De anställdas öppna brev till Bianca IngrossoAftonbladet 200 sekunder har avslöjat usla arbetsförhållanden i underklädesföretaget Intimissimis butiker.
Bianca Ingrosso är Intmissimis svenska ambassadör och ansikte utåt. Nu vädjar anställda till henne i ett öppet brev:
”Vi backar alltid dig, Bianca. Kan du snälla backa oss? Kan du snälla försöka känna med oss?”.

Bianca Ingrosso svarar: ”Jag förstår mitt ansvar som ambassadör och jag och mitt team gör det vi kan just nu”. // Aftonbladet

Efter att Aftonbladets ”200 sekunder” avslöjat de dåliga förhållandena på företaget Intimissimi, som Bianca Ingrosso är ambassadör för, så har stor press satts på henne för att få till en förändring. Behöver du läsa ikapp kan du göra det här, här
I ett Öppet Brev som Aftonbladet publicerat vädjar de anställda om hjälp från Bianca, och skriver att ”Vi har alltid backat dig, kan du snälla backa oss?”
Bianca svarar att hon förstår sitt ansvar som ambassadör  och att hon och hennes team gör det de kan just nu.
HÄR kan du läsa hela det öppna brevet.

Är det Biancas ansvar att få till en förändring på företaget, eller är det en mer rimlig handling att avsluta samarbetet med företaget, för att tydligt visa sitt avståndstagande? 
Ett sådant ställningstagande skulle mycket väl kunna leda till uteblivna förändringar på företaget, men var ska man dra en gräns för hur mycket HR-ansvar en extern ambassadör har? Kanske är det för stora pengar som hägrar, och som gör att ett sådant agerande är uteslutet?
Tänk vilken betydelse det kunde haft, om Bianca och Gina Tricot bemött och hanterat kritiken om företagets slopade policy att inte arbeta med människor med ätstörningar, eller utseenden som drar tankarna ditåt? Jag lider givetvis med de anställda på Intimissimi, men kan inte låta bli att sörja den insats det skulle kunna inneburit för alla de hundratusenals unga människor som följer Bianca, inspireras av allt hon gör, säger eller promotar samt ser upp till henne.
Det hade kunnat vara årets största ställningstagande, där Bianca kanske även fått en spark i röven för att ta sitt tillfrisknande på allvar, men det lämnades helt utan åtgärd från både Bianca och Gina Tricot. Att Gina Tricot slopade sin policy tror jag helt klart beror på pengar. Att plocka bort en anonym modell som var för smal är ingen direkt kostsam sak för företaget, men att inte rida på Bianca Ingrossos guldkantade varumärke, det är kanske värt att skriva om sin hälsopolicy för?

Vad tycker ni om alltsammans?

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Man kan bygga sitt värde som influencer också genom att ta ställning, inte bara skrika ”Oh my Goood!” för sina produkter. Men det kräver en viss känsla av ansvarstagande, vilket få orkar bry sig om.

   Hon gör nog vad hon kan men som ambassadör för företaget är det nog dialogen med företaget som kan påverka och den sköts knappast via Instagram. De uttalanden hon har gjort visar på medvetenhet och ansvarstagande anser jag. Sen får man ju avvakta lite och se om det blir något resultat.

    Tänker att det är lätt att säga ”jag och mitt team gör vad vi kan just nu” sen om de verkligen gör det vet vi inte. Hon vill nog inte sluta vara ambassadör för hon gillar att visa sig i underkläder och få vara i skyltfönster och på billboards tror jag, sedan är det nog en bra inkomst till henne och Vanessa. Märkligt att inte Vanessa kräver att företag de samarbetar med har kollektivavtal, det säger en del, hon tänker nog mest bara pengar in. Undrar om de unga tjejer som kom till butiken för att kramas och ta bild med Bianca köpte några underkläder så att butiken gick med vinst, för Bianca fick väl betalt för att vara där också antar jag, fast det kanske inte kostade butiken något eftersom det filmades och butiken fick exponering genom det.

