Barnens vardagshjältar

Gulligaste grejen hände idag. Henri är besatt av sopbilar och älskar att stå och titta på dem. Det är först nu jag har förstått att sophämtare är som rockstjärnor. En yrkeskategori som jag aldrig har tänkt på skulle ha beundrare. Och de är vana! De vinkar, hälsar glatt och stylar lite extra när de vet att de har publik.

I alla fall. Vi stod och tittade på en sopbil idag. Henri vinkade och följde vad som hände med stora ögon. Plötsligt kom en av männen ut ur bilen, sa hej och sträckte fram en banan till Henri. Haha han blev så starstruck. Han visste inte var han skulle ta vägen och blev blyg. Det var så gulligt. Sen gick han stolt med sin banan tillbaka till vår filt och satte sig ner och åt, hela. Jag berättade att de tar hand om allt skräp som han kastat och det var som att han fattade. Det är han och sophämtarna. // Egoina

Egoina beskriver hur sonen Henri (Jag läser fortfarande hans namn med franskt uttal ”Anriiiiii”) älskar sopbilar och verkar tycka att sophämtare är rena rama rockstjärnorna.
Idag kom en av männen fram till Henri, sa hej och gav honom en banan. Han blev alldeles blyg.
I kommentarsfältet är det flera som berättar om liknande händelser, där barnen varit som besatta av barn och polisbilar, lastbilar eller andra fordon och de fått samma fina bemötande.
Den här kommentaren sammanfattade det hela:

Inte mitt vassaste gräv i det här inlägget, men ibland behövs det ett sådant här inlägg om livets små, fina guldkanter. 🙂

33 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vår tvååring fick provsitta glassbilen för några veckor sen, plus trycka på knappen som spelar musiken. Alltså…. ??

    OT vem är tjejen de ringer upp i dagens Ursäkta och pratar trekant med?

      Måste vara sanna G

      Låter verkligen som Sanna

        Undrar om samtalsämnena kring att tända på tjejer sexuellt och att kunna separera förhållande och sex, var medvetet eller inte i senaste poddavsnittet (Högt i tak)?

          Kanske inte medvetet då jag inte tror Sanna vill att alla ska veta, men det stärker ju ens tankar om att hon är den som har trekanter. Men också att de pratade om att alla i Sthlm som de känner experimenterar och ligger med allt och alla, tror de pratar om sig själva också då med tanke på hur frispråkiga de är om sex.

    Vill inte vara gnällig utan kanske ska ses som kritik när du ändå själv påpekar bristen på gräv till inlägget. Jag tycker ofta jag ser många kommentarer om Egoina som aldrig blir till inlägg och där jag får känslan av att om hade de handlat om någon annan så hade de kunnat bli inlägg.

      Tycker folk gnäller onödigt mycket på henne. Läser alla hennes inlägg och har aldrig uppfattat det som att hon bara klagar på sonen hela tiden eller att hon är otrevlig mot sin sambo. Vad finns det att göra inlägg av ens. Känns som att vissa bara stör sig och irriterar sig på henne för att de inte gillar henne. Men ge gärna ett exempel på ett inlägg där hon är otrevlig

        Exakt, fattat ingenting heller när folk skriver såna saker om henne. Så mysig blogg med hög igenkänning.

        Men exakt! Tvärtom tycker jag, man ser ju verkligen hur mycket de betyder för henne och att hon verkar genomsnäll! Sen att man har humor och kan driva med småbarnslivet och sin sambo över lustigheter är ju bara kul och igenkänning.

      Tycker också hon gnäller på allt. Varenda inlägg börjar med ”inatt sov vi dåligt” ”barnet hällde ut yoghurt” ”jag gillar inte xx” ”F är borta och det är jobbigt”. Finns minnst ett gnäll per inlägg haha

    Varför inget om att Danjal är åtalad av Ekobrottsmyndigheten? Mer intressant än dehär ?

      Men får hon skriva om sånt? finns ju vissa saker hon inte får ta upp här för att det kan bli förtal osv

        Eller det kanske är när det är grövre saker eller att folk inte är dömda

          Va? Det är allmän kännedom och breakit skrev om det . Absolut inte förtal

            Tror väl att även allmän kännedom kan bli förtal om man aktivt försöker sprida det i syfte att förstöra någons rykte? Men jag kan ha fel.

              I detta fall är de fel . Ej förtal 🙂

    Min man körde buss tidigare (beställning så inte kollektivtrafik). När han körde skolklasser var det alltid någon som ville sitta längst fram och hade tusen frågor om bussen. Vissa barn kunde också olika märken, motorer och modeller på bussar. Han var ett tag lite av en halvkändis också när han körde ett populärt fotbollslag, barnen hade full koll på vad sina favoritlagsbussförare hette och hur de såg ut tydligen. Tycker det är så gulligt ?

    Min sambo kör lastbil och möter ofta barn som vill provsitta och har massvis av frågor. Han svarar jämt på frågorna och visar dem gärna hur man klättrar upp i hytten. Otroligt gulligt ?

      Finns filmer på nätet när yrkesförare i lastbilar drar i tutan när barnen glr signalen. När förarna svarar på barnens signal så är det som att det är julafton.
      Det är härligt att se att något så litet kan förgylla en hel dag.

      Det behövs mer glädje i allt elände som är i dag.

    Varför delar tanby klara alla stories. Fy fan så urtråkigt.

      Nejmen fick krupp herregud vareeeenda en ska delas

      Har slutat kolla hennes stories pga det. Visar ju bara hur lite engagemang hon har om hon måste lägga upp varenda en?

    Gärna fler såna här inlägg! ❤️
    Min son blev sååå glad när han fick trycka på en knapp som stängde dörrarna i tunnelbanan, vi stod och tittade vid en ändhållplats på att tåget skulle åka och det var så fint att föraren såg det och frågade om han vill komma och trycka ✨

    Nu är kenzas bebis här. It’s a boy.

      Kan för mitt liv inte förstå varför hon ville ha fler barn. Ett ständigt klagande på att hon är trött, de är vilda osv osv. Måste vara jobbigt att inte kunna återhämta sig när de är heltid på förskolan när hon har fullt upp med att fika ?

        Fast nu kan de inte vara heltid längre eftersom hon är föräldraledig. Om hon inte bloggar lite o därmed arbetar ”heltid”. gäller att vara smart om man vill undvika sina barn 😉

          Stockholm har iofs 30 timmar iaf för föräldralediga! Inte heltid men nästan

    100%! De förtjänar alla så mkt kärlek. Transport får Sverige att snurra.

    Min 3-åring fick provsitta i förarsätet i en polisbil. Hon blev alldeles tyst…helt star struck! Nyligen satt det 12 poliser och käka frukost på donken där jag och min dotter också satt. När de ätit klart och gick kom en polis tillbaka med en tatuering till henne. Hon tyckte att hon var såååå häftig i sin tatuering och visade den för alla

    På tal om tuffa mjuka män så är mitt barn lite ljudkänsligt och håller ofta för öronen om högljudda fordon kommer.
    Jag blev så glad när en motorcyklist såg henne och släppte på gasen för att nästan ljudlöst rulla förbi oss. En liten sak kanske, men jag tyckte den hänsynen var så himla fin.

    Allt cred till sophämtare! ?
    I mitt jobb hanterar jag avföring, blod, spyor, avlidna mm och det är helt okej för mig . Men så skönt att vi alla är olika, för jag får kväljningar bara jag går in i soprummet här hemma.
    Och sen är det någon som har tålamodet till att sitta vid en dator/telefon hela dagen för att organisera det hela (det hade jag heller inte pallat).
    Alla i leder behövs och är lika viktiga. Vi har alla våra styrkor och svagheter. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.