Själv är bäste dräng – Egoina Edition

En bild på Egoinas inkapslade vagel/chalazion från 2019

Egoina har legat i fejd med en inkapslade vagel i ögat som haft nöjet att göra ett tredje återbesök i hennes öga, någonting hon sökt läkarhjälp för med förhoppningen om en operation. 
Läkaren undersökte hennes öga och gick med på att skicka en remiss, men tyckte samtidigt att Egoina kunde vänta 1-2 år, då det här problemet brukar lösa sig självt. Ingen stress. Onödigt ingrepp.
Egoina var så besviken och höll på att börja gråta på vägen hem, och beskriver på sin blogg vad som hände när hon kom hem och ögondropparna slutade verka:

När ögondropparna slutade verka tyckte jag det skavde bakom ögonlocket. Bestämde mig för att vända på det och titta hur det såg ut under vageln. Då såg jag, att det där kan jag nog lösa själv ändå.
And so I did.
Men låt oss stanna berättelsen där, för jag vill inte bära ansvar för potentiellt skadade ögon i vårt avlånga land. GÖR INTE som jag.

Jag vet inte om jag löst problemet helt, men det är mycket mycket bättre i alla fall. Och en remiss skickas ju, ifall det skulle bli värre igen. // Egoina

Själv är bäste dräng…..eller?
Huuu, jag vill inte ens veta vad Egoina gjorde med sitt ögonlock, samtidigt som jag är dödligt nyfiken och nästan vill veta om hon filmade alltsammans.
Störd? Ja, en smula kanske….

Krya på dig, Egoinas öga!!

13 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Min pappa drog ut en tand själv.

      Och??

    Ryser av bara tanken 😅

    Vad är en inkapslad vagel?

      Vad tror du om du får gissa?

    Hade problem med vaglar som blev bortopererade några gånger men återkom. Sista gången den återkom, som en stor ärta, blev det kortisonspruta. Läkaren satte den rakt i vageln och PLOPP så åkte ”ärtan” ut. Har inte fått tillbakaden sen dess.

    Är man intresserad av hur man tar bort en vagel så vänder man ögonlocket utåt, spänner fast det i en slags tång, sprättar upp en liten bit och sen tar man en något som liknar en minivariant av en glasskipa och kör runt i hålet med vageln. Runt runt och försöker få bort allt talg eller vad det kallas. Sen klipper man bort mågot jag tror är där talget kommer ifrån. Sen är man klar.
    Får såklart bedövningssalva och droppar innan. Sen ser man ut att ha fått stryk några dagar.

    En vagel är väl som en finne så hom tog säkert en nål och tömde den.

      Man måste ta bort ”kapseln” som innehållet finns i, också. Annars fylls den på igen, så småningom.

        Exakt. Det är därför det inte rekommenderas att man gör detta själv. Hoppas Egoina känner till det.

          Ja och att det ju föreligger risk för infektion när man gör såna ”ingrepp” på egen hand. Men det vet hon säkert.

          Hade dock tyckt det var värt att tömma den någots gånger under de här 1-2 åren som hon nu måste vänta på operation än att gå runt med en permanent knöl.

    Jag fick en några år sen, satt lite högre upp mot ögonbrynet. Fick tillslut läkartid att ta bort den. Kirurgen misslyckades ta bort allt så den fylldes på nästan igen samma dag?? Sen gick den bort av sig själv några veckor senare.

    Egoina ska begära en Second opinion från ögonläkare från Universitetssjukhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.