Högt och lågt från Instagram och annat

Jag samlar saker i min telefon, som kanske inte riktigt ”förtjänar” ett eget inlägg, men som samtidigt är lite för intressant för att bara strunta i.
Därför blir det ett sådant här inlägg, helt enkelt ”högt och lågt från Instagram och annat”.

Andrea Brodin skriver att hon fått 3000 frågor om tröjan hon har på sig i skidbacken, och länkar till den.
Den kommer från Linnea Lund och kostar inte 3000 kr undran 9 103 kr, men då tänker jag att den inkluderar både liftkort och skidhyra, yes yes?

En kund som köpt Sanne Alexandra Stockholms leggings, som kastat in handduken. När hon kontaktade deras kundtjänst så fick hon kalla handen. Med tanke på att plagget ändå kostar 850 kr så borde de väl hålla bättre än sån här? Enligt kunden har hon inte tvättat dem än.
Det här är Sanne Alexandra Stockholms reklamationspolicy. Borde hon kunna reklamera dem?

Var inte hela poängen med Kenzas hårvårdsprodukter att man INTE skulle behöva släpa med sig en hel massa olika flaskor?
Jag vet inte vad ni tycker, men i min bok är det här ganska många flaskor och burkar.

Minns ni när Lovisa Worge fyllde år och Bianca Ingrosso köpte henne en kappa från Toteme och Lovisa blev både rörd och lite chockad?
Du kan läsa om det här.

Igår när jag skrollade runt på Sellpy hittade jag den i Lovisas butik. Hon säljer den nu. Jag vet inte varför,, det gjorde mig lite beklämd. Inte att hon säljer kläder på second hand, utan för att det känns som ”the end of an era”.
Det sista av den ”gamla Lovisa Worge” som var Biancas assistent. Jag gillade henne mer än den Lovisa hon nu målar upp på sitt Instagramkonto.

Am I the only one?

 

 

110 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ändå otroligt oförskämt att sälja en dyr kappa man ganska nyligen fått i födelsedagspresent av sin så kallade ”bästa vän” och numer kollega. Nej, Lovisa, det här var inte så snyggt gjort.

   Nyligen? Som jag uppfattar inlägget fick hon den för över två år sen. Skulle inte säga att det är nyligen.

    Haha ja tänk! 7000-kronorskappan är ÖVER två år sedan, vilken ”inte är nyligen”. Lägg ut för sälj allt som går. ?

    En kappa för den summan ska väl åtminstone hålla i mer än 2 säsonger? Oavsett säljer man ej en såpass dyr present man fått för endast 2 år sedan, om det inte är ifrån en största fiende typ. Helt ärligt så låter det som om att du är lika oförskämd som Lovisa, tycker jag.

     Jag tycker att du överdriver faktiskt.

      Och innan du får högt blodtryck; nej jag har själv aldrig sålt en present jag har fått av en vän. Men så brukar vi å andra sidan inte ge varandra dyra kappor.

       Tur, hade aldrig gett dig en sådan dyr present om jag visste att du med gott samvete hade sålt den efter 2 år.

     Det är en present. Så fort man ger bort något så förlorar man all mandat att bestämma vad som händer med presenten i framtiden.

     Något jag har märkt att den äldre generationen har svårt att förstå.

      Eller så är du och personen som också tycker det är okej att sälja sin dyra present feluppfostrad. Jag kanske är äldre än dig, jag är 30 år, men anser fortfarande är det är ett oförskämt beteende.

       Du villkorar alltså dina gåvor?

       Hur tror du motparten känner då, påtvingad tacksamhet är inget jag uppskattar.

       Om mottagaren inte använder/vill ha gåvan längre, har du fortfarande rätten att bestämma över tingesten?
       Mycket märkligt resonemang…

       Kanske är du också en sån som ABSOLUT inte ger bort pengar, trots att det är det bästa presentkortet, funkar överallt. Och i dessa tider är det många som inte vill ha massa grejer när det är tufft att få det att går runt.

        Nu tycker jag att du gör en extremt felbedömning av mig som person. Jag har nog gett bort mer pengar än du någonsin har tjänat.

        Saken är den att ger men bort något av värde, något personligt, som en vän har suktat efter så är det helt enkelt oförskämt om den här vännen säljer den här personliga gåvan efter 2 år. Och om du nu inte kan förstår hur jag resonerar där så hoppas jag innerligt, med hela mitt hjärta, att du aldrig får något fint av någon igen där personen lagt pengar och tanke bakom själva presenten. För du förtjänar helt enkelt inte det.

