Influencers bryter mot lagen när de marknadsför CBD-olja

 

I det här inlägget skrev jag om det kaos som omgav My Martens reklam för CBD-olja.
När jag sökte Läkemedelsverket igår så var det utanför deras telefontider, så jag gjorde ett nytt försök idag.

Nu har jag pratat en senior tillsynsutredare på Läkemedelsverket som svarat på alla mina frågor om CBD-preparat och den reklam som My Martens gjort för företaget Arktis produkter, bland annat deras CBD-olja.CBD-olja är varken godkänt av Läkemedelsverket eller Livsmedelsverket, och gör det är ett icke godkänt preparat att marknadsföra och sälja på det här sättet.
Det är tillåtet att köpa CBD-olja för eget bruk under förutsättning att produkten inte innehåller THC, men det vi pratar om nu är försäljning och marknadsföring.

Det My gör i sitt reklaminlägg, där hon listar olika sjukdomar som kan lindras av CBD-olja är enligt personen jag pratade med ett solklart brott mot Läkemedelslagstiftningen, eftersom sådana påståenden måste grunda sig på en gedigen utredning där de påstådda effekterna går att bevisa.
När jag läste upp Mys reklaminlägg för utredaren, med den lista på problem eller sjukdomar som hon upplever kan lindras med CBD-olja så sa utredaren jag pratade med att det är strängt förbjudet att påstå att ett preparat som varken är ett godkänt kosttillskott eller godkänt läkemedel, så som My gör här.
Enligt utredaren räknas ångest, smärta, hudirritation, inflammation och huvudvärk som faktiska sjukdomar, och att hävda att de kan lindras av CDB-olja är strängt förbjudet.

Utredaren berättade även att det finns rena faror med att använda CBD-olja utan en läkares vetskap och uppsikt då det kan leda till leverskador.
Använder man det under en graviditet så finns det risker för att fostret skadas.

My är bara en av många influencers som har eller gör reklam för CBD-olja, men det är hennes reklam som diskuteras i det här specifika inlägget.
Jag sökte My för en ytterligare kommentar och vår konversation lät så här:

 


 

 

FYI – Krämer med CBD faller under ett annat regelverk.

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  My verkar inte vilja ge sig.
  Vad behöver hon mer för att förstå ?

   En hjärna och några levande hjärnceller

  Rask har gjort detta i flera år fast på Youtube.

  Samma gäller My Westerdahl som på samma sätt promotar CBD-oljan och företaget ifråga! Nämn gärna henne också!

   Hon, tillsammans med flera andra influencers som gjort reklam för Arktis Naturals, är numera anmälda till Konsumentverket.

    Fast företaget har väll mest ansvar. Kollade igår finns massa olika märken att köpa den här oljan.

     Företaget är också anmält till Konsumentverket, men de känner redan till det och ett tillsynsärende pågår redan. Likaså hos Läkemedelsverket.

   Men den människan är det väl ändå ingen som kan ta på allvar? Hon har byggt hela sin karriär på att promota lchf, för att på en handvändning skifta fokus och nu säga att alla de åren hon gjorde reklam och marknadsföring för lchf enbart var en ätstörning. Det gör att jag har väldigt svårt att ta något hon säger överhuvudtaget på allvar, för tänk om det är en ätstörning nu också? Det hoppas jag såklart inte men trovärdigheten är på ungefär samma nivå som för Bianca (om hon skulle börja promota en diet eller liknande) som också är ätstörd.

