Smackan?

Bildkälla: Michaela Forni blogg

Smackan, frågar ni? Ja, Smackan. En semla. Som är en macka. Som blir en Smacka.
Genialt om ni frågar mig!

Baby Journey har nämligen temat ihop oss med TV-kocken Jessica Frej och tillsammans har vi tagit fram SMACKAN! En underbar och busenkel kombination av den simpla toasten med den gudomliga semlan, en semmel-macka alltså! Det är verkligen den perfekta lösningen för alla stressade småbarnsföräldrar som vill njuta av en magisk god semla tillsammans med sina barn men kanske inte har tiden att slänga ihop värsta bakverket. Personligen gillar jag bäst den klassiska semlan, men här kan man verkligen passa på att vara kreativ tillsammans med sitt barn, toppa Smackan med alltifrån färska bär, strössel eller mini marshmallows (Dantes favorit!). Ett hett tips är att köpa hela mandlar och grovhacka för att sedan strö över gräddtäcket, det blir så gott och ger lite extra crunch – MUMS! // Michaela Forni

Jag avskyr allt som har med selmor att göra, så att det kommer ett nytt recept eller variant gör mig ungefär lika glad som när det regnar på midsommarafton.
Men ni andra, som kan uppskattar en semla lite då och då, kan kanske göra en lite mer objektiv bedömning av den här innovativa varianten som Fornis Baby Journey och kocken Jessica Frej tagit fram?

Spontant låter det lite som en French toast, men som man förstör lite med mandelmassa och vispgrädde, men gillar man semlor är det kanske gott? Det låter i alla fall godare än den ”semmelsmoothie” som Marguax Dietz postade den bild på för ett tag sedan. Huuuuuu!

De här fyra sakerna behöver du ha hemma för att skapa en egen ”smacka”.

Ingredienser:

  • 4 skivor vitt bröd
  • 100 g mandelmassa
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk malen kardemumma
  • florsocker

Testa gärna och återkom med omdöme!

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan man inte lika gärna köpa färdiga släta bullar och tillsammans med de andra ingredienserna göra en vanlig semla? Är min första tanke.

      Men det är inget treeesigt som kan generera klicks och likes ??

      Min första tanke också. Om man ändå ska handla mandelmassa.

      Är det lätt att få tag i släta bullar? Känns som det var längesen jag lade märke till sådana i affären

    Vad är semlor?

      Haha till och med jag fick det rättstavat när jag försökte skriva selmor så hur lyckas du Camilla?

        När man tar semester utan att ta semester ?

        Det kanske beror på om autocorrect är mer bekant med att det skrivs Selma…

          Exakt min tanke

          Selmor är ju dock ett helt annat ord. Det här handlar bara om slarv, igen.

    Semlor är så väldigt överraskade, ska vara Nutellasemla annars kan det vara.

      Ja de klassiska semlorna är alltid så överraskade. Tycker det börjar bli lite överdrivet. De andra varianterna håller lägre profil

        Hahah. Jag hade också blivit överraskad om jag varje år återföddes som koncept var lika smarrig jämt. Fullt rimligt tycker jag. ?

        Traditionella mandelmassesemlor är the shit! Heja semlor pluck the haters! ✨✨✨✨

      Tycker också Semlor är otroligt överhypade.
      Jag älskar mandemassa och grädde men utformningen… brödet… sättet. Nej tack.
      En ny god semmel idé hade jag blivit glad för!

        Jag gillar inte heller brödet på vanliga semlor. Så wiener-semlan är min favvo! Saftigt wienerbröd istället för en torr bulle mmmm

      Fast då är det ingen semla!

    Ska du ha en smacka?! ? Haha! Vad är näst? En smulle? Smorv? Småffla? Smårta? Nä, men seriöst, vad är det för fel på semmelmacka?

      Smulle blir typ fattiga riddare och småfflor och pavålla.

        Och smörgåstårta

      Ja… man kan ju inte bara lägga ett S framför och tycka att det låter som något semmelrelaterat

    “ Det är verkligen den perfekta lösningen för alla stressade småbarnsföräldrar som vill njuta av en magisk god semla tillsammans med sina barn men kanske inte har tiden att slänga ihop värsta bakverket.” Men snälla rara, jag vet då ingen som bakar sina egna semlor. Vare sig de är småbarnsföräldrar eller inte…

      Bakar alltid egna semlor och är småbarnsförälder. Inre särskilt ambitös sådan heller, bara förtjust i semlor och ev lite snål. Köper iofs semlor också.

      Det iofs har du en poäng i att det naturliga om man inr har tid att baka väl är att besöka ett kondis och inte rr plocka fram rostbrödet.

      Agree. Den perfekta lösningen är att köpa en färdig semla bara, eller nån annan typ av bakverk som är gott på riktigt!

    Verkar ju dock lättare att äta en smacka än en vanlig semla, en bättre form liksom.

    Jag äter varken bröd eller grädde, så jag tycker så klart inte om semlor.

    Men blir det liksom inte bara som en macka med grädde på? Det verkar ju extra vidrigt. Eller?

    Men det är ju inte mandelmassa man har på semlan. Det är en mandelfyllning där mandelmassa kan vara en av ingredienserna. Hoppas verkligen inte receptet säger att hyvla mandelmassa på rostbrödet?!

    Måste testa

    Spontant låter det gott tycker jag. Älskar dock semlor och kombinationen av grädde, bröd och mandelmassa, så detta låter inte helt fel.

    Frågan är vem som var först…
    Dom eller ”matbubbel ” på instagram..

    Ja tack säger jag men jag byter ut mandelmassan mot vaniljcreme. Det är så mycket godare.

    Endast klassiska semlor i mitt flöde, tack 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.