         Är det mindre oförskämt att inte använda den utan låta den hänga i garderoben?

         Gud vad du verkar fokuserad på pengar och värdet av presenter du ger bort eller får.

          Gud vad ni är många som verkar fokusera på att sälja vidare presenter ni fått? Lättkränkta eller vad.

           Är du även emot att man byter en present man fått?

           Och helt ärligt, den som verkar mest kränkt och otacksam är faktiskt du. Fokusera mer på att ge presenter någon vill ha än att de ska vara dyra kanske.

         Men om hen behöver pengar till något annat och inte använder din gåva då? Är det ok för dig då?

         Eller du kanske ger hen lite pengar då, du verkar ha mycket att fördela med tanke på att du ger bort mer än vad jag någonsin tjänat. Ber om ursäkt att jag hade förutfattade meningar om dig.

         Du väljer ju trots allt att ge bort ett föremål, det är ju inte som att du har besittningsrätten kvar, och jag tror inte du skall ta det så personlig, är det en bra vän så är det säkerligen inte en handlingar riktat mot dig, avsett att göra dig ledsen.

         Hade du även ställt krav på hur ofta den ska användas av mottagaren? Är det själva grejen att sälja den som kränker dig eller är det lika hemskt om den inte används längre men ändå hänger kvar i förrådet efter något år? Måste den liksom finnas kvar i mottagaren ägor resten av dens liv för att du ska känna nog mycket tacksamhet och att den förtjänade det?

         Du kanske har mycket pengar men du har en fruktansvärt ocharmig attityd. Tror du att presenter är ett sätt att köpa vänner eller vad?!

       Jag vet inte var ålder har att göra med saken, men jag tycker att en gåva är en gåva. Vad mottagaren gör med sin gåva är upp till den. Du som gett presenten har inte något slags veto kring vad som ska hända med saken framöver. Vill du prata om min uppfostran så kan du ta det med min mamma. Tills dess kan vi hålla oss till sak kanske.

       Har även hört talas om de som gett presentkort och sedan muttrat över vad presentkortet användes till. Eller inte vill ge lotter för ”tänk om den vinner en stor summa pengar och inte delar med sig till mig?!”

        Kanske inte svarade dig då? Med tanke på att personen jag svarade skrev att ”den äldre generationen” hade svårt för för det här.

        Nu tror ju inte jag, med tanke på Lovisas respons på presenten när den gavs till henne, var annat än glad? Så att den har hängt i garderoben, det har jag väldigt svårt att tro.

        Hur som helst, jag tycker det är otroligt lågt och oförskämt samt ganska WT att sälja en dyr present man fått. Det ser även utåt ut som om att man har rätt så dåligt ekonom om man gör det.

         Ja man kanske har dålig ekonomi och behöver sälja av saker?! Du pratar mycket om att den är så dyr, hade det varit bättre om hon sålde en billig present? Eller skänkte den? Jag förstår inte riktigt vad det är som är fel faktiskt.

         Men herregud. Är det så hemskt att det utåt ser ut som att man har dålig ekonomi?!

          Om man försöker visa upp en bild av att man har råd med både en cartierklocka och Hermésväska så kanske det är lite konstigt om man i verkliga fallet inte har så god ekonomi? Inte bra för henne eller för märkena i sig.

           Du griper efter halmstrån. Jag tror inte att cartier tycker det ser dåligt ut att hon säljer en kappa som hon fått av en vän.

     Jag fick en robotdammsugare i present för 2 år sedan – Något billigare än detta men en 6k kostade den iaf. Hade suktat efter och önskat mig osv. Det visade sig att den inte kom till användning som förväntat och har mest stått och samlat damm (ironiskt nog) det senaste året. Känner mig inte det minsta oförskämd som säljer den – Tänker snarare, varför ska en så dyr sak som skulle uppskattas av någon annan smala damm hos mig av någon slags principsak?

      Ser inget fel i det faktiskt. Och jag förstår inte varför det skulle vara mindre oförskämt att ha kvar den men inte använda den. Hade det varit bättre att du lät den stå oanvänd hemma bara för att du en gång fått den?!

       Är du samma anonym som härjar och kallar folk oförskämda här? Det är den personen jag riktade den här kommentaren till – JAG tycker förstås inte att det är bättre att den står oanvänd hemma, därför sålde jag den. Men du menade kanske att hålla med? 🙂

       /Anonym 08:26

        Ja jag menade att hålla med dig? är helt på din sida och min fråga var något raljerande kring att behålla något bara för att det en gång var en gåva, oavsett om den används eller inte.