    Jag tycker ändå det där är hårt sagt. My åt 200 g kött och ett salladsblad per dag när hon var som djupast i lchf-grejen. Är vi inte överens om att det låter som en ätstörning, att hon svälte sig själv? Numera har hon inget mål att gå ner i vikt och äter varierat och regelbundet. Hon marknadsför ingen särskild kost utan ett sätt att tänka för att INTE hamna i bantningsträsket/ätstörda tankar. Ändå skillnad?
    Med det sagt tycker jag hon saknar ödmjukhet. Hon skryter hejvilt om att hon är en sådan framgångsrik civilingenjör (trots att ingen ville anställa henne förra året när hon sökte jobb) och att hon är en pionjär inom intuitivt ätande trots att hon oftast kopierar och översätter från amerikanska instagram-konton… :/

     Jag håller med om att det jag skrev blev lite väl orimligt hårt (jag hade kunnat utveckla hur jag menar mer och fått med fler aspekter så det inte blivit lika hårt), men min grundtanke kvarstår – vad händer om hennes ide om intuitivt ätande om ett par år visar sig vara hetsätning eller bulimi bakom kulisserna istället? Det finns ingen trovärdighet.

      Förstår tanken. Hon är rätt ombytlig av sig. Jag hoppas hon mår bra och att hennes vikt inte förstör hälsan.

       Det instämmer jag helt och fullt med. Önskar henne och alla andra som är/varit fast i ätstörningsträsket frihet från sina demoner.

    Exakt, hon var med i artiklar på kostdoktorn hur hon blev gravid tack vare lchf och bloggade om hur det var att äta så under graviditeten. Sen har det ändrats tydligen då kontot Kroppsrespekt påstod att hon blev gravid för att hon började med intuitivt ätande. Både My och Kroppsrespekt säljer kurser för x antal tuss (3000-5000:-) i ät vad du är sugen på…sånt lurendrejeri.

   Men Westerdahl formulerar sig väl annorlunda? Hon skriver att hon känner sig mer avslappnad och somnar lättare, inte att sjukdomar botas?

    Det är just det som är hela debatten. Att säga ”jag upplever… Det KAN lindra…Det KAN hjälpa mot..osv. Att säga att det faktiskt gör det är en helt annan sak, det kan man inte hävda utan läkemedelverkets godkännande och adekvat forskning. Men att referera till sina egna upplevelser är inte olagligt. Själv har jag ingen aning om eller hur det fungerar, det enda jag vet är att vi människor har cannabinoid receptorer i hjärnan och varför vi har det kan man ju fråga sig?

     Jag har själv testat CBD-olja i perioder, för ett par år sedan när det fortfarande fick säljas i Sverige (eller hur det nu ligger till med det). Upplevde att jag blev lugnare, sov bättre, och till och med min sambo märkte av att jag inte var lika uppvarvad och ångestfylld. Så jag tror absolut att det kan vara ett bra kosttillskott. Men jag vänder helt emot när folk börjar hävda att det ska bota den ena eller andra sjukdomen som om det vore något mirakeltillskott… Sånt kan man ju inte hävda från ingenstans tänker jag. Där behövs studier (kanske finns i USA? Vanligare där med cannabis).

   Tänkte precis på henne! Hon pratar om sin CBD-olja i många stories. Verkar nästan vara en mirakelkur.

   Nej det är ju bara vissa som ska hängas ut…

  Har inte yoga girl tagit detta under sin graviditet?
  Hon har också gjort reklam för det.

  Tror den listan med dom som gjort reklam för det är LÅNG.
  Verkar naivt av My tex att bara gå på vad företaget säger. Tycker man att man vill ha mer kött på benen som influencer så får man väl kontakta tex Läkemedelsverket själv och kolla så det blir rätt.

   På tal om Yoga Girl. Vad händer där egentligen? Ingen uppdatering på jag vet inte hur länge nu. :/

    Hon nämnde i en reel att hon tar en paus från Instagram. Tror hon har en väldigt tuff och jobbig graviditet såhär i slutskedet och att hon behöver fokusera på sig själv och sitt mående. Misstänker att bebisen kommer rätt snart.

    Hon tog en paus från sociala medier innan dottern föddes också. Hon meddelade ett antal gånger att hon kommer att göra likadant den här gången. Känns väl riktigt vettigt kan jag tycka.

   Där hon har bott stora delar av sitt vuxna liv är det fullt lagligt och ingen debatt alls. Det är ju inte olagligt för enskilt bruk i Sverige heller så håller man sig till naturmedel så är det förmodligen inte alls konstigt.

