Happenings på Instagram

Exponeringsexperterna när det kommer till de egna familjerna – @pappapappadotter och Melinda Jacobs – meddelar att deras podd gått i graven.
Jag närde en stillsam förhoppning om att i alla fall en av flera anledningar skulle vara för att minska exponeringen av familjernas barn, men icke.

Vi har älskat att spela in varje avsnitt även om vissa ämnen varit tunga. Men sanningen är den att tiden inte räcker till just nu och vi behöver göra plats för andra projekt tillsammans.

Moa Magdalena (fd Moa Murderess) har tidigare meddelat att hon varit tvungen att starta ett nytt Instagramkonto efter att ha förpassat det tidigare smeknamnet ”Moa Murderess” till det förgångna, men nu plötsligt har Instagram låtit henne byta namn på kontot med 213 000 följare så det är där man primärt kommer hitta henne nu. Tydligen kan man inte byta namn hur som helst på konton om man är en verifierad användare.

Strange, men nu vet ni det!

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Narc, snark..

    Någon mer än jag som får en klump i magen av att läsa Sanna Brådings Instagram, när hon lämnar ut sina barn? Följer henne inte, men hennes senaste inlägg kom upp i flödet.

    Känns olustigt att jag och hela världen ska kunna ta del av hennes barns konversationer till sin mamma om jobbiga händelser och känslor. Nu sist att en närstående till sonen svikit honom. Hur han gråter över detta osv. Är med i en grupp på Facebook (nära föräldraskap) där många väljer att skriva anonymt just för att inte lämna ut sina barn. Känner att hennes barns integritet (eventuellt) kränks samtidigt som hon bara hyllas för vilken fantastisk mamma hon är.

    Hon har förhoppningsvis frågat om dom är okej med att hon skriver så utelämnande. Men samtidigt är dom för små för att kunna angöra om det är ok att hon skriver ut allt detta.

      Har tänkt på det i flera år, hur hon fläker ut barnens privatliv totalt. Har hon ingen att prata med i sitt privatliv? Någon vän hon kan ventilera med istället för att låta tusentals främlingar ta del av hennes problem med barnen eller barnens privata relationer…?

      Jag följer inte heller henne men vet ändå att hennes ena son kämpar med npf, har det jobbigt i skolan osv. Och att barnens pappa inte dyker upp när han lovar och sånt.

      Kul att alla vet saker om en, i kombination med ens namn och ansikte…

        Det sjuka är ju också hur hon skriver ut hela konversationen, och gärna på ett sätt som får henne att framstå som extremt pedagogisk, och hur det hjälper hennes barn som sen ser henne som en hjälte och det ska alla följarna också. Extremt bekräftelsebehov som hon får bekräftat genom att exponera sina barn.

    Varför skulle det vara konstigt att det är svårt att byta namn på Instagram? Tycker det visar mer på att dom är seriösa att det inte går att byta namn hur som helst så nej det är inte strange det minsta.

      Precis! Fullt logiskt.

        Håller med, låter helt rimligt mot bakgrund av vad som är grundsyftet med verifieringsmärket. I vart fall att ha det som utgångspunkt.

        Sedan kan man ju tycka att det bör framgå tydligt i samband med att kontot blir verifierat, för att kontoinnehavaren som MoaM inte bara ska förutsätta att samma namnbytesregler som tidigare gällt fortsatt gäller.

        Inte ett konstigt antagande heller, förstås, om man nu inte får sådan info inför verifieringen (det kanske man får, men oavsett är det är ju möjligt att man inte noterar/reflekterar över regeln vid tillfället, och glömmer bort att man fått sådan info/eller bara ändrar åsikt om saken vid ett senare tillfälle. Tanken på att ha sitt ordinarie namn på insta för resten av livet kanske kändes helt okej dagen då man valde mellan att få verifierat konto eller inte, såvida man nu inte redan haft ett framtida namnbyte i tankarna).

    Pappapappadotters konto tillhör lätt Sveriges mest exponerade av barn. Deras stackars döttrar gör är ju föräldrarnas levande reklampelare och gör reklam i absurdum. I var och vartannat inlägg i deras flöde så får de göra reklam för den ena produkten efter den andra, och gör de inte reklam så delges deras privata samtal ut för över hundra tusen främlingar på nätet. Fruktansvärt tragiskt! De borde läsa på om barns rättigheter i Barnkonventionen tillsammans med Sanna Bråding (med flera) om barns rätt till integritet och privatliv.