     Jag håller med dig. Det är märkligt att Vanessa inte gör en bättre koll innan hon får Bianca att skriva på ett avtal, i det här fallet så ligger ju ”skulden” hos Vanessa.
     Bianca ska ju kunna lita på att hennes manager gör sitt jobb och inte bara fokuserar på vad det genererar för pengar.

      Exakt. Ett väldigt självklart krav borde ju vara att företagen de inleder ett samarbete med ska ha kollektivavtal, vilket är Vanessas skyldighet och inte Biancas.

     ”hon vill nog inte sluta vara ambassadör för hon gillar att visa sig i underkläder”… Herregud, zzzzzzz

   Rent juridiskt kan det vara så att hon har en klausul i sitt kontrakt, som hindrar henne från att uttala sig negativt om företaget. Jag skulle satsa stora pengar på att hon troligtvis har ett rätt vattentätt kontrakt med Miss…, där hon har en hel del skyldigheter gentemot det företaget.

   Måste säga att jag blir trött på när individer riktas sitt fokus i fel riktning, när de vill få till en reell förändring gällande missförhållanden.

   Ovanpå det undrar jag hur tusan de där anställda har stöttat Bianca Ingrosso, på ett sätt som har en kraftfullhet rent offentligt!? Menar de att de har stöttat genom att köpa produkter från CAIA och pratat väl om produkterna på sina sociala kanaler som möjligtvis får uppmärksamhet från max 500-1000 individer? Det blir väldigt märkligt i så fall, att avkräva Bianca Ingrossos stöttning- har de trott att ett produktköp även resulterar i backning från Bianca Ingrosso i vad än de kräver?

   Innan man vet något om hur rigoröst någons kontrakt år med ett företag, ska man ligga lågt. De beter sig som att Bianca Ingrosso är orsaken samt lösningen till deras missförhållanden, vilket inte stämmer. För så vitt jag vet har inte Bianca bett någon av tjejerna byta om inför henne eller behandlat de anställda på Miss…, som hennes personliga marionettdockor.

  Vad innebär ens ambassadör? Jag tycker inte Bianca hade något ansvar för Ginas kampanj där hon bara var modell, där var det ju verkligen Gina som skyltade med att dom inte använde ätstörda modeller och sen valde en med allvarlig ätstörning. Men ambassadör är kanske lite tyngre? Eller är det bara ett fancy ord för reklamansikte utåt??

   Ja precis, ett annat ord för samma sak.

   Bianca har ett långtgående samarbete med Gina, så det är mer eller mindre samma sak.

   I ”gammal” mening innebär det att man företräder varumärket under en längre period och följaktligen står för och gillat deras värderingar och produkter. Skillnaden mot modell är väl att ambassadören då anses ha valt ut företaget istället för tvärtom. I praktiken innebär det säkert specificerat x antal inlägg på insta som stärker bilden av att Bianca privat anv produkterna.

   Samtidigt som man tänker att alla fattar att det är som vilken reklam som helst är det uppenbart att de i artikeln tycker att det betyder ngt att Bianca är ambassadör. Antagligen på samma sätt som butikspersonal i US är stolta att arbeta på ett företag där JLo är ambassadör. Så det verkar inte bara dra kunder utan även påverka personalens inställning. Som 48-årig kvinna vill jag bara skrika ”BYT JOBB!!!” medan de här tjejerna skriver ett öppet brev till Bianca och det är både lite sorgligt och rörande.

  Finns det verkligen ingen annan som kan användas i olika reklamer?
  Samma person överallt.
  Visst hon säljer, men kom igen….

  Sedan kan man inte skylla allt som företag gör på de som är ansiktet utåt.
  Inte ens på mitt jobb på en skola kan jag ha koll på vad ledningen gör…ska jag då som anställd stå till svars för vad de ev har sagt/gjort när det väl uppdagas och jag inget vetat?

   Lite så. Istället för att ta jobbiga konflikter med ledningen, myndigheter och jurister vilket såklart är skitjobbigt och energikrävande kan man alltid peka på nån som egentligen inte är ansvarig…

    Här är det dessutom Bianca det handlar om, otroligt tacksamt att lämpa över skiten på henne och läcka sin töntiga vädjan i media så det blåses upp ordentligt.