  Är hon sjuk nu igen? Den tjejen måste ha ett obefintligt immunförsvar.

   Hon har nämnt att hon inte har något immunförsvar har jag för mig.

    hur kan hon bli så sjuk hela tiden om hon använder den universellt potenta undergörande CBD oljan ?

     Det var ungefär samma sak hon förra gången gjorde reklam för CBD, då klagade hon på att hon var dödstrött och inte hade sovit på en vecka.

     Man får testa och använda den när man bygger hus istället och se om den fungerar bättre då

     Ingenting med My går väl ihop. Hon säger en sak men verkligheten är en annan.

    I såna fall skulle hon väl vara död?

   Det är ju lite lustigt att hon i sitt reklaminlägg för CBD-oljan hävdade att den stärker immunförsvaret. Att få feber (hon har inte nämnt något annat än feber) just dagarna efter är verkligen ett sammanträffande. Och inte särskilt bra reklam.

   Trodde att CBD-oljan skulle hålla en frisk men ack så fel jag hade.

   Kul att hon hela tiden skyller på vad Arktis påstår utan att göra egna efterforskningar dvs all fakta finns ju på nätet. Lika dumt som att åka till Dubai och göra reklam för CBD utan att ha kollat vilka lagar som gäller i UAE. ?

   Ja fan värre en en själv som käkar mediciner så man har ett konstant dåligt immunförsvar! ?

  Alltså fine att hon gör fel. Men din ton på DM är fruktansvärt otrevlig. Och låter som ett ”hot” med kommentaren om ”inlägg kommer kl 12”. Tänker att om man vill ha gott samarbete med personen kan man ju låta lite trevlig iaf.

   Det var inte menat som otrevligt, jag ville mest informera My om att inlägget skulle komma och när, eftersom hon skrev att hon skulle logga ut.

   Tycker inte det lät det minsta otrevligt, antagligen var ju hela poängen med konversationen att det skulle göras ett inlägg och att hon ville ha med Mys kommentarer, är ju inte det minsta konstigt att informera om när man tänkt ladda upp inlägget då. Reagerar snarare på Mys sätt att avsluta genom att vara ”äckligt” trevlig varje gång hon svarar på kritik, det om något är ju en form av härskarteknik.

    Utan att ställa mig på mys sida i sakfrågan så tycker jag inte att hon var äckligt trevlig i sina svar. Sista svaret var ju ”snälla du”-ton men då var ju diskussionen över ändå.

     Det är mer så hon kommenterat på sin insta jag tror avses. Typ ”fina du, tack för engagemanget, kram, kram etc”

      Men det var väl meddelandena här som diskuterades?

       Ja men hon gör samma sak här

     Men om du läste hur hon svarade på kritiken igår osv så är det ju uppenbart att hon gör det för att försöka vinna diskussionen.

    Tror inte det är My som svarat. Det är på tok för få stavfel.

     Hon har bara skrivit det sista att hon är sjuk, med en klassisk My-avslutande fras och en emoji ?

   Man får de svar man ropar efter. Ibland får man helt enkelt ”spela” trevlig om man vill ha svar.

   Jag skulle nog inte heller vara sugen på att svara på meddelanden med den tonen.

    Fast hur svarade My på kommentarerna i förra inlägget? De informerade henne sakligt och trevligt. My svarade med härskartekniker där hon var överdrivet ”trevligt”. Finns nog inget fungerande sätt att kontakta henne på.

     Jag har inte läst det inlägget. Jag kommenterar bara meddelandet i detta inlägg.

    Vad var det för fel på tonen? Det var inte gullegull bara och hon blir helt korrekt ifrågasatt? Det man blir mörkrädd för är hennes svar, vägrar inse fakta. Har hon skrivit på i god tro, allt verkar ha varit tydligt och man själv kanske inte varit så noggrann i sina koller så skulle åtminstone jag bara svarat att jag ska kolla upp det..

