John och Sanna Guidettis nya företag

John och Sanna Guidetti satsar på hälsobranschen genom att lansera den egna appen Goe, där man kan prenumerera på en tjänst med veckovisa kostscheman skapade av en kock i samarbete med en kostrådgivare. 
En av deras usp:ar verkar vara att man kan köpa det här med det friskvårdsbidrag många av oss får via jobbet.
Jag laddade hem appen igår för att ta reda på hur den ser ut, vad det kostar och vad som faktiskt står i den, samt vilka tjänster man får tillgång till.

Betalar du månadsvis kostar det 299kr/månad och dammar du på direkt med ett helt år så blir kostnaden 1999kr/år (166kr/månad) och för det kan du få kostscheman inriktade på muskeltillväxt, hälsosamma vanor, viktuppgång eller viktnedgång, beroende på vad du är ute efter.

Hur låter det här? 
Jag har aldrig använt appar för det här ändamålet och kan varken säga bu eller bä om huruvida det redan finns liknande saker på marknaden, så jag frågar er istället.
Innovativt eller gammal skåpmat?

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har för mig att det finns någon sådan white label app för kostscheman som många träningsinfluencers använder sig av. Är det den tro?

   Nexus!
   Men den är mycket dyrare och innehåller träningsscheman och viktuppföljning etc. Men ser typ likadan ut

  Snark. Sanna har varit tydlig med att hon inte bryr sig om att äta en viss typ av kost för att gå upp/ner/bygga muskler utan hon äter precis det hon vill för dagen. Så jag ser inte att hon skulle vara rätt person att ta fram det här. Följer inte henne längre dock så det kan vara så att jag missat något!

   Tror ändå absolut hon tänker på vad hon äter 🙂

   Och bra sätt att tjäna pengar på. Varför inte? Jag skulle ju dock hellre anlita någon annan. Nu exempelvis kör jag Viktväktarna.

    …som har som mål att kunder misslyckas i långa loppet och kommer åter hela tiden. Och det verkar folk för!

     *betalar

     Alla former av bantningsklubbar går ju runt på återkommande kunder. Det är så de överlever. J kommer gå upp i vikt igen, oavsett om hen väljer Viktväktarna, John och Sannas app, eller Charlotta Flinkenbergs ”viktkurs”, lifesum eller vad nu kan vara. Och troligtvis kommer hen dessutom väga ännu mer i slutändan än vad hen gjorde i ursprungsläget. Och bantningsklubbarna skrattar hela vägen till banken.

      Ja, om man tror att man kan leva på en diet ett par veckor eller några månader och sen tycka att du är klar och gå tillbaka till samma kost och leverne som gjorde dig överviktig så är man ute och cyklar.
      Det krävs ju att du lägger om din livsstil på en nivå du orkar bibehålla.

       Vilket ingen av dessa betaltjänster hjälper dig att göra, av förklarliga skäl.

        Helt orimligt, varför ska någon göra lite eget arbete i det hela?

         Varför ska man betala för att göra det själv?

         Ja och därför säger det ju sig självt, orimligt att betala för eftersom det viktigaste jobbet gör du ändå utan deras hjälp. Dvs deras vinst är att erbjuda en tjänst som inte är hållbar.

        Det finns betaltjänster som utbildar sina klienter till att stå på egna ben efter avslutad period 😉 det kan jag lova dig. Men det är inga bloggerskor bakom dessa.

       Näe, det funkar inte heller. Alla går upp igen, vissa förr och andra senare. Det är inget fel på dem för det, och de är inte lata eller har dålig karaktär. Tvärtom fungerar deras kroppar precis som de är inställda att göra.

        Kroppar är inte inställda på någonting. De reagerar på det vi stoppar i oss. Att vi äter mycket och går upp i vikt beror på att det inte är normalt för oss att ha tillgång till en massa mat 24/7, det är svårt att låta bli att äta. Det är samma med djur, har de fri tillgång till mat så överäter de och blir feta.

         En annan irriterande myt är att kroppen ställer in sig på svält om man ligger på ett kaloriunderskott. Precis som du skriver har kroppen inga inställningar, den tar tillvara på den energi som kommer in och använder den för diverse aktiviteter (en helt frisk kropp). Äter du för lite börjar det till slut slita på dina organ och muskler. Äter du för mycket lagras det i brist på aktivitet.

      Usch vad otrevlig du är.

      Så du menar att det är omöjligt att gå ner i vikt?