      Har du hört talas Helen Torsgården?

        Eller Jocke o Jonna

          Och Tingelinn, Swedish family, Trillingar och många fler tyvärr…..

            Trillingar är ett ganska obehagligt konto med tanke på att de har en äldre syster.

            Vet inte vad som är värst, att exponera alla sina barn eller exponera tre av dem och jelt utesluta det ena barnet redan i kontonamnet.

              Hela kontot är ju nästan uteslutande bara reklam för diverse produkter tillsammans med någon meningslös fråga för att få upp antalet kommentarer av typen ”har ni några planer i helgen?”
              Vad får man ens ut av att följa ett sånt konto?

                Vet inte, jag följer inte utan har bara råkat trilla in ibland.

        Håller med! Men hon lindas in och är baaaara älskad. Fattar inte.

          Nej hon är undantagen för hon är så mysig. Går helt under radarn.

      Mår illa av deras konto. Dessutom är barnen redan särskilt utsatta på ett sätt, eftersom papporna först varit familjehem åt dem och sedan adopterat barnen… Alla som vet något om barnpsykologi vet att dessa barn är extra sköra.
      Sedan kan jag inte låta bli att tänka att något skumt pågick när de typ fick (!) ett barn från en följare, som valde att behålla sina andra barn? Riktigt konstig historia.

        Håller med! Flickorna har inte fått äga sin egen historia och har inte fått välja när och hur eller ens OM de vill dela den. Nu har föräldrarna redan delat deras privata historia och privatliv med hundratusentals följare innan de ens är stora nog att ens förstå den själva. Fruktansvärt hänsynslöst.
        Allt för att tjäna pengar? Är det värt det i längden kan man ju fråga sig. Hur kommer barnen som exponeras så här känna när de vuxit upp och verkligen kan förstå vad de utsatts för?

          Ja, jag tror det kan kännas helt annorlunda för dem när de blir lite äldre, på ett negativt sätt. :/

        Va? Fick de ett barn från en följare? Kan du berätta mer?😱

          Här kan du läsa vad mamman själv skriver om detta:
          https://www.elinas.se/2021/10/03/hej-varlden/

          Finns även fler inlägg på deras egen blogg blan annat detta:
          https://www.pappapappadotter.se/2021/09/26/pappa-pappa-dotter-dotter-sant/

            En fantastisk handling att ge bort sitt barn i Sverige där ganska många alternativ finns. De andra två behöll hon.

            Lilla flicka, kommer det spela någon roll att hon har två pappor som älskar henne när hon börjar bli stor nog att fundera på varför mamma inte ville ha henne?

            Mina egna barn växte upp med sin pappa, som drog när de var i yngre tonåren, och de har mått jättedåligt av att bli bortvalda av en förälder.

              Gud det här låter lite som ett beställningsbarn.

          Ja kolla länkarna Sofia la upp. Jag kan inte hjälpa att jag anar ugglor i mossen…
          I Sverige är inte surrogatmödraskap lagligt, men man kan ju hitta kryphål, så att säga…

            Jättekonstigt att man väljer att skaffa ett tredje barn själv och sen ändras livet så drastiskt att hon inte kan ta hand om barnet. Har vi inte köer i Sverige oxå?

        Jag är bekant med kvinnan som gav bort sitt barn till dem. Det är en riktigt jävla skruvad historia. Förstår inte hur man kommer på tanken att skaffa ett till barn på egen hand och sen när det blir jobbigt ge bort det. Från allra första början ville hon nog gärna ha dottern men när det blev jobbigt om hon inte orkade med allt så tror jag hon såg sin chans att få följare och därför valde att gå bakom ryggen på soc och kontaktade ppd. Det var nämligen jävligt genomskinligt att hon startade en blogg bara några dagar innan ppd gick ut med adoptionen. Störd människa, dottern har det nog betydligt bättre i sin nya familj.

        tror inte den mamman är frisk. så kanske va, bäst så här.
        insemination och sen ångrar sig.. det säger eb hel del.