  Hon var riktigt snabb med att reagera och ställde krav när hon fick bort Bard från Talang.
  Nu står för mycket pengar på spel.

   Det var ju följare som uppmanade henne till det så hon kände sig nog tvungen, hon visste att hon skulle få vara kvar ändå.

   Tror inte Bianca snabbt kan ändra Itimissimis arbetsförhållanden, hon är liksom inte VD för företaget eller liknande.

   Inte samma chef eller kontrakt (lite som att inte förstå varför jordgubbar inte smakar likadant som hallon och bli upprörd över att hallon inte är som små jordgubbar rent smakmässigt). Du kan med andra ord inte dra slutsatsen att samma frihet finns överallt. Juridiska avtal ser olika ut beroende vem som är uppdragsgivare.

   Mycket kan man säga om Bianca, men sadistiska tendenser är inget som passar in på henne! Vill man verkligen få förändring får ma lägga fokus på det faktiska problemet och inte svaja ut i massa annat. Vad har ens en Talang-anställning att göra med det som diskuteras?

   Varför inte i stället gå vidare med det juridiskt och potentiellt tvinga fram en förändring på så sätt? Företaget har brustit rent juridiskt, så rekvisit är uppfyllda.

  På vilket sätt har intimissimis anställda backat Bianca?

   Faktiskt en relevant fråga 😀 hur mycket jag än backar justa arbetsvillkor är det nåt störande med hur manipulativa argument de använder.

    Låter mer som ren okunskap än rena manipulativa taktiker. Barnsliga argument snarare- ”vi har backat henne, nu borde hon backa oss”. Jasså! hur?! De kan inte ens stötta sig själva för tusan! Det är jätteviktigt att veta vad man har för rättigheter och veta vad man har att tillämpa om ens arbetsförhållanden inte uppfyller det som är i kontraktet. Man behöver inte ens vara utbildad i juridik, det är bara att Googla om man inte har någon att rådfråga. Man kan inte behandla anställningar som att andra vill en väl (på tok för många risiga individer för att kunna vara lat pp det sättet), du måste ha koll på vad som gäller!

    Med det sagt, självklart har de blivit felbehandlade och det måste rättas till snarast! Men det är inte Biancas uppgift att ordna.

   De kanske menar som i att de likear hennes instaposter, kommenterar goals och liknande superlativ, köpt Caia-smink etc.

    Och nu vill de att hon ska backa dom. Så då får väl hon gilla deras poster och kommentera goals tillbaka 😁

     Du tycker inte att hennes följare gör mer än så då? De köper ju hennes produkter. Fattar helt att de tycker att Bianca borde hjälpa dom eftersom det är dom som gjort Bianca rik.

    Hahahaha, dom backar henne genom att köpa hennes smink? Så att hon överlever liksom?

   Intimissims anställda är lojala Bianca följare. De köper Biancas produkter, prata väl om Bianca och försvarar henne mot vad de upplever vara påhopp. Att bygga lojalitet är nyckeln till lyckad influenser marketing. Lojalitet, vilket alla som sysslar med marknadskommunikation och ledarskap känner till, är en väldigt stark känsla och om man själv upplever att den man är lojal emot inte är det tillbaka så dör relationen med en skräll. Det är de lojala följarna Bianca har att tacka för sin framgång. Utan dem hade kassakistan varit mycket tom.
   Självklart har inte Bianca något ansvar för Intimissims medarbetare men det spelar ingen roll för hennes följare förväntar sig att Bianca har både makt och inflytande att påverka deras situation.

    Exakt, det är som om folk tror att Bianca skulle ha tjänat miljoner även om hon inte varit med Wahlgrens värld och fått en gratis skjuts till tusentals följare på Instagram via sin mammas och familjens kändisskap. Personligen tror jag att sannolikheten hade varit hög att Bianca själv hade stått i en klädbutik som expedit om hon var tvungen att försörja sig på vanliga jobb. Hon verkar ju inte ha läggning för skola och nån entreprenör som bygger bolag är hon inte. Så hon ska dels vara tacksam för sina anhängare (därmed inte sagt att man behöver ta vilken skit som helst) och ha lite sympati med dessa tjejer.