      Vet att det du säger tyvärr ofta stämmer – men jag gör en livsstilsförändring och har lagt om min kost. Äter alltså sunt just nu, men appen hjälper mig att ha koll.

      Men usch vad jag tyckte du var elak. Du hade kunnat skriva den faktan och ändå låta snäll.

       Nej du kan absolut gå ner i vikt. Men du kommer att gå upp den igen. Återkom om fem år så ska du se att jag hade rätt. Det är inget fel på din vikt som den är naturligt, glöm inte det.

        W, varför snackar du skit? Det är inget ovanligt att gå ner i vikt och stanna på den nya vikten. Byter man livsstil och äter mindre är det en naturlig effekt att man går ner.
        Precis som medelålders människor ofta blir mer stillasittande och fokuserar mer på goda middagar och går upp, pga en ny livsstil.

     Jag gick ner 18 kg med vv och höll min vikt i 10 år. Tycker jag ändå var till att hålla vikten över tid. Sedan kom lite annat i vägen (skilsmässa, diskbråck mm) som gjorde att jag tappade tråden ett tag

      Absolut, men deras förhoppning är ju att kunder inte ska lyckas. Då tjänar de mer pengar. För inte är deras tjänst någon slags välgörenhet för folkhälsan. De är ett vinstdrivande företag som vill ha långvariga (eller återkommande) kunder.

       Fast det är inte så man tänker som företag. ”Hoppas alla misslyckas så de fortsätter vara kunder”.
       Snarare ”Hoppas kunderna lyckas så de går runt och berättar för alla andra om hur bra vi är, så att vi får nya kunder”.

        De tjänar givetvis mer på att ha kunderna kvar under lång tid än att inte ha det. När du nått målvikten pratar du gott om tjänsten. Ett tag senare är du åter kund när ”livet kom emellan” och du gick upp vikten.

        Så, hur många lyckas med vv? Och vad skiljer det konceptet från alla andra som inte har lika lyckosamt koncept?

        Nja fast du kan väl på samma sätt rekommendera tex ett gym även om du inte nått sina träningsmål också?

   Du har helt missuppfattat grejen med att driva företag!

   Min mamma är företagare och väletablerad inom svenskt näringsliv och hon har en massa uppdrag där hon har noll intresse privat. Däremot är hon en jäkel på att förstå marknaders behov och tillgodose behoven.

   Det mest komiska är ett av uppdragen inom flygbranschen och min mamma är djävulskt flygrädd och som tonåring flög jag helst inte med henne bredvid mig, eftersom det var pinsamt så som hon betedde sig. Med ditt sätt att resonera hade hon inte kommit långt inom näringslivet!

  Känns spontant som gammal skåpsmat

  För 250 kronor i månaden gör jag hellre en egen planering (hej, Google), och handlar mat för de pengarna.

  *I dessa tider!*

   Dom flesta får ju friskvårdsbidrag

   Hade betalt väldigt mycket för kostshema med lagad mat, matlådor men med variation, nyttigt å skräddarsytt till mig.
   Men recept-tar en sekund att googla??? Det är ju inte där svårigheten sitter i att va hälsosam

  Vilka är stjärnkockarna som nämns?

   Lindor Wink är den enda nämnda kocken på hemsidan: https://goelifestyle.com/

    Okej, så inga stjärnkockar då med andra ord

     Är är privatkock för typ HM-familjen och andra som har råd med sånt.

  Enligt DN är d ändå inne att vara lat och småfet nu.

   Hej Jonatan Unge!

  1. Helt rimligt pris, till och med ganska bra.
  2. Gillar att det inte bara är fokuserat på viktnedgång
  3. Snygg layout, skulle absolut kunna testa på den

  Man kan bara be ChatGPT slänga ihop ett kostschema utifrån x antal kalorier, x antal protein osv.
  Daterat koncept.

   Det har jag aldrig tänkt på att använda den till. Måste prova direkt!