    Jag tycker det är lite obehagligt när speciellt fosterbarn exponeras. Jag förstår inte varför det är tillåtet?
    Tex Melinda Jacobs, har hon fosterbarn nu? Jag förstår varför hon ville nå ut till allt och alla vad gäller Lilla Hjärtat, men det känns som att hon nu gör allt för att hålla sig kvar i rampljuset.

    Fosterbarn ska absolut inte skämmas/vara en skam MEN deras historia ska ju vara deras egen att berätta, jag känner några som bodde i fosterhem i perioder under uppväxten och de har berättat om sina liv i förtroende, som vuxna. Jag tror inte att de hade velat fläkas ut över hela internet och där främlingar vet mer än de själva om dem. Barnen är ju små nu. Men de kommer inte vara små hela livet.

      Men om du inte ens vet om hon har fosterbarn nu så kan det ju inte vara så att hon delar hela deras historia?

        Jag väljer aktivt att inte följa henne. Men hon är känd och bör inte vara känd om hon vill vara fosterfamilj. Jag tycker inte att socialen bör placera barn hos kändisar. Det var därför jag frågade om hon har fosterbarn nu. Hon omnämns ju ofta som ”fostermamman” och har hon inga fosterbarn nu så är det ju en konstig benämning.

        Pappapappadotter har ju fosterbarn så mitt inlägg var ju även riktat ditåt.

          Ok, då förstår jag hur du menade.

          Man får väl hoppas att varje familj utvärderas individuellt och väljs efter barnets individuella behov. Även om jag samtidigt är medveten om bristen på fosterfamiljer.

            Inget barns behov är att exponeras på instagram. Det är tråkigt att det saknas fosterfamiljer men hittar socialen måste ju få ställa krav på de som väljs. Tex att barnen ska få vara anonyma på nätet.

              Men ingen av oss vet ju om barnen exponeras. Finns väl många kända som ändå lyckas hålla på barnens integritet. Varför jag inte helt håller med dig om att inga kända bör få ha fosterbarn. Men håller med dig om att barnen inte ska exponeras.

                Pappapappadotters flickor har båda exponerats enormt och de blev placerade hos dem via socialen. Så det vet vi.

                  Ja absolut, det säger jag inte emot heller. Men det finns kända personer som kan vara lämpliga att vara familjehem och det finns okända som inte är lämpliga. Att vara känd betyder inte per automatik att man är olämplig och inte kan värna om barnets integritet. Det är det enda jag inte håller med om här.

                  Ja men det var inte dom vi skrev om nu, utan Melinda

                    Du svarade på MIN trådstart och jag har pratat om dem hela tiden, så nej jag har INTE bara pratat om Melinda!
                    Följ tråden bakåt.

      Familjehem ❤️ Inte fosterhem. Inte fosterbarn. Kom igen det är 2023.

        Hade faktiskt ingen aning om att det också bytt namn.

        Tänker att eftersom typ alla fortfarande säger dagis så får du nog leva med att rätta folk, även 2024 också.

          Tycker det handlar om respekt mot alla de barn som blir placerade faktiskt. Att inte använda det förlegade ordet fosterbarn.

      Melinda har 2stycken barn som är familjehemsplacerade. Hon är mamma till 4 biologiska barn. På svt finns en dokumentär om E-type, se den

        Så fin dokumentär älskar Martin ❤️

          Nej fy fan – det var ett riktigt jävla sömnpiller.

    Helt sinnessjukt hur de lämnar ut sina barn. Men ingenting förvånar mig efter att jag läste i en av Familjen Annorlunda-mammornas bloggar (som numera viker ut sig) hur hon beskrev hur en av hennes söner (som då var 11-12 år) hade fått utslag på snoppen, och hon beskrev allting i detalj. Efter det, som jag fortfarande är smått chockad över flera år senare, så förvånar ingenting mig längre med sociala medier. Jag tror faktiskt att många av barnen som hängs ut av föräldrar på sociala medier en dag kommer att bryta kontakten med sina föräldrar. Med all rätt.

    Melinda Jacobs ger mig kalla kårar. Att hon nu är bästis med statsministern ger mig också kalla kårar på nåt vis..