        Själv bryr jag mig exakt noll om en vän ger bort, säljer eller kastar något de en gång fick av mig.

        Nej vi är flera under samma synonym.

      Jag fick en skitdyr märkeskavaj/jacka av min faster. Den var inte alls min stil och hon hade köpt den utomlands så jag kunde inte byta heller. Den gav mig vara dåligt samvete då den mest hängde på sin galge. Efter något år bestämde jag mig för att ge bort den till en vän som syr mycket. Hon använde tyget och sydde en ny version av jackan till sig själv. Kanske var det otacksamt och bortskämt av mig men min vän blev glad för sin nya jacka.

       Att ge vidare en present är ju inte samma sak som att sälja den vidare?

     Men den håller ju, och någon annan får nytta av den?

     Tycker det är tråkigt när kläder hänger i garderoben tills de blir otrendiga, bara på grund av principer. Ger jag bort en present är mottagaren fri att göra vad den vill med presenten.

   Nej det är inte oförskämt!

    Ännu en feluppfostrad snorunge har talat.

     Har du vaknat på fel sida idag? Eller finns det någon annan orsak till varför du inte kan tilltala personer på ett normalt sätt?

     Kallar man folk för feluppfostrade snorungar för att de inte håller med en i en sakfråga, har man nog inte fått en så god och tolerant uppfostran själv.

   Tror inte du behöver vara sekundärkränkt åt Bianca.

    Nej jag är mer sekundärkränt för resten av jordens befolkning, för att ni svenska Kevin or (och män) 15-27 åringar är så jäkla pinsamma, entitled och otacksamma.

     Svenska kvinnor* och män. Förlåt men lämnat Sverige pga hur osköna många av er är. 🙂

      Prova värdesätt annat än pengar och status så ska du se att även du förstår vad folk menar här.

      Ju mer du mjölkar det här desto mer uppenbart blir det att du bara är ute efter att trolla.

      Alla här verkar som trevliga, vettiga människor utom du faktiskt

      Haha, det där löjliga argumentet att svenskar är lättkränkta, tråkiga, otrevliga osv osv osv. Du vet att vart du än är i världen så kommer det finnas såna människor? Och har du någonsin tänkt på att det kan delvis bero på dig?

      Det kanske helt enkelt är du som är oskön 🙂

     Förlåt men du verkar tro att du är bättre än andra för att du är 30 och har mycket pengar. Ledsen, men jag hade kunnat vara din mamma nästan.

      Nu verkar många fokusera mer än vad jag ens fokuserat på att presenten är dyr? Jag har FRÅN BÖRJAN fokuserat på att många kommenterat här att det är okej att sälja en gåva som en vän lagt extrem omtanke kring att välja ut och köpa åt en. Men det verkar gå förbi er allihopa? Igen, gud vad ni är bortskämda och otacksamma.

       Tycker det är mer bortskämt och otacksamt att kräva vad en vän ska göra med något den fått av en.

        Jag håller helt enkelt inte med. Jag tycker att många av er verkar bortskämda som satan.

         Jo det har framgått med all tydlighet.

        Men du missar ju helt poängen, eller vägrar ta till dig den. Det handlar om vad som är rimligt att begära när man ger bort saker. Att ge någon en gåva och sen gorma om hur ouppfostrad personen är om den av någon anledningen väljer att sälja den vidare eller ge bort vid ett senare tillfälle, är inte så lite egocentrerat. Du får det att handla om givaren och att man utsätter denna för en stor oförätt om man inte behåller gåvan för alltid. Att personen väljer att göra sig av med sin egen ägodel kan jag lova inte har något med dig som givare att göra, eller att man är otacksam. Det handlar om återbruk och det är aldrig någonsin en dålig sak att göra. Bättre att saker, gåvor eller ej, används än att de blir liggandes efter ett tag. Ibland tröttnar man på saker hur glad och tacksam man än må ha varit när man fick dem. Det gör en inte otacksam eller feluppfostrad.

   Den har ju ingen logga på sig och då vet ju ingen var den är ifrån, helt värdelös

  Reser man till Maldiverna och gör ett reklaminlägg för att företaget ska kunna betala resan? Jag vet inte hur det fungerar riktigt då jag alltid varit anställd.