   Älskar ChatGPT, pratar nästan mer med ”den” än andra människor nu

    Oj! Jag har fortfarande inte riktigt förstått hur man använder den. Känns som att jag kanske missat något som kan göra livet enklare? Vilka användningsområden tar du hjälp av ChatGPT för? 😊

   Min lillebror brukar be chatgpt skriva ihop recept åt honom baserat på vad han har hemma. Gröt med havregryn, bacon och röda linser lagade han förra veckan. Inget jag hade ätit dock 😅

    Hahahaha vad i hela friden var det för gröt? Fy fan vad äckligt 😂
    Men jag måste testa även det!
    (Tyvärr vart kostschemat inte bättre än något jag själv hade satt ihop. Men visst, för någon som kan noll om hur man ska äta för att bibehålla muskler och samtidigt äta hälsosamt osv så funkar det nog)

   Jag provade att låta ChatGPT planera maten för en vecka för min familj men tyckte den var väldigt dålig på det. Föreslog bara samma tråkiga saker om och om igen. Försökte man ge feedback ”jag vill inte ha linsgryta mer än max en gång i veckan” så sa den typ ”åh okej. Vad sägs om den här planeringen?” och la in linsgryta, linssoppa och linsgratäng istället. Tyckte den gjorde ett oerhört fantasilöst jobb.

  Jag är mest in it to win it

  Betalar 249kr för tre månader med Lifesum, duger bra och fungerar bra för mig.

  Känner dock att jag inte vill lägga mina friskvårdspengar på det här.

  Jag får upp reklam för BokaDirekt och deras friskvårdskort. Min arbetsgivare (statlig) godtar inte dessa. Så vet de här två att det faktiskt kommer tas emot av arbetsgivare för friskvårdsersättning?

   Tänkte samma sak. Min arbetsgivare (privat) hade nog inte godkänt utlägget.
   Någon som vet om det är nya bestämmelser?

    En arbetsgivare bestämmer själv vad den vill godkänna inom vad som är enl lag. Osäker på just den här appen då den endast innehåller mat och inte träning men appar generellt är inget problem.

    https://skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/formaner/personalvardmotionochfriskvard.4.7459477810df5bccdd4800014540.html

    Det är idag upp till arbetsgivaren att ta beslut om vad som godkänns eller ej. Den listan som Skatteverket hade förr (som dock inte var uttömmande) är skrotad sedan flera år. ”Det framgår inte av lagtexten vilka aktiviteter som är godkända som skattefri motion och annan friskvård, men av rättspraxis framgår att vissa förutsättningar ska vara uppfyllda.

    För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.” https://skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/formaner/personalvardmotionochfriskvard.4.7459477810df5bccdd4800014540.html

   Alla företag har olika regler , vilket är skitspännande eftersom det egentligen är skatteverket som ger avdraget…vet att de va as petiga på vissa företag för att det inte preciserade exakt vad som hade gjort. Men skatteverket brydde sig inte ett skvatt

  Fattar inte att folk behöver sånt här. Kostscheman, att någon säger åt dom vad de ska äta.. en 7-åring vet hur man ska äta. Det sitter ju i ryggmärgen. Samma som när folk ska gå ner i vikt, då anlitar de ett helt entourage, personlig tränare, kostrådgivare, magsäcksoperationer, you name it. Det tar 1 sekund att googla fram hur man går ner i vikt, ”Äta mindre kalorier”.

   Bra skrivet!

   Det finns så oändligt mycket desinformation kring viktnedgång som sprids av personer som vill profitera på andra människors okunskap. Så det kan vara svårt att hitta rätt för den som aldrig haft kunskap eller intresse kring kosthållning.

   Denna appen är ju ett exempel på någon som vill tjäna pengar på andras okunskap men här verkar det trots allt sälja en vettig produkt.

   Annars är Livsmedelsverket kostråd upp to date men alldeles för osexigt för gemeneman

    Viktig aspekt att lyfta – det kryllar ju verkligen av metoder, recept, utmaningar, råd, dieter, program osv. Personer som betalar dyrt har nog redan provat det mesta utan resultat och håller med om att det egentligen inte ser ut att vara något galet med den här appen så hjälper det någon så är det ju bra. Men om jag fattat det rätt så är det enbart kostscheman? Man känner kanske då när man ska bli hälsosam att man behöver nån app för träningen också, gymkort och PT, utrustning och kläder och så kanske maten blir dyrare också när man följer schema snarare än att gå efter säsong/billigt i butik, det kan bli rätt dyrt för någon som kanske egentligen är en riktig nybörjare och hade kommit igång ordentligt utan att spendera en spänn. För oftast är det ju lite senare när man känner att man inte kommer vidare som man kan behöva hjälp.

   Färre

    Pytte små

     Helt rätt.
     Forskning visar att man går ner snabbare i vikt om väljer bort stora kalorier och bara äter dom riktigt små (pytte pytte små).

      Det är därför jag alltid bara äter de små chipsen och smulorna.

       Jag bryter bitar av de stora chipsen – då blir de ju små!