  Angående Johanna Bladhs senaste inlägg, det är ju helt uppenbart att hon misslyckats med chokladbollarna med flit bara för att ha något ”tokigt” att ladda upp. Inte en chans att man som vuxen skulle misslyckas så grovt med att rulla chokladbollar 😳

   Hon kanske blev tvungen att AMMA preciiiiis när bollarna skulle rullas 😉

    🤣🤣
    Roligaste idag

   Va? Kan man rulla smeten till bollar? Det slutade jag med som tonåring, lika gott att äta med sked direkt ur bunken.

    Absolut, men kanske inte ett supertrevligt serveringsförslag på ett dop?

     Hahahaha

   Varje vuxen människa som inte är helt förståndshandikappad fattar hur man rullar chokladbollar , samt tar på Kokos/pärlsocker . Blir inte ett dugg charmad av folk som ska framstå som sköna och klumpiga .

   ”Se så himla tokig jag är!”

   Nej – du framställer sig som att du är en idiot.

  Men hur kan man lägga det här på Bianca? Blir det på hennes ansvar då om man inte lyckas driva igenom en förändring??
  Ska alla världens influencers, ambassadörer och reklampelare stå till svars för hur företaget bedriver sin verksamhet. Något som de absolut inte får någon inblick i när de väljer vilka företag de ska jobba med! (om informationen inte är känd sedan innan såklart, vilket detta inte var)

  Ska BIanca gå in och förhandla om de anställdas avtal helt plötsligt, nej nån måtta får det vara på hur mycket ansvar man kan lägga på en person som är betald för att vara ansiktet utåt.

   Ingen kan göra allt, alla kan göra något. Men det är nog till för mycket besvär.

    Uppenbarligen så gör hon något men man måste ju kunna vara konstruktiv? Är det en bra lösning säga ”fuck you” till företaget och hur förbättrar det anställningsvillkoren? Exakt, inte ett dugg. Självklart klokast använda sin leverage gentemot företaget genom dialog. Och går inte det kan hon ju alltid säga fuck you men det är ju knappast den första åtgärden att ta till.

   Hon behöver väl inte förhandla om anställdas avtal, det är inte hennes ansvar att göra men hon kan ju ställa vissa krav, säga tex att jag kräver att ni förbättrar för de anställda annars slutar jag som ambassadör. Hon sa ju själv att hon har makt att förändra. Det kommer nog men hur är det med Pernilla, gör hon något för att försöka förbättra arbetsvillkor för de som syr upp åt Gekås tro.

   Nej, hon ska absolut inte förhandla om de anställdas villkor. Men hon kan säga till ledningen att det här ändå påvisat brister i företagets personalhantering som hon inte rimmar med de värderingar hon trodde att företaget stod för och kräva att de vidtar åtgärder för att hon ska vara kvar som ambassadör. Vad nu ambassadör är, för mig antyder det något mer än en reklampelare. Bianca har ju råd att avstå de här pengarna OM HON VILL. Men hon kanske inte vill.

    blev ett extra hon där men så kan det gå…

     Men sen vet vi ju inte vad som står i avtalet. Det kanske inte är möjligt att bara bryta det hur som helst. De kanske inte skrivit under att ”om det framkommer att de anställdas villkor suger, så kan du lämna avtalet på dagen”.

  Bojkotta företaget!

  Finns ju inget hon & hennes ”team” kan göra i sakfrågan. Det man kan göra för att visa sin ståndpunkt dock, är att tacka för sig, antingen när kontraktet går ut (förmodligen inte den backning som efterfrågas av brevskrivarna..) alt bryta kontraktet och betala ev.skadestånd. Plus tänka sig för innan man gör samarbeten nästa gång och kolla upp saker & ting och inte låta 💰styra allt..