   Antagligen. Undra om man kan betala för hela familjen eller om det bara är hennes och Aleks del företaget kan betala.

   Ja, det är avdragsgillt för åtminstone personerna som reser inom företaget, dvs de vuxna i den familj men ej barnen. Så de betalar endast för barnens flygbiljetter. Om dem är över 2 år.

    Ska man inte ha ett arbetsschema med möten och fotograferingar osv som fyller en heltidstjänst om man ska kunna dra av? Förstår att många myglar men undrar alltså vad reglerna är

     Man behöver ju inte jobba heltid bara för att kunna göra en arbetsresa.
     Eller vad tänker du?

     Nope, behövs ej. Om det hade varit en regel så hade man kunnat hitta på ett schema, vem har koll liksom ??‍♀️

      Men jag vet företag som hittat på scheman och tryckt upp det på ett papper som delas ut på resan.

     Men de dokumenterat snorkling, massage etc också, så hela resan är inte avdragsgill. Tror att de betalar lite extra för det ingår privata aktiviteter men de sparar ändå så mycket mer

      Nu specificeras inte kvittot från Maldiverna utan det kan även skrivas som ”team leading” aktiviteter. Herregud har ingen här inne egna företag?

       Exakt, var lite för snabb ? Lugnt nu…

       Hör inte till vanligheterna att dra av resor till Maldiverna på företaget

        Principen är ju samma

       Team leading med två personer?

  Du har verkligen siktet inställt på Lovisa. Give her a break.

   Är det bara jag som tänker att ”never” och ”not” tar ut varandra, tillsammans med ”without” känns det som en antireklam.

    Tänkte samma! Låter för övrigt väldigt konstigt. Räcker att säga ”never travel without”

    Don’t use no double negatives

     Don’t never ever use no double negatives!

    Det är typ en ”trend” att uttrycka sig så. Oklart varför.

     Jag vet, det är för satt visa sig så korkad som möjligt.

    Exakt min tanke! Har läst meningen en massa gånger men blir inte klokare ?. ”Never”, ”not” och ”without” i samma mening rör definitivt till det i mitt huvud.

   Nej varför?

   Det har ju alltid varit så. Extra fokus på en viss person. Booken, Bella, Margaux..

    Tycker inte det är Lovisa som borde åka på sleven om man pratar om den duon

    Då har Bianca LÅNGT mer problematisk som person och influencer

  De här inläggen är roliga, en gott och blandat påse ??

  Så fantastisk present tyckte man inte att den var om man säljer den efter ett par år

  Sälja är väl ok med att ge till Sellpy är lågt.

  Jag skulle inte bli minsta kränkt om någon sålde en present de fått av mig. De har ju fått den och gör vad de vill med den. Man får väl ge bättre presenter nästa gång om sakerna börjar säljas.

   exakt!

   Skulle jag ge bort något som jag inte är säker på så är jag tydlig med att de får byta hur de vill eller bara lämna tillbaka.
   Sen om de behåller föremålet och väljer att sälja när de inte vill ha det längre – VEM BRYR SIG??

   Man kan väl inte villkora en gåva???

  Bianca skulle köpt en prada kappa åt henne istället!

  OT men influencers som filmar under träningspass och då även filmar andra på gymet eller passet när de tränar, är det verkligen okej? Felicia Aveklew har lagt upp flera pass på sistone och man ser väldigt många personer i hennes klipp. Jag hade blivit så ledsen och obekväm om jag blev filmad när jag tränar. Har precis börjat styrketräna och vill väldigt gärna våga mig på att gå på pass snart men känner mig så obekväm och är livrädd för att någon ska filma mig.

   Otroligt korkat! Är det inte fotoförbud på de flesta gym??

   Håller med! Springer mycket på löpband på gymmet och nästan _varje_ gång är det någon som ställer sig bredvid och går samt filmar sig själv – flera gånger än vad jag kommer ihåg ser jag att jag själv kommer med på denna videon. Blir vansinnig!! Hur kan detta vara ok? Jag vill inte vara med på någons snap/tiktok/whatever. Snart får det fan införas mobilförbud på gymmen vilket ju är tråkigt för oss som faktiskt sköter oss. Gud vad jag blev upprörd nu känner jag – sorry! haha!