  Drar sjukkortet igen?

  Hon är ju verkligen dum i huvudet på riktigt. ”Det finns två läger”, nej det finns de som gör fel och så finns det en myndighet som har fakta utifrån de regler som finns. Jag hoppas att detta får konsekvenser för samtliga som är inblandade i olaglig marknadsföring. Som om ett avtal med ett företag som sprider fel info skulle trumfa lagstiftningen. My ”jag har ett aktiebolag så jag behöver inte följa marknadsföringslagen” Martens!

   Men hon har ju skrivit på avtalet i ”god tro” 🙂 Lycka till att få det ogiltigförklarat.

  Jag vill passa på att säga tack till Camilla! Jag blir SÅ glad när någon med en stor plattform använder den för bra saker. Och det här var verkligen en bra sak. Snyggt jobbat!

   Tack!

   Vad är det som är så himla bra?

    Det är inte riktigt till dig så du behöver inte bry dig.

  CBD, livets produkt!

  Även om hon inte fann orsak att misstro företagets egna ord (fast man såklart bör kolla det ändå om man nu är så noga i sitt val av samarbete som hon påstår) så borde hon såklart sett orsak att kolla upp lagstiftningen när så många väldigt konkret och tydligt gav samstämmig info på hennes insta. Att bara blunda är lite väl oproffsigt t o m för att vara My.

  Camilla, jag älskar dig ❤️

  Väldigt korrekt stavat och formulerat för att vara My Martens…

   Tänkte också på det. Undra vem det är Camilla skrivit med, känns inte som det är My. Kanske Strong Mama’s kordinator som hjälper till? Eller fick hon sparken kanske?

  Jag tror att Mys korthus håller på att rasa. Hon är så forcerad och förvirrad nu så allt blir galet. Lögnerna blir fler och fler och sanningarna börjar komma ifatt henne.

  Men vad är det egentligen hon svamlar om? CBD-olja klassas som läkemedel om den intas oralt eller via inhalation, och går därmed under strikta regelverk gällande bland annat försäljning och marknadsföring. Om oljan dessutom innehåller THC så är det narkotikaklassat. Jag kan tycka att man som influencer kollar upp företag och produkter innan man inleder ett samarbete, men att fortsätta bråka och försöka försvara sig när man uppenbart gjort fel.. hur tänker hon där egentligen?

  För den som är intresserad kan man läsa mer här:
  https://www.lakemedelsverket.se/sv/handel-med-lakemedel/marknadsforing-av-lakemedel#hmainbody1
  https://www.lakemedelsverket.se/sv/behandling-och-forskrivning/kopa-anvanda-och-hantera/kopa-medicin/kopa-medicin-pa-natet/cannabidiol-cbd

   Nu är jag inte särskilt insatt i detta samarbete, men vad jag menar är att My mycket väl även skulle kunna bryta mot lagen gällande marknadsföringen av läkemedel.

  Fast jag tycker att My agerar rätt i sina svar. Hon har endast fått information om att Camilla pratat med Läkemedelsverket som enligt Camilla säger har sagt vissa saker. Nu är det visserligen ganska troligt att Camilla faktiskt har pratat med Läkemedelsverket och även fått korrekt information, men rent generellt är ju ”nån har sagt till mig att det är så” ett ganska svagt argument. Det hade ju varit betydligt lättare för My att ta ställning till ett faktiskt utlåtande från Läkemedelsverket.

  Jag tvivlar alltså inte på att hon gjort fel och att det inte är tillåtet att marknadsföra eller sälja på viset som My gör, utan min kommentar gäller bara Mys svar till Camilla då andra i kommentarsfältet menar att hon inte skötte det bra. Jag tycker även att inlägget hade varit bättre om det innehöll ett utlåtande från läkemedelsverket eller inklipp från lagtext.

   Att agera rätt hade väl varit att svara att hon direkt kollar upp med Läkemedelsverket och företaget samt tackat för informationen.

   Det är ju dock en influencers ansvar att kolla upp företaget innan dom inleder ett samarbete, kan jag tycka.

