Världens konstigaste glass

Youtubern Manfred Erlandsson har begett sig till Kennys Gelato i Tollare, som jag bor nära, hört en massa bra saker om men hittills inte testat själv, vilket jag faktiskt inte visste förrän jag började titta på klippet – so no smygreklam what so ever here alltså.  
Ägaren till Kennys verkar vara lite av en glassmästare, vilket jag heller inte kände till, men nu är det jag som åker till Tollare och köper glass – ja, så fort illbattingen Hans dragit vidare och solen eventuellt vågat sig fram igen.
Manfred använder sig av sin kompis – den kvickfotade och steppedistepparen Let’s Dance-vinnaren Hampus Hedström – för att testa de olika smakerna och följande tre smaker tas fram under högtidliga former.

Rödvinsglassen fick höga betyg av Hampus, men så verkar han gilla rödvin också. 
Jag har en känsla av att en viss bästis som jag har och som bor i Halmstad också skulle tycka att den här var MER än god, men så borstade hon också tänderna i rödvin när jag fyllde 21 och vi var i Las Vegas. 😉

Chokladglass? Ja. Habanero? Aldrig. 
Det låter mer som ett straff än ett nöje. Huuuuu! Men så har jag ju också den norra hemisfärens känsligaste munslemhinnor också.
Hampus verkar dock gilla den, när den första chilichocken lagt sig!

Sist men inte minst – köttbulleglassen.
Jag bara föreställer mig att den kommer lukta som ett nyöppnat paket färdigköttbullar. Ni vet? PRUTT!!!!!
Manfred tar med sig sin glass, hela vägen till Lidköping, för att låta vännen och köttbullekungen Karl Dafgård, som är tredje generationens köttbulleboss.
Han verkar älska den här glassen, och ger den 4 av 5 köttbullar. Andra som provar den verkar inte lika imponerande. Kanske är det pruttlukten ändå?

Fasen vilken kul video ändå!
Det var precis vad jag behövde se just nu.
Jag är lite låg nämligen, här där jag sitter och skriver detta på tisdagskvällen.
Jag har förälskat mig i en hund som behövde ett nytt hem och i mitt huvud hade hon redan flyttat in till oss, med de valde att gå vidare med en annan familj. Det finns tusen miljarder andra hundar som också behöver kärleksfulla hem och vi kommer hitta vår nya familjemedlem vad det lider, men hon kändes bara SÅ rätt för oss.

Så tack Manfred och alla inblandade för en toppenvideo!
Hoppas att ni också uppskattade den lika mycket som jag!

33 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur kan du ha missat detta ställe?
    Massa kändisar har fått göra sina egna smaker. Tror Sofia Wistams var smultron och champagnesmak. Den skulle jag velat prova.

      Inte så svårt att ha missat stället, jag kände inte heller till det.

      Jag har heller aldrig hört talas om det där stället

      Har varit där. Inte imponerad. Överhypat ställe. Finns även i Sickla och på Djurgården för den som vill testa.

        Har du testat Snö på kvarnholmen?

          Testat den på Odengatan. Mycket bra.

    Det här skriver jag inte för att vara elak, men du behöver inte försöka vara rolig Camilla! Din blogg duger jättebra som den är, att du bevakar influencers. Din styrka är att hitta konstiga saker i influencervärlden och peka på dem, gärna med lite kritisk ton. Keep up the good work!

      Jag gillar Camillas humor och hennes humoristiska touch som hon får med i många av sina inlägg. Allt behöver ju inte vara kritiskt granskande hela tiden.
      Fortsätt vara rolig Camilla! Det behövs i dessa tider.

        Tror Lena syftar på att hon inte behöver vara rolig i inlägget där hon också skriver att hon är väldigt ledsen. Att det är okej att inte dessutom behöva skoja till det när man mår dåligt 😊 Jag gillar också Camillas humoristiska ton.

          Beror ju på hur man fungerar. En del, t ex jag, ser ofta humorn som lite tröst även i de mörkaste stunderna. Dämpar det jobbiga en aning om man kan skratta lite åt eländet.

            Tyvärr så syftar jag på att jag inte tycker det bli kul när Camilla försöker vara rolig, som i detta inlägg. Och att det inte är där hennes styrka ligger. Men uppenbarligen har vi ju olika humor och det verkar finnas flera som skrattar, så…

      Alla älskar väl oombedda råd!

      Eller så accepterar du bara att det är såhär hon skriver.

    OT men vem är denna Noggiz som Ross hänger med? Hittar inget alls om honom.

      Kanske för att det inte är nåt du behöver bry dig om överhuvudtaget? Herregud glad man inte är ”känd” när folk beter sig såhär

      Man kan ha okända kompisar😜

      Före detta fotbollsspelare från Kristianstad. Numer mäklare i Marbella.

      Varför ska du hitta information om honom? Kanske finns en anledning till att du inte hittar något, han vill kanske inte vara offentlig

        Nej han har ju bara 22 000 följare på Instagram så nog vill han nog vara lite hemlig.

          Haha tack för exakt vad jag tänkte svara.

          Var tvungen att titta vem denna människa är. Herregud, mina ögon blöder av att se hur han blandar stora och små bokstäver. Vad är det här för människa egentligen?

      Niklas Nordgren @theagentsmarbella

    Är det dom som säljer en glass de döpt till AIK, isf sätter jag inte min fot där. Bajen forever.. 😉

    Hoppas på ett inlägg om hela adoptionsprocessen när väl er nästa familjemedlem har funnit sin väg hem till er. Det är bra att de är selektiva när de placerar hundarna, även om jag har svårt att se hur ett hem kan vara mer hundvänligt än ert. Men er hund kommer att komma till er!

    Känns som att det finns miljoner ”världens starkaste” glass/korv/popcorn/whatever 😁 inte länge sen jag såg en annan video där någon testade världens starkaste glass från ett annat ställe.

    Själv nöjer jag mig gott med gammal hederlig chokladglass 😁

    I Italien finns det rödlöksglass!

      Och högre upp i Sverige, i riktiga Norrland, finns paltglass 😁

        Och västerbottenostglass

        Och den är faktiskt riktigt god 🤩

    I Oslo fick jag brunostglass! Sååå gott!! Och jag hatar brunost!

    Åh jag förstår smärtan när man ställt in sig på en hund. Hjärtat gör ju så automatiskt.
    Hoppas er hund hittar vägen till er snart ❤️

    Hur har du missat Kenny’s när du bor här? 😃 Supergod glass och många kändisbesök. Videon på Manfred och Hampus måste vara minst två år, då jag minns att min son med klasskompisar var där samtidigt.

    Finns numera i Sickla också🍦

    Första gången jag besökte Kennys dök Markoolio upp från ingenstans med gitarr och höll en vild minikonsert tillsammans med Kenny för alla som stod och väntade på att få komma fram till glassen. Det var… oväntat (och rätt kul)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.