   Tränade i ett mycket litet pass (vi var 8 pers) med Helena Seger en gång, där tjejen bredvid Helena hade fixat sig ordentligt (smink och hår), matchande klädset och ställt upp sin mobilkamera för att filma sig själv, utan övriga i klassens godkännande. Givetvis syns Helena i bakgrunden, och när hon upptäcker att tjejen bredvid filmar blir hon vansinnig och ger henne en rejäl utskällning (med rätta enligt mig). Väldigt kul att bevittna.

  9000 för en tröja??? Hur många köper det? T.o.m. med en nolla av dyrt.

   För det priset räcker det ju att några få köper…..

   Andrea Brodin tillhör societén, notera att tröjan inte har nån synlig logga. Hon skulle aldrig bära nåt från Na-kd.

   Eller så är det inte dyrt.
   Jag känner inte till märket, men är det tex handstickat i kvalitetsgarn kostar garnet säkert 1000kr. Om de 8000 som är kvar räknas som ren lön ger det 333kr/timmen i 24 timmar. Då är inga andra kostnader ett företag har inräknade: transport, sociala avgifter, lokalhyra, redskap, marknadsföring etc. Och det tar mer än 24 timmar att sticka den.

    Nej, du har rätt, kanske inte dyrt som i överpris i förhållande till produktionskostnader (det vet jag inget om) men helt klart mycket pengar.

    Jag önskar de riktigt riktigt rika influerarna enbart använde sitt överflöd av pengar till denna typ av konsumtion (om vi nu tror att hennes tröja är producerad på helt schyssta sätt). Då skulle deras överflöd av resurser inte tära lika mycket på omgivningen.

    Stickmaskin?

  Inte förvånad över Sanne, de bygger ett hus i fjällen och blåst ut ett annat. ? skulle aldrig köpa 850kr leggings hujeda mig

  Bara jag om reagerade på att de där tajtsen använts en gång i veckan sen oktober 2022 och aldrig tvättats?

  Även om utsidan ser ut att kunna torkas av, insidan då? Alla dessa fnasiga hudceller ?

  Kanske bara jag som är känslig, tvättar INTE i parti och minut men köpa saker som tydligen (förmodar jag) inte går att tvätta skulle jag inte göra

   Jag reagerade också på det, lite snuskigt i min värld det är ändå fem månader.

    De ser också ut att vara sådant material som inte andas… svettas inte människor i ”grenen” längre..

     Man kan vända ut och in, borsta av och vädra.

      Absolut!!

      (Fast svett från diverse delar av kroppen vädrar du liksom inte bara ur…)

      Man tar biancis itimtvål eller vem de var av flunsorna som sålde och vips är allt klirrat!

     Har aldrig svettats i grenen. Inte ens när jag jobbar på sommaren i 25 grader. Alla svettas inte sådär.

   Som att den bara skulle slitas av att tvättas också ???

   Nej, jag tyckte också det var skitäckligt! Usch, skulle vägra ta emot reklamationen pga sanitär olägenhet…

  Haha men vad betyder never not travelling whithout… Hon stananr aldrig hemma utan produkterna, helt enkelt!

   De två första negationerna tar ut varandra och innebörden blir att när hon reser gör hon det utan sina produkter.

  Vad annorlunda Lovisa ser ut? Ja, jag fattar att det är 2 år sedan men ändå.

  Man ska aldrig ge bort kläder i present till nån annan, det brukar inte sluta bra. Chansen att mottagaren faktiskt tycker om plagget och att det passar är ganska liten.

  Angående leggingsen ser det ut som slitage, alltså en självorsakad skada.

  Dessutom är det efter två månader kundens skyldighet att bevisa att skadan beror på ett produktionsfel, inte säljarens.

   Tycker det ser ut som att hon lagt dem över någonting varmt så att det smält. Hade det varit slitage borde det ha varit mer jämt slitet över hela plagget tänker jag..?

  Men säljer Lovisa kappan hon fått i present? Varför vill hon inte ha den kvar kan man undra, behöver hon få in stålar, kanske går inte smyckesföretaget särskilt bra. Var det den hon fick när Bianca skrek irriterat åt Alice? Trodde Toteme var ett riktigt dyrt märke men cirka sextusen säljs den för. Tröjan för 9000 alltså galet. Så tråkigt att ett plagg blir så slitet så snabbt, tightsen, näe.

   Spelar det någon roll om Lovisa säljer en kappa?

   Fattar ingenting av det här. De flesta byter väl ut kläder allt eftersom. Kanske hon ville köpa en annan kappa? Eller så behövde hon äta mat den veckan också så hon sålde den och kunde handla ansjovis och korv och kaffe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.