   Klart att man kan öppna munnen och låta prat komma ut, men det skulle ju skada den heliga försäljningen. Skit i de anställda, pengarna måste in.

    Men vem ska hon prata med tycker du? Dig? Aftonbladet? Låter inte rimligt. Det är ju företaget hon ska prata med och vilka diskussioner som has där ska du inte veta om.

     Går lika bra att prata med handen. Ett offentligt uttalande väger mer.

    Ja, att låta munnen gå är ju B annars bra på. Låter ju fint & bra att säga ”vi gör det vi kan” men de har absolut noll mandat att påverka ngt och det vet de om. Underklädesföretaget skiter fullständigt i vad B & hennes entourage ev.ställer för krav osv. Här är det enbart damage control för egen del som är på tapeten, dvs för varumärket B.

  Alltså det här är väl ytterligare ett exempel på komplexiteten i att vara sitt eget varumärke. Massor av stora bilder på Bianca och krigsbokstäver om att hon ”ska gå ut och ställa krav” och ”ta ansvar”.
  Med det sagt så tycker jag det är löjligt gjort av de anställda. Herregud. De får väl prata med sina fackförbund som alla andra som är missnöjda med sin arbetsplats gör. Jag tror tyvärr de bara ser sin chans att det här ska bli viralt eftersom Bianca är en reklampelare för företaget. Det är väl inte samarbetspartners ansvar att ställa en arbetsplats problem tillrätta.

   Och du utgår från att de anställda är medlemmar i ett fackförbund? Ha, ha.

    Du har en poäng där 😀

    Det är väl däremot inte Biancas ansvar, där kan vi nog alla enas 😁

    Man har ett eget ansvar att se till så att man trivs med sin arbetsmiljö. Trivs man inte behöver man göra något åt saken. Vågar man inte säga till sin chef, eller funkar inte sina egna prestationer så behöver man gå till sitt arbetsmiljöombud eller om man inte har något så är facket sista instansen man vänder sig till.

    Har man inget fack att vända sig till på grund av att man inte är medlem i något så ser man till att bli det. Det är rätt enkelt.
    Man tar eget ansvar helt enkelt.

    Det man inte ska göra är att avsäga sig allt det egna ansvaret och sätta orimliga påtryckningar på en oskyldig tredjepart som inte har något alls med saken att göra. För att försöka hävda att det är den personens ansvar att förändra allt.

    Är folk på riktiga?
    Och varför går man ens med på så urusla arbetsförhållanden? Det är ju DÄR problemet ligger. Det är de anställda som har makt att trycka på arbetsgivaren. För utan arbetstagare, inget rövhål till arbetsgivare. Simpel ekvation.

  Att skriva att någon med en allvarlig ätstörning ska få en ”spark i röven” för att tillfriskna är väldigt okunnigt och olustigt.

  När de patienterna får kopplat in näringsdropp, tvångsmatar via magen, när organen sviker ett efter ett — TROR du verkligen en spark i röven räcker för denna sjukdomen när inte ens ovanstående räcker för vissa insjuknade

  Det är en satans djävulsk sjukdom

  Tycker din kommentar var riktigt lågvatten!!!

   Tack, jag är väl medveten och insatt i det.

    Det gör saken värre, att du ändå väljer att formulera dej så

   Ja det var riktigt dåligt uttryckt faktiskt.

   Reagerade också på detta. Ätstörningar fungerar inte på det sättet.

  En spark i röven!?!? Visar hur pantad du är. Du vet att ätstörningar inte är ett val va? Du är väl en av dom som säger åt en deprimerad människa att rycka upp sig. Patetiskt!

   Alla tycker så klart olika, men jag som själv har en diagnostiserad ätstörning skulle nog anse att ätstörningar, i slutet av dagen, ändå är ett val. Det är en sjukdom som man aktivt väljer att ha. Till och med när jag blev tvångsinlagd som tonåring var det ett val av mig att fortsätta vara ätstörd och ägna mig åt självsvält. Man är fullt medveten om skadan det gör men väljer ändå att fortsätta. Jag förstår att du blev upprörd över formuleringen, men alla tänker inte som du. Är man pantad för det?