    Ja det är väl det minsta man kan begära med dessa ”seriösa” jobb som influensers de påstår sig ha. Återigen skyller de på okunskap. Det är BARA pengar in de tänker på. Företag som Arktis är ju inte dummare än att de utnyttjar just det.

   När inte en och inte två utan minst en handfull olika personer säger samma sak och hänvisar till samma lagstiftning är det rimligt att kolla upp saken och inte bara ”ni har fel”.

  Haha gäsp vilket moraliserande 😀
  Det är verkligen detta ni vill lägga er tid på och heja på?

  Läkemedelsverket och Livsmedelsverket är inga gudar, och dom är extremt långsamma på att ta till sig fakta och forskning.
  Det är inte så att hela världen tittar på Sverige och låter sig inspireras av vårat stelbenta tempo när det kommer till hälsa och välmående.

  Men jag vet att ni skiter i det 🙂

   Lever- och fosterskador låter ju skoj…

    Det är väl rimligt att alla gravida läser på noga kring kost och kosttillskott va?

     Å alla med en lever… Enligt My passade ju CBD-olja ALLA.

    Nej, men var är studien gällande detta? Inte sett varifrån uppgifterna kommer och om det övh kan kopplas till just dessa produkter och mängder eller gälleŕ andra produkter som injecerats i jättedoser i möss osv- dvs en helt annan sak?
    Kan någon länka FAKTA till detta påstående?

   Nej dom kunniga gudarna som sitter på den senaste forskningen och kunskapen verkar ju hänga här i bloggbevaknings kommentarsfält.

    Du vet nog att jag menar att forskning pågår på större skala i övriga delar av världen. Sverige är inte bäst, eller främst.

     Livsmedelsverkets och Läkemedelsverkets lagar grundar sig ju dock på evidensbaserat underlag från hela världen, inte enbart svenska studier. Och jo, dom följer forskningen framåt och anpassar lagarna vid ny evidens.

      I vilket tempo då? Du som är så insatt 🙂

       Vänd på det. Du påstår att de är långsamma. Hur långsamma då? Du som är så insatt.

       Hur snabbt forskningen går tänker du? Det beror helt på område, vissa sjukdomar lägger man enorma resurser i medan det forskas väldigt lite om vissa. Om du menar uppföljning av forskning så är det en kontinuerlig process som helt enkelt styrs av hur snabbt forskningen går framåt.

       Bättre att lita på nån som känner nån som mår jättebra av xxx! Det står ju folk fritt att äta flugsvamp om de vill och har hört från nån ”snabb forskare i Guatemala” att det är bra, det krävs ju lite mer för att en myndighet eller faktisk forskning ska kunna dra slutsatser.

        Snabba forskare i Guatemala är dom bästa forskarna har jag hört. Även facebookanvändare som gått livets hårda skola brukar kunna ett och annat.

        Lita på? Klart att man skall pröva sig fram på egen hand.
        Annars finns det forskning som stöttar allt möjligt märkligt.
        Eller så finns det ingen forskning alls och man får handfallet vänta.

         Pröva sig fram på egen hand? Känns lite riskfyllt faktiskt ?

   I detta fall är ju Läkemedelverket och livsmedelsverket gudar eftersom det är de som beställer vad som är lagligt eller ej. Sedan verkar ju oljan verkligen fungera på t ex My för hon har ju verkligen inte varit sjuk och utbränd en enda dag i sitt liv…….

    Bara för att dom bestämmer vad som är lagligt eller inte, så betyder det inte att det är baserat på den senaste forskningen. Det förstår du va?

     Det må vara hänt, men det har liksom ingen betydelse i sammanhanget. My är verksam i Sverige och i Sverige är det för närvarande förbjudet att marknadsföra CBD-olja på det sätt som My gör. Det kan man tycka vad man vill om, att svenska myndigheter är stelbenta, långsamma osv., men fram till den dag då lagstiftningen eventuellt ändras får man bara gilla läget. Om man inte vill begå lagbrott alltså.

