Vad består egentligen marmorborden från Von Chadaux av?

Jag har tidigare skrivit två inlägg om det här företaget – Von Chadaux – som säljer marmorbord till väldigt fördelaktiga priser. Du kan läsa dem här och här där även kopplingen till influencers och sociala medier framgår.

Efter att det börjat cirkulera en del märkliga bilder på nätet på bord från det här företaget så bestämde jag mig för att ta reda på vad dessa bord egentligen består av. 
Från början skrev man att exempelvis bordet Vera var gjort av ”högkvalitativ äkta marmor”, medan man idag skriver till mig att det bordet – plus de andra i samma kategori –  är en ”enklare marmor” som man klistrar fast tjocka plastskivor på så att marmorn inte längre syns.
Så vad är det man betalar för egentligen?

Du ser alltsammans i Instagramvideon högst upp i inlägget, där du även kan höra Von Chadauxs kommentar till det hela.

 

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ah! Sunkfavorit i repris!

    Underbart inlägg.
    Så rutten och ful marmor att man måste dölja det med vad folk associerar till när man säger marmor.
    Jag skulle känt mig lite lurad om jag betalar dyra pengar för något som är något helt annat än vad man tror.

    Lyyyyyyyyx ju!!!!
    Så poröst och ömtåligt som riktig marmor är så skulle ja inte vilja ha det som materialval någonstans faktiskt, men här får man den skiten invirad i plast. Classy, verkligen…

      Fast äkta marmor är ju inte ömtåligt eller poröst direkt.

        Jo, det är det.

        En googling bort.
        Tänk på att marmor är ett poröst material som absorberar vätskor, och blir därmed särskilt känsligt för spill.

          Nej det är inte poröst och omttåligt. Jag står fast vid det.

            Du har forfarande fel. Jobbigt att söka upp information, eller?

            ”Marmor är ett ömtåligt och poröst material som är känsligt för fukt och smuts. Var extra noggrann med hur du använder och underhåller skivan. Man ska alltid torka upp allt man spiller på marmorn omgående och man ska tänka på att marmor är känsligt för syror. Därför ska man aldrig använda sura rengöringsmedel. Medel för avlägsnande av kalkbeläggningar, som exempelvis toalettrengöringsmedel, är skadliga och orsakar frätskador. Andra sura vätskor som vin, ättika, vinäger, fruktjuice, kolsyra, kaffe kan orsaka stora skador på stenen, men också vanligt vatten om det inte torkas bort snabbt.”

            Som beskrivs i kommentaren ovan så är marmor ett poröst och ömtåligt material, det kan lätt bli missfärgat eller skadat osv. om det inte ytbehandlats på något sätt för att göra det mer tåligt, men marmorn i sig är ju fortfarande känslig.

              Låt oss säga poröst och ömtåligt en gång till.

                Marmor är ett ömtåligt och poröst material.

                  Nej det är inte ömtåligt eller poröst! Det som ni läser är fel från Google

                    Men lägg bara av!

                      Lägg av själv! Det är fel!

                    Du är jättevälkommen att förklara eller motbevisa påståendet, förslagsvis med något annat än vad som uppfattas vara din personliga uppfattning?

                      Trollar bara med er, förlåt. Kunde inte låta bli 😂 Godnatt på er!

                      😩😩😩😩😩

      Riktig marmor är verkligen inte ett dåligt material!
      Innan köksbänken av rostfritt stål blev populärt,var köksbänkarna i marmor,oftast ljus Cararrasten,ett tåligt och hårt och lättskött material,som man regelbundet oljade in så marmorn behöll sin täthet och glans i många år.Arkitekten David Hallden,som ritade Sergels torg ville att markbeläggningen skulle vara svart granit,och vit marmor,för marmorn var tålig och vacker,men hans förslag ansågs för dyrt. Vill man se riktig marmor av alla sorter bör man besöka Medelhavsmuseet o kolla in golv o väggar där,eller äldre trapphus,badrum mm.För att inte tala om alla miljoner marmorskulpturer det finns i världen som hållit sig i ur o skur i tusentals år!

