Therese Lindgren nominerad till WWFs miljöpris

Therese Lindgren är nominerad till WWFs pris ”Årets miljöhjälte” med den här motiveringen:

”På sin hållbarhetsresa har Therese Lindgren stannat till på flera hållplatser i sitt liv, från smink och skönhet, till psykisk ohälsa och djurskydd – ända fram till slutstationen med en hållbar livsstil. Med över en miljon följare är hon en av Sveriges allra mest inflytelserika influencers som inspirerar sina följare till en grönare omställning och pratar om det som är viktigt på riktigt.
Syftet med priset är att uppmärksamma personer eller organisationer som under året har agerat som en inspirerande förebild för hållbarhet och biologisk mångfald genom kreativa och nyskapande insatser antingen genom samarbete eller individuellt.

Det var i februari 2022 som Therese offentliggjorde att hon inte längre kommer göra reklam för företag som gör så kallat ”fast fashion” – någonting som kan ses som motsatsen till ”hållbart” mode. Tidigare höll hon hållit hårt på sina principer vad gäller djurrättsfrågor, och här adderade hon alltså ”fast fashion” till samma lista, någonting som WWF nu uppmärksammar med sin nominering.

Therese Lindgren använder sin enorma plattform på ett unikt sätt och gör mer i dessa frågor jämfört med några av sina kollegor, så därför känns den här nomineringen fullt rimlig, trots att Therese stundtals fortfarande konsumerar nya saker. Att ha valt bort den här typen av reklam – med tanke på vilka pengar som finns att tjäna där – är nog inte helt lätt, men Therese anser sig nog ha tillräckligt mycket pengar på sparkontot för att kunna ta ställning på det här viset. Mycket vill inte alltid ha mer, tro det eller ej. 😊

Vad tycker ni?

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Herregud alltså. Hon är ju shoppingdrottningen själv.. ge priset till någon annan

   Eller hur!

   Håller med

   Ja, det shoppas så mycket grejer till stugan. Inredning, fixas och grejas. Sen efter något år ska allt bytas ut.

   Sen gör hon ju reklam för produkter så som Airup, onödigt skit som kostar massor av pengar.

    Fast tex airup (har bara smakat på flaskan av en annan så äger ingen själv) men den funkar iallafall för oss. Och då bidrar ju bara det till att köpa en gång och inte massa plastvattenflaskor

  Genom att hålla fast vid sina värderingar höjer hon de facto värdet på sitt varumärke och kan tjäna ännu mer pengar. Många gånger går bra grejer hand i hand med pengar, tro det eller ej.

   Eller hur?! Då kan hon lägga ännu mer pengar till att hjälpa djur. Det är bra.

  Vilken grej! Grattis Therese och fortsätt med ditt fina arbete! <3

  Grattis till Therese! Jag gillar verkligen henne, tycker hon verkar ödmjuk och god. Egenskaper som jag värderar högt.

  Alla Therese vloggar handlar numera bara om djuren. Det har varit så länge nu. Hennes vloggar har blivit så tråkiga.

   Saknar verkligen Therese som det var 2016 med mycket smink och fix hemma i lilla lägenheten. Hennes vloggar var så mycket bättre på den tiden tycker jag.

    Och vi som älskar djur och hatar smink och inredning tycker det är så mycket bättre nu 😀

     Men ellerhur, tycker det är såå tråkigt med smink och fix i hemmet. Ser mycket heller på en vlogg med fokus på djur 🥰

     Exakt. Finns ju sjuttioelvatusen andra flunsor med fokus på smink och kläder. Låt oss få ha EN med fokus på djur och natur åtminstone.

   Pinsamt

    Men gah skulle vara egen kommentar

   Scrollade i hennes flöde och hamnade på en bild där hon frågar vad följarna helst vill se på youtube och typ alla skrev att det är för mycket djur heeela tiden och förutsägbart

   Blivit lite bättre på senaste men ja mycket djur är det definitivt, det är inte så intressant

    Ja så himla icke intressant att en influencer använder sin plattform till att hjälpa oskyldiga varelser. Hade det gällt utsatta barn hade du inte sagt det du gjorde nu.

     Det är inte faktumet att hon räddar djur som jag (eller flera här inne!) menar är ointressant, utan det som är ointressant är de typ 10 minuter långa inslagen i hennes vloggar som handlar om att kaninen har bihåleinflammation och råttan har ont i tån. Ungefär som att se en youtuber prata om hens barns nageltrång lite för länge varje video typ.