   Lina: Det är antagligen såna som du som du som inte heller kan förstå varför folk röker, dricker, knarkar, spelar etc.
   För det vet ju alla 7-åringar att man inte ska.

  Nej tack från mig. Känner bara att ORKA följa kostschema och hur personligt är det ens? Uträknat efter ålder vikt kön och mål? Lagar mat till fler än mig själv också så bara där blir det komplicerat. Känner att jag har tillräckligt bra koll ändå och det finns hur mycket information som helst att ta del av om man behöver. Är man riktigt seriös är det väl värt att lägga lite tid på att lära sig själv för att kunna sätta upp egna scheman – sparar mycket pengar över en livstid. Finns så himla många recept att ta del av också – man hinner ju inte laga alla recept som ligger ute gratis på nätet under ett liv. Verkligen skönt att jag inte måste köpa det här alltså 🙂👍

  Gogglade ”app för kost och träning”
  Har inte slutat scrolla ännu, finns enormt många, även sådana som är gratis men ändå mycket bra.

  Så dom försöker nog bara polera en bajskorv genom sina ”kända” namn.
  Deras app finns nog inte kvar om 2år.

  Finns ju en uppsjö av detta gratis så varför betala för det?

  Toast med keso och avokado.
  Toast med banan och jordnötssmör.
  Keso med äpple och honung.

  Tur att dom har en kock och kostrådgivare för att ta fram dessa exklusiva frukostar och mellanmål 👨‍🍳💪

  Jag tycker det redan finns appar för ändamålet så tänker att de måste särskilja sig rejält för att man skulle överge den appen man kanske redan känner till eller använder.

  vill jättegärna ha recept på toast med keso och avokado?????

   Googla exakt det då.

  ”As an employer, it is important to offer good and sustainable solutions for the company’s employees to put together the puzzle of life. This is where goe lifestyle comes into play. With goe, you can inspire your employees – whether they are gluten intolerant, vegan or bodybuilders – to eat healthy in an easy and uncomplicated way.
  Research shows that a healthy diet among employees can increase a company’s productivity and results by 20 percent. What we eat affects not only how we feel, but also how we perform.” Citat från hemsidan.

  Vill man verkligen att företaget man jobbar för ska komma med kostråd och tips på hur man bör äta? Jag vill inte det i alla fall, är där för att jobba.

   Skulle kännas sjukt obehagligt om ens arbetsgivare skulle komma med kostråd till en.

    Men är inte det där för att sälja in det hos företag som erbjuder friskvårdsbidrag att liksom ”tipsa” sina anställda om vad dom kan lägga bidraget på = S & J får mer kunder?

  Undrar om dom gjort en gedigen marknadsundersökning innan dom investerade massa pengar i detta eller bara körde på känsla. Kan ju ha fel men detta känns väldigt 2015 typ. Måste finnas hundratals liknande koncept å tror inga är så värst poppis.

   Håller med. Hela gränssnittet och appens utseende skriker verkligen 2015 också.

  Kostschema för vad? Att tänka med hjärnan, kanske lite yoga och att älska sig själv som den man är. DET är något jag efterlyser.

  OT om Paow
  Ni kanske redan har pratat om det, men blir inte ni också mer o mer oroliga för Paow?
  Sen hon träffade norrmannen verkar hon göra mer avancerade grejer, hon ramlar ur sängen och hon ser olycklig ut.
  Visst önskar man att det gick att göra något för att rädda henne?

   Nej inte direkt. Det finns så många andra människor som dessutom är schyssta som förtjänar att må bra. Alltså – jag bryr mig främst om sådana än om Paow som konstant vräker ur sig vidrigheter om folk.

   Att hon är ett offer för sin karriär är uppenbart men hon är så pass gammal nu. Ett visst ansvar för sig själv har alla.

  Utifrån bilderna tycker jag att det ser ut som typ Aftonbladets viktklubb från 2005. Känner mig dessutom inte så lockad av att betala 300 spänn i månaden för att få recept på toast med keso och avokado.

  Marknaden kryllar av liknande appar. Sen är dessa två bland de mest osympatiska i landet, så nej tack.

  Rätta mig om jag har fel, men är inte det här redan så himla gjort….? Herregud så irriterad jag kan bli på dessa kända människor som har tid/pengar att göra något riktigt bra, och så gör de inte det 😂

  Alltså namnet?! ”Goe”? Tycker det låter lite äckligt, typ… eller så tänker jag på svenska, typ som Emils mamma i Astrid Lindgren-böckerna hade kunnat säga ”åh lille goe Emil” 🙄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *