Samma här! Jag har snart 200k på sparkontot där emot. Vilket tog sin tid att skrapa ihop så det hade aldrig fallit mig in att lägga det på en väska :O Sjukt i min värld

   Precis som att rika bör ha lite förståelse för att inte alla har lika mycket som dom så borde även fattiga ha lite förståelse för att 200 000 inte är en jättesumma för någon som är förmögen. Själv la jag över 10k på en ny mobil, det hade jag aldrig trott att jag skulle kunna göra för ett par år sedan. Alla har olika förutsättningar, det som är jättemycket för en är inte lika mycket för en annan.

    Är det verkligen ett problem vi har att fattiga människor inte har förståelse för att rika människor kan spendera mer pengar än de kan? Jag tycker absolut det är någonting vi ändå kan ifrågasätta – Är det rimligt i en värld där så många miljoner människor svälter, att andra har möjlighet att sitta på såna enorma rikedomar? Är det rimligt att det finns utrymme att konsumera på det sättet världens rika 10% gör, medan utsläppen drabbar världens fattigaste? Är det rimligt att 23-åringar tjänar så mycket pengar på att uppmuntra småtjejer att konsumera (och skuldsätta sig) att de kan drobba några hundra tusen på en väska?

    Jag vet inte om jag tycker att det är något vi måste ha förståelse för, och definitivt inte på samma sätt som jag tycker att man kan förvänta sig av rika att visa förståelse för andra människors sämre förusättningar.

     Ett problem vet jag inte om det är. Menar bara att det inte kan vara så svårt att förstå att vad jag tycker är hutlösa summor är en ganska liten summa för någon annan. Det är varken något nytt eller konstigt.

     ???

      Till Anonym 13:27 alltså.

   Jag köpte en bil för 200.000. Kändes mer rimligt. Den dyraste väskan jag köpt kostade 3000. Tyckte det var mycket ? Skulle seriöst aldrig våga röra mig utomhus med en sån väska…

   Haha det enda jag har för 200.000 kr (och mer därtill) är mina studielån.

  Jag vet att alla prioriterar olika men jag skulle verkligen säkra ett fett boende innan jag la pengar på accessoarer. Har lixom aldrig förstått de som har 2-karatringar, Hermesväskor och liknande andra statusprylar men bor på ett sätt som inte alls matchar imagen. Men det är såklart prioriteringar och de har väl helt enkelt ett annat intresse av accessoarer än vad jag har.

   Alla dessa flunsor har väl redan fina boenden som möter deras behov? Eller menar du att man måste bo i herrgård för att det ska matcha en dyr väska?

    Ja. Som sagt, alla tycker nog olika, men jag kan tycka att det är konstigt att lägga pengarna på dyra prylar och sen bo trångt eller i ett dåligt område.

     Men… de bor ju inte trångt eller i dåliga områden?

      Allt är ju relativt….

       Men personen skriver ju ”men bor på ett sätt som inte alls matchar imagen” och ”dåliga områden” – Vi kan väl rent objektivt konstatera att Östermalm och Vasastan inte är ”dåliga områden”, oavsett om man själv tycker att de är trivsamma eller inte. De bor ju alla på ett sätt som gemene man inte har råd med – Bostadsrätter i centrala Stockholm som de renoverar för hundratusentals kronor. Jag hade tyckt att personens kommentar var applicerbar om de bodde i hyresrätt i en förort, fullt möblerad från Ikea. Men det här rör sig ju om människor som har råd, med marginal, och inte behöver göra avkall på fint boende eller annan lyx för att köpa väskan.

        Lisa Abefelt bor ju på Östermalm, i en hyresrätt..

         Vad vill du säga med det?

   Vissa behöver inte välja bara det ena eller det andra, andra vill inte bo stort och flådigt, andra prioriterar helt enkelt annorlunda än du.

    Nej de vill hellre ge sken av en flådig livsstil på instagram ?