     Det är det dock. Kanske inte den forskning du syftar till dock – en studie kan vara av allt ifrån hög till låg kvalité och därav är det viktigt att gå på trovärdiga källor.

     Det saknar helt relevans.

      Okej chefen 😉

       Och där kom den, härskartekniken, förstår inte varför vissa inte klarar av att ha en diskussion utan att börja bete sig sådär.

   Dom som varnar för ringblomsolja?

   Är det moraliserande att anse att potentiella kunde bör få veta att det de lockas att köpa omfattas av ett regelverk som gör marknadsföringen olaglig? Jag vill inte hålla med om det. Oavsett hur man tycker att det borde vara och oavsett vad man personligen tycker om produkterna så ser lagarna ut som de gör och att dölja detta för sina kunder är inte okej.

  Jag förstår inte hur man kan tro att detta är ok. Alltså är folk så blåögda. My, borde sätta sig i skolbänken.

  Det är väl klart som fan att läkemedelsindustrin är emot det som är naturligt och bra! De tjänar ju miljarder på att göra människor sjuka med mediciner. Läs på om den FAKTAN istället

   Flera läkemedel som produceras inom industrin är dock av naturligt ursprung. Kaptopril, paklitaxel och artemisinin för att nämna några. Att naturligt alltid är bra vet jag inte heller, senast jag kollade var cyanid inte supernyttigt.

    Vilket ickeargument!
    När det kommer till produkter som läkemedelsföretag inte kan tjäna pengar på, klart det då finns incitament att motverka detta?

     Hur är det ett icke-argument menar du? Läkemedelsföretaget som tillverkar Taxol är ju knappast emot den naturliga substans som är grunden i hela deras läkemedel. Dessutom ligger en del av läkenedelsforskningen i att finna aktiva substanser i naturen, området kallas farmakognosi.

   Ge mig ett F, ge mig ett O, ge mig ett L, ge mig ett I, ge mig E, ge mig ett H, ge mig ett A, ge mig ett T, Ge mig ett T. Vad blir det?

    Du står med rumpan öppen och skriker efter mer. Hellre foliehatt än rövhatt

     Som sagt

  My borde se detta som omtanke och snabbt som ögat kolla upp vad som gäller med Läkemedelsverk/Livsmedelsverk.
  Av svaren ser det ju ut som att ”företaget sa att…” och ”alla andra då? Ska dom få göra reklam, då blir det orättvist” och då är det ju inte hennes fel att hon gör detta. Det ger inte intryck av någon större intelligens om hon inte är rädd om sig själv och sitt ”influerande”.

   Låter som ett barn som säger till sin mamma: – men alla andra får cykla utan hjälm, varför kan inte du köpa ut till mig alla andra föräldrar gör så. Svar: för att du är omyndig, det är olagligt och jag ansvarar över mina och dina handlingar. Vad andra gör, får göra tar jag inte inta ansvar för.

  Ni vet väl att c kändisen Niclas Wahlgren helt obemärkt dansar in pengar från samma kund i detta nu………

   Han är också anmäld till Konsumentverket.

  My har åtminstone tagit bort inlägget. Vidriga Bingo Rimér gör reklam för företaget på Google och Trustpilot och hur fantastisk produkten är och allt den botar.

   Varför tog hon bort det? Allt var ju i sin ordning och CBD-oljan var ju toppen.?

  Med andra ord ANMÄL. My har gjort klart att hon tänker inte ändra på något så länge det inte svider i plånboken. Så då får vi se till att det gör det då.

  My Westerdahl skulle jag inte ta råd från. Först var det LCHF och allt annat var skit, sen var det carnivore och sen tillbaka till LCHF. En runda keto och lovorda det. Nu är allt det skit och hon ska ge andra tips och råd om hur man ska få en bättre relation till kroppen.

   Hon har väl också redogjort ganska tydligt varför hon lever som hon gör nu?
   Det är ganska vanligt framförallt bland kvinnor att hoppa från diet till diet.
   Man måste väl få utvecklas och utbilda sig?