    Usch vilken nedlåtande syn. Förlåt men nej, det är inte ett val att vara sjuk. Lika lika som att det vore ett val att vara deprimerad eller ha ångest. Då kan vi skrota all vård för ätstörda så får de bara välja att bli friska igen.

    Alltså…

     Nedlåtande kan du ju knappast påstå att hon är. Hon talar utifrån egen erfarenhet och har en annan åsikt än dig, thats all.

      Jo jag tycker att det är en vidrig syn på sjuka. Som om det vore en val. Usch

     Och att Bianca inte vill ha hjälp??
     Är inte det ett val heller?

    Det är inte frågan om vad jag tycker. Det är fakta. Ätstörningar är inget VAL! Så du menar att folk väljer att ha ångest, depression, ocd, paniksyndrom etc? Din kommentar visar att du ff är sjuk i din ätstörning och jag hoppas du får den hjälp du behöver.
    Och ja pantad är man när man utrycker sig som c gjorde.

    Nej det är för fan inget val. Det är ju ätstörningen dvs SJUKDOMEN som styr en till att inte äta/svälta sig/spy eller vad det nu är. Har haft anorexi o det är verkligen inget val, jag hade ”tur” som var minderårig o därmed blev tvingad till BUP för behandling.

    Nej! Det är en allvarlig mental störning och ej ”ett val”. (Starkt kopplat till utvecklingspsykologi.)

   Nej, verkligen inte…
   Men precis som med ett beroende så kan det ibland behövas att alla medberoende människor i omgivningen slutar täcka upp för den missbrukande personen för att den ska hamna i ett läge där den till slut söker hjälp.
   Tro mig, som nykter alkoholist och en person med diagnostiserad depression så vet jag allt om det. 🙂

    Du kan uppenbarligen ingenting om ätstörningar i alla fall.

     Jo då, det kan jag.

    Men seriöst. Du kan inte jämföra ätstörningar med alkoholism. Alkoholism är ett beroende men det är inte ätstörningar. Där handlar det om kontroll.

  Bianca Ingrosso AB – se till att skaffa någon till teamet som kan rådge er i mediala sammanhang som detta. Någon byrå eller enskild konsult som är proffs på att hantera stormiga mediasituationer.

  Om folk bara beslutar sig för att skada företaget där det svider mest dvs pengarna så ksk det händer nåt.ALLT handlar om pengar !Och i Biancas ögon ser jag bara dollartecken så där får dom ingen hjälp, fy fan jag spyr har aldrig köpt nåt där och kommer definitivt inte göra det nu heller!

  Hur, och framförallt vfö skulle Bianca ansvara för personalens mående här? Som att Stockholms stad skulle ta ansvar för all personal hos deras underentreprenörer – o, jo det är jämförbart, bara en annan bransch. Detta handlar noll om hennes ätstörningar utan endast om att hon får betalt för att utföra tjänster åt Intimissimo.
  Samma med Gina äjänklien – allt personalansvar ligger hos dom – ja, även ansvaret över Biancas ätstörningar.

  Man har ett eget ansvar att se till så att man trivs med sin arbetsmiljö. Trivs man inte behöver man göra något åt saken. Vågar man inte säga till sin chef, eller funkar inte sina egna prestationer så behöver man gå till sitt arbetsmiljöombud eller om man inte har något så är facket sista instansen man vänder sig till.

  Har man inget fack att vända sig till på grund av att man inte är medlem i något så ser man till att bli det. Det är rätt enkelt.
  Man tar eget ansvar helt enkelt.

  Det man inte ska göra är att avsäga sig allt det egna ansvaret och sätta orimliga påtryckningar på en oskyldig tredjepart som inte har något alls med saken att göra. För att försöka hävda att det är den personens ansvar att förändra allt.

  Är folk på riktiga?
  Och varför går man ens med på så urusla arbetsförhållanden? Det är ju DÄR problemet ligger. Det är de anställda som har makt att trycka på arbetsgivaren. För utan arbetstagare, inget arsel till arbetsgivare. Simpel ekvation.

  Det här är i alla fall riktigt usel publicitet för Intimissimi. För varje person som lockas att köpa av Bianca är det säkert två som väljer att börja bojkotta eftersom de behandlar sin personal illa.

  Man får hoppas att det svider i plånboken för bolaget och att de förstår att pennalism mot anställda inte lönar sig.

  Inte så lätt alla gånger, jobbat på många arbetsplatser där man blev psykiskt nedbruten och när man gått till facket så händer inget , det blir som ett destruktivt förhållande ena dagen e man bäst och andra har men ingen kompetens alls. Oftast är första tiden magisk och bästa arbetsplatsen ever sedan smyger missförhållanden på sakta och man märker man inte hur dålig arbetsplatsen är tills man e totalt nedbruten. Och oftast har man inte orken att lämna eller gå emot till man kanske har någon som hjälper än . På en arbetsplats var till och med min chef ordförande i fackklubben och då vågade man inte gå dit.så jag har faktiskt sympatier för dessa människor. Sedan att lägga ansvar på en ambassadör e konstigt, dock tycker jag bianca och co ändast gö samarbeten med företag med kollektivavtal och finns det missförhållanden lämna ambassadör uppdraget , men det e nog svårt pga pengarna

   Detta skulle va svar till Mrs Statham

   Jag köper inte det där alls, när det kommer till det här fallet.
   När anställda lämnar efter bara en månad så är det inte missförhållanden som kommer smygande där man sakta blir nerbruten.

    Tror bara en med erfarenhet av dåliga chefer och arbetsmiljö kan förstå hur de e, det är ändå starkt att våga lämna efter 1 månad om man märker att det är dåligt, vi vet liksom inte hur det e om man får engagera sig fackligt eller inte eller om representanterna för facket verkligen går arbetstagarens intresse. Så bara att säga gå med i facket och säg till chefen e inte så lätt alla gånger. Men jag unnar dig att du haft bara bra arbetsgivare i ditt liv.

  Väldigt orimligt att ställa dessa krav på Bianca. Kollar man vidare på dokumentären om Bianca och Caia ser man ju snabbt att de inte ens har rimliga arbetsförhållanden där. Förstår självklart att det är sådär många entreprenörer arbetar men exempelvis Biancas assistent verkar ju inte ha de bästa förhållandena.

  Vet du öht ngt om hennes tillfrisknande och hur stort allvar hon tar det på? Du lägger ett väldigt stort ansvar på en person som öppet pratar om en sjukdom som hon länge har kämpat och kanske fortfarande kämpar med. Blev så nyfiken på hur du tänker kring detta nu: Hur ska kritiken mot Gina Tricot bemötas av Bianca tycker du? Ska hon förklara varför hon ingick samarbetsavtal för kampanjen med Gina Tricot trots en policy som sattes för 10 år sedan? Tror du att den policyn framgick i samarbetsavtalet mellan Bianca & Gina Tricot? Hur hade du önskat att Bianca bemötte och hanterade kritiken mot Gina Tricot om du även har i åtanke att hon uttalade att hon under den tiden inte mådde särskilt bra?

   Kritiken om den slopade policyn är riktad mot Gina Tricot, inte Bianca.

  ”Tänk vilken betydelse det kunde haft, om Bianca och Gina Tricot bemött och hanterat kritiken om företagets slopade policy att inte arbeta med människor med ätstörningar, eller utseenden som drar tankarna ditåt?” Men varför är Biancas namn ens nämnt här då?

  Vet inte varför människor anser att detta är Biancas ansvar? Det är företagets ansvar att värna om sin personal, inte Biancas. Däremot är det hennes ansvar att backa och avsluta samarbetet med företaget om hon faktiskt anser att de gör fel. Och tar hon inte avstånd – ja, då har ni svaret. Det är inte tillräckligt för henne. Pengar väger mer än människor. Men det är inte Biancas ansvar att lösa företagets arbetsmiljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.