  Har man inget bättre i livet att lägga pengar på så, vilka tragiska liv de lever egentligen

   Fast för en etablerad flunsa är ju 100000 inte jättemycket pengar. De behöver göra ett samarbete med valfritt företag och sen har de tjänat in detta. Med tanke på mängden reklam de gör så har de nog råd med detta och andra vettiga saker.

    Nej och det är tragiskt

    Liss
    ”råd med detta och andra vettiga saker.” Vad då för vettiga saker?

  Och idag är den en artikel i Aftonbladet att det tillverkas 100 miljarder plagg i världen i år och att det beräknas öka med 60% till år 2030. Jag tror inte lösningen är att sluta köpa saker helt, men jag tror att vi alla kan göra skillnad genom att ändra vårt beteende lite genom att köpa på Sellpy, blocket, marketplace och skänka bort/ sälja vidare osv. Kan du inte skriva om influencers som gör reklam för den typen av sajter och gärna lyfta fler bra appar/sajter. Orkar på riktigt inte se en till flunsa kränga ”bästaste finaste” väskan/klädesplagget. Ser de iof bara här, men hoppas att ni andra oxå avföljer. Det är så vi skapar skillnad❤️

   Men jag tänker att detta är ju precis motsatsen till fast fashion! Ifall man lägger pengar på dyra (vad som är dyrt är individuellt) saker så kommer man ta hand om sina plagg/föremål/accessoarer och ha kvar dem länge. Hellre att det svider lite extra, för då har man (förhoppningsvis) gjort en genomtänkt köp, något som man då ser ett värde i att ta hand om helt enkelt.

    Jo, det håller jag med om. Men influencers får råd med detta genom att kränga så mycket fast fashion de kan……

  Fick vi någon klarhet i hur stor den där bonusen till Lovisa egentligen var?

   100k

   Lovisa Worge, det är nog bara jag men tycker hon försöker lajva Grace Kelly.

  Köper väska för 200.000 men har inte vett nog att inte lägga upp sina skitiga skosulor på stolen där andra kommer att sitta.
  Somligt kan inte köpas för pengar.

   [Borttagen kommentar]

   Den är med stor sannolikhet inte köpt, lånad eller hyrd skulle jag snarare säga.

    Tror knappast Hermes skulle ge ett presslån till någon svensk halvkändis. Men hon kanske lånat den av Chloé?

     Jag skrev aldrig presslån utan snarare ett lån från någon SOM FAKTISKT har dessa pengar, ex som du skrev Chloe…

  Skulle aldrig kunna hålla en sån där väska i vettigt skick. Min väska är liksom samlingsplats för allt, sonens pysselprojekt som han har med sig från skolan, godispapper på väg till soporna, halvbyggda legoprojekt, näsdukar, hundbajspåsar, en skruttig banan m.m. Jag köper mig en väska av neutralt snitt, bra kvalitet och använder den tills den är sliten (tvättar av och smörjer in då och då). Skulle aldrig orka byta mellan olika väskor eller hålla på och dutta med en väska som bara är en fin accessoar i princip. De vettlösa mängderna pengar orkar jag inte ens tänka på. Inte ens som mångmiljonär skulle jag tycka att det var en vettig prioritering.

   Aldrig fattat personer som använder sina väskor som soptunnor, HM som Hermes.
   Dessutom ökar dessa väskor i värde hela tiden så är det ingen ”vettig prioritering” är det i alla fall en sjukt bra investering.

    Nej jag fattar inte heller det. Jag har inga dyra väskor alls, mest från hm men man är väl rädd om sina saker även om de inte är dyra? Många verkar se sina väskor som soppåsar där det får rinna kaffe, kladda läppglans, ligga skitiga papper och allt möjligt.