    Papporna vet jag inte mycket om, men det är alltså två män som har barn. Kalla mig gammalmodig men alla barn har rätt till en mamma. Mamman är den absolut viktigaste personen i ett barns liv. Ingenting kan ersätta en mamma. Ingenting. Män kan aldrig ersätta en mamma. Och det är barnets bästa som borde gå först. Det är barn som har rätt till föräldrar (till en mamma) och INTE tvärtom. Tänk att inte ha någon mamma 😢

      Tycker du att barnen ska ha sin biologiska mamma eller bara en kvinna som tar modersrollen? Jag säger inte att du har fel, förstår bara inte riktigt vad du menar här. Jag undrar om du är emot adoption över lag eller bara emot adoption till ensamma män/par av män.

      Det är inte män som ersatt mamman, det är pappor som ersatt mamman.

      Jag tycker att hela deras exponering av barnen är helt fel men annars, varför skulle de inte kunna vara lika bra föräldrar som en kvinna?

      Jag vet många kvinnor och män som är urkassa föräldrar, mest män men det finns kvinnor som är riktiga bottenföräldrar de med.

        Ja, just det här paret exponerar sina barn på ett sätt som inte är okej men finns det en hel del studier på samkönade parboch föräldrarskap. Och de visar att barn till samkönade par klarar sig som grupp bättre i livet än barn till heterosexuella. De är högre utbildade, har bättre karriärer, mår fysiskt/psykiskt bättre och är generellt nöjdare med sitt liv.

          Det handlar nog inte bara om att föräldrarna är samkönade utan för att de inte kan få några hoppsan-barn fel tid i livet.

            Såklart, men det visar även att det inte är skadligt att växa upp med samkönade föräldrar, det viktiga är att ha stabila föräldrar som älskar en. Vilket kön de har är inte viktigt.

              Det håller jag såklart med om!

            Och hela processen att skaffa barn som samkönad. Psykologiska tester, vilket skyddsnät man har runt sig, stabila levnadsförhållanden osv. Allt det är även en grund för en bra uppväxt. Det finns nog gemensamma även bland heteropar som har trygga barn. Men där finns ju även en större grupp som skaffar barn utan dessa förutsättningar.

      Håller faktiskt helt med dig. Helt sjukt vad barnen får offra för vuxnas sk rättigheter
      Och exponeringen… Man mår illa. Jacobs är rejält obehaglig med

    Använder de två männen något filter på sina bilder eller har de opererat sig?

      De har opererat sig såklart.Det är lätt att se

      Dem har båda gjort ansiktsoperationer (näsa) och sen gjort fillers: kindben, haka. Plus botox panna. Japp jag VET detta

        Den kirurgen har verkligen misslyckats. Sjuka mängder fillers på det. De ser verkligen inte kloka ut.

        Inga bra förebilder för två små tjejer med en trasig start i livet 😔

      De är stöpta i samma form.

        Jaha

          Hon är high maintenance .. E-Type står inte ut längre. Hon vill kontrollera varenda millimeter sekund av hans liv, ringer 24/7 40 ggr på raken, men han bara klickar och klickar. Han kvääävs! Han har dock träffat en ny tjej, vet inte om hon vet om det dock.. men hon lär bli varse snart.

            Melinda Jacobs är en sådan typisk kvinna. Ser till att bli på smällen och gifter sig fort som attans med någon hon förmodligen inte hade valt om han var medelsvenne utan pengar, så att hon har framtidens ekonomi säkrad.

              Det var väl det som var syftet med det hela, undra om dem hade äktenskapsförord 🙊 Säkert inte..

    Jag har lyssnat på ett antal avsnitt av podden. Mår faktiskt illa av att höra den ena pappan ständigt nedvärdera och mobba den andra!
    Det känns konstigt att dessa två fått vårdnaden av två små tjejer som dom lever på att exponera på internet.

    Min mamma var en sån mamma som skulle berätta allt jag hade sagt till henne i förtroende. Till allt och alla. Skoja och förminska mina problem. Nu i vuxen ålder undrar hon varför jag aldrig vill dela med mig av saker till henne. Tack gode att det var innan sociala medier, kan inte tänka mig hur det är för ”influencer” barnen.

    Minns när jag va liten o min mamma kunde berätta något ”roligt” jag sagt för en vänninna. Även om det är ganska oskyldigt kunde jag tycka att det va jobbigt o pinsamt, tänk om hon berättat det för hela världen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.