    Ja det gör många kvinnor. Men My Westerdahl snackar alltid skit om andra dieter, hennes diet etc är det ända som funkar och gäller. Låt alla köra det som passar för just den utan att snacka skit om andra sätt och dieter och framstå som någon som kör med pekpinnar som My gör. Ska läxa upp andra.

   Jag såg Instagraminlägget där My Westerdahl gör reklam för Arktis. Hon skriver: ”Arktis produkter säljs också på Apoteket Hjärtat och det säger allt att detta inte kan betraktas som varken som narkotika eller förbjudet.”
   https://www.instagram.com/p/CrpfaLmoBHh/
   Men de enda Arktisprodukter som Apotek Hjärtat säljer är två hudkrämer…

  Alla skriver om B-influensers? Therese Lindgren har väl också gjort reklam för Arktis, eller?

   Ja, men för hudkräm väl? Det omfattas inte av samma lagstiftning om det går under kategorin skönhet. Jag har ställt frågor kring CBD-produkter du äter eller dricker… Droppar i munnen exempelvis …

    Ah!!

  Patrik Ekwall för också reklam för cbd och hävdade då att det finns att köpa på svenska apotek. Artiklar från Arktis kan man hitta på apotek men inte cbd.

  Sen är det ju lite ”lustigt” att de gör reklam för en sååååå bra produkt men ändå har problem med sömn, värk, feber etc.

   Patrick Ekwall är också anmäld till Konsumentverket.

   Givetvis vet jag inte hur han menade, men kanske blandade han ihop CBD-oljan som tas via munnen med det faktum att den även finns i krämer och då är det tillåtet (och säljs på svenska apotek), eftersom det används utanpå huden och inte inuti kroppen.

  https://johannescullberg.com/
  Har gjort reklam för samma produkt. Det kryllar av hälsogurus där ute. Personliga tränare som vet och kan ALLT. Är det inte samma bilder på kvinnor han coachat som My använt?

  Är väl värre att Bingo gör reklam för det? När han dessutom äter adhd medicin. Hans läkare borde ha en del att säga om det. Framförallt som att du inte ens får dricka alkohol när du tar adhd medicin.

   Haha vad snackar du om? Man får visst dricka alkohol på adhd medicin.

  Bingo och hans reklam har skrivits en del om tidigare.
  https://www.expressen.se/noje/bingo-rimer-anmald-for-reklam-om-cbd-ojla/

  Dags att granska Carl Alexander Rask.

  En av hennes följare gav henne ju världens chans att ta sig ur det där med hedern i behåll när följaren berättade, tydligt och professionellt, vad som gällde men My såg såklart rött åt det och klättrade upp på den högsta häst hon kunde hitta och ”lilla-gumma”de ner den följaren i marken med passivaggressiva smileys. Också kul hur hon då låtsades ha hundra procent koll, och var stensäker på att följaren hade helt fel och ”spred missinformation”. Förstår inte att folk följer my alltså, hon känns verkligen helt igenom självisk, småond och inte ens rolig (som typ, Katrin ju kan vara som också är självisk och småond) utan snarare bitter.

  Vi har ett företag i vår kommun där jag jobbar som livsmedelsinspektör där de fått förbud och höga böter för att de just sålt och marknadsfört cbd olja. Det spelar ingen roll vad någon säger, det är idag förbjudet att sälja i Sverige! Oavsett vad man tycker. Oavsett om man anser det vara livsmedel/kosttillskott/läkemedel. Så sluta sprid oseriösa företags reklam era lättlurade influencers!!

  Aftonbladet publicerar idag en lång och synnerligen okritisk artikel om företagets grundare. Gratis och ovärderlig reklam åt en företagare som bryter mot svensk lag med sin marknadsföring och försäljning. Heja Aftonbladet!

  https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/rlX07l/marko-mitrovic-mangmiljonar-pa-att-salja-cdb-olja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.