   Min dyraste väska kostade 4500 kronor och jag använder den bara vid speciella tillfällen. Tyckte det sved när jag köpte den, men den var otroligt snygg och ville unna mig. När jag läser vad dom där väskorna kostar så får jag samma känsla som när jag tänker på rymden. Så ofattbart, så obegripligt

    Då är det ändå mer begripligt att folk som faktiskt spenderar mycket pengar sen också använder prylen tycker jag. Mer ovärt att köpa något man är för rädd om för att använda.

     Att de använder den till vardags menar jag.

    Känns det inte lite bakvänt att använda din dyra väska väldigt sällan? Det är väl den du borde använda mest 🙂 Blir skyhögt cost per wear annars.

    Ja, min dyraste väska kostade 3500kr och den gav jag mig själv i examenspresent. Den är dessutom handgjord i Sverige och har mitt namn ingraverat. Är värd betydligt mkt mer än en Hermesväska – för mig. Allt sitter inte i prislappen eller status. Kräks då jag tänker på att det finns individer som är så inlurade i att det seriöst är viktigt och värt att äga en väska som kostar som ett hus i norrlands inland. Snacka om att ha tappat verklighetsuppfattningen.

  Du får ju kolla på nypris för väskan, detta säger ingenting.

   Rätta mig om jag har fel, men det krävs väl en del köphistorik hos Hermés för att inte hamna på plats 193487 i kön för att få köpa en Kelly eller Birkin. Ingen av dessa flunsor har så vitt jag vet spenderat massa pengar på märket innan och är därför inte en prioriterad kund.

    Det var visst någon som skrev det i kommenteren under också.

  ja det är en kelly från hermes. väldigt svåra att få köpa direkt i butik, hermes har lång väntelista och de säljs inte till vem som helst. du måste vara stamkund för att få köpa eller ens få välja färg, du behövder dessutom boka tid för att ens få titta på en väska och det är inte ens säkert att du blir erbjuden den färgen eller typen du vill ha. att de säljs så dyra beggade är just på grund av detta, men ja nypris ligger på ca 100.000 beroende på färg, skinn, metallen osv. den precis som birkin kommer aldrig gå ur tiden och är faktiskt en investering. köpte man en på 90talet ny i butik för priset som var då, ca 20.000, kan man idag sälja den för 250.000, och priserna fortsätter stiga så även om man köper den nu för 100.000 så kan man tjäna pengar på den. precis som med vissa rolex.

   Så alla dessa flunsor har köpt väskan begagnad då?

    Ja våra svenska flunsor har köpt dem begagnade. Tveksamt om ens kardashians skulle lyckas köpa en ny. Oprah blev nobbad att köpa en i butik i Schweiz för ett antal år sedan.

     Damn, tänk att ha power att dissa Oprah. SJuk värld vi lever i

     fast de stämmer inte heller helt. vet att både chloe och nathalie schuterman köpt i butik samt lovisa barkman och kardashian får också dessa som present av hermes.

      Schuterman får väl för att dom är Schuterman? Lol vet inget om dom men dom har väl en dyr butik? Varför skulle Hermes ge en väska till Lovisa Barkman? Why oh why?

       nu läste du nog inte kommentaren du svarade på

        Hon missförstod nog, kommentaren var skriven på så dålig svenska att det faktiskt kunde tolkas som att Worge och Kardashians får Hermes i present.

      Hur vet du att de köpt i butik?

     Det var i en Louis Vuitton-butik, inte Hermès.

      Nej, nu tänkte jag fel. Oprah blev bekad att gå in på Vuittonbutiken. Om hon blev nekad att köpa Hermès ver jag inte alls. Förlåt för att jag oförskämt rättade dig och hade fel ?

       Men gud. Trodde det om LV, inte om dem. Då har jag gett LV Skit alltför länge.

     Fast det handlar mycket om butiken också. Som jag skrev ovan fick en i familjen köpa en Birkin i butiken Monaco. Dock handlar ”vi” på Hermes sedan länge, men inte superofta och inte för astronomiska summor. Personen handlade dock oftast från samma butik och skapar därför en kundrelation, på så sätt får denne en SA som har en i åtanke när nytt kommer in.