   Therese har autism och att hjälpa djur är ett av hennes specialintressen. Då är det inte så konstigt att alla hennes videos involverar djur på något sätt.

  Aldrig förstått det där med gravidfotografering

  Tycker det är rätt osmakligt att göra en skrattgubbe i samma mening som du nämner hennes döda bebis

  Tror hon menar solstrålarna som syns på bilden.

  Tycker att en hel del kritik som HT är befogad, hur hon försörjer sig, hennes matvanor, samarbetspartners, vad hon gör på dagarna, hennes inköp osv. MEN jag är ganska trött på att folk ska ständigt förminska hennes sorg. Hon förlorade ett barn och nej det var inte ett missfall.

  Så fint att det finns människor som kämpar för djuren ❤️ De lider tillräckligt.

  Vilken tur att det finns en massa olika att följa! Välj det som intresserar dig, resten kan du med varm hand överlåta till de som tycker just det är spännande och givande. På så vis blir alla förhoppningsvis nöjda och glada!

  Saknar ett inlägg om Fas 3 & Julia Frändfors!
  Jätte spännande sak inom SOME världen ju 😊

   Eller hur, varför är det så tyst om det?

  Jag är glad över att Therese fått denna nominering!
  Vi behöver personer som står upp för djuren, men också som använder sina kanaler för att prata om miljön o.s.v.

  Therese är absolut inte bäst när det gäller miljö och konsumtion, jag vet.
  Däremot så är hon en perfekt förebild och försöker mer än genomsnittet och gör det väldigt bra samtidigt som hon utbildar och ger tips till oss som inte är i närheten. (Jag är långt ifrån intresserad av miljö, men jag lär mig mycket utav Therese).

  Hoppas du vinner Therese om du läser detta! Du hjälper minst en person att bli lite bättre, det kan jag skriva under på!

   Vad har hon gett för tips som utbildar som har med miljö att göra? Vad har du lärt dig av Therese?

   Hon är en jättebra djurvän och gör så mycket för djuren. Men det enda som jag förknippar med miljö som hon gör är att hon är vegan, vilket jag mer ser som djurvän än miljövänligt egentligen.
   Kan vara att jag bara tänker fel, har fel syn på vad som är miljövänligt osv, därför jag frågar dig:)

    Hon har under lång tid tipsat om second hand i form av kläder och möbler för miljön.
    Miljövänliga trädgårdsprodukter, pratar mycket om elbil och resa lite.
    Odla så mycket som möjligt själv för att vara självförsörjande, sedan vet jag inte hur många böcker och dokumentärer Therese tipsat om.
    Så jag instämmer med Sandra. Therese är helt klart rätt 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 kärlek till Therese som kämpar för djur och miljön 🙌🏻🙌🏻

     Tipsat ja men hon köper inte själv möbler på second hand. Det ser man ju bara på stugan och lägenheten.

      Oj vad det blev diskussioner på min kommentar.
      Jag tror som följande, vi alla har olika åsikter, vem som är fel eller rätt person kommer vi aldrig komma till rätt med.
      Nu har Therese blivit nominerad, hon skriver en bok med Naturskyddsföreningen, finns antagligen anledningar till detta.
      Finns en anledning till att jag och många andra inte är varken nominerade eller får skriva en bok med Naturskyddsföreningen.
      Jag skulle nog se det som en fingervisning om att Therese har mycket att lära större delen utav Sverige, oavsett vad vi vanliga människor anser. Vi har rätt att tycka vad vi vill, men tydligen inte rätt att bestämma, för det har andra gjort åt oss!
      Jag är glad för Therese skull, jag är ännu gladare att det svider lite för dom som inte tycker samma självklart, men ni får tycka vad ni vill! :-). . (Men det är vad jag tycker) tihii

  Gör mycket för djuren. Så bra! Om hon dessutom är vegan, ännu bättre! Djurvän/ miljövänlig, ja du för mig går det verkligen hand i hand.

   ☝Skulle vara ett svar till Jordgubben.

   Hur kan du ha missat att hon är vegan, hon har skrivit böcker om det 😅

  Bra nominering! 💚 Tror verkligen att hon inspirerar många.

  Hon är fröken duktig. Prestationsprinsessan och businesswoman. Hennes tittarsiffror börjar sakta men säkert dala neråt. Varför? För mycket djursnack och alldeles för många samarbeten. Jättetråkigt med 20 min tjat om Bookbeat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.