    Ja det är ju mist sagt att vilseleda kunderna. Der var väl vad alla misstänkte. Bra span!

    Så, nu har jag beställt ett middagsbord gjort av plastbelagt marmor för 41 950 kronor. Får hoppas att en varm kastrull inte smälter plasten, för det vore ju tråkigt.

      Skicka tillbaka de när de kommer

      För en varm kastrull ställer man ju alltid direkt på bordet.

    Fy fan vad fult, borde imte det att gå att anmäla för falsk marknadsföring?

    Kan innehålla spår av marmor.

    Nej men snälla, varför måste man kolla på ett inbäddat instagram inlägg med video när man vill läsa ett inlägg?? Jag sitter just nu och kollar bloggen för jag inte kan kolla på saker med ljud pga var jag befinner mig. Så måste jag ändå, trots bloggen, lyssna på en video på instagram för att förstå vad det handlar om.

      För att jag inte vill använda mig av externa videospelare med reklam.

        Det skulle vara kul om du la till text, så att vi som inte gör något också kan ta del av hela inlägget.

        Men skriv ut det viktigaste i text också, är väl inte så svårt?

      Men då får du väl läsa detta inlägget sen när du har möjligt att kolla på videon. Bloggen kan ju inte anpassas efter vad du gör.

        Men det är väl ändå en blogg, inte ett annat forum för att kolla på Instagram inlägg? Då hade jag väl gått in på bloggbevaknings instagram.

          Det är så jag publicerat videos här inne de senaste åren, framför att använda en extern spelare med reklam. Det klagade man nämligen också på.

            Men det är skillnad på att du länkar till någon annans material som hänvisning och att du själv producerar material i annat format än bloggen. Bloggen läser man ju för att det är en blogg, och det man vill ta del av (dvs ditt material) vill man ha i just det formatet.

      Men bara VÄNTA med att titta på inlägget tills när du kan ha ljud på? Vad är det här för bisarr inställning till världen? Camilla ska texta videos så att du kan titta med ljudet av? Är du dum eller?

        Jag LÄSER en blogg för stt jag vill vadå? Juste LÄSA! Vad är det som är så svårt för er att förstå. Jag skiter i om det är inklippta instagraminlägg eller en Youtubevideo. Jag läser en blogg för att jag vill läsa.

          Välkommen till sociala medier. Det du är ute efter tror jag möjligen är en bok.
          Det kommer ut en alldeles snart i ämnet som jag tror kommer bli en hejdundrande succé. 😁

    Hahaha Bisse 😅😅

      ….och Jana

    Marmor är så ute! 🪵🪵🪵

      Marmor är ju egentligen klassiskt, det är ju ett naturmaterial och kalksten liksom. Men jag håller med dig, flunsorna har tyvärr smutsat ner det.

      Borde alltid ha varit ute enligt mig. Tycker det ser lite tacky ut, förstår inte hur det exploderade i popularitet där ett tag.

        Marmor är fantastiskt vackert enligt mig, alltid tyckt det, helt oberoende av dess popularitet för stunden. Är rent generellt väldigt svag för natursten. 🪨

          Håller med. Det är en otroligt vacker sten, oxå alltid tyckt det. Även om den är porös och ömtålig🤣Men som någon sa, överallt hos varenda flunsa och ofta från golv till tak…,så är just nu fruktansvärt trött på det tyvärr.

      Kan vi bara sluta vara så löjliga att vi bryr oss om något är inne eller ute osv, herregud, välj det du tycker är fint bara 🙂

      Marmor som flunsorna använder det (vilket vi nu vet verkar vara grå marmor med plastfilm på) är helute men äkta marmor på rätt ställen kommer alltid vara klassiskt vackert. Men det ska inte överdoseras Ett problem som jag tycker de flesta nyrika lider av oavsett om det är flunsor, artister eller fotbollsspelare är brist på smak. De river ut allt och platsbygger kök, anlitar inredare och köper svindyra möbler och klär sig från tå till topp i svindyra märkeskläder och allt ser ändå bara tacky ut.