   Hahaha herregud..tack för dagens skratt ? vem som helst får inte köpa osv? Känns bara ängsligt…trist att ha pengarna men inte vara ”värdig” köpare ????

   Tänkte på Samantha när jag läste denna kommentar, gud var rolig hon var i det avsnittet (inte bara där iofs).

   Det är därför alla dessa influencers handlar filtar och porslin på Hermes, för att jobba på sitt kundregister så de kanske kan få köpa en väska.

  VARFÖR HAR HON SIN SKO PÅ STOLEN???
  Har man råd med en dyr väska så har man råd med uppförande och hyfs!

   Uppfostran och nya pengar går sällan ihop.

    Dagens sanning.

   Det är just 2 olika saker. Flunsor har pengar, men titta på deras beteende och deras ordförråd.
   Pengar ger inte stil och klass.

  Varför är det så provocerande vad kvinnor lägger sina pengar på? Män som köper dyra klockor får aldrig samma kommentarer. Blir så trött på att kvinnor alltid ska granskas och kritiserar för vad de väljer att spendera på. Män kan köpa dyra bilar, klockor osv men då är det ett tecken på framgång. Samma sak verkar uppenbarligen inte gälla för kvinnor. Är det inte bakåtsträvande att reagera på eller att detta ens blir en grej??

   Jag vet inte, men om du tycker det är tecken på framgång så är det upp till dig. Det vi läser och skriver om här är ju flunsor, oftast då unga tjejer som har fått in onödigt mycket pengar. Därför blir ganska många provocerade.

  Apropå väskor så hittade Mona en som hon inte sett på flera år. Och så lite skryt om hur dyr den är.

   Nu glömmer du hälften. Hon har galet mycket väskor. Helst väldigt dyra. Dom alla ligger nerpackade i plastlådor i källaren. Och varför då? Jo, köpgalna Mona använder inte handväska, hon stoppar det hon ska ha med sig i sin BH.

  Svårt att förstå den delvis neutrala diskussionen här i kommentarsfältet – den visar hur fruktansvärt avtrubbade vi blivit inför vansinnet som pågår runt omkring oss.

   Vilket vansinne? Att människor lägger sina pengar på det de själva vill?

   Tror inte människor är avtrubbade utan snarare orkar man inte längre lägga energi på att bli upprörd. Och egentligen är det inte flunsorna som är problemet utan företag som utnyttjar flunsor till att sälja ännu mer och ofta skit som ingen egentligen behöver.

    Haha men vad ska man bli upprörd över? Att folk shoppar? Det gör alla och i slutändan är allt skit oavsett pris. Så bara för att någon lägger 100k på en väska och någon annan 180kr på krafs gör inte någon bättre.

     Haha läsförståelse när den är som sämst.

      Vart är den sämst? Alla här inne är fett upprörda över en väska och jag kan inte förstå varför? Att du tar till dig kan inte jag hjälpa.

       Nä, det blir nog fett jobbigt för dig.

  Helvete vad snygg Lovisa Worges outfit var!

  Skäms de inte att visa upp sina vulgo-liv för allmänheten? Att skryta med pengar känns passé och jag förstår inte hur det kan vara av intresse att följa dessa människor

   Fattar inte heller dessa skrytinlägg. Allt från renoveringar, resor till väskor mm. Att ständigt behöva visa upp vad man har och hur lyckad man är. Fan vad jobbigt det måste vara.

    Tycker vi att dom verkar lyckliga då?

  Blir man verkligen lyckligare av en dyr väska?

  Fullkoligt nöjd med min 150 kr väska från GeKås!

   Svar ja tyvärr

   ”Den som säger att man inte kan köpa lycka vet bara inte i vilka butiker man ska handla.”

  Väskan är helt i min smak, men inte priset.
  Kan jag få spons med mina 100 insta följare månntro??

  Var får hon pengarna ifrån?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.