    Var det inte 7-8 år sedan marmor var trendigt? Har någon fortfarande det?

    Du är snygg.

      Alla inreder inte sina hem för att de ska vara trendiga!

      mer inne med trä nu men marmor är väl klassiskt å andra sidan.

      Petra Tungården har ju ett helt kök bara i marmor. Men hon kanske har bytt ut det nu i sann influenseranda.

        Kök, badrum, från golv till tak, plus bord, köksöar mm. Där är det sannerligen marmor overload.

      Jag har ingen marmor, men jag har kvar mina möbler från 7-8år sen. Man behöver väl inte köpa nya möbler bara för något inte är trendigt längre. Och vem bryr sig ens vad några bestämt ska vara trendigt, gå efter det du tycker är fint

      Vi har. Kök o badrum. Äkta vara. Klassiskt och snyggt!

    Det här är nog bland det märkligaste jag varit med om här 😂

    Synd att människor idag inte har kunskap om vad olika material är värda. Det tycker jag ligger på föräldrarna.

    Jag växte upp med en fattig mamma, men hon hade alltid koll från sin ungdom vilket material som var vad, och det förmedlade hon till mig både muntlig och taktilt.

    Sluta låtsas att du är rik. Känna, klämma, lyssna är a och o. Speciellt på second hand.

    5060 kr … i sjön…

    Ot men såg att Bianca säger att deras nya bus ger färg direkt och inte färgar av sig – det sade hon väl om den förra också, att den inte färgar av sig? – men det gjorde den väl, bevisligen om jag inte minns fel (iaf på andra som använt den), och en Emelie som är hennes bekant och troligtvis sponsrad av Caia (så låt er inte luras) skriver Oh my good så bra…och andra att de måste köpa. Om en produkt ger färg direkt vid applicering så är det väl en omöjlighet att den inte färgar av sig något alls tror jag bestämt.
    Kom att tänka på när Bianca berättade att hon varit på slidmassage haha så sjukt, fler som minns det? Runs in ….

      Är van användare av brun utan sol och har testat många olika, aldrig varit med om att en brun utan sol inte färgar av sig

      Justja. Jag tänkte tidigare idag att hon och familjen antagligen måste vara ganska obekväma med den nya infon, men det får mot bakgrund av det du drar upp kanske antas att iaf inte B tycker det är så förskräckligt med tanke på vilken dubbelmoral det skulle vara. 🙈

      När/var har hon berättat det? Länk källa?

      …the family 🙈

      Det ligger väl i släkten att betala för sånt…

    ”Fulmarmorn” som döljer sig därinne blir säkert fin att ha i trädgården med en blomkruka på.

    Även om det är ett långskott så vore det så himla kul om stenen togs till nån som kan bedöma om det är marmor eller inte och det visade sig att det inte är marmor.

      Det är inte marmor. Man täcker inte äkta marmor med plast. Eftersom de ljugit en gång, ljuger de igen.. kan garantera att det där bordet är fake rakt igenom.

    Handcrafted by skiled artisans står det under kuben på hemsidan. Hahahahahahahahahahaha

    Det hörs när Camilla bankar på det att det är någon slags metall. Troligen någon typ av metall/stenkross blandning.

    Betongklump ser det ut som? Vem/vilka är ägare till företaget? Står aldrig nånstans.

    Vem/vilka äger företaget?

    Varför skulle man då över huvudtaget sätta marmor i bordet, om det ändå inte syns? Lite som att sälja ”äkta pärlhalsband”, med äkta pärlor som sedan doppats i plast? Då höjer man ju produktionskostnaden helt i onödan, för det påverkar ju inte utseendet? Vill man ha tyngd i ett plastbord kan man väl sätta en plåtskiva i…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.